Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 21, 2024, 16:09:07

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 [34] 35 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: w±tek offtopowy  (Przeczytany 315359 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #825 : Listopad 10, 2012, 20:13:34 »

Kate chyba ¿artujesz, a przynajmniej tak mi siê wydaje. Kiara to ma punktów 100 (gratulacje) i w zwi±zku z tym nie muszê pisaæ gdzie ona je ma, choæ to oczywi¶cie moje domniemanie.
Zastanów siê czy mo¿na kogo¶ karaæ, je¶li nie ma powodów? To by³aby raczej egzekucja.
We¼ pod uwagê, ¿e agenci s± ró¿ni, specjalizowani, ale na to jest inny w±tek, a wskazywanie palcem mo¿e przynie¶æ nieoczekiwane skutki.

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #826 : Listopad 10, 2012, 20:16:46 »

blu...

Kate chyba ¿artujesz, a przynajmniej tak mi siê wydaje. Kiara to ma punktów 100 (gratulacje) i w zwi±zku z tym nie muszê pisaæ gdzie ona je ma, choæ to oczywi¶cie moje domniemanie.

Twoje domniemania s± stu procentowo trafione...  Buziak

Kiara U¶miech U¶miech
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #827 : Listopad 10, 2012, 20:22:47 »

cyt blu
We¼ pod uwagê, ¿e agenci s± ró¿ni, specjalizowani, ale na to jest inny w±tek, a wskazywanie palcem mo¿e przynie¶æ nieoczekiwane skutki.

Commandorem nikt nie stanie sie tylko i wylacznie przez kopiowanie i "szczekanie" - na ten TYTUL trzeba sobie na prawde zasluzyc.

//Proponuje watek o tytule nie MANUSKRYPTY PRZETRWANIA, ... tylko MANUSKRYPTY dania umiejetnie w pier...l//

Zapraszam do cwiczen! Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2012, 20:26:07 wys³ane przez Kate » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #828 : Listopad 10, 2012, 20:26:58 »

Kate chyba jeste¶ bardzo m³oda, i brak ci zdrowego os±du, je¶li ju¿ musisz kogo¶ oceniaæ.
Nikt ci nie zabrania przet³umaczyæ i skopiowaæ, spróbuj, mo¿e bêdziesz wiedzia³a, co to znaczy praca.

Edit: Manuskrypt za³o¿y³a Kiara i prosi³a o t³umaczenie.
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2012, 20:29:18 wys³ane przez blueray21 » Zapisane

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #829 : Listopad 10, 2012, 20:53:02 »

Kate chyba jeste¶ bardzo m³oda, i brak ci zdrowego os±du, je¶li ju¿ musisz kogo¶ oceniaæ.
Nikt ci nie zabrania przet³umaczyæ i skopiowaæ, spróbuj, mo¿e bêdziesz wiedzia³a, co to znaczy praca.

Edit: Manuskrypt za³o¿y³a Kiara i prosi³a o t³umaczenie.

Tak to prawda, uwa¿am i¿ s± potrzebne bo ka¿dy korzysta z innej informacji inne rzeczy s± dla niego czytelne.
dziêki blu...  za to t³umaczenie.

Kiara U¶miech U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #830 : Listopad 10, 2012, 21:40:04 »

Zgadza siê, to Twoje domniemanie, bo... ona jako jedyny forumowicz upomnia³a siê o punkty... dla samej siebie, groteskowo¶ci sytuacji dodaje fakt, ¿e kiedy je wprowadzano by³a zdecydowanie przeciwna im.  :]
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #831 : Listopad 10, 2012, 21:47:37 »

Zgadza siê, to Twoje domniemanie, bo... ona jako jedyny forumowicz upomnia³a siê o punkty... dla samej siebie, groteskowo¶ci sytuacji dodaje fakt, ¿e kiedy je wprowadzano by³a zdecydowanie przeciwna im.  :]

Tak czytam, czytam co tu wypisujecie i odnoszê coraz czê¶ciej nieodparte wra¿enie, ¿e merytoryczny poziom dyskusji ruchem jednostajnie przy¶pieszonym zbli¿a siê do zera.....

Na pewno o czym¶ to ¶wiadczy, a raczej o kim¶ ....?

Chyba czas siê st±d  wylogowaæ ....na amen...

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #832 : Listopad 10, 2012, 22:24:13 »

Merytoryczny poziom dyskusji w znacznej czê¶ci tematów (nawet na starym forum) nigdy nie by³ najwy¿szych lotów - lecz muszê przyznaæ, ¿e pojawia³y siê i w nich od czasu do czasu próby rzeczowej dyskusji. Jednak szybko umiera³y, niestety. Wile rzeczy mnie interesowa³o/interesuje, wtedy staram siê mocno w nie wnikaæ - ale czêsto spotyka³em siê z niechêci± pewnych autorów do rozmawiania o szczegó³ach.
S± i w±tki ciekawe.

"Na amen" = bark powrotu pod innym nickiem?  :]
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #833 : Listopad 11, 2012, 09:23:05 »

Nie trzeba ani uciekac na amen, ani wdawac sie w glupawe dyskusje, starczy nabrac dystansu.
Sa inne platformy wymiany zdan i dyskusji.

P.S. Ale prywatnosc to tabu!

« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 09:24:34 wys³ane przez Kate » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #834 : Listopad 12, 2012, 00:10:55 »

Kate, Manuskrypt Przetrwania jest najbardziej poczytnym w±tkiem w ezoteryce - wyt³umaczysz to?

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #835 : Listopad 12, 2012, 00:21:26 »

Kate, Manuskrypt Przetrwania jest najbardziej poczytnym w±tkiem w ezoteryce - wyt³umaczysz to?

raczej- odznaczanym. Bardzo rzadko co¶ w nim przeczytam, wchodzê aby odhaczyæ z nieprzeczytanych.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #836 : Listopad 12, 2012, 18:01:18 »

Ja wyt³umaczê  U¶miech
Ano skasowano w±tek Prawa Uniwersalne U¶miech
W manuskrypcie przetrwania jak sama nazwa wskazuje ucz± siê prze de wszystkim ufo ludkowie jak przetrwaæ. Trochê tam jest naszych komentarzy, czy tez postów w³asnych, ale ogromna wiêkszo¶æ to wklejone channelingi. Du¿y u¶miech
Wiêc ludziska czytaj± i ¶miej± siê w duchu i nie tylko w duchu jak tamci sobie na wzajem dodaj± otuchy, postrzegaj±c wszystko po staremu i z poziomu cia³a fizycznego, a co za tym idzie rozwoju oczywi¶cie ale tylko na planie fizycznym Du¿y u¶miech
My oczywi¶cie oficjalnie nie mamy tak technologicznie ,,rozwiniêtej" cywilizacji jak te ,,lepsze" Du¿y u¶miech
Dodatkowo wprowadzenie tzw ,,wolnej woli" w ostatnim cyklu uchyli³o furtkê najwiêkszemu podzia³owi w dziejach historii cz³owieka w ogóle  U¶miech
No wiêc ka¿dy cz³owiek inny a tam ca³ymi seriami jak z ta¶my Du¿y u¶miech
Teorie, które jeszcze nie tak dawno przyci±ga³y miliony teraz z ledwo¶ci± przyci±gaj± tysi±ce Du¿y u¶miech
Tre¶ci, które kiedy¶ wywo³ywa³y uniesienia ekstazy teraz ¶miesz± Du¿y u¶miech
Ano nowy rodzaj wspó³pracy wymaga akceptacji inno¶ci drugiego i to nie go³os³ownej napisanej tanim chiñskim piórem na chiñskim papierze z makulatury tylko tylko hm stosowanej w praktyce i wykutej w kamieniu Mrugniêcie
Je¿eli siê zauwa¿y zmiany u siebie zauwa¿y siê i dooko³a siebie i zauwa¿y siê zmiany u drugiego i wtedy mo¿e nie bêdzie siê widzia³o co mnie z drugim dzieli, ale co mnie z drugi ³±czy. Du¿y u¶miech
Co mo¿na by tu dodaæ do drugiego bo wtedy on doda co¶ do mnie i np jak siê nawi±¿e kontakt z archanio³em Micha³em to mo¿na bêdzie mu zakomunikowaæ info.
Go¶ciu realizujemy taki a taki projekt potrzeba nam ludzi do wspó³pracy co potrafisz oprócz glêdzenia starych tekstów i bycia ¶wiêtym Du¿y u¶miech 
Jak bêdzie potrafi³ co¶ jak zaakceptuje inno¶æ drugiego i jak nie bêdzie leniem ¿e tak siê wyra¿ê kiepsko pachn±cym to czemu nie Du¿y u¶miech
A jak nie to fora ze dwora Du¿y u¶miech
Ot rozpisa³em siê troszkê Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2012, 18:03:44 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #837 : Listopad 12, 2012, 19:25:19 »

Przebi¶niegu, fakt nieco siê rozpisa³e¶, to nawet dobrze, no i trochê siê rozmarzy³e¶. W Manuskrypcie najczê¶ciej to mówili ostatnio, ¿e ma ciê boleæ g³owa albo druga strona, w ramach przetrwania. A o "wspó³" co¶ tam to te¿ klepali do znudzenia.
Problem jest doczytaæ, bo potem innych rêce bol± od odhaczania nieprzeczytanych, nie¼le z 50 haczyków na przekaz, po 10 na aktywn± sztukê tutaj.
Z tym Archanio³em to jest du¿o wiêkszy problem. Fizycznie jest tak z kilkudziesiêciu nadawców, wiêc jest oczywiste, ze jaka¶ czê¶æ to przebierañcy.  Ja pod tym szyldem wstawia³em przekazy chyba 3 nadawców. Oczywi¶cie wybiera³em, czasami kontrowersyjne, ale moim zdaniem jest tam znacznie wiêcej poza glêdzeniem, ale to moje zdanie i wcale nie mam parcia, aby wszystkich o tym przekonywaæ, zakomunikowaæ tak. Ka¿dy interpretuje sam, tobie odpowiada twoje widzenie, a mnie moje i nie widzê w tym niczego z³ego, albo potrzeby wywalczenia mojego punktu widzenia.
My¶lê, ¿e jeszcze trochê i ziemskie nadajniki oraz ufo klony pozbêd± siê masek, je¶li wcze¶niej po cichu nie znikn±.
Z GFOL ju¿ "afery przekazowe" wychodzi³y, poczekamy na nastêpne.
Co do zmian masz racjê, jest tylko problem, ¿e nie da siê ciebie porównaæ z nikim innym, wiêc wszelkie porównania zawodz±.
¯eby poczuæ wiêzi zamiast ró¿nic to mówi±c popularnie trzeba "umrzeæ" dla ¶wiata, bo stare oprogramowanie nie odpuszcza.
Moim zdaniem masowo jest to tylko mo¿liwe (rozpuszczenie, zmiana oprogramowania) z pomoc± energii zewnêtrznych.
Oczywi¶cie zastanawiam siê na ile jest to mo¿liwe (eh logika 3D), jak d³ugo ta fala musi potrwaæ, czy wywo³a ten efekt setnej ma³py itp. I na dzi¶ mam wiêcej pytañ ni¿ odpowiedzi.
Ale niektóre odpowiedzi znajdujê je¶li nie w tekstach, to miêdzy wierszami jak szacowna prawi.
Fakt, nie wszystko i w sumie niezbyt wiele, ale "lepszy rydz...".

Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #838 : Listopad 12, 2012, 19:43:29 »

blueray21
Moim zdaniem masowo jest to tylko mo¿liwe (rozpuszczenie, zmiana oprogramowania) z pomoc± energii zewnêtrznych.
Dodam szacowny, ¿e z tego co mi wiadomo, to zmiana czy zamiana bêdzie troszkê przypominaæ rozpuszczanie.
Te¿ siê zgodzê, ¿e stare oprogramowanie nie odpuszcza.
Wiêc prawdopodobnie (to ju¿ mój wniosek) chodzi o jak najwiêcej wyci±gniêtych wniosków.
Hm nazwa³bym to bibliotek±, sk³adnica wyci±gniêtych wniosków.
Teraz by do nich siêgn±æ trzeba hm w³±czyæ odbiór no jak to zwa³ trzeba siê postaraæ jeden wiêcej drugi mniej jeden tak drugi inaczej trzeci jeszcze inaczej.
Pewnym jestem tego, ¿e dochodzimy do tego, ¿e wystarczy jak kto¶ otworzy pierwszy jaki¶ zamek furtkê i na innych siê przelewa wa¿ne jest tylko zauwa¿yæ.
Do tego pomocne przynajmniej dla mnie jest wy³±czenie automatyzmu.
Ano obserwuje siê czy nie dzia³am jak rze¼nik, którym kiedy¶ by³em, albo jak drwal, którym kiedy¶ by³em U¶miech, albo jak....którym kiedy¶ by³em tylko jak murarz którym teraz jestem U¶miech
Nie zak³adam kim bêdê bo to wyznaczy potrzeba, a tzw chciejstwo by ja wykluczy³o U¶miech
Có¿ mo¿e jeszcze to co wiem dodam do kogo¶ U¶miech
to pa Du¿y u¶miech
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #839 : Listopad 12, 2012, 20:37:27 »

Ludzie po wylewach,to tez jest zmiana oprogramowania?

Pozdrawiam.Greta
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #840 : Listopad 12, 2012, 20:53:25 »

Na pewno. Teoretycznie tam by³o / jest ³atwiej z t± zmian±. Chcia³em co¶ napisaæ, ale spróbujê inaczej to uj±æ.
Je¿eli po 21.12.2012 rehabilitacja nie bêdzie natychmiastowa, to i tak bêdzie bardzo szybka. Nie jest to moja przepowiednia, czy "wiedza wewnêtrzna", to takie jakie¶ odczucie, w³a¶ciwie nie wiem sk±d. Z drugiej strony czas bêdziemy postrzegali zupe³nie inaczej. Pozostaje nam jeszcze trochê poczekaæ, robi±c swoje, ¿e tak powiem. Podobno te ¦wiêta nie bêd± podobne do ¿adnych innych i mam tak± nadziejê.
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2012, 20:53:50 wys³ane przez blueray21 » Zapisane

songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #841 : Listopad 12, 2012, 21:13:16 »

Ludzie po wylewach,to tez jest zmiana oprogramowania?

Pozdrawiam.Greta

szczerze mówi±c- to w³a¶ciwie co macie na my¶li "zmiana oprogramowania" ?

pozdrawiam  Cool

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #842 : Listopad 12, 2012, 21:17:11 »

blu

Wytlumacze to tym, ze TY blu mi to przekazales.

Dzis ludzie nie sa juz tak glupi, zeby trzymali sie pedzla, gdy "drabine" sie odstawia Mrugniêcie
Programiki sa MANIPULOWANE, jak i w polityce zreszta bywa.

Teraz chodzi o JAKOSC - ilosc klikow mozna uzyskac np. od czlonkow(sorry za wyrazenie) i czlonkin RM, czyli starych bab! w wiekszosci.
Widzialam na wlasne oczy STRACH (w oczach) u tych odbiorcow. Co sie dziwisz, ze szukaja polepszenia, wybawienia, NADZEII??

I na tym zeruje Mistrz o nazwie Skynet - ...
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2012, 21:17:40 wys³ane przez Kate » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #843 : Listopad 12, 2012, 22:11:55 »

Kate, jednak wyt³umaczy³a¶, ¿e to babcie. Co z³ego widzisz w tym, ¿e babcie (oj teraz bywaj± bardzo m³ode)  te¿ poszukuj±? Czy to akurat nie jest przypadkowo zbie¿ne z tym, co Kiara gdzie¶ pisa³a o starszych?
Zawsze mo¿na twierdziæ, ¿e co¶ jest be, gdy inni odbieraj± to inaczej. Jak widaæ prawie ka¿de t³umaczenie jest naci±gane jak przys³owiowa ko³derka.
Wa¿na jest jako¶æ oceny, a w niej obiektywno¶æ.
Zacytujê po raz kolejny  motto Dariusza: "pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi".
Ja przynajmniej próbujê umo¿liwiæ im czytanie ró¿nych tre¶ci poprzez wstawianie tu t³umaczeñ.
Mo¿e na ciebie nie dzia³a prawo przyci±gania ale dziêki niemu niektórzy znajduj± to co w danej chwili jest im potrzebne, nie ka¿dy jest na takim etapie rozwoju jak ty. Czy to tak trudno zrozumieæ - nie jeste¶my tu sami!

Edit: a gdyby by³y z RM moja rado¶æ by³aby potrójna!
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2012, 22:14:36 wys³ane przez blueray21 » Zapisane

Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #844 : Listopad 12, 2012, 22:18:58 »

Kazdy ma jakiegos SZEFA (no chyba, ze udaja).
Nie trzeba brac doslownie. Szefem moze byc wlasny zoladek, albo inne ... potrzeby.
blu - pytales, otrzymales odpowiedz.

Ja nauczam. Ty tlumaczysz chanellingi. A kazdy z nas ma inne grono odbiorcow. Gdy o ilosc chodzi punkt dla ciebie, ale jakosc? tu bede polemizowala.

blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #845 : Listopad 12, 2012, 22:40:26 »

Jako¶æ jak w tym i innych w±tkach próbuje siê nam udowadniaæ zale¿y równie¿ od odbiorcy. I w tym jest sporo prawdy.
Dwie osoby czytaj± to samo, a raportuj± co innego.
W niektórych przypadkach masz racjê, z jako¶ci± tak sobie i wiele powtórzeñ, ale gdzie¶ by³o powiedziane, ¿e prawdziwe przekazy nios± przes³anie na trzech poziomach kodowania. Ja zwykle widzê dwa, ale to nie znaczy, ¿e nie ma wiêcej.
Je¶li chodzi o szefów, to raczej ka¿dy ma ich piramidê, ale to na inny temat.
Nauczanie to bardzo szeroka dzia³alno¶æ, i w tradycyjnym znaczeniu ono jest powiedzia³bym "pouk³adane", a ty moim zdaniem rzucasz kostk±, albo wysypujesz kawa³ki puzzli, przy czym nie mam na my¶li oceny ¼le / dobrze ale jest to zupe³nie inaczej ni¿ (prawie) wszyscy s± przyzwyczajeni. Mo¿e nowe tak ma, ale ja ju¿ stary.

Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #846 : Listopad 13, 2012, 09:46:29 »

blu - swietnie, ze trzymasz sie jakiejs pasji, masz czas, wiec udzielasz sie, znasz sie na obsludze komputerow, studiujesz jezyk, to wszystko trenuje umysl, szare komory. Wiec tym roznisz sie zapewne od rowiesnikow. Tak trzymaj!
Co do moich metod nauczania w istocie sa odmienne od standardowego "kladzenia lopata do glowy", bo nie sa adresowane do kazdego. Szukam prawdziwych odbiorcow, aby pojsc razem dalej, tak jak robili Pitagorejczycy;)

P.S. pssst! blu, a Ty myslisz, ze mi kto to wszystko nakladl? Mrugniêcie
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #847 : Listopad 13, 2012, 10:06:41 »

Kate, a kto ciê tam wie, mo¿e anielscy zrobili ci upload i pstryk i ju¿ jasno, a mo¿e sypiasz ze s³uchawkami w uszach.
Metod jest teraz bezlik, jak kiedy¶ mówili w reklamie.
W/g mnie ty szukasz raczej równych sobie (chocia¿ wydaje ci siê / chcia³aby¶ inaczej), ale to takie moje spostrze¿enie z boku.
Nie chcê ci tu dokuczaæ, ale prawdziwi nauczyciele nie szukali uczniów, oni sami przychodz±, gdy jest czas dla obydwu stron.

Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #848 : Listopad 13, 2012, 10:38:03 »

Faktycznie przetwarzasz wylacznie liniowo.
Napisalam, ze szukam prawdziwych odbiorcow, aby razem pojsc dalej. A ty wyjezdzasz ze staroswiecka hierarchia uczen-czeladnik-mistrz°°
Tak anielscy pokonali tych drugich, czego wynikiem byl upgrade.
Nie chcesz mi dokuczac tak piszesz, alez ja sie wcale nie gniewam, bo i za co?

//Ale to chyba Ty chcesz mi pstryczka w ucho dac za te "manuskrypty" Mrugniêcie// - pisz czlowieku! Nie przejmuj sie moim gadaniem.
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #849 : Listopad 13, 2012, 10:50:51 »

Ale¿ Kate, manuskrypty nie mój wymys³, i nie jestem staro¶wieckim nauczycielem, ¿eby ci dawaæ pstryczki.
Ale stara hierarchia funkcjonowa³a nie¼le, ale to zale¿a³o od nauczyciela, je¶li potrafi³ wypracowaæ partnerstwo w uczniach, mimo ró¿nic poziomów nauka zawsze sz³a wspaniale i by³a niezwykle efektywna. Gdy siê "okopa³" w swojej "wiedzy" to nigdy nie potrafi³ jej przekazaæ. I tu masz jedn± odpowied¼ na wiele pytañ - wspó³praca buduje.
A gadaniem, nie tylko twoim, jak widzisz siê nie przejmujê, bo jakby nie patrzeæ nie znajdziesz dwóch jednakowych punktów widzenia, które krótko mówi±c zale¿± od punktu "siedzenia".

Strony: 1 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 [34] 35 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: