Zadziwiaj±ce mro¿one cytryny[z sieci, zagubi³em adres...Ew. krytyków tego pomys³u bardzo proszê o reakcjê. MD]
Wielu zawodowców w restauracjach i miejscach ¿ywienia zbiorowego u¿ywa lub konsumuje ca³± cytrynê i nic z niej nie wyrzuca. Jak zu¿ywaæ ca³± cytrynê bez wyrzucania czegokolwiek?
To proste. W³ó¿ ca³± umyt± cytrynê do zamra¿alnika swojej lodówki.
[umyj bardzo starannie, bo nie wiadomo, co z chemikaliów zosta³o na skórce md]
Kiedy jest ona ju¿ zamro¿ona, we¼ tarkê i utrzyj na niej ca³± cytrynê (nie obieraj skórki) i posyp t± utart± mas± swoje jedzenie (sa³atkê, lody, zupê, dania rybne, miêsne, sosy, whisky, wino -lista dañ jest niekoñcz±ca siê).
Ca³e jedzenie zyska niespodziewanie cudowny smak, którego nigdy wcze¶niej nie do¶wiadczy³a¶. Wcze¶niej my¶la³a¶ tylko o soku z cytryny i witaminie C. Nigdy wiêcej!
Co jest g³ówn± zalet± w jedzeniu ca³ej cytryny, inna ni¿ zapobieganie wyrzucaniu jej niezu¿ytej czê¶ci i dodawaniu smaku swoim posi³kom? Có¿, jak widzisz, skórka cytryny zawiera 5 do 10 razy wiêcej witamin ni¿ sok z cytryny. I tak w³a¶nie to wyrzuca³a¶.
Ale od teraz wykonuj±c tê prost± procedurê z mro¿eniem ca³ej cytryny,
ucieraniem jej i dodawaniem tego do swojego jedzenia czy picia, mo¿esz
spo¿ywaæ wszystkie od¿ywcze sk³adniki i byæ zdrowsza.
Dobre jest tak¿e to, ¿e skórka z cytryny to zdrowe i odm³adzaj±ce po¿ywienie zwalczaj±ce tak¿e wszystkie toksyczne elementy w twoim ciele.
Tak wiêc w³ó¿ swoj± umyt± cytrynê do zamra¿alnika i dodawaj do
jedzenia codziennie. To klucz, aby twoje jedzenie by³o smaczniejsze, a
ty ¿eby¶ ¿y³a d³u¿ej i by³a zdrowsza. Taki jest sekret cytryny.
Lepiej pó¼no ni¿ wcale.
Cytryna (Citrus) jest cudownym produktem zwalczaj±cym komórki rakowe.
Jest 10000 razy [no, zapewne wiele razy... MD] silniejsza ni¿ chemoterapia.
Dlaczego o tym nie wiedzieli¶my? ...bo wielkie firmy farmaceutyczne i
laboratoria s± zainteresowane wytwarzaniem sztucznych produktów co
przynosi im wielkie zyski. Teraz mo¿esz pomóc przyjacio³om poprzez poinformowanie ich o
korzystnym wp³ywie cytryny i jej soku na zapobieganiu chorobom. To
wybornie smakuje, jest mi³e i nie ma skutków ubocznych jak
chemoterapia.
Jak wielu ludzi umar³o poniewa¿ jest to pilnie strze¿ona tajemnica w
celu nie nara¿enia na niebezpieczeñstwo milionowych zysków wielkich
korporacji.
Jak wiesz jest wiele gatunków drzew cytrusowych rodz±cych cytryny i lemonki.
Mo¿esz je zjadaæ na wiele sposobów, sok, mi±¿sz, skórkê, robiæ drinki
i ma to wszystko wiele zalet z których najwa¿niejsze to jakie wywiera
na torbiele i nowotwory. To drzewo to udowodniony dostarczyciel
lekarstwa na raka.
Jest tak¿e znane jako zwalczaj±cy drobnoustroje, zaka¿enia bakteriami
oraz grzybami. Jest skutecznym ¶rodkiem przeciwko ludzkim paso¿ytom i
robakom.
Reguluje te¿ ci¶nienie krwi kiedy jest ono za wysokie oraz dzia³a jako
¶rodek przeciw depresjom, stresom czy zaburzeniom nerwowym.
¬ród³o tych informacji jest fascynuj±ce: to wysz³o od jednego z najwiêkszych producentów leków, który po 20 latach badañ laboratoryjnych prowadzonych od 1970 roku udowodni³ i ujawni³, ¿e cytryna zabija komórki nowotworowe w przypadku 12 rodzajów nowotworów jak; nowotwory jelita, piersi, prostaty, p³uc i trzustki.
Owoce drzewa cytrynowego dzia³aj± 10000 razy lepiej [no, zapewne wiele razy... MD] ni¿ Adriamycyna -lek u¿ywany przy chemoterapii, powoduj±cy tylko
zwolnienie wzrostu komórek nowotworowych. Co jest jeszcze bardziej zdumiewaj±ce, ten typ terapii, cytryna zwalcza tylko z³o¶liwe komórki rakowe i nie powoduje ¿adnych skutków ubocznych dla normalnych komórek organizmu.
Tak wiêc umyj dobrze cytrynê, zamro¼ j± i utrzyj na tarce.
Twoje ca³e cia³o podziêkuje ci za to i bêdzie ciê kochaæ.
Ca³e ¿ycie siê uczymy.
Buziaczki cytrynkowe, kwa¶ne, ale jakie zdrowe
=======================
Autor ciekawostki o w³a¶ciwo¶ciach skórki cytrynowej pomija informacjê, ¿e by³a ona intensywnie nas±czana ¶rodkami chemicznymi podczas wegetacji. Jaki to ma wp³yw na zdrowie smakoszy? Obawiam siê, ¿e negatywny.
Przebywa³em kiedy¶ na Florydzie i mia³em okazjê spotykaæ ludzi zaanga¿owanych do zbierania cytrusów. Sypi±cy siê kurz z owoców i li¶ci drzew cytrusowych powodowa³ okropne pora¿enia skóry i oczu. Owoce przed pakowaniem do transportu s± poddawane procesowi konserwacji - to dodatkowa dawka chemii.
Wniosek z tego taki, ¿e cytryny nale¿a³oby samemu sobie hodowaæ w doniczce, co ca³kiem dobrze udaje siê w naszym klimacie. Pozdrawiam - ak.
http://dakowski.pl//index.php?option=com_content&task=view&id=7280&Itemid=53PS.
kocie- mój grzybek trochê nie w temacie tu poda³em, ale ograniczanie siê w wiedzy tylko ze wzglêdu na szeroko¶æ geograficzn± niepotrzebnie zawê¿a temat,-
choæ te¿ masz racjê- "cudze chwalicie, swego nie znacie"