east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #50 : Marzec 25, 2012, 10:57:21 » |
|
Im wiêcej wiem o tym jak system drenuje ludzi z ich energii tym bardziej widoczne siê staje, ¿e system musi upa¶æ. A zalecanie leków na cholesterol dzieciom to ju¿ jakie¶ wynaturzenie. W USA stworzono ludzi-mutanty poprzez zalecanie skrajnie niezdrowej diety, co w po³±czeniu z "biurkowym" trybem ¿ycia (wyd³u¿aj±ce siê godziny pracy ) prowadzi do oty³o¶ci i konieczno¶ci za¿ywania leków przeciwcholesterolowych. To widaæ równie¿ u nas, gdzie co drugi emeryt wychodzi z apteki z woreczkiem pigu³ek "na wszystko". Moi rodzice za m³odu nie mieli alergii, za to ja tak, ju¿ od dziecka. Teraz siê sytuacja odwróci³a. Oni s± sta³ymi klientami alergologa, a ja z tego "wyros³em". Za dzieciaka "leczono" mnie Poltimexem - drogim lekiem w zastrzykach, które ojciec przywozil z zagranicy. To nie tylko nie pomaga³o, ale wrecz czu³em siê gorzej i czê¶ciej przypl±tywa³y siê infekcje wirusowe. Po kilku latach okaza³o siê ,¿e ten Poltimex wycofano z rynku bo wiêcej szkodzi³ pacjentom ni¿ pomaga³. Potem mialem serie "odczulañ", które te¿ wcale nie pomaga³y. Jeszcze tak cztery lata temu chodzi³em znieod³±cznym "psikaczem" na rozkurcz oskrzeli. Ka¿dego roku w zatkany nos la³em "litry" reklamowanych super kropelek do nosa na katar. W efekcie pojawia³y siê skrzepy krwi, bo ¶luzówka by³a systematycznie niszczona . Jednak zauwa¿y³em, ze zamiast leków na alergie pomaga mi bardziej rutinoskorbin ,choæ na jaki¶ czas. W "awaryjnych" wypadkach nawet bardzo skutecznie. W koñcu porzucilem t± ca³± chemiê przerzuciwszy siê na wysokie dawki naturalnej Vit C + acerola + bioflawonidy. Zmieni³em dietê oraz psychiczne podej¶cie. Zamiast martwiæ siê o nadchodz±cy sezon pylenia cieszy³em siê s³oñcem i natur±. D³ugie spacery, pozytywne nastawienie. Od razu zniknê³y problemy z zatkanym nosem, a objawy duszno¶ci znacznie z³agodnia³y. Do tego stopnia, ze przesta³em na nie zwracaæ uwagi, sta³y siê po prostu czê¶ci± normalnego ¿ycia tak na przyk³ad .. zarost na twarzy W koñcu, je¶li mam wybór co ma mnie zabiæ, to wolê umieraæ mniej napakowany chemi±
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #51 : Marzec 25, 2012, 11:28:16 » |
|
east Duzo pisalam ostatnio o RUCHU. Sprobuj, zacznij od tych mudr. (ze o Gi-Gongu nie wspomne:)
Na wlasne oczy widzialam jak wiele osob powoli zostalo wykanczane przez leki. Leki, ktore byly coraz silniejsze, niedostepne, stanie w kolejkach, wysokie koszta, sprowadzanie z zagranicy. Terapia:( Nastepnym krokiem odizolowanie od zycia spolecznego, taki wiecznie schorowany jest "be"! Czesto te "terapie" (ja to nazywam terapia dra Frankensteina:) konczyly sie operacjami. I tak corce moich znajomych powycinali tarczyce (bez sensu) innym przeprowadzili transfuzje (efekt bezplodnosc), nie mowiac o napromieniowaniach. To rodzaj gry Vega. Ale sprobujcie powiedziec sobie nic mi nie jest! Nie boje sie juz! Dziala. Oczywiscie sa schorzenia, ktore wymagaja lekow ciaglych jak cukrzyca, ktora jest wlasnie jedna z tych "gierek" czarnoksieznikow z innych "wymiarow".
Kiedys powiedzialam glosno, po co oni az tyle tych lekow polykaja? Na to oburzony glos . "Bo chca zyc!"
I zyja...
|
|
|
|
|
|
|
Pascal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #52 : Marzec 25, 2012, 12:11:18 » |
|
Macie racje z tymi lekami. Dosc powaznie zachorowalam i lekarze, pobyty w szpitalu nie pomogly mi w powrocie do zdrowia. Zaczelam cwiczyc tai-chi, pojechalam na kurs reiki, do tego mudry (o pozytywnym nastawieniu juz nie wspomne) i od dwudziestu lat mam calkiem niezla kondycje i fizyczna i psychiczna. A powazne zkazenie bakteryjne ukladu moczowego mojej corki wyleczyla w krotkim czasie salatka z lisci nasturcji, choc lekarze nie dawali szans na calkowite wyleczenie. Ten przepis znalazlam w ksiazce "Leki z bozej apteki" kupionej na pchlim targu. Pozdrawiam Pascal
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #53 : Marzec 25, 2012, 13:08:08 » |
|
CHWALA! Pascal - a jednak cos w tym jest no nie? Wiele mozna wyleczyc ziolami, ale to zmudna i dluga terapia, a my zwolnienie lekarskie mozemy wziac najwyzej na pare dni, kto zatrudniony, kto ma swoja firme, nie ma czasu na choroby, bo wtedy odpada z gry.
|
|
|
|
|
|
|
Pascal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #54 : Marzec 25, 2012, 13:25:18 » |
|
Dzieki Fair Lady. To prawda, ale masz racje z tym czasem. Wiekszosc woli wziac pastylke i miec z glowy, tylko nie wiem co, bo na pewno nie chorobe. Niestety na naturalne metody trzeba troche czasu i cierpliwosci, za to skutki sa o niebo lepsze- bez zadnych ubocznych. Mysle, ze tez wlasciwy sposob odzywiania odgrywa tutaj role. U bliskiej mi osoby wykryto cukrzyce, a lekarz z miejsca zalecil insuline. Tylko ze ona jest madra. Najpierw troche poczytala, poszukala informacji i od kilku lat funkcjonuje bez lekow stosujac odpowiednia diete, tai-chi i czasem moja pomoc energetyczna czy tez masaz stop.
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
Punkty Forum (pf): 2
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 689
|
|
« Odpowiedz #55 : Marzec 25, 2012, 13:25:22 » |
|
Polecam zió³ka, polecam. Ja "jadê" na recepturach ojca Klimuszki.
W³a¶nie zamierzam przeprowadziæ badania na obecno¶æ rtêci i innych metali ciê¿kich w organizmie. Je¶li poziom oka¿e siê za wysoki, to od razu w³±czam kuracjê kolendrowo-chlorellowa-magnezowo-ostropestow± (i jeszcze kilka innych sk³adników).
|
|
|
|
Pzdr barneyos ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\" \"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #56 : Marzec 25, 2012, 13:37:21 » |
|
... Ale prosze nie woda utleniona, ... ... Oczywiscie sa schorzenia, ktore wymagaja lekow ciaglych jak cukrzyca, ... Polecam Ci ksi±¿kê profesora Iwana Nieumywakina pt. woda utleniona - na stra¿y zdrowia >>.
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
Punkty Forum (pf): 2
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 689
|
|
« Odpowiedz #57 : Marzec 25, 2012, 14:52:27 » |
|
Wiem, w³a¶nie siê nad ni± zastanawiam, a wziê³o siê to z tego, ¿e mój lekarz rodzinny zaleci³ mi p³ukanie gard³a woda utlenion±, i po dwóch dniach mia³em zdrowe gard³o, co siê wcze¶niej nie zdarza³o.
|
|
|
|
Pzdr barneyos ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\" \"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #58 : Marzec 25, 2012, 16:23:38 » |
|
Dokladnie. Jednemu pomoze, a innych powali. I mnie woda utleniona pomogla, gdy mialam meczace afty w buzi (w dziecinstwie), ale to mozna pare razy. A, gdy robi sie z tego serie, przeszkadza. Tylko tyle. Bo nie ma trucizn sa DAWKI, jak mawial Paracelsus.
Pascal, mam prywatne pytanie KTO Tobie to tai-chi polecil, bo mnie anonimowi znajomi na necie. Pare lat temu, bo choc znaki na niebie i ziemi byly, ale nie widzialam ich. Ale o tym napisze na innym watku, i nieraz mozna robic co sie chce, gdy cos przeszkadza... i modly religii mi znajomych nic nie pomagaly, ale raz ujrzalam cos o Shaolinie. Ruszylo sie we lbie i "slowo cialem sie stalo" (gdyby nie oni - 3 lata temu temu chodzic nie moglam)...
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2012, 16:31:20 wys³ane przez Fair Lady »
|
|
|
|
|
Pascal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #59 : Marzec 25, 2012, 17:23:40 » |
|
Fair Lady, mnie nauczyla moja przyjaciolka, ktora jezdzila chyba do mistrza tai-chi do Lodzi. Grozila jej operacja kregoslupa i szukala ratunku. Tai-chi okazalo sie tak skuteczne, ze zaczela uczyc chetnych, miedzy innymi mnie. Nie powiem nie jest to latwe ale cwicze juz od okolo dwudziestu lat. Dla mnie jest to medytacja w ruchu, a czuje sie pozniej jakbym dostala skrzydel. Polecam wszystkim wytrwalym.
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #60 : Marzec 25, 2012, 19:02:48 » |
|
Dziekuje. A wiesz, ze niektorzy kojarza to z Lemuria? A nawet gdyby, JESTEM! Bo WIEM, ze ona pomaga i prowadzi. To bardzo wysoka poleczka, ktora jednak prowadzi walke na "tym " padole... Od tego sa widac "niebianscy"
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #61 : Maj 23, 2012, 23:30:37 » |
|
Ibogaina - wielkie oszustwo mediów, rz±dów i korporacjiW wielu mediach nie bez powodu s³owo spisek próbuje siê o¶mieszaæ. Bardzo czêsto sugeruje siê przy tym, ¿e w spiski wierz± tylko "ludzie nawiedzeni", którzy maj± problemy z w³asn± psychik±. Dzisiaj jednak mam zamiar zaprezentowaæ Pañstwu niepodwa¿alny dowód na to, ¿e spiski mediów, rz±dów i korporacji istniej±. Istniej± wszêdzie tam, gdzie w grê wchodz± naprawdê ogromne pieni±dze i gdzie korzy¶ci s± obopólne. Ibogaina jest "organicznym zwi±zkiem chemicznym", który pozyskuje siê z "kory afrykañskiej ro¶liny Tabernanthe Iboga". "Stwierdzono, ¿e ibogaina jest skuteczna przy leczeniu uzale¿nieñ od kokainy, heroiny, etanolu i nikotyny" (wikipedia). Ibogaina w zwalczaniu uzale¿nieñ jest wysoce skuteczna, tak skuteczna, ¿e nic innego nie mo¿e siê z ni± równaæ! Ju¿ podanie niewielkiej dawki powoduje np. "zanik symptomów g³odu narkotykowego na czas od kilku dni do nawet kilku tygodni, co znacznie u³atwia przeprowadzenie wstêpnej detoksykacji pacjentów" (wikipedia). Nie inaczej jest z uzale¿nieniem od alkoholu, czy nikotyny. Ibogaina jednak "NIE JEST NIGDZIE ZALEGALIZOWANA JAKO OGÓLNODOSTÊPNY LEK" (sic!). Ba! Handel ibogain± jest nawet zakazany!!! Dlaczego? Wprowadzenie Ibogainy jako leku de facto oznacza³oby niemal ca³kowite zlikwidowanie uzale¿nieñ. Zniknêliby palacze, alkoholicy i narkomanii. Tyle tylko, ¿e kto¶ by na tym straci³ i to straci³ ogromne pieni±dze. Rz±dy straci³yby wp³ywy z akcyzy. Korporacje farmaceutyczne straci³yby przychody ze sprzeda¿y ogromnej masy leków, które kupuj± przewa¿nie ludzie choruj±cy z powodu nadu¿ywania u¿ywek. Przemys³ tytoniowy i alkoholowy by podupad³. Media straci³yby znaczn± czê¶æ wp³ywów z reklam alkoholi i lekarstw. Korzy¶ci s± obopólne (wielostronne), wiêc spisek mo¿e istnieæ! Ibogainê blokuje siê równie¿ dlatego, ¿e jest to lekarstwo, które pochodzi z natury, a wiêc nie mo¿na go opatentowaæ i nie mo¿na zmaksymalizowaæ zysków ze sprzeda¿y. Sprzeda¿ nie le¿y wiêc w niczyim interesie, oprócz - rzecz jasna - interesu spo³eczeñstwa, ale kogo on obchodzi? Kogo obchodzi to, ¿e kto¶ przypadkiem umrze na raka, albo dostanie marsko¶ci w±troby, lub zniszczy w³asne ¿ycie przez narkotyki? Tak naprawdê to nie obchodzi nikogo! Licz± siê tylko zyski, zyski i jeszcze raz zyski! Ibogaina jest zakazana! Wszyscy wierzymy, ¿e rz±dy i korporacje w swoich dzia³aniach kieruj± siê dobrem ludzi. Nie jest to prawd±. Rz±dy i korporacja przede wszystkim kieruj± siê interesem w³asnym, a wiêc skupiaj± siê na kwestii zysków. Z tego wzglêdu przejawiaj± sk³onno¶æ do zmowy i oszustwa. Dla wszystkich niestety nie jest to oczywiste. Nie jest, bo cichym wspólnikiem w zmowie jest znaczna czê¶æ mediów, które pragn± uchodziæ za niezale¿ne i rzetelne ¼ród³a informacji. Niezale¿ne i rzetelne? Mogê siê tu tylko u¶miechn±æ. Niezale¿ny i rzetelny w znacznej czê¶ci jest praktycznie tylko internet, no ale ten bez koñca pragnie siê ocenzurowaæ. Gdy to siê uda, to nikt nigdy nie us³yszy o ibogainie i niezliczonej liczbie podobnych spraw. Zatem czy spiski nie istniej±? http://pl.wikipedia.org/wiki/IbogainaPS Musimy zacz±æ uczyæ w³asne dzieci sceptycyzmu wobec informacji prezentowanych w mediach. Przecie¿ weryfikacja rzetelno¶ci informacji nie jest niczym z³ym. Rozwi±zaniem jest równie¿ g³o¶ne opowiedzenie siê obywateli za republik±, czyli za rz±dami prawa, które bêdzie sta³o ponad elit± polityczn± i korporacjami. W tym celu powinni¶my zacz±æ powo³ywaæ niezale¿ne fundacje, które bêd± przygl±da³y siê pracy s±dów. Takie fundacje powinny uruchomiæ stosowne kana³y informacyjne, poprzez które bêd± komunikowa³y siê ze spo³eczeñstwem w sposób niezale¿ny od mediów. Dobrym rozwi±zaniem by³oby wprowadzenie zapisów na informacje w formie biuletynów (newsletter'y) rozsy³anych na e-maile. Gdy tak siê stanie, to prawda zacznie zwyciê¿aæ, a k³amstwo faktycznie bêdzie mia³o krótkie nogi. Teraz jest zgo³a inaczej. http://niepoprawni.pl/blog/11/ibogaina-wielkie-oszustwo-mediow-rzadow-i-korporacji
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2012, 23:32:19 wys³ane przez chanell »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #62 : Lipiec 08, 2012, 00:39:27 » |
|
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
|