Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 07, 2025, 09:19:49

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] 3 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Kompanie farmaceutyczne nie chcÂą byÂście byli zdrowi  (Przeczytany 35837 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #25 : Styczeń 01, 2012, 16:57:42 »

Czyli jak to ostatecznie jest z tÂą wiarÂą? Ludzie wierzÂą, Âże nie dotknie ich Âżadne nieszczĂŞÂście,
a te dotykajÂą. Ludzie nie wierzÂą, Âże zachorujÂą na raka, a ten zbiera Âżniwo.

..dlatego teÂż niektĂłrzy ludzie(maÂłej wiary DuÂży uÂśmiech ) ktĂłrzy ÂłykajÂą leki teÂż umierajÂą.

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Gość
« Odpowiedz #26 : Styczeń 02, 2012, 13:10:49 »

@Ptaku
Czyli jak to ostatecznie jest z tÂą wiarÂą? Ludzie wierzÂą, Âże nie dotknie ich Âżadne nieszczĂŞÂście,
a te dotykajÂą. Ludzie nie wierzÂą, Âże zachorujÂą na raka, a ten zbiera Âżniwo.
No wÂłaÂśnie. Sama wiara nie czyni cudĂłw. Potrzebna jest wiedza i potrzebne sÂą do tego odpowiednie narzĂŞdzia. Odpowiednie podejÂście do tematu teÂż nie jest bez znaczenia. JeÂśli uda nam siebie przekonaĂŚ, Âże na przykÂład rak jest wynikiem niedoborĂłw witaminy B17 , to stosujÂąc dietĂŞ bogatÂą w witaminĂŞ B17 nie zachorujemy na raka. Na ile bĂŞdzie to wynikiem dziaÂłania tej witaminy a na ile wiary w jej dziaÂłanie to juÂż kwestia drugorzĂŞdna i mniej istotna.

Ale mo¿na pójœÌ dalej. Jacques Benveniste , biolog, naukowiec, traktowa³ bakterie czêstotliwoœci¹ (dŸwiêkiem) , która by³a charakterystyk¹ wibracji substancji wywo³uj¹cej okreœlony skutek na bakterii. I one rzeczywiœcie tak reagowa³y jakby oryginalna substancja chemiczna by³a u¿yta, a nie tylko jej "wibracyjny" zapis co mia³o w³aœnie miejsce.
 MogÂłoby dojœÌ do przeÂłomu w medycynie, gdyby ta wiedza staÂła siĂŞ powszechna. Po co produkowaĂŚ drogie leki w wielkich fabrykach, jak wystarczyÂłoby zapisaĂŚ ich charakterystykĂŞ na jakimÂś serwerze i udostĂŞpniaĂŚ ( za niewielkÂą opÂłatÂą ) do ÂściÂągniĂŞcia tak jak muzykĂŞ mp3 .
No, ale wÂłaÂśnie z powodu wszechdostĂŞpnoÂści (tanioÂści) takiego sposobu pozyskiwania lekĂłw to siĂŞ nie stanie, gdyÂż wielomiliardowe zyski koncernĂłw przeszÂłyby im koÂło nosa.

Chocia¿ moim zdaniem prêdzej czy póŸniej do tego dojdzie. Powstanie serwer sprzedaj¹cy "medyczne materia³y kolekcjonerskie" przez internet Mrugniêcie
 Leczenie dÂźwiĂŞkiem jest juÂż praktykowane od dawna (misy tybetaĂąskie) , tylko ludzkie umysÂły nie bardzo w dziaÂłanie dÂźwiĂŞkĂłw wierzÂą. Co innego im siĂŞ sprzedaje w telewizyjnych reklamĂłwkach.

SkutecznoœÌ chemicznych leków istnieje tylko w naszych g³owach. I tutaj tkwi problem.

O prawdziwej skutecznoœci leczenia biorezonansem mia³em okazjê przekonaÌ siê podczas rzucania palenia. Zero g³odu, ¿adnych niepo¿¹danych reakcji, bezboleœnie i przyjemnie ( bo na le¿¹co) Uœmiech ... ¿adnego samooszukiwania siê tabletkami czy plastrami nikotynowymi.

Nasze organizmy maj¹ na prawdê wielkie mo¿liwoœci w zakresie samoleczenia. Wiara równie¿, ale jeœli ju¿ j¹ stosowaÌ, to nie w coœ lub jakieœ zdarzenie, lecz w œwiadomoœÌ, która istnieje w nas i jest najlepszym lekarzem Chichot Wtedy nawet placebo postawi nas na nogi Mrugniêcie
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #27 : Styczeń 02, 2012, 13:19:50 »

od urodzenia jesteÂśmy indoktrynowani naukowo o skutecznoÂści lekĂłw, i kiedy lekarz wypisuje nam recepte,-
bez cienia wÂątpliwoÂści jesteÂśmy przekonani o jej leczniczym dziaÂłaniu- i tu juÂż wiara w leki dziaÂła jakby w tyle gÂłowy/ÂświadomoÂści gdzie zapisaÂło siĂŞ nam w ciÂągu Âżycia, Âże tak wÂłaÂśnie jest i kropka.

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Gość
« Odpowiedz #28 : Styczeń 02, 2012, 13:25:30 »

AleÂż east! Ta wiedza byÂła powszechnie uÂżywana na Atlantydzie i w Egipcie rĂłwnieÂż! Nadal sÂą pozostaÂłoÂści drĂłg wodnych i piramid w ktĂłrych uÂżywano do leczenia ale rĂłwnieÂż do przekodowywania funkcji naszych ciaÂł fizycznych dÂźwiĂŞkiem. To nic nowego , takie eksperyment sÂą prowadzone na ziemi na duÂżych grupach ludzi juÂż od dawna. Ja wiem o takich w Niemczech a myÂślĂŞ iÂż jest ich mnĂłstwo na ziemi.

GdzieÂś na forum sÂą filmy na ten temat o czerwonych i czarnych komnatach w zespoÂłach piramid w ktĂłrych uÂżywano dÂźwiĂŞkĂłw do leczenia.

PrzeksztaÂłcanie wzoru wody za pomocÂą dÂźwiĂŞku jest faktem udowodnionym co za problem w stosowaniu tej wiedzy w uzupeÂłnieniu  braku okreÂślonej wibracji w naszych organizmach?
To najbardziej prosta metoda oraz bardzo tania , ale..... no wÂłaÂśnie koncerny farmaceutyczne?

Wibracj¹ dŸwiêku tak naprawdê mo¿na zrobiÌ wszystko! MaterializowaÌ, dematerializowaÌ , przestawiaÌ po³¹czenia , tworzyÌ , ³¹czyÌ , dzieliÌ , psuÌ i naprawiaÌ, blokowaÌ i odblokowaÌ.
Trzeba tylko znaĂŚ kody okreÂślonych czynnoÂści.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2012, 17:56:29 wysłane przez Kiara » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #29 : Styczeń 02, 2012, 13:37:58 »

No wiĂŞc wÂłaÂśnie. Sednem jest poznanie "kodĂłw" , ktĂłre inaczej nazywamy charakterystykÂą czĂŞstotliwoÂści lub "wibracjÂą".
Dlatego mĂłwi siĂŞ "czÂłowieku poznaj siebie". DosÂłownie chodzi o poznanie wÂłasnych "kodĂłw", co umoÂżliwi nie tylko utrzymanie siebie w zdrowiu i dÂługim Âżyciu, lecz byĂŚ moÂże rĂłwnieÂż zapewniĂŚ odÂżywianie czy teÂż przeÂżywanie stanĂłw mistycznych itd.

Kod zdrowia jest w nas, a nie w piguÂłce na receptĂŞ UÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #30 : Styczeń 02, 2012, 13:47:53 »

Polega to wszystko na nauczeniu siĂŞ odczuwania swoich stanĂłw bÂłogoÂści i najczĂŞstszym wchodzeniu w nie , wĂłwczas nasz organizm siĂŞ regeneruje z wibracjÂą wÂłaÂściwÂą dla kaÂżdego z nas. Bowiem sÂą one  ró¿ne dla ró¿nych ludzi. zaufanie wÂłasnym odczuciom a nie mĂłwionym i pisanym twierdzeniom jest pierwszym krokiem do samoleczenia.

A to zestaw filmĂłw wyjaÂśniajÂących co nieco stosowanie dÂźwiĂŞkĂłw nie tylko w leczeniu ale i w tworzeniu i przetwarzaniu istniejÂących wzorĂłw z uÂżyciem dÂźwiĂŞku. tak manipulowano zawziĂŞcie aÂż zagubiono prakod stworzenia , teraz chcÂą go wydobyĂŚ z dawnej wiedzy.

Kod Piramid _ Pas Pokoju 1_5 [Napisy PL]

http://www.youtube.com/watch?v=55kK_H6kzcU&feature=related

kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2012, 13:48:23 wysłane przez Kiara » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #31 : Styczeń 03, 2012, 10:42:16 »

no wiĂŞc wÂłaÂśnie. Sednem jest poznanie "kodĂłw" , ktĂłre inaczej nazywamy charakterystykÂą czĂŞstotliwoÂści lub "wibracjÂą".
Dlatego mĂłwi siĂŞ "czÂłowieku poznaj siebie". DosÂłownie chodzi o poznanie wÂłasnych "kodĂłw", co umoÂżliwi nie tylko utrzymanie siebie w zdrowiu i dÂługim Âżyciu, lecz byĂŚ moÂże rĂłwnieÂż zapewniĂŚ odÂżywianie czy teÂż przeÂżywanie stanĂłw mistycznych itd.

Kod zdrowia jest w nas, a nie w piguÂłce na receptĂŞ

Ba ! ale jak je poznaĂŚ?

OglÂądaÂłam ten film Kiaro i bardzo ciekawy. Tylko skÂąd my mamy siĂŞ nauczyĂŚ tych dÂźwiĂŞkĂłw ? KaÂżdy czÂłowiek ma swojÂą wibracjĂŞ,to wiem .Czy mozna jÂą poznaĂŚ poprzez numerologiĂŞ  i jak to zrobiĂŚ ? MyslĂŞ Âże to jest klucz do zdrowia,ale moze siĂŞ mylĂŞ  Niezdecydowany

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Kiara
Gość
« Odpowiedz #32 : Styczeń 03, 2012, 12:05:40 »

AleÂż to jest bardzo proste , nie ma nic prostszego! Trzeba przestaĂŚ ufaĂŚ sÂłowom mĂłwionym i pisanym wskazujÂącym nam nasze dobro a zaufaĂŚ swoim odczuciom , uczuciu w kaÂżdej sytuacji , w kaÂżdym momencie Âżycia.

Czyli gdzieÂś jesteÂś i coÂś robisz , ktoÂś mĂłwi zrĂłb tak... bo tak jest dobrze dla Ciebie... ale ty nie czujesz siĂŞ dobrze w tej sytuacji , ona budzi w tobie niesmak , rozdraÂżnienie , refleksje Âże coÂś nie tak , dyskomfort ogĂłlny. Zaufaj sobie i nie rĂłb tak jak mĂłwiÂą iÂż jest prawidÂłowo i dobrze wedle standardu ogĂłlnoludzkiego.

ZrĂłb tak jak czujesz iÂż jest dobrze i zgodnie z Twoim odczuciem ( wÂłaÂśnie TwojÂą osobistÂą wibracjÂą) pomimo iÂż niektĂłrych to Âśmieszy i nazwa Cie idiotkÂą.
Zawsze lepiej byĂŚ Âśmiesznym w oczach cudzych niÂż wÂłasnych , chociaÂż to o wiele trudniejsze , ale w rezultacie przynosi nieoczekiwane korzyÂści osobiste.

Ja tam siĂŞ wcale nie przejmujĂŞ iÂż siĂŞ ze mnie tak wielu naÂśmiewa , grunt iÂż ja czujĂŞ siĂŞ dobrze w moich decyzjach nie uwierajÂą mojego sumienia.

JeÂżeli znajdziesz ten moment odczuwania swojego zadowolenia ( przy zÂłych wyborach  Ludzkie sumienie prĂŞdzej czy póŸniej siĂŞ odezwie) idÂź za nim krok po kroku staniesz siĂŞ spokojniejsza , bĂŞdziesz miaÂła wiĂŞksza pewnoœÌ siebie i komfort zadowolenia z podejmowanych mÂądrych decyzji. Owszem to proces , ale skoro pytasz jesteÂś juÂż gotowa. Na poczÂątku sÂą refleksje i przemyÂślenia dÂłuÂższe analizy a póŸniej juÂż automatycznie idziesz za gÂłosem serca i przyciÂągajÂą CiĂŞ sytuacje grajÂące wibracyjnie z TobÂą , wchodzisz w nie prawie automatycznie odczuwajÂąc swoje zadowolenie.

Ze mnÂą teÂż tak byÂło byÂł to bardzo dÂługi proces nauki i rozpoznawania , ale byÂły wĂłwczas zupeÂłnie inne okolicznoÂści wibracyjne zewnĂŞtrzne , teraz jest Âłatwiej, niesiemy juÂż w sobie duÂżo wyÂższy poziom ÂświadomoÂści.

Przypomnij sobie ( jeÂżeli byÂłaÂś na forum 6 lat temu) caÂły czas pisaÂłam o MiÂłoÂści o dominacji tej energii w naszym rozwoju , wyÂśmiewano mnie i ignorowano te informacje.
Teraz wszyscy o tym piszÂą juÂż normalnie i nikt ( no moÂże bardzo nieliczni) nie ignorujÂą juÂż roli MIÂŁOÂŚCI  w naszym rozwoju duchowym.
Bowiem to ONA i tylko ONA przeprowadzi nas w kolejny 4 wymiar naszego rozwoju czyli w EPOKÊ SERCA.
Trzeba zaufaĂŚ sobie nic wiĂŞcej , energia MIÂŁOÂŚCI leczy wszystko.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2012, 12:27:17 wysłane przez Kiara » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #33 : Styczeń 03, 2012, 13:31:12 »

@Kiara
Przypomnij sobie ( jeÂżeli byÂłaÂś na forum 6 lat temu) caÂły czas pisaÂłam o MiÂłoÂści o dominacji tej energii w naszym rozwoju , wyÂśmiewano mnie i ignorowano te informacje.
KaÂżdy moÂże sobie pisaĂŚ o miÂłoÂści do woli. Tu istotne sÂą czyny, jak sama piszesz, a wiĂŞc efekty tego, o czym siĂŞ pisze. Poznajemy ludzi po efektach, czyli tym, jaki powodujÂą odzew u innych.
Nikomu niczego nie umniejszaj¹c, ale z drugiej strony ten odzew w³aœnie odczytywaÌ mo¿na na g³êbszym poziomie jak odpowiedŸ œwiadomoœci wskazuj¹c¹ na koniecznoœÌ pewnych korekt w³asnego postêpowania. S¹dzê, ¿e to wo³anie powinno pokrywaÌ siê z wewnêtrznym g³osem.
 JeÂśli jest dysonans, to znak Âże coÂś nie tak, tylko teraz z ktĂłrej/czyjej strony ?
WewnĂŞtrzny gÂłos moÂże byĂŚ mylony czĂŞsto z wprogramowanymi wczeÂśniej przekonaniami, ktĂłre siĂŞ odzywajÂą, albo z faÂłszywymi przesÂłankami, ktĂłre niechcÂący przyjĂŞliÂśmy na skutek sprytnie skonstruowanych przekazĂłw ( szkolnej edukacji, autorytetu, czy innego MyÂśliciela ).

W kwestii farmaceutycznej mĂłj wewnĂŞtrzny gÂłos nieustannie podpowiada mi, Âżeby od aptek trzymaĂŚ siĂŞ moÂżliwie z daleka. Lepsza jest sprawdzona, naturalna metoda, a nawet suplementacja naturalnymi Âśrodkami od zielarza, niÂż najlepsze ubezpieczenie zdrowotne.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #34 : Styczeń 03, 2012, 13:56:48 »

Tak kaÂżdy moÂże i mĂłgÂł pisaĂŚ o MIÂŁOÂŚCI tylko dlaczego tego nie robiÂł? Bo to pisanie nie harmonizowaÂło z nim , coÂś innego to robiÂło.
I tu masz odpowiedz na dysonans , nie mnie naleÂży oceniaĂŚ w kontekÂście z tÂą energiom  ( we mnie tworzy ona harmoniĂŞ dlatego jest mi bliska i niÂą siĂŞ zajmujĂŞ , o niej piszĂŞ) , a ludzie sami powinni oceniaĂŚ siebie. Co i dlaczego w nich z czymÂś nie gra?

Reguluje siĂŞ odbiornik - siebie chcÂąc odbieraĂŚ okreÂślone fale a nie nadajnik wysyÂłajÂący je , twierdzÂąc Âże z nim coÂś nie halo.

Inn¹ spraw¹ jest fakt i¿ nie wszystkie wibracje fal s¹ nam bliskie , nie ze wszystkimi ju¿ , czy jeszcze chcemy wejœÌ w rezonans.
JeÂżeli energia miÂłoÂści o tej czĂŞstotliwoÂści z kimÂś nie rezonuje , a on tego nie che by rezonowaÂła , bo moÂże , to nie szuka siĂŞ winy w zewnĂŞtrznoÂści a zrozumienia siebie i tyle.
Wszystko ma swĂłj czas indywidualny , twierdzenie Âże coÂś jest be... bo dla mnie jest be do tylko wycinek prawdy, ktĂłrÂą czas weryfikuje identycznie jak energiĂŞ MIÂŁOÂŚCI w naszym osobistym rozwoju.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

east
Gość
« Odpowiedz #35 : Styczeń 03, 2012, 15:35:26 »

@Kiaro
Tak kaÂżdy moÂże i mĂłgÂł pisaĂŚ o MIÂŁOÂŚCI tylko dlaczego tego nie robiÂł? Bo to pisanie nie harmonizowaÂło z nim , coÂś innego to robiÂło.
Bo samo pisanie nie sprawia,ze jej bêdzie wiêcej wko³o. W Koœcio³ach pe³no jest s³ów o mi³oœci na ka¿dym kazaniu, a harmonicznoœÌ tych kazaù coœ nie bardzo przek³ada siê na rzeczywistoœÌ. Albo inaczej - za energi¹ s³owa id¹ nieadekwatne doù dzia³ania.
Dlatego by nie tworzyĂŚ dysharmonii zwykli ludzie nie naduÂżywajÂą tego szyldu bezkrytycznie i przy kaÂżdej okazji, by nie profanowaĂŚ go. CzyniÂą to z szacunku do tej energii.
Przyk³adem nadu¿ywania symboliki serca s¹ kompanie farmaceutyczne. Ka¿da z nich deklaruje, ¿e wszystkie ich d¹¿enia skupione s¹ na mi³oœci do ludzi, ku poprawie ich bytu i zdrowia, co jest nieprawd¹, bo gdyby chcieli to ju¿ dawno by poprawa nast¹pi³a.

I nawet wierzê, ¿e s¹ farmaceuci, którzy z autentycznym oddaniem i przekonaniem traktuj¹ swoj¹ pracê jak s³u¿bê w dobrych intencjach nie wiedz¹c, ¿e s³u¿¹ nie temu panu, co powinni.

Ale to dobrze, Âże tak siĂŞ staÂło i Âże ludzie zaczynajÂą rozpoznawaĂŚ jak jest na prawdĂŞ. Pod sÂłodkimi s³ówkami i szerokimi uÂśmiechami z reklam produktĂłw medycznych kryje siĂŞ  sterylna ÂśmierĂŚ. To wszystko sÂą tricki okraszone bezczelnym, kÂłamliwym marketingiem .
Dlatego nie dziw siê, ¿e ludzie ostro¿nie podchodz¹ do g³osz¹cych wszem i wobec mi³oœÌ.
Trzeba siĂŞ uwaÂżnie i dÂługo przyglÂądaĂŚ efektom ich czynĂłw.
A te , w przypadku koncernĂłw farmaceutycznych widaĂŚ goÂłym okiem. Coraz wiĂŞcej ludzi uzaleÂżnionych od lekĂłw.

Sfrustrowanych, bo kaÂżdy z nich choĂŚby przeczuwa, Âże tu siĂŞ szafuje ich zdrowiem i Âżyciem, ale sÂądzÂą , Âże nie ma innego wyjÂścia, szczĂŞÂśliwi, Âże piguÂłka oddali choĂŚ na trochĂŞ bĂłl fizycznego istnienia.
Podobnymi rozdawcami piguÂłek sÂą wszelkiej maÂści gÂłosiciele jedynie sÂłusznych prawd i wielkich haseÂł. CzĂŞsto kryjÂą siĂŞ za tym bardzo niskie pobudki.
Dlatego jeÂśli coÂś gÂłosisz, to nie na wiarĂŞ, lecz bÂądÂź przygotowana podawaĂŚ konkrety. Wielkie hasÂła zobowiÂązujÂą do wielkich czynĂłw.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #36 : Styczeń 03, 2012, 16:09:36 »

Ale¿ east ja nigdy nie pisa³am o mi³oœci tak rozumianej jak przekazuje to koœció³ ni inne reklamuj¹ce siê ni¹ instytucje.
Zawsze opisywaÂłam jÂą jako przeolbrzymi potencjaÂł energetyczny , ktĂłry mamy do dyspozycji!

ZaznaczaÂłam iÂż to , co czÂłowiek zwykÂł nazywaĂŚ miÂłoÂściÂą jest jej delikatnie mĂłwiÂąc odlegÂłym odbiciem. Skruszenie tych fundamentĂłw kÂłamstw o tej piĂŞknej i wielkiej energii byÂło i jest nadal dla mnie przeolbrzymiÂą pracÂą.

Najpierw trzeba pokazaÌ czym mi³oœÌ nie jest a póŸniej ka¿dy indywidualnie odkrywa czym mi³oœÌ jest dla niego.
Bo czym jest dla mnie ja wiem doskonale.

Ja nie reprezentuje Âżadnej instytucji , Âżadnej cywilizacji , ja reprezentujĂŞ siebie i przestrzeĂą energetycznÂą z ktĂłrej pochodzĂŞ.
Wbrew pozorom nie szukam audytorium , wyznawców , nie tworzê szkól , stowarzyszeù ni projektów do realizacji , nie piszê ksi¹¿ek ni nie krêcê filmów.

DzielĂŞ siĂŞ jedynie publicznie mojÂą wiedzÂą , ktĂłrÂą moÂżna siĂŞ zainteresowaĂŚ lub nie , to wszystko.

KaÂżdy odnajduje w niej swojÂą prawdĂŞ lub jej nie znajduje i tak i tak jest dobrze , bo kaÂżdy jest indywidualnoÂściÂą z wÂłasnym rytmem rozwoju , ktĂłry trzeba uszanowaĂŚ.

kiara UÂśmiech UÂśmiech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #37 : Styczeń 03, 2012, 17:38:07 »

Fajnie siĂŞ tu rozwodzimy ale uczyniliÂśmy takiego ofa, Âże ho, ho. DuÂży uÂśmiech
Chyba trzeba podzieliĂŚ ten wÂątek, podpowiedzcie mi tylko, w ktĂłrym miejscu ciachnÂąc? DuÂży uÂśmiech

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #38 : Luty 21, 2012, 21:41:56 »

Medycyna w ostatnich latach poczyniÂła niebywaÂły postĂŞp, na dzieĂą dzisiejszy praktycznie nie ma ludzi zdrowych.  Chichot
I poniÂższy artykuÂł tylko utwierdza mnie w tym przekonaniu.

Wtorek 21.02.2012, 16:21
Lekarze: Nigdy nie pokonamy raka. BĂŞdzie zabijaÂł

sxc.hu/tkobosz

Nie ma na to szans.

Nie ma szans na wynalezienie skutecznego lekarstwa na raka - twierdzi na Âłamach "The Independent" Paul Nurse, prezes brytyjskiego Royal Society.

RAK JESZCZE BARDZIEJ ZABÓJCZY. TYLE OSÓB ZACHORUJE>>

Naukowiec uwaÂża tak, chociaÂż zauwaÂża, Âże postĂŞp w nauce pozwoliÂł zrozumieĂŚ podstawowe mechanizmy mutowania komĂłrek.

Jego zdaniem w najbliÂższych 50 latach liczba cierpiÂących na nowotwory moÂże spadaĂŚ, ale choroby nigdy nie da siĂŞ pokonaĂŚ.

TA PIGUÂŁKA OCHRONI PRZED RAKIEM>>

Rak to tylko ogĂłlny termin dla wielu chorĂłb, ktĂłre powstajÂą z roÂżnych przyczyn. Nikt nie bĂŞdzie w stanie kontrolowaĂŚ tego, ktĂłre komĂłrki zmutujÂą - przekonuje Nurse.

AJ

Cancer 'will never be eliminated'

http://www.sfora.pl/Lekarze-Nigdy-nie-pokonamy-raka-Bedzie-zabijal-a40751

chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #39 : Luty 21, 2012, 22:56:43 »

Ta piguÂłka chroni przed rakiem

Tia.......znowu piguÂłki, niedÂługo bĂŞdÂą nam puszczaĂŚ przez radio " weÂź piguÂłkĂŞ,weÂź piguÂłkĂŞ,weÂź piguÂłkĂŞ   " DuÂży uÂśmiech

KsiĂŞga Koheleta 3,1
east
Gość
« Odpowiedz #40 : Luty 22, 2012, 11:35:27 »

chanell , oni juÂż puszczajÂą nieustannie ten komunikat w tv i radio, wystarczy reklam posÂłuchaĂŚ ( osobiÂście unikam tv i radia).

Natomiast istnieje mo¿liwoœÌ zapisania charakterystyki czêstotliwoœci ka¿dej pigu³ki, a potem "nadawania" jej przez radio lub tv.
OczywiÂście nie robiÂą tego bo byÂłoby za darmo. Podejrzewam jednak, ze czĂŞstotliwoÂści jakichÂś "anty-piguÂłek" mogÂą w ten sposĂłb rozsyÂłaĂŚ . Owe "antypiguÂłki" by rozstrajaÂły organizm, wiĂŞc ludzie udawali by siĂŞ po piguÂłkĂŞ do lekarza/apteki, ktĂłre to byÂłyby niczym wiĂŞcej jak antidotum , odtrutkÂą , na radiowe "skaÂżenie" - tyle, Âże juÂż odpÂłatnÂą.

Typowa akcja pod "faÂłszywÂą flagÂą"  - wykreuj problem a potem wspaniaÂłomyÂślnie ( i nie za darmo ) zaproponuj rozwiÂązanie Chichot
Jestem przewraÂżliwony czy moÂże w tym coÂś jest ?
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2012, 11:35:46 wysłane przez east » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #41 : Luty 22, 2012, 12:52:37 »

AleÂż robi siĂŞ bardzo duÂżo rzeczy zapisujÂąc formulĂŞ chemicznÂą zwojem dzwiĂŞkowym  i poprzez muzykĂŞ propaguje siĂŞ  to wgrywajÂąc w ciaÂła ludzkie programy , ktĂłre siĂŞ w nich materializujÂą chorobami i blokadami. To byÂło stosowane od zawsze!

Krêgi , Kamienne , Piramidy , katedry , Pa³ace na du¿¹ skalê, obecnie musicale jednego znanego pana wystawiane tylko w wybranych miejscach na ziemi.
Wszystko mo¿na podaÌ w wersji dŸwiêku , ale nie wszystko nie wszystkie wibracje cz³owiek zakoduje w sobie.To trochê bardziej wyrafinowana "zabawa' , bowiem najpierw trzeba stworzyÌ odpowiedni¹ przestrzeù powiedzmy piêciolinie , nastêpnie zapisaÌ na niej dŸwiêk i otworzyÌ cz³owieka na wch³oniêcie tego programu. Najlepszy do tego jest stan szoku, wówczas wpis idzie poza œwiadomoœci¹. bowiem œwiadomoœÌ zbyt czêsto siê broni.
Zatem nie szokujmy siĂŞ niczym , niech nic nas nie dziwi!

Kiara UÂśmiech UÂśmiech 
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #42 : Luty 26, 2012, 23:12:37 »

Nie wiem gdzie zamieÂściĂŚ ten materiaÂł ,wydaje mi sie Âże najbardziej  pasuje w tym wÂątku .Darek jesli uznasz zenie to przenieÂś gdzie chcesz UÂśmiech

Dr Rath - kartel farmaceutyczny

<a href="http://www.youtube.com/v/9xtpVC9HW-8?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/9xtpVC9HW-8?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

<a href="http://www.youtube.com/v/f2Hj657rNLA?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/f2Hj657rNLA?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

<a href="http://www.youtube.com/v/1DGRx8ybdAI?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/1DGRx8ybdAI?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

<a href="http://www.youtube.com/v/oKT1awnJUsg?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/oKT1awnJUsg?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #43 : Marzec 24, 2012, 18:12:33 »

Aspiryna - MEDYCZNA BROÑ MASOWEGO RA¯ENIA

Pocz¹tki nowoczesnej medycyny s¹ nierozerwalnie zwi¹zane z czasami, gdy nastapi³o definitywne rozdzielenie koœcio³a od paùstwa. Wtedy to rozbito naczynie zwane "m¹droœci¹", a z jego zawartoœci zaczê³y kie³kowaÌ osobne roœliny zwane ga³êziami nauki. Nowoczesna medycyna od samego pocz¹tku odrzuci³a "medycynê ludow¹" jako szkodliwy, nienaukowy zabobon i znalaz³a sprzymierzeùca w naukowej chemii - farmakologii. Od tego czasu maria¿ medycyny z chemi¹ ma siê bardzo dobrze, czego nie mo¿na powiedzieÌ o naszych organizmach. Wszelkie wiadomoœci o szkodliwoœci i dzia³aniach ubocznych sterylnych i wyizolowanych zwi¹zków chemicznych zwanych lekami s¹ skutecznie blokowane przez ich producentów i ich sprzymierzeùców. Zwyk³y cz³owiek dowiaduje siê czasem, ¿e lek który mia³ mu pomóc okaza³ siê trucizn¹, ale jest to rzadkoœÌ. Wyj¹tkiem s¹ ju¿ powa¿ne skutki uboczne leku, które niektórych pacjentów wyprawi³y w zaœwiaty. Tak by³o przyk³adowo z "Vioxx'em", gdzie nauka nie zdo³a³a na czas przewidzieÌ tragicznych skutków u¿ycia. A czy inne leki s¹ zdrowe?

WeŸmy dla przyk³adu wszechobecn¹ aspirynê, która oprócz chronienia przed zawa³em, zdo³a³a wybudowaÌ imperium Bayer'a i pchn¹Ì na wy¿yny sportu jedn¹ dru¿ynê pi³karsk¹. Kontrowersje wokó³ tego specyfiku trwaj¹ ju¿ chyba od czasów s³ynnej "hiszpanki", gdzie u¿ywana w USA
( ?) w epidemii grypy doprowadziÂła wielu chorych do szybszego spotkania z Bogiem. Aspiryna czyli czysty kwas acetylosalicylowy do dzisiaj jest lekiem bezskutecznie zwalczanym przez lekarzy homeopatĂłw, jako Âśrodek wrĂŞcz trujÂący. W artykule "Epidemia grypy 1918 - homeopatia na ratunek" Guy Beckly Stearns MD, New York, pisze:

"Aspiryna oraz inne produkty wytwarzane ze smoÂły wĂŞglowej sÂą potĂŞpiane przez lekarzy, poniewaÂż powodujÂą ogromnÂą liczbĂŞ niepotrzebnych zgonĂłw. WszĂŞdobylska aspiryna jest zdecydowanie najbardziej szkodliwym lekiem ze wszystkich. Jej faÂłszywie dobroczynne dziaÂłanie przeciwbĂłlowe wywoÂłuje zaledwie krĂłtkÂą ulgÂą, nic nie znaczÂącÂą z punktu widzenia medycyny. W wielu przypadkach aspiryna osÂłabiÂła serce, negatywnie wpÂłynĂŞÂła na poziom siÂł witalnych pacjentĂłw, zwiĂŞkszyÂła poziom ÂśmiertelnoÂści oraz znacznie spowolniÂła proces rekonwalescencji. We wszystkich przypadkach aspiryna maskuje objawy, co znacznie bardziej utrudnia dobĂłr odpowiednich lekĂłw. Aspiryna najprawdopodobniej wcale nie dziaÂła leczÂąco na ÂżadnÂą chorobĂŞ i powinna byĂŚ wycofana z uÂżycia."

Inny ze wspominaj¹cych J.P. Huff MD, Olive Branch, stan Kentucky, opisuje - "Przys³ano mi paczkê zawieraj¹c¹ 1000 tabletek aspiryny, o 994 za du¿o. Wydaje mi siê, ¿e poda³em zaledwie pó³ tuzina. Nigdzie nie mog³em tego schowaÌ. U¿ywam bardzo niewielu leków. Prawie zawsze podajê Gelsemium i Bryonia. Prawie nigdy nie traci³em pacjenta, je¿eli przyby³em na wezwanie pierwszy, chyba ¿e wczeœniej pacjent wys³any by³ do apteki po aspirynê. W takiej sytuacji prawie zawsze musia³em zaj¹Ì siê nowym przypadkiem zapalenia p³uc."

Tego typu artykuÂły sÂą z reguÂły zamieszczane w pismach specjalistycznych lub w lokalnej prasie by "nie siaĂŚ paniki", choĂŚ bardziej prawdopodobnie dlatego, by producenci leku nie utracili swych kolosalnych zyskĂłw. Takie artykuÂły to prawdziwe "biaÂłe kruki". Podobnie jest z innymi lekami, w tym szeroko reklamowanymi witaminami "all in one" typu "Centrum" i podobne. Na ten temat pisze prof. Tombak:

Szkodliwe jest nie tylko przyjmowanie witamicy C ale i wszystkich syntetycznych witamin.
Po pierwsze - witaminy to zwiÂązki, ktĂłre nie sÂą wytwarzane drogÂą syntezy w organizmie czÂłowieka (oprĂłcz grupy B i D), a powstajÂą w roÂślinach drogÂą biosyntezy. W komĂłrkach roÂślin witaminy wystĂŞpujÂą w Âłatwo przyswajalnej dla czÂłowieka postaciach (prowitaminy), oprĂłcz nich w roÂślinach wystĂŞpuje niezbĂŞdny zbiĂłr soli mineralnych, ktĂłre sprzyjajÂą peÂłnemu przyswojeniu ich przez organizm. WÂłaÂśnie dziĂŞki temu przedawkowanie naturalnych witamin jest bardzo trudne, a syntetycznych bardzo Âłatwe.
Po drugie - sztuczne witaminy, to krystaliczna, nieorganiczna substancja, obca dla organizmu. Jest ona z trudnoœci¹, albo nie jest wcale przyswajana przez organizm. Spo¿ywaj¹c syntetyczne witaminy przeci¹¿amy nerki i w¹trobê, naruszamy równowagê soli mineralnych w organizmie.

Po trzecie - jednym ze skutków ubocznych stosowania syntetycznych witamin jest zwiêkszenie apetytu, poniewa¿ organizm, aby je przyswoiÌ, potrzebuje dodatkowej porcji soli mineralnych, wêglowodanów i sk³adników bia³kowych. W roœlinach one s¹, w syntetycznych witaminach ich nie ma. St¹d prosta droga do oty³oœci. Ponadto w naszej œwiadomoœci utrwali³o siê przekonanie, ¿e witamin nie mo¿na przedawkowaÌ i nie wywo³uj¹ skutków ubocznych. Uczeni z wielu krajów zgodnie twierdz¹, ¿e przyjmowanie syntetycznej witaminy C nie tylko nie uodparnia organizmu, ale w przypadku niektórych chorób (szczególnie reumatyzmu) pogarsza jej przebieg i leczenie. Przedawkowanie syntetycznej witaminy C grozi powstawaniem skrzepów krwi, kamieni w nerkach i pêcherzu moczowym. Niszczy te¿ witaminê B2 oraz zaburza proces wytwarzania insuliny i zwiêksza zawartoœÌ cukru w moczu i krwi. Du¿e jej dawki zwiêkszaj¹ te¿ zmêczenie miêœni i zaburzaj¹ reakcje wzrokowe i ruchowe.

Problem syntetycznych leków jest taki sam jak problem ataku we wspó³czesnym wojsku. Jeœli do ataku wyœlemy sam¹ tylko piechotê, bez czo³gów, artylerii, saperów i lotnictwa nie odniesiemy ¿adnego sukcesu. Tylko wspó³dzia³anie wszystkich elementów mo¿e zapewniÌ powodzenie. Tak¹ "go³¹" piechot¹ jest ka¿dy syntetyczny lek.

http://www.gramzdrowia.pl/pl/uleszka/co-nas-zatruwa/aspiryna-medyczna-bron-masowego-razenia.html
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2012, 18:53:38 wysłane przez Dariusz » Zapisane

barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #44 : Marzec 24, 2012, 19:44:05 »

Potwierdzeniem powyÂższej wiadomoÂści jest ÂświeÂży przykÂład mojej cĂłrki. Od grudnia, po przebytej antybiotykoterpii, pojawiÂła siĂŞ u niej bardzo silna pokrzywka. Lekarz zdiagnozowaÂł alergiĂŞ na aspirynĂŞ i zaleciÂł (poza lekami) dietĂŞ aspirynowÂą, o ktĂłrej nigdy w Âżyciu nie sÂłyszaÂłem. I przyznam, byÂłem w niezÂłym szoku, gdyÂż w naszej rodzinie problemy z alergiami wogĂłle nie wystĂŞpowaÂły. Lekarz poinformowaÂł nas, Âże aspiryna wystĂŞpuje w wiĂŞkszoÂści przetworzonej ÂżywnoÂści, bo jest skÂładnikiem konserwantĂłw oraz barwnikĂłw.
Poza leczeniem chemicznym (tabletki), stosujemy zioÂła Klimuszki na odbudowĂŞ flory bakteryjnej (zalecane po antybiotykach - mimo, iÂż bierze siĂŞ florĂŞ bakteryjnÂą w tabletkach) oraz bioterapiĂŞ. Obecnie jesteÂśmy w trakcie leczenia (te zioÂła bierze siĂŞ 1-3 m-ce), ale skutki sÂą baaardzo pozytywne, pokrzywka pojawia siĂŞ tylko chwilowo w postaci kilku kropek na caÂłym ciele - a wczeÂśniej to byÂł prawdziwy wysyp.

Ps1. szczegó³y o diecie aspirynowej tutaj:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Dieta_aspirynowa

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #45 : Marzec 24, 2012, 20:25:41 »

Cytat: Barneyos
Potwierdzeniem powyÂższej wiadomoÂści ...

podobnie jest (albo, moÂże wÂłaÂściwszym byÂłoby okreÂślenie byÂło, gdyÂż nie wiem jak ma siĂŞ to dzisiaj)
z penicylinÂą. Swego czasu uznawana byÂła niemal za panaceum na wszelkie dolegliwoÂści, aÂż nagle zaczĂŞÂły pojawiaĂŚ siĂŞ przypadki ludzi uczulonych na to panaceum - do nich naleÂży mĂłj brat.
Objawy s¹ doœÌ przykre w ogl¹dzie, nagle, po aplikacji zastrzyku, delikwent mdleje i dostaje konwulsji.
Czy stosujÂą to paskudztwo do dziÂś, nie wiem ale "lek dla ludzkoÂści" okazaÂł siĂŞ niewypaÂłem.

krzysiek
Gość
« Odpowiedz #46 : Marzec 24, 2012, 23:07:56 »

Mnie, wiele lat temu, zaaplikowano zastrzyki z polbicylinÂą, takÂą silniejszÂą wersjÂą penicyliny (chodziÂło o zwalczenie silnego zapalenia wokó³migdaÂłkowego). O maÂło nie uderzyÂłem w kalendarz  Szok SkĂłra na palcach stĂłp caÂłkiem siĂŞ zmacerowaÂła i ÂściÂągaÂłem ja pÂłatami jak w¹¿ w czasie wylinki.
A stary lekarz zaleciÂł mi pÂłukanie gardÂła roztworem soli kuchennej i pomogÂło...
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #47 : Marzec 25, 2012, 02:29:35 »

A stary lekarz zaleciÂł mi pÂłukanie gardÂła roztworem soli kuchennej i pomogÂło...
To bardzo dobry i sprawdzony sposĂłb.MoÂżna teÂż pÂłukaĂŚ rozcieĂączonÂą woda utlenionÂą.

Jestem uczulona na  aspirynĂŞ i pyralginĂŞ i wszelkiej maÂści  " inĂŞ " DuÂży uÂśmiech Jak chorujĂŞ to mam problem Smutny

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Linda
Gość
« Odpowiedz #48 : Marzec 25, 2012, 08:15:33 »

UÂśmiech

Leczenie zdrowych ludzi

Oto fragment artykuÂłu...

PolskĂŞ obiegÂła niedawno informacja o rosnÂącej liczbie zatruĂŚ w wyniku przyjmowania lekĂłw, szczegĂłlnie wÂśrĂłd ludzi starszych. OdpowiedzialnoÂściÂą za wystĂŞpowanie polekowych dziaÂłaĂą niepo¿¹danych obwinia siĂŞ zwyczajowo samych pacjentĂłw, ktĂłrzy nieumiejĂŞtnie stosujÂą ró¿ne specyfiki. Jednak wyjaÂśnienie takie jest niepeÂłne i maskuje tylko g³êbszy problem ró¿nych aspektĂłw i konsekwencji postĂŞpujÂącej medykalizacji ludzkiego Âżycia. Po pierwsze, nachalny przekaz reklamowy jest dzisiaj taki, Âże leki nie tylko sÂłu¿¹ do leczenia konkretnych schorzeĂą, ale zapewniajÂą teÂż lepsze samopoczucie, warunkujÂą realizacjĂŞ planĂłw zawodowych oraz pozwalajÂą prowadziĂŚ udane Âżycie osobiste i rodzinne. Innymi sÂłowy, nawet jeÂśli nie pomogÂą, to na pewno nie zaszkodzÂą. SiÂła takich komunikatĂłw sprawia, Âże ludzie, a szczegĂłlnie osoby starsze, zaczynajÂą w dobrej wierze traktowaĂŚ ró¿ne farmaceutyki jako nieod³¹czny skÂładnik codziennej „zdrowej diety”. Po drugie, coraz wiĂŞcej stanĂłw fizjologicznych, emocjonalnych i psychicznych otrzymuje etykietkĂŞ „choroby” wymagajÂącej leczenia, najczĂŞÂściej farmakologicznego. Wskutek tego „na lekach” jest dziÂś coraz wiĂŞcej zdrowych ludzi, ktĂłrzy tak naprawdĂŞ nie potrzebujÂą Âżadnych medykamentĂłw.

Lekarz i autor bloga DrBriffa.com John Briffa w artykule pt. „British Medical Journal highlights unhealthy links between doctors and the drug industry” zwrociÂł uwagĂŞ na nasilajÂącÂą siĂŞ tendencjĂŞ w Âśrodowisku medycznym do tego, Âżeby leczeniu poddawaĂŚ osoby zdrowe. Najbardziej oczywistym przykÂładem jest obniÂżanie „podwyÂższonego cholesterolu” za pomocÂą ÂśrodkĂłw farmakologicznych. MoÂżna byĂŚ zdrowym, aktywnym fizycznie, mieĂŚ dobrÂą wagĂŞ, nie paliĂŚ, stosowaĂŚ zdrowÂą dietĂŞ, ale i tak lekarz moÂże zaleciĂŚ nam zaÂżywanie „lekĂłw na cholesterol” jeÂśli przekroczymy ustanowione normy. Podobnie jak wielu innych badaczy i lekarzy (m.in.Uffe Ravnskov,  Malcolm McKendrick, Duane Graveline) Briffa przypomina, Âże cholesterol jest niezbĂŞdnym budulcem zdrowego organizmu, znajduje siĂŞ w bÂłonach komĂłrkowych, warunkuje produkcjĂŞ takich hormonĂłw jak kortyzol, estrogen i testosteron. Od cholesterolu zaleÂży w duÂżej mierze poprawna praca ludzkiego mĂłzgu. Warto zauwaÂżyĂŚ, Âże amerykaĂąski UrzÂąd ds. Kontroli ÂŻywnoÂści i LekĂłw (FDA) dopuÂściÂł nawet do uÂżycia farmakologiczne suplementy „cholesterolowe”, ktĂłre majÂą wspomagaĂŚ leczenie problemĂłw emocjonalnych i psychologicznych u dzieci.

http://nowadebata.pl/2011/02/05/leczenie-zdrowych-ludzi/
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #49 : Marzec 25, 2012, 10:51:40 »

Wczoraj na szybcika wpisalam koments o Vega. Dariusz chyba wlasciwie byloby tu:)
Farmakologia poszla zbyt daleko, czyni wiele krzywdy. Pieniadze sa ogromne! Ludzie wyrabiaja jeszcze! dzieki wewnetrznej sile, ... odpornosciowej na niektore leki.
Co do aspiryny, slyszalam takie opinie, ze "aspiryna" Beyera sprzedawana w Polsce rozni sie od tej "oryginalnej".
Widzac podroby dookola "made in china" etc. nie zdziwiloby mnie, gdyby w innych branzach tez mieszano.

Plukanie gardla sola! Zdrowie czyste. Ale prosze nie woda utleniona, zbyt silnie dezynfekuje - niweczy flore bakteryjna i moze prowadzic do pojawnia sie zapalenia dziasel, a w wyniku tego paradontozy.

Krzysztof co do pokrzywki coreczki, to nie sadze, aby byla od "aspiryny", no, ale lekarz jest autorytetem, a Ty tylko "malpoludem"UÂśmiech (zart! sam uzyles takiego okreslenia:))
Strony: 1 [2] 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: