arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #75 : Styczeń 28, 2012, 12:12:19 » |
|
A w ekonomii 2+2=5, czyli tzw. efekt synergii.
Kurcze, nie dziaÂła. WpÂłaciÂłem 2 000 potem kolejne 2 000, a jak chciaÂłem wybraĂŚ 5 000 to popatrzyli ze zdziwieniem. :] W ekonomi matematyka dziaÂła rĂłwnieÂż bardzo ÂściÂśle, trzeba tylko braĂŚ pod uwagĂŞ wszystkie skÂładowe, bo w przeciwnym razie wÂłaÂśnie moÂżna otrzymywaĂŚ niezgodne wyniki...
|
|
|
|
|
|
|
A
Gość
|
 |
« Odpowiedz #76 : Styczeń 28, 2012, 12:50:16 » |
|
Panowie ja podam ciekawszy przykład. U nas 5+5=dziesięć ale w innym wszechświecie będzie się to równało np 55. A z punktu widzenia ponad wymiarowego, będzie to każdy możliwy wynik.
----------------------------------------------------------------------------------------
Całkowicie nie realne nie chce mi się nawet tłumaczyć dlaczego jest zupełnie inaczej. Napiszę tylko jedno zdanie które całkowicie podważy wiarygodność tej teorii. To świadomość tworzy wszechświat a nie wszechświat świadomość, świadomość zaś jet ponad prawami i nie ma żadnej masy.
Swoją drogą jeśli prze Lucynę przemawia grupa istot to nawet lepiej , im więcej istot do pokonania tym lepsza będzie zabawa. Scaliłam posty. Janneth.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2012, 13:24:08 wysłane przez A »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #77 : Styczeń 28, 2012, 21:34:28 » |
|
To œwiadomoœÌ tworzy wszechœwiat a nie wszechœwiat œwiadomoœÌ, œwiadomoœÌ zaœ jet ponad prawami i nie ma ¿adnej masy.
Z pierwszÂą czĂŞÂściÂą Twojej wypowiedzi siĂŞ zgadzam, rezonuje ze mnÂą  Ale druga jest nie do udowodnienia. MoÂże siĂŞ okazaĂŚ odwrotnie nawet, Âże w kaÂżdej masie, jest "odrobina" ÂświadomoÂści, albo nawet, ze masa to po prostu inna postaĂŚ ÂświadomoÂści tak trochĂŞ, jak lĂłd to inna postaĂŚ ..pary wodnej 
|
|
|
|
|
|
|
Astre
Gość
|
 |
« Odpowiedz #78 : Styczeń 28, 2012, 22:41:16 » |
|
Kurcze, nie dziaÂła. WpÂłaciÂłem 2 000 potem kolejne 2 000, a jak chciaÂłem wybraĂŚ 5 000 to popatrzyli ze zdziwieniem. :] W ekonomi matematyka dziaÂła rĂłwnieÂż bardzo ÂściÂśle, trzeba tylko braĂŚ pod uwagĂŞ wszystkie skÂładowe, bo w przeciwnym razie wÂłaÂśnie moÂżna otrzymywaĂŚ niezgodne wyniki...
A, czy Ty bierzesz wszystkie skÂładowe, czy tylko o nich piszesz ? Piszesz, Âże wpÂłaciÂłeÂś 4000 zÂł i nie moÂże wybraĂŚ wiĂŞcej. Tylko na zasadzie jakich skÂładowych wpÂłaciÂłeÂś ? Tak sobie po prostu wpÂłaciÂłeÂś, czy jak ? Bo jeÂżeli wpÂłacisz do Alior Banku, czy mBanku, lub jakiegokolwiek innego banku 4000 zÂł na tzw. procent, to biorÂąc pod uwagĂŞ minimm 10% jakie oferujÂą Ci banki to za rok czasu bĂŞdziesz miaÂł 4400 zÂł. WiĂŞc jaka dziaÂła tu matematyka ? Tu dziaÂła prawo synergii. 2+2= 4. Ale dziaÂła to tylko gdy zdecydujemy siĂŞ na to, co rozumiemy przez 2 i 4. A dopiero wtedy uÂżywajÂąc tych przepisĂłw na ktĂłre zdecydowaliÂśmy siĂŞ moÂżemy powiedzieĂŚ - co otrzymamy, gdy dodamy 2 i 2. Inaczej nie potrafiĂŞ Ci tego wyjaÂśniĂŚ. A akademickich wywodĂłw nie chce mi siĂŞ tutaj czyniĂŚ.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2012, 22:50:50 wysłane przez Astre »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #79 : Styczeń 30, 2012, 11:42:48 » |
|
A ja w tej zabawie w podpuszczanie widzê dwa elementy , które d¹¿¹ do jednego, a mianowicie do³adowania energetycznego Enki, lub jak wolicie Enkidu bo to nie to samo, ale.... 1. pierwsza opcja to przejêcie œwiadomoœci scalenie siê z jego propozycj¹ przez uznanie i¿ on i ja to jedno! O nie, nie nie.. nic z tego nie jesteœmy jednym i tym samym i nigdy nie bêdziemy. Jesteœmy indywidualnoœciami osobowoœciowymi i tak pozostanie. A je¿eli ktoœ chce scalaÌ siê z nim i straciÌ siebie na zawsze ( co jest mo¿liwe technicznie) to proszê bardzo ale z pe³n¹ wiedz¹ o tym i¿ ju¿ nigdy nie bêdzie mogl wyra¿aÌ siebie jako indywidualnoœÌ. 2. to po raz kolejny prowokacja do walki , która zawsze jest wzmocnieniem negatywu czyli opcji Enki , w ten sposób do³adujemy go by móg³ istnieÌ i manifestowaÌ siê w naszej przestrzeni. Nie , nie ze mn¹ te numery mój mi³y. Dla uspokojenia Twoich zapêdów mogê przes³aÌ ci mi³oœÌ , która da ci czas na refleksje. Energie pochodz¹ce ze Ÿród³a mi³oœci wiecznego ¿ycia s¹ niezniszczalne , s¹ wieczne , zawsze by³y i zawsze bêd¹. gdzie bêd¹, w jakiej przestrzeni? To inna sprawa. Energie z których tworzeni byli ci których nazywam syntetyki? tak , oni podlegaj¹ procesom opisanym przez Astre , ale nie u¿ywa³a bym takiego okreœlenia jak kompost , dla mnie to nie fer. Zwyczajnie nastêpuje proces dematerializacji i rozk³adu na pierwotne elementy ze wzglêdu na brak elementu spójnoœci i zasilania istnienia. Zatem nie dawajmy siê wpuszczaÌ w maliny. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
A
Gość
|
 |
« Odpowiedz #80 : Styczeń 30, 2012, 20:15:44 » |
|
Po pierwsze Nie przemawia to do mnie. Po drugie czy ja tu mówi³em o negatywnych emocjach, albo o walce je rodz¹cej? Pisa³em o walce, ale takiej która doprowadzi do jego unicestwienia i nie wytworzy w sercach ludzi ¿¹dnej nie na wieœci, nie s³yszeliœcie o œwietlistych wojnach prowadzonych przez ludzi nie odczuwaj¹cych nienawiœci? I potrzecie nie czujê ¿¹dnego oddzielenia od innych istot, dla mnie granice to tylko wymys³y umys³u. Nie czujê te¿ potrzeby siê jednoczenia z nikim poniewa¿ czujê ¿e ju¿ jestem jednym.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #81 : Styczeń 30, 2012, 21:38:20 » |
|
Szczerze mĂłwiÂąc zaprzeczasz swoim poprzednim twierdzeniom o tym iÂż wszyscy jesteÂśmy jednoÂściÂą , a nie indywidualnoÂściami. DodaĂŚ naleÂży iÂż Enki teÂż jest indywidualnoÂściÂą i ingerencja w jego przestrzeĂą bez jego zgody jest zawsze zÂłem , a tym bardziej zabijanie go. W roÂżnych przestrzeniach energetycznych uÂżywa siĂŞ roÂżnych sposobĂłw zabijania , nie mniej jednak zawsze to jest zÂło uczynione drugiej istocie. Walki kosmiczne z uÂżyciem Âświetlnych mieczy teÂż byÂły zÂłem a nie dobrem i powiĂŞkszyÂły przestrzeĂą energii strachu , bĂłlu i cierpienia czyli zÂła. JeÂżeli byÂłeÂś tego nieÂświadom to juÂż wiesz, czynienie zÂła powiĂŞksza pola zÂła , czynienie dobra powiĂŞksza pola dobra. ZachĂŞcanie do zabijania ( nie waÂżne od sposobĂłw) nie jest dobrem ani tego komu siĂŞ to czyni ani tego kto to czyni. Nie popieram i popieraĂŚ nie bĂŞdĂŞ. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
A
Gość
|
 |
« Odpowiedz #82 : Styczeń 30, 2012, 23:33:33 » |
|
CoÂś takiego jak zÂło i dobro nie istnieje. Mieczy Âświetlnych? Istot ÂŚwietlistych jeÂśli juÂż Czasem trzeba krzywdziĂŚ samego siebie, np jeÂśli usuwamy raka to wiadomo ze jest on czĂŞÂściÂą nas ale musimy to zrobiĂŚ Âżeby ÂżyĂŚ. I nikt nie mĂłwi Âże jest to zÂłe.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #83 : Styczeń 30, 2012, 23:49:49 » |
|
Z³o i dobro istnieje i jest to osobiste odczucie co jest moim dobrem , lub co jest moim z³em. Jednam ni moje dobro ni moje z³o nie musi byÌ twoi i w tym kontekœcie ono nie istnieje bo s¹ to zmienne wartoœci Natomiast rak , czy inna choroba to tylko brak energii , brak œwiat³a w danym miejscu , jak na moje pojmowanie to leczenie tych organów ( oczywiœcie w odpowiednim czasie gdy nie jest ju¿ zbyt póŸno) powinno siê opieraÌ o uzupe³nienie tego czego brakuje a nie na amputacji. Tak Istoty Œwietliste mog¹ posiadaÌ miecze œwietlne i posiadaj¹ je ale Istoty nie Œwietliste te¿ mog¹ posiadaÌ miecze œwiat³a i te¿ je posiadaj¹ jednak moc nie œwietlistych nigdy nie jest wiêksza od œwietlistych. Œwietliœci staj¹c do walki i podejmuj¹c j¹ zawsze obni¿aj¹ swoj¹ moc , zatem walka jest podstêpem do os³abienia ich. "Pamiêtaj, ¿e jesteœ istot¹ duchow¹, która doœwiadcza fizycznoœci, a nie istot¹ fizyczn¹, która doœwiadcza duchowoœci." Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2012, 00:22:49 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
A
Gość
|
 |
« Odpowiedz #84 : Styczeń 31, 2012, 00:25:50 » |
|
No właśnie więc jest nie obiektywne dla przestępcy będzie to przyjemne a dla ofiary złe a skoro takie jest to znaczy że jest iluzją czymś zależnym od punktu widzenia. Ale Kiaro o tym to ja dokładnie wiem, ale nie sądzę by forma zwana Enki kiedykolwiek stała się na powrót świetlista.
Piotr cię pozdrawia
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2012, 00:34:01 wysłane przez A »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #85 : Styczeń 31, 2012, 00:56:19 » |
|
Dziêkujê Piotrze za pozdrowienie. Enki jest jest czêœci¹ swojej przeolbrzymiej Matrycy Zaœwiatowej ona go przyjmie jak zagubione dzieciê , które d³ugo b³¹dzi³o.On i Ona to jedno Ona d¹¿y do rozœwietlenia zatem On równie¿, puki co gubi siê w strachu, który powoduje takie a nie inne dzia³ania. Pozwólmy mu ewoluowaÌ w swoim rytmie. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
A
Gość
|
 |
« Odpowiedz #86 : Styczeń 31, 2012, 01:45:31 » |
|
Kosztem innych ludzi, ktĂłrych zniewoli.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #87 : Styczeń 31, 2012, 01:58:11 » |
|
Sprawa ludzi jest myœleÌ nie iœÌ za kimœ bezmyœlnie , bez uczuÌ dla korzyœci. A je¿eli mimo informacji wielu wybior¹ zniewolenie jako swoje dobro ,to nikt im tego zabroniÌ nie mo¿e. Bowiem nikomu dobra dla niego druga osoba wybieraÌ prawa nie ma. Tego wyboru zawsze ka¿dy sam dokonaÌ musi. Wracamy do punktu wyjœcia co jest dobrem cudzym moim byÌ nie musi ale moim obowi¹zkiem jest je uszanowaÌ. Zatem niech Enki i jego zwolennicy maj¹ prawo ¿yÌ tym co wybrali za swoje dobro a inni tym co swoim dobrem uznali. A ¿e dobra te nie s¹ takie same? No có¿... œwiat ró¿norodnoœci jest piêkny nie niszczmy go . , nie walczmy miêdzy sob¹ o priorytet naszego dobra , one mog¹ ¿yÌ obok siebie szczêœliwe. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
|