Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 11, 2025, 22:18:43

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... 35 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: wÂątek offtopowy  (Przeczytany 318459 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
east
Gość
« Odpowiedz #550 : Wrzesień 14, 2012, 15:20:30 »

Tych mniemaĂą Kiary nie da siĂŞ pĂłki co sprawdziĂŚ, ale wnioskujÂąc z zasady fraktalnej "jako na niebie tak i na ziemi" moÂżna wysnuĂŚ zupeÂłnie inny obraz rzeczywistoÂści.

Otó¿ to klasyczne podzielenie na jedno po³¹czenie duszy z jednym cz³owiekiem jednym z³otym sznurem (plus drugi , ale srebrny ) ma jedynie utrwalaÌ separacjê cz³owieka od drugiego cz³owieka i od Ca³oœci. Jest to wiedza wdrukowana przez Myœlicieli , o czym sama Kiaro piszesz
Ja wiem i wiedza ta pochodzi z przestrzeni MyÂślicieli ZaÂświatowych

Generalnie wiadomo, Âże  ÂŚwiadomoœÌ jest we wszystkim . Nawet wspó³czesna nauka juÂż do tego doszÂła (rĂłwnowaÂżnoœÌ masy=energii=ÂświadomoÂści) , choĂŚ to wiedza w powijakach zaledwie.

Skoro tak, to Jednia bezpoœrednio po³¹czona jest nie z jedn¹ istot¹ , a ze wszystkimi jednoczeœnie, bo w ka¿dej formie przebywa, ka¿d¹ formê o¿ywia (w jej w³aœciwym zakresie) i kontroluje przep³ywy energii pomiêdzy nimi. Nawet relacje miêdzyludzkie nie nawi¹zuj¹ siê przypadkowo zaœ zdarzenia ¿yciowe to lekcje przebudzenia do przepracowania.

Dowody na to s¹ obecne choÌby jak w temacie o DNA, ¿e da³o siê , steruj¹c charakterystyk¹ czêstotliwoœci , przekszta³ciÌ ¿abê w salamandrê i odwrotnie. Ka¿d¹ formê fizyczn¹ da siê przekszta³ciÌ w³¹czaj¹c /wy³¹czaj¹c sekwencje DNA , a ŒwiadomoœÌ czyni to naturalnie i bezwysi³kowo.

Nie byÂłoby zatem Âżadnych poÂśrednikĂłw zaÂświatowych w tym procesie. Oni sÂą niczym Watykan filtrujÂący prawdziwÂą wiedzĂŞ poprzez dogmaty i w ten sposĂłb kontrolujÂąc swoich "wyznawcĂłw" na Ziemi.

System wartoÂści, ktĂłry ksztaÂłtuje wczeÂśniej wprogramowany implant JA w ludzkiej formie Âżywi siĂŞ poÂśrednio , poprzez naÂłoÂżony implant, energiÂą tej ÂŚwiadomoÂści pasoÂżytniczo, poniewaÂż sam nie ma bezpoÂśredniego dostĂŞpu. StÂąd jeden sznur zÂłoty. Owszem , jedna forma ma jedno pasmo czĂŞstotliwoÂści nadawania/odbioru , czyli wymiany informacji ze ÂŚwiadomoÂściÂą, ale nie jesteÂśmy formami. To tylko zewnĂŞtrzne awatary Istnienia.  MoÂżna by napisaĂŚ, Âże wszyscy "jesteÂśmy" bliÂźniaczymi pÂłomieniami w swej Naturze
Jednak¿e z powodu JA ta oczywistoœÌ jest zniekszta³cona , wykrzywiona, a wrêcz wynaturzona.

MoÂżna siĂŞ kurczowo trzymaĂŚ idei SIEBIE indywidualnej , niepowtarzalnej istoty na wszystkich planach kosmicznych, ale to bĂŞdzie tylko wyobraÂżenie, a w dodatku wyobraÂżenie ograniczajÂące i wykluczajÂące z CaÂłoÂści.

Bez wzglêdu na "wymiar" czy "gêstoœÌ" owo wyobcowanie od Ca³oœci bêdzie tworzy³o podzia³y na na ka¿dym z poziomów , choÌby i najbardziej subtelne. "Ej¿e, a poka¿ ile tam energii zgormadzi³eœ w swoim graalu ? Phi tam, ja mam wiêcej , jestem wy¿ej i dalej ni¿ Ty" Du¿y uœmiech

Takie postawy siĂŞ spotyka powszechnie nawet wÂśrĂłd "oÂświeconych". To ludzie, jak to mĂłwiÂł Adyashanti, ktĂłrzy wskakujÂą na scenĂŞ wyrywajÂąc mistrzowi mikrofon z rĂŞki by opisaĂŚ WÂŁAÂŚCIWÂĄ  (wg nich) PRAWDÊ OSTATECZNÂĄ.  Afro
To etap pt "oÂświecone ego".

KaÂżde serce to bliÂźniaczy pÂłomieĂą rezonujÂący. Tam go widaĂŚ i i to pokazuje uwaÂżnoœÌ, wiĂŞc warto temu siĂŞ poddaĂŚ bez sÂłuchania wewnĂŞtrznego "powtarzacza" w gÂłowie kierujÂącego uwagĂŞ  na podziaÂły , dusze , byty , ja , mnie, moim, ich , tamtych, siamtych, owamtych.
Najpierw zatem przyjrzeĂŚ siĂŞ czym jest Ăłw  "powtarzacz- przeszkadzajka " MrugniĂŞcie Czy na prawdĂŞ jest ?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2012, 12:36:44 wysłane przez songo1970 » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #551 : Wrzesień 14, 2012, 16:26:58 »

Cytat: East
To etap pt "oÂświecone ego".

I tylko „oÂświecone ego” potrafi "kraœÌ" cudze wcielenia, iskierki boÂże, a nawet caÂłe matryce.  DuÂży uÂśmiech
CzyÂżby to z niedowartoÂściowania? Na szczĂŞÂście, jak sÂłusznie zauwaÂżyÂłeÂś, to tylko etap.
Oby nie rozciÂągniĂŞty na wiecznoœÌ.  Chichot

Cytat: East
KaÂżde serce to bliÂźniaczy pÂłomieĂą rezonujÂący.

Z tym stwierdzeniem jak najbardziej rezonujĂŞ.  UÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #552 : Wrzesień 14, 2012, 20:05:14 »

Wiele s³ów pada i wiele jeszcze padnie , tak mniemam by wÂłasne wirowanie uwznioÂśliĂŚ cudzego pomniejszeniem, czy jest to tylko niezrozumieniem, niewiedzÂą  czy teÂż innÂą motywacjÂą czynione?
Pozostawmy przemyÂślenia tym , ktĂłrzy w niepewnoÂści wiedzy siĂŞ gubiÂą.

Kiara ZaÂświatowa Energia  twierdzi " ja nigdy nie ÂżyÂłam na ziemi jak inni ludzie..." i jest to jak najbardziej prawdziwe twierdzenie jak rĂłwnieÂż to iÂż Jej Dom jest tam gdzie DOM W.T... ale  zrozumienie Jej s³ów wymaga nie blokowania siebie z gĂłry pomyÂślanymi wÂłasnymi prawdami.
Kiara jako Energia ZaÂświatowa, jako wielka i przepiĂŞkna Energia nie wciela siĂŞ w materialnym Âświecie, zresztÂą Âżadna Energia z tej przestrzeni tego nie czyni, naprawdĂŞ Âżadna!
JednakÂże wydzielajÂą one z siebie ( rzekÂła bym mniejsze matryce - Matki) ktĂłre sÂą energetycznymi matrycami dla zaistnienia Âżycia w pewnych obszarach.
Wiedza ta poniekÂąd zanana , bywa pomijana w zrozumieniu istnienia Âżycia w zrozumieniu roli ktĂłrÂą speÂłnia Energia ZaÂświatowa wobec niego.  Obecnie Energie niewcielajÂące siĂŞ przybliÂżyÂły siĂŞ do przestrzeni wcieleĂą , wspierajÂą piĂŞkno transformacji Âżycia przekazem zarĂłwno czystej energii jak i przemienionej w s³ów pÂłyniĂŞcie. 
Kiara nie wyparÂła siĂŞ swojego bycia wcielonÂą , Ona jedynie potwierdziÂła swojÂą innoœÌ i wyjÂątkowoœÌ  roli peÂłnionej w przestrzeni w ktĂłrej Ludzie swoje role peÂłniÂą. Jest to prawda niezaprzeczalna bowiem rolÂą tej Energii naprawdĂŞ nie jest Jej osobisty rozwĂłj w wymiarach duÂżo niÂższych od miejsca Jej DOMU.

BywajÂąc w przestrzeni Ludzkich domĂłw materialnych niesie ONA zawsze  w sobie wiedzĂŞ wsparcia Âżycia  , ktĂłrÂą MOCÂĄ swojÂą  rozsiewa w przestrzeniach do ktĂłrych sercem skierowaÂła spojrzenie.

Moc Kiary oraz wibracja jej Energii  nie moÂże  zaistnieĂŚ ca³¹ jej peÂłniÂą w Âżadnej przestrzeni niÂższej energetycznie od Jej DOMU. Zatem musi byĂŚ obniÂżona do moÂżliwoÂści przejawienia siĂŞ w kaÂżdej przestrzeni w ktĂłrej pisze opowieœÌ sercem swoim. 

Jak by to proÂściej ukazaĂŚ? To tak jak moc latarni morskiej doskonale widoczna z oddali dla oczu Âżeglarzy  czyni ich drogĂŞ ÂłatwiejszÂą, ale gdy w jej bezpoÂśrednim Âświetle chcieli by swoje mapy odczytaĂŚ,ono ich oÂślepi , zaprawdĂŞ nic nie zobaczÂą.
Zatem przybliÂżeniem jasnoÂści wÂłaÂściwym do czynĂłw jest bynajmniej czasowe - chwilowe zasÂłoniĂŞcie wiĂŞkszoÂści  ÂświatÂła latarni. Pozostawiona jej tylko jedna jaÂśniejÂąca ÂżarĂłwka doskonale swoja role wypeÂłni. Czy jest ona latarni pomniejszonym blaskiem, czy obniÂżonÂą jedynie mocÂą  stosownym do celu  osiÂągniĂŞcia, a moÂże nie jest juÂż latarniÂą dla tych , ktĂłrzy zasady tej jeszcze nie zrozumieli?

Zatem ÂżyczĂŞ jasnoÂści zrozumienia tego, co jeszcze w blasku wielkim  swojego zrozumienia nie znalazÂło.

A Âżeby byÂło Âśmieszniej, to Kiara, ta od MyÂślicieli twierdzi, Âże nie miaÂła ludzkich wcieleĂą na Ziemi.
Patrz: (Kiara przekaz) http://www.nowalska.pl/90-radiomw.html

Nie, Kiara nie twierdzi iÂż na ziemi wcieleĂą nie miaÂła ale jedynie , iÂż   identycznych jak ludzie (ze wzglĂŞdu na swojÂą wyjÂątkowÂą  rolĂŞ) ich nie miaÂła. Z czym zgadzam siĂŞ w 100%, bowiem rola Kiary zawsze jest wyjÂątkowa wszĂŞdzie gdzie pojawia siĂŞ ta Energia.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 14, 2012, 20:28:13 wysłane przez Kiara » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #553 : Wrzesień 14, 2012, 20:51:44 »

Cytat: Kiara z forum PCh
Kiara ZaÂświatowa wyrÂżnie twierdzi " ja nigdy nie ÂżyÂłam na ziemi jak inni ludzie..."

Takie stwierdzenie nie padÂło, gdyÂż Kiara zaÂświatowa wyraÂźnie mĂłwi:

Cytat: Kiara zaÂświatowa
Ja nie miaÂłam Âżycia w takiej formie jak tutaj byli, sÂą i bĂŞdÂą.

Co oznacza, Âże nie ÂżyÂła na Ziemi w formie ludzkiej. Bo takie formy byÂły, sÂą i bĂŞdÂą. Zatem o jakÂą formĂŞ chodzi?

Uff, rzeczywiœcie wyj¹tkowoœÌ wyj¹tkowa, bij¹ca na g³owê Wojtka (Jezusa), Jurka i wszystkich innych (nie tylko Myœlicieli),
którzy kiedykolwiek ¿yli na Ziemi, ¿yj¹ i ¿yÌ bêd¹. Có¿, nic dodaÌ nic uj¹Ì.
Nie wiedziaÂłam, Âże matryce w zaÂświatach teÂż majÂą EGO, bijÂące na gÂłowĂŞ te nasze mizerne, ziemskie egociÂątka.  Chichot

JuÂż chyba nic mnie nie zadziwi. Kiaro gratulujĂŞ wyboru matrycy. DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 14, 2012, 20:53:46 wysłane przez ptak » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #554 : Wrzesień 14, 2012, 21:11:19 »

Ptak

AleÂż zgadza siĂŞ to w 100% , zrozumieĂŚ jednak wypada iÂż "forma' o ktĂłrej mĂłwi Kiara nie dotyczy wyglÂądu fizycznego ( co sadzĂŞ iÂż sugerujesz), nie dotyczy teÂż formy energii ktĂłrÂą zmieniali Ludzie w trakcie swoich wielu ÂżyĂŚ. WyjÂątkowoœÌ Kiary polega na staÂłoÂści jej formy energetycznego wzorca , ktĂłry przekÂłada siĂŞ na pierwotny niezmienny  wzorzec DNA Âżycia we wszystkich  formach fizycznych zarĂłwno Ludzkich jak i nie Ludzkich.
WiedzieĂŚ trzeba iÂż forma fizycznego Âżycia ktĂłre miewaÂła Kiara roÂżni siĂŞ od formy ludzi iloÂściÂą nici DNA, z tego i innych  powodĂłw jest nieco odmienna.

Ptaku matrycy energetycznej nie wybiera sobie Âżaden czÂłowiek , on jest jej przejawem w Âświecie fizycznym, zatem nie jest ode mnie zaleÂżne i byĂŚ by tak nigdy nie mogÂło ktĂłrej matrycy jestem ziemskim odbiciem.
Jednak poznanie tej wiedzy jest uzaleÂżnione od osobistej wibracji,  woli matrycy i zgody StwĂłrcy.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 14, 2012, 23:47:24 wysłane przez Kiara » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #555 : Wrzesień 14, 2012, 21:49:07 »

Cytat: Kiara
WyjÂątkowoœÌ Kiary polega na staÂłoÂści jej formy energetycznego wzorca , ktĂłry przekÂłada siĂŞ na pierwotny niezmienny  wzorzec DNA Âżycia we wszystkich  formach fizycznych zarĂłwno Ludzkich jak i nie Ludzkich.

No i mamy KiarĂŞ-MatkĂŞ wszelkiego Âżycia we WszechÂświecie.  Chichot

Ot, co znaczy zapĂŞtlenie siĂŞ w New Age. I co to ma wspĂłlnego z duchowoÂściÂą i rozwojem?
Jeszcze trochĂŞ takich „rewelacji” i bĂŞdĂŞ musiaÂła przyznaĂŚ racjĂŞ eastowi,
Âże czasami JA przerasta samo siebie, w swojej kreacji.  DuÂży uÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #556 : Wrzesień 14, 2012, 21:51:47 »

Ptak

AleÂż zgadza siĂŞ to w 100% , zrozumieĂŚ jednak wypada iÂż "forma' o ktĂłrej mĂłwi Kiara nie dotyczy wyglÂądu fizycznego ( co sadzĂŞ iÂż sugerujesz), nie dotyczy teÂż formy energii ktĂłrÂą zmieniali Ludzie w trakcie swoich wielu ÂżyĂŚ.
WyglÂąda na to, Âże dotyczy formy MyÂślicielskiej. Czyli konstrukcji zbudowanej  "tam" , w ZaÂświatach, po czym Âżywcem wcielonej TU , w formĂŞ jak¹œ tam.

Kiedy ludzie dla wyra¿enia boskoœci zwykle u¿ywaj¹ pojêÌ "Niebo", "niebiaùski", o tyle Kiara uparcie powraca do "Zaœwiatów" ( w odró¿nieniu) - czy¿by na wyra¿enie czegoœ nie do koùca boskiego, ale jednoczeœnie nie z tego œwiata ?

Z jakiego zatem ? Obcego ?

WyjÂątkowoœÌ Kiary polega na staÂłoÂści jej formy energetycznego wzorca , ktĂłry przekÂłada siĂŞ na pierwotny niezmienny  wzorzec DNA Âżycia we wszystkich  formach fizycznych zarĂłwno Ludzkich jak i nie Ludzkich.
Jest to nic innego jak definicja JA.

Energetyczny wzorzec (JA) skopiowany i NAÂŁOÂŻONY (nakÂładka) na ficzycznÂą formĂŞ bez wzglĂŞdu na to, czy ludzkÂą, czy gadziÂą, czy jakÂąkolwiek innÂą (extraterrestial ?). To za pomocÂą owej "wyjÂątkowoÂści" nastĂŞpuje "ssanie" Âżyciowej energii, jej gromadzenie i .... ? Transport dalej do ZaÂświata ? Tutaj brak danych akurat wiĂŞc to tylko teoria. Dalej - JA istnieje jako matryca za zgodÂą tzw "StwĂłrcy". Niekoniecznie jest to Pan wszystkiego , a po prostu wÂładca matryc. Mistrz kombinowania.

ÂŻycie bowiem juÂż jest caÂłe odpowiedziÂą wystarczajÂącÂą i powodem istnienia wszystkiego ,co siĂŞ wyraÂża. To jest aÂż tak bardzo proste i oczywiste, Âże nierozpoznane.

Dziêki brakowi rozpoznania mog¹ tu siê panoszyÌ ró¿ni bogowie, matryce oraz Stwórcy-wyra¿aj¹cy-zgodê (b¹d¿ i nie) Mrugniêcie

To co jest, co Âżyje i zasila wszelkie formy nie wymaga Âżadnego dowodu, ani potwierdzenia. To widaĂŚ ,sÂłychaĂŚ i czuĂŚ. Jest tu i teraz w kaÂżdej chwili Âżycia jakiejkolwiek formy, obecne jak oddychanie. Ale przez to ,Âże tak powszechne i oczywiste to, paradoksalnie, niedostrzeÂżone.

UmysÂł szuka wyjaÂśnieĂą ,a tych dostarczajÂą PoÂśrednicy. W tym rĂłwnieÂż ZaÂświatowi.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #557 : Wrzesień 14, 2012, 23:03:12 »

Niech zatem kaÂżdy zostanie przy wÂłasnej wersji zrozumienia istoty oraz istnienia Âżycia, bo jest to dobre i wÂłaÂściwe dla niego na dany moment. Nie ma Âżadnej potrzeby udowadniania nikomu  iÂż to czego zrozumieĂŚ ni zaakceptowaĂŚ nie chce, lub jeszcze nie potrafi jest istnieje i ma rangĂŞ priorytetu.
Ja bynajmniej takiej potrzeby wymuszania wiedzy mojej  nie posiadam.

Jednak dodam jako wyjaÂśnienie  Twojej drugiej czĂŞÂści pytania.WyjaÂśnienie bez przymusu akceptacji tej wiedzy.

No i mamy KiarĂŞ-MatkĂŞ wszelkiego Âżycia we WszechÂświecie.  Chichot

Ot, co znaczy zapĂŞtlenie siĂŞ w New Age. I co to ma wspĂłlnego z duchowoÂściÂą i rozwojem?

Wzorzec DNA dotyczy przejawĂłw  wszelkich form Âżycia fizycznego , jest niezbĂŞdnym argumentem jego istnienia, zawsze byÂł i bĂŞdzie taki prawzorzec i zawsze byÂł nim aspekt ÂżeĂąski. Zatem nie byÂła i jest Energia StraÂżniczka tego wzorca, Jej niezmiennoœÌ wzorcowa byÂła i jest prawzorcem roÂżnych alternatyw doÂświadczalnego poznawania Energii przez kontakt z materiÂą. Jaka formÂą materii? ZaleÂżne byÂło i jest od wersji przejawionego w materii wzorca.

AbsolutnÂą prawdÂą Kiary jest stwierdzenie iÂż ona nie ma i nie miaÂła oraz miaÂł nie bĂŞdzie Âżycia w formie ludzi , bo to ludzie ÂżyjÂą w kolejnej formie stworzonej z Jej wzorca DNA i RNa. Nie zaÂś ludzie tworzÂą to dla niej.
DNA jest antenÂą ³¹czÂąca fizyczne Âżycie z jej ZaÂświatowymi korzeniami , dziĂŞki  niemu dokonuje siĂŞ caÂły rozwĂłj duchowy jego istoty, niezaleÂżnie od tego czy jest to zwierzĂŞ czy czÂłowiek czy teÂż inny przejaw energii wcielonej..

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 14, 2012, 23:20:53 wysłane przez Kiara » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #558 : Wrzesień 15, 2012, 15:18:14 »

Cytat: Kiara
Wiele s³ów pada i wiele jeszcze padnie , tak mniemam by wÂłasne wirowanie uwznioÂśliĂŚ cudzego pomniejszeniem, czy jest to tylko niezrozumieniem, niewiedzÂą  czy teÂż innÂą motywacjÂą czynione?
Pozostawmy przemyÂślenia tym , ktĂłrzy w niepewnoÂści wiedzy siĂŞ gubiÂą.

Patrzysz Kiaro i oceniasz czĂŞsto z prymitywnego punktu widzenia przez Ego.
Gdybyœ wejrza³a g³êbiej, zrozumia³abyœ, ¿e te niby krytyczne s³owa s³u¿¹ Twojemu wzmocnieniu.
Nie zapominaj teÂż o umowach przed urodzeniowych. Wszystko sÂłuÂży duszy i czÂłowiekowi.

Dlatego teÂż,  wiele s³ów padaĂŚ jeszcze bĂŞdzie. Wiele z nich rozbijaĂŚ bĂŞdzie egotyczne czĂŞÂści czÂłowieka,
by duch rĂłsÂł w si³ê. KiedyÂś mi podziĂŞkujesz.  Chichot
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #559 : Wrzesień 15, 2012, 16:25:45 »

DodaÂłbym do tego co napisaÂła szacowna ptak (tylko ja nie kieruje tego personalnie), Âże moim skromnym zdaniem nastaÂły takie czasy, Âże odbiĂłr informacji samym rozumem to za maÂło.
SkupiajÂąc siĂŞ na informacji tylko rozumem z miejsca siĂŞ jÂą zuboÂża.
Dodam do tego nie opanowane kody, cechy, szufladkowanie przez intelekt, ego teÂż swoje 5 groszy doÂłoÂży i ciach czÂłowiek zamiast odebraĂŚ ....
Dlatego pozwolĂŞ sobie jeszcze raz stwierdziĂŚ, Âże bardzo wiele spotkaÂłem ludzi majÂących potĂŞÂżnÂą wiedzĂŞ, potĂŞÂżne predyspozycje ciaÂła fizycznego... i co i nic teoretycy.
Teoretycy bo nie realizujÂą tego co wiedzÂą i odbierajÂą sami, nie to. Âże ktoÂś im przekaÂże sami odbierajÂą i ÂśpiÂą.
Jak to mĂłwi szacowny Dariusz ich wnĂŞtrza nie mogÂą siĂŞ przebiĂŚ.
Widz¹c kogoœ takiego, a¿ trzeba siê nieraz uraczyÌ piwkiem by nie paln¹Ì czegoœ co wywo³a w drugim agresje.
B³¹d jest taki, ¿e nie ma s³uchania i to nie takiego jak np w armii.
S³uchania czyli odbioru œwiadomoœci wewnêtrznej przez œwiadomoœÌ zewnêtrzn¹,
CzÂłowiek uczy sam siebie drugi jest tylko przekaÂźnikiem (nie przypadek sprawiÂł, Âże to ten a nie inny czÂłowiek nam coÂś przekazuje wybraliÂśmy go sami)
Zamiast wiĂŞc skorzystaĂŚ skupiĂŚ siĂŞ na informacji na jej treÂści, melodii skupiamy siĂŞ na tym od kogo ona pochodzi.
Jak niewcielony mistrz mÂądroÂści a do tego najwyÂżej stojÂący w hierarchii mĂŞdrcĂłw nad mĂŞdrcami to jasne to w porzÂądku, jak woÂźny w szkole to .......
No to siĂŞ rozpisaÂłem, poniosÂło mnie bo jeszcze piwka nie piÂłem  DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 15, 2012, 16:26:51 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #560 : Wrzesień 15, 2012, 16:35:44 »

Cytat: PrzebiÂśnieg
No to siĂŞ rozpisaÂłem, poniosÂło mnie bo jeszcze piwka nie piÂłem   

U mnie w lodĂłwce jedno stoi, mogĂŞ uraczyĂŚ.  Chichot
Ale i bez piwka mÂądrze piszesz, wiĂŞc moÂże nie podlewaj kwiatuszka chmielem?

To pa  DuÂży uÂśmiech
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #561 : Wrzesień 15, 2012, 16:42:09 »

Za daleko mieszkasz szacowna, a ja mimo nabycia nowego autka wybacz leniwym, ale jak nastanie jeszcze lato to wybiorê siê na wyspê Sobieszewsk¹ bo tam ma³o ludzi to piwko mo¿emy wypiÌ, a jak jeszcze braciak do³¹czy to bêdê rad zupe³nie
to pa DuÂży uÂśmiech

PS
OczywiÂście dziĂŞkuje za chĂŞĂŚ hm - napojenia spragnionego DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 15, 2012, 16:51:26 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #562 : Wrzesień 15, 2012, 16:55:24 »

O ile ta wyspa Sobieszewska bĂŞdzie na Nowej Ziemi i o ile nasze iskierki przetrwajÂą lot przez
trzy dni ciemnoÂści. Chichot
Nie wiadomo teÂż, co siĂŞ stanie z tymi, co ich nie ma?
Szkoda byÂłoby, gdyby braciaka zabrakÂło. On nosi piwko w kieszeni, widziaÂłam.
MoÂże dlatego go nie ma?   MrugniĂŞcie

To pa, do lata (jeÂśli jeszcze nastanie)  DuÂży uÂśmiech
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #563 : Wrzesień 15, 2012, 18:55:19 »

No w³aœnie przysz³y sezon letni, ju¿ na nowej ziemi (obiecanej) mamy spêdziÌ, chyba ci z wy¿szych pó³ek piwa nam nie wycofaj¹, ani nie zobrzydz¹. A zreszt¹ o czym tu piszê, przecie¿ ma byÌ "stoliczku nakryj siê" i dobre ch³odne piwo sami sobie zmaterializujemy, czego wam i sobie ¿yczê.
/ WolĂŞ pa zamiast amen./

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #564 : Wrzesień 15, 2012, 19:36:48 »

Och PrzebiÂśniegu , PrzebiÂśniegu.... rangĂŞ spoÂłecznÂą  tu na ziemi to byĂŚ moÂże mam mniejszÂą niÂż woÂźny w szkole, jako iÂż Âżadnym mistrzem siĂŞ nie tytuÂłujĂŞ ani innych zacnych tytu³ów teÂż nie posiadam. SzkĂłl nie prowadzĂŞ , warsztatĂłw nie organizujĂŞ , ksi¹¿ek nie piszĂŞ, autorytetami dawnymi siĂŞ nie wspieram.
Kiedyœ opacznie , prywatnie coœ powiedzia³am pytana wiele razy, jako plotka kr¹¿y ta opowieœÌ lat ju¿ wiele. Z doœwiadczeniem ¿yciowym obecnym na pewno nawet prywatnie nikomu o moich wcieleniach przesz³ych dzisiaj ju¿ bym nie powiedzia³a, to pewne.
Ale staÂło siĂŞ i wagĂŞ s³ów tych dÂźwigaĂŚ muszĂŞ, jak juÂż powiedziaÂłam wczeÂśniej powtĂłrzĂŞ , majaki dawnych historii ( nawet tych w sercu zapisanych najwiĂŞkszÂą miÂłoÂściÂą) muszÂą pozostaĂŚ w sercach osĂłb splecionych tymi uczuciami bez oczekiwaĂą by przeszÂłoœÌ ponownie  w teraÂźniejszoœÌ je przeniosÂła.
ÂŚwiat opowiada siĂŞ za napisaniem NOWEJ historii  piĂŞkniejszej i bardziej wzniosÂłej mÂądroÂściÂą serca  , bowiem minione epoki zbudowaÂły w CzÂłowieku wiedzĂŞ nowÂą.

JeÂżeli wracamy wspomnieniami do wcieleĂą dawnych winny to byĂŚ powroty tylko w celu zrozumienia zdarzeĂą obecnych na kanwie dawnych nie do koĂąca wypeÂłnionych dziaÂłaniem w czasach przeszÂłych. Szukanie wielkoÂści swojej w dawnych Âżyciach moÂże nas wspieraĂŚ tylko wĂłwczas gdy moc swojÂą ukazuje w poradzeniu sobie z Âżyciem tu i teraz.
Reszta naprawdĂŞ wielkÂą istotnoÂściÂą byĂŚ nie powinna, zatem zanim zaczniesz szukaĂŚ imion dawnych zastanĂłw siĂŞ czemu to sÂłuÂżyĂŚ ma?
Czysta ciekawoœÌ  dla samej ciekawoÂści  nie jest argumentem wzniosÂłym i jako negatywna ludzka  cecha jest traktowana.

WracajÂąc do Twoich ocen uczuĂŚ moich, staram siĂŞ wiedzĂŞ przekazujÂąc nimi jej nie barwiĂŚ, staram siĂŞ by byÂła jak najbardziej neutralnym noÂśnikiem informacji. Zatem w informacjach moich raczej byĂŚ uczuĂŚ nie powinno.

Natomiast poznanie mnie bliÂższe w  innym Âświetle, postaĂŚ mojÂą pokazuje, gdy jÂą zobaczysz o uczuciach odczutych bĂŞdziesz mĂłgÂł pisaĂŚ.
Teoretykiem trudno mnie nazwaĂŚ bo myÂślĂŞ iÂż 90% wiedzy ktĂłrÂą siĂŞ dzielĂŞ znam z autopsji, z tego powodu piszĂŞ zdecydowanie i pewnie w temacie , gdyÂż na  przeÂżywaniu osobistym jest ona poparta.

PoniewaÂż osobiste doÂświadczenia wiedzÂą wewnĂŞtrznÂą nazywam , a dla wielu trudna to definicja .. staram siĂŞ odszukiwaĂŚ jej przykÂłady i analizĂŞ robiÂąc  potwierdzam jej prawidÂłowoœÌ.

To tyle.. , a  o mnie.... mam swojÂą silnÂą bardzo osobowoœÌ i nie ma moÂżliwoÂści dla nikogo z drogi mojej mnie zwieœÌ wbrew woli mojej.Ta cecha jest niezbĂŞdna w tym czasie na tle dezinformacji wszelakiej , ktĂłra silnie pozorami gra i uczuĂŚ delikatnoÂściÂą manipuluje.
Dlatego postaÌ taka , a nie inna stan¹Ì musia³a mocno na ziemi by huragany nie tylko myœli wytrzymaÌ potrafi³a.

WracajÂąc do " nie bycia nigdy Kiary w ludzkiej formie"....  Zanim bulwersacja wielka was ogarnie warto zastanowiĂŚ siĂŞ co to jest naprawdĂŞ ta "ludzka forma"?

Wiecie dokÂładnie z wielu ÂźrĂłdeÂł iÂż pewna grupa genetykĂłw tworzyÂła nowÂą formĂŞ ludzkiego ciaÂła na podstawie wzorca genetycznego mĂŞskiego ( ADAM) i z niej dopiero uzyskaÂła wzorzec ÂżeĂąski ( EWA), " ta forma ludzka"  staÂła siĂŞ ciaÂłem materialnym , noÂśnikiem dla wiĂŞkszoÂści wcielajÂących siĂŞ dusz na ziemi.  Odarta z pierwotnych moÂżliwoÂści z zablokowanymi wieloma funkcjami uniemoÂżliwiaÂła wielu Energiom ich naturalny proces Âżycia  nie tylko rozwoju duchowego ale teÂż przejawiania swoich juz posiadanych moÂżliwoÂści energetyczno/ duchowych.

Jednak  na ziemi nadal jeszcze istniaÂły rody w ktĂłrych przetrwaÂły wzorce formy "przed ludzkiej"... czyli przed stworzenia ciaÂła materialnego z tymi wieloma ograniczeniami. ZarĂłwno Kiara jak i inne Energie  wcielaÂły siĂŞ w tych liniach pomimo iÂż ich dawna czystoœÌ genetyczna teÂż nie byÂła jak  pierwotna. Ale kaÂżde wcielenie Energii o wysokich wibracjach powodowaÂła odblokowanie pomniejszonych funkcji DNA, sÂą to dÂługotrwaÂłe procesy nie widoczne fizycznie jednak wewnĂŞtrznie oraz energetycznie czyniÂące zmiany w materii w caÂłym systemie nerwowym.

Zatem wcielanie siĂŞ w "formĂŞ ludzkÂą" dla Energii z przestrzeni Kiary byÂło by czymÂś takim jak ciÂągle Âżycie w ciele maÂłego dziecka z caÂłkowitym  brakiem jakiejkolwiek  moÂżliwoÂści  realizacji swojej twĂłrczoÂści. Energie z tej  przestrzeni  ni ona sama  tego nie robiÂą.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 15, 2012, 19:48:59 wysłane przez Kiara » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #565 : Wrzesień 15, 2012, 20:32:01 »

PowtĂłrzĂŞ sÂłowa Kiary zaÂświatowej:

Cyt.”Ja nie miaÂłam Âżycia w takiej formie jak tutaj byli, sÂą i bĂŞdÂą.”

Chyba jasno ze s³ów tych wynika, ¿e Kiara zaœwiatowa nie mia³a ¿ycia w ¿adnej z form, jakakolwiek tu by³a, jest i bêdzie.

Czyli, ani w linii Adamowej, ani przedAdamowej, ani poAdamowej, ani „przed ludzkiej”. 

Stwierdzenie jest jasne, klarowne i jednoznaczne.  UÂśmiech

To pa  DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 15, 2012, 20:35:00 wysłane przez ptak » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #566 : Wrzesień 15, 2012, 21:35:42 »

Ona, Kiara nie miaÂła Âżycia" w takiej formie jak tutaj byli sÂą i bĂŞdÂą... ", chyba nie masz wÂątpliwoÂści iÂż chodzi o ludzi materialnych , a nie duchowych?  "Tutaj", to gdzie i kiedy? Tutaj, to ziemia trzeciowymiarowa, powtĂłrzĂŞ ponownie chodzi o  ograniczone ciaÂło materialne skonstruowane dla wcieleĂą w trzecim wymiarze.

Zrozum w koĂącu iÂż forma materialnego ciaÂła Energii z przestrzeni Kiary jest inna, byÂła inna i bĂŞdzie inna ze wzglĂŞdu na powrĂłt do wzorca ciaÂła Âświetlistego .

Zastanów siê dlaczego i co powoduje t¹ innoœÌ formy? Mo¿e przeczytaj sobie ksi¹¿ki Myœlicieli ponownie , bo w nich jest wiele odpowiedzi na tematy , które nie do koùca zrozumia³aœ.
Na czym polega ta innoœÌ pewnych Energii i jak to siĂŞ ma do ciaÂł materialnych w ktĂłrych rodzÂą siĂŞ na ziemi?  Musisz to zrozumieĂŚ sama, ja nie mam Âżadnej intencji przekonywania nikogo do niczego. SÂą przekazy od Kiary ( zapisane we wczeÂśniejszej ksi¹¿ce i nie tylko).

ZacytujĂŞ tylko jedno zdanie z przekazu Kiary... " to juz do mnie przywarÂło w tym i tamtym Âświecie...., Âże posÂądza siĂŞ Mnie o konkret. Ona- siÂła, zdecydowanie, pojawianie siĂŞ w kaÂżdym miejscu  w ktĂłrym jest stawiane bardzo trudne zadanie , wyzwanie..."
Chyba juz wiesz nawet z innych ÂźrĂłdeÂł iÂż na ziemi nie majÂą prawa dziaÂłania bezpoÂśredniego Energie niewcielone. Musi nastÂąpiĂŚ ich wcielenie w materiĂŞ gdy swojÂą si³¹ dziaÂłania chcÂą wpÂływaĂŚ na zdarzenia zwiÂązane z ziemiÂą i LudÂźmi. 
Dlatego wcieliĂŚ siĂŞ musiaÂła Energia tak wielka i Âświetlista mocÂą swojÂą rĂłwna prawie StwĂłrcy , ktĂłrÂą byÂł a Iskra Âżycia Jezus. On rĂłwnieÂż nigdy nie miaÂł Âżycia w  formie jakie tu byÂły sÂą i bĂŞdÂą.... pomimo iÂż ÂżyÂł w materialnym ciele CzÂłowieka.
MoÂże kiedyÂś to zrozumiesz?

Jest to ostatni post zwiÂązany z wyjaÂśnieniem Twoich wÂątpliwoÂści i zaspokojeniem ciekawoÂści.
Pozostaje Ci poczekaĂŚ cierpliwie na dalszy bieg wydarzeĂą.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 15, 2012, 22:57:08 wysłane przez Kiara » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #567 : Wrzesień 15, 2012, 22:07:14 »

Dobre chÂłodne piwo , jak siĂŞ nawarzy , to wypije siĂŞ DuÂży uÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #568 : Wrzesień 15, 2012, 22:45:09 »

WyglÂąda na to, Âże sÂą dwie Kiary. Jedna ma zwyczajne Âżycie w ludzkiej formie, druga - Kiara zaÂświatowa
nie miaÂła Âżycia w takiej formie jak tutaj byli, sÂą i bĂŞdÂą.

Kiara (nasza) tu jest, zatem Kiara zaÂświatowa nie moÂże byĂŚ tÂą KiarÂą, ktĂłra tu jest, bo tamta nie miaÂła Âżycia
w Âżadnej z ziemskich form.
Koniec, kropka. Nie ma tu nic do rozumienia ani nierozumienia.  Chichot

Mi tam wcale nie przeszkadza, Âże sÂą dwie Kiary i Âże jedna siĂŞ bardzo przywiÂązaÂła do matrycy drugiej.

ZdrĂłwka ÂżyczĂŞ obu Kiarom!  DuÂży uÂśmiech

Kiara
Gość
« Odpowiedz #569 : Wrzesień 15, 2012, 22:50:33 »

Juz napisaÂłam Âżadnych kolejnych wyjaÂśnieĂą nie bĂŞdzie, moÂżesz tworzyĂŚ sobie swoje wizje, moÂżesz je rozsiewaĂŚ, takie masz prawo. Co nie zmieni faktĂłw o ktĂłrych nie wiesz i podstawÂą tej niewiedzy zbudowaĂŚ wiedzĂŞ usiÂłujesz.

Mnie rĂłwnieÂż nie przeszkadza iÂż tak bardzo chcesz czegoÂś czego  niepojmowaniem  swoim osiÂągn¹Ì nie moÂżesz.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 15, 2012, 22:53:40 wysłane przez Kiara » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #570 : Wrzesień 15, 2012, 23:11:36 »

Kiaro, czy ja gdziekolwiek prosiÂłam CiĂŞ o jakiekolwiek wyjaÂśnienia odnoÂśnie Kiar?

WrzuciÂłam na forum jedno zdanie Kiary zaÂświatowej a Ciebie (a wÂłaÂściwie Twoje Ego) tak mocno to zahaczyÂło,
Âże musiaÂłaÂś napisaĂŚ tyle dÂługich postĂłw. I po co? Czy coÂś tym udowodniÂłaÂś? KogoÂś przekonaÂłaÂś?

Bo mnie absolutnie nie. I nie dlatego, Âże nie potrafiĂŞ czegoÂś zrozumieĂŚ (na marginesie, niepotrzebnie szafujesz
tym argumentem w stosunku do majÂących inne zdanie od Twego) ale dlatego, Âże to siĂŞ kupy nie trzyma.

Ale to moja prywatna opinia, z pewnoÂściÂą nie do zaakceptowania przez KiarĂŞ ziemskÂą.

To pa  DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 15, 2012, 23:23:07 wysłane przez ptak » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #571 : Wrzesień 16, 2012, 10:24:00 »

JA wcielone tak bardzo poszukuje identyfikacji z czym¶ WIÊKSZYM ni¿ ono samo, z czym¶ boskim , ¿e nie tylko stworzy³o sobie mit o Bogu, to jeszcze przywo³a³o ca³± plejadê SIEBIE .

Tym by³y mity greckie o herosach i bogach i pó³-bogach posiadaj¹cych, o dziwo, ca³kiem ludzkie przywary, pomimo wielu atrybutów boskich.

Któ¿ nie chcia³by byÌ takim Herkulesem Du¿y uœmiech

Podpinanie siê pod to¿samoœÌ Kiary zaœwiatowej to jeden z przejawów egotycznego JA. Uto¿samienie z jak¹œ postaci¹ mo¿e byÌ tak silne, ¿e a¿ nie do rozerwania.

DokÂładnie identycznie dzieje siĂŞ z wiĂŞkszoÂściÂą ludzi na tej planecie. Prawie kaÂżdy utoÂżsamia siĂŞ ze SOBÂĄ, z historiÂą na swĂłj temat , z tym co na swĂłj temat sÂądzi, co sobie wyobraÂża.  A jak do tego trafi na ksi¹¿kĂŞ, ktĂłra potwierdzi wÂłasnÂą mitologiĂŞ to  tym "lepiej".

MoÂżna caÂłe Âżycie strawiĂŚ w nieprawdziwej toÂżsamoÂści. Warto ? Dla miraÂży, dla egotycznych uciech, dla poczucia wyjÂątkowoÂści i nieziemskoÂści wÂłasnej istoty. A ÂśmierĂŚ i tak to weryfikuje bezlitoÂśnie . ÂŚmierĂŚ JA, ktĂłre jest tylko historiÂą nie trzymajÂącÂą siĂŞ kupy MrugniĂŞcie

Kim jesteÂś czÂłowieku ? To jedyna rzecz warta uczciwego rozwaÂżenia.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #572 : Wrzesień 16, 2012, 10:41:32 »

Ludzie odbieraj¹ i analizuj¹ ¿ycie oraz ca³¹ przeolbrzymi¹ wiedzê o nim mo¿liwoœci¹ swoich zmys³ów ( nie bior¹ pod uwagê i¿ maj¹ je bardzo ograniczone w ludzkiej formie) , jednych zmys³y s¹ bardziej innych mniej rozwiniête. Nie jest to coœ nagannego i poni¿aj¹cego , bowiem s¹ to etapy rozwoju osobistego.

Mierzenie swoja miar¹ innych to taka pospolitoœÌ na ziemi , brak zrozumienia i¿ tych miar jest tyle ilu ludzi ogranicza im bardzo pojmowanie samej istoty ogromu przejawu ¿ycia.
A moÂże sÂą to objawy poczucia malej wartoÂści wÂłasnej i usiÂłowanie wepchniĂŞcia pod swoja "kreskĂŞ" wszystkiego co ponad niÂą wystaje? byĂŚ moÂże.... nie mniej jednak , czy tak czy tak, zobaczenie swojej wielkoÂści i cudzej odmiennoÂści  jest moÂżliwe tylko wĂłwczas gdy nie doszukujemy siĂŞ cudzego pomniejszania ( przez swoje ograniczone jego zrozumienie) a zobaczenie swojej wielkoÂści przez akceptacjĂŞ siebie na tle wielkoÂści cudzej.
Ot, ramy myÂślowe , ktĂłre warto przekraczaĂŚ, nie pomniejszaj innych , powiĂŞksz siebie CzÂłowieku.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #573 : Wrzesień 16, 2012, 11:35:58 »

Zatem, zgodnie z tym co piszesz, nie pomniejszaj Kiaro innych nierozumieniem Twojej „wielkoÂści”.
Pycha nie jest tym, co moÂże zachwycaĂŚ. To takie pospolite.

CzÂłowiek jest czymÂś innym niÂż wÂłasnym wyobraÂżeniem o sobie. MoÂżna tkwiĂŚ w miraÂżach i tym siĂŞ karmiĂŚ
a nawet  prĂłbowaĂŚ drugich karmiĂŚ, a moÂżna uczciwie badaĂŚ swoje czÂłowieczeĂąstwo.
Jednak bez faÂłszerza w Âśrodku.

No i kaÂżdy ma oczy do patrzenia a uszy do sÂłyszenia.  MrugniĂŞcie

To pa  DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2012, 11:39:05 wysłane przez ptak » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #574 : Wrzesień 16, 2012, 11:51:20 »

Ot i ponowny objaw otoczenia czyjegoœ swoim zrozumieniem. Wypada juz zaakceptowaÌ i¿ inni nie koniecznie wielkoœÌ swoj¹ wynosz¹ mówi¹c o ró¿norodnoœci.Realizm ogl¹du , akceptacja ró¿nic oraz inspiracja dla innych do pojêcia swojej niepowtarzalnej wielkoœci nie jest objawem ¿adnej pychy a uczuciem ciep³ym inicjuj¹cym podniesienie g³owy przez innych by swoj¹ wielkoœÌ odnaleŸÌ potrafili i cieszyÌ siê ni¹ zaczêli.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Strony: 1 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... 35 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: