Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 07:46:55

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 35 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: w±tek offtopowy  (Przeczytany 315557 razy)
0 u¿ytkowników i 12 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #325 : Sierpieñ 18, 2010, 09:36:37 »

Tragedia przed Bazylik±. Bezdomny zmar³ po uderzeniu fragmentem krzy¿a
Do zdarzenia dosz³o oko³o godziny 11. Na g³owê bezdomnego spad³a belka od demontowanego krzy¿a.

http://www.mmszczecin.pl/35610/2010/8/17/tragedia-przed-bazylika-bezdomny-zmarl-po-uderzeniu-fragmentem-krzyza?category=news

Co to siê dzieje .. w Warszawie ludzie siê "belkami" po g³owach o krzy¿ bij±, a w Szczecinie belka z krzy¿a zabija. Tylko dlaczego pad³o na bezdomnego ?
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #326 : Sierpieñ 18, 2010, 12:48:51 »

Widocznie "belka" nie lubi byæ w odstawce Du¿y u¶miech

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #327 : Sierpieñ 27, 2010, 11:47:49 »

W dzieñ utwardzali drogê kruszywem, pod os³on± nocy zastêpowali je tani± ziemi±. Przestêpczy proceder mia³ miejsce na budowie autostrady A1. Zyski z³odziei sz³y w miliony – donosi „Gazeta Wyborcza”.

Na nagraniu wideo widaæ, jak drogowcy pod os³on± nocy wykopuj± z gotowych ju¿ odcinków autostrady dolomit, który s³u¿y do utwardzania pod³o¿a, i ³aduj± go na ciê¿arówki. Miejsce po dolomicie wype³niaj± ziemi±. Prokuratura nie wyklucza, ¿e ziemia mo¿e byæ ska¿ona.

Za ka¿dym razem zajmuj±ca siê tym firma przedstawia³a dokumenty zakupu nowego ³adunku kruszywa.

Funkcjonariusze CB¦ zatrzymali w³a¶ciciela jednej z firm podwykonawczych oraz siedmiu jej robotników. Drogowcy byli w czwartek przes³uchiwani.

Tona dolomitu kosztuje 200-300 z³, a jedna ciê¿arówka zabiera a¿ 30 ton kruszywa. Zdaniem prokuratury, tylko w ci±gu jednej nocy z budowy wyje¿d¿a³o nawet kilkadziesi±t samochodów wy³adowanych dolomitem. ¦ledczy podejrzewaj±, ¿e trwa³o to kilka miesiêcy.

Autostrada A1 ma po³±czyæ Gdañsk z Gorzyczkami na po³udniu kraju. Wiêkszo¶æ odcinków ma byæ gotowa jeszcze przed rozpoczêciem mistrzostw Europy w pi³ce no¿nej 2012.

http://www.tvp.info/informacje/polska/wielki-przekret-na-a1-znikalo-kruszywo/2514805
barneyos

Gawêdziarz

Punkty Forum (pf): 2

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 689

« Odpowiedz #328 : Sierpieñ 27, 2010, 11:51:23 »

Mo¿e buduj± gdzie¶ piramidê !!   Du¿y u¶miech  Du¿y u¶miech

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
\"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
east
Go¶æ
« Odpowiedz #329 : Sierpieñ 27, 2010, 11:56:51 »

Ale jajca . Polak potrafi ..
Kruszywa na t± budowê pochodzi³y ze Irlandii, Norwegii i Szwecji dostarczane przez tych http://yeoman-poland.com.pl/x.php/1,4/Realizacje.html
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #330 : Sierpieñ 27, 2010, 12:06:27 »

kradn±, kradli i kra¶æ bêd±- parafrazuj±c,-
czyli nawet jak wybuduj± to wytrzyma najwy¿ej Euro2o12, a potem do remontu  Z³y 
nie wiem czy ¶miaæ siê, czy p³akaæ?  Buzia na k³ódkê

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #331 : Sierpieñ 30, 2010, 20:34:03 »

Rzeczywisto¶æ dziczeje nam nie tylko w coraz wiêkszym stopniu, ale i z coraz wiêksz± ekspresj±, mo¿na powiedzieæ. I nie ma na to rady innej ni¿ rozs±dny sceptycyzm, wspomagany zdroworozs±dkowym my¶leniem.

Niestety, z jednym i drugim cz³owiek zdaje siê prze¿ywaæ spore k³opoty. Nie jest ¿adn± tajemnic±, ¿e ludzie powszechnie g³upiej±, za¶ nasza wspó³czesno¶æ nieodwo³alnie pogr±¿a siê w bagnie nowoczesno¶ci. Tê nadto banaln± obserwacjê kto¶ spostrzegawczy uj±³ przed laty finezyjnym aforyzmem, mówi±cym, ¿e skoro Pan Bóg stworzy³ ¶wiat z niczego, to nie dziwota, ¿e w koñcu to nic musi wyle¼æ na wierzch.

Oj, wy³azi nam na wierzch, wy³azi. Niczym pupa nowoczesnej acz nielimitowanej wagowo damy spod przyciasnych biodrówek. Oto parê przyk³adów.

Czy Pañstwo wiecie, ¿e w Wielkiej Brytanii przez ostatnich dwadzie¶cia lat urodzi³o siê ponad 120.000 dzieci poczêtych w wyniku zap³odnienia in vitro, czyli poza organizmem kobiety? Gdyby nie fakt, ¿e ka¿de takie narodziny oznaczaj± likwidacjê kilku innych ludzkich zarodków, którym nie dano szansy narodzin, skazuj±c je na ¶mieræ, mo¿na by nawet cieszyæ siê ze szczê¶cia kobiet obdarowanych macierzyñstwem. Gdyby nie to, powtarzam, oraz gdyby nie najnowsze wyniki badañ europejskiego oddzia³u organizacji Human Life International. Otó¿ dowodz± one, ¿e dzieci w ten sposób powo³ane na ¶wiat, nawet dwukrotnie czê¶ciej cierpi± na wady wrodzone, ni¿ dzieci poczête naturalnie. Czê¶ciej te¿ choruj± na serce i borykaæ siê musz± z wadami uk³adu rozrodczego.

HOLOCAUST TRWA

Francuscy naukowcy przeprowadzili niedawno podobne badania, dowodz±ce tego samego. No wiêc proszê spróbowaæ znale¼æ potwierdzenie tego rodzaju wiadomo¶ci w g³ównym nurcie medialnym. Zreszt± byæ mo¿e, gdzie¶, jaka¶ wie¶æ, przemknê³a. Niestety, o g³êbszym omówieniu op³akanych acz dalekosiê¿nych konsekwencji tego niepokoj±cego zjawiska, to znaczy o skutkach od³o¿onych w czasie, nie ma oczywi¶cie mowy.

Nie ma mowy równie¿ o najnowszych doniesieniach z Holandii. Ma³o, ¿e raptownie wzrasta tam liczba eutanazji (z roku na rok o ponad dziesiêæ procent – w 2009 roku u¶miercono w tym kraju o po³owê wiêcej ludzi ni¿ piêæ, sze¶æ lat wcze¶niej), to jeszcze w statystykach tego zjawiska przestano uwzglêdniaæ zgony spowodowane wspomaganym samobójstwem czy te „uzyskane” w wyniku niepodejmowania reanimacji, czy po prostu ¶mieræ z powodu „odst±pienia od podtrzymywania funkcji ¿yciowych”, jak to siê dzisiaj nowocze¶nie i sterylnie nazywa.

Swoj± drog±: prawda, jaki postêp? Niemcy w obozach koncentracyjnych zatrzymywali funkcje ¿yciowe wiê¼niów w komorach gazowych, wspó³cze¶ni eutanazi¶ci zaledwie odstêpuj± od podtrzymywania funkcji ¿yciowych w nowocze¶nie urz±dzonych klinikach i szpitalach. A ja od lat pytam: có¿ to za ró¿nica, skoro wtedy i teraz skutek jest taki sam? Przecie¿ co do samej zasady, ideolodzy przemys³u eutanazyjnego zachowuj± siê dok³adnie tak samo jak Niemcy na rampie kolejowej Auschwitz. Mianowicie orzekaj±, kto ma prawo ¿yæ, a czyje ¿ycie wolno przerwaæ. I chocia¿ wspó³cze¶nie odbywa siê to w³a¶nie w szpitalnych salach oraz za sterylnie czystymi drzwiami gabinetów „lekarzy”, tak czy owak efekt jest identyczny: holocaust trwa.

MENTALNE ZAPL¡TANIE

Notabene, postêp w wydaniu holenderskim przyspiesza w stopniu dla rozumnego cz³owieka niewyobra¿alnym. Proszê sobie wyobraziæ, ¿e spo¶ród przesz³o dwustu funkcjonuj±cych w Holandii hospicjów, przesz³o 160 oferuje tak zwane „us³ugi eutanazyjne”. Ostatnio za¶ pewna organizacja zwolenników „prawa do ¶mierci” wyst±pi³a z wnioskiem o przekazanie o¶rodka, w którym jej cz³onkowie mieliby mo¿liwo¶æ legalnego zabijania osób chorych psychicznie, ludzi dotkniêtych demencj± starcz± czy chorob± Alzheimera. Argument jest jeden: poniewa¿ ludzie z ró¿nych powodów otêpiali nie mog± sami skorzystaæ z „prawa do eutanazji”, zatem nale¿y im w tym pomóc. Ma³o tego: dla zapewnienia prawid³owego finansowania placówki, nale¿y j± zlokalizowaæ na terenie szpitala b±d¼ domu opieki…

Nasz ¶wiat wariuje, a cz³owiek wariuje wraz z nim. Najwyra¼niej z pochy³ego drzewa cz³owieczeñstwa nic prostego nie daje siê ju¿ wyciosaæ. No nie mo¿na bezkarnie dla kondycji psychicznej utrzymywaæ, ¿e eutanazja nie jest czym¶ specjalnie niestosownym, za to czym¶ nagannym mia³oby byæ zabijanie foki dla jej miêsa czy futra. I nie sposób odwo³ywaæ siê przy tym do „¶wiatopogl±dowej neutralno¶ci”. Albowiem wy³±cznie ludzie mentalnie zapl±tani mog± zachwalaæ neutralno¶æ ¶wiatopogl±dow± bez obawy popadniêcia w sprzeczno¶æ. Dla kogo¶, kto kieruje siê w ¿yciu okre¶lonymi zasadami, neutralno¶æ nie istnieje z definicji.

Dlaczego tê oczywisto¶æ pozwalamy zak³amywaæ – oto jest pytanie.

¬rod³o: http://wolnemedia.net/spoleczenstwo/pochyle-drzewo-czlowieczenstwa/
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 30, 2010, 20:34:35 wys³ane przez Torton » Zapisane
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #332 : Sierpieñ 31, 2010, 20:45:41 »

NASA
Z rykiem, p³omieniem d³ugim na 200 metrów i wielk± chmur± kurzu, NASA przetestowa³o najwiêksz± rakietê w swoim rodzaju. Trwaj±ca dwie minuty próba kosztowa³a 75 milionów dolarów i zakoñczy³a siê sukcesem. - Nie ma nic lepszego dla in¿yniera, ni¿ ogl±daæ taki test - powiedzia³ Douglas Cooke, szef dzia³u eksploracji NASA.
Podczas testu rakieta osi±gnê³a ci±g rzêdu 1633 ton i generowa³a równowarto¶æ 22 milionów koni mechanicznych. Do utrzymania takiej potêgi w miejscu, konieczne by³o zbudowanie specjalnego, powiêkszonego stanowiska testowego na pustyni w Utah. P³omienie wylotowe osi±ga³y temperaturê 3000 stopni C.

Techniczne cudo

Ares I jest powiêkszon± i zmodyfikowan± wersj± rakiet, potocznie nazywanych "boosterami", które pomagaj± wynosiæ na orbitê amerykañskie promy kosmiczne.

Prace nad Aresem zosta³y zapocz±tkowane w ramach programu Constellation. Owocem prac ma byæ rakieta, wynosz±ca w przestrzeñ kosmiczn± statki kosmiczne Orion, którymi Amerykanie maj± podró¿owaæ do Miêdzynarodowej Stacji Kosmicznej, po wycofaniu ze s³u¿by wahad³owców.

Powiêkszona wersja nazywana Ares V, mia³a byæ napêdem dla statków kosmicznych, którymi amerykañscy astronauci mieli powróciæ na Srebrny Glob.

Niepewna przysz³o¶æ

Obecnie na budowê nowej rakiety NASA wyda³a ju¿ oko³o miliard dolarów. Niestety dla agencji, nad ca³ym programem, zapocz±tkowanym w 2004 przez prezydenta G.W.Busha, gromadz± siê czarne chmury.

Administracja prezydenta Baraka Obamy, chce skasowaæ Constellation, poniewa¿ jest za drogi. Wynoszeniem kosmunautów i ³adunków na orbitê maj± zaj±æ siê bardziej ekonomiczne prywatne firmy. Ju¿ zosta³a anulowana czê¶æ programu, w ramach której mia³ siê odbyæ lot na ksiê¿yc.

¬ród³o: http://www.tvn24.pl/0,1671644,0,1,nasa-testuje-potezna-zabawke,wiadomosc.html
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 31, 2010, 20:46:11 wys³ane przez Torton » Zapisane
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #333 : Wrzesieñ 09, 2010, 14:36:15 »

http://www.youtube.com/watch?v=QiimQ7XAgb4

Sam znam osoby, które do¶wiadczy³y przemocy i by³y bite w areszcie, jeden znajomy opowiada³ jak pobili go w radiowozie i tak dalej...
Policjanci wymierzaj± samos±dy...

Eskalacja przemocy na du¿± skalê. Szczególnie na meczach, ostatnio jeden znajomy podes³a³ mi linka.
http://pomoc-kibicom.pl/

Czêsto tak jest, ¿e to policja staje siê przyczyn± "burdy" prowokacja, poleci jedna kulka i siê zaczyna.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #334 : Wrzesieñ 13, 2010, 21:20:09 »

Wstrz±s w Japonii! W tajemniczych okoliczno¶ciach zniknê³o 230 tys. stulatków
iewiarygodne.pl 13.09.2010 15:24

Stulatkowie w Japonii znikaj± w tajemniczych okoliczno¶ciach (fot. Jupiterimages)

Kilka miesiêcy temu Japoñczycy zostali poruszeni informacj± o swoim rodaku - 111-letnim mê¿czy¼nie, który uznawany by³ za najstarszego mieszkañca Tokio. Delegacja urzêdników, która zamierza³a osobi¶cie z³o¿yæ seniorowi ¿yczenia zamiast ¿ywotnego staruszka znalaz³a tylko jego zmumifikowane zw³oki. Biegli stwierdzili, ¿e Sogen Kato nie ¿yje od ok. 30 lat, Teraz okazuje siê, ¿e tamta sprawa by³± tylko wierzcho³kiem góry lodowej. Najnowsze doniesienie nie pozostawiaj± w±tpliwo¶ci - w ca³ej Japonii stwierdzono w ostatnim czasie "zaginiêcie" kilkuset tysiêcy 100-latków.

...

http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,Wstrzas-w-Japonii-W-tajemniczych-okolicznosciach-zniknelo-230-tys-stulatkow,wid,12661892,wiadomosc.html?ticaid=6ae16

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #335 : Wrzesieñ 14, 2010, 08:54:57 »

Najnowsze doniesienie nie pozostawiaj± w±tpliwo¶ci - w ca³ej Japonii stwierdzono w ostatnim czasie "zaginiêcie" kilkuset tysiêcy 100-latków.
Ze co?
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #336 : Wrzesieñ 14, 2010, 08:59:06 »

¯e jak widzisz na powy¿szym obrazku.

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #337 : Wrzesieñ 14, 2010, 09:10:00 »

wiadomo że systemy emerytalne trzymają się już tylko dzięki kredytom,-
może rozpoczęto już planową eksterminację emerytów zaczynając od najstarszych..?

"Ucieczka Logana"
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 14, 2010, 09:28:00 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #338 : Wrzesieñ 14, 2010, 13:39:44 »

Generalnie ustroje wygl±daj± tak:
– Maoizm: mam trzy krowy; rz±d zabiera wszystkie, zabija i miêso dzieli po równo.
– Komunizm: mam trzy krowy; rz±d zabiera je do ko³chozu, gdzie zdychaj±.
– Narodowy socjalizm: mam trzy krowy; rz±d zabiera dwie i zamienia je na armaty.
– Faszyzm: mam trzy krowy; rz±d ustanawia cenê maksymaln± na mleko, a krowy ka¿e zakolczykowaæ, bym ich nielegalnie nie zjad³.
– Socjalizm: mam trzy krowy; rz±d odbiera mi pod przymusem mleko, które potem mogê kupiæ w pañstwowym sklepie na kartki.
– Socjaldemokracja: mam trzy krowy; rz±d skupuje ode mnie mleko i rozdaje za darmo w szko³ach, gdzie dzieci wylewaj± je do zlewu.
– Pañstwo opiekuñcze: mam trzy krowy; muszê sprzedaæ jedn±, by starczy³o na badania weterynaryjne i podatki od dwóch pozosta³ych.
– Eurosocjalizm: mam trzy krowy; rz±d ka¿e mi zabiæ jedn±, bo krów jest za du¿o – i drug±, bo krowa s±siada jest chora na pryszczycê.
– Kapitalizm: mam trzy krowy; sprzedajê jedn± i kupujê byka!
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #339 : Wrzesieñ 17, 2010, 12:58:52 »

Makabryczne zadanie dla uczniów podstawówki

Makabryczne zadanie da³ do rozwi±zania uczniom trzeciej klasy szko³y podstawowej w Japonii nauczyciel matematyki: Ile dni zajmie zabicie 18 dzieci, je¶li codziennie bêdzie siê zabija³o troje?

W³adze o¶wiatowe prowincji Aichi zareagowa³y udzieleniem upomnienia 45-letniemu nauczycielowi z miasta Okazaki - informuje agencja Kyodo. Pedagog t³umaczy³ siê, ¿e "tak mu siê po prostu wyrwa³o" i solennie obieca³, ¿e czego¶ takiego nie zrobi nigdy wiêcej.

W³adze o¶wiatowe zamierzaj± uwa¿nie przygl±daæ siê pracy tego nauczyciela.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #340 : Wrzesieñ 20, 2010, 20:44:30 »

Przeklêta IV w³adza
2010-09-16 13:31:40    Autor: Roman Sklepowicz

Tylko politycy, hipokryci i polityczne " TROLE" - etatowi komentatorzy wszelakich postów, blogów i artyku³ów - nie wiedz±, ¿e NAPISA£EM PRAWDÊ!

Z konstytucji RP

Art. 10.

Ustrój Rzeczypospolitej Polskiej opiera siê na podziale i równowadze w³adzy ustawodawczej, w³adzy wykonawczej i w³adzy s±downiczej. 

W³adzê ustawodawcz± sprawuj± Sejm i Senat, w³adzê wykonawcz± Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej i Rada Ministrów, a w³adzê s±downicz± s±dy i trybuna³y.

Tyle i tylko tyle ! A rzeczywisto¶æ? Rzeczywisto¶æ  jest inna ni¿ definiuje to konstytucja RP!

Popularnym sta³o siê powiedzenie, ¿e IV w³adz± s± dziennikarze. Czêsto s³yszymy to z ró¿nych mediów. Osobi¶cie nie mia³bym nic przeciwko temu, gdy nie fakt, ¿e  jest w naszym kraju IV w³adza, o której siê publicznie nie mówi.

DLA WIELU MILIONÓW POLAKÓW JEST NAJWA¯NIEJSZ¡, PRZEKLÊT¡ I NAJBARDZEJ POD£¡  W£ADZ¡!!!

Tej w³adzy nie powo³a³a ¿adna ustawa, ¿adne stanowione prawo, NIKT TEJ W£ADZY NIE KONTROLUJE, ona jest ponad WSZELKIM PRAWEM I NADZOREM!!!

TO  FIRMY WINDYKACYJNE   I  W I N D Y K A T O R Z Y !

Trzeba ju¿ dzisiaj byæ arcymistrzem hipokryzji b±d¼ politykiem, by nie wiedzieæ o wszechpanuj±cych nad milionami Polaków, nad ich ¿yciem i zdrowiem – nie tylko psychicznym – OPRAWCACH, których nieomal co pi±ty Polak nazywa jednym okre¶leniem WINDYKATOR!

Wolno im WSZYSTKO! Nie boj± siê NIKOGO! Stosuj± terror psychiczny i fizyczny! Ich  wizyta KOSZTUJE 150-200z³, o czym niejednokroæ w pi¶mie do klienta informuje BANK! MOG¡ straszyæ, wdzieraæ siê do domów, nachodziæ s±siadów i miejsce pracy, dzwoniæ o KA¯DEJ PORZE DNIA I NOCY! Dzwoniæ do cz³onków rodziny i do znajomych ofiary (d³u¿nika)! Wystawaæ pod domem – prac± – i i¶æ obok do domu czy sklepu wszczynaj±c awanturê przy kasie "sk±d k... h... masz pieni±dze na zap³acenie rachunku?" Na gro¼bê, ¿e powiadomiê policjê reaguj±... MASZ  TELEFON  k... h... DZWOÑ!  Gro¿± odebraniem dzieci do domów dziecka, proponuj± oddanie organów (nerki) do przeszczepu, rewiduj± torebki, meble, zabieraj± aparaty fotograficzne jako zap³atê za ich wizytê.

NO CO? RZ¡DZ¡CY NIE WIECIE O TYM???

Zapraszam do komentarzy tego art. www.sklepowicz.pl BLOG jednak przytoczê (zachowana pisownia oryginalna):

"no to zacznê, moja watpliwej przyjemnosci znajomosc z tymi "ludzmi" skonczy³a siê depresj±, proba samobojcz± i ogólnym rozstrojem nerwowym. wyzwiska,obelgi,zastraszania,grozby to norma u nich. teksty typu,,jestes zlodziejem,oszustem,naciagaczem,wzie³as kredyt to p³aæ,wy³udzi³as…takie teksty to juz standard.
najlepszy tekst jaki us³ysza³am od windykatora z eurobanku brzmia³ ,,wyslemy ludzi w dresach i wytrzepia z ciebie te pieniadze,,….kolejny przyklad?
dupek z lukasa,wygl±d ciutke lepszy od orangutana,wchodzi mi do sklepu pomimo,ze mu tego ustawa zakazuje i zaczyna mi licyowac towar,kasê,wagê,komputer,zagl±da do kasy,wyprasza klientów ze sklepu,grozi,ubliza a nawet proponuje seks……bez mrugniecia okiem zabiera pieniadze z utargu….przy tym wyzwiska,ublizania…..to nie sa ludzie…to bestie wyszkolone niczym nazistowskie psy,aby rozszarpac,zgnoiæ,upodlic,zdeptac….tak,to jest w³adza…"

"Bardzo sie cieszê, ¿e Pan podj±³ ten temat bo to ¿enujace, ¿e w pañstwie nale¿±cym do UE jest dopuszczalne funkcjonowanie czego¶æ takiego jak WINDYKATOR, z ró¿nymi stopniami, a¿ do “komornika” terenowego.
Ja doswiadczy³am i nadal do¶wiadczam brutalnego i chamskiego zachowania “tego czego¶” czyli windykatora. W ich szeregach mieszcz± siê windykatorzy w bankach, kancelariach prawnych i firm windykacyjnych.
Najpierw mia³am lawinê telefonów w godz. od 7.00 do 21.00 od windykatorów z banków, którzy dzwonili kilka razy dziennie w tej samej sprawie, informuj±c mnie, ¿e za ka¿dy telefon naliczaj± mi od 20 – 50 z³.Moje t³umaczenia, ¿e napisa³am pismo o prolongatê z wa¿nych powodów nie mia³a znaczenia. Potem dzwonili do nie o ró¿nych porach dnia i nocy z banku, kancelarii prawnej i firm windykacyjnych. Do tego nap³ywa³a do mnie lawina korespondencji z tych samych ¿róde³ i dodatkowo obci±¿ano mnie kosztami monitów od 20- 80z³. Oprócz tego naliczano mi odsetki za ka¿dy dzieñ, czyli kilka kar za jedno przewinienie.
Przez telefon windykatorki i windykatorzy krzyczeli na mnie. Us³ysza³am, ¿e mi dupy , ¿e przy¶l± do mnie windykacjê terenow± i ” z dupy ci wyci±gn± te pieni±dze ty stara krowo”.

"Jeszcze jedo. Windykatorzy wielokrotnie dzwonili do wszystkich ludzi w ca³ej Polsce nosz±cych moje nazwisko i informowali ich o moich d³ugach. Dzwonili te¿ z t± sam± informacj± wiele razy do powa¿nej instytucji, z której kiedy¶ zadzwoni³am do banku. Dzwonili te¿ wielokrotnie do by³ego zak³adu pracy. Zaszczuli mnie w moim ¶rodowisku.
Pytam kto zezwoli³ na takie czyny WINDYKATORÓW. Jest droga prawna i ni± nale¿y kroczyæ a je¶li tak sie nie dzieje to Polska jest pañstwem bezprawia. Nie jestem z³odziejem tylko ofiar± manipulacji bankowych i chorego prawa.
WSYDZÊ SIÊ, ¯E ¯YJE W TAKIM KRAJU GDZIE OBYWATEL JEST ¦MIECIEM, Z KTÓRYM BYLE WINDYKATOR ROBI CO CHCE A W£ADZA, KTÓR¡ TEN OBYWATEL WYBRA£ G£OSUJ¡C NA NIEGO, UDAJE ¦LEPEGO. WSTYD PROMINENCI WIELKI WSTYD!!!"

"W domu horror, dzieci chodz± po dzi¶ dzieñ z komórkami przy szyi by w razie czego zadzwoniæ po pomoc, wystraszy³ je windykator bez karku który przyszed³ pod szko³ê. Co roku muszê pisaæ pisma do dyrekcji szkó³ ¿eby ze wzglêdu na wyj±tkowe okoliczno¶ci zezwoli³ córkom na noszenie w³±czonego telefonu w szkole. Jest to do¶æ upokarzaj±ce ale nie ma innej rady je¶li dzieci s± zagro¿one. Oczywi¶cie prokuratura i policja nie widzi ¿adnych znamion przestêpstwa".

"Moje pierwsze brutalne zetkniêcie by³o z windykatorem z Doutsche Banku PBC S.A. ,które ciê¿ko odchorowa³am. Jak trzeba bêdzie to podam jego dane personalne. Zadzwoni³ po godz. 21.00 i tak strasznie krzycza³ i ubli¿a³ mi, ¿e mnie sparali¿owa³o. Facet zachowywa³ siê tak jakby za¿y³ ¶rodki dopinguj±ce. By³ to m³ody cz³owiek i krzycza³ na mnie, ¿e jestem pod³± ¶wini± i zaleg³± ratê wydrze mi z ryja!!! Nie mog³am uwierzyæ w to co s³ysza³am, my¶la³am, ¿e to sen, a jednak to by³a jawa. Potem by³o ju¿ tylko gorzej. Opiszê to wraz z podaniem nazwisk Panu R.Sklepowiczowi na maila".

"W moim przypadku najgorsze by³y telefony do pracy windykatorów z GE Capital Banku poniewa¿ pracowa³am w ma³ym pokoju gdzie sta³o biurko przy biurku i zdawa³am sobie sprawê,¿e pozosta³e kole¿anki mimo woli s± wtajemniczone w moje osobiste problemy co powodowa³o u mnie strach,wstyd i upokorzenie.W czasie takich rozmów cz³owiek nie ma szans aby nawet powiedzieæ to co by chcia³ poniewa¿ zdaje sobie sprawê,¿e wszyscy s³uchaj± tego co mówi.Nastêpna atrakcja to wizyta windykatora z Lukasa w pracy i miejscu zamieszkania.W pracy za du¿o nie pyskowa³(pewnie dlatego,¿e w pobli¿u by³ pracownik ochrony),a do domu go po prostu nie wpu¶ci³am poniewa¿ ju¿ wcze¶niej s³ysza³am o ich chamskim zachowaniu wiêc wysz³am na korytarz i za³atwi³am go odmownie na wycieraczce.Kolejne do¶wiadczenie to Ultimo i Kruk.Telefonu do mnie nie mieli wiêc zasypali mnie ton± papierów pe³nych kolorowych(czerwonych,granatowych i ¿ó³tych) podkre¶leñ,tekstów wziêtych w ramki jakby kto¶ by³ ¶lepy, niedorozwiniêty i nie umia³ czytaæ.Mam w swojej kolekcji te¿ pocztówki z wakacji i z Londynu z tekstem “Mam interesuj±c± propozycjê finansow±.Proszê o pilny kontakt na nowy numer w Polsce 0 669 930 119.Pozdrawiam K.Perfidne ptaszysko oferowa³o mi telefon komórkowy na kartê,odtwarzacz MP4 i ci¶nieniomierz za podpisanie korzystnej dla nich ugody.Na pocz±tku tego roku otrzyma³am równie¿ kalendarz od Ultimo i próbkê kawy rozpuszczalnej z tekstem,¿e wystarczy im tyle czasu na uzyskanie nakazu zap³aty w Lublinie co mnie na wypicie tego obrzydlistwa które mi przys³ali,a które po otwarciu koperty wyl±dowa³o w koszu na ¶mieci".

C.D w komentarzach na Blogu www.sklepowicz.pl

Muszê od siebie dodaæ, opowie¶æ pani Arlety W. – sprzed dwóch dni. "Do mieszkania wesz³o 3 windykatorów. Pani Arleta z mê¿em mieszka u te¶ciów  w domku. W obecno¶ci mê¿a i te¶ciów windykator w³o¿y³ jej rêkê pod stanik bawi±c siê macaniem jej biustu. Oficjalnie szukaj±c – jak twierdzi³ skitranych pieniêdzy, biust Artety to du¿a pi±tka".

JA BYM ZABI£ WINDYKATORA, a m±¿ i te¶ciowie milczeli... WIDOCZNIE TAKIE JEST PRAWO W POLSCE!!!

K... maæ mo¿e ja nie wiem, mo¿e jest takie prawo w Polsce???

http://interia360.pl/artykul/przekleta-iv-wladza,38856

krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #341 : Wrzesieñ 20, 2010, 21:41:19 »

Tekst robi wra¿enie  Szok

Moim skromnym zdaniem ca³y ten ¶wiatowy kryzys ekonomiczny i rosn±ce gwa³townie zad³u¿enie firm i obywateli tego ¶wiata, to pocz±tek koñca tej cywilizacji. Czyta³em niedawno w necie, ¿e wed³ug ostro¿nych szacunków w przysz³ym roku banki przejm± ok. 2 miliony mieszkañ z tytu³u niesp³acanych kredytów hipotecznych. Wi¶ta wio! Zaczn± siê chyba migracje do cieplejszych regionów ¶wiata, ¿eby ci wszyscy bezdomni mogli przetrwaæ zimê w zno¶nych warunkach ale bez dachu nad g³ow±. No i jedzenie ro¶nie tam na drzewach, np. banany i daktyle.

Zapowiadani przez ¦w. Jana w Apokalipsie Czterej Je¼d¼cy (Zwiastuni) koñca s± ju¿ w¶ród nas. Nazywaj± siê: Kredyt, Odsetki, Windykator i Bezrobocie.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #342 : Wrzesieñ 21, 2010, 08:03:41 »

Podobno bańka spekulacyjna kredytów mieszkaniowych na rynku państwa środka jest też na granicy „pęknięcia”- tak jak to wydarzyło się w US i doprowadziło do kryzysu,-
czy było to ukartowane czy nie..?
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 21, 2010, 08:03:55 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #343 : Wrzesieñ 21, 2010, 21:43:25 »

Wszystko na to wskazuje, ¿e "Kto¶" ten scenariusz napisa³. Kto¶ obrzydliwie bogaty. Je¶li ¶wiatem rz±dzi pieni±dz, to wystarczy przej±æ kontrolê na tym powszechnym pieni±dzem, ¿eby kontrolowaæ i kreowaæ losy ¶wiata. Nie potrzeba wojen i zajmowania cudzych terytoriów - wystarczy bez przelewu krwi zajmowaæ cudze rachunki bankowe... Z³y
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #344 : Wrzesieñ 22, 2010, 17:49:53 »

e¶li chcecie ksi±¿kê, w której wspaniale pokazane jest ¶cieranie siê tradycji, religii pogañskiej i chrze¶cijañskiej, gor±co polecam "Mg³y Avalonu" - wersja legendy arturiañskiej, fantastyczna wprawdzie, ale, jako ¿e bazowana na rzeczywistych kultach pogañskich, wspaniale oddaj±ca ducha tego starcia, tej ró¿nicy i zmiany. Sam przez te ponad 1300 stron przebrn±³em 1,5 dnia - cudowna lektura!

jestem ca³kowicie poch³oniêta, wspania³a lektura.

Zawsze lubi³am opowie¶ci o Królu Arturze Mrugniêcie)

hihihi nawet mój król tak samo ma na imiê U¶miech) dziêki Tene U¶miech)

Pozdrawiam U¶miech

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #345 : Wrzesieñ 28, 2010, 20:18:07 »

10 najdziwniejszych ludzi na ¶wiecie

(fot. Jupiterimages)

Emil Cioran, francuski pisarz rumuñskiego pochodzenia, napisa³ kiedy¶: "(...) gdy uzna³em, ¿e jestem cz³owiekiem najnormalniejszym pod s³oñcem, ogarn±³ mnie strach i ca³± zimê spêdzi³em na czytaniu tomisk z zakresu psychiatrii."

Tego typu problemów z pewno¶ci± nie mia³y osoby, które s± bohaterami naszego rankingu. Za magazynem People publikujemy ranking 10 osób, które z ró¿nych powodów, mo¿na uznaæ za najwiêkszych "dziwaków" na naszej planecie.

...

(fot. AFP)

Urodzony 29 kwietnia 1952 w Leicester David Icke, to by³y profesjonalny gracz w pi³kê no¿n± (gra³ m. in. w Coventry City), ale tak¿e prezenter BBC i rzecznik prasowy brytyjskiej Partii Zielonych. Od roku 1990 roku pe³ni - jak sam okre¶la - funkcjê "pe³noetatowego ¶ledczego w sprawie kontrolowania Ziemi przez Reptilian (ludzi jaszczurów)".

Jego zdaniem, wiele osób zajmuj±cych dzi¶ b±d¼ w przesz³o¶ci wa¿ne stanowiska, to pochodz±ce z innego ¶wiata "ludzie jaszczury". Tajemnicza rasa Reptilian, zdaniem Icke'a, w pe³ni kontroluje bieg wydarzeñ na ¶wiecie. Wed³ug brytyjskiego ekscentryka Reptilianem, b±d¼ potomkiem Reptilian, s± m. in.: by³y amerykañski prezydent George W. Bush, Królowa El¿bieta II i popularny amerykañski piosenkarz country Kris Kristofferson.

Icke wierzy tak¿e w to, ¿e Reptilianie s± wyznawcami kultu szatana. To, w jaki sposób ludzie jaszczury sprawuj± w³adzê nad nasz± planet±, Brytyjczyk opisa³ w swoich15 ksi±¿kach. Jest niezwykle popularny w krajach anglosaskich - w 1999 roku by³ go¶ciem uniwersytetu w Toronto, gdzie poprowadzi³ trwaj±c± ponad 5 godzin konferencjê "naukow±". Zosta³ tam bardzo ciep³o przyjêty, a po skoñczonej konferencji studenci zgotowali mu nawet owacjê na stoj±co.

2/11

...

http://niewiarygodne.pl/gid,11663033,img,11663037,kat,1017185,page,8,title,10-najdziwniejszych-ludzi-na-swiecie,galeriazdjecie.html

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #346 : Wrzesieñ 29, 2010, 04:13:13 »

Jak izotop C14 zak³óci³ spokój pradawnych faraonów

Radiowêglowa metoda datowania*. Gdzie tutaj miejsce na faraonów... có¿... wszystko przez to, ¿e produkcja wêgla C14 nie jest sta³a w czasie - ano nie jest poniewa¿ nasze Ziemi±tko co jaki¶ czas ma dylemat... czy aby nie dokonaæ inwersji biegunów i w takich w³a¶nie chwilach zmniejszone by³o dzia³anie pola magnetycznego Ziemi. Ale mo¿e wszystko od pocz±tku :]

Poniewa¿ istnienie tego¿ izotopu pierwsi zauwa¿yli naukowcy pracuj±cy w czasie II Wojny ¦wiatowej po próbie wybuchu bomby atomowej na pustyni w Nevadzie by³o to najskrytsz± tajemnic±. S±dzili bowiem oni, ¿e tylko w taki sposób mo¿na go uzyskaæ. Otrzymali potê¿n± warto¶æ przez wybuch i zamierzali na tym za³o¿eniu zbudowaæ aparaturê pomiarow± która pozwala³aby im monitorowaæ czy inne kraje tak¿e czego¶ z broni± atomow± nie próbuj±.

Jakie¿ musia³o byæ i zdziwienie kiedy po ponad roku prac i inwestycji w projekt odkryli, ¿e kolejny instrument w terenie naturalnym daje im pozytywne odczyty. Okaza³o siê, ¿e izotop ten jest wszêdzie! Po jakim¶ czasie zorientowali siê, ¿e pomimo tego, ¿e jest wszêdzie nie jest pochodzenia ziemskiego i dopiero wtedy prace ruszy³y we w³a¶ciwym kierunku.

W 1947 roku na podstawie badañ tego izotopu Libby opracowa³ metodê datowania wykopalisk pochodzenia organicznego i wszystko wydawa³o siê, ¿e ok i wszystko wydawa³o siê, ¿e piêknie... a¿ do nieszczêsnych faraonów...

Okres po³owicznego rozpadu izotopu C14 wynosi 5730lat. Jest wiele naukowych t³umaczeñ ale ja wymy¶li³em swoje w³asne na zasadzie "herbatki góralskiej" - bierzesz szklankê herbaty i wypijasz do po³owy, potem uzupe³niasz wódk±, a potem pijesz do po³owy, potem uzupe³niasz wódk± i pijesz do po³owy itd... teraz bêdzie ka¿demu ³atwiej poj±æ abstrakcje uczonych ;]

W przypadku wieku faraonów taki okres jest bardzo na rêkê, a czêsto nawet w sam raz. Niestety kiedy Pan Libby spróbowa³ swych metod w Dolinie Królów okaza³o siê, ¿e czyj¶ "wnuk ¿y³ przed swoj± babci±" [(c) Ka.] itp... zrobi³ siê rwetes, zrobi³ siê lament... naukowcy zaczeli walczyæ, a teorie sypa³y siê jak z rêkawa. Spory trwa³y jeszcze d³ugo i dopiero w latach 70tych uda³o siê ostatecznie ustaliæ co nie gra³o - w³a¶nie kaprysy naszego Ziemi±tka które zamienia³o swoje bieguny i przez to zmienia³y siê warto¶ci jego pola magnetycznego...   
Jak zatem skorelowaæ takie wahania? Znalaz³ siê sposób! Na ma³ym obszarze w parku w Kanadzie rosn± jeszcze 4 tysiêczne letnie drzewa! Szanowny Pan Libby chcia³ aby mu podarowano takie drzewko tak aby za pomoc± regularnych s³ojów-przyrostów móg³ dokonaæ datowania i korelacji poziomów zawarto¶ci izotopu C14. Oczywi¶cie pozwolenia nie wydano ale robotnicy którzy budowali drogê przejazdow± obok parku "przypadkiem" pomylili siê, odskoczyli na kilkadziesi±t metrów z planu i wci±¿ "przypadkiem" zwalili jedno takie drzewo, a Libby'ego wcale u nich czêsto nie widywano. Co by³o robiæ? S±dziæ? Dali mu to drzewo, a ca³o¶æ jako¶ siê rozesz³a po ko¶ciach...

Efekt? Metoda radiowêglowa, datowanie izotopem C14 sta³a siê dok³adn± i wiarygodn± metod±... choæ nie do koñca bo po tym wszystkim pojawi³ siê jeszcze jeden nieprzewidziany element. Kto? Co? Cz³owiek! który wprowadzi³ znaczne ilo¶ci wêgla pochodz±cego z paliw kopalnych. I znowu trzeba by³o wprowadziæ poprawkê ale o tym wiêcej_tutaj- http://www.if.pw.edu.pl/~pluta/pl/dyd/mtj/zal99/marzantowicz/Siec/Obliczanie%20wieku%20radiow%EAglowego.html

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #347 : Pa¼dziernik 01, 2010, 07:49:09 »

Antynoble rozdane
Pi±tek, 1 pa¼dziernika (06:14)   

Chorym na astmê pomaga kolejka górska, przeklinanie ³agodzi ból, a nietoperze uprawiaj± mi³o¶æ francusk± - autorzy miêdzy innymi tych odkryæ zostali w tym roku uhonorowani w czwartek nagrodami Ig Nobel, nazywanymi te¿ Antynoblami. W tym roku przyznano Ig Noble po raz 21.

...

http://fakty.interia.pl/ciekawostki/news/przeklinanie-na-bol-skarpety-na-buty-antynoble,1538893

Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #348 : Pa¼dziernik 04, 2010, 15:20:26 »

Cytuje z innej strony.

Byæ mo¿e s³yszeli¶cie o czym¶ takim jak Internetowe Archiwum:
http://www.archive.org/

Jest to istniej±ce od dawna gigantyczne archiwum, które ma w ambicjach archiwizowaæ nieustannie ca³y Internet (!). No i zaprawdê, mo¿na nawet w nim znale¼æ np. Onet.pl z 1997 roku (http://web.archive.org/web/199702201736 … w.onet.pl/) oraz wiele innych ju¿ nieistniej±cych stron. W wielu przypadkach Internetowe Archiwum jest jedynym miejscem w którym mo¿na znale¼æ jaki¶ cenny, zaginiony artyku³.

Archiwum to jednak nie zbiera w sobie wszystkiego. Jego mechanizmy odwiedzaj± zazwyczaj te wiêksze i bardziej znane strony. Tymczasem wiele interesuj±cych stron z tematyki ezoterycznej i to jeszcze po polsku nigdy nie trafia do Archiwum, lecz przepada bezpowrotnie.

St±d mój pomys³ - dla zachowania wybranych i waszym zdaniem cennych stron mo¿emy zorganizowaæ w³asne archiwum.

Co o tym my¶licie?
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #349 : Pa¼dziernik 04, 2010, 18:15:12 »

Poni¿ej opis oraz linki do filmu.
Filmowy zapis æwiczenia, które Jane Elliott po raz pierwszy przeprowadzi³a w 1968 roku by³y emitowany ju¿ przez wiele stacji telewizyjnych Stanach Zjednoczonych. Elliott sama stwierdza ¿e "Niebieskoocy to najlepszy ze wszystkich filmów jakie do tej pory zrobiono na temat moich warsztatów, podsumowuje on 28 lat mojej pracy w szko³ach, na uniwersytetach i w korporacjach".

Elliott uwa¿a, ¿e "osoba która wychowa³a siê w amerykañskim spo³eczeñstwie jest ukszta³towana do bycia rasist±/tk±. ¯yjemy w ró¿nych ¶wiatach, jeden jest czarny, a drugi bia³y". Elliott uwa¿a, ¿e najlepsz± metod± uczenia o rasizmie jest stworzenie sytuacji, w której biali do¶wiadcz± na sobie dyskryminacji.

W Niebieskookich obserwujemy grupê 40 osób. S± w¶ród nich nauczyciele/lki, policjanci/tki, pracownicy/ce administracji i pomocy spo³ecznej. Osoby o ró¿nym kolorze skóry, pochodzeniu, kobiety i mê¿czy¼ni. Elliott wdra¿a pseudonaukow± teoriê, która uzasadnia ni¿szo¶æ osób o niebieskich oczach, stosuje wobec nich jawn± dyskryminacjê i przeprowadza testy na inteligencjê, które s± stronnicze kulturowo. Widzimy, jak w ci±gu zaledwie kilku godzin przebywania w atmosferze takiego re¿imu, doros³ych ludzi opanowuje przygnêbienie i roztargnienie, maj± trudno¶ci z wykonaniem najprostszych poleceñ.

Podej¶cie Jane Elliott jest szczególnie trafne dzisiaj. Pokazuje niezbicie, ¿e nawet bez prawnej dyskryminacji, mowa nienawi¶ci, obni¿one oczekiwania i odrzucaj±ce traktowanie mog± mieæ niszczycielski wp³yw na osi±gniêcia osób z grup mniejszo¶ciowych. Czarni cz³onkowie grupy przypominaj± pozosta³ym, ¿e s± poddawani takiemu stresowi nie tylko przez kilka godzin podczas warsztatu, ale ka¿dego dnia, przez ca³e ¿ycie. Elliott podkre¶la ¿e mechanizmy dzia³ania seksizmu, homofobii i ageismu s± takie same.

W swoim domu w stanie Iowa Elliott opowiada, jak proste æwiczenie, które przeprowadzi³a ze swoimi uczniami po zamordowaniu dr Martina Luthera Kinga Juniora, zmieni³o jej ¿ycie. Po tym, kiedy jej æwiczenie zosta³o pokazane w telewizji spotka³a siê z molestowaniem ze strony innych mieszkañców miasta, jej dzieci by³y bite i opluwane, restauracja jej rodziców zbankrutowa³a po tym, jak zosta³a zbojkotowana przez miejscow± spo³eczno¶æ.

Fragmenty jej lekcji i wywiady z by³ymi uczniami potwierdzaj±, ¿e warsztat Jane Elliot sprawi³, i¿ stali siê bardziej wra¿liwi na problem rasizmu. Doradcy/czynie, specjali¶ci/stki, trenerzy/ki oraz psycholodzy/¿ki zgadzaj± siê: Niebieskoocy to film, który powinien obejrzeæ ka¿da osoba.

Czê¶æ 1: http://www.youtube.com/watch?v=IOOCQ_C7pKk&feature=player_embedded
Czê¶æ 2:http://www.youtube.com/watch?v=3zAGUVe6BE8&feature=related
Czê¶æ 3: http://www.youtube.com/watch?v=0Zh7OPxW6YI&feature=related
Czê¶æ 4: http://www.youtube.com/watch?v=WOAD2xfAxYU&feature=related
Czê¶æ 5: http://www.youtube.com/watch?v=qFjiJLWBGK4&feature=related
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 04, 2010, 18:15:55 wys³ane przez Torton » Zapisane
Strony: 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 35 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: