Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #700 : Listopad 05, 2012, 11:00:40 » |
|
PoproszĂŞ dowody na twoje twierdzenia na mĂłj temat a nie moje opinie o roÂżnych sytuacjach. Jeszcze raz dowody ,a nie ploty i bzdury wymyÂślane przez kogoÂś.. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2012, 11:03:33 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #701 : Listopad 05, 2012, 11:14:36 » |
|
No chyba, ¿e w wyniku mieszania ludziom w g³owie da siê naci¹gn¹Ì tych¿e na sponsoring wycieczki ewentualnie inne fanty?
i regulamin: „- zawierajÂących pomĂłwienia – informacje obarczajÂące niepotwierdzonymi zarzutami inne osoby (art. 23 Kodeksu cywilnego). WiadomoœÌ zostanie usuniĂŞta, a moderator zwaÂżywszy na okolicznoÂści oraz ujawnione informacje, moÂże przyznaĂŚ uÂżytkownikowi ostrzeÂżenie (-1pf)”
@Artek,- po pierwsze primo tu nie sÂądy publiczne- tylko NFPCh., i nic nie moÂżesz udowodniĂŚ po drugie primo w moim i nie tylko moim przekonaniu naruszyÂłeÂś ten punkt reg., ale wszystko jest subiektywne i tu na forum moÂżesz siĂŞ jeszcze odwoÂłaĂŚ do AdminĂłw,- ja z kolei zrobiĂŞ tak jak napisaÂłem w moim poprzednim poscie, chyba Âże sam zechcesz to rozwiÂązaĂŚ inaczej. To tyle z mojej strony, czekam do wieczora.
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #702 : Listopad 05, 2012, 12:08:21 » |
|
skoro Twoje sÂłowa nie mogÂą byĂŚ dowodem... to... ju nie ÂłapiĂŞ.
Nie ÂłapiĂŞ rĂłwnieÂż wybiĂłrczoÂści dlaczego sÂłowa jednych sÂą nic nie warte a innych muszÂą byĂŚ brane za bezdyskusyjnÂą prawdĂŞ, szczegĂłlnie gdy byÂły przypadki jawnie przeczÂące temu.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #703 : Listopad 05, 2012, 12:22:06 » |
|
PoproszĂŞ dowody na twoje twierdzenia na mĂłj temat a nie moje opinie o roÂżnych sytuacjach. Jeszcze raz dowody ,a nie ploty i bzdury wymyÂślane przez kogoÂś.. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #704 : Listopad 05, 2012, 17:57:52 » |
|
To tyle z mojej strony, czekam do wieczora. Dziêkujê. To bardzo mi³o z Twojej strony, ¿e wspania³omyœlnie zgodzi³eœ siê zaczekaÌ a¿ do wieczora i nie musia³em rzucaÌ pracy, umówionych spotkaù i bie¿¹cych zobowi¹zaù. Mi³e, ¿e dostrzegasz, ¿e wiele osób uczciwie i samodzielnie pracuje na swoje utrzymanie. A ju¿ szczytem mojego szczêœcia by³oby gdyby zasady czasowe by³y równe dla wszystkich i np. forumowicz mia³ z definicji tyle samo czasu co moderacja... Ale spokojnie, obrobiê siê nieco, pomogê dzieciom, przygotujê rodzinie kolacjê i pogadamy. Rozbawiacie mnie, bo Ty równie¿ sam sobie przeczysz, bo, ¿¹dasz dowodów, po czym stwierdzasz: po pierwsze primo tu nie s¹dy publiczne- tylko NFPCh., i nic nie mo¿esz udowodniÌdo tego od¿egnujesz siê od s¹dów, a powo³ujesz siê na... prawo z którego rozliczaj¹... s¹dy: (art. 23 Kodeksu cywilnego)Swoj¹ drog¹, taka sprawa w s¹dzie o rzekome pomówienia... raz na zawsze uciê³aby Kiary fochy - tam nie da³oby siê powiedzieÌ "nie bêdê z Tob¹ rozmawiaÌ" bo s¹d zapyta³by "to niech siê Pani zdecyduje...", wtedy jako dowodów mo¿na by za¿¹daÌ zeznaù podatkowych - popularnych PITów, rozliczeù, wskazania Ÿróde³ utrzymania, faktur i paragonów, czy nawet sprawdziÌ czy zosta³ odprowadzony do w³aœciwego US podatek od darowizny np. takiego laptopa od El¿biety, etc. Do tego gdyby s¹d nie zarz¹dzi³ wy³¹czenia jawnoœci rozprawy - a nie s³ysza³em o takim przypadku (tutaj nie ma tajnych treœci), mo¿na by urz¹dziÌ na sali spotkanie forumowe... ech, rozmarzy³em siê, ale nie powiem kusz¹ce.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #705 : Listopad 05, 2012, 18:23:26 » |
|
@Artek- regulamin forum odnosi siê wy³¹cznie do wpisów uczestników tego forum,- i w tym konkretnym wypadku do tego wczeœniej zacytowanego. Ja/nikt nie bêdzie tu prowadzi³ œledztwa, co, kto i kiedy robi³/a,- a regulamin znasz, albo w³aœnie poznajesz. Ka¿dy kto zg³osi takie naruszenie oczekuje reakcji i nic wiêcej, a nie jest to miejsce do za³atwiania sowich/czyichœ prywatnych animozji, etc.!
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #706 : Listopad 05, 2012, 18:35:19 » |
|
Ja/nikt nie bêdzie tu prowadzi³ œledztwa, co, kto i kiedy robi³/a,- A szkoda, bo to podstawowy wymóg aby z minimum obiektywizmu stwierdziÌ czy jej zastrze¿enia s¹ zasadne. Ale nie stoi to w opozycji, ¿e w w/w stwierdzeniu masz ca³kowit¹ racjê, i jak widzê tego siê trzymasz, bo nie da siê rozeznaÌ sytuacji w nie wiêcej jak 26 minut - a tyle up³ynê³o od chwili napisania mojego postu do wydania przez Ciebie wyroku - stwierdzi³eœ, ¿e jestem winny pomówienia. W tym czasie jeszcze Kiara musia³a zd¹¿yÌ Ci siê poskar¿yÌ, a Ty zapewne jej odpowiedzieÌ. Chylê czo³a, bo nie znam nikogo kto by³by w stanie obiektywnie, w tak krótkim czasie zapoznaÌ siê z sytuacj¹ i wydaÌ wyrok. edit:Ale wracajmy do sedna, czyli podajê cytaty z postów z tego forum: Pooddawaj dlugi zaciagniete przez 6 lat u ludzi, wez sie za siebie i zacznij zyc na wlasny rachunek.Przestan krytykowac innych zacznij od siebie.Odnosnie zdjecia na peszerowym forum zdejmij je, gdyz pewnikiem jest zrobione okolo 20 lat wstecz. [...] Tyle razy mi mowilas rozne rzeczy, ktore nigdy sie nie pokryly w zyciu tu i teraz. [...] Jezeli masz ochote to spotkamy sie w sadzie. [...] Napewna sa jeszcze Tacy naiwniacy jakim Ja bylam.Mnie jednak firanki spadly z oczu. [...] Nie jestes zadna Krolowa.Tylko tak Ci sie wydaje - to jest samozwancze.Procz Twoich kaplanek nikt tak naprawde nie uwaza.Jestes bardzo przecietna osoba, bardziej niz przecietna, ktora ma zabuzony swiatopoglad na sprawy wokol Ciebie.Twierdzisz wszem i wobec,ze Jestes wybrana osoba - Kto Cie wybral? Pozalatwiaj z ludzmi swoje sprawy do konca.Wez sie za siebie , zadbaj o siebie - moze wowczas bedziesz w stanie pracowac i to pracowac na wlasny rachunek a nie zerowac na innych. [...] Zacznij placic swoje rachunki nie zerujac na innych.Przestan wymawiac sie praca energetyczna. To Ty nie Ja nie umiesz sie rozstac z dobrami materialnymi.A jeszcze kradziez mojego komputera w Egipcie.DEla [...] A pamietasz Twoja wiedze sprzed 10 Lat - napisz od kogo sie uczylas? Wiem od bardzo pewnego zrodla, ze bylas bardzo zielona , zadajac zenujace pytania.A kilka lat pozniej robilas warsztaty za ktore bralas od Ludzi pieniadze - nie bardzo rozumiem za co to bylo. Pan odebral mi rozum kiedy Ciebie poznalam, widac musialam przerobic ten temat.Jest takie powiedzenie, ze jak Bog chce kogokolwiek ukarac to mu rozum odbiera.Mnie odebral na 1 1/2 roku ale juz mi zdazyl oddac. Twoje oszustwa przechodza Ciebie i to az nadto.Powiedzialas do Mnie,ze Twoj komputer nie dziala, dlatego powiedzialam,ze postaram sie przywizdz komputer.Oczywiscie jak juz na miejscu zdazylam sie przekonac to bylo nastepne z Twoich klamstw.U mojego brata w domu powiedzialam do Ciebie przy wszystkich , ze w zwiazku z Twoim popsutym komputerem przywiozlam dobry i do uzytku.Odebralam Ci go natomiast za wzgledu na Twoje klamstwa ot i wszystko./Chociaz ty go poprostu ukradlas - gdybym sie nie zorjetowala jeszcze w Egipcie pewnikiem powiedzialabys mi , ze zostal w domu P X.Wiesz ale nie trzeba bylo za niego placic.Ten ktory uzywasz jest jeszczse nie splacony.Nie chce dawac zadnych upominkow czy tez prezentow oszustce. [...] Zawsze starszy byl gorszy jak mlodszy mimo, ze zerujesz i na starszym synie. [...] Jak juz wczesniej napisalam Jestes oszustka i klamczucha.Mowie to wszem i wobec - Ja jestem w stanie wziasc Ciebie do sadu i udowodnic moje podstawne zarzuty tak jak juz pisalam wczesniej Bog jak chce kogos ukarac to mu rozum odbiera.Uwazam, ze tak wlasnie bylo i ze Mna.Widac mialam jakies lekcje do przerobienia.Wyjazd do Egiptu i Polski byl Mi rowniez potrzebny, zebym mogla wszystko zobaczyc i uslyszec na swoje wlasne uszy.Pamietajmy nie wszystko zloto co sie swieci.Opowiesci dziwnej tresci, rozmowy na temat milosci - tak to tylko rozmowy - gdyz nie pokrywa sie to z praktyka.Pozatym straszenie, plotkowanie na temat ludzi , opowiedanie dziwnych spraw.Wiesz to jest tak jak sie zgadzasz z Kiara to jestes wysoka Energia, jak nie zgadzasz sie to stara sie kazdego zniszczyc.Mial przyleciec statek kosmiczny zabrac Nas i naprawiac oraz miala sie pokazac Kobra i przekazac Kiarze cala wiedze. Oczywiscie nic z tego sie nie wydarzylo.Pozatym opowiadala Nam, ze na nowej ziemi Ona ma Wszystko i Wszystkie bogactwa tego swiata.Posiadlosci, Posiadlosci i raz jeszcze.To co do Mnie mowila nie sprawdza sie nic z tego. [...] Pamietajcie jednak o nic Jej (Kiara) nie proscie , w momecie jak juz Ja poprosicie bedzie miala do Was dostep.Wowczas zaczynaja sie problemy zdrowotne, niesnaski w rodzinie oraz wsrod znajomych. Kiaro - Klamczucha, Oszustka, Manipulatorka, Wykorzystywaczka Ludzkich serc i nie tylko to nie Ja to TY.Jedyne Twoje zajecie to wypisywanie bzdetow na Forach, oraz uwazanie sie za cos najwazniejszego.Samozwancza "MM" oraz samozwancza "Krolowa" [...] Ktokolwiek sprzeciwia sie temu co Ty glosisz natychmiast probujesz taka osobe niszczyc.Wiesz co tym razem trafila kosa na kamien.Osobiscie nie naleze do tych, ktorzy sie Ciebie obawiaja.Jestes dla Mnie Najczarniejsza z Czarnych postaci jakie kiedykolwiek poznalam.Mowia , ze powiedzenia sa madroscia Narodow.Dlatego przypomne tu o tym w ktorym jest mowa o tym iz - " Jezeli Bog chce kogokolwiek ukarac to mu rozum odbiera - Tak Tak Tak.Mnie ukaral stawiajac mi na mojej drodze Ciebie.Boze dzieki, za lekcje, ktora widac musialam przerobic. S³owa p. "Ró¿owej", któr¹ El¿bieta okreœli³a mianem jedenj z "kap³anek" Kiary - jako ¿ywo przepisane z autobiografii Kiary: Panie arteq-u,a jak inaczej by Pan widzia³, czu³, gdyby Pana Oczy, Serce, Rozum odbiera³y tê Osobê jako w³aœnie : Oœwiecon¹, Obeznan¹ i Zorientowan¹ - to jest zale¿ne tylko i wy³¹cznie od Naszej mo¿liwoœci postrzegania i odbioru. Tak jak sami czujemy tak kogoœ innego malujemy. R Na marginesie przypomnê, ¿e El¿bieta jest osob¹ która z Kiar¹ pozna³a siê osobiœcie, wiele rozmawia³y, razem z Kiar¹ i jej kap³ank¹/ami wyjecha³y na jedn¹ z wycieczek - do Egiptu. Po wypowiedziach El¿biety Kiara zaczê³a straszyÌ j¹ s¹dem, na to w odpowiedzi us³ysza³a: ok, proszê bardzo, potwierdzê wszystko co tutaj napisa³am. Wtedy temat z s¹dem... umar³. El¿bieta to równie¿ osoba która na tym forum toczy³a ze mn¹ boje, by³a wiern¹ i œlep¹ fank¹ (wynika to z jej póŸniejszych jak i wczeœniejszych postów). Je¿eli tego jest ma³o - zachêcam do zapoznania siê z innymi postami El¿biety na tym forum. Ach by³a jeszcze mowa o tym, ¿e Kiara proponowa³a aby El¿bieta uœmierci³a swojego psa bo w nim jest... demon/diabe³ z którym ona (Kiara) musi walczyÌ... i pad³o gdzieœ ¿e po leczeniu w wykonaniu Kiary stan zdrowia siê... pogorszy³ - to taka wisienka na torcie ;] Aha, pomimo prób straszenia prze Kiarê o... tak, tak - pomówienia - El¿biecie nie postawi³a takowych formalnych zarzutów. Masz w tych postach (od osoby znaj¹cej osobiœcie Kiarê i pozostaj¹cej z ni¹ w za¿y³oœciach przez znaczny okres czasu) dok³adnie opisane o tym co ja tylko wspomnia³em. Czy mam jeszcze szukaÌ postu w którym Kiara potwierdza przyjmowanie prezentów/korzyœci materialnych?
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2012, 19:43:28 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
|
« Odpowiedz #707 : Listopad 05, 2012, 19:21:16 » |
|
Wiecie nie to ze siê wtr¹cam ale ja zupe³nie nie rozumiem o co chodzi. Z boku to troszkê wygl¹da - oczywiœcie mogê siê myliÌ, ¿e szacowna Kiara jest piêkn¹ kobieta i hm szacownemu songo siê podoba i za ni¹ siê uj¹³, lub, ze po prostu jest rycerski i siê uj¹³ za kobiet¹ bo ja troszkê poczyta³em regulaminu i nie widzê naruszania jego przez arteqa Dyskusje na tym forum s¹ nieraz hm gor¹ce ale jakoœ siê w to admini lub moderatorzy nie wtr¹caj¹ i mi osobiœcie bardzo to odpowiada, a tu takie ciach. Swoj¹ drog¹ arteq lepiej byœ zrobi³ dodaj¹c to co wiesz do tego co wiedz¹ inni Wtedy pewnie szacowny songo nie prowadzi³by z Tob¹ takiej hm uczonej ,,dysputy" W ka¿dym razie ja niecenzurowanych wyrazów w postach arteqa nie widzia³em choÌ szczerze mówi¹c wszystkich jego postów na 100% nie przeczyta³em, ale moim skromnym zdanie trochê z rodzinnego domu wyniós³ wiêc proszê...nadgorliwoœÌ jest gorsza od... Nie to ¿e arteqa broniê ale fajnie by by³o by to forum zachowa³o swoj¹ dotychczasow¹ formê i je¿eli mogê na coœ zwrócic uwagê szacownemu songo to by zaj¹³ siê zniknionymi postami to pa
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 32
|
|
« Odpowiedz #708 : Listopad 05, 2012, 19:53:16 » |
|
PrzebiÂśniegu, teraz to i ja nie rozumiem. OdpowiadajÂą ci personalne ataki na kogoÂś? Spotykamy siĂŞ po to aby wymieniaĂŚ poglÂądy, coÂś tam propagowaĂŚ, kaÂżdy ma tam jakiÂś swĂłj profil. Ale dyskutowaĂŚ mamy o postach a nie o ich nadawcach, tak ja rozumiem forum. Mnie osobiÂście nie odpowiadajÂą Âżadne dyskusje na tematy personalne. JeÂśli ktoÂś chce powiedzieĂŚ coÂś o sobie, proszĂŞ bardzo, komplement dla kogoÂś innego, jak najbardziej, ale opinie i oceny innych juÂż nie, nawet pozytywne. DziĂŞkujĂŞ, Âże Songo zareagowaÂł, bo to byÂło ÂżenujÂące. PolecaÂłbym ci spojrzeĂŚ na poczÂątek wÂątku o agentach, po to , aby przyswoiĂŚ metodykĂŞ niektĂłrych atakĂłw, jest pouczajÂący. Songo na szczĂŞÂście wie, czym sam ma siĂŞ zajmowaĂŚ, on nie ma tego problemu, wszystko jest jasne. Tak dobrze byÂłoby, aby forum zachowaÂło formĂŞ i poziom, ale bĂŞdzie o wiele lepsze bez personalnych odjazdĂłw.
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #709 : Listopad 05, 2012, 20:11:57 » |
|
Wyjaœniê dlaczego nie poda³am tej sprawy do s¹du ( bo zarzuty El¿biety s¹ bezpodstawne) i to koniec moich wyjaœnieù w temacie. Dlatego i¿ El¿bieta nie mieszka w Polsce , mieszka i pracuje poza granicami kraju gdzie prawo jest bardzo restrykcyjne i za takie oskar¿enia odpowiada siê wyrokiem ( nie wiem jakim ale on jest), a to dla niej znaczy zwolnienie z pracy , niemo¿liwoœÌ podjêcia jej w wielu sektorach a nawet nie przed³u¿eniem karty pobytu w jej kraju. Brak mieszkania i pracy w Polsce oraz matka na utrzymaniu przy wyrzuceniu z pracy i niemo¿liwoœci oficjalnego pobytu w dotychczasowym kraju to wiêcej ni¿ wyrok s¹dowy za pomówienia i znies³awienia. Nie jestem osob¹ mœciw¹ , gdyby by³y kolejne szykany wnios³a bym oskar¿enie na co reszt¹ mam 5 lat od publicznego zaistnienia znies³awienia. Po dyskusjach ze wszystkimi przyjació³kami które by³y œwiadkami tych zdarzeù postanowi³yœmy poczekaÌ i Stwórcy powierzyÌ na razie wymierzenie sprawiedliwoœci ( co zaistnia³o w ¿yciu El¿biety? Ona wie) i jest to jej i tylko jej sprawa a nie artqa , ju¿ raz zaistnia³y os¹dy mojej osoby na podstawie wypisywania cudzych bzdur.Czy to jest sad czy forum dyskusyjne o okreœlonym temacie? Jeszcze raz El¿bieta nie przedstawi³a ¿adnych dowodów na swoje s³owa, ¿adnych wymyœlaÌ i pisaÌ mo¿na sobie wszystko co siê chce. Chyba to ju¿ pora poprosiÌ Stwórcê o sprawiedliwoœÌ w stosunku do czynów artqa znies³awiania mnie na podstawie bezpodstawnych cudzych k³amstw. Zatem proszê ca³ym sercem niech stanie siê to co bêdzie aktem zbioru zasianych znies³awieù wszystkich.WidaÌ trzeba to wyczyœciÌ do koùca dodam tylko i¿ w ostatniej chwili mia³am jeszcze tyle rozumu w g³owie i¿ poprosi³am o zdeponowany u kolegi netbook w którym El¿bieta wpisa³a moje wszystkie dane osobowe i mojej rodziny ( zreszt¹ wczeœniej uprzedza³am j¹ i¿ zabiorê ten sprzêt do wykasowania danych i jej oddam wyczyszczony) gdybym tego nie zrobi³a nie wiem do czego mog³y by byÌ u¿yte bo niestety nie chcia³a wyraziÌ na to zgody. Urz¹dzenie zabra³yœmy do Egiptu jako taùszy sposób na kontakt z rodzinami , co z tego powsta³o , jakie oskar¿enia , jaka historia? To mo¿na sobie poczytaÌ je¿eli kogoœ pasjonuj¹ takie ¿enuj¹ce wynurzenia.. Kiara ps. Ka¿dy inwestowa³ w siebie swoj¹ kwotê pieniêdzy p³ac¹c za swój pobyt nikt za nikomu wyjazdu nie proponowa³ pod warunkiem i¿ za kogoœ coœ zap³aci.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2012, 20:30:16 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #710 : Listopad 05, 2012, 20:24:23 » |
|
nie, nie moÂżesz TY/JA/ktokolwiek oskarÂżaĂŚ bez wiarygodnych dowodĂłw,- ale to nie sala sÂądowa!. Domniemanie niewinnoÂści – zasada, wedÂług ktĂłrej kaÂżda osoba jest niewinna wobec przedstawianych jej zarzutĂłw, dopĂłki wina nie zostanie jej udowodniona. Zasada domniemania niewinnoÂści siĂŞga swymi korzeniami prawa rzymskiego (domniemanie dobrej wiary – Âłac. praesumptio boni viri).
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2012, 20:24:39 wysłane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #711 : Listopad 05, 2012, 20:28:34 » |
|
Je¿eli ktoœ na potwierdzenie wiarygodnoœci prezentowanych treœci stawia swoje s³owo i niewiele wiêcej to mamy jak najbardziej prawo aby jego postawê weryfikowaÌ, bo to jest jedyna w takim przypadku metoda na sprawdzenie zasadnoœci g³oszonych tez. Taka osoba sama siebie wci¹ga "personalnie". Jest to tak oczywiste, ¿e dziwiê siê, ¿e trzeba to wyjaœniaÌ. Ale przeprowadŸcie sobie pewien tok myœlowy, doœwiadczenie - chcecie zainwestowaÌ pewn¹ kwotê pieniêdzy, przychodzi cz³owiek i roztacza przed Wami bajeczne scenariusze, prosicie o jakieœ potwierdzenie i s³yszycie "ale¿ ja tak potrafiê, to wszystko opieram na swojej wiedzy wewnêtrznej", dodatkowo dochodz¹ Was s³uchy, ¿e niektóre z osób które mia³y z nim ju¿ stycznoœÌ wypowiadaj¹c siê raczej negatywnie. I co dajecie mu do rêki zarobione pieni¹¿ki?
Rozumiem, ze tak¿e ewentualne zarzuty domoros³ego bankiera dotycz¹ce wchodzenia w prywatoœÌ przyjmujecie bez zaj¹knienia, ba - przytakujecie im ze zrozumieniem...
Chorym jest natomiast odbieranie jakiejkolwiek krytyki jako personalny atak.
Aha, "wiem, Âże prawo jest restrykcyjne, ale... nie wiem jakie sÂą wyroki"... Hmmm... to ska wiadomo, Âże jest restrykcyjne? Nie wiem czy ktokolwiek kupi Kiary deklaracjĂŞ o "wyrozumiaÂłoÂści". Po apelu widzĂŞ, Âże goni ostatkiem siÂł w prĂłbie ocalenia wspaniaÂłoÂści tworzonego wizerunku, jest to przysÂłowiowa brzytwa. W odpowiedzi mogĂŞ jedynie poprosiĂŚ: BoÂże wybacz, bo nie wiedzÂą co czyniÂą... Nie bĂŞdĂŞ Ci ÂżyczyÂł abyÂś zebraÂła to co zasiaÂłaÂś - byÂłby to w tym wniosek o smutny wyrok, pomodlĂŞ siĂŞ w zamian za to o opamiĂŞtanie i dania szansy.
Songo aleÂż ja nie oczekujĂŞ domniemania niewinnoÂści, dowody podaÂłem. OczekiwaÂłem - bo juÂż mi przeszÂło - aby z nimi siĂŞ zapoznaĂŚ przed podjĂŞciem decyzji.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2012, 20:30:09 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #712 : Listopad 05, 2012, 20:40:21 » |
|
Je¿eli ktoœ na potwierdzenie wiarygodnoœci prezentowanych treœci stawia swoje s³owo i niewiele wiêcej to mamy jak najbardziej prawo aby jego postawê weryfikowaÌ, bo to jest jedyna w takim przypadku metoda na sprawdzenie zasadnoœci g³oszonych tez. Taka osoba sama siebie wci¹ga "personalnie". Jest to tak oczywiste, ¿e dziwiê siê, ¿e trzeba to wyjaœniaÌ. Ale przeprowadŸcie sobie pewien tok myœlowy, doœwiadczenie - chcecie zainwestowaÌ pewn¹ kwotê pieniêdzy, przychodzi cz³owiek i roztacza przed Wami bajeczne scenariusze, prosicie o jakieœ potwierdzenie i s³yszycie "ale¿ ja tak potrafiê, to wszystko opieram na swojej wiedzy wewnêtrznej", dodatkowo dochodz¹ Was s³uchy, ¿e niektóre z osób które mia³y z nim ju¿ stycznoœÌ wypowiadaj¹c siê raczej negatywnie. I co dajecie mu do rêki zarobione pieni¹¿ki?
Rozumiem, ze tak¿e ewentualne zarzuty domoros³ego bankiera dotycz¹ce wchodzenia w prywatoœÌ przyjmujecie bez zaj¹knienia, ba - przytakujecie im ze zrozumieniem...
Chorym jest natomiast odbieranie jakiejkolwiek krytyki jako personalny atak.
Aha, "wiem, Âże prawo jest restrykcyjne, ale... nie wiem jakie sÂą wyroki"... Hmmm... to ska wiadomo, Âże jest restrykcyjne? Nie wiem czy ktokolwiek kupi Kiary deklaracjĂŞ o "wyrozumiaÂłoÂści". Po apelu widzĂŞ, Âże goni ostatkiem siÂł w prĂłbie ocalenia wspaniaÂłoÂści tworzonego wizerunku, jest to przysÂłowiowa brzytwa. W odpowiedzi mogĂŞ jedynie poprosiĂŚ: BoÂże wybacz, bo nie wiedzÂą co czyniÂą... Nie bĂŞdĂŞ Ci ÂżyczyÂł abyÂś zebraÂła to co zasiaÂłaÂś - byÂłby to w tym wniosek o smutny wyrok, pomodlĂŞ siĂŞ w zamian za to o opamiĂŞtanie i dania szansy.
Songo aleÂż ja nie oczekujĂŞ domniemania niewinnoÂści, dowody podaÂłem. OczekiwaÂłem - bo juÂż mi przeszÂło - aby z nimi siĂŞ zapoznaĂŚ przed podjĂŞciem decyzji.
w wypadku niezbitych dowodĂłw- odsyÂłam wprost do http://www.msw.gov.pl/
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #713 : Listopad 05, 2012, 20:42:19 » |
|
Songo, koĂączÂąc - proszĂŞ zdecyduj siĂŞ w koĂącu - to jest sala sÂądowa czy nie?
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #714 : Listopad 05, 2012, 20:43:25 » |
|
.. zaleÂży z kim?
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2012, 20:44:06 wysłane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #715 : Listopad 05, 2012, 20:44:05 » |
|
Wyjaœniê dlaczego nie poda³am tej sprawy do s¹du ( bo zarzuty El¿biety s¹ bezpodstawne) i to koniec moich wyjaœnieù w temacie. Dlatego i¿ El¿bieta nie mieszka w Polsce , mieszka i pracuje poza granicami kraju gdzie prawo jest bardzo restrykcyjne i za takie oskar¿enia odpowiada siê wyrokiem ( nie wiem jakim ale on jest), a to dla niej znaczy zwolnienie z pracy , niemo¿liwoœÌ podjêcia jej w wielu sektorach a nawet nie przed³u¿eniem karty pobytu w jej kraju. Brak mieszkania i pracy w Polsce oraz matka na utrzymaniu przy wyrzuceniu z pracy i niemo¿liwoœci oficjalnego pobytu w dotychczasowym kraju to wiêcej ni¿ wyrok s¹dowy za pomówienia i znies³awienia. Skoro nie by³o ¿adnego wyroku s¹dowego, przedstawianie wersji, jakoby Elzbieta mia³aby bardzo ucierpieÌ jest wysoce nieetyczne. Bo nie wiadomo, kto by ucierpia³, gdyby odby³a siê rozprawa. W tej chwili jest to jedno s³owo przeciw drugiemu i nic wiêcej. Dlatego, nie powinno siê przypisywaÌ win, gdy brak rozpoznania dowodów. Inaczej, jest to równie¿ znies³awienie.
|
|
|
|
|
|
|
Elzbieta
Gość
|
|
« Odpowiedz #716 : Listopad 05, 2012, 22:09:45 » |
|
Kiaro:
Punkty Forum (pf): 100
PÂłeĂŚ: WiadomoÂści: 7219
Zobacz profil Prywatna wiadomoœÌ (Online) Odp: wÂątek offtopowy « Odpowiedz #706 : Listopad 05, 2012, 20:11:57 » Odpowiedz cytujÂąc WyjaÂśniĂŞ dlaczego nie podaÂłam tej sprawy do sÂądu ( bo zarzuty ElÂżbiety sÂą bezpodstawne) i to koniec moich wyjaÂśnieĂą w temacie. Dlatego iÂż ElÂżbieta nie mieszka w Polsce , mieszka i pracuje poza granicami kraju gdzie prawo jest bardzo restrykcyjne i za takie oskarÂżenia odpowiada siĂŞ wyrokiem ( nie wiem jakim ale on jest), a to dla niej znaczy zwolnienie z pracy , niemoÂżliwoœÌ podjĂŞcia jej w wielu sektorach a nawet nie przedÂłuÂżeniem karty pobytu w jej kraju. Brak mieszkania i pracy w Polsce oraz matka na utrzymaniu przy wyrzuceniu z pracy i niemoÂżliwoÂści oficjalnego pobytu w dotychczasowym kraju to wiĂŞcej niÂż wyrok sÂądowy za pomĂłwienia i zniesÂławienia.
Nie jestem osob¹ mœciw¹ , gdyby by³y kolejne szykany wnios³a bym oskar¿enie na co reszt¹ mam 5 lat od publicznego zaistnienia znies³awienia. Po dyskusjach ze wszystkimi przyjació³kami które by³y œwiadkami tych zdarzeù postanowi³yœmy poczekaÌ i Stwórcy powierzyÌ na razie wymierzenie sprawiedliwoœci ( co zaistnia³o w ¿yciu El¿biety? Ona wie) i jest to jej i tylko jej sprawa a nie artqa , ju¿ raz zaistnia³y os¹dy mojej osoby na podstawie wypisywania cudzych bzdur.Czy to jest sad czy forum dyskusyjne o okreœlonym temacie? Jeszcze raz El¿bieta nie przedstawi³a ¿adnych dowodów na swoje s³owa, ¿adnych wymyœlaÌ i pisaÌ mo¿na sobie wszystko co siê chce. Chyba to ju¿ pora poprosiÌ Stwórcê o sprawiedliwoœÌ w stosunku do czynów artqa znies³awiania mnie na podstawie bezpodstawnych cudzych k³amstw. Zatem proszê ca³ym sercem niech stanie siê to co bêdzie aktem zbioru zasianych znies³awieù wszystkich.
WidaĂŚ trzeba to wyczyÂściĂŚ do koĂąca dodam tylko iÂż w ostatniej chwili miaÂłam jeszcze tyle rozumu w gÂłowie iÂż poprosiÂłam o zdeponowany u kolegi netbook w ktĂłrym ElÂżbieta wpisaÂła moje wszystkie dane osobowe i mojej rodziny ( zresztÂą wczeÂśniej uprzedzaÂłam jÂą iÂż zabiorĂŞ ten sprzĂŞt do wykasowania danych i jej oddam wyczyszczony) gdybym tego nie zrobiÂła nie wiem do czego mogÂły by byĂŚ uÂżyte bo niestety nie chciaÂła wyraziĂŚ na to zgody. UrzÂądzenie zabraÂłyÂśmy do Egiptu jako taĂąszy sposĂłb na kontakt z rodzinami , co z tego powstaÂło , jakie oskarÂżenia , jaka historia? To moÂżna sobie poczytaĂŚ jeÂżeli kogoÂś pasjonujÂą takie ÂżenujÂące wynurzenia..
Kiara
ps. KaÂżdy inwestowaÂł w siebie swojÂą kwotĂŞ pieniĂŞdzy pÂłacÂąc za swĂłj pobyt nikt za nikomu wyjazdu nie proponowaÂł pod warunkiem iÂż za kogoÂś coÂś zapÂłaci. Czy Tobie sie jeszcze odbija? Moze zjadlas cos nie odpowiedniego.Kobieto uwazasz sie za osobe tak wysoko rozwinieta duchowo?! Zejdz ze mnie i daj na wstrzymanie.Jak to mowia Ogarnij sie i do przodu.Nie mam z Toba nic wspolnego ponad dwa lata i miec nie chce.Przestan obwiniac Wszystkich dookola siebie.Popatrz w lustro i odpowiedz sobie na nurtujace Ciebie pytania.Twoje zdanie na moj temat mnie naprawde nie interesuje.Odnosnie prawa Kanadyjskiego jak zawsze jestes w Bledzie.Za te Wszystkie pomowienia nie bylo by Ci po drodze z tym prawem tu.No ale coz Ja jestem powieleniem czegokolwiek i jak kolwiek to chcesz to interpretuj.Bogu dzieki juz z gorki, dla Wszystkich.Wyrocznia moja nie jestes, natomiast falszywych prorokow jest cale multum.Milego zycia z daleka odemnie.To Pa - Ela
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #717 : Listopad 05, 2012, 22:11:06 » |
|
Songo, daj juÂż spokĂłj, odpowiedzi sÂą strasznie pÂłaskie i stanowiÂą zwyczajnie uniki. Znamienne dla sytuacji gdy ktoÂś coÂś chlapnie, nawet zaczyna zdawaĂŚ sobie z tego sprawĂŞ, ale duma nie pozwala mu siĂŞ do tego przyznaĂŚ - wtedy stosuje wÂłaÂśnie podobne "odpowiedzi/wypowiedzi".
|
|
|
|
|
|
|
Kate
Gość
|
|
« Odpowiedz #718 : Listopad 05, 2012, 22:11:59 » |
|
Sorry! Nie mam czasu na szukanie odpowiedniego watku. Ale, czy Elzbieta nie naruszyla REGULAMINU wypisujac prywatne posty??? //Czy byla tak cwana, aby odczekac na ... goscia (jak janusz tez)//
Wtedy mozna! Tego REGULAmin NIE PRZEWIDZIAL
Ziemia podniosla wibracje!
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 32
|
|
« Odpowiedz #719 : Listopad 05, 2012, 22:18:52 » |
|
Kate, jak widaĂŚ nie wszĂŞdzie podniosÂła, byÂło mĂłwione, Âże bĂŞdÂą skoki i wzrost skrajnoÂści. Czasami niebiaĂąskim coÂś siĂŞ uda przewidzieĂŚ. JeÂśli to siĂŞ jeszcze nasili, to strach siĂŞ baĂŚ.
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
|
|
|
Elzbieta
Gość
|
|
« Odpowiedz #720 : Listopad 05, 2012, 22:27:32 » |
|
Kate: Powiedzcie Mi gdzie mozna zauwazyc Wasza duchowosc.Moze to Ja jestem krotkowzroczna i jej nie widze.Rozsmieszylas Mnie , ale to mile uczucie.Podalam tylko to co Ja wyslalam do Ciebie.Nie ujawnilam tego co Ty napisalas do Mnie.Wasze prowokacje juz na Mnie nie dzialaja.Milusiego dzionka i do milusiego - Ela
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
|
« Odpowiedz #721 : Listopad 05, 2012, 23:03:17 » |
|
Kate: Powiedzcie Mi gdzie mozna zauwazyc Wasza duchowosc.Moze to Ja jestem krotkowzroczna i jej nie widze.Rozsmieszylas Mnie , ale to mile uczucie.Podalam tylko to co Ja wyslalam do Ciebie.Nie ujawnilam tego co Ty napisalas do Mnie.Wasze prowokacje juz na Mnie nie dzialaja.Milusiego dzionka i do milusiego - Ela
Droga ElÂżbieto, chyba prowokacje na Ciebie dziaÂłajÂą, bo bÂłyskawicznie zareagowaÂłaÂś w wÂątku o naszym agencie na pewne pytanie. Nie spodziewaÂłem siĂŞ, Âże po takim czasie zostanie w Tobie tyle Âżywej pamiĂŞci i chĂŞci, aby ujawniaĂŚ kulisy sposobu pÂłatnoÂści dotyczÂące pozostaÂłych czÂłonkĂłw wyjazdu. Moim zdaniem jest to nieetyczne i nie wpasowuje siĂŞ w TwĂłj dotychczasowy wizerunek.
|
|
|
|
|
|
|
Linda
Gość
|
|
« Odpowiedz #722 : Listopad 06, 2012, 14:29:35 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Kate
Gość
|
|
« Odpowiedz #723 : Listopad 06, 2012, 14:36:14 » |
|
Apple(t)s?? Moze byc?
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #724 : Listopad 06, 2012, 14:38:46 » |
|
ObojĂŞtnie, czy w¹¿ kusiciel poda jabÂłko Ewie, ta Adamowi, czy spadnie ono nietkniĂŞte na ziemiĂŞ – i tak przemieni siĂŞ w kompost.
Oraz zasili ziemiĂŞ. ------------- Albo inaczej: Tyle zmarnowanej wiedzy poniewiera siĂŞ pod jabÂłonkÂą.
|
|
|
|
|
|
|
|