Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Offline
Płeć:
Wiadomości: 6024
Zobacz profil
Email
|
|
« : Listopad 22, 2009, 14:17:40 » |
|
Jest tak wiele ró¿nych sposobĂłw na tĂŞ przypadÂłoœÌ, ze postanowiÂłem nieco zmieniĂŚ przeznaczenie tego wÂątku. Nie skupiajmy siĂŞ na jednej metodzie tylko zamieszczajmy tu wszystkie nowinki, metody dotyczÂące usuwania tego paskudztwa z naszego organizmu. ProponujĂŞ zamieszczaĂŚ tu obszerniejsze teksty danych sposobĂłw gdyÂż wiele ciekawych stron o tej tematyce przestaje istnieĂŚ (np. blog "Apoptoza"), z bliÂżej nie wyjaÂśnionych powodĂłw . DziĂŞki temu unikniemy rĂłwnieÂż niepotrzebnego zaÂśmiecania forum wÂątkami dotyczÂącymi tego samego zagadnienia, a ró¿niÂącymi siĂŞ tylko tytuÂłami.LEKARZE STWORZYLI LEK NISZCZÂĄCY KOMĂRKI NOWOTWOROWE ZabiĂŚ raka - raz na zawszewtorek 30 stycznia 2007 09:58 W laboratoriach kanadyjskiego University of Alberta powstaÂł preparat, ktĂłry zasÂługuje na miano farmakologicznego cudu - pisze DZIENNIK. Nie doœÌ, Âże skutecznie niszczy komĂłrki rakowe, to kosztuje uÂłamek tego, co inne preparaty. O przeÂłomowym odkryciu zza Atlantyku informuje najnowszy numer pisma "Cancer Cell".O przeÂłomowym odkryciu zza Atlantyku informuje najnowszy numer pisma "Cancer Cell". Wszystko zaczĂŞÂło siĂŞ w latach 30. XX w. Niemiecki lekarz i fizjolog Otto Warburg postawiÂł tezĂŞ, Âże komĂłrki rakowe to efekt zaburzeĂą metabolizmu zdrowych komĂłrek. OdkryÂł on, Âże - w odró¿nieniu od zdrowych - komĂłrki nowotworu nie oddychajÂą tlenem, ale czerpiÂą energiĂŞ z rozkÂładu glukozy. To maÂło wydajny sposĂłb oddychania, z ktĂłrego korzystajÂą m.in. bakterie beztlenowe (stÂąd teÂż ich nazwa) oraz… komĂłrki miĂŞÂśniowe sportowcĂłw prĂłbujÂących resztkami siÂł dobiec do mety. Warburg twierdziÂł, Âże zmiana sposobu oddychania z tlenowego na beztlenowe jest przyczynÂą nowotworzenia tkanek. Niestety, wiĂŞkszoœÌ Ăłwczesnych badaczy byÂła innego zdania i o odkryciach niemieckiego lekarza zapomniano. KilkadziesiÂąt lat póŸniej dr Evagelos Michelakis z University of Alberta przypomniaÂł naukowcom o teorii Warburga. Badacz chciaÂł sprawdziĂŚ, co stanie siĂŞ z komĂłrkÂą raka, gdy znĂłw zacznie oddychaĂŚ ona tlenem. Michelakis postanowiÂł nakÂłoniĂŚ jÂą do tego z pomocÂą kwasu dichlorooctowego (DCA). ... http://www.dziennik.pl/nauka/article18984/Zabic_raka_raz_na_zawsze.html
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 21, 2011, 13:18:05 wysłane przez Dariusz »
|
Zapisane
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #1 : Listopad 24, 2009, 00:55:38 » |
|
Dariusz , poruszyÂłeÂś ciekawy temat. Mam na myÂśli apoptozĂŞ. Encyklopedia WIEM podaje na ten temat : Apoptoza, ÂśmierĂŚ komĂłrki (zwana genetycznie zaprogramowanym samobĂłjstwem), bĂŞdÂąca czĂŞÂściÂą procesĂłw zwiÂązanych z rozwojem organizmu. (..) Zaburzenia apoptozy zwiÂązane sÂą z powstawaniem chorĂłb nowotworowych.
Zaburzenia te mog¹ wynikaÌ z braku równowagi witaminowej czy mineralogicznej w komórkach; brakiem kompletu witamin i minera³ów znaczy. Czyli tych wszytkich "cegie³ek" , dziêki którym funkcjonujemy w zdrowiu. ŒmierÌ komórki i jej wymiana na now¹ mog³aby uchroniÌ nas od raka. Ale z jakichœ powodów jest to zaburzone . Celowo ? W wyleczeniu raka pomaga witamina B17 . Ju¿ gdzieœ o tym pisaliœmy . Leatrille. A tutaj mo¿e siê przydaÌ pewna informacja z Gazety Wybiórczej Nie umierajmy na raka! S³awomir Zagórski 2003-07-20, ostatnia aktualizacja 2003-07-20 00:00 Codziennie o chorobie nowotworowej dowiaduje siê 300 Polaków, codziennie umiera 220. Obie liczby rosn¹ i bêd¹ rosn¹Ì. Na œwiecie rak staje siê schorzeniem przewlek³ym, u nas pozostaje œmiertelnym. W Stanach a¿ 62 proc. pacjentów udaje siê wyleczyÌ, w UE - po³owê., w Polsce - 25-30 proc. Z ka¿dych czterech Polaków, którzy zachoruj¹ na raka, trzech umrze. Tymczasem w Stanach a¿ 62 proc. chorych prze¿ywa kluczowe piêÌ lat od momentu wykrycia nowotworu. Rak przestaje byÌ chorob¹ œmierteln¹ i staje siê schorzeniem przewlek³ym, daj¹cym siê leczyÌ, a w wielu wypadkach wyleczyÌ. Jednak w Polsce udaje siê uratowaÌ ledwie oko³o 30 tys. pacjentów spoœród 110 tys., którzy co roku zapadaj¹ na nowotwór (..)http://wyborcza.pl/1,75476,1585501.htmlPrzes³anie artyku³u mia³o brzmieÌ optymistycznie, ale dla mnie jest tylko dowodem na bezdusznoœÌ wspó³czesnej medycyny. Otó¿ dlatego, ¿e oznajmiono z radoœci¹, i¿ rak staje siê schorzeniem przewlek³ym !! Cudownie. Zamiast traciÌ pacjenta teraz Koncerny mog¹ go d³u¿ej faszerowaÌ chemi¹ . Idealny pacjent to taki, który trzyma sie kurczowo ¿ycia , a raczej - któremu siê podtrzymuje ¿ycie przez d³ugie lata. W koùcu na to pracowa³ za m³odu, aby teraz mia³ z czego p³aciÌ za d³u¿sze konanie. Nie uœwiadamiaj¹ jak zapobiegaÌ , ale te¿ nie pozwalaj¹ umrzeÌ. Cz³owiek to brzmi dumnie ? Nie dla nich. Dla nich CZ£OWIEK = bateryjka . Eksploatowana do granic mo¿liwoœci.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Betti
Gość
|
|
« Odpowiedz #2 : Luty 20, 2010, 18:06:07 » |
|
Witaminy witaminaB17 Wystêpowanie "witaminy B17" Najwy¿sze stê¿enie "witaminy B17" mo¿na znaleŸÌ w przyrodzie Pestkach lub nasionach owoców: jab³ka, moreli, wiœni, nektaryn, brzoskwiù, gruszce, œliwek, Fasoli: bób (Vicia faba L.), ciecierzyca, soczewica (skie³kowana), fasola pó³ksiê¿ycowata , mung (skie³kowana), fasola ozdobna(Phaseolus coccineus). Orzeszkach: gorzkie migda³y, macadamia(podobne do laskowych), nerkowca Jagodach: Niemal wszystkie dzikie jagody. Je¿yny, aronii, ¿urawiny b³otnej, dziki bez (Sambucus L. ), malin, truskawek. Nasionach: lnu, sezamu, chia(Salvia hispanica)- czyli oleiste Trawach: Akacja (Acacia Mill.) , alfalfa (skie³kowana), wodnych trawach, sorgo alepejskie (Sorghum halepense (L.) Pers.) , trojeœÌ amerykaùska (Asclepias syriaca), pszenica(trawa). Ziarnach: kasz owsa, jêczmienia, br¹zowego ry¿u, gryki, kasz,chia, lnu, prosa, ¿yta, wyki, pszenicy(jagody). I innych: Pêdach bambusa, fuschia roœlin, Sorgo (Sorghum Moench) , dzikiej hortensji, cis drzewa (igie³, œwie¿e liœcie) (cis jest truj¹cy! nie wiem kto takie rzeczy wmawia ludziom!). Profilaktyka czyli regu³a oparta na doœwiadczeniu: Wed³ug dr Krebs, s¹ zasady a by przyswoiÌ dzienn¹ dawkê "wit. B17" któr¹ mo¿na uzyskaÌ poprzez jedn¹ z dwóch nastêpuj¹cych wskazówek: Po pierwsze, zjadaj ca³¹ zawartoœÌ "wit. B17", czyli owoce w ca³oœci (nasiona w³¹cznie), ale nie jedz wiêkszej iloœci nasion ponda te które by³y w ca³ym zjedzonym owocu. Przyk³ad: jeœli jeœÌ dziennie trzy jab³ka, nasiona w trzech jab³kach zawieraj¹ wystarczaj¹c¹ iloœÌ "wit. B17". Wiêc nie bêdziesz ju¿ musia³ jeœÌ dodatkowo pestek z jab³ek. Po drugie, jedno j¹dro pestki z brzoskwini lub moreli na ok 4,5 kg masy cia³a uwa¿a siê za wiêcej ni¿ wystarczaj¹ca iloœÌ w profilaktyce raka, choÌ dok³adna liczba mo¿e siê ró¿niÌ dla osoby z indywidualnym metabolizmem i nawykami ¿ywieniowymi. Na przyk³ad, cz³owiek o masie 77kg mo¿e zu¿ywaÌ 17 j¹der pestek moreli lub brzoskwini na dzieù i przyjmowaÌ biologicznie rozs¹dne iloœci "wit. B17". I dwie wa¿ne uwagi: Oczywiœcie, mo¿esz zjadaÌ du¿o czegokolwiek. Ale po zjedzeniu zbyt wielu j¹der pestek lub nasion, mo¿na spodziewaÌ siê nieprzyjemnych skutków ubocznych. Ta naturalna ¿ywnoœÌ powinna byÌ spo¿ywana w racjonalnych iloœciach (nie wiêcej ni¿ 30 do 35 j¹der pestek na dzieù). Równie¿ wysokie stê¿enia "wit. B-17" otrzymywane s¹ przez jedzenie naturalnych produktów spo¿ywczych w ich surowym lub kie³kuj¹cym stadium. Nie oznacza to, ¿e umiarkowane gotowanie i inne ingerowanie zniszczy zawartoœci "wit. B-17". Na przyk³ad, ¯ywnoœÌ gotowana w temperaturze wystarczaj¹cej do przygotowania tradycyjnej chiùskiej kolacji, nie niszczy zawartoœci "wit. B-17". Cyjanek na zdrowie Kiedy nasze babcie robi³y weka na zimê, k³ad³y owoce z pestkami. Nie wiedz¹c o tym, dostarcza³y swoim rodzinom B17. Kiedy nasze mamy robi³y weka, pestki ju¿ wyjmowa³y, bo wmówiono im, ¿e w pestkach jest cyjanek, czyli kwas pruski. Panika przeniknê³a oczywiœcie z USA. Dlatego dzisiaj tysi¹ce Amerykanów potajemnie wyje¿d¿a leczyÌ siê do Meksyku... i wraca zdrowymi. Zreszt¹ w Polsce, tak jak i w wielu krajach, nie mo¿emy kupiÌ witaminy B17 w ¿adnej aptece. Proszê sprawdziÌ, jak magister za lad¹ bêdzie stuka³a w klawiaturê aptecznego komputera wszystkie trzy nazwy, po czym uœmiechnie siê i powie, ¿e nie ma czegoœ takiego. Podstawowym argumentem przeciwko B17 jest twierdzenie, ¿e letril zawiera silnie truj¹cy cyjanek. Jednak witamina B12 równie¿ zawiera cyjanek i bez k³opotów mo¿na j¹ kupiÌ w aptece. Nawet bez recepty. O co tu chodzi? http://www.eioba.pl/a93247/witamina_b17_amigdalina_amygdalina_laetrile_letril_to_lekarstwo_na_raka
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #3 : Marzec 19, 2010, 12:42:59 » |
|
jest taki Pan doktor , który uwa¿a, ¿e przyczyn¹ raka jest pleœù Candida http://newworldorder.com.pl/artykul.php?id=1919Problem polega na tym, ¿e ta pleœù wystêpuje wszêdzie, jest tak¿e sk³adnikiem flory bakteryjnej naszych ¿o³¹dków. Pleœù ta pomaga nam w procesach trawiennych, ale nie mo¿na dopuœciÌ do jej nadmiernego rozrostu, gdy¿ wtedy pojawiaj¹ siê jedne z nastêpuj¹cych objawów Umys³/ Emocje: chroniczne zmêczenie-brak si³, sennoœÌ, os³abienie koncentracji i pamiêci, dra¿liwoœÌ, uczucie utraty si³y i energii do ¿ycia, zdezorientowanie, depresja, napady paniki i p³aczu, zaburzenia snu, uczucie zdrêtwienia, k³opoty z podejmowaniem decyzji, mentalne zamieszanie, zmiennoœÌ nastroju, lêk, napady gniewu. Skóra: tr¹dzik, zmiany grzybicze na skórze, stopa atlety, swêdzenie skóry i odbytu, plamiste - siatkowate zmiany na skórze, suchoœÌ skóry, egzema, wyprzenia, stany zapalne skóry, wysypki na twarzy, grzybicze i zapalne zmiany paznokci, pokrzywka, zmiany podobne do tocznia, ³uszczycy. Uk³ad moczowo p³ciowy: stany zapalne pochwy i nawracaj¹ce infekcje grzybicze, wyczerpanie, niezadowolenie z seksu, œwi¹d pochwy i krocza, nieregularne i bolesne miesi¹czki, bóle, kolki, skurcze, czêste oddawanie moczu, nawracaj¹ce infekcje pêcherza moczowego , pieczenie w trakcie oddawania moczu z bolesnym parciem na mocz, retencja p³ynów w organizmie, obrzêki. impotencja i problemy z prostat¹ u mê¿czyzn, zapalenie gruczo³u krokowego, zespó³ napiêcia przedmiesi¹czkowego. Przyczyny rozwoju candida 1. d³ugotrwa³e przyjmowanie antybiotyków, antybiotyki zabijaj¹ po¿yteczne bakterie z powodu braku konkurencji w szalonym tempie rozwija siê candida - niesterydowe leki przeciwzapalne, leki hamuj¹ce wydzielanie kwasu solnego - H2 blokery przyjmowane d³u¿ej ponad 3- m-ce, powoduj¹ zahamowanie wydzielania kwasu solnego co podwy¿sza pH i sprzyja rozwojowi candidy bo nie s¹ zabijane przez kwas solny w ¿o³¹dku. Modna ostatnio eradykacja czyli H-2 blokery + dwa antybiotyki np. AMOKSYCYLINA + KLARYTROMYCYNA to prosta droga do zespo³u candida 2. picie i gotowanie przy u¿yciu wody z kranu jest ona chlorowana co zabija z³e ale i dobre bakterie 3. dieta bogata w proste wêglowodany, krochmal, nadu¿ywanie cukru - cukier jest metabolizowany bardzo szybko przez candida, sprzyjaj¹c ich szybkiemu rozrostowi co hamuje rozwój pozytywnych bakterii 4. za¿ywanie pigu³ek przeciwci¹¿owych i sterydów 5. stres i wyczerpanie, brak snu i wypoczynku, ogólne os³abienie organizmu 6. dieta bogata w miêso i mleko zawieraj¹ce antybiotyki, hormony i sterydy 7. spo¿ywanie s³odzonych i gazowanych napojów cola, fanta, i inne s³odziki + kofeina i konserwanty. Kofeina powoduje do 75% zmniejszenie populacji pozytywnych bakterii i trwa to do 5 godzi po wypiciu jednej fili¿anki kawy zanim zostanie przywrócona równowaga flory jelitowej 8. du¿e spo¿ycie, keczupu, musztardy, octu, produktów wêdzonych, sfermentowanych: produktów do wytworzenia których u¿ywano dro¿d¿y i pleœni ( fermentowane ¿ó³te sery) - czêste spo¿ywanie junk food: hamburgery, hot dogi, pizza, gotowe posi³ki = wysoko przetworzona i oczyszczona sztuczna ¿ywnoœÌ, du¿o konserwantów, polepszaczy smaku, sztucznych barwników E304 itd, nadmiar prostych wêglowodanów 9. ma³e spo¿ycie warzyw i nieoczyszczonej nieprzetworzonej ¿ywnoœci, chleb z pe³nego ziarna, nie pozbawione ³uski ziarna zbó¿ 10 . nadu¿ywanie: kawy, alkoholu, nikotyny 11. przebywanie i praca w pomieszczeniach wilgotnych, zakurzonych 12. nara¿enie na promieniowanie j¹drowe, rentgenowskie, elektromagnetyczne 13. przewlek³e zaparcia i biegunki, cukrzyca 14. jelitowe robaki i paso¿yty 15. toksyczne metale i: o³ów, rtêÌ, kadm, amalgamat w plombach dentystycznych zwi¹zki chemiczne - sztuczne barwniki, perfumy, pestycydy 16. aspartam s³odzik, - glutaminian sodu - poprawiacz smaku w sosach, gotowych zupach, przyprawach - powoduj¹ zahamowanie rozwoju prawid³owej flory bakteryjnej, os³abiaj¹ te¿ odpornoœÌ immunologiczn¹ co pozwala na rozrost candida i powstawanie zespo³u candida. Lepiej wiêc ¿yÌ aktywnie i zdrowo siê od¿ywiaÌ uzupe³niaj¹c dietê o suplementy, aby pozwoliÌ naszemu organizmowi na samoregulacjê .
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Offline
Płeć:
Wiadomości: 6024
Zobacz profil
Email
|
|
« Odpowiedz #4 : Marzec 24, 2010, 20:07:12 » |
|
Nanocz¹stki uciszy³y rakaAdam Wawrzyùski 2010-03-22, ostatnia aktualizacja 2010-03-22 12:27 Dzisiejsze internetowe wydanie "Nature" publikuje wyniki badaù, które daj¹ nadziejê na prze³om w walce z nowotworami. Naukowcy chc¹ je dopaœÌ i zniszczyÌ za pomoc¹ nowej metody - swoistej minibomby z opóŸnionym zap³onem
Jak dziaÂła nowa terapia wymierzona w raka ... http://wyborcza.pl/1,75476,7687092,Nanoczastki_uciszyly_raka.html
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2010, 20:07:41 wysłane przez Dariusz »
|
Zapisane
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Offline
Płeć:
Wiadomości: 6024
Zobacz profil
Email
|
|
« Odpowiedz #6 : Sierpień 26, 2010, 20:45:00 » |
|
|
|
|
Zapisane
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Offline
Płeć:
Wiadomości: 6024
Zobacz profil
Email
|
|
« Odpowiedz #7 : Październik 25, 2010, 18:55:28 » |
|
Salmonella moÂże byĂŚ skuteczna w leczeniu rakamip, IAR 2010-10-24, ostatnia aktualizacja 2010-10-24 18:29 Szkoccy naukowcy odkryli, Âże powodujÂąca zatrucia pokarmowe bakteria salmonelli, moÂże byĂŚ skuteczna w leczeniu raka. Przyczynia siĂŞ do tego pewien enzym, do ktĂłry po dostaniu siĂŞ salmonelli do organizmu zaczyna siĂŞ w nim rozprzestrzeniaĂŚ i rĂłwnoczeÂśnie likwidowaĂŚ komĂłrki rakowe fot. AP PaÂłeczki salmonelli ... http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,8561803,Salmonella_moze_byc_skuteczna_w_leczeniu_raka.html
|
|
|
Zapisane
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #8 : Październik 29, 2010, 13:05:40 » |
|
PokonaĂŚ raka – 3 Opublikowano: 28.10.2010 | Kategorie: Zdrowie
Dr Raymond Francis jest lekarzem, ktĂłry specjalizuje siĂŞ w sposobach utrzymywania optymalnego stanu zdrowia i profilaktyce chorĂłb. Jest znany przede wszystkim ze swojej sÂłynnej ksi¹¿ki „Never be Sick Again” (wydana takÂże w Polsce pod tytuÂłem „PoÂżegnaj siĂŞ z chorobÂą”). Publicznie ogÂłosiÂł, Âże jeÂżeli jest ktoÂś, kto chciaÂłby zachorowaĂŚ na raka, powinien niezwÂłocznie przenieœÌ siĂŞ do USA. ÂŚrodowisko naturalne, dieta AmerykanĂłw a takÂże ich styl Âżycia sprzyja jak nigdzie indziej rozwojowi tej choroby. Trzech na czterech AmerykanĂłw cierpi na jak¹œ przewlek³¹ chorobĂŞ. Ponad 90% amerykaĂąskiej populacji w wieku ponad 65 lat jest rĂłwnieÂż przewlekle chore. ChorujÂą takÂże dzieci i nawet medyczne Âżurnale alarmujÂą, Âże te dzieci gdy dorosnÂą nie bĂŞdÂą ÂżyÂły tak dÂługo jak ich rodzice. Jakby tego byÂło maÂło Amerykanie stajÂą siĂŞ coraz bardziej chorzy kaÂżdego roku. Uchwalona nowa „reforma zdrowia” dodatkowo pogorszy tÂą sytuacjĂŞ, bo iloœÌ pieniĂŞdzy wydana na paĂąstwowÂą sÂłuÂżbĂŞ zdrowia, w ktĂłrÂą tak wierzy obecny prezydent, zbankrutuje gospodarkĂŞ tego kraju. Dr Francis widzi jednak ÂświateÂłko w tunelu i szansĂŞ na odwrĂłcenie tej ponurej tendencji.
Dr Francis jest z wyksztaÂłcenia biochemikiem, absolwentem sÂłynnego MIT i nigdy nie myÂślaÂł o tym aby zostaĂŚ lekarzem. W wieku 40 lat ciĂŞÂżko zachorowaÂł i gdy usÂłyszaÂł od lekarzy, Âże rokowania dla niego nie sÂą pomyÂślne (dostaÂł 2 lata Âżycia) postanowiÂł wzi¹Ì sprawy we wÂłasne rĂŞce. Rozpocz¹³ samoedukacjĂŞ i samoleczenie, ktĂłre zajĂŞÂło dane mu dwa lata i ktĂłre zakoĂączyÂło siĂŞ dla niego sukcesem i powrotem do peÂłnego zdrowia. WĂłwczas (wci¹¿ jeszcze nie bĂŞdÂąc lekarzem) Raymond Francis poj¹³, Âże znalazÂł on wÂłaÂśnie dla siebie cel w Âżyciu jakim jest szlachetna sztuka ratowania ludzkiego zdrowia. Po przeczytaniu niezliczonych medycznych publikacji dr Francis jest pewien jednego – tego mianowicie, Âże wspó³czesna medycyna dysponuje odpowiedniÂą wiedzÂą pozwalajÂącÂą na wyleczenie pacjenta niemalÂże z kaÂżdej choroby. Wiedza ta jednak jest rozproszona w nieÂładzie w tysiÂącach ksi¹¿ek i magazynĂłw medycznych, napisanych w dziesiÂątkach ró¿nych jĂŞzykĂłw na przestrzeni ostatnich 100 lat. Nikt do tej pory nie zdoÂłaÂł skomasowaĂŚ tej wiedzy w jednym miejscu tak, aby mogli z niej korzystaĂŚ praktykujÂący na co dzieĂą lekarze.
Jednym z podstawowych i fundamentalnych elementĂłw ludzkiego zdrowia wedÂług dra Francisa jest odczyn pH naszego ciaÂła. MoÂże to byĂŚ odczyn kwaÂśny, zasadowy lub obojĂŞtny. ÂŻycie ludzkie zaczyna siĂŞ od pojedynczej komĂłrki, ktĂłra rozwija siĂŞ w Âłonie matki. Kiedy z takiej komĂłrki urodzi siĂŞ czÂłowiek, jest on zbudowany Âśrednio z 50 do 100 bilionĂłw komĂłrek. Tak wiĂŞc mamy tu do czynienia z ogromnÂą masÂą tych komĂłrek. Pojedyncza komĂłrka jest ogĂłlnie rzecz biorÂąc balonem wypeÂłnionym wodÂą. Znajduje siĂŞ w niej takÂże wiele innych bardzo istotnych elementĂłw, ale woda jest czynnikiem dominujÂącym i musi mieĂŚ ona pewien ÂściÂśle okreÂślony odczyn pH. Jest to ogromnie waÂżne dla metabolicznej maszynerii w Âśrodku komĂłrki, ktĂłrÂą sÂą enzymy. Enzymy dziaÂłajÂą tylko w ÂściÂśle okreÂślonym zakresie pH. JeÂśli poziom pH ulegnie zak³óceniu, niektĂłre z enzymĂłw przestanÂą pracowaĂŚ a inne – te ktĂłre akurat nie powinny – zacznÂą pracowaĂŚ. Zmiana pH w³¹cza lub wy³¹cza aktywnoœÌ enzymĂłw. WaÂżny jest tu jednak jeszcze jeden element tej gry.
Naszym Âżyciem zarzÂądzajÂą geny, ale to my zarzÂądzamy genami. Tak naprawdĂŞ wiĂŞc nasze Âżycie zaleÂży od nas samych. Wielu lekarzy uwaÂża, Âże geny peÂłniÂą rolĂŞ nadrzĂŞdnÂą w organizmie i jeÂśli ktoÂś ma zapisanÂą w genach skÂłonnoœÌ np. do raka jakiegoÂś organu to nie ma od tego ucieczki. ZarzÂądzanie genami nie jest jednak wcale trudne. Genom daje siĂŞ sygnaÂł, wiadomoœÌ, ktĂłra nakazuje im ÂściÂśle okreÂślone dziaÂłanie. Taki sygnaÂł jest wysÂłany np. za pomocÂą odpowiedniego odczynu pH. JeÂżeli wiĂŞc zmieni siĂŞ pH w komĂłrce, zmieni siĂŞ takÂże sygnaÂł wysyÂłany do genĂłw i zmienia siĂŞ jednoczeÂśnie przez to sposĂłb oddziaÂływania naszych genĂłw na organizm. WiĂŞkszoœÌ ludzi chorych na raka ma ekstremalnie wysoki kwaÂśny odczyn ciaÂła na skali pH. Jednak istniejÂą rĂłwnieÂż przypadki, w ktĂłrych ekstremalnie zasadowy odczyn ciaÂła jest rĂłwnieÂż przyczynÂą raka. Oznacza to, Âże wahania w normalnym zakresie pH organizmu – w obie strony – niosÂą ze sobÂą powaÂżne problemy zdrowotne. Jednak znakomita wiĂŞkszoœÌ przypadkĂłw chorĂłb nowotworowych ³¹czy siĂŞ ze zbyt kwaÂśnym odczynem ciaÂła. Dlatego konieczny jest powrĂłt do zrĂłwnowaÂżonego pH, bo dziĂŞki temu zmienia siĂŞ informacja posyÂłana genom. Wszyscy rodzimy siĂŞ z garniturem genĂłw, ktĂłre dajÂą nam jak¹œ okreÂślonÂą predyspozycjĂŞ (np. predyspozycje do zachorowania na cukrzycĂŞ, ktĂłra moÂże byĂŚ chorobÂą dziedzicznÂą, lub do raka), ale geny, ktĂłre przenoszÂą raka nie bĂŞdÂą miaÂły szansy siĂŞ uaktywniĂŚ, jeÂśli zostanie zachowany odpowiedni poziom pH w organizmie. Zachowanie takiego poziomu wcale nie jest trudne.
Oznacza to, Âże trzeba przestaĂŚ jeœÌ wszystko to, co powoduje zakwaszanie organizmu i wrogiem nr 1 jest tu cukier. Produkty z mÂąki pszennej, duÂża iloœÌ miĂŞsa, picie Coca-Coli i innych podobnych jej „napojĂłw”, picie mleka (tak, tak) powodujÂą zakwaszanie organizmu na wielkÂą skalĂŞ. Z kolei odczyn zasadowy moÂżna uzyskaĂŚ dziĂŞki owocom i warzywom – i najlepszy jest tu ÂświeÂżo wyciÂśniĂŞty z nich sok, w ktĂłrym skÂładniki potrzebne organizmowi sÂą w ogromnej koncentracji. Warzywa w szczegĂłlnoÂści posiadajÂą w sobie wiele unikalnych zwiÂązkĂłw chemicznych potrzebnych organizmowi. Sama zaÂś choroba nowotworowa jest wedÂług dra Francisa procesem biologicznym, ktĂłry moÂżna w³¹czyĂŚ, ale takÂże wy³¹czyĂŚ. ZwiÂązki chemiczne zawarte w warzywach majÂą wiĂŞc moc zatrzymania rozwoju komĂłrek nowotworowych na kaÂżdym etapie rozwoju tej choroby.
Autor: Chris Miekina ÂŹrĂłdÂło: Nowa Atlantyda
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
barneyos
GawĂŞdziarz
Punkty Forum (pf): 2
Offline
Płeć:
Wiadomości: 689
Zobacz profil
|
|
« Odpowiedz #9 : Październik 29, 2010, 13:53:09 » |
|
Elo !!!
Dodam jako uzupeÂłnienie dwie metody profilaktyczne: 1. Woda, czyÂściutka przefiltrowana i naenergetyzowana spoÂżywana na codzieĂą. 2. Neutralizacja promieniowania geomagnetycznego naszego domu.
Oba punkty, czyli zÂła woda i "zÂły dom" rewelacyjnie przyczyniajÂą siĂŞ do rozwoju jakichkolwiek chorĂłb, w tym rakowych. W skali korzyÂści inwestycja nie jest duÂża, ok. 500-1000 zÂł za zestaw odwrĂłconej osmozy, ok.100zÂł wizyta u radiestety i neutralizator promieniowania geopatycznego. Potwierdzam - Âśpicie po tym jak dzieci, a wszyscy Wasi goÂście, nie bĂŞdÂą chcieli opuszczaĂŚ Waszego domu, bo "tu jest tak przyjemnie....", itp.
|
|
|
Zapisane
|
Pzdr barneyos ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\" \"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #10 : Listopad 12, 2010, 18:59:39 » |
|
Mimo Âże w przedrukowanym artykule nie podano dokÂładnych metod leczenia, ale warto zainteresowaĂŚ siĂŞ omawianÂą postaciÂą.
Historia Leonarda Coldwella Opublikowano: 12.11.2010 | Kategorie: Zdrowie
Leonard Coldwell urodzi³ siê w Niemczech. Kiedy mia³ 7 lat jego matka zachorowa³a na kamicê ¿ó³ciow¹, któr¹ zoperowano, ale podczas pobytu w szpitalu zosta³a zara¿ona wirusowym zapaleniem w¹troby i w konsekwencji dosta³a raka w¹troby. PiêÌ lat póŸniej (Coldwell mia³ wtedy 12 lat) rak u jego matki wszed³ w fazê ostateczn¹ i lekarze dali jej maksimum od 6 miesiêcy do 2 lat ¿ycia. Powiedziano jej ¿eby wykorzysta³a ten czas jak najlepiej, bo na jej chorobê nie ma lekarstwa i na wyleczenie nie ma nadziei. Ból jaki prze¿ywa³a by³ tak silny, ¿e lekarz musia³ przyje¿d¿aÌ do niej karetk¹ pogotowia z zastrzykiem morfiny dwa razy dziennie.
Ma³y Coldwell ka¿dego dnia po powrocie ze szko³y sprawdza³ najpierw czy jego matka jeszcze ¿yje. Przez to ¿y³ w permanentnym strachu, ¿e któregoœ dnia zastanie j¹ martw¹. Jego ojciec nie mog¹c znieœÌ ¿ycia pod jednym dachem z cierpi¹c¹ i umieraj¹c¹ osob¹, któregoœ dnia wyszed³ z domu i ju¿ nigdy nie wróci³. Od tego czasu w domu Coldwella brakowa³o wszystkiego, ³¹cznie z jedzeniem. On sam zacz¹³ popadaÌ w zapaœci nerwowe i jego matka widz¹c, ¿e na jej oczach, przez jej chorobê rozpada siê tak¿e ¿ycie jej syna, przyrzek³a mu ¿e bêdzie walczyÌ ze wszystkich si³ aby nie zostawiÌ go samego. Ma³y Leonard uczepi³ siê tej myœli jak ostatniej deski ratunku i zacz¹³ czytaÌ powa¿ne ksi¹¿ki medyczne, bo bardzo chcia³ zrozumieÌ t¹ straszn¹ chorobê, z któr¹ walczy jego matka.
ZaprzyjaÂźniÂł siĂŞ on z 86-letnim, emerytowanym lekarzem, ktĂłry polubiÂł go i cierpliwie tÂłumaczyÂł mu w jaki sposĂłb powstajÂą choroby i jak na nie reaguje organizm. Coldwell chodziÂł takÂże na kaÂżdy odczyt i jeÂśli pozwalano mu wejœÌ takÂże na seminaria uniwersyteckie i wykÂłady w szkoÂłach medycznych. Kiedy pytano go powody dlaczego taki mÂłokos przychodzi bez rodzicĂłw na powaÂżne zajĂŞcia medyczne – opowiadaÂł historiĂŞ swojej matki i tÂłumaczyÂł, Âże szuka dla niej leku, ktĂłry uratowaÂłaby jÂą od Âśmierci. Historia ta dziaÂłaÂła mocno na wyobraÂźniĂŞ medycznych autorytetĂłw i niemalÂże zawsze wpuszczano go na zajĂŞcia za darmo. StaÂł siĂŞ on nawet swego rodzaju maskotkÂą, bo wielu profesorĂłw chĂŞtnie po zajĂŞciach poÂświĂŞcaÂło mu swĂłj czas, tÂłumaczÂąc mu rozmaite zawiÂłoÂści medycyny.
Wszystko to, czego nauczyÂł siĂŞ na takich zajĂŞciach niemalÂże natychmiast wprowadzaÂł w Âżyciu i aplikowaÂł swojej matce. W miĂŞdzyczasie dowiedziaÂł siĂŞ o Âśmierci swojego ojca, ktĂłry zmarÂł na chorobĂŞ nowotworowÂą. ZmarÂło takÂże siedmioro braci i siĂłstr jego matki – wszyscy na raka. Na raka zmarli rĂłwnieÂż jego dziadkowie. Tymczasem Coldwell wci¹¿ bĂŞdÂąc chÂłopcem nieoczekiwanie posiadÂł ogromnÂą wiedzĂŞ na temat chorĂłb nowotworowych nie tylko w teorii, ale takÂże w praktyce, gdy obserwowaÂł odchodzÂących po kolei czÂłonkĂłw swojej rodziny. WzrastaÂł on kompletnie otoczony przypadkami raka, bĂłlem i ÂśmierciÂą.
W wieku 14 lat Leonard Coldwell zapoznaÂł siĂŞ z kontrowersyjnymi poglÂądami profesora Kurta Tepperweina. Na jednym z seminariĂłw Tepperwein demonstrowaÂł potĂŞgĂŞ hipnozy i na dÂłoni ochotnika z sali wykÂładowej poÂłoÂżyÂł niewielkÂą monetĂŞ. NastĂŞpnie wprowadziÂł osobĂŞ w stan hipnozy i powiedziaÂł jej, Âże moneta jest rozpalonym kawaÂłkiem wĂŞgla. Nagle na dÂłoni pod monetÂą pojawiÂło siĂŞ zaczerwienienie jak po oparzeniu (!). Dla Coldwella byÂło to niezwykÂłe doÂświadczenie. DoszedÂł do wniosku, Âże jeÂśli ludzkie ciaÂło jest w stanie dokonaĂŚ czegoÂś tak niezwykÂłego jak wywoÂłanie symptomĂłw oparzenia bez prawdziwej przyczyny, to w takim razie moÂżliwa jest takÂże reakcja odwrotna. PrzyszÂło mu do gÂłowy, Âże ciaÂło jest byĂŚ moÂże zdolne do usuniĂŞcia tumoru poprzez mentalnÂą stymulacjĂŞ. OczywiÂście matka Coldwella staÂła siĂŞ dla niego krĂłlikiem doÂświadczalnym. On sam opanowaÂł wkrĂłtce umiejĂŞtnoÂści akupunktury i akupresury a takÂże eksperymentowaÂł na matce z zioÂłami – oczywiÂście na podstawie tego, czego nauczyÂł siĂŞ na wykÂładach i z literatury medycznej.
Kiedy Coldwell skoùczy³ 16 lat jego matka wci¹¿ ¿y³a mimo, ¿e data jej œmierci ustalona przez lekarzy dawno ju¿ minê³a. Od tego momentu jej zdrowie zaczê³o siê powoli, ale sukcesywnie i wyraŸnie poprawiaÌ. Ale na tym nie koniec. Matka doktora Coldwella ¿yje do dziœ, ma 75 lat i zdrow¹ w¹trobê. Jest pe³na si³ witalnych i energii. Tak wiêc jego matka by³a jego pierwsz¹ pacjentk¹. S³awa ch³opca, który ma wiedzê wiêksz¹ ni¿ niejeden doktor szybko rozesz³a siê po okolicy gdzie mieszka³ i po poradê do niego przychodzili wszyscy s¹siedzi. Leczy³ tak¿e swoich rówieœników ze szko³y. Kiedy skoùczy³ 18 lat i sta³ siê doros³ym cz³owiekiem, do jego domu przyszed³ policjant, który aresztowa³ go za uprawianie medycyny bez licencji. Dlatego m³ody Leonard musia³ na kilka lat przestaÌ pomagaÌ s¹siadom i zapisa³ siê na studia medyczne aby uzyskaÌ tak¹ licencjê. Koùcz¹c medycynê zrobi³ po drodze jeszcze 8 dodatkowych specjalizacji i dziœ poœwiêci³ siê wy³¹cznie walce z rakiem. Jest to jego ¿yciowy cel, który konsekwentnie realizuje.
Autor: Chris Miekina ÂŹrĂłdÂło: Nowa Atlantyda
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #12 : Grudzień 06, 2010, 01:11:55 » |
|
Wakacje nad BaÂłtykiem leczÂą, bo duÂżo tam jodu...
Znaczenie jodu dla zachowania dobrego stanu zdrowia Opublikowano: 05.12.2010 | Kategorie: Zdrowie
RoÂśnie liczba danych, ktĂłre wskazujÂą, Âże Amerykanie cieszyliby siĂŞ znacznie lepszym zdrowiem i znacznie niÂższÂą czĂŞstoÂściÂą wystĂŞpowania raka i torbieli w tkance w³óknistej piersi, gdyby spoÂżywali wiĂŞcej jodu. Spadek iloÂści spoÂżywanego jodu po³¹czony ze wzrostem konsumpcji konkurencyjnych chlorowcĂłw, fluoru i bromu zrodziÂł epidemiczny niedobĂłr jodu w Ameryce. MieszkaĂący StanĂłw Zjednoczonych spoÂżywajÂą Âśrednio 240 mikrogramĂłw (μg) jodu dziennie, podczas gdy JapoĂączycy ponad 12 miligramĂłw (mg) (12 000 μg), czyli piĂŞĂŚdziesiÂąt razy wiĂŞcej. JapoĂączycy spoÂżywajÂą wodorosty morskie, takie jak brÂązowe algi (klep), czerwone algi (arkusze nori z sushi) i zielone algi (chlorellĂŞ). MieszkaĂący min Honsiu, Kiusiu i Sikoku spoÂżywajÂą nawet 45 mg jodu (znajdujÂący siĂŞ jod w 14,5 grama wodorostĂłw), na Hokkaido nawet 200 mg jodu.
WedÂług raportĂłw w USA na raka piersi zapada dziÂś co siĂłdma Amerykanka a jeszcze trzydzieÂści lat temu, kiedy spoÂżycie jodu byÂło dwa razy wyÂższe (480 μg), na raka piersi zapadaÂła co dwudziesta kobieta. Badania przeprowadzone na zwierzĂŞtach pokazujÂą, Âże jod zapobiega rakowi piersi. Inne badania podajÂą teÂż, Âże najbardziej naraÂżone na rakowacenie komĂłrki przewodowe w piersi sÂą wyposaÂżone w jodowÂą pompĂŞ (symporter jodku sodu, taki sam, jak posiada gruczoÂł tarczycy) do wchÂłaniania tego pierwiastka. W roku 1966 rosyjscy naukowcy wykazali po raz pierwszy, Âże jod Âłagodzi objawy torbieli w tkance w³óknistej gruczoÂłu piersiowego. Wiszniakowa i Murawiewa potraktowaÂły 167 kobiet cierpiÂących na torbiele w tkance w³óknistej gruczoÂłu piersiowego 50 gramami KI (jodku potasu) w okresie menstruacyjnym i u 71 % wystÂąpiÂł korzystny efekt leczniczy. Szersze badania przeprowadzane byÂły tez przez Ghenta i jego wspó³pracownikĂłw na kobietach w Kanadzie, w Seattle i wykazaÂły, Âże jod ma statystycznie istotny, korzystny efekt na torbiele w tkance w³óknistej gruczoÂłu piersiowego. Wyniki zostaÂły zamieszczone w 1993 roku w magazynie Canadian Journal of Surgery. Zaobserwowano, Âże jod zmniejsza wraÂżliwoœÌ, guzowatoœÌ, zw³óknienie i obrzmienie piersi oraz liczbĂŞ torbieli olbrzymich.
Wyniki badaĂą zostaÂły przekazane do UrzĂŞdu ds. ÂŻywnoÂści i LekĂłw (Ford and Drug Administration FDA) w 1995 roku, aby ten pozwoliÂł na dalsze badania (tzw. losowa kontrolowana prĂłba kliniczna z jodem jako Âśrodkiem przeciwko torbielom w tkance w³óknistej gruczoÂłu piersiowego). FDA odmĂłwiÂł wydania zgody na badania, oÂświadczajÂąc kierownikowi badaĂą doktorowi Donaldowi Lowowi, Âże „jod jest substancjÂą naturalnÂą a nie lekiem”.
W dzisiejszej medycynie jod jest traktowany g³ównie jako Âśrodek odkaÂżajÂący, uÂżywany np. podczas zabiegĂłw chirurgicznych do dezynfekcji skĂłry. Generalnie panuje opinia, Âże jodu potrzebuje g³ównie tarczyca do wytwarzania tyroksyny (T4) i trijodotyroniny (T3), a tarczyca potrzebuje tylko Âśladowe iloÂści jodu, 70 μg dziennie do wytworzenia wymaganych iloÂści T4 i T3. StÂąd w opiniach lekarzy wystarczÂą mikrogramowe iloÂści jodu w dziennym spoÂżyciu, jednoczeÂśnie ignorujÂą lub nie biorÂą pod uwagĂŞ badaĂą, ktĂłre dowodzÂą, Âże jod w wiĂŞkszych iloÂściach daje pozatarczycowe korzyÂści, szczegĂłlnie dla kobiecych piersi.
Jod potrafi rĂłwnieÂż usuwaĂŚ z organizmu toksyczne chemikalia, jak fluorki, bromki, o³ów, aluminium, rtĂŞĂŚ i biologiczne toksyny, powstrzymuje wytwarzanie przeciwciaÂł przeciw wÂłasnym antygenom, wzmacnia adaptacyjny ukÂład immunologiczny i chroni przed nienormalnym rozrostem bakterii w Âżo³¹dku. Poza tarczycÂą i sutkami rĂłwnieÂż inne tkanki sÂą wyposaÂżone w pompĂŞ jodowÂą (symporter sodu/jodu). ÂŚluzĂłwka Âżo³¹dka, Âślinianki i gruczoÂły sutkowe potrafiÂą koncentrowaĂŚ jod niemal do takiego samego stĂŞÂżenia, jak tarczyca (40-krotnie wiĂŞkszego od stĂŞÂżenia we krwi). Inne tkanki wyposaÂżone w taka pompĂŞ to jajniki, grasica, skĂłra, splot naczyniĂłwkowy w mĂłzgu (produkujÂący pÂłyn mĂłzgowo-rdzeniowy) oraz stawy, arterie i koÂści. Dzisiejszy establishment medyczny odnosi siĂŞ do jodu nieufnie – jest to w koĂącu najnaturalniej wystĂŞpujÂący, niemoÂżliwy do opatentowania niefarmaceutyczny Âśrodek (!). Zalecana dzienna dawka jodu przez organizacje zdrowia na 100-150 μg/dziennie jest wyraÂźnie niezgodny z danymi wskazujÂącymi na jego wyÂższe zapotrzebowanie. Te dane to wyniki badan na zwierzĂŞtach, badaĂą In vitro na szczepach ludzkich komĂłrek rakowych, klinicznych prĂłb jodu w przypadku torbieli w tkance w³óknistej gruczoÂłu piersiowego. Oraz dane epidemiologiczne. SpoÂżywanie jodu w iloÂści 150 μg/dziennie zapobiega wolu i innym znanym dolegliwoÂściom wynikajÂącym z niedoboru jodu, ale nie zapobiega rakowi piersi. Zapobieganie rakowi piersi wymaga znacznie wyÂższych dawek jodu.
Po odkryciu w roku 1811 jod byÂł wykorzystywany do leczenia wielu chorĂłb aÂż do poÂłowy lat 1900, kiedy to endokrynolodzy specjalizujÂący siĂŞ w tarczycy ostrzegli, Âże jego „nadmiar” wpÂływa niekorzystnie na jej funkcjonowanie. Jod jest skuteczny w leczeniu ró¿nych schorzeĂą skĂłry, chronicznej choroby pÂłuc, grzybic, trzeciorzĂŞdowej kiÂły, a nawet stwardnienia tĂŞtnic, w iloÂściach mierzonych w gramach. Jod najczĂŞÂściej moÂżemy spotkaĂŚ w formie nieorganicznej (nieradioaktywnej) jako jodek I- oraz jod molekularny I2 . najpopularniejsze ÂźrĂłdÂło to jodek potasu KI, wystĂŞpuje min w popularnym pÂłynie Lugola (w jednej kropli jest 6,3 mg molekularnego jodu/jodku, w Jodynie. Lekarze przez wiele lat stosowali jodek potasu w poczÂątkowych dawkach od 1,5 do 3 gramĂłw aÂż do ponad 10 gramĂłw dziennie w leczeniu astmy oskrzelowej oraz w przewlekÂłej obturacyjnej chorobie pÂłuc i to z dobrymi rezultatami i zadziwiajÂąco ma³¹ liczbÂą efektĂłw ubocznych.
Dr Guy Abraham, byÂły profesor poÂłoÂżnictwa i ginekologii na Uniwersytecie Kalifornijskim, po przeczytaniu w 1997 r. pracy Ghenta na temat stosowania jodu w leczeniu torbieli, powoÂłaÂł do Âżycia „ Jodowe PrzedsiĂŞbiorstwo”. MajÂąc swojÂą wÂłasna firmĂŞ Optimom Corporation produkujÂąca Iodoral (roztwĂłr Lugola w postaci tabletek), zatrudniÂł dwĂłch praktykujÂących lekarzy domowych do przeprowadzenia klinicznych badaĂą Iodoralu. Jego badania wskazujÂą, Âże po podaniu wystarczajÂącej iloÂści organizm zatrzyma znacznie wiĂŞcej jodu, niÂż pierwotnie sÂądzono – 1500 mg, przy czym jedynie 3% tej iloÂści zatrzyma tarczyca. Ponad 4000 pacjentĂłw objĂŞtych tym badaniem spoÂżywa dziennie od 12,5 do 50 mg jodu, a diabetycy do 100 mg dziennie. Badacze zauwaÂżyli, Âże jod rzeczywiÂście usuwa torbiele w tkance w³óknistej gruczoÂłu piersiowego, Âże pacjenci cierpiÂący na cukrzycĂŞ potrzebujÂą mniej insuliny, Âże pacjenci z niedoczynnoÂściÂą tarczycy wymagajÂą mniej intensywnego leczenia, Âże zanikajÂą objawy w³ókniakomiĂŞÂśniaka i Âże znikajÂą migrenowe bĂłle gÂłowy u cierpiÂących na nie osĂłb. Funkcje tarczycy pozostaÂły bez zmian u 99% badanych. Niepo¿¹dane skutki jodu – alergie, opuchniĂŞcie Âślinianek i tarczycy oraz jodzica (zatrucie jodem) – wystÂąpiÂły zaledwie u niespeÂłna 1 procent badanych. Jod usuwa z organizmu toksyczne chlorowce: fluor i brom. Jodzica, nieprzyjemny metaliczny posmak, cieknÂący nos i podobne do trÂądziku zmiany na skĂłrze, jest powodowana przez brom, ktĂłry jod ekstrahuje z tkanek. Symptomy znikajÂą przy zmniejszonej dawce jodu.
Ludzie którzy przyjmuj¹ jod w takich iloœciach, donosz¹, ¿e maja znacznie lepsze samopoczucie, ¿e s¹ pe³ni energii i maj¹ jaœniejszy umys³. Czuj¹, ¿e jest im ciep³o w zimnym otoczeniu, ¿e potrzebuj¹ mniej snu, ¿e poprawia im siê cera i ¿e maja bardziej regularne ruchy jelit. A zatem póki co powinniœmy naœladowaÌ Japoùczyków, zwiêkszaj¹c iloœÌ spo¿ywanego jodu, np. poprzez zjadanie morskich wodorostów, b¹dŸ przez za¿ywanie od dwóch do kilku kropli p³ynu Lugola. P³yn Lugola kosztuje niewiele, oko³o 5 z³, w³aœnie eksperymentujê na sobie, warto zwróciÌ w aptece uwagê, by zakupiÌ wodny roztwór jodu, a wiêc p³yn Lugola robiony na wodzie a nie na glicerolu. Generalnie na ulotkach pisze, ¿e do u¿ytku zewnêtrznego, na wodnym roztworze pisze tak¿e ¿e doustnie kilka kropli wg ustaleù lekarza. Co ciekawe p³yn Lugola jest stosowany tak¿e w terapii Gersona.
Jod jest dodawany do preparatĂłw odchudzajÂących, poniewaÂż zwiĂŞksza przemianĂŞ materii, a wiĂŞc dba takÂże o figurĂŞ.
Autor: dr med. Donald W. Miller jr ZdjĂŞcie: Dnn87 SkrĂłt artykuÂłu z „Nexusa” nr 2 (58) 2008
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Offline
Płeć:
Wiadomości: 6024
Zobacz profil
Email
|
|
« Odpowiedz #13 : Marzec 04, 2011, 10:09:55 » |
|
Marihuana leczy nowotworygru 16, 2010 Od lat wiadomo, ¿e marihuana jest pomocna w terapii antynowotworowej. Pomaga znosiÌ chemoterapiê zwiêksza ³aknienie i przeciwdzia³a wychudzeniu groŸnemu dla zdrowia leczonej osoby. Poprawia tez ogólne samopoczucie chorego. Ostatnio w warunkach laboratoryjnych potwierdzono, ¿e marihuana skutecznie powstrzymuje rozwój wielu rodzajów nowotworów a co najmniej dwóch (tyle badaù widzia³em) leczy. Chodzi o jeden rodzaj raka szczêki i jeden z rodzajów raka piersi. Na razie nie wykonano prób leczenia tych typów raka na ludziach. Lecznicze w³aœciwoœci marihuany s¹ znacznie szersze. Leczy stwardnienie rozsiane, jaskrê, adhd, alzheimera, autyzm, przeciwdzia³a zapaleniom, dzia³a przeciw depresyjnie na zdecydowan¹ wiêkszoœÌ pacjentów, leczy jad³owstrêt w tym anoreksjê. Wiele innych chorób i przypad³oœci. ... http://www.sekretyameryki.com/?p=5102
|
|
|
Zapisane
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #14 : Marzec 04, 2011, 17:32:53 » |
|
Dariusz dziĂŞki za przypomnienie o tym lekarstwie
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Offline
Płeć:
Wiadomości: 6024
Zobacz profil
Email
|
|
« Odpowiedz #15 : Marzec 04, 2011, 17:57:45 » |
|
SiĂŞ polecam. Mogliby jeszcze podaĂŚ sposĂłb uÂżywania tego zioÂła, bo ten obecnie rozpowszechniony zapewne na wspomniane dolegliwoÂści nie pomoÂże. A poniÂżej inny sposĂłb n tĂŞ paskudnÂą przypadÂłoœÌ. Jak siĂŞ okazuje, moÂżna go teÂż prÂądem potraktowaĂŚ. Lekarstwo na rakacze 20, 2010 Jest to video w jĂŞzyku ang nakrĂŞcone w 1996 w (Ventura College) dajÂącego wykÂład na temat odkrycia Dr Roberta (Bob) Beck. Dr Beck jest geniuszem w dziedzinie magnetyzmu i leczenia prÂądem. CaÂłe swoje Âżycie poÂświĂŞciÂł mikro prÂądom ktĂłre unieszkodliwiajÂą wszystkie znane czÂłowiekowi wirusy jak HIV lub rak itd… OczywiÂście wielkie firmy farmaceutyczne nie chcÂą abyÂś to video oglÂądaÂł wiĂŞc z caÂłych siÂł blokujÂą przepÂływ informacji. Maszynka zrobiona w/d schematu dr Becka dostĂŞpna jest na ebay prosze tylko poszukaĂŚ. link do Ebay USA jest http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trksid=m570&_nkw=BOB+BECK+MAGNETIC+PULSER... http://www.sekretyameryki.com/?p=3782
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 04, 2011, 18:04:54 wysłane przez Dariusz »
|
Zapisane
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #16 : Czerwiec 02, 2011, 17:12:00 » |
|
Kanadyjscy badacze odkrywajÂą prosty lek na raka, ale najwiĂŞksze koncerny farmaceutyczne nie wykazujÂą zainteresowania. Badacze Uniwersytetu Alberty w Edmonton (Kanada) w ubiegÂłym tygodniu wyleczyli nowotwĂłr, mimo to niewielkie wzbudziÂł ten fakt zainteresowanie serwisĂłw informacyjnych. Zastosowano prostÂą technikĂŞ wykorzystujÂącÂą bardzo podstawowy lek. Metoda posiÂłkuje siĂŞ kwasem dichlorooctowym – DCA – (ang., dichloroacetate), ktĂłry aktualnie stosowany jest w terapiach zaburzeĂą metabolizmu. Dlatego nie wystĂŞpuje zagroÂżenie skutkami ubocznymi lub dÂługoterminowymi. Lek nie wymaga patentu, wiĂŞc kaÂżdy moÂże stosowaĂŚ go powszechnie i tanio w porĂłwnaniu z kosztownymi lekami przeciwnowotworowymi produkowanymi przez wielkie firmy farmaceutyczne.Kanadyjscy naukowcy przetestowali DCA na komĂłrkach ludzkich; zniszczyÂł komĂłrki raka pÂłuc, piersi i mĂłzgu nie naruszajÂąc komĂłrek zdrowych. Testowany byÂł wczeÂśniej na szczurach posiadajÂących liczne, powaÂżne guzy; ich komĂłrki skurczyÂły siĂŞ, kiedy karmiono je wodÂą z dodatkiem DCA. Lek jest szeroko dostĂŞpny, a technika prosta w zastosowaniu, zatem dlaczego koncerny farmaceutyczne nie sÂą w to zaangaÂżowane? Dlaczego tym odkryciem nie interesujÂą siĂŞ media? W ludzkim organizmie znajduje siĂŞ zwalczajÂące raka mitochondria, jednakÂże ich efektywnoœÌ wymaga stymulacji. Naukowcy sÂądzili, Âże zostaÂły uszkodzone i w zwiÂązku z tym sÂą nieskuteczne w walce z nowotworem. Dlatego swojÂą uwagĂŞ skoncentrowali na glikolizie (ang. glycolysis), ktĂłra jest mniej skuteczna w leczeniu raka i bardziej "rozrzutna". Producenci lekarstw skupili siĂŞ wiĂŞc na metodzie zwalczania nowotworĂłw stosujÂącej glikolizĂŞ. Skutkiem ubocznym tej metody jest reaktywacja procesu nazywanego apoptozÂą (ang., apoptosis). Mitochondria zawierajÂą bardzo istotny mechanizm samozniszczenia, ktĂłrego nie moÂżna uruchomiĂŚ w komĂłrkach rakowych. Bez niego guzy rozrastajÂą siĂŞ, a komĂłrki opierajÂą siĂŞ zniszczeniu. W peÂłni funkcjonujÂące mitochondria, dziĂŞki DCA, mogÂą wiĂŞc obumrzeĂŚ. Z wy³¹czonÂą glikolizÂą, organizm produkuje mniej kwasu mlekowego, dlatego tkanka wokó³ komĂłrek rakowych nie ulega zepsuciu rozsiewajÂąc nowe guzy. Koncerny farmaceutyczne nie inwestujÂą w badania, poniewaÂż metody DCA nie moÂżna opatentowaĂŚ – bez patentu po prostu nie mogÂą zarobiĂŚ, tak jak to ma miejsce w przypadku patentu na AIDS. Skoro koncerny nie zajmÂą siĂŞ dalszym rozwojem metody, inne niezaleÂżne laboratoria powinny rozpocz¹Ì dalsze badania potwierdzajÂące odkrycie i przystÂąpiĂŚ niezwÂłocznie do produkcji lekĂłw. Podstawowa pracĂŞ moÂżna wykonaĂŚ we wspó³pracy z uniwersytetami, ktĂłre chĂŞtnie udzielÂą wsparcia takiej inicjatywie badawczej. Niniejszy artykuÂł ma na celu zwiĂŞkszyĂŚ ÂświadomoœÌ spoÂłeczeĂąstwa na temat tych badaĂą. Link oryginalny: http://hubpages.com/hub/Scientists_cure_cancer__but_no_one_takes_noticeLink Uniwersytetu Alberty - badania nad DCA: http://www.dca.med.ualberta.ca/Home/index.cfmÂŹrĂłdÂło:http://www.wykop.pl/artykul/757943/badacze-uniwersytetu-alberty-wyleczyli-nowotwor-nikt-nie-jest-zainteresowany/
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2011, 17:30:16 wysłane przez east »
|
Zapisane
|
|
|
|
greta
Gość
|
|
« Odpowiedz #17 : Czerwiec 16, 2011, 16:51:45 » |
|
Do 20 czerwca mo¿na ogl¹daÌ w sieci za darmo poruszaj¹cy dokument (wersja angielska) zatytu³owany "Burzyùski: Cancer is Serious Business" ("Burzyùski: Nowotwór to powa¿ny interes"). Film ten dokumentuje wieloletni¹ walkê dr. Stanis³awa Burzyùskiego, amerykaùskiego lekarza, który - jako pierwszy - prze³ama³ zbrodniczy proceder Wielkiej Farmacji, która konsekwentnie eliminuje wszelkie alternatywne - od swoich w³asnych - metody leczenia nowotworu. Dr. Burzyùski wynalaz³ w 1970 roku Antyneoplastons - lek oddzia³ywuj¹cy na ludzkie geny, który skutecznie leczy d³ug¹ listê nowotworów uznawanych powszechnie za nieuleczalne. Walka pojedynczego lekarza z korporacyjnym systemem Wielkiej Farmacji trwa od 40 lat (czy to nie przera¿aj¹ce??). W roku 2009 uda³o mu siê zakoùczyÌ II etap procedury dopuszczenia leku do obrotu. Nikomu z jego poprzedników nie uda³o siê dotrzeÌ do tego miejsca. Albo byli zmuszeni do rezygnacji ze swoich badaù, albo ginêli. W zasadzie nikomu poza Maxem Gersonem nie uda³o siê zajœÌ tak daleko, choÌ Gerson nie walczy³ wprost z Wielk¹ Farmacj¹, tylko uda³o mu siê stworzyÌ sieÌ placówek propaguj¹cych jego w³asn¹ antynowotworow¹ dietê. Zreszt¹ Max Gerson zap³aci³ ¿yciem za swoje osi¹gniêcia, zaœ jego instytut jest prowadzony przez jego córkê. (Film pt: "Cud terapii Gersona" w wersji polskojêzycznej jest w naszym Kinie) Dr Burzyùski tak¿e mia³ momenty grozy w swoim ¿yciu, kiedy to Food and Drug Administration (amerykaùska agenda stoj¹ca na stra¿y interesów Wielkiej Farmacji) przez 10 lat usi³owa³a zamkn¹Ì mu usta w trybie procesów s¹dowych, gdzie jego ¿ycie by³o nominalnie zagro¿one wyrokiem 290 lat wiêzienia oraz 18,5 milionami USD kary. Na szczêœcie i ku zdumieniu Wielkiej Farmacji w 1995 roku Dr. Burzyùski zosta³ uznany niewinnym stawianych mu zarzutów i móg³ dalej kontynuowaÌ swoje badania. Obecnie lekarz kieruje III etapem dopuszczania leku do powszechnego obrotu i warto siê pomodliÌ, by mu siê uda³o go doprowadziÌ do koùca. Wprowadzenie Antyneoplastons na rynek umo¿liwi ka¿demu naukowcowi i ka¿dej placówce otrzymanie indywidualnej licencji na produkcjê i sprzeda¿ leku - z pominiêciem korporacyjnych zbrodniarzy Wielkiej Farmacji. Film jest w wolnej dystrybucji do 20 czerwca - mo¿esz go zobaczyÌ w g³ówce naszej strony. Po tym terminie bêdzie dostêpny w postaci odp³atnego DVD. Wiêcej informacji znajdziesz na stronie http://www.burzynskimovie.com/. Znalazlam te wiadomosci na portalu www.schodamidonieba.pl
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #18 : Czerwiec 16, 2011, 17:03:08 » |
|
Ten dr. Beck niczego nowego nie wymyÂśliÂł. To jest podobne do znanej i od lat stosowanej metody biorezonansu magnetycznego. W sumie jest juÂż tak wiele ró¿nych terapii i metod ,Âże naleÂżaÂłoby je wszystkie zebraĂŚ razem i rozdawaĂŚ zaÂłamanym ludziom na onkologii w formie ulotek z adresami stron gdzie moÂżna je wszystkie znaleŸÌ. Ludzie w koĂącu sami by wziĂŞli odpowiedzialnoœÌ za siebie co by im na zdrowie wyszÂło, a puste szpitale by dopiero otworzyÂły oczy lekarzom i koncernom. ========================================== Z tego linka najbardziej podoba mi sie to jedno zdanie : JeÂśli chcecie doÂżyĂŚ 120-140 lat – musicie zrobiĂŚ tylko dwie podstawowe rzeczy. Po pierwsze chroniĂŚ siĂŞ przed wypadkiem, nadmiernym piciem i paleniem, przed rosyjskÂą ruletkÂą i przed lekarzami. ( przed lekarzami pewnie "po drugie" ) ScaliÂłem posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 16, 2011, 18:56:10 wysłane przez Dariusz »
|
Zapisane
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Offline
Płeć:
Wiadomości: 6024
Zobacz profil
Email
|
|
« Odpowiedz #19 : Czerwiec 16, 2011, 19:00:52 » |
|
JeÂśli chcecie doÂżyĂŚ 120-140 lat – musicie zrobiĂŚ tylko dwie podstawowe rzeczy. Po pierwsze chroniĂŚ siĂŞ przed wypadkiem, nadmiernym piciem i paleniem, przed rosyjskÂą ruletkÂą i przed lekarzami. ( przed lekarzami pewnie "po drugie" ) Swego czasu czytaÂłem wypowiedÂź Religi, ktĂłry aby wypowiedzieĂŚ siĂŞ szczerze w sprawach rak i jego leczenia wyjechaÂł aÂż do Australii. MiĂŞdzy swymi wywodami zawarÂł podobnÂą konkluzjĂŞ, a dokÂładniej podsumowaÂł on strajk jaki prowadzili lekarze w jakimÂś kraju, PodkreÂśliÂł, Âże w czasie trwania ich strajku zmalaÂłe ÂśmiertelnoœÌ wÂśrĂłd pacjentĂłw.
|
|
|
Zapisane
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Rafaela
Gość
|
|
« Odpowiedz #20 : Czerwiec 16, 2011, 19:42:13 » |
|
Ciagle sie czyta ze sa mozliwosci wyleczenia z raka, i ciagle ludzie choruja, oddali by wszystko co posiadaja. Niestety do dzisiaj nikt nie znalazl lekarstwa na wyleczenie. Zapewne powiecie, no tak Rafaela co ona wie, po co takie bzdury pisze? Odpowiedz mam calkiem prosta. Zyli ludzie i zyja chorujac na raka. Maja mase pieniedzy i jeszcze wiecej, ale niestety umieraja tak jak biedacy. Na ta chorobe nie ma lekarstwa, lekarze nie wiedza do konca z kad sie ta choroba bierze i nie sa w stanie nikomu pomodz. Prawda jest tragiczna, ale niestety prawdziwa. Sa przypadki ze swiezo urodzone dziecko ma w sobie ta straszna chorobe. Oczywiscie, nikomu nie zaszkodzi dalej pisac na ten temat, ale prawda jest bezwzgledna. Dbajmy o nasz organizm. On potrzebuje nie tylko jesc i pic, on potrzebuje milosc, spokoj. To mamy wszyscy pod reka, to nic nie kosztuje jednak kazdy sie ociaga , bo przeciesz to zadna medycyna.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #21 : Czerwiec 16, 2011, 20:52:03 » |
|
Choroba nowotworowa rozwija siê na trzech poziomach; -duchowym - mentalnym - fizycznym dbanie o cia³o jest bardzo wa¿ne, ale równie wa¿ne s¹ zrównowa¿one myœli i wy¿sze, pe³ne mi³oœci uczucia. Trzeba jeszcze wzi¹Ì pod uwagê ca³e otoczenie, swoich najbli¿szych, oni tak¿e maj¹ ogromny wp³yw na rozwój ciê¿kich chorób. Jak zwykle k³ania siê £azariew... Lekarze ze swoim instrumentalnym podejœciem do pacjenta b³¹kaj¹ siê jak dzieci we mgle, a naiwni próbuj¹ im jeszcze wierzyÌ. Najlepszym dowodem na to jest tak wielka umieralnoœÌ tych, którzy nas zaleczaj¹... Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
|
« Odpowiedz #22 : Czerwiec 16, 2011, 21:23:56 » |
|
Hildegarda z Binngen uwazala chorobe nowotworowa jako schorzenie calego organizmu, a nie jednego organu, ktory mozna usunac operujac pacjenta, nie zapobiegajac natomiast przerzutom.
UWAZALA : ze nowotwor powstaje w wyniku zaburzenia w czlowieku czterech zywiolow. Dlatego osoby o zrownowazonej gospodarce plynow ustrojowych rzadko choruja na raka.
Bardzo ciekawy art .Hildegarda z Bingen Nieznany Swiat Nr. 6 2011
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Offline
Płeć:
Wiadomości: 6024
Zobacz profil
Email
|
|
« Odpowiedz #23 : Czerwiec 16, 2011, 21:53:36 » |
|
|
|
|
Zapisane
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Offline
Płeć:
Wiadomości: 6024
Zobacz profil
Email
|
|
« Odpowiedz #24 : Czerwiec 20, 2011, 19:29:23 » |
|
Choroba jakÂą jest rak to tylko niedobĂłr witamin?16-10-2009 Receptura na raka staje siĂŞ codziennoÂściÂą...WedÂług badaczy, choroba jakÂą jest rak jest tylko i wy³¹cznie brakiem witamin w ludzkim organizmie. Ta witamina niezbĂŞdna i odpowiedzialna za wywoÂłanie tzw. "Raka" to B17. Jak wiemy, wiele czynnikĂłw odpowiada za niedobĂłr witaminy B17. Jako Âże organizm czÂłowieka jest nie do koĂąca znany medycynie to jakieÂś receptory z czasu powikÂłaĂą innych chorobowych mogÂą byĂŚ skutkiem niewydolnoÂści w organizmie czÂłowieka witaminy B17, wtedy naleÂży podawaĂŚ tĂŞ witaminĂŞ sztucznie. Innym zaÂś powodem niedoboru witaminy jest unikanie produktĂłw, ktĂłre tĂŞ witaminĂŞ zawierajÂą. NajwyÂższe stĂŞÂżenie "witaminy B17" moÂżna znaleŸÌ w przyrodzie Pestkach lub nasionach owocĂłw:jabÂłka, moreli, wiÂśni, nektaryn, brzoskwiĂą, gruszce, Âśliwek, Fasoli:bĂłb (Vicia faba L.), ciecierzyca, soczewica (skieÂłkowana), fasola pó³ksiĂŞÂżycowata , mung (skieÂłkowana), fasola ozdobna(Phaseolus coccineus). Orzeszkach:gorzkie migdaÂły, macadamia(podobne do laskowych), nerkowca Jagodach:Niemal wszystkie dzikie jagody. JeÂżyny, aronii, Âżurawiny bÂłotnej, dziki bez (Sambucus L. ), malin, truskawek. Nasionach:lnu, sezamu, chia(Salvia hispanica)- czyli oleiste Trawach:Akacja (Acacia Mill.) , alfalfa (skieÂłkowana), wodnych trawach, sorgo alepejskie (Sorghum halepense (L.) Pers.) , trojeœÌ amerykaĂąska (Asclepias syriaca), pszenica(trawa). Ziarnach:kasz owsa, jĂŞczmienia, brÂązowego ryÂżu, gryki, kasz,chia, lnu, prosa, Âżyta, wyki, pszenicy(jagody). I innych:PĂŞdach bambusa, fuschia roÂślin, Sorgo (Sorghum Moench) , dzikiej hortensji, cis drzewa (igieÂł, ÂświeÂże liÂście) (cis jest trujÂący! nie wiem kto takie rzeczy wmawia ludziom!). Profilaktyka czyli reguÂła oparta na doÂświadczeniu:WedÂług dr Krebs, sÂą zasady a by przyswoiĂŚ dziennÂą dawkĂŞ "wit. B17" ktĂłrÂą moÂżna uzyskaĂŚ poprzez jednÂą z dwĂłch nastĂŞpujÂących wskazĂłwek: Po pierwsze, zjadaj ca³¹ zawartoœÌ "wit. B17", czyli owoce w caÂłoÂści (nasiona w³¹cznie), ale nie jedz wiĂŞkszej iloÂści nasion ponda te ktĂłre byÂły w caÂłym zjedzonym owocu. PrzykÂład: jeÂśli jeœÌ dziennie trzy jabÂłka, nasiona w trzech jabÂłkach zawierajÂą wystarczajÂącÂą iloœÌ "wit. B17". WiĂŞc nie bĂŞdziesz juÂż musiaÂł jeœÌ dodatkowo pestek z jabÂłek. Po drugie, jedno jÂądro pestki z brzoskwini lub moreli na ok 4,5 kg masy ciaÂła uwaÂża siĂŞ za wiĂŞcej niÂż wystarczajÂąca iloœÌ w profilaktyce raka, choĂŚ dokÂładna liczba moÂże siĂŞ ró¿niĂŚ dla osoby z indywidualnym metabolizmem i nawykami Âżywieniowymi. Na przykÂład, czÂłowiek o masie 77kg moÂże zuÂżywaĂŚ 17 jÂąder pestek moreli lub brzoskwini na dzieĂą i przyjmowaĂŚ biologicznie rozsÂądne iloÂści "wit. B17". I dwie waÂżne uwagi: OczywiÂście, moÂżesz zjadaĂŚ duÂżo czegokolwiek. Ale po zjedzeniu zbyt wielu jÂąder pestek lub nasion, moÂżna spodziewaĂŚ siĂŞ nieprzyjemnych skutkĂłw ubocznych. Ta naturalna ÂżywnoœÌ powinna byĂŚ spoÂżywana w racjonalnych iloÂściach (nie wiĂŞcej niÂż 30 do 35 jÂąder pestek na dzieĂą). RĂłwnieÂż wysokie stĂŞÂżenia "wit. B-17" otrzymywane sÂą przez jedzenie naturalnych produktĂłw spoÂżywczych w ich surowym lub kieÂłkujÂącym stadium. Nie oznacza to, Âże umiarkowane gotowanie i inne ingerowanie zniszczy zawartoÂści "wit. B-17". Na przykÂład, ÂŻywnoœÌ gotowana w temperaturze wystarczajÂącej do przygotowania tradycyjnej chiĂąskiej kolacji, nie niszczy zawartoÂści "wit. B-17". NAUKOWCY “ODKRYWAJÂĄ” WITAMINĂ B17 (LAETRILE)GrudzieĂą 2000. Australijskie gazety donoszÂą,, Âże naukowcy w Londynie odkryli “ naturalny system produkujÂący cyjanek potasu, wytwarzany przez roÂśliny”, ktĂłrego zadaniem byÂłoby lokalizowanie i niszczenie tumorĂłw rakowych u ludzi. ChociaÂż badacze przedstawiajÂą kassawe, jako roÂślinne ÂźrĂłdÂło cyjanku aktywnie niszczÂącego tumory, to KCN zawarty w kassawie jest dokÂładnie taki sam jak i ten znajdujÂący siĂŞ w pestkach moreli, czyli ÂźrĂłdle zniesÂławionej i zakazanej witaminy B 17 Laetrile. Nie jest to wcale nowe odkrycie, ale tylko lekko zmodyfikowana wersja pracy sÂławnego biochemika Ernsta Krebsa, ktĂłry 40 lat wczeÂśniej zidentyfikowaÂł i wyodrĂŞbniÂł witaminĂŞ B 17. Krebs i jego wspó³pracownicy zaatakowani zostali wÂściekle przez AMA ( American Medical Association) i miĂŞdzynarodowe kompanie farmaceutyczne przypuszczalnie dlatego, Âże jako witamina produkowana z pestek moreli B 17 Laetrile nie mogÂła zostaĂŚ opatentowana w celu dostarczania ogromnych profitĂłw dla udziaÂłowcĂłw. I chociaÂż obecnie owi “ szanowani” badacze medyczni w Londynie przyznajÂą ostatecznie, Âże B 17 moÂże zostaĂŚ uÂżyta do niszczenia rakowatych naroÂśli, czytelnicy moÂże zechcÂą przestudiowaĂŚ poniÂższy raport badawczy, napisany przez autora w 1994 r. i opublikowany w 1995 r. CZY RAK JEST JEDYNIE CHOROBÂĄ WYWOÂŁANÂĄ NIEDOBOREM WITAMINY?Pomimo, Âże wiele alternatywnych kuracji rakowych odniosÂło sukces w ostatnich latach, niewiele byÂło dyskusji na temat moÂżliwych sposobĂłw zapobiegania, czy teÂż tÂłumienia raka w zarodku, zanim jeszcze ma on szanse zaatakowaĂŚ, ani teÂż efektywnego kontrolowania go juÂż po ataku. Istnieje rĂłwnieÂż pytanie dlaczego z kaÂżdym kolejnym rokiem stajemy siĂŞ coraz to bardziej podatni na wszelkie odmiany raka. Czy istnieje bezpoÂśrednia wiĂŞÂź pomiĂŞdzy Âłatwymi do wykrycia i wci¹¿ narastajÂącymi iloÂściami chemikaliĂłw i dodatkĂłw w naszej ÂżywnoÂści i zapasach wody, czy teÂż naleÂży winiĂŚ za ten stan rzeczy usuniecie pewnych zasadniczych skÂładnikĂłw z naszych rafinowanych zachodnich diet. Faktem jest i istnieje przytÂłaczajÂąca iloœÌ dowodĂłw na to, Âże usuniĂŞcie witaminy B 17 z naszej diety odegraÂło jednÂą z najistotniejszych rĂłl w zwiĂŞkszonej podatnoÂści na zachorowanie na raka. Kilka dekad wstecz – dwie ksi¹¿ki dostarczyÂły nam istotnych wskazĂłwek, co do jednego z moÂżliwych powodĂłw alarmujÂącej zwyÂżki wystĂŞpowania wszystkich form raka. ChociaÂż adresowane byÂły one do roÂżnych grup czytelnikĂłw, obie te ksi¹¿ki rozpatrywaÂły moÂżliwe powiÂązania pomiĂŞdzy niedoborem witamin i chorobÂą. ” ÂŚwiat bez raka” Edwarda Griffina z Kalifornii przedstawia dowody na to, Âże witamina B 17 wydaje siĂŞ byĂŚ zdolna do zapobiegania atakom przez wszelkie formy raka, podczas gdy druga ksi¹¿ka “ Jedz tÂłusto i chudnij” doktora Ryszarda MacKarness’a - proponuje dietĂŞ bogatÂą w tÂłuszcze dla zmĂŞczonych prĂłbami utraty wagi wedÂług zasady “listka saÂłaty”. Na poczÂątku jest trudno dopatrzyĂŚ siĂŞ zwiÂązku pomiĂŞdzy tymi dwoma, tak bardzo ró¿niÂącymi siĂŞ tematami, ale zwiÂązek ten jednak istnieje. Na swĂłj indywidualny sposĂłb obydwie ksi¹¿ki wskazujÂą na dwie odrĂŞbne grupy ludzi ( jedna wegetariaĂąska i jedna miĂŞsoÂżerna), ktĂłre nie znajÂą przypadku raka lub choroby serca w ogĂłle, konsumujÂąc lokalnÂą ÂżywnoœÌ w Âśrodowiskach, w ktorych siĂŞ urodzili. Jest to krytyczny punkt, gdyÂż bez stwierdzenia takowego powiÂązania Âłatwo uznanym badaczom medycyny sprowadziĂŚ ludzi na b³êdne tory, zwaÂżywszy miliardy dolarĂłw wydawane na badania promocyjne leczenia promieniowaniem i chemoterapiÂą. W latach 50-tych, po wielu latach badaĂą, znany biochemik nazwiskiem dr Ernst T.Krebs wyodrĂŞbniÂł nowÂą witaminĂŞ, ktĂłrej nadaÂł liczbĂŞ B 17 i nazwĂŞ “Laetrile”. W miarĂŞ upÂływu lat tysiÂące ludzi przekonaÂło siĂŞ, Âże Krebs ostatecznie odkryÂł drogĂŞ do caÂłkowitej kontroli nad wszelkimi formami raka czym wywoÂłaÂł podziaÂł na zwolennikĂłw i przeciwnikĂłw trwajÂący do dzisiaj. Ale w latach 50-tych Ernst Krebs nie miaÂł pojĂŞcia, w jakim to gnieÂździe szerszeni oÂśmieliÂł siĂŞ zamieszaĂŚ. Nie bĂŞdÂąc w stanie opatentowaĂŚ B 17 ani teÂż zapewniĂŚ sobie wy³¹cznych praw do witaminy, miĂŞdzynarodowa farmakologia przypuÂściÂła zmasowany atak propagandowy o niespotykanej zjadliwoÂści przeciwko Laetrile, pomimo faktu, Âże niezbite dowody jej skutecznoÂści w kontrolowaniu raka istniejÂą. Dlaczego zapadamy na raka – czy na skutek palenia papierosĂłw, intensywnego nasÂłonecznienia, czy teÂż jest to efektem toksycznych dodatkĂłw do naszej ÂżywnoÂści? Dr Krebs tak nie myÂśli. CaÂłoœÌ jego udokumentowych badaĂą biochemicznych wskazuje na fakt, Âże rak jest po prostu skutkiem niedoboru witaminy B 17, juÂż dawno temu usuniĂŞtej z naszych wysoko rafinowanych, zachodnich diet. Krebs postuluje, Âże tzw. “ czynniki rakotwĂłrcze” sÂą jedynie swoistym wentylem, ktĂłry ostatecznie ukazuje niedobĂłr witaminy B 17 i jego dewastujÂące efekty. WiarygodnoœÌ twierdzenia Dr Krebsa najlepiej ilustruje przykÂład niedoboru witaminy C, znany jako szkorbut. Podobnie jak z rakiem, nie istnieje Âżadne wczeÂśniejsze ostrzeÂżenie o szkorbucie; organizm nie sygnalizuje niczym, Âże ciaÂłu zaczyna brakowaĂŚ zapasĂłw witaminy C. W jednej minucie pacjent jest zdrowÂą osobÂą a w nastĂŞpnej jest juÂż chory. leczenie szkorbutu przebiega rĂłwnieÂż gwaÂłtownie. W ciÂągu kilku dni ( a czasami godzin), stosowania wysokich dawek witaminy C szkorbut zanika, pojawiajÂąc siĂŞ ponownie tylko wtedy, gdy zapasy witaminy ponownie spadnÂą poniÂżej pewnego ( nie udokumentowanego) poziomu. Tak wiĂŞc, jeÂśli Ernst Krebs ma racje, alternatywne metody leczenia (Essiac, tlen i terapie elektromagnetyczne) skazane sÂą z gĂłry na wÂątpliwe efekty. W przypadku raka zastÂąpienie utraconej witaminy B 17 w naszych dietach mogÂłoby przyczyniĂŚ siĂŞ do wiĂŞkszej efektywnoÂści innych alternatywnych metod leczenia albo teÂż zupeÂłnie je zastÂąpiĂŚ. DowĂłd, ktĂłry dr Krebs zaprezentowaÂł na przestrzeni lat dla poparcia swego twierdzenia o “ utraconej” witaminie B 17 w naszych dietach jest bardzo prosty. ParĂŞ wiekĂłw temu zwykliÂśmy jadÂąc chleb z domieszkÂą nasion prosa i lnu, bogatych w witaminĂŞ B 17, a teraz chleb pszeniczny i Âżytni, ktory jadamy nie ma jej wogĂłle. Przez cale generacje nasze babcie zwykÂły dodawaĂŚ pokruszone nasiona Âśliwek, czereÂśni, jabÂłek, moreli i innych roÂślin botanicznej rodziny Rosaceae do swych domowych konfitur i dÂżemĂłw. Babcia pewnie nie wiedziaÂła, dlaczego to robi, ale nasiona wszystkich tych owocĂłw sÂą jednym z najpotĂŞÂżniejszych ÂźrĂłdeÂł witaminy B 17 na Âświecie. W tropikach, ogromne iloÂści B 17 znajduje siĂŞ w gorzkiej kassawie, znanej rĂłwnieÂż jako tropikalny maniok. Badania dowiodÂły, Âże plemiĂŞ z HimalajĂłw znane jako Hunza, nigdy nie znaÂło przypadku zachorowania na raka, czy serce poniewaÂż trzyma siĂŞ swojej tradycyjnej diety, ktĂłra jest wyjÂątkowo obfita zarĂłwno w morele jak i w proso. JednakÂże, po zastosowaniu zachodniej diety Hunzowie stajÂą siĂŞ podobnie podatni na te choroby, jak i reszta z nas. PoniewaÂż Hunzowie jedzÂą bardzo niewiele miĂŞsa, mogÂłoby to zachĂŞciĂŚ liczne spoÂłecznoÂści wegetariaĂąskie do wzajemnego poklepywania sie i wygÂłaszania proklamacji w stylu: “ Widzicie, mieliÂśmy racje!” JednakÂże, taka radoœÌ jest niezbyt uzasadniona. W poszukiwaniu diety moÂżliwej do zaakceptowania dla tych, co nie ÂżyczÂą sobie przegryzania jednego liÂścia saÂłaty na dzieĂą, Ryszard Mac Karness opracowaÂł szczegó³owe studium sposobu Âżywienia siĂŞ EskimosĂłw, ÂżyjÂących na polarnych lodowcach oraz amerykaĂąskich Indian, spoÂżywajÂących swojÂą tradycyjnÂą ÂżywnoœÌ. W swym naturalnym Âśrodowisku obydwie grupy sÂą zasadniczo miĂŞsoÂżerne, spoÂżywajÂąc upolowanÂą zwierzynĂŞ, w³¹czajÂąc w to Âłosia i karibu, wspomaganÂą jedynie dzikimi jagodami, kiedy bywajÂą one dostĂŞpne w sezonie. G³ówÂą rzeczÂą, ktĂłrÂą MacKarness podkreÂśla w swej ksi¹¿ce “ Jedz tÂłusto i chudnij” jest fakt, Âże pomiĂŞdzy tymi ludami nie wystĂŞpuje problem otyÂłoÂści; jest to interesujÂący fakt, jako Âże regularnie zajadajÂą siĂŞ oni zwierzĂŞcym tÂłuszczem nasyconym co najmniej dwa razy na dzieĂą. Ale bardziej interesujÂącym faktem jest dowĂłd na to, Âże Eskimosi i Indianie amerykaĂąscy, ÂżyjÂący w swych naturalnych Âśrodowiskach i spoÂżywajÂący naturalnÂą ÂżywnoœÌ NIGDY nie zapadajÂą na raka ani nie chorujÂą na serce, dokÂładnie tak samo, jak plemiĂŞ Hunza w Himalajach, pomimo, Âże Eskimosi i Indianie amerykaĂąscy sÂą raczej miĂŞsoÂżerni i nie sÂą jaroszami. DokÂładne badania wykazujÂą, Âże jest to efekt dziaÂłania witaminy B 17. MiĂŞso karibu jest g³ównÂą czeÂściÂą diety obydwu grup. Karibu, ktĂłre ÂżywiÂą siĂŞ g³ównie trawÂą strzaÂłkowÂą, zawierajÂącÂą ok. 15.000 mg na kg nitriloside, pierwszorzĂŞdnego ÂźrĂłdÂła witaminy B 17. ÂŁososiowe jagody, suszone i spoÂżywane zarĂłwno przez EskimosĂłw, jak i Indian na rĂłwni, zawierajÂą ogromne iloÂści witaminy B 17. Te znacznie ró¿niÂące siĂŞ spoÂłecznoÂści, wegetariaĂąskie i miĂŞsoÂżerne pozostajÂą w doskonaÂłym zdrowiu. Jest to szczegĂłlnie waÂżne dla tych, ktĂłrzy ze wzglĂŞdĂłw Âśrodowiskowych nie sÂą w stanie wybraĂŚ dowolnie wegetariaĂąskiej diety. Taka dieta byÂłaby caÂłkiem niemoÂżliwa w regionach polarnych, czy na pustyni.
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2011, 19:31:54 wysłane przez Dariusz »
|
Zapisane
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
|