songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #25 : Styczeñ 01, 2012, 16:57:42 » |
|
Czyli jak to ostatecznie jest z t± wiar±? Ludzie wierz±, ¿e nie dotknie ich ¿adne nieszczê¶cie, a te dotykaj±. Ludzie nie wierz±, ¿e zachoruj± na raka, a ten zbiera ¿niwo.
..dlatego te¿ niektórzy ludzie(ma³ej wiary ) którzy ³ykaj± leki te¿ umieraj±.
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #26 : Styczeñ 02, 2012, 13:10:49 » |
|
@ Ptaku
Czyli jak to ostatecznie jest z t± wiar±? Ludzie wierz±, ¿e nie dotknie ich ¿adne nieszczê¶cie, a te dotykaj±. Ludzie nie wierz±, ¿e zachoruj± na raka, a ten zbiera ¿niwo.
No w³a¶nie. Sama wiara nie czyni cudów. Potrzebna jest wiedza i potrzebne s± do tego odpowiednie narzêdzia. Odpowiednie podej¶cie do tematu te¿ nie jest bez znaczenia. Je¶li uda nam siebie przekonaæ, ¿e na przyk³ad rak jest wynikiem niedoborów witaminy B17 , to stosuj±c dietê bogat± w witaminê B17 nie zachorujemy na raka. Na ile bêdzie to wynikiem dzia³ania tej witaminy a na ile wiary w jej dzia³anie to ju¿ kwestia drugorzêdna i mniej istotna. Ale mo¿na pój¶æ dalej. Jacques Benveniste , biolog, naukowiec, traktowa³ bakterie czêstotliwo¶ci± (d¼wiêkiem) , która by³a charakterystyk± wibracji substancji wywo³uj±cej okre¶lony skutek na bakterii. I one rzeczywi¶cie tak reagowa³y jakby oryginalna substancja chemiczna by³a u¿yta, a nie tylko jej "wibracyjny" zapis co mia³o w³a¶nie miejsce. Mog³oby doj¶æ do prze³omu w medycynie, gdyby ta wiedza sta³a siê powszechna. Po co produkowaæ drogie leki w wielkich fabrykach, jak wystarczy³oby zapisaæ ich charakterystykê na jakim¶ serwerze i udostêpniaæ ( za niewielk± op³at± ) do ¶ci±gniêcia tak jak muzykê mp3 . No, ale w³a¶nie z powodu wszechdostêpno¶ci (tanio¶ci) takiego sposobu pozyskiwania leków to siê nie stanie, gdy¿ wielomiliardowe zyski koncernów przesz³yby im ko³o nosa. Chocia¿ moim zdaniem prêdzej czy pó¼niej do tego dojdzie. Powstanie serwer sprzedaj±cy "medyczne materia³y kolekcjonerskie" przez internet Leczenie d¼wiêkiem jest ju¿ praktykowane od dawna (misy tybetañskie) , tylko ludzkie umys³y nie bardzo w dzia³anie d¼wiêków wierz±. Co innego im siê sprzedaje w telewizyjnych reklamówkach. Skuteczno¶æ chemicznych leków istnieje tylko w naszych g³owach. I tutaj tkwi problem. O prawdziwej skuteczno¶ci leczenia biorezonansem mia³em okazjê przekonaæ siê podczas rzucania palenia. Zero g³odu, ¿adnych niepo¿±danych reakcji, bezbole¶nie i przyjemnie ( bo na le¿±co) ... ¿adnego samooszukiwania siê tabletkami czy plastrami nikotynowymi. Nasze organizmy maj± na prawdê wielkie mo¿liwo¶ci w zakresie samoleczenia. Wiara równie¿, ale je¶li ju¿ j± stosowaæ, to nie w co¶ lub jakie¶ zdarzenie, lecz w ¶wiadomo¶æ, która istnieje w nas i jest najlepszym lekarzem Wtedy nawet placebo postawi nas na nogi
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #27 : Styczeñ 02, 2012, 13:19:50 » |
|
od urodzenia jeste¶my indoktrynowani naukowo o skuteczno¶ci leków, i kiedy lekarz wypisuje nam recepte,- bez cienia w±tpliwo¶ci jeste¶my przekonani o jej leczniczym dzia³aniu- i tu ju¿ wiara w leki dzia³a jakby w tyle g³owy/¶wiadomo¶ci gdzie zapisa³o siê nam w ci±gu ¿ycia, ¿e tak w³a¶nie jest i kropka.
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #28 : Styczeñ 02, 2012, 13:25:30 » |
|
Ale¿ east! Ta wiedza by³a powszechnie u¿ywana na Atlantydzie i w Egipcie równie¿! Nadal s± pozosta³o¶ci dróg wodnych i piramid w których u¿ywano do leczenia ale równie¿ do przekodowywania funkcji naszych cia³ fizycznych d¼wiêkiem. To nic nowego , takie eksperyment s± prowadzone na ziemi na du¿ych grupach ludzi ju¿ od dawna. Ja wiem o takich w Niemczech a my¶lê i¿ jest ich mnóstwo na ziemi. Gdzie¶ na forum s± filmy na ten temat o czerwonych i czarnych komnatach w zespo³ach piramid w których u¿ywano d¼wiêków do leczenia. Przekszta³canie wzoru wody za pomoc± d¼wiêku jest faktem udowodnionym co za problem w stosowaniu tej wiedzy w uzupe³nieniu braku okre¶lonej wibracji w naszych organizmach? To najbardziej prosta metoda oraz bardzo tania , ale..... no w³a¶nie koncerny farmaceutyczne? Wibracj± d¼wiêku tak naprawdê mo¿na zrobiæ wszystko! Materializowaæ, dematerializowaæ , przestawiaæ po³±czenia , tworzyæ , ³±czyæ , dzieliæ , psuæ i naprawiaæ, blokowaæ i odblokowaæ. Trzeba tylko znaæ kody okre¶lonych czynno¶ci. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 03, 2012, 17:56:29 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #29 : Styczeñ 02, 2012, 13:37:58 » |
|
No wiêc w³a¶nie. Sednem jest poznanie "kodów" , które inaczej nazywamy charakterystyk± czêstotliwo¶ci lub "wibracj±". Dlatego mówi siê "cz³owieku poznaj siebie". Dos³ownie chodzi o poznanie w³asnych "kodów", co umo¿liwi nie tylko utrzymanie siebie w zdrowiu i d³ugim ¿yciu, lecz byæ mo¿e równie¿ zapewniæ od¿ywianie czy te¿ prze¿ywanie stanów mistycznych itd. Kod zdrowia jest w nas, a nie w pigu³ce na receptê
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #30 : Styczeñ 02, 2012, 13:47:53 » |
|
Polega to wszystko na nauczeniu siê odczuwania swoich stanów b³ogo¶ci i najczêstszym wchodzeniu w nie , wówczas nasz organizm siê regeneruje z wibracj± w³a¶ciw± dla ka¿dego z nas. Bowiem s± one ró¿ne dla ró¿nych ludzi. zaufanie w³asnym odczuciom a nie mówionym i pisanym twierdzeniom jest pierwszym krokiem do samoleczenia. A to zestaw filmów wyja¶niaj±cych co nieco stosowanie d¼wiêków nie tylko w leczeniu ale i w tworzeniu i przetwarzaniu istniej±cych wzorów z u¿yciem d¼wiêku. tak manipulowano zawziêcie a¿ zagubiono prakod stworzenia , teraz chc± go wydobyæ z dawnej wiedzy. Kod Piramid _ Pas Pokoju 1_5 [Napisy PL] http://www.youtube.com/watch?v=55kK_H6kzcU&feature=relatedkiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 02, 2012, 13:48:23 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #31 : Styczeñ 03, 2012, 10:42:16 » |
|
no wiêc w³a¶nie. Sednem jest poznanie "kodów" , które inaczej nazywamy charakterystyk± czêstotliwo¶ci lub "wibracj±". Dlatego mówi siê "cz³owieku poznaj siebie". Dos³ownie chodzi o poznanie w³asnych "kodów", co umo¿liwi nie tylko utrzymanie siebie w zdrowiu i d³ugim ¿yciu, lecz byæ mo¿e równie¿ zapewniæ od¿ywianie czy te¿ prze¿ywanie stanów mistycznych itd.
Kod zdrowia jest w nas, a nie w pigu³ce na receptê Ba ! ale jak je poznaæ? Ogl±da³am ten film Kiaro i bardzo ciekawy. Tylko sk±d my mamy siê nauczyæ tych d¼wiêków ? Ka¿dy cz³owiek ma swoj± wibracjê,to wiem .Czy mozna j± poznaæ poprzez numerologiê i jak to zrobiæ ? Myslê ¿e to jest klucz do zdrowia,ale moze siê mylê
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #32 : Styczeñ 03, 2012, 12:05:40 » |
|
Ale¿ to jest bardzo proste , nie ma nic prostszego! Trzeba przestaæ ufaæ s³owom mówionym i pisanym wskazuj±cym nam nasze dobro a zaufaæ swoim odczuciom , uczuciu w ka¿dej sytuacji , w ka¿dym momencie ¿ycia. Czyli gdzie¶ jeste¶ i co¶ robisz , kto¶ mówi zrób tak... bo tak jest dobrze dla Ciebie... ale ty nie czujesz siê dobrze w tej sytuacji , ona budzi w tobie niesmak , rozdra¿nienie , refleksje ¿e co¶ nie tak , dyskomfort ogólny. Zaufaj sobie i nie rób tak jak mówi± i¿ jest prawid³owo i dobrze wedle standardu ogólnoludzkiego. Zrób tak jak czujesz i¿ jest dobrze i zgodnie z Twoim odczuciem ( w³a¶nie Twoj± osobist± wibracj±) pomimo i¿ niektórych to ¶mieszy i nazwa Cie idiotk±. Zawsze lepiej byæ ¶miesznym w oczach cudzych ni¿ w³asnych , chocia¿ to o wiele trudniejsze , ale w rezultacie przynosi nieoczekiwane korzy¶ci osobiste. Ja tam siê wcale nie przejmujê i¿ siê ze mnie tak wielu na¶miewa , grunt i¿ ja czujê siê dobrze w moich decyzjach nie uwieraj± mojego sumienia. Je¿eli znajdziesz ten moment odczuwania swojego zadowolenia ( przy z³ych wyborach Ludzkie sumienie prêdzej czy pó¼niej siê odezwie) id¼ za nim krok po kroku staniesz siê spokojniejsza , bêdziesz mia³a wiêksza pewno¶æ siebie i komfort zadowolenia z podejmowanych m±drych decyzji. Owszem to proces , ale skoro pytasz jeste¶ ju¿ gotowa. Na pocz±tku s± refleksje i przemy¶lenia d³u¿sze analizy a pó¼niej ju¿ automatycznie idziesz za g³osem serca i przyci±gaj± Ciê sytuacje graj±ce wibracyjnie z Tob± , wchodzisz w nie prawie automatycznie odczuwaj±c swoje zadowolenie. Ze mn± te¿ tak by³o by³ to bardzo d³ugi proces nauki i rozpoznawania , ale by³y wówczas zupe³nie inne okoliczno¶ci wibracyjne zewnêtrzne , teraz jest ³atwiej, niesiemy ju¿ w sobie du¿o wy¿szy poziom ¶wiadomo¶ci. Przypomnij sobie ( je¿eli by³a¶ na forum 6 lat temu) ca³y czas pisa³am o Mi³o¶ci o dominacji tej energii w naszym rozwoju , wy¶miewano mnie i ignorowano te informacje. Teraz wszyscy o tym pisz± ju¿ normalnie i nikt ( no mo¿e bardzo nieliczni) nie ignoruj± ju¿ roli MI£O¦CI w naszym rozwoju duchowym. Bowiem to ONA i tylko ONA przeprowadzi nas w kolejny 4 wymiar naszego rozwoju czyli w EPOKÊ SERCA. Trzeba zaufaæ sobie nic wiêcej , energia MI£O¦CI leczy wszystko. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 03, 2012, 12:27:17 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #33 : Styczeñ 03, 2012, 13:31:12 » |
|
@ Kiara
Przypomnij sobie ( je¿eli by³a¶ na forum 6 lat temu) ca³y czas pisa³am o Mi³o¶ci o dominacji tej energii w naszym rozwoju , wy¶miewano mnie i ignorowano te informacje.
Ka¿dy mo¿e sobie pisaæ o mi³o¶ci do woli. Tu istotne s± czyny, jak sama piszesz, a wiêc efekty tego, o czym siê pisze. Poznajemy ludzi po efektach, czyli tym, jaki powoduj± odzew u innych. Nikomu niczego nie umniejszaj±c, ale z drugiej strony ten odzew w³a¶nie odczytywaæ mo¿na na g³êbszym poziomie jak odpowied¼ ¶wiadomo¶ci wskazuj±c± na konieczno¶æ pewnych korekt w³asnego postêpowania. S±dzê, ¿e to wo³anie powinno pokrywaæ siê z wewnêtrznym g³osem. Je¶li jest dysonans, to znak ¿e co¶ nie tak, tylko teraz z której/czyjej strony ? Wewnêtrzny g³os mo¿e byæ mylony czêsto z wprogramowanymi wcze¶niej przekonaniami, które siê odzywaj±, albo z fa³szywymi przes³ankami, które niechc±cy przyjêli¶my na skutek sprytnie skonstruowanych przekazów ( szkolnej edukacji, autorytetu, czy innego My¶liciela ). W kwestii farmaceutycznej mój wewnêtrzny g³os nieustannie podpowiada mi, ¿eby od aptek trzymaæ siê mo¿liwie z daleka. Lepsza jest sprawdzona, naturalna metoda, a nawet suplementacja naturalnymi ¶rodkami od zielarza, ni¿ najlepsze ubezpieczenie zdrowotne.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #34 : Styczeñ 03, 2012, 13:56:48 » |
|
Tak ka¿dy mo¿e i móg³ pisaæ o MI£O¦CI tylko dlaczego tego nie robi³? Bo to pisanie nie harmonizowa³o z nim , co¶ innego to robi³o. I tu masz odpowiedz na dysonans , nie mnie nale¿y oceniaæ w kontek¶cie z t± energiom ( we mnie tworzy ona harmoniê dlatego jest mi bliska i ni± siê zajmujê , o niej piszê) , a ludzie sami powinni oceniaæ siebie. Co i dlaczego w nich z czym¶ nie gra? Reguluje siê odbiornik - siebie chc±c odbieraæ okre¶lone fale a nie nadajnik wysy³aj±cy je , twierdz±c ¿e z nim co¶ nie halo. Inn± spraw± jest fakt i¿ nie wszystkie wibracje fal s± nam bliskie , nie ze wszystkimi ju¿ , czy jeszcze chcemy wej¶æ w rezonans. Je¿eli energia mi³o¶ci o tej czêstotliwo¶ci z kim¶ nie rezonuje , a on tego nie che by rezonowa³a , bo mo¿e , to nie szuka siê winy w zewnêtrzno¶ci a zrozumienia siebie i tyle. Wszystko ma swój czas indywidualny , twierdzenie ¿e co¶ jest be... bo dla mnie jest be do tylko wycinek prawdy, któr± czas weryfikuje identycznie jak energiê MI£O¦CI w naszym osobistym rozwoju. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #35 : Styczeñ 03, 2012, 15:35:26 » |
|
@ Kiaro
Tak ka¿dy mo¿e i móg³ pisaæ o MI£O¦CI tylko dlaczego tego nie robi³? Bo to pisanie nie harmonizowa³o z nim , co¶ innego to robi³o.
Bo samo pisanie nie sprawia,ze jej bêdzie wiêcej wko³o. W Ko¶cio³ach pe³no jest s³ów o mi³o¶ci na ka¿dym kazaniu, a harmoniczno¶æ tych kazañ co¶ nie bardzo przek³ada siê na rzeczywisto¶æ. Albo inaczej - za energi± s³owa id± nieadekwatne doñ dzia³ania. Dlatego by nie tworzyæ dysharmonii zwykli ludzie nie nadu¿ywaj± tego szyldu bezkrytycznie i przy ka¿dej okazji, by nie profanowaæ go. Czyni± to z szacunku do tej energii. Przyk³adem nadu¿ywania symboliki serca s± kompanie farmaceutyczne. Ka¿da z nich deklaruje, ¿e wszystkie ich d±¿enia skupione s± na mi³o¶ci do ludzi, ku poprawie ich bytu i zdrowia, co jest nieprawd±, bo gdyby chcieli to ju¿ dawno by poprawa nast±pi³a. I nawet wierzê, ¿e s± farmaceuci, którzy z autentycznym oddaniem i przekonaniem traktuj± swoj± pracê jak s³u¿bê w dobrych intencjach nie wiedz±c, ¿e s³u¿± nie temu panu, co powinni. Ale to dobrze, ¿e tak siê sta³o i ¿e ludzie zaczynaj± rozpoznawaæ jak jest na prawdê. Pod s³odkimi s³ówkami i szerokimi u¶miechami z reklam produktów medycznych kryje siê sterylna ¶mieræ. To wszystko s± tricki okraszone bezczelnym, k³amliwym marketingiem . Dlatego nie dziw siê, ¿e ludzie ostro¿nie podchodz± do g³osz±cych wszem i wobec mi³o¶æ. Trzeba siê uwa¿nie i d³ugo przygl±daæ efektom ich czynów. A te , w przypadku koncernów farmaceutycznych widaæ go³ym okiem. Coraz wiêcej ludzi uzale¿nionych od leków. Sfrustrowanych, bo ka¿dy z nich choæby przeczuwa, ¿e tu siê szafuje ich zdrowiem i ¿yciem, ale s±dz± , ¿e nie ma innego wyj¶cia, szczê¶liwi, ¿e pigu³ka oddali choæ na trochê ból fizycznego istnienia. Podobnymi rozdawcami pigu³ek s± wszelkiej ma¶ci g³osiciele jedynie s³usznych prawd i wielkich hase³. Czêsto kryj± siê za tym bardzo niskie pobudki. Dlatego je¶li co¶ g³osisz, to nie na wiarê, lecz b±d¼ przygotowana podawaæ konkrety. Wielkie has³a zobowi±zuj± do wielkich czynów.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #36 : Styczeñ 03, 2012, 16:09:36 » |
|
Ale¿ east ja nigdy nie pisa³am o mi³o¶ci tak rozumianej jak przekazuje to ko¶ció³ ni inne reklamuj±ce siê ni± instytucje. Zawsze opisywa³am j± jako przeolbrzymi potencja³ energetyczny , który mamy do dyspozycji!Zaznacza³am i¿ to , co cz³owiek zwyk³ nazywaæ mi³o¶ci± jest jej delikatnie mówi±c odleg³ym odbiciem. Skruszenie tych fundamentów k³amstw o tej piêknej i wielkiej energii by³o i jest nadal dla mnie przeolbrzymi± prac±. Najpierw trzeba pokazaæ czym mi³o¶æ nie jest a pó¼niej ka¿dy indywidualnie odkrywa czym mi³o¶æ jest dla niego. Bo czym jest dla mnie ja wiem doskonale. Ja nie reprezentuje ¿adnej instytucji , ¿adnej cywilizacji , ja reprezentujê siebie i przestrzeñ energetyczn± z której pochodzê. Wbrew pozorom nie szukam audytorium , wyznawców , nie tworzê szkól , stowarzyszeñ ni projektów do realizacji , nie piszê ksi±¿ek ni nie krêcê filmów. Dzielê siê jedynie publicznie moj± wiedz± , któr± mo¿na siê zainteresowaæ lub nie , to wszystko. Ka¿dy odnajduje w niej swoj± prawdê lub jej nie znajduje i tak i tak jest dobrze , bo ka¿dy jest indywidualno¶ci± z w³asnym rytmem rozwoju , który trzeba uszanowaæ. kiara
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #37 : Styczeñ 03, 2012, 17:38:07 » |
|
Fajnie siê tu rozwodzimy ale uczynili¶my takiego ofa, ¿e ho, ho. Chyba trzeba podzieliæ ten w±tek, podpowiedzcie mi tylko, w którym miejscu ciachn±c?
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #38 : Luty 21, 2012, 21:41:56 » |
|
Medycyna w ostatnich latach poczyni³a niebywa³y postêp, na dzieñ dzisiejszy praktycznie nie ma ludzi zdrowych. I poni¿szy artyku³ tylko utwierdza mnie w tym przekonaniu. Wtorek 21.02.2012, 16:21Lekarze: Nigdy nie pokonamy raka. Bêdzie zabija³sxc.hu/tkobosz Nie ma na to szans.Nie ma szans na wynalezienie skutecznego lekarstwa na raka - twierdzi na ³amach "The Independent" Paul Nurse, prezes brytyjskiego Royal Society. RAK JESZCZE BARDZIEJ ZABÓJCZY. TYLE OSÓB ZACHORUJE>>Naukowiec uwa¿a tak, chocia¿ zauwa¿a, ¿e postêp w nauce pozwoli³ zrozumieæ podstawowe mechanizmy mutowania komórek.Jego zdaniem w najbli¿szych 50 latach liczba cierpi±cych na nowotwory mo¿e spadaæ, ale choroby nigdy nie da siê pokonaæ.TA PIGU£KA OCHRONI PRZED RAKIEM>>Rak to tylko ogólny termin dla wielu chorób, które powstaj± z ro¿nych przyczyn. Nikt nie bêdzie w stanie kontrolowaæ tego, które komórki zmutuj± - przekonuje Nurse. AJ Cancer 'will never be eliminated'http://www.sfora.pl/Lekarze-Nigdy-nie-pokonamy-raka-Bedzie-zabijal-a40751
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #39 : Luty 21, 2012, 22:56:43 » |
|
Ta pigu³ka chroni przed rakiem Tia.......znowu pigu³ki, nied³ugo bêd± nam puszczaæ przez radio " we¼ pigu³kê,we¼ pigu³kê,we¼ pigu³kê "
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #40 : Luty 22, 2012, 11:35:27 » |
|
chanell , oni ju¿ puszczaj± nieustannie ten komunikat w tv i radio, wystarczy reklam pos³uchaæ ( osobi¶cie unikam tv i radia). Natomiast istnieje mo¿liwo¶æ zapisania charakterystyki czêstotliwo¶ci ka¿dej pigu³ki, a potem "nadawania" jej przez radio lub tv. Oczywi¶cie nie robi± tego bo by³oby za darmo. Podejrzewam jednak, ze czêstotliwo¶ci jakich¶ "anty-pigu³ek" mog± w ten sposób rozsy³aæ . Owe "antypigu³ki" by rozstraja³y organizm, wiêc ludzie udawali by siê po pigu³kê do lekarza/apteki, które to by³yby niczym wiêcej jak antidotum , odtrutk± , na radiowe "ska¿enie" - tyle, ¿e ju¿ odp³atn±. Typowa akcja pod "fa³szyw± flag±" - wykreuj problem a potem wspania³omy¶lnie ( i nie za darmo ) zaproponuj rozwi±zanie Jestem przewra¿liwony czy mo¿e w tym co¶ jest ?
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2012, 11:35:46 wys³ane przez east »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #41 : Luty 22, 2012, 12:52:37 » |
|
Ale¿ robi siê bardzo du¿o rzeczy zapisuj±c formulê chemiczn± zwojem dzwiêkowym i poprzez muzykê propaguje siê to wgrywaj±c w cia³a ludzkie programy , które siê w nich materializuj± chorobami i blokadami. To by³o stosowane od zawsze! Krêgi , Kamienne , Piramidy , katedry , Pa³ace na du¿± skalê, obecnie musicale jednego znanego pana wystawiane tylko w wybranych miejscach na ziemi. Wszystko mo¿na podaæ w wersji d¼wiêku , ale nie wszystko nie wszystkie wibracje cz³owiek zakoduje w sobie.To trochê bardziej wyrafinowana "zabawa' , bowiem najpierw trzeba stworzyæ odpowiedni± przestrzeñ powiedzmy piêciolinie , nastêpnie zapisaæ na niej d¼wiêk i otworzyæ cz³owieka na wch³oniêcie tego programu. Najlepszy do tego jest stan szoku, wówczas wpis idzie poza ¶wiadomo¶ci±. bowiem ¶wiadomo¶æ zbyt czêsto siê broni. Zatem nie szokujmy siê niczym , niech nic nas nie dziwi! Kiara
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #42 : Luty 26, 2012, 23:12:37 » |
|
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #43 : Marzec 24, 2012, 18:12:33 » |
|
Aspiryna - MEDYCZNA BROÑ MASOWEGO RA¯ENIA Pocz±tki nowoczesnej medycyny s± nierozerwalnie zwi±zane z czasami, gdy nastapi³o definitywne rozdzielenie ko¶cio³a od pañstwa. Wtedy to rozbito naczynie zwane "m±dro¶ci±", a z jego zawarto¶ci zaczê³y kie³kowaæ osobne ro¶liny zwane ga³êziami nauki. Nowoczesna medycyna od samego pocz±tku odrzuci³a "medycynê ludow±" jako szkodliwy, nienaukowy zabobon i znalaz³a sprzymierzeñca w naukowej chemii - farmakologii. Od tego czasu maria¿ medycyny z chemi± ma siê bardzo dobrze, czego nie mo¿na powiedzieæ o naszych organizmach. Wszelkie wiadomo¶ci o szkodliwo¶ci i dzia³aniach ubocznych sterylnych i wyizolowanych zwi±zków chemicznych zwanych lekami s± skutecznie blokowane przez ich producentów i ich sprzymierzeñców. Zwyk³y cz³owiek dowiaduje siê czasem, ¿e lek który mia³ mu pomóc okaza³ siê trucizn±, ale jest to rzadko¶æ. Wyj±tkiem s± ju¿ powa¿ne skutki uboczne leku, które niektórych pacjentów wyprawi³y w za¶wiaty. Tak by³o przyk³adowo z "Vioxx'em", gdzie nauka nie zdo³a³a na czas przewidzieæ tragicznych skutków u¿ycia. A czy inne leki s± zdrowe? We¼my dla przyk³adu wszechobecn± aspirynê, która oprócz chronienia przed zawa³em, zdo³a³a wybudowaæ imperium Bayer'a i pchn±æ na wy¿yny sportu jedn± dru¿ynê pi³karsk±. Kontrowersje wokó³ tego specyfiku trwaj± ju¿ chyba od czasów s³ynnej "hiszpanki", gdzie u¿ywana w USA ( ?) w epidemii grypy doprowadzi³a wielu chorych do szybszego spotkania z Bogiem. Aspiryna czyli czysty kwas acetylosalicylowy do dzisiaj jest lekiem bezskutecznie zwalczanym przez lekarzy homeopatów, jako ¶rodek wrêcz truj±cy. W artykule "Epidemia grypy 1918 - homeopatia na ratunek" Guy Beckly Stearns MD, New York, pisze: "Aspiryna oraz inne produkty wytwarzane ze smo³y wêglowej s± potêpiane przez lekarzy, poniewa¿ powoduj± ogromn± liczbê niepotrzebnych zgonów. Wszêdobylska aspiryna jest zdecydowanie najbardziej szkodliwym lekiem ze wszystkich. Jej fa³szywie dobroczynne dzia³anie przeciwbólowe wywo³uje zaledwie krótk± ulg±, nic nie znacz±c± z punktu widzenia medycyny. W wielu przypadkach aspiryna os³abi³a serce, negatywnie wp³ynê³a na poziom si³ witalnych pacjentów, zwiêkszy³a poziom ¶miertelno¶ci oraz znacznie spowolni³a proces rekonwalescencji. We wszystkich przypadkach aspiryna maskuje objawy, co znacznie bardziej utrudnia dobór odpowiednich leków. Aspiryna najprawdopodobniej wcale nie dzia³a lecz±co na ¿adn± chorobê i powinna byæ wycofana z u¿ycia." Inny ze wspominaj±cych J.P. Huff MD, Olive Branch, stan Kentucky, opisuje - "Przys³ano mi paczkê zawieraj±c± 1000 tabletek aspiryny, o 994 za du¿o. Wydaje mi siê, ¿e poda³em zaledwie pó³ tuzina. Nigdzie nie mog³em tego schowaæ. U¿ywam bardzo niewielu leków. Prawie zawsze podajê Gelsemium i Bryonia. Prawie nigdy nie traci³em pacjenta, je¿eli przyby³em na wezwanie pierwszy, chyba ¿e wcze¶niej pacjent wys³any by³ do apteki po aspirynê. W takiej sytuacji prawie zawsze musia³em zaj±æ siê nowym przypadkiem zapalenia p³uc." Tego typu artyku³y s± z regu³y zamieszczane w pismach specjalistycznych lub w lokalnej prasie by "nie siaæ paniki", choæ bardziej prawdopodobnie dlatego, by producenci leku nie utracili swych kolosalnych zysków. Takie artyku³y to prawdziwe "bia³e kruki". Podobnie jest z innymi lekami, w tym szeroko reklamowanymi witaminami "all in one" typu "Centrum" i podobne. Na ten temat pisze prof. Tombak: Szkodliwe jest nie tylko przyjmowanie witamicy C ale i wszystkich syntetycznych witamin. Po pierwsze - witaminy to zwi±zki, które nie s± wytwarzane drog± syntezy w organizmie cz³owieka (oprócz grupy B i D), a powstaj± w ro¶linach drog± biosyntezy. W komórkach ro¶lin witaminy wystêpuj± w ³atwo przyswajalnej dla cz³owieka postaciach (prowitaminy), oprócz nich w ro¶linach wystêpuje niezbêdny zbiór soli mineralnych, które sprzyjaj± pe³nemu przyswojeniu ich przez organizm. W³a¶nie dziêki temu przedawkowanie naturalnych witamin jest bardzo trudne, a syntetycznych bardzo ³atwe. Po drugie - sztuczne witaminy, to krystaliczna, nieorganiczna substancja, obca dla organizmu. Jest ona z trudno¶ci±, albo nie jest wcale przyswajana przez organizm. Spo¿ywaj±c syntetyczne witaminy przeci±¿amy nerki i w±trobê, naruszamy równowagê soli mineralnych w organizmie. Po trzecie - jednym ze skutków ubocznych stosowania syntetycznych witamin jest zwiêkszenie apetytu, poniewa¿ organizm, aby je przyswoiæ, potrzebuje dodatkowej porcji soli mineralnych, wêglowodanów i sk³adników bia³kowych. W ro¶linach one s±, w syntetycznych witaminach ich nie ma. St±d prosta droga do oty³o¶ci. Ponadto w naszej ¶wiadomo¶ci utrwali³o siê przekonanie, ¿e witamin nie mo¿na przedawkowaæ i nie wywo³uj± skutków ubocznych. Uczeni z wielu krajów zgodnie twierdz±, ¿e przyjmowanie syntetycznej witaminy C nie tylko nie uodparnia organizmu, ale w przypadku niektórych chorób (szczególnie reumatyzmu) pogarsza jej przebieg i leczenie. Przedawkowanie syntetycznej witaminy C grozi powstawaniem skrzepów krwi, kamieni w nerkach i pêcherzu moczowym. Niszczy te¿ witaminê B2 oraz zaburza proces wytwarzania insuliny i zwiêksza zawarto¶æ cukru w moczu i krwi. Du¿e jej dawki zwiêkszaj± te¿ zmêczenie miê¶ni i zaburzaj± reakcje wzrokowe i ruchowe. Problem syntetycznych leków jest taki sam jak problem ataku we wspó³czesnym wojsku. Je¶li do ataku wy¶lemy sam± tylko piechotê, bez czo³gów, artylerii, saperów i lotnictwa nie odniesiemy ¿adnego sukcesu. Tylko wspó³dzia³anie wszystkich elementów mo¿e zapewniæ powodzenie. Tak± "go³±" piechot± jest ka¿dy syntetyczny lek. http://www.gramzdrowia.pl/pl/uleszka/co-nas-zatruwa/aspiryna-medyczna-bron-masowego-razenia.html
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2012, 18:53:38 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
Punkty Forum (pf): 2
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 689
|
|
« Odpowiedz #44 : Marzec 24, 2012, 19:44:05 » |
|
Potwierdzeniem powy¿szej wiadomo¶ci jest ¶wie¿y przyk³ad mojej córki. Od grudnia, po przebytej antybiotykoterpii, pojawi³a siê u niej bardzo silna pokrzywka. Lekarz zdiagnozowa³ alergiê na aspirynê i zaleci³ (poza lekami) dietê aspirynow±, o której nigdy w ¿yciu nie s³ysza³em. I przyznam, by³em w niez³ym szoku, gdy¿ w naszej rodzinie problemy z alergiami wogóle nie wystêpowa³y. Lekarz poinformowa³ nas, ¿e aspiryna wystêpuje w wiêkszo¶ci przetworzonej ¿ywno¶ci, bo jest sk³adnikiem konserwantów oraz barwników. Poza leczeniem chemicznym (tabletki), stosujemy zio³a Klimuszki na odbudowê flory bakteryjnej (zalecane po antybiotykach - mimo, i¿ bierze siê florê bakteryjn± w tabletkach) oraz bioterapiê. Obecnie jeste¶my w trakcie leczenia (te zio³a bierze siê 1-3 m-ce), ale skutki s± baaardzo pozytywne, pokrzywka pojawia siê tylko chwilowo w postaci kilku kropek na ca³ym ciele - a wcze¶niej to by³ prawdziwy wysyp. Ps1. szczegó³y o diecie aspirynowej tutaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Dieta_aspirynowa
|
|
|
|
Pzdr barneyos ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\" \"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #45 : Marzec 24, 2012, 20:25:41 » |
|
Potwierdzeniem powy¿szej wiadomo¶ci ... podobnie jest (albo, mo¿e w³a¶ciwszym by³oby okre¶lenie by³o, gdy¿ nie wiem jak ma siê to dzisiaj) z penicylin±. Swego czasu uznawana by³a niemal za panaceum na wszelkie dolegliwo¶ci, a¿ nagle zaczê³y pojawiaæ siê przypadki ludzi uczulonych na to panaceum - do nich nale¿y mój brat. Objawy s± do¶æ przykre w ogl±dzie, nagle, po aplikacji zastrzyku, delikwent mdleje i dostaje konwulsji. Czy stosuj± to paskudztwo do dzi¶, nie wiem ale "lek dla ludzko¶ci" okaza³ siê niewypa³em.
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #46 : Marzec 24, 2012, 23:07:56 » |
|
Mnie, wiele lat temu, zaaplikowano zastrzyki z polbicylin±, tak± silniejsz± wersj± penicyliny (chodzi³o o zwalczenie silnego zapalenia wokó³migda³kowego). O ma³o nie uderzy³em w kalendarz Skóra na palcach stóp ca³kiem siê zmacerowa³a i ¶ci±ga³em ja p³atami jak w±¿ w czasie wylinki. A stary lekarz zaleci³ mi p³ukanie gard³a roztworem soli kuchennej i pomog³o...
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #47 : Marzec 25, 2012, 02:29:35 » |
|
A stary lekarz zaleci³ mi p³ukanie gard³a roztworem soli kuchennej i pomog³o... To bardzo dobry i sprawdzony sposób.Mo¿na te¿ p³ukaæ rozcieñczon± woda utlenion±. Jestem uczulona na aspirynê i pyralginê i wszelkiej ma¶ci " inê " Jak chorujê to mam problem
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Linda
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #48 : Marzec 25, 2012, 08:15:33 » |
|
Leczenie zdrowych ludziOto fragment artyku³u... Polskê obieg³a niedawno informacja o rosn±cej liczbie zatruæ w wyniku przyjmowania leków, szczególnie w¶ród ludzi starszych. Odpowiedzialno¶ci± za wystêpowanie polekowych dzia³añ niepo¿±danych obwinia siê zwyczajowo samych pacjentów, którzy nieumiejêtnie stosuj± ró¿ne specyfiki. Jednak wyja¶nienie takie jest niepe³ne i maskuje tylko g³êbszy problem ró¿nych aspektów i konsekwencji postêpuj±cej medykalizacji ludzkiego ¿ycia. Po pierwsze, nachalny przekaz reklamowy jest dzisiaj taki, ¿e leki nie tylko s³u¿± do leczenia konkretnych schorzeñ, ale zapewniaj± te¿ lepsze samopoczucie, warunkuj± realizacjê planów zawodowych oraz pozwalaj± prowadziæ udane ¿ycie osobiste i rodzinne. Innymi s³owy, nawet je¶li nie pomog±, to na pewno nie zaszkodz±. Si³a takich komunikatów sprawia, ¿e ludzie, a szczególnie osoby starsze, zaczynaj± w dobrej wierze traktowaæ ró¿ne farmaceutyki jako nieod³±czny sk³adnik codziennej „zdrowej diety”. Po drugie, coraz wiêcej stanów fizjologicznych, emocjonalnych i psychicznych otrzymuje etykietkê „choroby” wymagaj±cej leczenia, najczê¶ciej farmakologicznego. Wskutek tego „na lekach” jest dzi¶ coraz wiêcej zdrowych ludzi, którzy tak naprawdê nie potrzebuj± ¿adnych medykamentów. Lekarz i autor bloga DrBriffa.com John Briffa w artykule pt. „British Medical Journal highlights unhealthy links between doctors and the drug industry” zwroci³ uwagê na nasilaj±c± siê tendencjê w ¶rodowisku medycznym do tego, ¿eby leczeniu poddawaæ osoby zdrowe. Najbardziej oczywistym przyk³adem jest obni¿anie „podwy¿szonego cholesterolu” za pomoc± ¶rodków farmakologicznych. Mo¿na byæ zdrowym, aktywnym fizycznie, mieæ dobr± wagê, nie paliæ, stosowaæ zdrow± dietê, ale i tak lekarz mo¿e zaleciæ nam za¿ywanie „leków na cholesterol” je¶li przekroczymy ustanowione normy. Podobnie jak wielu innych badaczy i lekarzy (m.in.Uffe Ravnskov, Malcolm McKendrick, Duane Graveline) Briffa przypomina, ¿e cholesterol jest niezbêdnym budulcem zdrowego organizmu, znajduje siê w b³onach komórkowych, warunkuje produkcjê takich hormonów jak kortyzol, estrogen i testosteron. Od cholesterolu zale¿y w du¿ej mierze poprawna praca ludzkiego mózgu. Warto zauwa¿yæ, ¿e amerykañski Urz±d ds. Kontroli ¯ywno¶ci i Leków (FDA) dopu¶ci³ nawet do u¿ycia farmakologiczne suplementy „cholesterolowe”, które maj± wspomagaæ leczenie problemów emocjonalnych i psychologicznych u dzieci. http://nowadebata.pl/2011/02/05/leczenie-zdrowych-ludzi/
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #49 : Marzec 25, 2012, 10:51:40 » |
|
Wczoraj na szybcika wpisalam koments o Vega. Dariusz chyba wlasciwie byloby tu:) Farmakologia poszla zbyt daleko, czyni wiele krzywdy. Pieniadze sa ogromne! Ludzie wyrabiaja jeszcze! dzieki wewnetrznej sile, ... odpornosciowej na niektore leki. Co do aspiryny, slyszalam takie opinie, ze "aspiryna" Beyera sprzedawana w Polsce rozni sie od tej "oryginalnej". Widzac podroby dookola "made in china" etc. nie zdziwiloby mnie, gdyby w innych branzach tez mieszano. Plukanie gardla sola! Zdrowie czyste. Ale prosze nie woda utleniona, zbyt silnie dezynfekuje - niweczy flore bakteryjna i moze prowadzic do pojawnia sie zapalenia dziasel, a w wyniku tego paradontozy. Krzysztof co do pokrzywki coreczki, to nie sadze, aby byla od "aspiryny", no, ale lekarz jest autorytetem, a Ty tylko "malpoludem" (zart! sam uzyles takiego okreslenia:))
|
|
|
|
|
|
|
|