arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #75 : Styczeñ 28, 2012, 12:12:19 » |
|
A w ekonomii 2+2=5, czyli tzw. efekt synergii.
Kurcze, nie dzia³a. Wp³aci³em 2 000 potem kolejne 2 000, a jak chcia³em wybraæ 5 000 to popatrzyli ze zdziwieniem. :] W ekonomi matematyka dzia³a równie¿ bardzo ¶ci¶le, trzeba tylko braæ pod uwagê wszystkie sk³adowe, bo w przeciwnym razie w³a¶nie mo¿na otrzymywaæ niezgodne wyniki...
|
|
|
|
|
|
|
A
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #76 : Styczeñ 28, 2012, 12:50:16 » |
|
Panowie ja podam ciekawszy przykład. U nas 5+5=dziesięć ale w innym wszechświecie będzie się to równało np 55. A z punktu widzenia ponad wymiarowego, będzie to każdy możliwy wynik.
----------------------------------------------------------------------------------------
Całkowicie nie realne nie chce mi się nawet tłumaczyć dlaczego jest zupełnie inaczej. Napiszę tylko jedno zdanie które całkowicie podważy wiarygodność tej teorii. To świadomość tworzy wszechświat a nie wszechświat świadomość, świadomość zaś jet ponad prawami i nie ma żadnej masy.
Swoją drogą jeśli prze Lucynę przemawia grupa istot to nawet lepiej , im więcej istot do pokonania tym lepsza będzie zabawa. Scaliłam posty. Janneth.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 28, 2012, 13:24:08 wys³ane przez A »
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #77 : Styczeñ 28, 2012, 21:34:28 » |
|
To ¶wiadomo¶æ tworzy wszech¶wiat a nie wszech¶wiat ¶wiadomo¶æ, ¶wiadomo¶æ za¶ jet ponad prawami i nie ma ¿adnej masy.
Z pierwsz± czê¶ci± Twojej wypowiedzi siê zgadzam, rezonuje ze mn± Ale druga jest nie do udowodnienia. Mo¿e siê okazaæ odwrotnie nawet, ¿e w ka¿dej masie, jest "odrobina" ¶wiadomo¶ci, albo nawet, ze masa to po prostu inna postaæ ¶wiadomo¶ci tak trochê, jak lód to inna postaæ ..pary wodnej
|
|
|
|
|
|
|
Astre
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #78 : Styczeñ 28, 2012, 22:41:16 » |
|
Kurcze, nie dzia³a. Wp³aci³em 2 000 potem kolejne 2 000, a jak chcia³em wybraæ 5 000 to popatrzyli ze zdziwieniem. :] W ekonomi matematyka dzia³a równie¿ bardzo ¶ci¶le, trzeba tylko braæ pod uwagê wszystkie sk³adowe, bo w przeciwnym razie w³a¶nie mo¿na otrzymywaæ niezgodne wyniki...
A, czy Ty bierzesz wszystkie sk³adowe, czy tylko o nich piszesz ? Piszesz, ¿e wp³aci³e¶ 4000 z³ i nie mo¿e wybraæ wiêcej. Tylko na zasadzie jakich sk³adowych wp³aci³e¶ ? Tak sobie po prostu wp³aci³e¶, czy jak ? Bo je¿eli wp³acisz do Alior Banku, czy mBanku, lub jakiegokolwiek innego banku 4000 z³ na tzw. procent, to bior±c pod uwagê minimm 10% jakie oferuj± Ci banki to za rok czasu bêdziesz mia³ 4400 z³. Wiêc jaka dzia³a tu matematyka ? Tu dzia³a prawo synergii. 2+2= 4. Ale dzia³a to tylko gdy zdecydujemy siê na to, co rozumiemy przez 2 i 4. A dopiero wtedy u¿ywaj±c tych przepisów na które zdecydowali¶my siê mo¿emy powiedzieæ - co otrzymamy, gdy dodamy 2 i 2. Inaczej nie potrafiê Ci tego wyja¶niæ. A akademickich wywodów nie chce mi siê tutaj czyniæ.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 28, 2012, 22:50:50 wys³ane przez Astre »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #79 : Styczeñ 30, 2012, 11:42:48 » |
|
A ja w tej zabawie w podpuszczanie widzê dwa elementy , które d±¿± do jednego, a mianowicie do³adowania energetycznego Enki, lub jak wolicie Enkidu bo to nie to samo, ale.... 1. pierwsza opcja to przejêcie ¶wiadomo¶ci scalenie siê z jego propozycj± przez uznanie i¿ on i ja to jedno! O nie, nie nie.. nic z tego nie jeste¶my jednym i tym samym i nigdy nie bêdziemy. Jeste¶my indywidualno¶ciami osobowo¶ciowymi i tak pozostanie. A je¿eli kto¶ chce scalaæ siê z nim i straciæ siebie na zawsze ( co jest mo¿liwe technicznie) to proszê bardzo ale z pe³n± wiedz± o tym i¿ ju¿ nigdy nie bêdzie mogl wyra¿aæ siebie jako indywidualno¶æ. 2. to po raz kolejny prowokacja do walki , która zawsze jest wzmocnieniem negatywu czyli opcji Enki , w ten sposób do³adujemy go by móg³ istnieæ i manifestowaæ siê w naszej przestrzeni. Nie , nie ze mn± te numery mój mi³y. Dla uspokojenia Twoich zapêdów mogê przes³aæ ci mi³o¶æ , która da ci czas na refleksje. Energie pochodz±ce ze ¼ród³a mi³o¶ci wiecznego ¿ycia s± niezniszczalne , s± wieczne , zawsze by³y i zawsze bêd±. gdzie bêd±, w jakiej przestrzeni? To inna sprawa. Energie z których tworzeni byli ci których nazywam syntetyki? tak , oni podlegaj± procesom opisanym przez Astre , ale nie u¿ywa³a bym takiego okre¶lenia jak kompost , dla mnie to nie fer. Zwyczajnie nastêpuje proces dematerializacji i rozk³adu na pierwotne elementy ze wzglêdu na brak elementu spójno¶ci i zasilania istnienia. Zatem nie dawajmy siê wpuszczaæ w maliny. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
A
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #80 : Styczeñ 30, 2012, 20:15:44 » |
|
Po pierwsze Nie przemawia to do mnie. Po drugie czy ja tu mówi³em o negatywnych emocjach, albo o walce je rodz±cej? Pisa³em o walce, ale takiej która doprowadzi do jego unicestwienia i nie wytworzy w sercach ludzi ¿±dnej nie na wie¶ci, nie s³yszeli¶cie o ¶wietlistych wojnach prowadzonych przez ludzi nie odczuwaj±cych nienawi¶ci? I potrzecie nie czujê ¿±dnego oddzielenia od innych istot, dla mnie granice to tylko wymys³y umys³u. Nie czujê te¿ potrzeby siê jednoczenia z nikim poniewa¿ czujê ¿e ju¿ jestem jednym.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #81 : Styczeñ 30, 2012, 21:38:20 » |
|
Szczerze mówi±c zaprzeczasz swoim poprzednim twierdzeniom o tym i¿ wszyscy jeste¶my jedno¶ci± , a nie indywidualno¶ciami. Dodaæ nale¿y i¿ Enki te¿ jest indywidualno¶ci± i ingerencja w jego przestrzeñ bez jego zgody jest zawsze z³em , a tym bardziej zabijanie go. W ro¿nych przestrzeniach energetycznych u¿ywa siê ro¿nych sposobów zabijania , nie mniej jednak zawsze to jest z³o uczynione drugiej istocie. Walki kosmiczne z u¿yciem ¶wietlnych mieczy te¿ by³y z³em a nie dobrem i powiêkszy³y przestrzeñ energii strachu , bólu i cierpienia czyli z³a. Je¿eli by³e¶ tego nie¶wiadom to ju¿ wiesz, czynienie z³a powiêksza pola z³a , czynienie dobra powiêksza pola dobra. Zachêcanie do zabijania ( nie wa¿ne od sposobów) nie jest dobrem ani tego komu siê to czyni ani tego kto to czyni. Nie popieram i popieraæ nie bêdê. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
A
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #82 : Styczeñ 30, 2012, 23:33:33 » |
|
Co¶ takiego jak z³o i dobro nie istnieje. Mieczy ¶wietlnych? Istot ¦wietlistych je¶li ju¿ Czasem trzeba krzywdziæ samego siebie, np je¶li usuwamy raka to wiadomo ze jest on czê¶ci± nas ale musimy to zrobiæ ¿eby ¿yæ. I nikt nie mówi ¿e jest to z³e.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #83 : Styczeñ 30, 2012, 23:49:49 » |
|
Z³o i dobro istnieje i jest to osobiste odczucie co jest moim dobrem , lub co jest moim z³em. Jednam ni moje dobro ni moje z³o nie musi byæ twoi i w tym kontek¶cie ono nie istnieje bo s± to zmienne warto¶ci Natomiast rak , czy inna choroba to tylko brak energii , brak ¶wiat³a w danym miejscu , jak na moje pojmowanie to leczenie tych organów ( oczywi¶cie w odpowiednim czasie gdy nie jest ju¿ zbyt pó¼no) powinno siê opieraæ o uzupe³nienie tego czego brakuje a nie na amputacji. Tak Istoty ¦wietliste mog± posiadaæ miecze ¶wietlne i posiadaj± je ale Istoty nie ¦wietliste te¿ mog± posiadaæ miecze ¶wiat³a i te¿ je posiadaj± jednak moc nie ¶wietlistych nigdy nie jest wiêksza od ¶wietlistych. ¦wietli¶ci staj±c do walki i podejmuj±c j± zawsze obni¿aj± swoj± moc , zatem walka jest podstêpem do os³abienia ich. "Pamiêtaj, ¿e jeste¶ istot± duchow±, która do¶wiadcza fizyczno¶ci, a nie istot± fizyczn±, która do¶wiadcza duchowo¶ci." Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 31, 2012, 00:22:49 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
A
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #84 : Styczeñ 31, 2012, 00:25:50 » |
|
No właśnie więc jest nie obiektywne dla przestępcy będzie to przyjemne a dla ofiary złe a skoro takie jest to znaczy że jest iluzją czymś zależnym od punktu widzenia. Ale Kiaro o tym to ja dokładnie wiem, ale nie sądzę by forma zwana Enki kiedykolwiek stała się na powrót świetlista.
Piotr cię pozdrawia
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 31, 2012, 00:34:01 wys³ane przez A »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #85 : Styczeñ 31, 2012, 00:56:19 » |
|
Dziêkujê Piotrze za pozdrowienie. Enki jest jest czê¶ci± swojej przeolbrzymiej Matrycy Za¶wiatowej ona go przyjmie jak zagubione dzieciê , które d³ugo b³±dzi³o.On i Ona to jedno Ona d±¿y do roz¶wietlenia zatem On równie¿, puki co gubi siê w strachu, który powoduje takie a nie inne dzia³ania. Pozwólmy mu ewoluowaæ w swoim rytmie. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
A
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #86 : Styczeñ 31, 2012, 01:45:31 » |
|
Kosztem innych ludzi, których zniewoli.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #87 : Styczeñ 31, 2012, 01:58:11 » |
|
Sprawa ludzi jest my¶leæ nie i¶æ za kim¶ bezmy¶lnie , bez uczuæ dla korzy¶ci. A je¿eli mimo informacji wielu wybior± zniewolenie jako swoje dobro ,to nikt im tego zabroniæ nie mo¿e. Bowiem nikomu dobra dla niego druga osoba wybieraæ prawa nie ma. Tego wyboru zawsze ka¿dy sam dokonaæ musi. Wracamy do punktu wyj¶cia co jest dobrem cudzym moim byæ nie musi ale moim obowi±zkiem jest je uszanowaæ. Zatem niech Enki i jego zwolennicy maj± prawo ¿yæ tym co wybrali za swoje dobro a inni tym co swoim dobrem uznali. A ¿e dobra te nie s± takie same? No có¿... ¶wiat ró¿norodno¶ci jest piêkny nie niszczmy go . , nie walczmy miêdzy sob± o priorytet naszego dobra , one mog± ¿yæ obok siebie szczê¶liwe. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
|