Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 07, 2025, 11:13:12

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 [4] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: ÂŚmiechu Warte - Enki bawi siĂŞ z nami jak z dzieĂŚmi  (Przeczytany 42036 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
arteq
Gość
« Odpowiedz #75 : Styczeń 28, 2012, 12:12:19 »

A w ekonomii 2+2=5, czyli  tzw. efekt synergii.
Kurcze, nie dziaÂła. WpÂłaciÂłem 2 000 potem kolejne 2 000, a jak chciaÂłem wybraĂŚ 5 000 to popatrzyli ze zdziwieniem.  :]
W ekonomi matematyka dziaÂła rĂłwnieÂż bardzo ÂściÂśle, trzeba tylko braĂŚ pod uwagĂŞ wszystkie skÂładowe, bo w przeciwnym razie wÂłaÂśnie moÂżna otrzymywaĂŚ niezgodne wyniki...
A
Gość
« Odpowiedz #76 : Styczeń 28, 2012, 12:50:16 »

Panowie ja podam ciekawszy przykład.
U nas 5+5=dziesięć ale  w innym wszechświecie będzie się to równało np 55.
A z punktu widzenia ponad wymiarowego, będzie to każdy możliwy wynik.

----------------------------------------------------------------------------------------

Całkowicie nie realne nie chce mi się nawet tłumaczyć dlaczego jest zupełnie inaczej.
Napiszę tylko jedno zdanie które całkowicie podważy wiarygodność tej teorii.
To świadomość tworzy wszechświat a nie wszechświat świadomość, świadomość zaś jet ponad prawami i nie ma żadnej masy.

Swoją drogą jeśli prze Lucynę przemawia grupa istot to nawet lepiej
, im więcej istot do pokonania tym lepsza będzie zabawa.
Scaliłam posty. Janneth.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2012, 13:24:08 wysłane przez A » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #77 : Styczeń 28, 2012, 21:34:28 »

To œwiadomoœÌ tworzy wszechœwiat a nie wszechœwiat œwiadomoœÌ, œwiadomoœÌ zaœ jet ponad prawami i nie ma ¿adnej masy.

Z pierwszÂą czĂŞÂściÂą Twojej wypowiedzi siĂŞ zgadzam, rezonuje ze mnÂą UÂśmiech
Ale druga jest nie do udowodnienia.
MoÂże siĂŞ okazaĂŚ odwrotnie nawet, Âże w kaÂżdej masie, jest "odrobina" ÂświadomoÂści, albo nawet, ze masa to po prostu inna postaĂŚ ÂświadomoÂści tak trochĂŞ, jak lĂłd to inna postaĂŚ ..pary wodnej MrugniĂŞcie
Astre
Gość
« Odpowiedz #78 : Styczeń 28, 2012, 22:41:16 »

Kurcze, nie dziaÂła. WpÂłaciÂłem 2 000 potem kolejne 2 000, a jak chciaÂłem wybraĂŚ 5 000 to popatrzyli ze zdziwieniem.  :]
W ekonomi matematyka dziaÂła rĂłwnieÂż bardzo ÂściÂśle, trzeba tylko braĂŚ pod uwagĂŞ wszystkie skÂładowe, bo w przeciwnym razie wÂłaÂśnie moÂżna otrzymywaĂŚ niezgodne wyniki...

A, czy Ty bierzesz wszystkie skÂładowe, czy tylko o nich piszesz ?
Piszesz, Âże wpÂłaciÂłeÂś 4000 zÂł i nie moÂże wybraĂŚ wiĂŞcej.
Tylko na zasadzie jakich skÂładowych wpÂłaciÂłeÂś ? Tak sobie po prostu wpÂłaciÂłeÂś, czy jak ?
Bo jeÂżeli wpÂłacisz do Alior Banku, czy mBanku, lub jakiegokolwiek innego banku 4000 zÂł na tzw. procent, to biorÂąc pod uwagĂŞ minimm 10% jakie oferujÂą Ci banki to za rok czasu bĂŞdziesz miaÂł 4400 zÂł.
WiĂŞc jaka dziaÂła tu matematyka ? Tu dziaÂła prawo synergii.

2+2= 4. Ale dziaÂła to tylko gdy zdecydujemy siĂŞ na to, co rozumiemy  przez 2 i 4. A dopiero wtedy uÂżywajÂąc tych  przepisĂłw na ktĂłre zdecydowaliÂśmy siĂŞ moÂżemy powiedzieĂŚ - co otrzymamy, gdy dodamy 2 i 2.

Inaczej nie potrafiĂŞ Ci tego wyjaÂśniĂŚ. A akademickich wywodĂłw nie chce mi siĂŞ tutaj czyniĂŚ.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2012, 22:50:50 wysłane przez Astre » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #79 : Styczeń 30, 2012, 11:42:48 »

A ja w tej zabawie w podpuszczanie widzê dwa elementy , które d¹¿¹ do jednego, a mianowicie do³adowania energetycznego Enki, lub jak wolicie Enkidu bo to nie to samo, ale....

1. pierwsza opcja to przejêcie œwiadomoœci scalenie siê z jego propozycj¹ przez uznanie i¿ on i ja to jedno! O nie, nie nie.. nic z tego nie jesteœmy jednym i tym samym i nigdy nie bêdziemy. Jesteœmy indywidualnoœciami osobowoœciowymi i tak pozostanie. A je¿eli ktoœ chce scalaÌ siê z nim i straciÌ siebie na zawsze ( co jest mo¿liwe technicznie) to proszê bardzo ale z pe³n¹ wiedz¹ o tym i¿ ju¿ nigdy nie bêdzie mogl wyra¿aÌ siebie jako indywidualnoœÌ.

2. to po raz kolejny prowokacja do walki , ktĂłra zawsze jest wzmocnieniem negatywu czyli opcji Enki , w ten sposĂłb doÂładujemy go by mĂłgÂł istnieĂŚ i manifestowaĂŚ siĂŞ w naszej przestrzeni. Nie , nie ze mnÂą te numery mĂłj miÂły.
Dla uspokojenia Twoich zapêdów mogê przes³aÌ ci mi³oœÌ , która da ci czas na refleksje.

Energie pochodzÂące ze ÂźrĂłdÂła miÂłoÂści wiecznego Âżycia sÂą  niezniszczalne , sÂą wieczne , zawsze byÂły i zawsze bĂŞdÂą. gdzie bĂŞdÂą, w jakiej przestrzeni? To inna sprawa.

Energie z ktĂłrych tworzeni byli ci ktĂłrych nazywam syntetyki? tak , oni podlegajÂą procesom opisanym przez Astre , ale nie uÂżywaÂła bym takiego okreÂślenia jak kompost , dla mnie to nie fer.

Zwyczajnie nastĂŞpuje proces dematerializacji i rozkÂładu na pierwotne elementy ze wzglĂŞdu na brak elementu spĂłjnoÂści i zasilania istnienia.

Zatem nie dawajmy siĂŞ wpuszczaĂŚ w maliny.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
A
Gość
« Odpowiedz #80 : Styczeń 30, 2012, 20:15:44 »

Po pierwsze Nie przemawia to do mnie.
Po drugie czy ja tu mówi³em o negatywnych emocjach, albo o walce je rodz¹cej? Pisa³em o walce, ale takiej która doprowadzi do jego unicestwienia i nie wytworzy w sercach ludzi ¿¹dnej nie na wieœci, nie s³yszeliœcie o œwietlistych wojnach prowadzonych przez ludzi nie odczuwaj¹cych nienawiœci?
I potrzecie nie czujê ¿¹dnego oddzielenia od innych istot, dla mnie granice to tylko wymys³y umys³u.
Nie czujĂŞ teÂż potrzeby siĂŞ jednoczenia z nikim poniewaÂż czujĂŞ Âże juÂż jestem jednym.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #81 : Styczeń 30, 2012, 21:38:20 »

Szczerze mĂłwiÂąc zaprzeczasz swoim poprzednim twierdzeniom o tym iÂż wszyscy jesteÂśmy jednoÂściÂą , a nie indywidualnoÂściami.

DodaĂŚ naleÂży iÂż Enki teÂż jest indywidualnoÂściÂą i ingerencja w jego przestrzeĂą bez jego zgody jest zawsze zÂłem , a tym bardziej zabijanie go.
W roÂżnych przestrzeniach energetycznych uÂżywa siĂŞ roÂżnych sposobĂłw zabijania , nie mniej jednak zawsze to jest zÂło uczynione drugiej istocie. Walki kosmiczne z uÂżyciem Âświetlnych mieczy teÂż byÂły zÂłem a nie dobrem i powiĂŞkszyÂły przestrzeĂą energii strachu , bĂłlu i cierpienia czyli zÂła.
JeÂżeli  byÂłeÂś  tego nieÂświadom to juÂż wiesz, czynienie zÂła powiĂŞksza pola zÂła , czynienie dobra powiĂŞksza pola dobra.
ZachĂŞcanie do zabijania ( nie waÂżne od sposobĂłw) nie jest dobrem ani tego komu siĂŞ to czyni ani tego kto to czyni.

Nie popieram i popieraĂŚ nie bĂŞdĂŞ.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
A
Gość
« Odpowiedz #82 : Styczeń 30, 2012, 23:33:33 »

CoÂś takiego jak zÂło i dobro nie istnieje.
Mieczy Âświetlnych?
Istot ÂŚwietlistych jeÂśli juÂż
Czasem trzeba krzywdziĂŚ samego siebie, np jeÂśli usuwamy raka to wiadomo ze jest on czĂŞÂściÂą nas ale musimy to zrobiĂŚ Âżeby ÂżyĂŚ.
I nikt nie mĂłwi Âże jest to zÂłe.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #83 : Styczeń 30, 2012, 23:49:49 »

ZÂło i dobro istnieje i jest to osobiste odczucie co jest moim dobrem , lub co jest moim zÂłem. Jednam ni moje dobro ni moje zÂło nie musi byĂŚ twoi i w tym kontekÂście ono nie istnieje bo sÂą to zmienne wartoÂści
Natomiast rak , czy inna choroba to tylko brak energii , brak ÂświatÂła  w danym miejscu , jak na moje pojmowanie to leczenie tych organĂłw ( oczywiÂście w odpowiednim czasie gdy nie jest juÂż zbyt póŸno) powinno siĂŞ opieraĂŚ o uzupeÂłnienie tego czego brakuje a nie na amputacji.

Tak Istoty ÂŚwietliste mogÂą posiadaĂŚ miecze Âświetlne i posiadajÂą je ale Istoty nie ÂŚwietliste teÂż mogÂą posiadaĂŚ miecze ÂświatÂła i teÂż je posiadajÂą jednak moc nie Âświetlistych nigdy nie jest wiĂŞksza od Âświetlistych.
ÂŚwietliÂści stajÂąc do walki i podejmujÂąc jÂą zawsze obniÂżajÂą swojÂą moc , zatem walka jest podstĂŞpem do osÂłabienia ich.

"PamiĂŞtaj, Âże jesteÂś istotÂą duchowÂą, ktĂłra doÂświadcza fizycznoÂści,
a nie istotÂą fizycznÂą, ktĂłra doÂświadcza duchowoÂści."

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2012, 00:22:49 wysłane przez Kiara » Zapisane
A
Gość
« Odpowiedz #84 : Styczeń 31, 2012, 00:25:50 »

No właśnie więc jest nie obiektywne dla przestępcy będzie to przyjemne a dla ofiary złe a skoro takie jest to znaczy że jest iluzją czymś zależnym od punktu widzenia.
Ale Kiaro o tym to ja dokładnie wiem, ale nie sądzę by forma zwana Enki kiedykolwiek stała się na powrót świetlista.

Piotr cię pozdrawia
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2012, 00:34:01 wysłane przez A » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #85 : Styczeń 31, 2012, 00:56:19 »

DziĂŞkujĂŞ Piotrze za pozdrowienie.

Enki jest jest czêœci¹ swojej przeolbrzymiej Matrycy Zaœwiatowej ona go przyjmie jak zagubione dzieciê , które d³ugo b³¹dzi³o.On i Ona to jedno Ona d¹¿y do rozœwietlenia zatem On równie¿, puki co gubi siê w strachu, który powoduje takie a nie inne dzia³ania.
PozwĂłlmy mu ewoluowaĂŚ w swoim rytmie.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
A
Gość
« Odpowiedz #86 : Styczeń 31, 2012, 01:45:31 »

Kosztem innych ludzi, ktĂłrych zniewoli.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #87 : Styczeń 31, 2012, 01:58:11 »

Sprawa ludzi jest myÂśleĂŚ nie iœÌ za kimÂś bezmyÂślnie , bez uczuĂŚ dla korzyÂści. A jeÂżeli mimo informacji wielu wybiorÂą zniewolenie jako swoje dobro ,to nikt im tego zabroniĂŚ nie moÂże. Bowiem nikomu dobra dla niego druga osoba wybieraĂŚ prawa nie ma. Tego wyboru  zawsze kaÂżdy sam dokonaĂŚ musi.
Wracamy do punktu wyjÂścia co jest dobrem cudzym moim byĂŚ nie musi ale moim obowiÂązkiem jest je uszanowaĂŚ.

Zatem niech Enki i jego zwolennicy majÂą prawo ÂżyĂŚ tym co wybrali za swoje dobro a inni tym co swoim dobrem uznali. A Âże dobra te nie sÂą takie same? No có¿... Âświat ró¿norodnoÂści  jest piĂŞkny nie niszczmy go .
, nie walczmy miĂŞdzy sobÂą o priorytet naszego dobra , one mogÂą ÂżyĂŚ obok siebie szczĂŞÂśliwe.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Strony: 1 2 3 [4] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: