songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #25 : Styczeń 01, 2012, 16:57:42 » |
|
Czyli jak to ostatecznie jest z tÂą wiarÂą? Ludzie wierzÂą, Âże nie dotknie ich Âżadne nieszczĂŞÂście, a te dotykajÂą. Ludzie nie wierzÂą, Âże zachorujÂą na raka, a ten zbiera Âżniwo.
..dlatego teÂż niektĂłrzy ludzie(maÂłej wiary  ) ktĂłrzy ÂłykajÂą leki teÂż umierajÂą.
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #26 : Styczeń 02, 2012, 13:10:49 » |
|
@ Ptaku
Czyli jak to ostatecznie jest z tÂą wiarÂą? Ludzie wierzÂą, Âże nie dotknie ich Âżadne nieszczĂŞÂście, a te dotykajÂą. Ludzie nie wierzÂą, Âże zachorujÂą na raka, a ten zbiera Âżniwo.
No w³aœnie. Sama wiara nie czyni cudów. Potrzebna jest wiedza i potrzebne s¹ do tego odpowiednie narzêdzia. Odpowiednie podejœcie do tematu te¿ nie jest bez znaczenia. Jeœli uda nam siebie przekonaÌ, ¿e na przyk³ad rak jest wynikiem niedoborów witaminy B17 , to stosuj¹c dietê bogat¹ w witaminê B17 nie zachorujemy na raka. Na ile bêdzie to wynikiem dzia³ania tej witaminy a na ile wiary w jej dzia³anie to ju¿ kwestia drugorzêdna i mniej istotna. Ale mo¿na pójœÌ dalej. Jacques Benveniste , biolog, naukowiec, traktowa³ bakterie czêstotliwoœci¹ (dŸwiêkiem) , która by³a charakterystyk¹ wibracji substancji wywo³uj¹cej okreœlony skutek na bakterii. I one rzeczywiœcie tak reagowa³y jakby oryginalna substancja chemiczna by³a u¿yta, a nie tylko jej "wibracyjny" zapis co mia³o w³aœnie miejsce. Mog³oby dojœÌ do prze³omu w medycynie, gdyby ta wiedza sta³a siê powszechna. Po co produkowaÌ drogie leki w wielkich fabrykach, jak wystarczy³oby zapisaÌ ich charakterystykê na jakimœ serwerze i udostêpniaÌ ( za niewielk¹ op³at¹ ) do œci¹gniêcia tak jak muzykê mp3 . No, ale w³aœnie z powodu wszechdostêpnoœci (tanioœci) takiego sposobu pozyskiwania leków to siê nie stanie, gdy¿ wielomiliardowe zyski koncernów przesz³yby im ko³o nosa. Chocia¿ moim zdaniem prêdzej czy póŸniej do tego dojdzie. Powstanie serwer sprzedaj¹cy "medyczne materia³y kolekcjonerskie" przez internet Leczenie dŸwiêkiem jest ju¿ praktykowane od dawna (misy tybetaùskie) , tylko ludzkie umys³y nie bardzo w dzia³anie dŸwiêków wierz¹. Co innego im siê sprzedaje w telewizyjnych reklamówkach. SkutecznoœÌ chemicznych leków istnieje tylko w naszych g³owach. I tutaj tkwi problem. O prawdziwej skutecznoœci leczenia biorezonansem mia³em okazjê przekonaÌ siê podczas rzucania palenia. Zero g³odu, ¿adnych niepo¿¹danych reakcji, bezboleœnie i przyjemnie ( bo na le¿¹co)  ... ¿adnego samooszukiwania siê tabletkami czy plastrami nikotynowymi. Nasze organizmy maj¹ na prawdê wielkie mo¿liwoœci w zakresie samoleczenia. Wiara równie¿, ale jeœli ju¿ j¹ stosowaÌ, to nie w coœ lub jakieœ zdarzenie, lecz w œwiadomoœÌ, która istnieje w nas i jest najlepszym lekarzem  Wtedy nawet placebo postawi nas na nogi 
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #27 : Styczeń 02, 2012, 13:19:50 » |
|
od urodzenia jesteÂśmy indoktrynowani naukowo o skutecznoÂści lekĂłw, i kiedy lekarz wypisuje nam recepte,- bez cienia wÂątpliwoÂści jesteÂśmy przekonani o jej leczniczym dziaÂłaniu- i tu juÂż wiara w leki dziaÂła jakby w tyle gÂłowy/ÂświadomoÂści gdzie zapisaÂło siĂŞ nam w ciÂągu Âżycia, Âże tak wÂłaÂśnie jest i kropka.
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #28 : Styczeń 02, 2012, 13:25:30 » |
|
Ale¿ east! Ta wiedza by³a powszechnie u¿ywana na Atlantydzie i w Egipcie równie¿! Nadal s¹ pozosta³oœci dróg wodnych i piramid w których u¿ywano do leczenia ale równie¿ do przekodowywania funkcji naszych cia³ fizycznych dŸwiêkiem. To nic nowego , takie eksperyment s¹ prowadzone na ziemi na du¿ych grupach ludzi ju¿ od dawna. Ja wiem o takich w Niemczech a myœlê i¿ jest ich mnóstwo na ziemi. Gdzieœ na forum s¹ filmy na ten temat o czerwonych i czarnych komnatach w zespo³ach piramid w których u¿ywano dŸwiêków do leczenia. Przekszta³canie wzoru wody za pomoc¹ dŸwiêku jest faktem udowodnionym co za problem w stosowaniu tej wiedzy w uzupe³nieniu braku okreœlonej wibracji w naszych organizmach? To najbardziej prosta metoda oraz bardzo tania , ale..... no w³aœnie koncerny farmaceutyczne? Wibracj¹ dŸwiêku tak naprawdê mo¿na zrobiÌ wszystko! MaterializowaÌ, dematerializowaÌ , przestawiaÌ po³¹czenia , tworzyÌ , ³¹czyÌ , dzieliÌ , psuÌ i naprawiaÌ, blokowaÌ i odblokowaÌ. Trzeba tylko znaÌ kody okreœlonych czynnoœci. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2012, 17:56:29 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #29 : Styczeń 02, 2012, 13:37:58 » |
|
No wiĂŞc wÂłaÂśnie. Sednem jest poznanie "kodĂłw" , ktĂłre inaczej nazywamy charakterystykÂą czĂŞstotliwoÂści lub "wibracjÂą". Dlatego mĂłwi siĂŞ "czÂłowieku poznaj siebie". DosÂłownie chodzi o poznanie wÂłasnych "kodĂłw", co umoÂżliwi nie tylko utrzymanie siebie w zdrowiu i dÂługim Âżyciu, lecz byĂŚ moÂże rĂłwnieÂż zapewniĂŚ odÂżywianie czy teÂż przeÂżywanie stanĂłw mistycznych itd. Kod zdrowia jest w nas, a nie w piguÂłce na receptĂŞ 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #30 : Styczeń 02, 2012, 13:47:53 » |
|
Polega to wszystko na nauczeniu siê odczuwania swoich stanów b³ogoœci i najczêstszym wchodzeniu w nie , wówczas nasz organizm siê regeneruje z wibracj¹ w³aœciw¹ dla ka¿dego z nas. Bowiem s¹ one ró¿ne dla ró¿nych ludzi. zaufanie w³asnym odczuciom a nie mówionym i pisanym twierdzeniom jest pierwszym krokiem do samoleczenia. A to zestaw filmów wyjaœniaj¹cych co nieco stosowanie dŸwiêków nie tylko w leczeniu ale i w tworzeniu i przetwarzaniu istniej¹cych wzorów z u¿yciem dŸwiêku. tak manipulowano zawziêcie a¿ zagubiono prakod stworzenia , teraz chc¹ go wydobyÌ z dawnej wiedzy. Kod Piramid _ Pas Pokoju 1_5 [Napisy PL] http://www.youtube.com/watch?v=55kK_H6kzcU&feature=relatedkiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2012, 13:48:23 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #31 : Styczeń 03, 2012, 10:42:16 » |
|
no wiĂŞc wÂłaÂśnie. Sednem jest poznanie "kodĂłw" , ktĂłre inaczej nazywamy charakterystykÂą czĂŞstotliwoÂści lub "wibracjÂą". Dlatego mĂłwi siĂŞ "czÂłowieku poznaj siebie". DosÂłownie chodzi o poznanie wÂłasnych "kodĂłw", co umoÂżliwi nie tylko utrzymanie siebie w zdrowiu i dÂługim Âżyciu, lecz byĂŚ moÂże rĂłwnieÂż zapewniĂŚ odÂżywianie czy teÂż przeÂżywanie stanĂłw mistycznych itd.
Kod zdrowia jest w nas, a nie w piguÂłce na receptĂŞ Ba ! ale jak je poznaĂŚ? OglÂądaÂłam ten film Kiaro i bardzo ciekawy. Tylko skÂąd my mamy siĂŞ nauczyĂŚ tych dÂźwiĂŞkĂłw ? KaÂżdy czÂłowiek ma swojÂą wibracjĂŞ,to wiem .Czy mozna jÂą poznaĂŚ poprzez numerologiĂŞ i jak to zrobiĂŚ ? MyslĂŞ Âże to jest klucz do zdrowia,ale moze siĂŞ mylĂŞ 
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #32 : Styczeń 03, 2012, 12:05:40 » |
|
Ale¿ to jest bardzo proste , nie ma nic prostszego! Trzeba przestaÌ ufaÌ s³owom mówionym i pisanym wskazuj¹cym nam nasze dobro a zaufaÌ swoim odczuciom , uczuciu w ka¿dej sytuacji , w ka¿dym momencie ¿ycia. Czyli gdzieœ jesteœ i coœ robisz , ktoœ mówi zrób tak... bo tak jest dobrze dla Ciebie... ale ty nie czujesz siê dobrze w tej sytuacji , ona budzi w tobie niesmak , rozdra¿nienie , refleksje ¿e coœ nie tak , dyskomfort ogólny. Zaufaj sobie i nie rób tak jak mówi¹ i¿ jest prawid³owo i dobrze wedle standardu ogólnoludzkiego. Zrób tak jak czujesz i¿ jest dobrze i zgodnie z Twoim odczuciem ( w³aœnie Twoj¹ osobist¹ wibracj¹) pomimo i¿ niektórych to œmieszy i nazwa Cie idiotk¹. Zawsze lepiej byÌ œmiesznym w oczach cudzych ni¿ w³asnych , chocia¿ to o wiele trudniejsze , ale w rezultacie przynosi nieoczekiwane korzyœci osobiste. Ja tam siê wcale nie przejmujê i¿ siê ze mnie tak wielu naœmiewa , grunt i¿ ja czujê siê dobrze w moich decyzjach nie uwieraj¹ mojego sumienia. Je¿eli znajdziesz ten moment odczuwania swojego zadowolenia ( przy z³ych wyborach Ludzkie sumienie prêdzej czy póŸniej siê odezwie) idŸ za nim krok po kroku staniesz siê spokojniejsza , bêdziesz mia³a wiêksza pewnoœÌ siebie i komfort zadowolenia z podejmowanych m¹drych decyzji. Owszem to proces , ale skoro pytasz jesteœ ju¿ gotowa. Na pocz¹tku s¹ refleksje i przemyœlenia d³u¿sze analizy a póŸniej ju¿ automatycznie idziesz za g³osem serca i przyci¹gaj¹ Ciê sytuacje graj¹ce wibracyjnie z Tob¹ , wchodzisz w nie prawie automatycznie odczuwaj¹c swoje zadowolenie. Ze mn¹ te¿ tak by³o by³ to bardzo d³ugi proces nauki i rozpoznawania , ale by³y wówczas zupe³nie inne okolicznoœci wibracyjne zewnêtrzne , teraz jest ³atwiej, niesiemy ju¿ w sobie du¿o wy¿szy poziom œwiadomoœci. Przypomnij sobie ( je¿eli by³aœ na forum 6 lat temu) ca³y czas pisa³am o Mi³oœci o dominacji tej energii w naszym rozwoju , wyœmiewano mnie i ignorowano te informacje. Teraz wszyscy o tym pisz¹ ju¿ normalnie i nikt ( no mo¿e bardzo nieliczni) nie ignoruj¹ ju¿ roli MI£OŒCI w naszym rozwoju duchowym. Bowiem to ONA i tylko ONA przeprowadzi nas w kolejny 4 wymiar naszego rozwoju czyli w EPOKà SERCA. Trzeba zaufaÌ sobie nic wiêcej , energia MI£OŒCI leczy wszystko. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2012, 12:27:17 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #33 : Styczeń 03, 2012, 13:31:12 » |
|
@ Kiara
Przypomnij sobie ( jeÂżeli byÂłaÂś na forum 6 lat temu) caÂły czas pisaÂłam o MiÂłoÂści o dominacji tej energii w naszym rozwoju , wyÂśmiewano mnie i ignorowano te informacje.
Ka¿dy mo¿e sobie pisaÌ o mi³oœci do woli. Tu istotne s¹ czyny, jak sama piszesz, a wiêc efekty tego, o czym siê pisze. Poznajemy ludzi po efektach, czyli tym, jaki powoduj¹ odzew u innych. Nikomu niczego nie umniejszaj¹c, ale z drugiej strony ten odzew w³aœnie odczytywaÌ mo¿na na g³êbszym poziomie jak odpowiedŸ œwiadomoœci wskazuj¹c¹ na koniecznoœÌ pewnych korekt w³asnego postêpowania. S¹dzê, ¿e to wo³anie powinno pokrywaÌ siê z wewnêtrznym g³osem. Jeœli jest dysonans, to znak ¿e coœ nie tak, tylko teraz z której/czyjej strony ? Wewnêtrzny g³os mo¿e byÌ mylony czêsto z wprogramowanymi wczeœniej przekonaniami, które siê odzywaj¹, albo z fa³szywymi przes³ankami, które niechc¹cy przyjêliœmy na skutek sprytnie skonstruowanych przekazów ( szkolnej edukacji, autorytetu, czy innego Myœliciela ). W kwestii farmaceutycznej mój wewnêtrzny g³os nieustannie podpowiada mi, ¿eby od aptek trzymaÌ siê mo¿liwie z daleka. Lepsza jest sprawdzona, naturalna metoda, a nawet suplementacja naturalnymi œrodkami od zielarza, ni¿ najlepsze ubezpieczenie zdrowotne.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #34 : Styczeń 03, 2012, 13:56:48 » |
|
Tak ka¿dy mo¿e i móg³ pisaÌ o MI£OŒCI tylko dlaczego tego nie robi³? Bo to pisanie nie harmonizowa³o z nim , coœ innego to robi³o. I tu masz odpowiedz na dysonans , nie mnie nale¿y oceniaÌ w kontekœcie z t¹ energiom ( we mnie tworzy ona harmoniê dlatego jest mi bliska i ni¹ siê zajmujê , o niej piszê) , a ludzie sami powinni oceniaÌ siebie. Co i dlaczego w nich z czymœ nie gra? Reguluje siê odbiornik - siebie chc¹c odbieraÌ okreœlone fale a nie nadajnik wysy³aj¹cy je , twierdz¹c ¿e z nim coœ nie halo. Inn¹ spraw¹ jest fakt i¿ nie wszystkie wibracje fal s¹ nam bliskie , nie ze wszystkimi ju¿ , czy jeszcze chcemy wejœÌ w rezonans. Je¿eli energia mi³oœci o tej czêstotliwoœci z kimœ nie rezonuje , a on tego nie che by rezonowa³a , bo mo¿e , to nie szuka siê winy w zewnêtrznoœci a zrozumienia siebie i tyle. Wszystko ma swój czas indywidualny , twierdzenie ¿e coœ jest be... bo dla mnie jest be do tylko wycinek prawdy, któr¹ czas weryfikuje identycznie jak energiê MI£OŒCI w naszym osobistym rozwoju. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #35 : Styczeń 03, 2012, 15:35:26 » |
|
@ Kiaro
Tak kaÂżdy moÂże i mĂłgÂł pisaĂŚ o MIÂŁOÂŚCI tylko dlaczego tego nie robiÂł? Bo to pisanie nie harmonizowaÂło z nim , coÂś innego to robiÂło.
Bo samo pisanie nie sprawia,ze jej bêdzie wiêcej wko³o. W Koœcio³ach pe³no jest s³ów o mi³oœci na ka¿dym kazaniu, a harmonicznoœÌ tych kazaù coœ nie bardzo przek³ada siê na rzeczywistoœÌ. Albo inaczej - za energi¹ s³owa id¹ nieadekwatne doù dzia³ania. Dlatego by nie tworzyÌ dysharmonii zwykli ludzie nie nadu¿ywaj¹ tego szyldu bezkrytycznie i przy ka¿dej okazji, by nie profanowaÌ go. Czyni¹ to z szacunku do tej energii. Przyk³adem nadu¿ywania symboliki serca s¹ kompanie farmaceutyczne. Ka¿da z nich deklaruje, ¿e wszystkie ich d¹¿enia skupione s¹ na mi³oœci do ludzi, ku poprawie ich bytu i zdrowia, co jest nieprawd¹, bo gdyby chcieli to ju¿ dawno by poprawa nast¹pi³a. I nawet wierzê, ¿e s¹ farmaceuci, którzy z autentycznym oddaniem i przekonaniem traktuj¹ swoj¹ pracê jak s³u¿bê w dobrych intencjach nie wiedz¹c, ¿e s³u¿¹ nie temu panu, co powinni. Ale to dobrze, ¿e tak siê sta³o i ¿e ludzie zaczynaj¹ rozpoznawaÌ jak jest na prawdê. Pod s³odkimi s³ówkami i szerokimi uœmiechami z reklam produktów medycznych kryje siê sterylna œmierÌ. To wszystko s¹ tricki okraszone bezczelnym, k³amliwym marketingiem . Dlatego nie dziw siê, ¿e ludzie ostro¿nie podchodz¹ do g³osz¹cych wszem i wobec mi³oœÌ. Trzeba siê uwa¿nie i d³ugo przygl¹daÌ efektom ich czynów. A te , w przypadku koncernów farmaceutycznych widaÌ go³ym okiem. Coraz wiêcej ludzi uzale¿nionych od leków. Sfrustrowanych, bo ka¿dy z nich choÌby przeczuwa, ¿e tu siê szafuje ich zdrowiem i ¿yciem, ale s¹dz¹ , ¿e nie ma innego wyjœcia, szczêœliwi, ¿e pigu³ka oddali choÌ na trochê ból fizycznego istnienia. Podobnymi rozdawcami pigu³ek s¹ wszelkiej maœci g³osiciele jedynie s³usznych prawd i wielkich hase³. Czêsto kryj¹ siê za tym bardzo niskie pobudki. Dlatego jeœli coœ g³osisz, to nie na wiarê, lecz b¹dŸ przygotowana podawaÌ konkrety. Wielkie has³a zobowi¹zuj¹ do wielkich czynów.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #36 : Styczeń 03, 2012, 16:09:36 » |
|
Ale¿ east ja nigdy nie pisa³am o mi³oœci tak rozumianej jak przekazuje to koœció³ ni inne reklamuj¹ce siê ni¹ instytucje. Zawsze opisywa³am j¹ jako przeolbrzymi potencja³ energetyczny , który mamy do dyspozycji!Zaznacza³am i¿ to , co cz³owiek zwyk³ nazywaÌ mi³oœci¹ jest jej delikatnie mówi¹c odleg³ym odbiciem. Skruszenie tych fundamentów k³amstw o tej piêknej i wielkiej energii by³o i jest nadal dla mnie przeolbrzymi¹ prac¹. Najpierw trzeba pokazaÌ czym mi³oœÌ nie jest a póŸniej ka¿dy indywidualnie odkrywa czym mi³oœÌ jest dla niego. Bo czym jest dla mnie ja wiem doskonale. Ja nie reprezentuje ¿adnej instytucji , ¿adnej cywilizacji , ja reprezentujê siebie i przestrzeù energetyczn¹ z której pochodzê. Wbrew pozorom nie szukam audytorium , wyznawców , nie tworzê szkól , stowarzyszeù ni projektów do realizacji , nie piszê ksi¹¿ek ni nie krêcê filmów. Dzielê siê jedynie publicznie moj¹ wiedz¹ , któr¹ mo¿na siê zainteresowaÌ lub nie , to wszystko. Ka¿dy odnajduje w niej swoj¹ prawdê lub jej nie znajduje i tak i tak jest dobrze , bo ka¿dy jest indywidualnoœci¹ z w³asnym rytmem rozwoju , który trzeba uszanowaÌ. kiara 
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #37 : Styczeń 03, 2012, 17:38:07 » |
|
Fajnie siĂŞ tu rozwodzimy ale uczyniliÂśmy takiego ofa, Âże ho, ho.  Chyba trzeba podzieliĂŚ ten wÂątek, podpowiedzcie mi tylko, w ktĂłrym miejscu ciachnÂąc? 
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #38 : Luty 21, 2012, 21:41:56 » |
|
Medycyna w ostatnich latach poczyniÂła niebywaÂły postĂŞp, na dzieĂą dzisiejszy praktycznie nie ma ludzi zdrowych.  I poniÂższy artykuÂł tylko utwierdza mnie w tym przekonaniu. Wtorek 21.02.2012, 16:21Lekarze: Nigdy nie pokonamy raka. BĂŞdzie zabijaÂł sxc.hu/tkobosz Nie ma na to szans.Nie ma szans na wynalezienie skutecznego lekarstwa na raka - twierdzi na Âłamach "The Independent" Paul Nurse, prezes brytyjskiego Royal Society. RAK JESZCZE BARDZIEJ ZABĂJCZY. TYLE OSĂB ZACHORUJE>>Naukowiec uwaÂża tak, chociaÂż zauwaÂża, Âże postĂŞp w nauce pozwoliÂł zrozumieĂŚ podstawowe mechanizmy mutowania komĂłrek.Jego zdaniem w najbliÂższych 50 latach liczba cierpiÂących na nowotwory moÂże spadaĂŚ, ale choroby nigdy nie da siĂŞ pokonaĂŚ.TA PIGUÂŁKA OCHRONI PRZED RAKIEM>>Rak to tylko ogĂłlny termin dla wielu chorĂłb, ktĂłre powstajÂą z roÂżnych przyczyn. Nikt nie bĂŞdzie w stanie kontrolowaĂŚ tego, ktĂłre komĂłrki zmutujÂą - przekonuje Nurse. AJ Cancer 'will never be eliminated'http://www.sfora.pl/Lekarze-Nigdy-nie-pokonamy-raka-Bedzie-zabijal-a40751
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #39 : Luty 21, 2012, 22:56:43 » |
|
Ta piguÂłka chroni przed rakiem Tia.......znowu piguÂłki, niedÂługo bĂŞdÂą nam puszczaĂŚ przez radio " weÂź piguÂłkĂŞ,weÂź piguÂłkĂŞ,weÂź piguÂłkĂŞ " 
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #40 : Luty 22, 2012, 11:35:27 » |
|
chanell , oni ju¿ puszczaj¹ nieustannie ten komunikat w tv i radio, wystarczy reklam pos³uchaÌ ( osobiœcie unikam tv i radia). Natomiast istnieje mo¿liwoœÌ zapisania charakterystyki czêstotliwoœci ka¿dej pigu³ki, a potem "nadawania" jej przez radio lub tv. Oczywiœcie nie robi¹ tego bo by³oby za darmo. Podejrzewam jednak, ze czêstotliwoœci jakichœ "anty-pigu³ek" mog¹ w ten sposób rozsy³aÌ . Owe "antypigu³ki" by rozstraja³y organizm, wiêc ludzie udawali by siê po pigu³kê do lekarza/apteki, które to by³yby niczym wiêcej jak antidotum , odtrutk¹ , na radiowe "ska¿enie" - tyle, ¿e ju¿ odp³atn¹. Typowa akcja pod "fa³szyw¹ flag¹" - wykreuj problem a potem wspania³omyœlnie ( i nie za darmo ) zaproponuj rozwi¹zanie  Jestem przewra¿liwony czy mo¿e w tym coœ jest ?
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2012, 11:35:46 wysłane przez east »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #41 : Luty 22, 2012, 12:52:37 » |
|
Ale¿ robi siê bardzo du¿o rzeczy zapisuj¹c formulê chemiczn¹ zwojem dzwiêkowym i poprzez muzykê propaguje siê to wgrywaj¹c w cia³a ludzkie programy , które siê w nich materializuj¹ chorobami i blokadami. To by³o stosowane od zawsze! Krêgi , Kamienne , Piramidy , katedry , Pa³ace na du¿¹ skalê, obecnie musicale jednego znanego pana wystawiane tylko w wybranych miejscach na ziemi. Wszystko mo¿na podaÌ w wersji dŸwiêku , ale nie wszystko nie wszystkie wibracje cz³owiek zakoduje w sobie.To trochê bardziej wyrafinowana "zabawa' , bowiem najpierw trzeba stworzyÌ odpowiedni¹ przestrzeù powiedzmy piêciolinie , nastêpnie zapisaÌ na niej dŸwiêk i otworzyÌ cz³owieka na wch³oniêcie tego programu. Najlepszy do tego jest stan szoku, wówczas wpis idzie poza œwiadomoœci¹. bowiem œwiadomoœÌ zbyt czêsto siê broni. Zatem nie szokujmy siê niczym , niech nic nas nie dziwi! Kiara
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #42 : Luty 26, 2012, 23:12:37 » |
|
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #43 : Marzec 24, 2012, 18:12:33 » |
|
Aspiryna - MEDYCZNA BROà MASOWEGO RA¯ENIA Pocz¹tki nowoczesnej medycyny s¹ nierozerwalnie zwi¹zane z czasami, gdy nastapi³o definitywne rozdzielenie koœcio³a od paùstwa. Wtedy to rozbito naczynie zwane "m¹droœci¹", a z jego zawartoœci zaczê³y kie³kowaÌ osobne roœliny zwane ga³êziami nauki. Nowoczesna medycyna od samego pocz¹tku odrzuci³a "medycynê ludow¹" jako szkodliwy, nienaukowy zabobon i znalaz³a sprzymierzeùca w naukowej chemii - farmakologii. Od tego czasu maria¿ medycyny z chemi¹ ma siê bardzo dobrze, czego nie mo¿na powiedzieÌ o naszych organizmach. Wszelkie wiadomoœci o szkodliwoœci i dzia³aniach ubocznych sterylnych i wyizolowanych zwi¹zków chemicznych zwanych lekami s¹ skutecznie blokowane przez ich producentów i ich sprzymierzeùców. Zwyk³y cz³owiek dowiaduje siê czasem, ¿e lek który mia³ mu pomóc okaza³ siê trucizn¹, ale jest to rzadkoœÌ. Wyj¹tkiem s¹ ju¿ powa¿ne skutki uboczne leku, które niektórych pacjentów wyprawi³y w zaœwiaty. Tak by³o przyk³adowo z "Vioxx'em", gdzie nauka nie zdo³a³a na czas przewidzieÌ tragicznych skutków u¿ycia. A czy inne leki s¹ zdrowe? WeŸmy dla przyk³adu wszechobecn¹ aspirynê, która oprócz chronienia przed zawa³em, zdo³a³a wybudowaÌ imperium Bayer'a i pchn¹Ì na wy¿yny sportu jedn¹ dru¿ynê pi³karsk¹. Kontrowersje wokó³ tego specyfiku trwaj¹ ju¿ chyba od czasów s³ynnej "hiszpanki", gdzie u¿ywana w USA (  ?) w epidemii grypy doprowadzi³a wielu chorych do szybszego spotkania z Bogiem. Aspiryna czyli czysty kwas acetylosalicylowy do dzisiaj jest lekiem bezskutecznie zwalczanym przez lekarzy homeopatów, jako œrodek wrêcz truj¹cy. W artykule "Epidemia grypy 1918 - homeopatia na ratunek" Guy Beckly Stearns MD, New York, pisze: "Aspiryna oraz inne produkty wytwarzane ze smo³y wêglowej s¹ potêpiane przez lekarzy, poniewa¿ powoduj¹ ogromn¹ liczbê niepotrzebnych zgonów. Wszêdobylska aspiryna jest zdecydowanie najbardziej szkodliwym lekiem ze wszystkich. Jej fa³szywie dobroczynne dzia³anie przeciwbólowe wywo³uje zaledwie krótk¹ ulg¹, nic nie znacz¹c¹ z punktu widzenia medycyny. W wielu przypadkach aspiryna os³abi³a serce, negatywnie wp³ynê³a na poziom si³ witalnych pacjentów, zwiêkszy³a poziom œmiertelnoœci oraz znacznie spowolni³a proces rekonwalescencji. We wszystkich przypadkach aspiryna maskuje objawy, co znacznie bardziej utrudnia dobór odpowiednich leków. Aspiryna najprawdopodobniej wcale nie dzia³a lecz¹co na ¿adn¹ chorobê i powinna byÌ wycofana z u¿ycia." Inny ze wspominaj¹cych J.P. Huff MD, Olive Branch, stan Kentucky, opisuje - "Przys³ano mi paczkê zawieraj¹c¹ 1000 tabletek aspiryny, o 994 za du¿o. Wydaje mi siê, ¿e poda³em zaledwie pó³ tuzina. Nigdzie nie mog³em tego schowaÌ. U¿ywam bardzo niewielu leków. Prawie zawsze podajê Gelsemium i Bryonia. Prawie nigdy nie traci³em pacjenta, je¿eli przyby³em na wezwanie pierwszy, chyba ¿e wczeœniej pacjent wys³any by³ do apteki po aspirynê. W takiej sytuacji prawie zawsze musia³em zaj¹Ì siê nowym przypadkiem zapalenia p³uc." Tego typu artyku³y s¹ z regu³y zamieszczane w pismach specjalistycznych lub w lokalnej prasie by "nie siaÌ paniki", choÌ bardziej prawdopodobnie dlatego, by producenci leku nie utracili swych kolosalnych zysków. Takie artyku³y to prawdziwe "bia³e kruki". Podobnie jest z innymi lekami, w tym szeroko reklamowanymi witaminami "all in one" typu "Centrum" i podobne. Na ten temat pisze prof. Tombak: Szkodliwe jest nie tylko przyjmowanie witamicy C ale i wszystkich syntetycznych witamin. Po pierwsze - witaminy to zwi¹zki, które nie s¹ wytwarzane drog¹ syntezy w organizmie cz³owieka (oprócz grupy B i D), a powstaj¹ w roœlinach drog¹ biosyntezy. W komórkach roœlin witaminy wystêpuj¹ w ³atwo przyswajalnej dla cz³owieka postaciach (prowitaminy), oprócz nich w roœlinach wystêpuje niezbêdny zbiór soli mineralnych, które sprzyjaj¹ pe³nemu przyswojeniu ich przez organizm. W³aœnie dziêki temu przedawkowanie naturalnych witamin jest bardzo trudne, a syntetycznych bardzo ³atwe. Po drugie - sztuczne witaminy, to krystaliczna, nieorganiczna substancja, obca dla organizmu. Jest ona z trudnoœci¹, albo nie jest wcale przyswajana przez organizm. Spo¿ywaj¹c syntetyczne witaminy przeci¹¿amy nerki i w¹trobê, naruszamy równowagê soli mineralnych w organizmie. Po trzecie - jednym ze skutków ubocznych stosowania syntetycznych witamin jest zwiêkszenie apetytu, poniewa¿ organizm, aby je przyswoiÌ, potrzebuje dodatkowej porcji soli mineralnych, wêglowodanów i sk³adników bia³kowych. W roœlinach one s¹, w syntetycznych witaminach ich nie ma. St¹d prosta droga do oty³oœci. Ponadto w naszej œwiadomoœci utrwali³o siê przekonanie, ¿e witamin nie mo¿na przedawkowaÌ i nie wywo³uj¹ skutków ubocznych. Uczeni z wielu krajów zgodnie twierdz¹, ¿e przyjmowanie syntetycznej witaminy C nie tylko nie uodparnia organizmu, ale w przypadku niektórych chorób (szczególnie reumatyzmu) pogarsza jej przebieg i leczenie. Przedawkowanie syntetycznej witaminy C grozi powstawaniem skrzepów krwi, kamieni w nerkach i pêcherzu moczowym. Niszczy te¿ witaminê B2 oraz zaburza proces wytwarzania insuliny i zwiêksza zawartoœÌ cukru w moczu i krwi. Du¿e jej dawki zwiêkszaj¹ te¿ zmêczenie miêœni i zaburzaj¹ reakcje wzrokowe i ruchowe. Problem syntetycznych leków jest taki sam jak problem ataku we wspó³czesnym wojsku. Jeœli do ataku wyœlemy sam¹ tylko piechotê, bez czo³gów, artylerii, saperów i lotnictwa nie odniesiemy ¿adnego sukcesu. Tylko wspó³dzia³anie wszystkich elementów mo¿e zapewniÌ powodzenie. Tak¹ "go³¹" piechot¹ jest ka¿dy syntetyczny lek. http://www.gramzdrowia.pl/pl/uleszka/co-nas-zatruwa/aspiryna-medyczna-bron-masowego-razenia.html
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2012, 18:53:38 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
barneyos
 GawĂŞdziarz
Punkty Forum (pf): 2
|
 |
« Odpowiedz #44 : Marzec 24, 2012, 19:44:05 » |
|
Potwierdzeniem powy¿szej wiadomoœci jest œwie¿y przyk³ad mojej córki. Od grudnia, po przebytej antybiotykoterpii, pojawi³a siê u niej bardzo silna pokrzywka. Lekarz zdiagnozowa³ alergiê na aspirynê i zaleci³ (poza lekami) dietê aspirynow¹, o której nigdy w ¿yciu nie s³ysza³em. I przyznam, by³em w niez³ym szoku, gdy¿ w naszej rodzinie problemy z alergiami wogóle nie wystêpowa³y. Lekarz poinformowa³ nas, ¿e aspiryna wystêpuje w wiêkszoœci przetworzonej ¿ywnoœci, bo jest sk³adnikiem konserwantów oraz barwników. Poza leczeniem chemicznym (tabletki), stosujemy zio³a Klimuszki na odbudowê flory bakteryjnej (zalecane po antybiotykach - mimo, i¿ bierze siê florê bakteryjn¹ w tabletkach) oraz bioterapiê. Obecnie jesteœmy w trakcie leczenia (te zio³a bierze siê 1-3 m-ce), ale skutki s¹ baaardzo pozytywne, pokrzywka pojawia siê tylko chwilowo w postaci kilku kropek na ca³ym ciele - a wczeœniej to by³ prawdziwy wysyp. Ps1. szczegó³y o diecie aspirynowej tutaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Dieta_aspirynowa
|
|
|
|
Pzdr barneyos  ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\" \"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #45 : Marzec 24, 2012, 20:25:41 » |
|
Potwierdzeniem powy¿szej wiadomoœci ... podobnie jest (albo, mo¿e w³aœciwszym by³oby okreœlenie by³o, gdy¿ nie wiem jak ma siê to dzisiaj) z penicylin¹. Swego czasu uznawana by³a niemal za panaceum na wszelkie dolegliwoœci, a¿ nagle zaczê³y pojawiaÌ siê przypadki ludzi uczulonych na to panaceum - do nich nale¿y mój brat. Objawy s¹ doœÌ przykre w ogl¹dzie, nagle, po aplikacji zastrzyku, delikwent mdleje i dostaje konwulsji. Czy stosuj¹ to paskudztwo do dziœ, nie wiem ale "lek dla ludzkoœci" okaza³ siê niewypa³em.
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #46 : Marzec 24, 2012, 23:07:56 » |
|
Mnie, wiele lat temu, zaaplikowano zastrzyki z polbicylin¹, tak¹ silniejsz¹ wersj¹ penicyliny (chodzi³o o zwalczenie silnego zapalenia wokó³migda³kowego). O ma³o nie uderzy³em w kalendarz  Skóra na palcach stóp ca³kiem siê zmacerowa³a i œci¹ga³em ja p³atami jak w¹¿ w czasie wylinki. A stary lekarz zaleci³ mi p³ukanie gard³a roztworem soli kuchennej i pomog³o...
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #47 : Marzec 25, 2012, 02:29:35 » |
|
A stary lekarz zaleciÂł mi pÂłukanie gardÂła roztworem soli kuchennej i pomogÂło... To bardzo dobry i sprawdzony sposĂłb.MoÂżna teÂż pÂłukaĂŚ rozcieĂączonÂą woda utlenionÂą. Jestem uczulona na aspirynĂŞ i pyralginĂŞ i wszelkiej maÂści " inĂŞ "  Jak chorujĂŞ to mam problem 
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Linda
Gość
|
 |
« Odpowiedz #48 : Marzec 25, 2012, 08:15:33 » |
|
Leczenie zdrowych ludziOto fragment artykuÂłu... PolskĂŞ obiegÂła niedawno informacja o rosnÂącej liczbie zatruĂŚ w wyniku przyjmowania lekĂłw, szczegĂłlnie wÂśrĂłd ludzi starszych. OdpowiedzialnoÂściÂą za wystĂŞpowanie polekowych dziaÂłaĂą niepo¿¹danych obwinia siĂŞ zwyczajowo samych pacjentĂłw, ktĂłrzy nieumiejĂŞtnie stosujÂą ró¿ne specyfiki. Jednak wyjaÂśnienie takie jest niepeÂłne i maskuje tylko g³êbszy problem ró¿nych aspektĂłw i konsekwencji postĂŞpujÂącej medykalizacji ludzkiego Âżycia. Po pierwsze, nachalny przekaz reklamowy jest dzisiaj taki, Âże leki nie tylko sÂłu¿¹ do leczenia konkretnych schorzeĂą, ale zapewniajÂą teÂż lepsze samopoczucie, warunkujÂą realizacjĂŞ planĂłw zawodowych oraz pozwalajÂą prowadziĂŚ udane Âżycie osobiste i rodzinne. Innymi sÂłowy, nawet jeÂśli nie pomogÂą, to na pewno nie zaszkodzÂą. SiÂła takich komunikatĂłw sprawia, Âże ludzie, a szczegĂłlnie osoby starsze, zaczynajÂą w dobrej wierze traktowaĂŚ ró¿ne farmaceutyki jako nieod³¹czny skÂładnik codziennej „zdrowej diety”. Po drugie, coraz wiĂŞcej stanĂłw fizjologicznych, emocjonalnych i psychicznych otrzymuje etykietkĂŞ „choroby” wymagajÂącej leczenia, najczĂŞÂściej farmakologicznego. Wskutek tego „na lekach” jest dziÂś coraz wiĂŞcej zdrowych ludzi, ktĂłrzy tak naprawdĂŞ nie potrzebujÂą Âżadnych medykamentĂłw. Lekarz i autor bloga DrBriffa.com John Briffa w artykule pt. „British Medical Journal highlights unhealthy links between doctors and the drug industry” zwrociÂł uwagĂŞ na nasilajÂącÂą siĂŞ tendencjĂŞ w Âśrodowisku medycznym do tego, Âżeby leczeniu poddawaĂŚ osoby zdrowe. Najbardziej oczywistym przykÂładem jest obniÂżanie „podwyÂższonego cholesterolu” za pomocÂą ÂśrodkĂłw farmakologicznych. MoÂżna byĂŚ zdrowym, aktywnym fizycznie, mieĂŚ dobrÂą wagĂŞ, nie paliĂŚ, stosowaĂŚ zdrowÂą dietĂŞ, ale i tak lekarz moÂże zaleciĂŚ nam zaÂżywanie „lekĂłw na cholesterol” jeÂśli przekroczymy ustanowione normy. Podobnie jak wielu innych badaczy i lekarzy (m.in.Uffe Ravnskov, Malcolm McKendrick, Duane Graveline) Briffa przypomina, Âże cholesterol jest niezbĂŞdnym budulcem zdrowego organizmu, znajduje siĂŞ w bÂłonach komĂłrkowych, warunkuje produkcjĂŞ takich hormonĂłw jak kortyzol, estrogen i testosteron. Od cholesterolu zaleÂży w duÂżej mierze poprawna praca ludzkiego mĂłzgu. Warto zauwaÂżyĂŚ, Âże amerykaĂąski UrzÂąd ds. Kontroli ÂŻywnoÂści i LekĂłw (FDA) dopuÂściÂł nawet do uÂżycia farmakologiczne suplementy „cholesterolowe”, ktĂłre majÂą wspomagaĂŚ leczenie problemĂłw emocjonalnych i psychologicznych u dzieci. http://nowadebata.pl/2011/02/05/leczenie-zdrowych-ludzi/
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #49 : Marzec 25, 2012, 10:51:40 » |
|
Wczoraj na szybcika wpisalam koments o Vega. Dariusz chyba wlasciwie byloby tu:) Farmakologia poszla zbyt daleko, czyni wiele krzywdy. Pieniadze sa ogromne! Ludzie wyrabiaja jeszcze! dzieki wewnetrznej sile, ... odpornosciowej na niektore leki. Co do aspiryny, slyszalam takie opinie, ze "aspiryna" Beyera sprzedawana w Polsce rozni sie od tej "oryginalnej". Widzac podroby dookola "made in china" etc. nie zdziwiloby mnie, gdyby w innych branzach tez mieszano. Plukanie gardla sola! Zdrowie czyste. Ale prosze nie woda utleniona, zbyt silnie dezynfekuje - niweczy flore bakteryjna i moze prowadzic do pojawnia sie zapalenia dziasel, a w wyniku tego paradontozy. Krzysztof co do pokrzywki coreczki, to nie sadze, aby byla od "aspiryny", no, ale lekarz jest autorytetem, a Ty tylko "malpoludem"  (zart! sam uzyles takiego okreslenia:))
|
|
|
|
|
|
|
|