Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 07:48:42

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: w±tek offtopowy  (Przeczytany 315562 razy)
0 u¿ytkowników i 12 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #600 : Pa¼dziernik 06, 2012, 11:01:32 »

blu

A na tym forum oprócz  przekazów i obcych artyku³ów to chyba ponad 80% postów jest ad persona.

Osobiscie takie lubie najbardziej. I mysle, ze inni tez, bo chyba kazdy z nas z internetem jest za pan brat i wie jakie portale lubi odwiedzac, a jakie nie, co nie oznacza, ze wszystko musi byc wykopiowane i wstawione na to forum. Tych dlugich tekstow nikt nie czyta.
Ale jak sie dwie baby za kudly wezma, to ho-ho! Mrugniêcie, albo jak ktos chcial Darka do sadu podac, to dopiero zrobil sie ruch.
Czesto uzytkownicy pisali do mnie na priv, ze nudno jest... no to jak jest nudno, to albo sie idzie gdzie indziej, albo ozywia sie, no nie? Mrugniêcie

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #601 : Pa¼dziernik 06, 2012, 11:34:12 »

Masz zupe³n± racjê Fair Lady. Nudno jest i d³ugie, kopiowane teksty ma³o kto czyta. I tak naprawdê
niewiele one wnosz± do  osobistego rozwoju. Bo osobisty rozwój, to osobiste do¶wiadczenia.

I jak napisa³a¶, dopiero gdy siê dwie baby za kud³y wezm± (niekoniecznie zreszt± baby  Chichot) i poczuj±
co do siebie maj±, wówczas mog± co¶ z tym zrobiæ.
Nastêpuje zrozumienie swoich emocji, uczuæ i zaczyna siê w³a¶ciwa praca. Oczywi¶cie, pod warunkiem,
¿e zrodzi siê chêæ zrobienia u¿ytku z wolnej woli wzglêdem doskonalenia siebie. Za¶ obserwatorzy odnajduj±
w cudzych procesach interpersonalnych w³asne podobieñstwa i maj± okazjê przejrzeæ siê w lustrach.

Tylko ogieñ wypala, po to mamy emocje i uczucia. Rozumowe przepuszczanie tekstowych tasiemców
daje jedynie chwilowe zajêcie dla intelektu i czêsto jest zupe³n± strat± czasu.
Ale to moje zdanie, nikt nie musi siê z nim zgadzaæ.  Mrugniêcie

To pa  Du¿y u¶miech

Ps. ¯eby nie by³o, ¿e go³os³ownie. Ile¿ to ptak z koliberkiem pierza nadar³... i co?  Du¿y u¶miech
I przyja¼ni w niczym to nie zaszkodzi³o, za¶ zrozumienia siebie da³o wiele.  Mrugniêcie
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #602 : Pa¼dziernik 06, 2012, 12:26:22 »

Wybaczcie Panie, ale takie "stanowisko" przypomina mi rozmowy u fryzjera kiedy¶, gdy siê w kolejce siedzia³o. Toæ jest takich portali, gdzie ekshibicjonizm króluje ho ho albo jeszcze wiêcej.
Je¿eli rozwój duchowy (kiepskie okre¶lenie) ma polegaæ na "do³o¿eniu komu¶", choæby wytykaj±c mu przez parê lat to samo przy ka¿dej okazji, albo bez, to ja wysiadam.
Nie mam takich chêci, ani argumentów, czy potrzeb.
A os±dy chyba do o¶wiecenia nie nale¿±.
Ptaku, to dlaczego koliberek nas opu¶ci³?

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #603 : Pa¼dziernik 06, 2012, 13:04:12 »

U fryzjera, to bywa mi³o i przyjemnie, czasami mniej przyjemnie, gdy fryzjer robotê spartoli.  Chichot
Blue, tu nie chodzi o dokopywanie komu¶. Równie¿ jestem przeciwko chamstwu i nadmiernemu ekshibicjonizmowi.
We wszystkim niezbêdny jest umiar i kultura osobista.  U¶miech

Co do ocen. Ka¿dy w jaki¶ sposób ocenia innych, tylko jedni przyznaj± siê i pisz± wprost, za¶ inni udaj±
dobrze u³o¿onych, by wizerunek nie ucierpia³. I to jest t³umienie, gra ego. Widaæ to bardzo u niektórych
i nie da siê zatuszowaæ piêknymi s³ówkami i zaprzeczeniami.

Jeste¶my na forum ezoterycznym, gdzie rzekomo rozwój duchowy najwa¿niejszy. A co jest podstaw± rozwoju?
Szczero¶æ i uczciwo¶æ w ka¿dym zakresie, a nie zak³adanie masek. Maski to produkcja ego i wiadomo w jakim celu.
Zatem, je¶li zwrócê uwagê komu¶ na rozbie¿no¶æ miêdzy deklaracjami a czynami, to czy wyrz±dzam
temu komu¶ krzywdê? Czy mo¿e dajê szansê na przyjrzenie siê sobie. I co z tego, ¿e Ego siê obrazi?
Nie b±d¼my hipokrytami, energiê i tak siê czuje.
Ja w ka¿dym razie dziêkujê Wszystkim, którzy zwracaj± mi uwagê na moje niedoskona³o¶ci. Wolê szczer± krytykê
od nieszczerego kadzenia.

A dlaczego koliberek nas opu¶ci³? O to spytaj koliberka, ja nie mogê wypowiadaæ siê za niego.
Te¿ nied³ugo forum opuszczê. Ale poczekam jeszcze do koñca roku…  Chichot

To pa  Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 06, 2012, 13:06:26 wys³ane przez ptak » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #604 : Pa¼dziernik 06, 2012, 13:36:07 »

I tu Lady w po¶cie powy¿ej masz nastêpny przyk³ad tego, o czym mówiê, doskona³y zreszt±.
Edit: gryzienie w jêzyk bywa bolesne nie tylko dla jêzyka, wiêc nie liczy³bym na to.

Blueray, w takim razie dlaczego zajmujesz siê g³ównie przyklejaniem tre¶ci (90% Twoich postów to przecie¿ wklejanki), jaki cel masz w tym? Dlaczego nie potrafisz siê nawet odnie¶æ do wklejanych tre¶ci? Zada³em Ci kilka rzeczowych pytañ, ¶ci¶le odnosz±cych siê do kopiowanych przez Ciebie tre¶ci - i nic, przecie¿ one nie by³y od-persona... Wiêc czego w koñcu oczekujesz?
Wed³ug mnie po prostu w wielu przypadkach nie wiesz nawet co wklejasz, wiêc uwagi o przygryzieniu jêzyka, mo¿e w pierwszej kolejno¶ci odnie¶ do siebie?
Pope³niasz licznie podstawowe b³êdy rzeczowe - tak jak ostatnio pisz±c, ¿e demony to byty bezosobowe...
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #605 : Pa¼dziernik 06, 2012, 14:35:19 »

Ptaku, mo¿na powiedzieæ, ze na forum s± tylko doro¶li. Dla mnie czym innym jest "napomnienie brata twego" i zupe³nie czym innym kopanie go, albo co najmniej szturchanie ca³y czas. Wiesz dobrze, ¿e dydaktyczne to nie jest, powiedzia³bym nawet, ¿e efekty s± przeciwne od zamierzonych. Piszemy tu sobie ró¿ne rzeczy o lustrach itp. Oczywi¶cie ci, co kopi± i szturchaj± robi± to po to, aby brat zmieni³ siê stosownie do ich wizerunku. I gdyby brat to zrobi³ nie by³by sob±, nawet je¶li wizerunek jest jego autorstwa.
Dlatego generalnie nie widzê potrzeby wymagania od kogo¶ zmiany. On siê zmieni, gdy do tego dojrzeje, ka¿dy ma swoje tempo. Ci±g³e "wypominanie" w wiêkszo¶ci nie pomaga mu, tylko cofa go w rozwoju, bo "dra¿ni" jego ego, a ono by³o, jest i bêdzie, choæ zapewne w zmienionej funkcji.
I proszê spróbuj udowodniæ, ¿e to nie ego wypominacza próbuje udowodniæ jego wy¿szo¶æ, pamiêæ itd, bo "ja mia³em racje". To widaæ na ka¿dym kroku, w ka¿dym w±tku. Znowu lusterko.
Jak gdzie¶ by³o, w przekazach zreszt±, "robienie dobrze" i "posiadanie racji" to zwykle dwa przeciwne bieguny w naszym duali¼mie.
I sprawdza siê tutaj wyj±tkowo dobrze powiedzenie, ¿e "dobrymi chêciami piek³o jest wybrukowane".
Koliberka nie mogê spytaæ, bo go tu nie ma.

Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #606 : Pa¼dziernik 06, 2012, 14:39:20 »

ptak
Ps. ¯eby nie by³o, ¿e go³os³ownie. Ile¿ to ptak z koliberkiem pierza nadar³... i co?  Du¿y u¶miech
I przyja¼ni w niczym to nie zaszkodzi³o, za¶ zrozumienia siebie da³o wiele.

To szacowna powoli zaczynam Ciê poznawaæ Du¿y u¶miech
Przyjmij kwiaty z moich r±k (na razie wirtualne, ale jak do¿yjemy do lata to zamieni± siê na realne U¶miech)
Wracaj±c do tematu trochê siê zgodzê z szacown± ptak i z szacownym arteqem je¿eli chodzi o d³ugie przepisane teksty tzw nie swoje.
Bo dodawanie to jest dzielenie siê tym co siê samemu do¶wiadczy³o z innymi a nie reprezentowanie kogo¶.
Wtedy mo¿na to nazwaæ wspó³prac± Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech

PS
Dlaczego koliberek tu nie wchodzi ?
Oj moim zdaniem ma³o j± tu zrozumienia spotka³o oj ma³o.
Serduszko otwarte trochê trudniej obroniæ ni¿ te zamkniête lub te którego nie ma (nie chodzi mi o organ) wcale siê jej nie dziwie sam bym zrobi³ podobnie.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #607 : Pa¼dziernik 06, 2012, 16:25:37 »

Blu, powiem tak. Zawsze chodzi o wychowanie siebie, a z tym jest najtrudniej.  Mrugniêcie

Przebi¶niegu, szkoda zrywaæ kwiatków, one najlepiej maj± siê w swoim naturalnym ¶rodowisku.
Przykro jest patrzeæ, jak powoli umieraj± w wazonie. Dlatego wolê te w doniczkach i one kwitn±c
dostarczaj± prawdziwej rado¶ci. Podobnie jak ludzie, gdy kwitn±.  Chichot

Zatem, proponujê latem (je¶li do¿yjemy  Du¿y u¶miech) podziwianie piêkna wszelkich kwiatuszków na dzia³ce koliberka.
Naprawdê, tam jest raj dla oka i duszy. I koliberek chêtnie wszystkich zaprasza oraz raduje siê rado¶ci± innych.
A Ciebie lubi szczególnie. Ja te¿.  Chichot I piwko siê znajdzie.  Mrugniêcie

To pa i do spotkania, w realu albo w za¶wiatach… tam równie¿ s± ogrody, mam nadziejê.  Du¿y u¶miech
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #608 : Pa¼dziernik 06, 2012, 17:18:02 »

Zaproszenie wielce szacownej koliberk przyjmê oczywiscie, a i zapas piwka przywiozê Chichot
Dziêki z góry i za zaproszenie i lubienie Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #609 : Pa¼dziernik 06, 2012, 17:23:39 »

A gdzie ta dzialka?

Zanim odejde do "krainy wiecznych lowow" pisze sie na to piwko, zrobie grilla. Mrugniêcie
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #610 : Pa¼dziernik 06, 2012, 17:35:19 »

Ale bez szabli przy boku Z politowaniem
to pa Du¿y u¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #611 : Pa¼dziernik 06, 2012, 17:41:27 »

A gdzie ta dzialka?

Zanim odejde do "krainy wiecznych lowow" pisze sie na to piwko, zrobie grilla. Mrugniêcie

Na obrze¿ach Gdañska. Ale nie wiem, czy nie zapêdzi³am siê z tym ‘spraszaniem go¶ci’
na nie swoj± dzia³kê?  Chichot Mogê straciæ piórka.  Du¿y u¶miech

Przebi¶niegu, szabla Fair Lady przyda siê do koszenia okolicznych chwastów.  Du¿y u¶miech
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #612 : Pa¼dziernik 06, 2012, 17:45:11 »

U¶miech

ptaku - to zapros koliberka tez Mrugniêcie

edit: a jak juz zjemy i popijemy tym piwkiem, to zapraszam do wspolnych medytacji na temat Nowych sesji z p. L. Lobos-Brown, tudziez innych. //Co by nam adminy nie zoffowaly;)//
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 06, 2012, 17:47:30 wys³ane przez Fair Lady » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #613 : Pa¼dziernik 06, 2012, 17:51:04 »

Cytat: Fair Lady
ptaku - to zapros koliberka tez   

… a¿ zakrztusi³am siê herbat±!  Chichot To jest wspania³e! Zrobiê tak.  Du¿y u¶miech  Buziak
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #614 : Pa¼dziernik 06, 2012, 19:32:13 »

Co to wszystko ma wspólnego z sesjami Pani Lucyny?

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #615 : Pa¼dziernik 06, 2012, 20:35:43 »

Wyt³umaczenie w postach - nudno jest na jeden temat. Tak czy owak zbaczamy ze ¶cie¿ki, ale wracamy, jak siê komu¶ przypomni.

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #616 : Pa¼dziernik 06, 2012, 23:35:26 »

U¶miech
Szacowni forumowicze, wiadomo¶æ od koliberka, który…

…czuje siê bardzo zaproszony na swoj± dzia³kê i z tym wiêksz± przyjemno¶ci± zaprasza forum ca³e!
A póki, co dzieli siê koncertami, na których niegdy¶ by³ i rzewnie teraz wspomina.
Mo¿e kto¶ z forumowiczów te¿ tam wówczas by³?  U¶miech

http://www.youtube.com/watch?v=JsRTSX57n8U&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=3PjepqxYk70 -etc...
http://www.youtube.com/watch?v=2_YurCOidEw

To offtopowo i odlotowo, pa  Chichot
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #617 : Pa¼dziernik 07, 2012, 09:49:24 »

Serdecznie dziekuje za zaproszenie. Melduje gotowosc Mrugniêcie
Na koncercie jazzowym nigdy nie bylam, choc znam jednego jazzmana, ktory gra na saksie U¶miech
Do piwkowania i grilla polecam jednak stare polskie utwory biesiadne.

Chichot Mrugniêcie
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #618 : Pa¼dziernik 07, 2012, 10:10:32 »

Dziêkujê koliberkowi za zaproszenie.
Wracaj±c do tematu nudno / nieciekawie / d³ugie posty na forum. Dyskutuje tu zaledwie kilka osób.
Zajrza³em sobie do statystyk forum, we wrze¶niu to by³o ponad 13 000 wej¶æ na dzieñ. Tu wchodzi mnóstwo ludzi, a z tych danych nie da siê powiedzieæ ile, ale s± to tysi±ce.
Czy s±dzicie, ¿e wchodz± tutaj, aby poogl±daæ darcie pierza? Wchodz± z wyszukiwarek czego¶ konkretnego, a potem z przyzwyczajenia, bo maj± u nas skoncentrowany pewien zakres tematyki, nie koniecznie z ezoteryki.
Je¶li popatrzycie na ilo¶ci wy¶wietleñ w w±tkach to bêdzie jasne co ich interesuje, bo nie my robimy te statystyki.
U nas króluje w±tek "wyra¼ siebie" ze wzglêdu na ilo¶æ, czêsto przenoszonych odpowiedzi - to my to kreujemy. Gdyby nie przekazy / artyku³y to jak wspomnia³em gdzie¶ w procentach - udusiliby¶my siê sami w tym sosie personalnych wycieczek.
Wed³ug mnie - rozwój osobisty - tak, ale wymuszanie tego rozwoju - nie, zw³aszcza wed³ug mojego, czy czyjego¶ punktu widzenia.
Aktywnych u¿ytkowników jest niewielu, obcy zarz±dcy upro¶cili nam nie tylko ilo¶æ, ale nadal Darek nie ma wiêkszych problemów, aby znale¼æ dziesi±tkê do "odstrza³u", ¿eby unikn±æ kolejnej obcej interwencji.
Dlatego proszê miejcie na uwadze nieoficjalnych u¿ytkowników, bo to oni fizycznie stanowi± 99% czytelników tego forum.
Nie jestem przekonany, ¿e s± zainteresowani "wojenkami" lub personalnymi odno¶nikami, których ci±gle próbujemy im dostarczaæ.

« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 07, 2012, 10:11:25 wys³ane przez blueray21 » Zapisane

Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #619 : Pa¼dziernik 07, 2012, 10:23:13 »

Bardzo dobrze, ze o tym napisales. Choc wlasciwie informacje tego typu powinny znalezsc sie w watku "Informacje dla nowych forumowiczow". Ja czytalam regulamin, ale o ile nie przeoczylam czegos nie znalazlam tam info NAJWAZNIEJSZEGO, ze kazde moje slowo zostanie podane do SZYBKIEGO wyszukiwania w googlu.
Sama przez zupelny przypadek doswiadczylam tego, gdy chcialam dowiedziec sie, co oznacza ten nick nagumulululi i co uujrzalam???
Jego wpisy! Otworzyly sie natychmiast, lacznie z moimi postami!! ONIEMIALAM.

No coz, jest jak jest - ale mozna bylo uprzedzic.

Co do darcia pierza, to odpowiem tak, wolisz blu wieczorkiem po meczacym dniu obejrzec film sensacyjny, czy kazanie z mszy u sw. norbertynek czy filipinek, albo ojcow niepokalanych Mrugniêcie??

Ludziska tu klikajace, maja juz swoich wybrancow, "idoli" i umieja bezproblemowo ocenic szczerosc wypowiedzi, bo to w rezultacie zwyciezy, dosc z obluda!

Technicznie NIE MA zadnego problemu zalozenie countera kazdemu uzytkownikow (admini widza to), a wtedy blu przekonalbys sie kto kogo czyta najwiecej.

Nasunela mi sie mysl - tzn. ze TY od poczatku wiedziales, ze masz byc moze znajomych w  realu, ktorzy zagladaja tu?? To by tlumaczylo wczesniejsza sztywnote, ale teraz rozruszales sie i to mi sie bardzo podoba! Widac, ze poczciwe chlopisko z Ciebie, obys jeszcze ta miloscia "bezwyjsciowa" nie straszyl to juz bedzie dobrze. Mrugniêcie
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #620 : Pa¼dziernik 07, 2012, 10:57:46 »

Nikogo nie próbujê straszyæ i na pewno nie mi³o¶ci±, choæ mo¿na by³oby beznadziejn± ewentualnie.
Ka¿dy kowalem swego..., albo to co Przebi¶nieg zwykle przywo³uje. Du¿y u¶miech
Nie sadzê, aby kto¶ z moich znajomych to czyta³, lub mnie z tym kojarzy³.
O wyszukiwarkach wiem od "zawsze". To forum jest publiczne, wiêc nie widzê potrzeby dalszych "ostrze¿eñ", jak i inni nie widzieli.
Co do liczników, niektóre istniej±, ale nie da siê okre¶liæ kto kogo, bo jak pisa³em 99% to anonimowi.
Innych nie da siê wstawiæ bo skrypt (program) forum nie pozwala, a na wstawianie w³asnych skryptów na stronach nie pozwala admin "darmowefora".
TV nie ogl±dam od lat, czasami co¶ ¶ci±gnê na kompa, starego z rozrywki raczej. Darcie pierza w ¿adnym przypadku mi nie odpowiada, nawet to fizyczne, bo to ¿mudna robota.
Co do "idoli"  na forum, my¶lê, ¿e to nie takie proste jak twoje szufladkowanie, niektórzy potrafi± co¶ przekazaæ z energi± w³±cznie, a inni nie, ale to d³ugi temat.

Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #621 : Pa¼dziernik 07, 2012, 11:08:59 »

blu

Ty wiedziales od "zawsze" a ja od niedawna. Nauczona doswiadczeniem wlasnie z googlem. Myslisz, ze moja prywatna domena (strona) otwiera sie na googlu??? Ha-ha-ha. A wiesz ile kosztuje abo? miesiecznie, gdybym chciala od dzis?
Czyli ktos za to placi, bo nie ma nic za darmo. I nie dam sobie powiedziec, ze sa to te byle jakie reklamki, ktore otwieraja sie po w klikaniu slowa podkreslonego dwoma zielonymi kreseczkami.

Co do "idoli"  na forum, my¶lê, ¿e to nie takie proste jak twoje szufladkowanie, niektórzy potrafi± co¶ przekazaæ z energi± w³±cznie, a inni nie, ale to d³ugi temat.

Moglbys to rozwinac? Bardzo prosze, bo byc moze nalezy wieksza uwage zwrocic na gospodarke energia na forum. Pisze powaznie.
Oznacza to, ze ktos wpisujac posty przywoluje demony, ktore go wysysaja z energii???
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #622 : Pa¼dziernik 07, 2012, 12:47:25 »

Cytat: blueray21
Darcie pierza w ¿adnym przypadku mi nie odpowiada, nawet to fizyczne, bo to ¿mudna robota.

No to odetchnê³am z ulg±, bo jako¶ g³upio by³o by tak z oskubanym kuperkiem po forum ganiaæ.  Du¿y u¶miech

A jako ostatni pierzasty, co tu jeszcze siê osta³, rzeknê. Nie s± tu mile widziane "kolorowe ptaki”.
Czyli ludzie z indywidualno¶ci±, nie my¶l±cy i dzia³aj±cy standardowo, pod publiczkê.
I to one, ptaki kolorowe, nara¿one s± na oskubywanie przez tych szarych i dobrze u³o¿onych.
Regulaminowo i ta¶mowo drze siê pierze jak siê patrzy, zgodnie z paragrafem i obrz±dkiem.

Wielu nie wytrzyma³o standaryzacji i odfrunê³o. A gdy przyfrunie nowy, kolorowy ptak, do tego ca³kiem fair,
to siê mu wmawia, ¿e nie jest fair i siê skubie, z pe³n± kultur±.  Chichot I walaj± siê potem piórka po ¶mietnikach
i innych poletkach.  I szarzeje nam ziemia wedle zamys³ów szarych, bo kolor jest be.
Bogobojne równanie z góry. By dziecko rodzica nie przeros³o. Zatem programowo i channelingowo siê nas ug³adza.

A do mnie po tysi±ckroæ bardziej przemawiaj± szczere i z g³êbi serca p³yn±ce s³owa poety ziemskiego,
ni¿ napuszone s³owa s³odkich. Ale widocznie nieu³adzona jestem, choæ gwiazda ta sama… 

i powtórzê za poetk±…

Pod jedn± gwiazdk±

Przepraszam przypadek, ¿e nazywam go konieczno¶ci±.
Przepraszam konieczno¶æ, je¶li jednak siê mylê.
Niech siê nie gniewa szczê¶cie, ¿e biorê je jak swoje.
Niech mi zapomn± umarli, ¿e ledwie tl± siê w pamiêci.
Przepraszam czas za mnogo¶æ przeoczonego ¶wiata na sekundê.
Przepraszam dawn± mi³o¶æ, ¿e now± uwa¿am za pierwsz±.
Wybaczcie mi, dalekie wojny, ¿e noszê kwiaty do domu.
Wybaczcie, otwarte rany, ¿e k³ujê siê w palec.
Przepraszam wo³aj±cych z otch³ani za p³ytê z menuetem.
Przepraszam ludzi na dworcach za sen o pi±tej rano.
Daruj, szczuta nadziejo, ¿e ¶miejê siê czasem.
Darujcie mi, pustynie, ¿e z ³y¿k± wody nie biegnê.
I ty, jastrzêbiu, od lat ten sam, w tej samej klatce,
zapatrzony bez ruchu zawsze w ten sam punkt,
odpu¶æ mi, nawet gdyby¶ by³ ptakiem wypchanym.
Przepraszam ¶ciête drzewo za cztery nogi sto³owe.
Przepraszam wielkie pytania za ma³e odpowiedzi.
Prawdo, nie zwracaj na mnie zbyt bacznej uwagi.
Powago, oka¿ mi wspania³omy¶lno¶æ.
¦cierp, tajemnico bytu, ¿e wyskrobujê nitki z twego trenu
Nie oskar¿aj mnie duszo, ¿e rzadko ciê miewam.
Przepraszam wszystko, ¿e nie mogê byæ wszêdzie.
Przepraszam wszystkich, ¿e nie umiem byæ ka¿dym i ka¿d±.
Wiem, ¿e póki ¿yjê, nic mnie nie usprawiedliwia,
poniewa¿ sama sobie na przeszkodzie.
Nie miej mi za z³e, mowo, ¿e po¿yczam patetycznych s³ów,
a potem trudu dok³adam, ¿eby wyda³y siê lekkie.

Wis³awa Szymborska

Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #623 : Pa¼dziernik 07, 2012, 14:35:16 »

Ano ³ezka siê zakrêci w ka¿dej s³owiañskiej duszy czytaj±c ten wierszy piêkny U¶miech
Co do wielce szacownego blu to jak to u faceta lubi bronic swojej przestrzeni i troszkê jeszcze siê pogniewaæ jak kto¶ próbuje ja naruszyæ, co do intencji to ja nie czuje u niego nic nie w³a¶ciwego U¶miech
Co do szacownej ptak to cieszy mnie ¿e siê tu osta³a  Du¿y u¶miech
Tak jak cieszy mnie zaproszenie koliberka na jej w³asn± dzia³kê Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech
Szacowna ptak wyla³a herbatê a ja piwo Du¿y u¶miech
Co to ma wspólnego z sesjami pani Lusi ano nic Du¿y u¶miech
Wolê osobi¶cie u kobiet sesje zdjêciowe Du¿y u¶miech
S± dla mnie znacznie ciekawsze Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #624 : Pa¼dziernik 07, 2012, 15:14:13 »

Prawda, ¿e wiersz poruszaj±cy?  U¶miech
Co do blu, zgadzam siê z Tob±, intencje ma czyste i robi, co lubi.
Poza tym, ka¿dy ma prawo do wypowiedzi, nawet, gdy g³os zza ¶wiatów.

Chyba wypijê piwko, za spotkanie na dzia³ce koliberkaChichot
Bez sesji zdjêciowych.  Du¿y u¶miech

To pa  Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 07, 2012, 15:15:22 wys³ane przez ptak » Zapisane
Strony: 1 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: