Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 10, 2025, 20:27:06

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] 3 4 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: ÂŚmiechu Warte - Enki bawi siĂŞ z nami jak z dzieĂŚmi  (Przeczytany 40747 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
A
Gość
« Odpowiedz #25 : Styczeń 27, 2012, 10:13:14 »

Za to ja dalej bĂŞdĂŞ siĂŞ upieraÂł przy swojej tezie Âże wszelkie odmiennoÂści to iluzja, a my jesteÂśmy tylko jednÂą istotÂą przybierajÂącÂą wiele form.
I Âże to nigdy nie ulegnie zmianie.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #26 : Styczeń 27, 2012, 10:24:19 »

Za to ja dalej bĂŞdĂŞ siĂŞ upieraÂł przy swojej tezie Âże wszelkie odmiennoÂści to iluzja, a my jesteÂśmy tylko jednÂą istotÂą przybierajÂącÂą wiele form.

piszesz podobnie do @Lucyny-

"Jesteœmy jednoœci¹ mówi KK i cz¹stk¹ boga, szanuj bliŸniego samego bo ty nim jesteœ, Indianie zaœ twierdza ¿e istnieje jeden wielki duch, jedna dusza wszystkich, zaœ nauki wschodu mówia otwarcie o reinkarnacji, kto wie czy kazdy z nas nie by³ juz kazdym, czyli jedna osoba we wszystkich cia³ach ludzkich po kolei biorac pod uwagê, ze czas jest dowolnie modyfikowany pozwalaj¹cy zobaczyÌ siebie w innej postaci. Tylko zapomnienie tych wcieleù pozwala nam prze¿yÌ odosobnienie i obcoœÌ innych wcieleù. Ciekawy jestem czy jest ktoœ sobie w stanie wyobraziÌ, ¿e nie istnieje?? bo co wtedy istnieje gdy nas nie ma? kto to odczuje i stwierdzi, ¿e nie ma nic? Po prostu nie jest to mo¿liwe. Istniejesz tylko ty który obserwuje œwiat i swoje wcielenia wprowadzaj¹c sie w stan zapomnienia aby ulec zachwytowi i odczuÌ i podziwiaÌ swoje dzie³o. Oczywiœcie podczas ¿ycia (które jest zapomnieniem) czasami nie jesteœmy w stanie wytrzymaÌ narzuconego przez siebie zadania i cierpimy. Ale mamy pewien bezpiecznik na wyposarzeniu, tak zwana smiertelnoœÌ (powiedzia³ bym bramke powrotu do siebie) któr¹ czasami niektórzy sami wczeœniej uruchamiaj¹, ale zapewne póŸniej maj¹ kaca ¿e nie podo³ali tej narzuconej sobie drodze."
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=502.msg65138#msg65138
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2012, 10:24:30 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Gość
« Odpowiedz #27 : Styczeń 27, 2012, 10:32:38 »

A

JeÂżeli tak dla Ciebie jest zostaĂą przy tym , bo nie jest moim celem przekonywaĂŚ nikogo do niczego.

Dla mnie jest inaczej.Jesteœmy ró¿norodnoœciami w zbiorze Energii jednak pomimo wspólnego pochodzenia i identycznej esencji pierwotnej jesteœmy ró¿norodni jak kwiaty na ³¹ce , ka¿dy jest niepowtarzalny i ka¿dy w swoim ziarnie istnienia niesie swoj¹ niepowtarzalnoœÌ z ktorej korzysta przy ka¿dym wysiewie.
Tak jest dla mnie.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #28 : Styczeń 27, 2012, 10:37:24 »

"Jesteœmy jednoœci¹ mówi KK i cz¹stk¹ boga, szanuj bliŸniego samego bo ty nim jesteœ, Indianie zaœ twierdza ¿e istnieje jeden wielki duch, jedna dusza wszystkich, zaœ nauki wschodu mówia otwarcie o reinkarnacji, kto wie czy kazdy z nas nie by³ juz kazdym, czyli jedna osoba we wszystkich cia³ach ludzkich po kolei biorac pod uwagê, ze czas jest dowolnie modyfikowany pozwalaj¹cy zobaczyÌ siebie w innej postaci. Tylko zapomnienie tych wcieleù pozwala nam prze¿yÌ odosobnienie i obcoœÌ innych wcieleù. Ciekawy jestem czy jest ktoœ sobie w stanie wyobraziÌ, ¿e nie istnieje?? bo co wtedy istnieje gdy nas nie ma? kto to odczuje i stwierdzi, ¿e nie ma nic? Po prostu nie jest to mo¿liwe. Istniejesz tylko ty który obserwuje œwiat i swoje wcielenia wprowadzaj¹c sie w stan zapomnienia aby ulec zachwytowi i odczuÌ i podziwiaÌ swoje dzie³o. Oczywiœcie podczas ¿ycia (które jest zapomnieniem) czasami nie jesteœmy w stanie wytrzymaÌ narzuconego przez siebie zadania i cierpimy. Ale mamy pewien bezpiecznik na wyposarzeniu, tak zwana smiertelnoœÌ (powiedzia³ bym bramke powrotu do siebie) któr¹ czasami niektórzy sami wczeœniej uruchamiaj¹, ale zapewne póŸniej maj¹ kaca ¿e nie podo³ali tej narzuconej sobie drodze."

to jest dokladnie ten sam tekst !!!! to jest plagiat!
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2012, 10:38:05 wysłane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
A
Gość
« Odpowiedz #29 : Styczeń 27, 2012, 11:08:38 »

MozĂŞ rzeczywiÂście myÂślĂŞ podobnie do niej.
arteq
Gość
« Odpowiedz #30 : Styczeń 27, 2012, 11:39:55 »

"podobnie"... buhahahaha...
Kiara
Gość
« Odpowiedz #31 : Styczeń 27, 2012, 11:50:54 »

MozĂŞ rzeczywiÂście myÂślĂŞ podobnie do niej.

Wielu ludzi myÂśli podobnie i to nic nadzwyczajnego jeÂżeli wynika z osobistego dojÂścia do takich wnioskĂłw. Gorzej gdy takie "jedynie wÂłaÂściwe " myÂślenie wynika z nakazĂłw rygorem np. katechizmu katolickiego. WĂłwczas to juÂż dramat bo odebrano ludziom prawa samodzielnego myÂślenia. Dowodem tego sÂą niczym nie uzasadnione dogmaty wymuszajÂące pod karami wszelakimi akceptacje bezmyÂślnych bzdur zaprzeczajÂących nawet nauce.
To juÂż tragedia!

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2012, 11:51:54 wysłane przez Kiara » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #32 : Styczeń 27, 2012, 12:19:44 »

to jest dokladnie ten sam tekst !!!! to jest plagiat!
A moÂże raczej cytat z ktĂłrym cytujÂący siĂŞ w peÂłni zgadza ?
Widzisz, na sprawy moÂżna patrzeĂŚ z ró¿nych punktĂłw widzenia. KtoÂś z sympatiÂą odniesie siĂŞ do treÂści i jÂą powieli, bo "jesteÂśmy po³¹czeni "  , a ktoÂś inny zauwaÂży w tym plagiat  ( a co to, jakaÂś opatentowana teoria ,albo piosenka jest ?) godny potĂŞpienia.
UwaÂżam , Âże  - jeÂśli chodzi o treœÌ, esencjĂŞ przekazu - nie ma potrzeby dokÂładnego cytowania autora. Jak napiszĂŞ sÂłowo w sÂłowo treœÌ przykazania "nie zabijaj" , bo siĂŞ z nim zgadzam, to muszĂŞ podawaĂŚ za kaÂżdym razem autora ?

KomuÂś robiĂŞ krzywdĂŞ nie podajÂąc autora ?
Ile razy Wam siĂŞ zdarzyÂło ,nawet nieÂświadomie, dokÂładnie sÂłowo w sÂłowo powtĂłrzyĂŚ czyj¹œ wypowiedÂź  i co ? komuÂś korona z gÂłowy spadÂła ?
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #33 : Styczeń 27, 2012, 12:29:12 »

..ja tylko zauwaÂżyÂłem pewien fakt, trudno mieĂŚ do kogoÂś pretensje,-
Âże myÂśli podobnie jak inna osoba, a Âże @Lucyna prezentuje ciekawe spojrzenie na caÂłoksztaÂłt to mi siĂŞ skojarzyÂło.

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Gość
« Odpowiedz #34 : Styczeń 27, 2012, 12:33:15 »

Ale ,A wcale nie zacytowa³ tego fragmentu a potwierdzi³ z nim swoj¹ zgodnoœÌ myœlowa. Zatem w czym problem?

Ja bym siĂŞ zastanowiÂła nad tym....

..." Indianie zaœ twierdza ¿e istnieje jeden wielki duch, jedna dusza wszystkich, zaœ nauki wschodu mówia otwarcie o reinkarnacji, kto wie czy kazdy z nas nie by³ juz kazdym, czyli jedna osoba we wszystkich cia³ach ludzkich po kolei biorac pod uwagê, ze czas jest dowolnie modyfikowany pozwalaj¹cy zobaczyÌ siebie w innej postaci. Tylko zapomnienie tych wcieleù pozwala nam prze¿yÌ odosobnienie i obcoœÌ innych wcieleù."

To po co nam te kolejne wcielenia , gdy juÂż byliÂśmy wszystkimi postaciami? Brak logiki jak dla mnie.
Zapomnienie dotyczy tylko organu fizycznego , Energii w ciele a nie ca³ej œwiadomoœci , zatem zapomnienia jako takiego nie ma. A zbiorowa œwiadomoœÌ , pole wiedzy, pole morfogenetyczne , modyfikuje siê razem z now¹ wiedz¹ dostarczan¹ jej przez prze¿ycia indywidualnych œwiadomoœci- Energii , które siê wcielaj¹.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #35 : Styczeń 27, 2012, 12:44:29 »

nie chcĂŞ tu wypowiadaĂŚ siĂŞ za @LucynĂŞ, ale ja nie widzĂŞ sprzecznoÂści w tym co on mĂłwi, choĂŚ ten fragmant "kazdy z nas nie byÂł juz kazdym"- to jakby koniec "gry",-
choÌ te¿ niekoniecznie. @Lucyna uj¹³ to w ten sposób, a inni mówi¹, ¿e idnywidualizacja œwiadomoœci, która nast¹pi³a po oddzieleniu siê od Ÿród³a,-
dla mnie to tylko inny punkt widzenia, a nie zaprzeczenie jednego drugiemu.

"Czy to moÂżliwe, Âże wszyscy zastanawiajÂący siĂŞ nad istotÂą wszechÂświata mieli czĂŞÂściowo racjĂŞ?"
http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/naukowcy-sugeruja-ze-wszechswiat-moze-byc-holograficzna-iluzja

arteq
Gość
« Odpowiedz #36 : Styczeń 27, 2012, 13:11:24 »

Nikomu korona z g³owy nie spad³a ale nie s³ysza³em aby ktoœ nieœwiadomie s³owo-w-s³owo powtórzy³ czyjeœ kilknaœcie zdaù... :] (³¹cznie z b³êdami interpunkcyjnymi i ortograficznymi)
east
Gość
« Odpowiedz #37 : Styczeń 27, 2012, 13:46:29 »

Ale ,A wcale nie zacytowa³ tego fragmentu a potwierdzi³ z nim swoj¹ zgodnoœÌ myœlowa. Zatem w czym problem?
dla mnie nie ma problemu.

Ja bym siĂŞ zastanowiÂła nad tym....

..." Indianie zaœ twierdza ¿e istnieje jeden wielki duch, jedna dusza wszystkich, zaœ nauki wschodu mówia otwarcie o reinkarnacji, kto wie czy kazdy z nas nie by³ juz kazdym, czyli jedna osoba we wszystkich cia³ach ludzkich po kolei biorac pod uwagê, ze czas jest dowolnie modyfikowany pozwalaj¹cy zobaczyÌ siebie w innej postaci. Tylko zapomnienie tych wcieleù pozwala nam prze¿yÌ odosobnienie i obcoœÌ innych wcieleù."

To po co nam te kolejne wcielenia , gdy juÂż byliÂśmy wszystkimi postaciami? Brak logiki jak dla mnie.
Logika jest zachowana po dodaniu ( w domyÂśle ) dopeÂłnienia " jak dotÂąd".
Nie byliÂśmy jeszcze wszystkimi moÂżliwymi wersjami dostĂŞpnymi w Polu, a tylko tymi, co siĂŞ juÂż wydarzyÂły jak dotÂąd.
ZresztÂą nawet, jak przyjmiemy tu czas wy³¹cznie jako szczegĂłlny przypadek, liniowÂą kontynuacjĂŞ  to w TEJ wersji rzeczywistoÂści to co siĂŞ dzieje jest niepowtarzalne i przed nami jest nieskoĂączenie wiele ró¿nych wersji .
Nawet jeœli jakieœ linie czasowe dzieja siê gdzieœ równoczeœnie , w których to co u nas bedzie za rok, tam siê ju¿ wydarzy³o mniej wiêcej, to i tak ten gigantyczny hologram dzieje siê w TERAZ , a zapomnienie gwarantuje œwietn¹ zabawê, bo wybieramy pozornie od³¹czeni od ca³oœci przeskakuj¹c miêdzy wariantami.

zbiorowa œwiadomoœÌ , pole wiedzy, pole morfogenetyczne , modyfikuje siê razem z now¹ wiedz¹ dostarczan¹ jej przez prze¿ycia indywidualnych œwiadomoœci- Energii , które siê wcielaj¹.

No w³aœnie , dlatego ¿ycie "w zapomnieniu" jest takie wa¿ne i ma sens z punktu widzenia œwiadomego, inteligentnego Pola. ChoÌ oczywiœcie po³¹czenie istnieje mimo zapomnienia, bo to co siê wydarza w naszym ¿yciu nie jest przypadkowe. Jeœli wo³amy, o coœ prosimy, to siê wydarza w rzeczywistoœci, ale w formie przefiltrowanej przez Wy¿sz¹ JaŸù , podan¹ nam zwrotnie tak, ¿ebyœmy na tym skorzystali , jako wyzwanie, zdarzenie, osoba, nawet przedmiot (ksi¹¿ka, film ) otrzymane we w³aœciwej chwili .
Kiara
Gość
« Odpowiedz #38 : Styczeń 27, 2012, 13:50:39 »

Tylko jest jedno ale.... odró¿nianie pól energetycznych od pól fizycznych wbrew pozorom nie to samo.

Kiara UÂśmiech
A
Gość
« Odpowiedz #39 : Styczeń 27, 2012, 17:17:49 »

Ja tu widzĂŞ podstawowy b³¹d, okreÂślanie jakiegoÂś celu, czÂłowiek sam w sobie jest celem, nie potrzebuje drugiego celu a  reinkarnuje siĂŞ by zauwaÂżyĂŚ ten fakt, najg³êbszym celem dziaÂłania i bycia jest samo bycie czyli czÂłowiek nie ograniczajÂący siĂŞ do duszy ale bĂŞdÂący takÂże materiÂą, ogĂłlnie bĂŞdÂący wszytskim co tylko jest.

==========================

A jeÂśli chodzi o plagiat to jest to moÂżliwe w koĂącu jesteÂśmy jednÂą istotÂą.

==========================

Teraz odniosĂŞ siĂŞ do tytuÂłu tematu.
Piotrze wiĂŞkszoœÌ ludzi jest dzieĂŚmi nie zdajÂącymi sobie z niczego sprawy, wiĂŞc nie ma siĂŞ co dziwiĂŚ Âże bardziej wyedukowana  istota tak z nami postĂŞpuje, zwÂłaszcza Âże wiĂŞkszoœÌ dzieci neguje jego istnienie, bÂądÂź sÂądzi Âże Âświat siĂŞ zmieni od roznoszenia ulotek.

ScaliÂłem posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2012, 20:46:24 wysłane przez Dariusz » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #40 : Styczeń 27, 2012, 18:40:15 »

No proszĂŞ A zaprzeczasz sam sobie , gdy raz twierdzisz iÂż wszyscy jesteÂśmy jednym  ( czyli Bogiem i Samuelem -Enki)a nastĂŞpnym razem iÂż wiĂŞkszoœÌ ludzi to dzieci nie zdajÂące sobie sprawy , Âże " Enki jako bardziej wyedukowana istota...."

To w koĂącu Twoim zdaniem  jesteÂśmy jednym i tym samym czy jedni sÂą wyedukowani a inni nie?
Dla mnie ( ale dla mnie ) Enki nie jest bardziej wyedukowany niÂż ja , powiedziaÂła bym w aspekcie uczuĂŚ jest  mniej wyedukowany. a wiedzieĂŚ trzeba iÂż jedynÂą naszÂą edukacja w ziemskiej "Szkole ÂŻycia" jest tylko i wy³¹cznie wychodzenie z pĂłl strachu i poszerzanie pĂłl miÂłoÂści, inaczej rozwĂłj duchowy.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
A
Gość
« Odpowiedz #41 : Styczeń 27, 2012, 19:05:52 »

PrzedstawiĂŞ to tak:
Poziom I: podziaÂł na istoty Enki i ludzie.
Poziom II: brak podziaÂłu jedna istota.
Nic siĂŞ nie stanie jeÂśli trochĂŞ pomĂłwiĂŞ o iluzji.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #42 : Styczeń 27, 2012, 19:09:08 »

No to zaczynaj proszĂŞ , ja bardzo chĂŞtnie posÂłucham co majÂą do powiedzenia inni Ludzie, dodam z wielkÂą przyjemnoÂściÂą.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
A
Gość
« Odpowiedz #43 : Styczeń 27, 2012, 19:09:45 »

Z tym Âże pierwszy jest jedynie iluzjÂą ksztaÂłtem przybranym przez poziom drugi.
Co do wiedzy to sÂą ró¿ne jej rodzaje, Enki na pewno ma mniejszÂą wiedzĂŞ emocjonalnÂą ale widzi ostrzej to co siĂŞ dzieje, co wiĂŞcej nie wypiera ze ÂświadomoÂści zmian i korzysta  siÂły magicznej ktĂłrej przyznajmy szczerze maÂło kto uÂżywa na ziemi.

==================================

I z tego wÂłaÂśnie powodu sÂądzĂŞ Âże Âżaden podziaÂł nie jest realny.
Przyjrzyjmy siĂŞ zresztÂą znaczeniu sÂłowa realny-ktĂłre brzmi wieczny.
Jak wiemy podzia³ mia³ swój pocz¹tek, a wiêc nie jest wieczny a tak¿e nie jest realny, tymczasem jednoœÌ
byÂła od zawsze a skoro byÂła to i jest dalej bo jeÂśli coÂś naprawdĂŞ jest to od zawsze i na zawsze jedynie zasÂłoniĂŞta czasem przez ksztaÂłty jakie przybiera.
Ale dalej bĂŞdÂąca.

===================================

Forumowicze zapraszam do dyskusji, moÂże akurat uda nam siĂŞ zrozumieĂŚ caÂłe universum i istotĂŞ samego Boga.

===================================

W tej chwili mam tylko tyle do powiedzenia.

ScaliÂłem posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2012, 20:49:38 wysłane przez Dariusz » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #44 : Styczeń 27, 2012, 19:20:27 »

Ja bym to podzieliÂła na trzy poziomy i czwarty , ktĂłry siĂŞ teraz  ksztaÂłtuje. Wiem iÂż Enki uÂżywa magii ( doÂświadczyÂłam tych usiÂłowaĂą  na sobie) jednak nie ze wszystkim sobie radzi. Istnieje sposĂłb ( nie magiczny wcale) na zniwelowanie dziaÂłania Jego magii.
Magiczne praktyki na ludziach sÂą to zabiegami  niedozwolonymi  , nagannymi  i nie etycznymi, blokujÂące wolnÂą wolĂŞ ludzi, na szczĂŞÂście magia traci swoja moc coraz bardziej i za "moment" bĂŞdzie pustym sÂłowem.
KaÂżdy byt energetyczny ( bez ciaÂła materialnego) widzi ostrzej i ma wiĂŞkszy dostĂŞp do informacji niÂż CzÂłowiek , ktĂłrego ogranicza materialne ciaÂło. To nic nadzwyczajnego , tak jest , materia jest dla nas blokadÂą odbiorĂłw energetycznych.
 Widzisz mimo swojej przebiegÂłoÂści i mocy bez CzÂłowieka nie ma moÂżliwoÂści nic sam zrobiĂŚ na ziemi , nic i to jest Jego najwiĂŞkszÂą sÂłaboÂściÂą.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2012, 19:21:57 wysłane przez Kiara » Zapisane
A
Gość
« Odpowiedz #45 : Styczeń 27, 2012, 19:25:10 »

Dok³adnie pytanie tylko czy siê nie pod³aduje i nie zmaterializuje, za³ó¿my ¿e przywo³a go jakiœ silny mag i bêdzie podawa³ energiê aby ten móg³ istnieÌ w formie materialnej?
Czemu miaÂła by jÂą traciĂŚ i czemu miaÂła by byĂŚ czymÂś mrocznym, przecieÂż ja sam jej uÂżyÂłem do
stworzenia Âświata?
Kiara
Gość
« Odpowiedz #46 : Styczeń 27, 2012, 19:26:35 »

I z tego wÂłaÂśnie powodu sÂądzĂŞ Âże Âżaden podziaÂł nie jest realny.
Przyjrzyjmy siĂŞ zresztÂą znaczeniu sÂłowa realny-ktĂłre brzmi wieczny.
Jak wiemy podzia³ mia³ swój pocz¹tek, a wiêc nie jest wieczny a tak¿e nie jest realny, tymczasem jednoœÌ
byÂła od zawsze a skoro byÂła to i jest dalej bo jeÂśli coÂś naprawdĂŞ jest to od zawsze i na zawsze jedynie zasÂłoniĂŞta czasem przez ksztaÂłty jakie przybiera.
Ale dalej bĂŞdÂąca.

Skoro tak uwa¿asz to nie ma ¿adnego Enki , to tylko luŸna myœl b³¹dz¹ca po zaœwiatach , która szuka mo¿liwoœci chwilowej zaistnienia przez kreacjê czynu Cz³owieka. Gdy nie wyrazimy na to zgody , rozp³ynie siê w szumie innych myœli i odp³ynie w inn¹ przestrzeù szukaÌ swojego spe³nienia.
Ot i tyle...

ÂŻycie na ziemi ( fizyczne Âżycie) to nie sztuczki magiczne na moment, a akt narodzin i przezywanie w ciele materialnym. Zabawy magiczne to wiedza o korzystaniu z energii, w tej przestrzeni w tej gĂŞstoÂści tego wymiaru juÂż nie uÂłuda na poziomie mentalnych kreacji , realny przejaw przeksztaÂłcania materii od wewnÂątrz. To zaÂś czyni energia miÂłoÂści i ona siĂŞ tej magii nie ima nie ten poziom ÂświadomoÂści i kreacji.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2012, 19:33:09 wysłane przez Kiara » Zapisane
A
Gość
« Odpowiedz #47 : Styczeń 27, 2012, 19:28:04 »

Co do podzia³u to jest on bardzo ogólny gdyby mia³ go uszczegó³owiÌ to napisa³ bym podobnie jak ty o wiêcej ni¿ dwóch wymiarach dok³adnie o oœmiu z czego jeden by³ by tob¹ i ka¿dym z osobna cz³owiekiem.

================================

DokÂładnie jest on tak samo jak kaÂżda inna myÂśl tak samo nie realny jak Âświat fizyczny i duchowy to tylko fantazja.

Ale to wcale nie oznacza Âże nie moÂżna sobie stworzyĂŚ takie mentalika w ktĂłrym zostaje on pokonany.
Wiem Âże bĂŞdzie to tylko twĂłr mojego umysÂłu i umysÂłu ludzi ktĂłrzy mi w tym pomogÂą i nic wiĂŞcej ale przecieÂż to tylko wymyÂślanie wiĂŞc czym siĂŞ przejmowaĂŚ mniej realnym od tego nikt siĂŞ nie stanie.

E tam œwiat fizyczny to tylko nasz wymys³ tak samo jak narodziny, ale mi³oœÌ owszem jest najpotê¿niejsza
ale nie jest magiÂą tylko nami.

ScaliÂłem posty
Darek

« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2012, 20:53:43 wysłane przez Dariusz » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #48 : Styczeń 27, 2012, 19:36:15 »

Po co zatem mam realizowaĂŚ Jego fantazje , jak mogĂŞ wÂłasna....  po co mam mu oddawaĂŚ mojÂą energiĂŞ do dyspozycji jak mogĂŞ sama z niej korzystaĂŚ?

Wymiary ich iloœÌ? To zale¿y od pryzmatu dyskusji.

E tam œwiat fizyczny to tylko nasz wymys³ tak samo jak narodziny, ale mi³oœÌ owszem jest najpotê¿niejsza
ale nie jest magiÂą tylko nami.

Tak to prawda my jesteœmy mi³oœci¹ a ona nami dlatego magia do nas nie siêga gdy rozœwietlamy siê jej œwiat³em.Tam gdzie jest mi³oœÌ nie ma magii , ona jest polem ochronnym przed wszelakimi magicznymi zakusami ró¿nych magów.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2012, 19:39:04 wysłane przez Kiara » Zapisane
A
Gość
« Odpowiedz #49 : Styczeń 27, 2012, 19:39:31 »

A no wÂłaÂśnie po co niech kaÂżdy zajmie siĂŞ wÂłasnymi marzeniami a nie czyimiÂś no chyba Âże tak bardzo mu siĂŞ spodobaÂły czy  Âże chce w nich uczestniczyĂŚ.
Strony: 1 [2] 3 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: