Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 12:15:01

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... 35 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: w±tek offtopowy  (Przeczytany 316000 razy)
0 u¿ytkowników i 9 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
hiacynt
Go¶æ
« Odpowiedz #525 : Sierpieñ 31, 2012, 14:01:52 »

songo - trzeba umrzec, aby przejsc do innego wymiaru.

na pewno to za co siê aktualnie uwa¿amy skoñczy siê,-
czy to jest ego, czy jakie¶ Ja- "addio pomidory"
Mrugniêcie
obym nie musia³ czekaæ do ¶mierci Du¿y u¶miech
W³a¶nie to ogranicza nas w tym wymiarze- boimy siê "umrzeæ" bêd±c przywi±zanymi
do fizycznej postaci któr± tak cenimy.
Chcieliby¶my "zje¶æ ciastko i mieæ ciastko" czyli zachowaæ fizyczn± obecn± postaæ (z drobnymi korektami
u³omno¶ci) i jednocze¶nie podró¿owaæ w czasie i przestrzeni przekraczaj±c granice wyobra¼ni...
St±d nasze wspólne oczekiwanie na wzniesienie nie bêd±ce fizycznym unicestwieniem a obiecuj±ce
boskie mo¿liwo¶ci . Bior±c jednak pod uwagê bêd±ce w naszych wyobra¿eniach i przekazach wizje wy¿szych gêsto¶ci  "cia³o" o wiêkszym spektrum mo¿liwo¶ci jest raczej mniej fizyczne ni¿ nasze.
Zatem...porzuæmy kombinezony...?
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #526 : Sierpieñ 31, 2012, 14:10:32 »

Cytat: Przebi¶nieg
To tak jak z butami masz je s± Twoja w³asno¶ci±- zedrzesz staj± siê nieprzydatne wiêc zmieniasz.

…ale bywaj± ulubione buty… i te siê nosi do szewca… b±d¼ transmutuje…  Du¿y u¶miech

Pa  Chichot
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #527 : Sierpieñ 31, 2012, 14:16:12 »

oczywi¶cie,-
ale dopiero "gdy zabrzmi z³oty róg"
Mrugniêcie
wcze¶niej nie da rady  Buzia na k³ódkê

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #528 : Sierpieñ 31, 2012, 14:18:11 »

ptak Du¿y u¶miech
songo z ca³ym szacunkiem i z za przeproszeniem racz wyj±æ zatyczki z uszu  Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #529 : Sierpieñ 31, 2012, 14:19:46 »

ptak Du¿y u¶miech
songo z ca³ym szacunkiem i z za przeproszeniem racz wyj±æ zatyczki z uszu  Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech

w uszach piszczy mi od lat,-
ale to nie to Mrugniêcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #530 : Sierpieñ 31, 2012, 14:22:12 »

hm... oj oj bo nadejdzie hm ¿al przed utrat± ulubionego obuwia Du¿y u¶miech
w uszach piszczy nie bez kozery szacowny Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
ps
polecam tez piwko wielce szacowny Du¿y u¶miech
dodam jeszcze, ¿e nie warto daæ siê komu¶ tam np iluzji prowadziæ
znajomy byk id±c do uboju mi to rzek³ na ucho Jêzyk
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 31, 2012, 14:24:55 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
hiacynt
Go¶æ
« Odpowiedz #531 : Sierpieñ 31, 2012, 14:23:06 »

oczywi¶cie,-
Mrugniêcie
No niestety nie da...ale mo¿e chocia¿ mentalnie...?
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #532 : Sierpieñ 31, 2012, 14:26:15 »

Cytat: Songo1970
ale to nie to 

Id¼ do laryngologa na wyp³ukanie korków, powa¿nie…  Chichot

…bo to mo¿e byæ to.  Du¿y u¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #533 : Sierpieñ 31, 2012, 14:29:22 »

ale to nie to 

Id¼ do laryngologa na wyp³ukanie korków, powa¿nie…  Chichot

…bo to mo¿e byæ to.  Du¿y u¶miech

oj Ptaku- wyp³ukali mi uszy, wycieli migda³ki, zrobili trepanacje czaszki,-
i co?, i nic- ¿adnej poprawy(je¿eli chodzi o tzw. zdrowy rozs±dek) Du¿y u¶miech

oczywi¶cie,-
Mrugniêcie
No niestety nie da...ale mo¿e chocia¿ mentalnie...?

to ju¿ prêdzej, ale do mety ju¿ nie daleko U¶miech
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 31, 2012, 14:30:45 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #534 : Sierpieñ 31, 2012, 14:34:24 »

i co?, i nic- ¿adnej poprawy(je¿eli chodzi o tzw. zdrowy rozs±dek)   

…bo dalej ³azisz w starych ³apciach.  Du¿y u¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #535 : Sierpieñ 31, 2012, 14:42:26 »

i co?, i nic- ¿adnej poprawy(je¿eli chodzi o tzw. zdrowy rozs±dek)  

…bo dalej ³azisz w starych ³apciach.  Du¿y u¶miech

bo ja wiem..? Du¿y u¶miech

sfinks
Go¶æ
« Odpowiedz #536 : Wrzesieñ 10, 2012, 20:41:29 »

songo - trzeba umrzec, aby przejsc do innego wymiaru.

na pewno to za co siê aktualnie uwa¿amy skoñczy siê,-
czy to jest ego, czy jakie¶ Ja- "addio pomidory"
Mrugniêcie
obym nie musia³ czekaæ do ¶mierci Du¿y u¶miech
songo  ,jestem takiego samego zdania ,jestem gotowa wszystko oddaæ co posiadam i sam± siebie ,na rzecz doskonalszej rzeczywisto¶ci .Nie ma czego ¿a³owaæ ,to tak jakby kto¶ trzyma³ w szafie przedpotopowy p³aszcz i za nic w ¶wiecie nie chcia³ siê z nim rozstaæ .

S± tacy ludzie ,którzy zbieraj± wszystko co kiedykolwiek u¿ywali a obecnie chowaj± to po k±tach ,poniewa¿ wychodz± z za³o¿enia ,¿e kiedy¶ mo¿e siê przydaæ .

Ja ju¿ dawno upora³am siê z tym ,kiedy¶ te¿ trzyma³am ró¿ne graty i ciuchy ,bo ¿al mi by³o wyrzuciæ .Obecnie przesia³am wszystko ,robi³am to jednak sukcesywnie ,powoli ,czêsto ,a¿ wesz³o mi to w krew .Teraz mogê powiedzieæ o sobie ,¿e nie przywi±zujê takiego wielkiego znaczenia do tego co mam .Ale musia³am nad tym trochê popracowaæ .

Robi³am to intuicyjnie ,czyli czu³am tak± potrzebê ,ale nie wiedzia³am do jakiego wyniku mnie to poprowadzi ,nawet na my¶l mi nie przychodzi³o po co to robiê .Czyli da³am siê poprowadziæ jakiej¶ wy¿szej ¶wiadomo¶ci (nad ¶wiadomo¶æ?)
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #537 : Wrzesieñ 10, 2012, 21:18:15 »

sfinksie

Odwieczny dualizm: duch i materia.
Od czasu zbieraczy i mysliwych.
A faktycznie po co obrastac w niepotrzebne rzeczy... ale to tez jest manipulacja, bo "wyzsza sila", ktora tak slicznie i szczerze uczy nas, jak mamy pozbyc sie balastu, w koncu zacznie zadac od nas NASZEJ materii tzn. organy wewnetrzne, krew, neurony itd. itp.

Pomyslec warto! Straszny i okrutny trik! P³acz

chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #538 : Wrzesieñ 10, 2012, 21:47:05 »

S± tacy ludzie ,którzy zbieraj± wszystko co kiedykolwiek u¿ywali a obecnie chowaj± to po k±tach ,poniewa¿ wychodz± z za³o¿enia ,¿e kiedy¶ mo¿e siê przydaæ

Ja to nazywam " przydasie" Du¿y u¶miech  ale niektóre "przydasie" rzeczywi¶cie siê przydaj± .Nie mo¿na wszystkiego wyrzucaæ,do dzi¶ ¿a³ujê mojej poka¼nej kolekcji butów,sukienek spodni z lat 70-ych.Teraz moda wraca i mog³yby siê przydaæ  Du¿y u¶miech
Tak te¿ jest z wiedz±  i do¶wiadczeniem zdobywanymi przez lata,tego nie da siê wyrzuciæ,a wrêcz przeciwnie, to trzeba zachowaæ ,bo kiedy¶ siê przyda U¶miech

edit: mo¿e w³a¶nie w innym wymiarze lub w innym ¿yciu U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 10, 2012, 21:54:00 wys³ane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #539 : Wrzesieñ 10, 2012, 21:56:35 »

Ja np.zachowalam buty bardzo eleganckie szpilki. Trzymam je w piwnicy i od czasu do czasu kiedy
jestem w piwnicy nakladam je i sobie poprostu pochodze. One sa prawie 25 lat stare byly przebojowe,
dzisiaj moje nogi niestety ale oczekuja wygodnych mieciutkich i w dodatku leczniczych bucikow.
Tak wyglada zbieractwo.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #540 : Wrzesieñ 11, 2012, 12:25:09 »

A ile¿ to zbieramy "przydasi" w umys³ach ?
Ta koncepcja siê przyda, tamta siê przyda, to mnie rozwija, a tamto te¿ byæ mo¿e wiêc biore, bo siê przyda Mrugniêcie
A potem ¿al wyrzuciæ Du¿y u¶miech
Pojawia siê przywi±zanie do rzeczy i do ludzi - nawet tych toksycznych. Bo lepsze z³e , ale znane ni¿ nowe nieznane ?
Boimy siê zmian w ¿yciu , bo to oznacza porzucenie nawyków i wielu przywi±zañ. Przywi±zañ, które latami budowa³y "moje JA".

Z umys³em jest trochê tak jak z tymi nogami i szpilkami - umys³ potrzebuje co i rusz innego "obuwia". ... i z ¿adnego ostatecznie nie jest zadowolony. Ale w sumie to po co Ci przywi±zanie do tego, co wykombinuje umys³ ?
sfinks
Go¶æ
« Odpowiedz #541 : Wrzesieñ 11, 2012, 13:11:18 »

Jak¿e trudno nam siê rozstaæ z gór± dobytku ,jaki zgromadzili¶my przez ca³e ¿ycie.
Niektórzy to nawet  w dziesiêciu wagonach kolejowych  nie zmie¶ciliby tego ch³amu ,uwielbiaj± to wszystko , rozstaæ siê im trudno z tym co do nich nale¿y ( z ma³ego chêtnie udzielaj) nikomu nie dadz± nic ,poniewa¿ trzyma ich w swoich karbach nadmierny egoizm.

Otó¿ ,trzeba zdaæ sobie sprawê ,¿e z walizami ani kuframi ,,¦wiêty Piotr ,, nie przyjmie nikogo ,a to ze wzglêdu na to ¿e ,,Brama jest w±ska i ostra ,, Dlatego gdyby nawet kto¶ chcia³,, przeszmuglowaæ,, swój dobytek ,to nic z tego .
po drugie ,te olbrzymie ,,dorobki ¿ycia,, strasznie obci±¿aj± i spychaj± delikwenta w dó³,a biedaków do d¼wigania (jak to u nas popularne) ju¿ nie bêdzie ,trzeba bêdzie samemu na barki to wzi±æ .
Któ¿ temu podo³a?

Przedstawiê tutaj streszczenie pewnej ba¶ni ,która bêdzie adekwatna do wyt³umaczenia tego co wy¿ej .

Jest to ba¶ñ o trzech braciach ,którzy dowiedzieli siê ,¿e na szklanej górze jest uwiêziona  królewna ,kto j± uwolni dostanie ,,jej rêkê,, oraz po³owê  królestwa .
Swoj± kandydaturê najpierw zg³osi³ pierwszy brat ,bogaty i mo¿ny pan.
 Mia³ on konia o z³otych podkowach ,by³ pewnym siebie,kto jak kto ? ale on na pewno podo³a temu zadaniu.Przecie¿ jest bogaczem i byæ w³adc± królestwa przystoi jemu ,jak nikomu wiêcej na ¶wiecie .
Podj±³ próbê ale koñ mimo ,¿e mia³ z³ote podkowy ,ze¶lizgiwa³ siê ze szklanej góry i musia³ on odej¶æ z niczym .

Drugi brat te¿ zamo¿ny kalkulowa³ ,¿e mo¿e jemu siê uda ,poniewa¿ jest bardzo znanym cz³owiekiem i piastuje wiele godnych funkcji ,wiêc w³adza nad królestwem nale¿y siê jemu w pierwszej kolejno¶ci .
Podj±³ próbê ,ale koñ jego mimo ,¿e mia³ srebrne  podkucia i by³ piêkny ,dobrej rasy - nie podo³a³ i drugi brat musia³ odej¶æ z niczym .

Wtedy odezwa³ siê najm³odszy brat ,ubogi nic nieznacz±cy w spo³eczno¶ci,a mia³ on  konika bu³anka ,niepozornego ,którego dosta³ od ojca  podczas podzia³u maj±tku rodzinnego .
Wszyscy ¶miali siê z niego ,pukali siê  w czo³o niby,¿e  taki sierota a pcha siê po to, co nale¿y siê tylko zas³u¿onym i wybitnym ludziom.
-Dok±d siê bracie pchasz?
 Jeste¶ nêdznym cz³owiekiem i koñ twój te¿ marnie wygl±da .Bracia twoi wielcy bogacze na swoich wspania³ych rumakach ,nie podo³ali ,a tobie co¶ siê marzy? nic ci z tego nie wyjdzie .

Byli jednak w b³êdzie ,gdy¿ konik niepozorny i w³a¶ciciel ubogi ,byli leciutcy jak piórko ,poniewa¿ nic ich nie obci±¿a³o ( ca³a ta graciarnia zwana dobytkiem) ledwo koñ dotkn±³ szklanej góry ,od razu wyros³y mu skrzyd³a i polecia³ jak ptak na sam szczyt ,tam gdzie uwiêziona by³a piêkna królewna .
Miêdzy  skromnym bratem i królewn± ,od razu  zaiskrzy³o piêkne uczucie ,poniewa¿ by³ on mi³ym ,delikatnym  oraz odwa¿nym bohaterem . Jak to w bajkach bywa ,pobrali siê a m³odszy brat zosta³ królem i starsi bracia musieli mu siê czapkowaæ , nie do¶æ ¿e stracili wspania³± okazjê bycia kim¶, to na dodatek zostali strasznie upokorzeni .
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 11, 2012, 13:15:09 wys³ane przez sfinks » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #542 : Wrzesieñ 11, 2012, 13:28:36 »

@Sfinks
Jak to w bajkach bywa ,pobrali siê a m³odszy brat zosta³ królem i starsi bracia musieli mu siê czapkowaæ , nie do¶æ ¿e stracili wspania³± okazjê bycia kim¶, to na dodatek zostali strasznie upokorzeni .

Niestety ,ale w³a¶nie w ten sposób koñczy siê wiêkszo¶æ bajek. Osi±gn± cel - królewnê i pó³ królestwa , a bracia musieli siê ukorzyæ i mu czapkowaæ . Tak oto rodzi sie "o¶wiecone ego".
Najm³odszy braciszek by³ wolny , lekki ,¿e  na skrzyd³ach swego konia (ekhm bez komentów prosze)  móg³ fruwaæ, a po zdobyciu szklanej góry ZOSTA£ KIM¦. Wszelka zawi¶æ i bogactwo i masa zobowi±zañ , przyku³y go na resztê ¿ycia do zamku wysadzanego z³otem.

Cel to , czy z³ota klatka na w³asne ¿yczenie ?
Kluczem s± tu dwa s³owa " KIM¦" oraz "W£ASNE" (¿yczenie). To dla tych co maj± uszy do s³uchania Du¿y u¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #543 : Wrzesieñ 11, 2012, 14:01:51 »

Cytat: East
Wszelka zawi¶æ i bogactwo i masa zobowi±zañ , przyku³y go na resztê ¿ycia do zamku wysadzanego z³otem.

A mo¿e wcale nie przyku³y? Mo¿e wystarczaj±co pozna³ on smak wolno¶ci, by pozostaæ wolnym
nawet w bogactwie?
Prawdziwy baga¿ d¼wiga siê w umy¶le i sercu. Je¶li tam przestronnie i lekko, to i materia niewiele mo¿e.  Mrugniêcie

Zak³adam, ¿e najm³odszemu bratu chodzi³o jedynie o uwolnienie królewny (jakkolwiek to rozumieæ).
A w nagrodê otrzyma³ mi³o¶æ i królestwo, te¿ rozumiane ró¿nie.  Chichot 

Tak jest bardziej bajkowo, poza schematami.  Du¿y u¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #544 : Wrzesieñ 11, 2012, 15:27:46 »

Ptaku , starsi bracia (ci którym podryw sie nie uda³ )

nie do¶æ ¿e stracili wspania³± okazjê bycia kim¶, to na dodatek zostali strasznie upokorzeni .

A przez KOGO ?  No ? Mrugniêcie

Jeszcze fajne info znalaz³em off-topowe

Internet rzeczy, czêsto uto¿samiany z urz±dzeniami, które maj± dostêp do sieci, to przysz³o¶æ, ale mo¿e byæ tak¿e ogromnym zagro¿eniem. – Czas, rodzaj i miejsce wykonywanej przez cz³owieka czynno¶ci bêd± mog³y byæ identyfikowane ze stuprocentow± dok³adno¶ci± – mówi w wywiadzie dla PAP prof. Wojciech Cellary z Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu.

Zdaniem naukowca, w chwili obecnej mamy do czynienia z internetem dla ludzi, jednak w przysz³o¶ci rozwinie siê tzw. internet rzeczy. – Przedmioty codziennego u¿ytku, np. drzwi, okna, pralki, grzejniki, buty, samochody, lampy na ulicy bêd± wyposa¿one w procesory zdolne nie tylko do przetwarzania danych, ale te¿ do wzajemnego komunikowania siê przez sieæ nazywan± w³a¶nie internetem rzeczy – zaznacza prof. Cellary.

Co wiêcej, przedmioty te bêd± mog³y komunikowaæ siê ze sob± bez udzia³u cz³owieka. Przysz³o¶æ mo¿e wiêc wygl±daæ tak, ¿e to nie my bêdziemy fizycznie "kontaktowaæ siê" z oknem, aby je zamkn±æ, tylko zrobi to za nas noszony przez nas zegarek. – Taki sprzêt mo¿e mierzyæ nam ci¶nienie, puls czy temperaturê i przekazaæ te dane do ca³ego sprzêtu domowego, który dostosuje panuj±ce w domu warunki do naszego fizycznego stanu – przewiduje naukowiec.

http://wiadomosci.onet.pl/nauka/internet-rzeczy-zagrozeniem-dla-naszej-prywatnosci,1,5238768,wiadomosc.html

To ju¿ nie chodzi o niewolê w z³otym pa³acu, ale nawet od gad¿etów Mrugniêcie
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #545 : Wrzesieñ 11, 2012, 15:48:34 »

Cytat: East
A przez KOGO ?  No ?   

No przez w³asne Ego, które nie jest JA.  Du¿y u¶miech To JA stwarza okazjê do nauczenia siê, w³a¶nie poprzez takie upokarzaj±ce Ego.
Ego jest narzêdziem do stwarzania egotycznego bólu w celach wyci±gania w³a¶ciwych wniosków.
Ego zabiera wolno¶æ, JA wolno¶æ daje.

Wszyscy posiadamy w³asn± szklan± górê do pokonania oraz siebie do uwolnienia. W bajkach jest to zazwyczaj królewna.
Czasami sierotka Marysia, czasami z³a czarownica. A lustereczko pokazuje, tylko kto chce ogl±daæ ciemn± stronê ksiê¿yca?  Chichot

-----------------------

Czy zagra¿a nam niewola ze strony gad¿etów? Jak sobie je zaprogramujemy, tak nam bêd± s³u¿yæ.  Mrugniêcie

sfinks
Go¶æ
« Odpowiedz #546 : Wrzesieñ 11, 2012, 18:12:26 »

Ptaku , starsi bracia (ci którym podryw sie nie uda³ )

nie do¶æ ¿e stracili wspania³± okazjê bycia kim¶, to na dodatek zostali strasznie upokorzeni .

A przez KOGO ?  No ? Mrugniêcie

Jeszcze fajne info znalaz³em off-topowe

Internet rzeczy, czêsto uto¿samiany z urz±dzeniami, które maj± dostêp do sieci, to przysz³o¶æ, ale mo¿e byæ tak¿e ogromnym zagro¿eniem. – Czas, rodzaj i miejsce wykonywanej przez cz³owieka czynno¶ci bêd± mog³y byæ identyfikowane ze stuprocentow± dok³adno¶ci± – mówi w wywiadzie dla PAP prof. Wojciech Cellary z Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu.

Zdaniem naukowca, w chwili obecnej mamy do czynienia z internetem dla ludzi, jednak w przysz³o¶ci rozwinie siê tzw. internet rzeczy. – Przedmioty codziennego u¿ytku, np. drzwi, okna, pralki, grzejniki, buty, samochody, lampy na ulicy bêd± wyposa¿one w procesory zdolne nie tylko do przetwarzania danych, ale te¿ do wzajemnego komunikowania siê przez sieæ nazywan± w³a¶nie internetem rzeczy – zaznacza prof. Cellary.

Co wiêcej, przedmioty te bêd± mog³y komunikowaæ siê ze sob± bez udzia³u cz³owieka. Przysz³o¶æ mo¿e wiêc wygl±daæ tak, ¿e to nie my bêdziemy fizycznie "kontaktowaæ siê" z oknem, aby je zamkn±æ, tylko zrobi to za nas noszony przez nas zegarek. – Taki sprzêt mo¿e mierzyæ nam ci¶nienie, puls czy temperaturê i przekazaæ te dane do ca³ego sprzêtu domowego, który dostosuje panuj±ce w domu warunki do naszego fizycznego stanu – przewiduje naukowiec.

http://wiadomosci.onet.pl/nauka/internet-rzeczy-zagrozeniem-dla-naszej-prywatnosci,1,5238768,wiadomosc.html

To ju¿ nie chodzi o niewolê w z³otym pa³acu, ale nawet od gad¿etów Mrugniêcie
Zostali upokorzeni ,poniewa¿ ich brat nic nie znacz±cy i pogardzany z którego siê ¶miali ,okaza³ siê kandydatem do korony i ich w³adc± . Nic bardziej nie upokarza  cz³owieka maj±cego siê za wielk± figurê ,ni¿ wywy¿szenie ponad niego innych ludzi ,przedtem przez nich pogardzanych i wed³ug nich ,bez znaczenia.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #547 : Wrzesieñ 11, 2012, 21:20:35 »

@sfinks
Zostali upokorzeni ,poniewa¿ ich brat nic nie znacz±cy i pogardzany z którego siê ¶miali ,okaza³ siê kandydatem do korony i ich w³adc± . Nic bardziej nie upokarza  cz³owieka maj±cego siê za wielk± figurê ,ni¿ wywy¿szenie ponad niego innych ludzi ,przedtem przez nich pogardzanych i wed³ug nich ,bez znaczenia.

Nic bardziej nie upokarza ni¿ bycie wyniesionym nad innych bêd±c wcze¶niej skromnym i prawym cz³owiekem.

¯adne czyje¶ upokorzenie nie daje satysfakcji prawdziwemu cz³owiekowi. Mo¿e tylko zaspokoiæ ¿±dze w³adzy i pragnienie odegrania siê za wszelkie czasy, a to bardzo p³ytkie i niszcz±ce cz³owieczeñstwo .
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #548 : Wrzesieñ 11, 2012, 21:33:28 »

Jak to w bajkach bywa ,pobrali siê a m³odszy brat zosta³ królem i starsi bracia musieli mu siê czapkowaæ , nie do¶æ ¿e stracili wspania³± okazjê bycia kim¶, to na dodatek zostali strasznie upokorzeni .

Czy trzeba byæ królem ¿eby "kim¶ " byæ ? Po za tym to tylko rywalizacja ,a nie upokorzenie,wygrywa lepszy i sprytniejszy .Czy biegacze na bierzni czuj± siê upokorzeni gdy przegraj± z lepszym ?

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #549 : Wrzesieñ 14, 2012, 15:03:13 »

Cytat: Kiara
¯e Buddy¶ci przekazuj± takie bzdury o dwóch równocze¶nie wcielonych iskrach ¿ycia jednej Energii , to mnie bardzo dziwi. Nie dziwi mnie ¿e nie¶wiadomi tych k³amstw ludzie wierz± w nie.

Niektórzy badacze wprowadzaj±c pacjentów w g³êboki regresing równie¿ dowodz±, ¿e dana energia
mo¿e wysy³aæ dwie iskry wcielaj±ce siê w tym samym czasie. Pisze o tym w swoich ksi±¿kach
chocia¿by znany Michael Newton. Zatem, ¶wiadomo¶æ contra ¶wiadomo¶æ?  Chichot

A ¿eby by³o ¶mieszniej, to Kiara, ta od My¶licieli twierdzi, ¿e nie mia³a ludzkich wcieleñ na Ziemi. 
Patrz: (Kiara przekaz) http://www.nowalska.pl/90-radiomw.html

I komu tu wierzyæ? Chyba tylko sobie.  Du¿y u¶miech
Strony: 1 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... 35 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: