Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 21, 2024, 15:40:33

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 [3] 4 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: ¦miechu Warte - Enki bawi siê z nami jak z dzieæmi  (Przeczytany 40550 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
A
Go¶æ
« Odpowiedz #50 : Styczeñ 27, 2012, 19:42:19 »

czemu zakusami, magia to manifestacja mi³o¶ci czyli iluzja która nie jest wcale z³a ona jest po prostu wydaj±ca siê byæ.Enki tak¿e jest manifestacj± mi³o¶ci.
Tylko pisz±c Enki miejmy na my¶li jedynie pewne samolubne wygiêcie my¶li a nie mi³o¶æ która siê wygiê³a.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #51 : Styczeñ 27, 2012, 19:43:33 »

I jest i nie ma .. wszystko zale¿y od percepcji odbioru. Od rodzaju do¶wiadczenia i chêci odczuwania przez zmys³y.

Czyli inaczej od przestrzeni w której do¶wiadczamy wybranych opcji wiedzy , w ka¿dej inaczej.
To jest piêknem naszych mo¿liwo¶ci.

Kiara U¶miech U¶miech

ps,. Czy Enki co¶ chcia³ ode mnie? Bo co¶ mam takie wra¿enie.
A
Go¶æ
« Odpowiedz #52 : Styczeñ 27, 2012, 19:44:37 »

A no w³a¶nie je¶li jeste¶my jedn± mi³o¶ci± to jeste¶my jedn± wielk± istot± a nie jedn± istot± podzielon± na kilka mniejszych.
rzeczywi¶cie wydaje siê ¿e tak jest jednak to tylko iluzja, wygiêcie jedno¶ci tworz±ce podzia³.
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #53 : Styczeñ 27, 2012, 19:46:41 »

(...) ale mi³o¶æ owszem jest najpotê¿niejsza
ale nie jest magi± tylko nami.

A sk±d ta pewno¶æ, ¿e mi³o¶æ jest najpotê¿niejsza ?
A mo¿e ¶wiadomo¶æ mi³o¶ci, czyli jej do¶wiadczenie, a nie mi³o¶æ sama w sobie ?
Bo nic nie istnieje samo dla siebie.Czyli nie istnieje mi³o¶æ dla mi³o¶ci ! Nie istnieje te¿ dla kogo¶, lub do czego¶.
Jest tylko pewnym.... do¶wiadczeniem...

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 27, 2012, 19:50:56 wys³ane przez Astre » Zapisane
A
Go¶æ
« Odpowiedz #54 : Styczeñ 27, 2012, 19:46:46 »

Czy ja wiem czy od poziomu raczej od do¶wiadczañ bo mamy iluzyjnie siedem cia³ na siedmiu iluzyjnych poziomach.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #55 : Styczeñ 27, 2012, 19:49:42 »

Ju¿  mówi³am wszystko zale¿y od przestrzeni do¶wiadczania , nie jeste¶my jedni± chocia¿ "zawieramy" siê energetycznie w jedni. Jeste¶my ró¿norodno¶ci± , wydzielon± z jedni o tym samym rdzeniu swojej istoty.
Zupa warzywna jest zup± ale w zupie jest mangusto oddzielnych indywidualno¶ci ze swoimi osobowo¶ciami które j± tworz±. Tego siê nie da zmieniæ tak jest.

Kiara U¶miech U¶miech
A
Go¶æ
« Odpowiedz #56 : Styczeñ 27, 2012, 19:50:29 »

Racja cz³owiek nie istnieje cz³owiek jest istnieniem, mi³o¶æ czyli cz³owiek nie istnieje ona jest istnieniem, tymczasem to co tworzy jest jedynie dziêki niej wskazuje na to logika, je¶li dom zostanie zbudowany, czyli cz³owiek siê wygnie w okre¶lony kszta³t to dziêki sobie a potem siê rozlu¼ni tak¿e dziêki sobie.
Po prostu nic innego po za cz³owiek nie ma dlatego w³a¶nie mi³o¶æ czyli cz³owiek jest najsilniejszy.

==================================

Nie  tylko iluzja bo zupa to  energia ta sama pod ró¿nymi postaciami, nie ró¿ni±ca siê niczym tak w zasadzie po za kszta³tem.

==================================

A kszta³t to iluzja wiêc w zasadzie nie ma zupy jest tylko energie przybieraj±ca jej kszta³t.

Scali³em posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 27, 2012, 20:57:02 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #57 : Styczeñ 27, 2012, 19:58:23 »

Jak by na to nie patrzeæ jest energia , marchewki , groszku , ziemniaka , buraka, itd....

Chcesz wróciæ do pierwotno¶ci i powiedzieæ i¿ te warzywa to te¿ nagiêty kszta³t i energia no i ....  tak... ale wydzielone energie w wielkim bum! zachowa³y swoj± indywidualno¶æ tamtego momentu i ju¿ nie po³±cz± siê w jedniê pomimo i¿ s± w jednym polu energetycznym.

Kiara U¶miech U¶miech
A
Go¶æ
« Odpowiedz #58 : Styczeñ 27, 2012, 20:02:31 »

Nie musz± bo siê nie wydzieli³y.
Tak naprawdê to zupy nie ma jest tylko ¶wiadomo¶æ która uwa¿a siê za zupê.

===============================

Cytat z Matrixa nie staraj siê wygi±æ ³y¿ki bo wiesz ¿e to niemo¿liwe, zamiast tego u¶wiadom sobie prawdê.
Jak± prawdê.
¯e to nie ³y¿ka siê wygina tylko ty.
I w tym momencie Kiara kryj±ca siê pod ³y¿k± zawija siê.

Scali³em posty
Darek

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 27, 2012, 20:58:50 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #59 : Styczeñ 27, 2012, 20:36:31 »

@A to w zasadzie ju¿ wiadomo, wiêc co dalej,-
wyginamy siê czy nie?

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
A
Go¶æ
« Odpowiedz #60 : Styczeñ 27, 2012, 20:55:37 »

No wyginamy siê, ale dla zabawy a nie z przymusu sytuacji.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #61 : Styczeñ 27, 2012, 21:02:04 »

A
Nie musz± bo siê nie wydzieli³y.
Tak naprawdê to zupy nie ma jest tylko ¶wiadomo¶æ która uwa¿a siê za zupê.

No widzisz bo wszystko zale¿y przez jaki poziom wiedzy , wibracji , ¶wiadomo¶ci , czy mi³o¶ci do¶wiadczasz, jednak w dyskusji trzeba siê na co¶ zdeklarowaæ , bo takie skakanie raz w jeden raz w drugi jest nie powa¿ne. Bynajmniej dla Energii , która wygina siê w formie Cz³owieka.

Pewnie i¿ do¶wiadczamy miliardów wersji samych siebie kreowanych nasz± my¶l± przez zagêszczanie ni± energii na ró¿nych poziomach wibracyjnych.

Jak równie¿ wydzielamy z siebie ogniki , które o¿ywiaj± dla nas zagêszczon± energiê by¶my mogli do¶wiadczaæ samych siebie zewnêtrznie. Jednak jak by na to nie patrzeæ to ci±gle my.

Kiara U¶miech U¶miech
A
Go¶æ
« Odpowiedz #62 : Styczeñ 27, 2012, 21:05:02 »

Dok³adnie.
Jedna istota wyginaj±ca siê iluzyjnie w nie zliczon± ilo¶æ mniejszych istot.

=================

To co kto chce siê zabawiæ w likwidacjê Enkiego?

Scali³em posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 27, 2012, 21:13:37 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #63 : Styczeñ 27, 2012, 21:11:34 »

Cytat: A
Forumowicze zapraszam do dyskusji, mo¿e akurat uda nam siê zrozumieæ ca³e universum i istotê samego Boga.

Chcia³bym zwróciæ uwagê, ¿e o "Bogu" istnieje ju¿ kilka w±tków:

Bóg jest zbêdny >>

Bóg, kim On jest? >>

Bogowie Indii >>

JHVH - ezoterycznie >>

To tylko kilka naprêdce znalezionych w±tków. Ten niech pozostanie po¶wiêcony temu jak "ENKI" nabija ludzi w butelkê.
Wska¿cie mi miejsce, w którym chcecie aby ten w±te poci±æ i gdzie go przenie¶æ.

I jeszcze jedna uwaga, skierowana bezpo¶rednio do >A<.
Regulamin stanowi min. tak:

Cytat: Regulamin
- Zakaz spamowania: wysy³ania kilku wiadomo¶ci pod rz±d w odstêpie czasu krótszym ni¿ 3 dni
  (nale¿y u¿ywaæ opcji „Modyfikuj wiadomo¶æ”).

Zdarza Ci siê pisaæ posty, nawet po 4 naraz, jeden za drugim. Zgodnie z tym zapisem jest to niedopuszczalne i aby zaoszczêdziæ nam pracy, a sobie dalszych uwag to postaraj siê u¿ywaæ opcji "modyfikuj wiadomo¶æ".

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
A
Go¶æ
« Odpowiedz #64 : Styczeñ 27, 2012, 21:25:57 »

Przepraszam nie wiedziałem o tym.
Obiecuję że już się to nie powtórzy.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 27, 2012, 21:27:17 wys³ane przez A » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #65 : Styczeñ 27, 2012, 21:27:51 »

Ale po co mamy likwidowaæ Enkiego? je¿eli ju¿, to nie likwidowaæ i nie my tylko Jego matryca nad przestrzenna scali go ze sob± jak uzna i¿ zakoñczy³a ten etap poznawania siebie w taki sposób.

I co to znaczy likwidowaæ Enki?

Kiara U¶miech U¶miech
A
Go¶æ
« Odpowiedz #66 : Styczeñ 27, 2012, 21:30:37 »

Czyli zabiæ.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #67 : Styczeñ 27, 2012, 21:48:17 »

Zabiæ Energiê? no, nie tego siê nie da, Energia jest niezniszczalna , jest wieczna. No i po co Go zabijaæ? bezsens jak dla mnie.

Kiara U¶miech U¶miech
A
Go¶æ
« Odpowiedz #68 : Styczeñ 27, 2012, 21:51:35 »

Zabiæ czyli rozszczepiæ.
Dla zabawy.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #69 : Styczeñ 27, 2012, 23:24:15 »

Przepraszam , ale co to za dywagacje na temat cudzego istnienia? Zabiæ dla zabawy? Co za okrucieñstwa? Mi³o¶æ nie zabija , mi³o¶æ nie zawsze chadza drogami jej wytyczanymi wbrew jej woli, ale nigdy nie niszczy niczego dla zabawy.
A skoro jeste¶my mi³o¶ci± to nawet my¶li takie nie powinny siê manifestowaæ przez nasz± ¶wiadomo¶æ.
W polach wiecznego istnienia jest tylko mi³o¶æ niezale¿nie od chwilowych odbiorów jej barw.

Kiara U¶miech U¶miech
A
Go¶æ
« Odpowiedz #70 : Styczeñ 28, 2012, 01:03:06 »

PRZECIE¯ CHODZI TYLKO O ZABICIE FORMY KTÓREJ NIE MAMA DODATEK OKRUTNEJ DLA INNYCH FORM.
po za tym ca³e ¿ycie to jedna wielka zabawa i zabijanie wcale nie odbiega od tej regu³y.
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #71 : Styczeñ 28, 2012, 04:44:50 »

to nie likwidowaæ i nie my tylko Jego matryca nad przestrzenna scali go ze sob± jak uzna i¿ zakoñczy³a ten etap poznawania siebie w taki sposób.

Ma³o prawdpodobne (u¿ywaj±c Twoich neologizmów), ¿e ''matryca'' nadprzestrzena Enkiego scali.
Enki to nie jest pojedyncza istota, tylko tak± nazwê do chanellingowych konwersacji wymy¶li³a sobie grupa Orian. Samuel, to pojedyncza istota, która reprezentuje w tej kolejnej manipulacji ow± grupê Orian.
St±d podaje siê w channelingach za Samuela -Enki.
Bior±c pod uwagê niewyobra¿alny d³ug nulifikacyjny pewnego szczepu Orian, ¶miem twierdziæ, ¿e przestrzeñ ''scalaj±c'' w³a¶ciwie dokona jego absolutnego rozk³adu. Oznacza to, ¿e przesunie jego strukturê do pierwszej gêsto¶ci.Oznacza to równie¿, ¿e pozostanie z niego - jako strukturalnej formy ¶wiadmo¶ci- tylko ''mi³e'' wspomnienie.
Wszech¶wiat nie cho³ubi istot, które zabieraj± przestrzeñ do rozwju innych, bo nie po to powsta³. Tym bardziej nie cho³ubi paso¿ytów.
Wszech¶wiat cho³ubi m±dro¶æ istot.
Pozatem Wszech¶wiat nie buduje istot, nie buduje te¿ form, kszta³tów, struktur lecz, tylko nimi siê pos³uguje. Wszech¶wiat buduje ¶wiadomo¶æ !
Wszelkie istoty s± potrzebne tylko jakby na chwilê. A ta chwila mo¿e trwaæ, lub oznaczaæ nawet kilka milionów ziemskicj lat.Za pomoc± nich w³a¶nie ''Stwórca'' - Kosmiczny Rdzeñ buduje ¶wiadomo¶æ. Jednak w tej dydaktycznej zabawie jest jedno ale....
Ewolucja ¶wiadomo¶ci nie czeka na nikogo, bo bylby to potê¿ny ewolucyjny b³±d.
Wiêc je¿eli w tej dydaktyczej zabawie, kto¶ siê spó¼ni, to nie ma zbytnio szans na  przetrwanie. Zostanie z niego kosmiczny kompost.
Dlatego b³êdnym pogl±dem jest pogl±d, ¿e stoty maj± trwaæ wiecznie i wiecznie siê rozwijaæ.
Pozatem wszystko we Wszech¶wiecie posiada w³a¶ciwo¶ci masy krytycznej.
Równie¿ sam Stwórca- Kosmiczny Rdzeñ posiada w³a¶ciwo¶ci masy krytycznej.Oznacza to, ¿e jego (forma, struktura) ulegnie rozpadowi.
Pozostanie tylko jego ¶wiadomo¶æ, któr± Kosmiczny Rdzeñ buduje za pomoc± niezliczonej ilo¶ci istot i cywilizacji.
Jedyn± wiêc wieczn± rzecz± jest - ¶wiadomo¶æ.
Jest to co¶ co mistycy nazywali : ¶wiadomo¶æ nie jest tym, ani tamtym, nie jest taka, ani inna, nie znajduje siê tu ani tam.
Nie posiada formy, ani kszta³tu i jest poza wszelkimi ograniczeniami.
I dlatego jest wieczna.

W chwili obecnej tzw. biegun pó³nocny Wszech¶wiata siê kurczy.Nastêpuje jego przy¶pieszona kompresja, a zarazaem dystrukcja wszelkich form wyra¿ona w postaci fraktalnych kszta³tów. Biegun po³udniowy siê rozszerza...
Przyjdzie moment, ¿e biegun po³udniowy zacznie siê kurczyæ.
Nast±pi moment, ¿e Wszech¶wiat posiadaj±c w³a¶nie w³a¶ciwo¶ci masy krytycznej siê rozpadnie.
Pozostanie tylko ¶wiadomo¶æ, któr± zbudowa³y praktycznie od zera - wszystkie istoty Wszech¶wiata.

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 28, 2012, 04:51:41 wys³ane przez Astre » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #72 : Styczeñ 28, 2012, 06:05:58 »

PRZECIE¯ CHODZI TYLKO O ZABICIE FORMY KTÓREJ NIE MAMA DODATEK OKRUTNEJ DLA INNYCH FORM.
po za tym ca³e ¿ycie to jedna wielka zabawa i zabijanie wcale nie odbiega od tej regu³y.

nie mo¿esz niczego zabiæ w sensie skoñczonym, ale mo¿esz siê czego¶ pozbyæ ze swego ¶wiata, w którym aktualnie przebywasz,-
a wiêc pszestañ go wci±¿ zasialaæ swoimi my¶lami i anga¿owaæ do tego kolejne wyodrêbnione ¶wiadomo¶ci,-
dlatego w dawnych czasach wymazywano czyje¶ imiona by s³uch o nich zagin±³, bo nie forma stwarza, a samo jej wyobra¿enie.
Wszech¶wiat nie buduje ¶wiadomo¶ci, bo nawet nie ma czego¶ takiego jak wszech¶wiat, a tylko wyobra¿enie o nim w samej ¶wiadomo¶ci.

pozdro. Mrugniêcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #73 : Styczeñ 28, 2012, 06:44:57 »

Wszech¶wiat nie buduje ¶wiadomo¶ci, bo nawet nie ma czego¶ takiego jak wszech¶wiat, a tylko wyobra¿enie o nim w samej ¶wiadomo¶ci.

Podzielam  wpe³ni pogl±d Songo.
Bo nasze rozumienie czegokolwiek jest po prostu relatywizmem.
A ten relatywizm wynika z takich, a nie innych za³o¿eñ.

Przyk³ad : 2+2=4
Ale to wynika tylko z matematycznego punktu widzenia.
Je¿eli we¼miesz suwak logarytmiczny i dodasz 2+2 wcale nie wychodzi cztery.
A w ekonomii 2+2=5, czyli  tzw. efekt synergii.

Co prawda napisa³em w wcze¶niejszym w±tku, ¿e Wszech¶wiat buduje ¶wiadomo¶æ, ale napisa³em tak tylko dlatego poniewa¿ przyj±³em nomenklaturê potoczn± i zrozumia³±, czyli tak± jak± na codzieñ ludzie siê pos³uguj±.

Du¿y plus dla Ciebie Songo.
Gdybym by³ adminem lub moderatorem da³bym Ci 20pf . Du¿y u¶miech

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 28, 2012, 06:47:06 wys³ane przez Astre » Zapisane
A
Go¶æ
« Odpowiedz #74 : Styczeñ 28, 2012, 11:06:21 »

Nie rozumiecie chyba o co chodzi wiadomo że eter z którego składa się Enki nie zniknie ale forma którą przybrał się rozpadnie a wtedy Enki zginie czyli się rozpadnie.
Zasilać nie zasilam go, aby go zasilić musiałbym przesłać mu energię a tego nie robię.
Nie mogę zabić tego co istnieje ale Enki to tylko forma przybrana przez życie więc wystarczy że go przekształcę a wyparuje.
Po za tym jak dla mnie tu nie chodzi o to by go zniszczyć tylko zmierzyć się z nim w honorowym pojedynku na śmierć i życie.
Bieguny wszechświat nie istnieją tak samo jak dobro i zło plus czy minus oraz prawda i kłamstwo.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 28, 2012, 16:47:58 wys³ane przez A » Zapisane
Strony: 1 2 [3] 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: