blueray21
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 32
Wiadomo¶ci: 1696
|
|
« Odpowiedz #675 : Pa¼dziernik 31, 2012, 11:28:53 » |
|
Raczej od po³udnia w poniedzia³ek. Nastêpne schody z darmowefora.pl.
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
|
|
|
Przebi¶nieg
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #676 : Listopad 04, 2012, 11:55:27 » |
|
Dodam te¿, ¿e od czwartku mo¿e od ¶rody dziwna energia wesz³a no to forum i ja osobi¶cie muszê siê troszkê zdopingowaæ by tu wej¶æ Poczekam jeszcze to pa
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #677 : Listopad 04, 2012, 15:02:45 » |
|
Informacja dla wszystkich sfrustrowanych i wystraszonych domys³em i¿ jestem obecna pod innym nickiem na forum ¶w. geometria.... nie nie jestem nie by³am nigdy oprócz Kiara i nie zamierzam byæ. Nigdy na ¿adnym innym forum nie u¿ywa³am innego nicku jak Kiara i nie zamierzam go zmieniæ. Naprawdê nie musicie siê trz±¶æ ze strachu i¿ tam wrócê i zacznê pisaæ rzeczy , które wam siê w g³owach nie mieszcz±...... wystraszeni frustraci mog± spaæ spokojnie.... Kate dziêkuje za zaproszenie ale nie. Je¿eli chcesz ze mn± podyskutowaæ o jakim¶ interesuj±cym Ciê temacie to , tu proszê. Kiara Wprawdzie ja nie jestem ani sfrustrowana ani wystraszona ¿adnym domys³em co do Twojej obecno¶ci Kiaro na forum ¦G, jednak czego¶ tu nie rozumiem. Bo wbrew zapewnieniom, ¿e nigdy nie wystêpowa³a¶ pod innym nickiem ni¿ Kiara, to jednak na forum ¦G funkcjonowa³a¶ pod nickiem Aksza. Tak by wynika³o od Twojego pierwszego, przywitalnego postu. Czy¿by kto¶ inny nada³ Ci ten nick? Aksza Go¶æ Witajcie « : Czerwiec 17, 2009, 12:00:17 » ________________________________________ Witajcie!
Buziaczki dla wszystkich. Mysle ze beda ciekawe i burzliwe dyskusje.
Kiara
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #678 : Listopad 04, 2012, 15:32:38 » |
|
Skoro tu przenosisz to pytanie to wyja¶niê, gdy Leszek zaprosi³ mnie na swoje forum nie wchodzi³ login Kiara , bo by³ przez niego zablokowany ( wówczas tego nie wiedzia³am, pó¼niej wyja¶nienie pad³o) zarejestrowa³am siê chwilowo jako Aksza , nastêpnie zmieni³ mi login na Kiara , Aksza nie powinna istnieæ na ¶w. geometria tym bardziej i¿ post eksponowany w dyskusji podpisany jest Kiara nie Aksza. Zatem dlaczego jest nadal Aksza nie Kiara pomimo zmiany? http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=300.msg890#msg890Kiara ps. Wyj±tkowo odpisuje na zapytania o inne fora na tym , nie uwa¿am iz jest to w³a¶ciwe miejsce, mo¿esz wyja¶niaæ swoje w±tpliwo¶ci przez pw.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2012, 15:36:55 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #679 : Listopad 04, 2012, 16:02:15 » |
|
O, a jak stara³a¶ siê przypi±æ ³atkê tutejszemu forumowiczowi na innym forum to by³o ju¿ w³a¶ciwe? Albo wyci±ga³a¶ posty z tego forum na inne, aby symulowaæ na nim dyskusjê to te¿ by³o w³a¶ciwe? Jak zwykle wybiórcze te "niew³a¶ciwe"... :]
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #680 : Listopad 04, 2012, 16:05:31 » |
|
Skoro tu przenosisz to pytanie to wyja¶niê, gdy Leszek zaprosi³ mnie na swoje forum nie wchodzi³ login Kiara , bo by³ przez niego zablokowany ( wówczas tego nie wiedzia³am, pó¼niej wyja¶nienie pad³o) zarejestrowa³am siê chwilowo jako Aksza , nastêpnie zmieni³ mi login na Kiara , Aksza nie powinna istnieæ na ¶w. geometria tym bardziej i¿ post eksponowany w dyskusji podpisany jest Kiara nie Aksza. Zatem dlaczego jest nadal Aksza nie Kiara pomimo zmiany? http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=300.msg890#msg890Kiara ps. Wyj±tkowo odpisuje na zapytania o inne fora na tym , nie uwa¿am iz jest to w³a¶ciwe miejsce, mo¿esz wyja¶niaæ swoje w±tpliwo¶ci przez pw. A gdzie mam Ciê pytaæ, skoro na ¦G nie funkcjonujesz? Co do nicku Aksza, to wszystkie Twoje posty na ¦G s± opatrzone tym nickiem. Wobec tego, nieprawdziwe jest zapewnienie, ¿e nigdy nie wystêpowa³a¶ pod innym nickiem ni¿ Kiara. Nick to nie podpis. Nie widzê równie¿ powodu przenoszenia publicznej dyskusji z forum na PW. Tu pad³o zapewnienie, tu równie¿ pytanie, po dostrze¿eniu niezgodno¶ci. Sama te¿ nawi±zujesz do tre¶ci z forum ¦G, sugeruj±c, ¿e s± tam jakoby wystraszeni frustraci, którzy nie mog± spaæ spokojnie z powodu domys³ów, i¿ jeste¶ tam obecna pod innym nickiem. Jak widaæ, by³a¶ obecna pod innym nickiem. Co do stanu sfrustrowania domniemanych osób nie bêdê siê wypowiadaæ, bo stanu owego nie bada³am. Znam jedynie swój stan, a on daleki jest od frustracji. Dziwi mnie równie¿, ¿e tak interesuj± Ciê cudze stany, po tym, jak wielokrotnie podkre¶la³a¶, ¿e zajmowaæ nale¿y siê tylko sob±. Widocznie znów natrafi³am na nie¶cis³o¶æ i pewnie powinnam wyja¶niæ to na PW, by nie by³o niezgodno¶ci ani niedogodno¶ci? Ale, przecie¿ tu rozmawiamy. To pa
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #681 : Listopad 04, 2012, 16:56:39 » |
|
Skoro tu przenosisz to pytanie to wyja¶niê, gdy Leszek zaprosi³ mnie na swoje forum nie wchodzi³ login Kiara , bo by³ przez niego zablokowany ( wówczas tego nie wiedzia³am, pó¼niej wyja¶nienie pad³o) zarejestrowa³am siê chwilowo jako Aksza , nastêpnie zmieni³ mi login na Kiara , Aksza nie powinna istnieæ na ¶w. geometria tym bardziej i¿ post eksponowany w dyskusji podpisany jest Kiara nie Aksza. Zatem dlaczego jest nadal Aksza nie Kiara pomimo zmiany? Kiara
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #682 : Listopad 04, 2012, 17:16:20 » |
|
Zatem dlaczego jest nadal Aksza nie Kiara pomimo zmiany? A sk±d ja mam to wiedzieæ? Widocznie zmiany nie by³o. Bo gdyby by³a, to by³aby Kiara a nie Aksza. Nie rozumiem, dlaczego wówczas na bie¿±co z Leszkiem tego nie wyja¶ni³a¶? Teraz, to wszystko mo¿na napisaæ. Tym bardziej na innym forum. Ale mniejsza z tym. Ps. A pytania znik±d nie przenosi³am. Ono tu siê pojawi³o po przeczytaniu Twojego zapewnienia. =========================================== No i proszê, jak szybko, mimo braku fizycznego zapytania przyfrunê³o wyja¶nienie od kogo¶ z forum ¦G. Ale¿ informacje p³yn±, prawie z prêdko¶ci± nad¶wietln±. Czy¿by¶my jedn± nog± tkwili ju¿ w IV wymiarze? A oto wyja¶nienie kiarowej zagwozdki. Cyt. „Nie mo¿na zmieniæ pierwotnego brzmienia loginu, którym rejestruje siê u¿ytkownik. Mo¿na jedynie zmieniæ WY¦WIETLAN¡ nazwê u¿ytkownika. Je¶li konto jest zamykane, wówczas zostaj± na forum posty z pierwotn± nazw± u¿ytkownika - t± któr± wpisa³ przy rejestracji. Po prostu nazwa wy¶wietlana, któr± ka¿dy u¿ytkownik mo¿e sobie zmieniæ w czasie gdy jego konto jest otwarte znika, gdy konto zostaje zamkniête. Innymi s³owy , po zamkniêciu konta przy postach zostaje pierwotny login u¿ytkownika, podany przez niego przy rejestracji.”--------- Je¶li dobrze zrozumia³am, to Kiaro nie skorzysta³a¶ z mo¿liwo¶ci zmiany nicka, gdy by³ po temu czas. Chyba na naszym forum obowi±zuj± te same zasady? Scali³em posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2012, 18:05:31 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #683 : Listopad 04, 2012, 17:49:50 » |
|
Artek jeste¶ jak nudny profesor, który ka¿e w³asnymi s³owami przepisywaæ tre¶ci z internetu,- to niczego nie zmienia, pomijaj±c prawa autorskie- takie odkrywanie ameryki na nowo. yyy... Songo, zdecydowanie nie ten adres. Przecie¿ w³a¶nie apelujê o to aby nie przepisywaæ automatycznie tre¶ci gdzie¶ z netu - wtedy wystarczy podaæ link i ka¿dy sam sobie na to zerknie je¿eli go zainteresuje, ewentualnie wkleiæ jednorazowo próbkê danego materia³u. Skoro kto¶ ju¿ co¶ z tak± pieczo³owito¶ci± i zawziêto¶ci± WKLEJA wypada³oby aby napisa³ co¶ od siebie w tym temacie - jak siê na dan± tre¶æ zapatruje, dlaczego proponuje aby siê z ni± zapoznaæ. W przeciwnym, razie jest to zwyk³e kalkowanie. ty po prostu chcesz ustalaæ nowe zasady,- co, kto i jak ma pisaæ na forum,- proponuje za³o¿yæ w³asne!
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich ma³o
|
|
« Odpowiedz #684 : Listopad 04, 2012, 18:07:23 » |
|
Kto¶ tu czego¶ nie rozumie, odpowied¼ ze ¦G jest prawid³owa, ale to nie Kiara zmienia³a wy¶wietlan± nazwê tylko admin, który wówczas nie przewidywa³ skutków zamkniêcia konta. Ca³± t± dyskusjê przenoszê do w³a¶ciwego w±tku (je¶li mi siê uda).
Edit: na razie mi siê nie udaje nie mam w menu w³a¶ciwego dzia³u, chyba awaria co¶ namiesza³a.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2012, 18:18:08 wys³ane przez blueray21 »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #685 : Listopad 04, 2012, 18:17:27 » |
|
Przenosiæ wa¶æ bo to ju¿ nudne do granic mo¿liwo¶ci i nie zwi±zane z tematem. Mia³am zmieniony nick na Kiara i pod takim pisa³am na tamtym forum, co sta³o siê po moim odej¶ciu ? Nie wiem i nie ponoszê za to ¿adnej odpowiedzialno¶ci. grunt ¿e w postach pozosta³ mój podpis Kiara zgodny z poprzednim nickiem. Reszta mnie ju¿ nie interesuje zamknê³am przesz³o¶æ ¿yczê wszystkim du¿o rado¶ci i mi³o¶ci i baj, baj.... ka¿dy ma swoj± drogê niech ni± idzie szczê¶liwie, ale nie ze wszystkimi mi po drodze do koñca ¿ycia. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich ma³o
|
|
« Odpowiedz #686 : Listopad 04, 2012, 18:22:13 » |
|
Ju¿ wiem dlaczego nie wychodzi - chyba dlatego, ¿e dla w±tku docelowego nie jestem moderatorem. Poproszê songo, aby sklei³ z oftopowym.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #687 : Listopad 04, 2012, 18:27:11 » |
|
…nie ze wszystkimi mi po drodze do koñca ¿ycia. Ale przez te nieca³e siedem tygodni, to jeszcze jako¶ z nami wytrzymasz? Ju¿ wiem dlaczego nie wychodzi - chyba dlatego, ¿e dla w±tku docelowego nie jestem moderatorem. Blu, w±tek docelowy, to IV wymiar. Ciekawe, kto tam jest moderatorem? I czy wszystko bêdzie wychodziæ? Tu, to siê ju¿ sypie...
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2012, 18:32:26 wys³ane przez ptak »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #688 : Listopad 04, 2012, 18:34:29 » |
|
Ciekawe, kto tam jest moderatorem? JA niektóre osoby maj± chyba jeszcze nierozwi±zane problemy z poprzednich ¿yæ,- i rzeczywi¶cie zosta³o wam tylko 7 tyg.!.
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #689 : Listopad 04, 2012, 18:41:33 » |
|
Ciekawe, kto tam jest moderatorem? JA To easta tam nie bêdzie?
|
|
|
|
|
|
|
Przebi¶nieg
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #690 : Listopad 04, 2012, 18:46:46 » |
|
Powiadasz szacowny 7 tygodni Szkoda bo na wiosnê chcia³em spotkaæ siê z wujkiem, który jest specjalista od zio³olecznictwa, a mieszka obecnie w Bieszczadach znaczy kawa³ drogi i jeszcze bez terenowego auta to trochê marszu wiêc no rzadko moim zdaniem zbyt rzadko siê widujemy. O spotkaniu na dzia³ce szacownej koliberkek na która zosta³em zaproszony nie wspomnê Pogadam z wujem to mo¿e siê umówiê z nim wcze¶niej mo¿e i kuzyn siê do paliwa do³o¿y to pa
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #691 : Listopad 04, 2012, 18:51:45 » |
|
ty po prostu chcesz ustalaæ nowe zasady,- co, kto i jak ma pisaæ na forum,-proponuje za³o¿yæ w³asne! B³êdne my¶lenie - chcia³bym jedynie zrozumieæ powód takiego automatycznego kopiowania. Dla mnie jest pozbawione g³êbszego sensu i tyle. Owszem, przychodz± mi do g³owy pewne powody, ale s± finalnie bardzo mia³kie, st±d wola³em zapytaæ wprost i tyle. Songo, bardzo siê napinasz. Je¿eli zasady skrajnie nie odpowiada³yby mi to da³bym sobie spokój i po sprawie.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #692 : Listopad 04, 2012, 18:54:50 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #693 : Listopad 04, 2012, 18:56:24 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #694 : Listopad 04, 2012, 19:14:57 » |
|
O spotkaniu na dzia³ce szacownej koliberkek na która zosta³em zaproszony nie wspomnê Spokojnie, dzia³ka nie ucieknie, bêdzie w ca³ej okaza³o¶ci… i siê spotkamy… i piwko za zdrowie wszystkich wypijemy… ...tymczasem, pa
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich ma³o
|
|
« Odpowiedz #695 : Listopad 04, 2012, 20:27:17 » |
|
Ptaku, IV wymiar to w±tek przej¶ciowy docelowy jest du¿o du¿o wy¿ej. Kto tam moderuje? - masz pe³no przes³añ od ró¿nych mistrzów, archanio³ów, komandorów i tysi±ca, albo wiêcej innych nazw. A tak naprawdê to ka¿dy sam sobie ¿eglarzem, sterem i okrêtem, poniewa¿ nie ma ju¿ bezpo¶rednich wp³ywów, ale za to s± po³±czenia ze wszystkim. Chocia¿ mo¿e mi siê ju¿ miesza i to dopiero w pi±tym. Tak , czy inaczej, ka¿da ¶cie¿ka i lekcje na niej s± indywidualne i nie jest to koniec "awansów", oj nie ma lekko.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2012, 20:27:32 wys³ane przez blueray21 »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #696 : Listopad 04, 2012, 21:54:28 » |
|
p.Artek- to co piszesz, to ju¿ pomówienia/oszczerstwa/oczernianie, Songo, skoro raczy³e¶ poruszyæ temat publicznie to pozwolê sobie równie¿ publicznie siê pokrótce odpowiedzieæ. Wyka¿ê jednak dobr± wolê i zareagujê teraz nie czekaj±c a¿ zagonisz/zagonicie siê w przys³owiowy kozi róg. Przerwê to co zdajecie siê teraz robiæ - podgrzewaæ sobie wodê ze stawu, nie chcê aby¶cie na w³asne ¿yczenie ugotowali siê w niej jak nie¶wiadoma ¿aba. Songo, rozumiem, ¿e masz niekwestionowan± pewno¶æ, ¿e zarzuty które ferujesz wobec mnie s± zasadne (ewentualnie w przysz³o¶ci oczekiwa³bym, ¿e poza suchym stwierdzeniem wska¿esz mi konkretnie gdzie i jaki zapis regulaminu z³ama³em)? Rozumiem, ¿e sprawdzi³e¶ to, a nie tylko uwierzy³e¶ na s³owo "pokrzywdzonej" Kiarze. Bo w przeciwnym razie mieliby¶my zabawn± sytuacjê - oczernianie, ¿e kto¶... oczernia :] Wiêc zanim ewentualnie poproszê aby¶ wskaza³ mi gdzie to niby pomawiam - w którym zdaniu/s³owie - kilka s³ów: 1. Siedzenie dniami i nocami na forach - wystarczy jak sprawdzisz godziny postów zamieszczanych przez Kiarê na tym forum- to fakt. Je¿eli bêdziesz siê upiera³ dam linki do co najmniej 2. 2. Przekopiowywanie tre¶ci - znaczna czê¶æ postów Kiary jest kopi± tre¶ci gdzie indziej ju¿ zamieszczonych, to równie¿ widaæ na tym forum, podaæ tytu³y, linki? 3. blendowanie - np. "przekazy od my¶licieli" - klepanie w ¶lad za pani± N. - tak¿e na tym forum 4. "wiedza" - tak, cudzys³ów jak najbardziej na miejscu - dowód: 4a - zapewnianie, ¿e w oparciu o ni± wyczuwa energie innych - wtopa gdy w wymyslonym przez Morê baldurze rozpozna³a energiê samcia - fakt, wydarzenie na tym forum 4b - na innym forum pisa³a, ¿e wystêpuje tam pod nikiem jakiego¶ lazara czy tez lazarusa - fakt 4c - zapewnia³a, ¿e jestem socjologiem czy socjotechnikiem bo takowych... rozpoznaje bez pud³a - fakt, zdarzenie na tym forum (lub jego poprzedniej ods³onie) 4d - zapewnienie, ¿e wszystko co oparte na k³amstwie upadnie do koñca... 2009 r. pozwolisz, ¿e przestanê wymieniaæ - na ¿yczenie mogê dalej 4e - zapytaj "pokrzywdzon±" o nieaktualn± ju¿ stronê www z propozycj± ¶wiadczenia pewnych "pomocy/us³ug". 5a. mieszanie ludziom w g³owach - na podstawie pkt. 4a-d oraz wypowiedzi El¿biety w których pisa³a wyra¼nie, ¿e czuje siê oszukana przez Kiarê 5b. El¿bieta raczy³a wspomnieæ równie¿ o innych osobach, niejakich "kap³ankach" Kiary - swojego czasu jedna z nich (chyba o nicku "ró¿owa") wypowiada³a sie na tym forum, oczywi¶cie broni±c swojej "opiekunki" - opisane na tym forum 5c. El¿bieta raczy³a stwierdziæ, ¿e w wyniku "rozmów" z Kiar± razem wyjecha³y na wycieczkê - opisane na tym forum 5d. El¿bieta wspomina³a, ¿e ofiarowa³a Kiarze jakiego¶ laptopa - nawet pó¼niej posz³a o to sprzeczka za granic± - opisane na tym forum 5e. Moja niezbyt odleg³a rozmowa z Kiar± na tym forum - czy kiedy¶ otrzymywa³a materialn± "pomoc" np. podczas/na wyjazdy - odpowiedzia³a, ¿e to nic z³ego gdy kto¶ od serca co¶ daje i to siê przyjmie. 5f. zapytaj poza forum Kiarê czy jest 100% pewna, ¿e ka¿dy wyjazd op³aci³a sobie w 100% lub prawie w 100% sama - czy jest pewna, ¿e nie ma kogo¶ kto mo¿e twierdziæ inaczej 5g. wyjazd zwi±zany z odkrywaniem "prawd" nt. historii ludzko¶ci czy te¿ "ogl±daniem" jaki¶ wirów by³ opisywany przez sam± Kiarê. Dla Twojej wiadomo¶ci - je¿eli nie wiesz - Kiara próbowa³a w odwecie zarzuciæ El¿biecie zaburzenia czy te¿ chorobê... ale na próbie siê zakoñczy³o. To w skrócie, chcia³em zaoszczêdziæ swój i Twój czas, oraz niepotrzebnie nie rozniecaæ na forum ognia skoro fina³ i tak wiem jaki bêdzie, bo znam i mogê przytoczyæ fakty. Oczywi¶cie, na ¿yczenie mogê rozwin±æ punkty, wstawiæ odpowiednie cytaty, jednak wtedy - po ich podaniu - bêdê oczekiwa³, ¿e publicznie i oficjalnie wycofasz siê z przedstawionych mi naprêdce zarzutów o oczernianie. ty równie¿ traktujesz to forum jak swoj± prywatn± arenê, a nie przestrzeñ do kulturalnej polemiki,-i widzê, ¿e ci zasady zbytnio nie przeszkadzaj±, bo je ³amiesz je¿eli jest to potrzebne do poni¿enia kogo¶!. cdn. Wybacz, ale to jest Twoja opinia z któr± nie muszê siê zgodziæ. Co do kultury wypowiedzi - w którym miejscu wyra¿am siê niekulturalnie np. u¿ywam wulgaryzmów czy wyzwisk? Odmienno¶æ punktu widzenia, ¶cieranie siew pogl±dach, nie mo¿e byæ przes³ank± do zarzucania braku kultury. PS. i jeszcze jedno, je¿eli ju¿ musisz siê na kim¶ wy¿ywaæ, to mo¿esz na mnie,- i nie musisz siê co do mnie obawiaæ jaki¶ regulaminowych konsekwencji. Kolejny mylny os±d - nie muszê ani te¿ nie wy¿ywam siê na kimkolwiek. Konsekwencji? Czy¿by¶ my¶la³, ¿e gdyby nie zapisy regulaminu to kl±³bym i wyzywa³ wszystkich dooko³a, a w szczególno¶ci osoby o odmiennych pogl±dach? ech... Jak mo¿esz wierzyæ w swój rozwój jednocze¶nie tak mocno nie wierz±c ¿e to mo¿e byæ równie¿ domen± innych?
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #697 : Listopad 05, 2012, 00:09:04 » |
|
Regulamin forum.
- Zwalczane bêd± wszelkie przejawy chamstwa i obra¿ania u¿ytkowników. Posty stanowi±ce naruszenie czyjej¶ godno¶ci bêd± sukcesywnie usuwane przez moderacjê. W wypadku wypowiedzi z u¿yciem s³ów powszechnie uznanych za obra¼liwe, autor zostanie ukarany ostrze¿eniem (-1pf).
- Zakaz nagabywania (natrêtnego nak³aniania do rozmowy osób, które sobie tego nie ¿ycz±).
- zawieraj±cych pomówienia – informacje obarczaj±ce niepotwierdzonymi zarzutami inne osoby (art. 23 Kodeksu cywilnego). Wiadomo¶æ zostanie usuniêta, a moderator zwa¿ywszy na okoliczno¶ci oraz ujawnione informacje, mo¿e przyznaæ u¿ytkownikowi ostrze¿enie (-1pf) http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4916.0Dowody to jedno a pomówienia na podstawie zakulisowych plotek to drugie. Regulamin jest obowi±zuj±cy? Czy to forum ma s³u¿yæ oczernianiu i pomówieniom wszelakim oraz ingerencji w ¿ycie prywatne forumowicza , czy taki jest jego cel i za³o¿enie? Nie dokarmiamy trolla ! Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2012, 01:06:32 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #698 : Listopad 05, 2012, 05:16:43 » |
|
p.Artek- to co piszesz, to ju¿ pomówienia/oszczerstwa/oczernianie, Songo, skoro raczy³e¶ poruszyæ temat publicznie to pozwolê sobie równie¿ publicznie siê pokrótce odpowiedzieæ. Wyka¿ê jednak dobr± wolê i zareagujê teraz nie czekaj±c a¿ zagonisz/zagonicie siê w przys³owiowy kozi róg. Przerwê to co zdajecie siê teraz robiæ - podgrzewaæ sobie wodê ze stawu, nie chcê aby¶cie na w³asne ¿yczenie ugotowali siê w niej jak nie¶wiadoma ¿aba. Songo, rozumiem, ¿e masz niekwestionowan± pewno¶æ, ¿e zarzuty które ferujesz wobec mnie s± zasadne (ewentualnie w przysz³o¶ci oczekiwa³bym, ¿e poza suchym stwierdzeniem wska¿esz mi konkretnie gdzie i jaki zapis regulaminu z³ama³em)? Rozumiem, ¿e sprawdzi³e¶ to, a nie tylko uwierzy³e¶ na s³owo "pokrzywdzonej" Kiarze. Bo w przeciwnym razie mieliby¶my zabawn± sytuacjê - oczernianie, ¿e kto¶... oczernia :] Wiêc zanim ewentualnie poproszê aby¶ wskaza³ mi gdzie to niby pomawiam - w którym zdaniu/s³owie - kilka s³ów: 1. Siedzenie dniami i nocami na forach - wystarczy jak sprawdzisz godziny postów zamieszczanych przez Kiarê na tym forum- to fakt. Je¿eli bêdziesz siê upiera³ dam linki do co najmniej 2. 2. Przekopiowywanie tre¶ci - znaczna czê¶æ postów Kiary jest kopi± tre¶ci gdzie indziej ju¿ zamieszczonych, to równie¿ widaæ na tym forum, podaæ tytu³y, linki? 3. blendowanie - np. "przekazy od my¶licieli" - klepanie w ¶lad za pani± N. - tak¿e na tym forum 4. "wiedza" - tak, cudzys³ów jak najbardziej na miejscu - dowód: 4a - zapewnianie, ¿e w oparciu o ni± wyczuwa energie innych - wtopa gdy w wymyslonym przez Morê baldurze rozpozna³a energiê samcia - fakt, wydarzenie na tym forum 4b - na innym forum pisa³a, ¿e wystêpuje tam pod nikiem jakiego¶ lazara czy tez lazarusa - fakt 4c - zapewnia³a, ¿e jestem socjologiem czy socjotechnikiem bo takowych... rozpoznaje bez pud³a - fakt, zdarzenie na tym forum (lub jego poprzedniej ods³onie) 4d - zapewnienie, ¿e wszystko co oparte na k³amstwie upadnie do koñca... 2009 r. pozwolisz, ¿e przestanê wymieniaæ - na ¿yczenie mogê dalej 4e - zapytaj "pokrzywdzon±" o nieaktualn± ju¿ stronê www z propozycj± ¶wiadczenia pewnych "pomocy/us³ug". 5a. mieszanie ludziom w g³owach - na podstawie pkt. 4a-d oraz wypowiedzi El¿biety w których pisa³a wyra¼nie, ¿e czuje siê oszukana przez Kiarê 5b. El¿bieta raczy³a wspomnieæ równie¿ o innych osobach, niejakich "kap³ankach" Kiary - swojego czasu jedna z nich (chyba o nicku "ró¿owa") wypowiada³a sie na tym forum, oczywi¶cie broni±c swojej "opiekunki" - opisane na tym forum 5c. El¿bieta raczy³a stwierdziæ, ¿e w wyniku "rozmów" z Kiar± razem wyjecha³y na wycieczkê - opisane na tym forum 5d. El¿bieta wspomina³a, ¿e ofiarowa³a Kiarze jakiego¶ laptopa - nawet pó¼niej posz³a o to sprzeczka za granic± - opisane na tym forum 5e. Moja niezbyt odleg³a rozmowa z Kiar± na tym forum - czy kiedy¶ otrzymywa³a materialn± "pomoc" np. podczas/na wyjazdy - odpowiedzia³a, ¿e to nic z³ego gdy kto¶ od serca co¶ daje i to siê przyjmie. 5f. zapytaj poza forum Kiarê czy jest 100% pewna, ¿e ka¿dy wyjazd op³aci³a sobie w 100% lub prawie w 100% sama - czy jest pewna, ¿e nie ma kogo¶ kto mo¿e twierdziæ inaczej 5g. wyjazd zwi±zany z odkrywaniem "prawd" nt. historii ludzko¶ci czy te¿ "ogl±daniem" jaki¶ wirów by³ opisywany przez sam± Kiarê. Dla Twojej wiadomo¶ci - je¿eli nie wiesz - Kiara próbowa³a w odwecie zarzuciæ El¿biecie zaburzenia czy te¿ chorobê... ale na próbie siê zakoñczy³o. To w skrócie, chcia³em zaoszczêdziæ swój i Twój czas, oraz niepotrzebnie nie rozniecaæ na forum ognia skoro fina³ i tak wiem jaki bêdzie, bo znam i mogê przytoczyæ fakty. Oczywi¶cie, na ¿yczenie mogê rozwin±æ punkty, wstawiæ odpowiednie cytaty, jednak wtedy - po ich podaniu - bêdê oczekiwa³, ¿e publicznie i oficjalnie wycofasz siê z przedstawionych mi naprêdce zarzutów o oczernianie. ty równie¿ traktujesz to forum jak swoj± prywatn± arenê, a nie przestrzeñ do kulturalnej polemiki,-i widzê, ¿e ci zasady zbytnio nie przeszkadzaj±, bo je ³amiesz je¿eli jest to potrzebne do poni¿enia kogo¶!. cdn. Wybacz, ale to jest Twoja opinia z któr± nie muszê siê zgodziæ. Co do kultury wypowiedzi - w którym miejscu wyra¿am siê niekulturalnie np. u¿ywam wulgaryzmów czy wyzwisk? Odmienno¶æ punktu widzenia, ¶cieranie siew pogl±dach, nie mo¿e byæ przes³ank± do zarzucania braku kultury. PS. i jeszcze jedno, je¿eli ju¿ musisz siê na kim¶ wy¿ywaæ, to mo¿esz na mnie,- i nie musisz siê co do mnie obawiaæ jaki¶ regulaminowych konsekwencji. Kolejny mylny os±d - nie muszê ani te¿ nie wy¿ywam siê na kimkolwiek. Konsekwencji? Czy¿by¶ my¶la³, ¿e gdyby nie zapisy regulaminu to kl±³bym i wyzywa³ wszystkich dooko³a, a w szczególno¶ci osoby o odmiennych pogl±dach? ech... Jak mo¿esz wierzyæ w swój rozwój jednocze¶nie tak mocno nie wierz±c ¿e to mo¿e byæ równie¿ domen± innych? Artek- ty to zacz±³e¶, wiêc sam udowodnij, to co piszesz to nie dowody- tylko dalej "g³uchy telefon",- kto¶ komu¶ gdzie¶ co¶ powiedzia³, a oczywi¶cie je¶li tobie co¶ nie pasuje to ¶mia³o piszesz Wybacz, ale to jest Twoja opinia z któr± nie muszê siê zgodziæ. je¶li nie, ca³a ta twoja zadyma l±duje w koszu i -1pf.
za regulaminem-
"- zawieraj±cych pomówienia – informacje obarczaj±ce niepotwierdzonymi zarzutami inne osoby (art. 23 Kodeksu cywilnego). Wiadomo¶æ zostanie usuniêta, a moderator zwa¿ywszy na okoliczno¶ci oraz ujawnione informacje, mo¿e przyznaæ u¿ytkownikowi ostrze¿enie (-1pf)"
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2012, 07:42:09 wys³ane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #699 : Listopad 05, 2012, 10:55:52 » |
|
- Zwalczane bêd± wszelkie przejawy chamstwa i obra¿ania u¿ytkowników. Posty stanowi±ce naruszenie czyjej¶ godno¶ci bêd± sukcesywnie usuwane przez moderacjê. W wypadku wypowiedzi z u¿yciem s³ów powszechnie uznanych za obra¼liwe, autor zostanie ukarany ostrze¿eniem (-1pf). Mo¿e ja¶niej - w którym miejscu naruszy³em czyj±¶ godno¶æ, ewentualnie jakich niecenzuralnych s³ów u¿y³em. Spotyka³em osoby które za obrazê uwa¿a³y fakt, ¿e kto¶ nie raczy³ im nadskakiwaæ... Mo¿e o to chodzi? Nie zgadzasz siê z Kiar± - obra¿asz z automatu. - Zakaz nagabywania (natrêtnego nak³aniania do rozmowy osób, które sobie tego nie ¿ycz±). ¿e co proszê? To, ¿e kto¶ raczy wypowiedzieæ siê na temat zamieszczanych przez Ciebie tre¶æ gdy Ty np. nabierasz wody w usta nie jest jednoznaczne, ¿e Ciê nagabuje. Przeceniasz siê w tym temacie, zdecydowanie. - zawieraj±cych pomówienia – informacje obarczaj±ce niepotwierdzonymi zarzutami inne osoby (art. 23 Kodeksu cywilnego). Wiadomo¶æ zostanie usuniêta, a moderator zwa¿ywszy na okoliczno¶ci oraz ujawnione informacje, mo¿e przyznaæ u¿ytkownikowi ostrze¿enie (-1pf) [/b] j.w. - w którym miejscu napisa³em nieprawdê? Dowody to jedno a pomówienia na podstawie zakulisowych plotek to drugie. Czy to forum ma s³u¿yæ oczernianiu i pomówieniom wszelakim oraz ingerencji w ¿ycie prywatne forumowicza , czy taki jest jego cel i za³o¿enie? Dowodami s± oficjalne (a nie jakie¶ zakulisowe) posty El¿biety z tego forum, osoby maj±cej bezpo¶redni kontakt z Tob± - w zakresie otrzymywania podarków od innych oraz odczuæ bycia oszukan±. Kolejnym dowodem jest Twój w³asny post w którym przyznajesz, ¿e branie prezentów np. w postaci dofinansowania do wycieczek nie jest niczym z³ym. Czy mo¿e zaprzeczysz, ¿e od El¿biety przyjê³a¶ laptopa? Dowodem na uchybienia Twojej "wiedzy" - s± Twoje w³asne posty w których np. rozpozna³a¶ w Mory baldurze samcia, etc... Dowodem na kopiowanie postów z innych ¼róde³ s±... Twoje posty... Co do "¿ycia prywatnego" i forumowego - czy¿ sama tego nie przenosisz gdy Ci to odpowiada, czy¿ nie w ten sposób - zaczynaj±c od forum - zaczê³a sie znajomo¶æ z El¿biet± która zaskutkowa³a otrzymaniem prezentu i wspólnym wyjazdem? Pisaæ mo¿na du¿o, lecz postawa w ¿yciu - ale ta realna a nie deklarowana - weryfikuje to co siê nabazgrze... Artek- ty to zacz±³e¶, wiêc sam udowodnij, to co piszesz to nie dowody- tylko dalej "g³uchy telefon",- kto¶ komu¶ gdzie¶ co¶ powiedzia³, a oczywi¶cie je¶li tobie co¶ nie pasuje to ¶mia³o piszesz To co to jest jak nie dowody? Chcesz powiedzieæ, ¿e napisa³em k³amstwa? Je¿eli tak to w którym z punktów, wska¿. Daj mi szansê i podaj co konkretnie niby jest pomówieniem z mojej strony (mo¿e byæ w odniesieniu do przedstawionych punktów) oraz co dla Ciebie wyczerpywa³oby znamiona dowodu - bo skoro nie namacalne posty... to sam nie wiem, autentycznie nie wiem. Wiesz, mo¿esz pisaæ czcionk± o rozmiarze i 72pkt, mo¿esz usi³owaæ mnie ukaraæ za to, ¿e np. s±siadce kury przesta³y siê nie¶æ, mo¿e byc i po -1pf za ka¿de "stracone" jajko, ale i tak to co napisa³em powy¿ej jest prawd± a nie pomówieniem.
|
|
|
|
|
|
|
|