Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 07, 2025, 19:51:16

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 [3] 4 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: ÂŚmiechu Warte - Enki bawi siĂŞ z nami jak z dzieĂŚmi  (Przeczytany 42040 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
A
Gość
« Odpowiedz #50 : Styczeń 27, 2012, 19:42:19 »

czemu zakusami, magia to manifestacja miÂłoÂści czyli iluzja ktĂłra nie jest wcale zÂła ona jest po prostu wydajÂąca siĂŞ byĂŚ.Enki takÂże jest manifestacjÂą miÂłoÂści.
Tylko pisz¹c Enki miejmy na myœli jedynie pewne samolubne wygiêcie myœli a nie mi³oœÌ która siê wygiê³a.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #51 : Styczeń 27, 2012, 19:43:33 »

I jest i nie ma .. wszystko zaleÂży od percepcji odbioru. Od rodzaju doÂświadczenia i chĂŞci odczuwania przez zmysÂły.

Czyli inaczej od przestrzeni w ktĂłrej doÂświadczamy wybranych opcji wiedzy , w kaÂżdej inaczej.
To jest piĂŞknem naszych moÂżliwoÂści.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps,. Czy Enki coÂś chciaÂł ode mnie? Bo coÂś mam takie wraÂżenie.
A
Gość
« Odpowiedz #52 : Styczeń 27, 2012, 19:44:37 »

A no wÂłaÂśnie jeÂśli jesteÂśmy jednÂą miÂłoÂściÂą to jesteÂśmy jednÂą wielkÂą istotÂą a nie jednÂą istotÂą podzielonÂą na kilka mniejszych.
rzeczywiÂście wydaje siĂŞ Âże tak jest jednak to tylko iluzja, wygiĂŞcie jednoÂści tworzÂące podziaÂł.
Astre
Gość
« Odpowiedz #53 : Styczeń 27, 2012, 19:46:41 »

(...) ale mi³oœÌ owszem jest najpotê¿niejsza
ale nie jest magiÂą tylko nami.

A sk¹d ta pewnoœÌ, ¿e mi³oœÌ jest najpotê¿niejsza ?
A mo¿e œwiadomoœÌ mi³oœci, czyli jej doœwiadczenie, a nie mi³oœÌ sama w sobie ?
Bo nic nie istnieje samo dla siebie.Czyli nie istnieje mi³oœÌ dla mi³oœci ! Nie istnieje te¿ dla kogoœ, lub do czegoœ.
Jest tylko pewnym.... doÂświadczeniem...

« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2012, 19:50:56 wysłane przez Astre » Zapisane
A
Gość
« Odpowiedz #54 : Styczeń 27, 2012, 19:46:46 »

Czy ja wiem czy od poziomu raczej od doÂświadczaĂą bo mamy iluzyjnie siedem ciaÂł na siedmiu iluzyjnych poziomach.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #55 : Styczeń 27, 2012, 19:49:42 »

JuÂż  mĂłwiÂłam wszystko zaleÂży od przestrzeni doÂświadczania , nie jesteÂśmy jedniÂą chociaÂż "zawieramy" siĂŞ energetycznie w jedni. JesteÂśmy ró¿norodnoÂściÂą , wydzielonÂą z jedni o tym samym rdzeniu swojej istoty.
Zupa warzywna jest zupÂą ale w zupie jest mangusto oddzielnych indywidualnoÂści ze swoimi osobowoÂściami ktĂłre jÂą tworzÂą. Tego siĂŞ nie da zmieniĂŚ tak jest.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
A
Gość
« Odpowiedz #56 : Styczeń 27, 2012, 19:50:29 »

Racja cz³owiek nie istnieje cz³owiek jest istnieniem, mi³oœÌ czyli cz³owiek nie istnieje ona jest istnieniem, tymczasem to co tworzy jest jedynie dziêki niej wskazuje na to logika, jeœli dom zostanie zbudowany, czyli cz³owiek siê wygnie w okreœlony kszta³t to dziêki sobie a potem siê rozluŸni tak¿e dziêki sobie.
Po prostu nic innego po za cz³owiek nie ma dlatego w³aœnie mi³oœÌ czyli cz³owiek jest najsilniejszy.

==================================

Nie  tylko iluzja bo zupa to  energia ta sama pod ró¿nymi postaciami, nie ró¿niÂąca siĂŞ niczym tak w zasadzie po za ksztaÂłtem.

==================================

A ksztaÂłt to iluzja wiĂŞc w zasadzie nie ma zupy jest tylko energie przybierajÂąca jej ksztaÂłt.

ScaliÂłem posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2012, 20:57:02 wysłane przez Dariusz » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #57 : Styczeń 27, 2012, 19:58:23 »

Jak by na to nie patrzeĂŚ jest energia , marchewki , groszku , ziemniaka , buraka, itd....

Chcesz wrĂłciĂŚ do pierwotnoÂści i powiedzieĂŚ iÂż te warzywa to teÂż nagiĂŞty ksztaÂłt i energia no i ....  tak... ale wydzielone energie w wielkim bum! zachowaÂły swojÂą indywidualnoœÌ tamtego momentu i juÂż nie po³¹czÂą siĂŞ w jedniĂŞ pomimo iÂż sÂą w jednym polu energetycznym.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
A
Gość
« Odpowiedz #58 : Styczeń 27, 2012, 20:02:31 »

Nie muszÂą bo siĂŞ nie wydzieliÂły.
Tak naprawdê to zupy nie ma jest tylko œwiadomoœÌ która uwa¿a siê za zupê.

===============================

Cytat z Matrixa nie staraj siê wygi¹Ì ³y¿ki bo wiesz ¿e to niemo¿liwe, zamiast tego uœwiadom sobie prawdê.
JakÂą prawdĂŞ.
ÂŻe to nie ÂłyÂżka siĂŞ wygina tylko ty.
I w tym momencie Kiara kryjÂąca siĂŞ pod ÂłyÂżkÂą zawija siĂŞ.

ScaliÂłem posty
Darek

« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2012, 20:58:50 wysłane przez Dariusz » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #59 : Styczeń 27, 2012, 20:36:31 »

@A to w zasadzie juÂż wiadomo, wiĂŞc co dalej,-
wyginamy siĂŞ czy nie?

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
A
Gość
« Odpowiedz #60 : Styczeń 27, 2012, 20:55:37 »

No wyginamy siĂŞ, ale dla zabawy a nie z przymusu sytuacji.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #61 : Styczeń 27, 2012, 21:02:04 »

A
Nie muszÂą bo siĂŞ nie wydzieliÂły.
Tak naprawdê to zupy nie ma jest tylko œwiadomoœÌ która uwa¿a siê za zupê.

No widzisz bo wszystko zaleÂży przez jaki poziom wiedzy , wibracji , ÂświadomoÂści , czy miÂłoÂści doÂświadczasz, jednak w dyskusji trzeba siĂŞ na coÂś zdeklarowaĂŚ , bo takie skakanie raz w jeden raz w drugi jest nie powaÂżne. Bynajmniej dla Energii , ktĂłra wygina siĂŞ w formie CzÂłowieka.

Pewnie i¿ doœwiadczamy miliardów wersji samych siebie kreowanych nasz¹ myœl¹ przez zagêszczanie ni¹ energii na ró¿nych poziomach wibracyjnych.

Jak rĂłwnieÂż wydzielamy z siebie ogniki , ktĂłre oÂżywiajÂą dla nas zagĂŞszczonÂą energiĂŞ byÂśmy mogli doÂświadczaĂŚ samych siebie zewnĂŞtrznie. Jednak jak by na to nie patrzeĂŚ to ciÂągle my.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
A
Gość
« Odpowiedz #62 : Styczeń 27, 2012, 21:05:02 »

DokÂładnie.
Jedna istota wyginaj¹ca siê iluzyjnie w nie zliczon¹ iloœÌ mniejszych istot.

=================

To co kto chce siĂŞ zabawiĂŚ w likwidacjĂŞ Enkiego?

ScaliÂłem posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2012, 21:13:37 wysłane przez Dariusz » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #63 : Styczeń 27, 2012, 21:11:34 »

Cytat: A
Forumowicze zapraszam do dyskusji, moÂże akurat uda nam siĂŞ zrozumieĂŚ caÂłe universum i istotĂŞ samego Boga.

ChciaÂłbym zwrĂłciĂŚ uwagĂŞ, Âże o "Bogu" istnieje juÂż kilka wÂątkĂłw:

BĂłg jest zbĂŞdny >>

BĂłg, kim On jest? >>

Bogowie Indii >>

JHVH - ezoterycznie >>

To tylko kilka naprĂŞdce znalezionych wÂątkĂłw. Ten niech pozostanie poÂświĂŞcony temu jak "ENKI" nabija ludzi w butelkĂŞ.
Wska¿cie mi miejsce, w którym chcecie aby ten w¹te poci¹Ì i gdzie go przenieœÌ.

I jeszcze jedna uwaga, skierowana bezpoÂśrednio do >A<.
Regulamin stanowi min. tak:

Cytat: Regulamin
- Zakaz spamowania: wysyÂłania kilku wiadomoÂści pod rzÂąd w odstĂŞpie czasu krĂłtszym niÂż 3 dni
  (naleÂży uÂżywaĂŚ opcji „Modyfikuj wiadomoœÌ”).

Zdarza Ci siê pisaÌ posty, nawet po 4 naraz, jeden za drugim. Zgodnie z tym zapisem jest to niedopuszczalne i aby zaoszczêdziÌ nam pracy, a sobie dalszych uwag to postaraj siê u¿ywaÌ opcji "modyfikuj wiadomoœÌ".

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
A
Gość
« Odpowiedz #64 : Styczeń 27, 2012, 21:25:57 »

Przepraszam nie wiedziałem o tym.
Obiecuję że już się to nie powtórzy.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2012, 21:27:17 wysłane przez A » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #65 : Styczeń 27, 2012, 21:27:51 »

Ale po co mamy likwidowaĂŚ Enkiego? jeÂżeli juÂż, to nie likwidowaĂŚ i nie my tylko Jego matryca nad przestrzenna scali go ze sobÂą jak uzna iÂż zakoĂączyÂła ten etap poznawania siebie w taki sposĂłb.

I co to znaczy likwidowaĂŚ Enki?

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
A
Gość
« Odpowiedz #66 : Styczeń 27, 2012, 21:30:37 »

Czyli zabiĂŚ.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #67 : Styczeń 27, 2012, 21:48:17 »

ZabiĂŚ EnergiĂŞ? no, nie tego siĂŞ nie da, Energia jest niezniszczalna , jest wieczna. No i po co Go zabijaĂŚ? bezsens jak dla mnie.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
A
Gość
« Odpowiedz #68 : Styczeń 27, 2012, 21:51:35 »

ZabiĂŚ czyli rozszczepiĂŚ.
Dla zabawy.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #69 : Styczeń 27, 2012, 23:24:15 »

Przepraszam , ale co to za dywagacje na temat cudzego istnienia? ZabiÌ dla zabawy? Co za okrucieùstwa? Mi³oœÌ nie zabija , mi³oœÌ nie zawsze chadza drogami jej wytyczanymi wbrew jej woli, ale nigdy nie niszczy niczego dla zabawy.
A skoro jesteœmy mi³oœci¹ to nawet myœli takie nie powinny siê manifestowaÌ przez nasz¹ œwiadomoœÌ.
W polach wiecznego istnienia jest tylko mi³oœÌ niezale¿nie od chwilowych odbiorów jej barw.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
A
Gość
« Odpowiedz #70 : Styczeń 28, 2012, 01:03:06 »

PRZECIE¯ CHODZI TYLKO O ZABICIE FORMY KTÓREJ NIE MAMA DODATEK OKRUTNEJ DLA INNYCH FORM.
po za tym caÂłe Âżycie to jedna wielka zabawa i zabijanie wcale nie odbiega od tej reguÂły.
Astre
Gość
« Odpowiedz #71 : Styczeń 28, 2012, 04:44:50 »

to nie likwidowaĂŚ i nie my tylko Jego matryca nad przestrzenna scali go ze sobÂą jak uzna iÂż zakoĂączyÂła ten etap poznawania siebie w taki sposĂłb.

MaÂło prawdpodobne (uÂżywajÂąc Twoich neologizmĂłw), Âże ''matryca'' nadprzestrzena Enkiego scali.
Enki to nie jest pojedyncza istota, tylko takÂą nazwĂŞ do chanellingowych konwersacji wymyÂśliÂła sobie grupa Orian. Samuel, to pojedyncza istota, ktĂłra reprezentuje w tej kolejnej manipulacji owÂą grupĂŞ Orian.
StÂąd podaje siĂŞ w channelingach za Samuela -Enki.
BiorÂąc pod uwagĂŞ niewyobraÂżalny dÂług nulifikacyjny pewnego szczepu Orian, Âśmiem twierdziĂŚ, Âże przestrzeĂą ''scalajÂąc'' wÂłaÂściwie dokona jego absolutnego rozkÂładu. Oznacza to, Âże przesunie jego strukturĂŞ do pierwszej gĂŞstoÂści.Oznacza to rĂłwnieÂż, Âże pozostanie z niego - jako strukturalnej formy ÂświadmoÂści- tylko ''miÂłe'' wspomnienie.
WszechÂświat nie choÂłubi istot, ktĂłre zabierajÂą przestrzeĂą do rozwju innych, bo nie po to powstaÂł. Tym bardziej nie choÂłubi pasoÂżytĂłw.
Wszechœwiat cho³ubi m¹droœÌ istot.
Pozatem Wszechœwiat nie buduje istot, nie buduje te¿ form, kszta³tów, struktur lecz, tylko nimi siê pos³uguje. Wszechœwiat buduje œwiadomoœÌ !
Wszelkie istoty s¹ potrzebne tylko jakby na chwilê. A ta chwila mo¿e trwaÌ, lub oznaczaÌ nawet kilka milionów ziemskicj lat.Za pomoc¹ nich w³aœnie ''Stwórca'' - Kosmiczny Rdzeù buduje œwiadomoœÌ. Jednak w tej dydaktycznej zabawie jest jedno ale....
Ewolucja œwiadomoœci nie czeka na nikogo, bo bylby to potê¿ny ewolucyjny b³¹d.
WiĂŞc jeÂżeli w tej dydaktyczej zabawie, ktoÂś siĂŞ spóŸni, to nie ma zbytnio szans na  przetrwanie. Zostanie z niego kosmiczny kompost.
Dlatego b³êdnym pogl¹dem jest pogl¹d, ¿e stoty maj¹ trwaÌ wiecznie i wiecznie siê rozwijaÌ.
Pozatem wszystko we WszechÂświecie posiada wÂłaÂściwoÂści masy krytycznej.
RĂłwnieÂż sam StwĂłrca- Kosmiczny RdzeĂą posiada wÂłaÂściwoÂści masy krytycznej.Oznacza to, Âże jego (forma, struktura) ulegnie rozpadowi.
Pozostanie tylko jego œwiadomoœÌ, któr¹ Kosmiczny Rdzeù buduje za pomoc¹ niezliczonej iloœci istot i cywilizacji.
Jedyn¹ wiêc wieczn¹ rzecz¹ jest - œwiadomoœÌ.
Jest to coœ co mistycy nazywali : œwiadomoœÌ nie jest tym, ani tamtym, nie jest taka, ani inna, nie znajduje siê tu ani tam.
Nie posiada formy, ani ksztaÂłtu i jest poza wszelkimi ograniczeniami.
I dlatego jest wieczna.

W chwili obecnej tzw. biegun pó³nocny Wszechœwiata siê kurczy.Nastêpuje jego przyœpieszona kompresja, a zarazaem dystrukcja wszelkich form wyra¿ona w postaci fraktalnych kszta³tów. Biegun po³udniowy siê rozszerza...
Przyjdzie moment, Âże biegun poÂłudniowy zacznie siĂŞ kurczyĂŚ.
NastÂąpi moment, Âże WszechÂświat posiadajÂąc wÂłaÂśnie wÂłaÂściwoÂści masy krytycznej siĂŞ rozpadnie.
Pozostanie tylko œwiadomoœÌ, któr¹ zbudowa³y praktycznie od zera - wszystkie istoty Wszechœwiata.

« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2012, 04:51:41 wysłane przez Astre » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #72 : Styczeń 28, 2012, 06:05:58 »

PRZECIE¯ CHODZI TYLKO O ZABICIE FORMY KTÓREJ NIE MAMA DODATEK OKRUTNEJ DLA INNYCH FORM.
po za tym caÂłe Âżycie to jedna wielka zabawa i zabijanie wcale nie odbiega od tej reguÂły.

nie moÂżesz niczego zabiĂŚ w sensie skoĂączonym, ale moÂżesz siĂŞ czegoÂś pozbyĂŚ ze swego Âświata, w ktĂłrym aktualnie przebywasz,-
a wiêc pszestaù go wci¹¿ zasialaÌ swoimi myœlami i anga¿owaÌ do tego kolejne wyodrêbnione œwiadomoœci,-
dlatego w dawnych czasach wymazywano czyjeœ imiona by s³uch o nich zagin¹³, bo nie forma stwarza, a samo jej wyobra¿enie.
WszechÂświat nie buduje ÂświadomoÂści, bo nawet nie ma czegoÂś takiego jak wszechÂświat, a tylko wyobraÂżenie o nim w samej ÂświadomoÂści.

pozdro. MrugniĂŞcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Astre
Gość
« Odpowiedz #73 : Styczeń 28, 2012, 06:44:57 »

WszechÂświat nie buduje ÂświadomoÂści, bo nawet nie ma czegoÂś takiego jak wszechÂświat, a tylko wyobraÂżenie o nim w samej ÂświadomoÂści.

Podzielam  wpeÂłni poglÂąd Songo.
Bo nasze rozumienie czegokolwiek jest po prostu relatywizmem.
A ten relatywizm wynika z takich, a nie innych zaÂłoÂżeĂą.

PrzykÂład : 2+2=4
Ale to wynika tylko z matematycznego punktu widzenia.
JeÂżeli weÂźmiesz suwak logarytmiczny i dodasz 2+2 wcale nie wychodzi cztery.
A w ekonomii 2+2=5, czyli  tzw. efekt synergii.

Co prawda napisa³em w wczeœniejszym w¹tku, ¿e Wszechœwiat buduje œwiadomoœÌ, ale napisa³em tak tylko dlatego poniewa¿ przyj¹³em nomenklaturê potoczn¹ i zrozumia³¹, czyli tak¹ jak¹ na codzieù ludzie siê pos³uguj¹.

DuÂży plus dla Ciebie Songo.
Gdybym byÂł adminem lub moderatorem daÂłbym Ci 20pf . DuÂży uÂśmiech

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2012, 06:47:06 wysłane przez Astre » Zapisane
A
Gość
« Odpowiedz #74 : Styczeń 28, 2012, 11:06:21 »

Nie rozumiecie chyba o co chodzi wiadomo że eter z którego składa się Enki nie zniknie ale forma którą przybrał się rozpadnie a wtedy Enki zginie czyli się rozpadnie.
Zasilać nie zasilam go, aby go zasilić musiałbym przesłać mu energię a tego nie robię.
Nie mogę zabić tego co istnieje ale Enki to tylko forma przybrana przez życie więc wystarczy że go przekształcę a wyparuje.
Po za tym jak dla mnie tu nie chodzi o to by go zniszczyć tylko zmierzyć się z nim w honorowym pojedynku na śmierć i życie.
Bieguny wszechświat nie istnieją tak samo jak dobro i zło plus czy minus oraz prawda i kłamstwo.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2012, 16:47:58 wysłane przez A » Zapisane
Strony: 1 2 [3] 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: