Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 07:19:08

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 [29] 30 31 32 33 34 35 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: w±tek offtopowy  (Przeczytany 315507 razy)
0 u¿ytkowników i 6 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #700 : Listopad 05, 2012, 11:00:40 »

Poproszê dowody na twoje twierdzenia na mój temat a nie moje opinie o ro¿nych sytuacjach. Jeszcze raz dowody ,a nie ploty i bzdury wymy¶lane przez kogo¶..

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2012, 11:03:33 wys³ane przez Kiara » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #701 : Listopad 05, 2012, 11:14:36 »

No chyba, ¿e w wyniku mieszania ludziom w g³owie da siê naci±gn±æ tych¿e na sponsoring wycieczki ewentualnie inne fanty?

i regulamin:
„- zawieraj±cych pomówienia – informacje obarczaj±ce niepotwierdzonymi zarzutami inne osoby (art. 23 Kodeksu cywilnego). Wiadomo¶æ zostanie usuniêta, a moderator zwa¿ywszy na okoliczno¶ci oraz ujawnione informacje, mo¿e przyznaæ u¿ytkownikowi ostrze¿enie (-1pf)”

@Artek,-
po pierwsze primo tu nie s±dy publiczne- tylko NFPCh., i nic nie mo¿esz udowodniæ
po drugie primo w moim i nie tylko moim przekonaniu naruszy³e¶ ten punkt reg., ale wszystko jest subiektywne i tu na forum mo¿esz siê jeszcze odwo³aæ do Adminów,-
ja z kolei zrobiê tak jak napisa³em w moim poprzednim poscie, chyba ¿e sam zechcesz to rozwi±zaæ inaczej.
To tyle z mojej strony, czekam do wieczora.

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #702 : Listopad 05, 2012, 12:08:21 »

skoro Twoje s³owa nie mog± byæ dowodem... to... ju nie ³apiê.

Nie ³apiê równie¿ wybiórczo¶ci dlaczego s³owa jednych s± nic nie warte a innych musz± byæ brane za bezdyskusyjn± prawdê, szczególnie gdy by³y przypadki jawnie przecz±ce temu.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #703 : Listopad 05, 2012, 12:22:06 »

Poproszê dowody na twoje twierdzenia na mój temat a nie moje opinie o ro¿nych sytuacjach. Jeszcze raz dowody ,a nie ploty i bzdury wymy¶lane przez kogo¶..

Kiara U¶miech U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #704 : Listopad 05, 2012, 17:57:52 »

To tyle z mojej strony, czekam do wieczora.
Dziêkujê. To bardzo mi³o z Twojej strony, ¿e wspania³omy¶lnie zgodzi³e¶ siê zaczekaæ a¿ do wieczora i nie musia³em rzucaæ pracy, umówionych spotkañ i bie¿±cych zobowi±zañ. Mi³e, ¿e dostrzegasz, ¿e wiele osób uczciwie i samodzielnie pracuje na swoje utrzymanie. A ju¿ szczytem mojego szczê¶cia by³oby gdyby zasady czasowe by³y równe dla wszystkich i np. forumowicz mia³ z definicji tyle samo czasu co moderacja... Ale spokojnie, obrobiê siê nieco, pomogê dzieciom, przygotujê rodzinie kolacjê i pogadamy.

Rozbawiacie mnie, bo Ty równie¿ sam sobie przeczysz, bo, ¿±dasz dowodów, po czym stwierdzasz:
po pierwsze primo tu nie s±dy publiczne- tylko NFPCh., i nic nie mo¿esz udowodniæ
do tego od¿egnujesz siê od s±dów, a powo³ujesz siê na... prawo z którego rozliczaj±... s±dy:
(art. 23 Kodeksu cywilnego)

Swoj± drog±, taka sprawa w s±dzie o rzekome pomówienia... raz na zawsze uciê³aby Kiary fochy - tam nie da³oby siê powiedzieæ "nie bêdê z Tob± rozmawiaæ" bo s±d zapyta³by "to niech siê Pani zdecyduje...", wtedy jako dowodów mo¿na by za¿±daæ zeznañ podatkowych - popularnych PITów, rozliczeñ, wskazania ¼róde³ utrzymania, faktur i paragonów, czy nawet sprawdziæ czy zosta³ odprowadzony do w³a¶ciwego US podatek od darowizny np. takiego laptopa od El¿biety, etc. Do tego gdyby s±d nie zarz±dzi³ wy³±czenia jawno¶ci rozprawy - a nie s³ysza³em o takim przypadku (tutaj nie ma tajnych tre¶ci), mo¿na by urz±dziæ na sali spotkanie forumowe... ech, rozmarzy³em siê, ale nie powiem kusz±ce.

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #705 : Listopad 05, 2012, 18:23:26 »

@Artek- regulamin forum odnosi siê wy³±cznie do wpisów uczestników tego forum,-
i w tym konkretnym wypadku do tego wcze¶niej zacytowanego. Ja/nikt nie bêdzie tu prowadzi³ ¶ledztwa, co, kto i kiedy robi³/a,-
a regulamin znasz, albo w³a¶nie poznajesz. Ka¿dy kto zg³osi takie naruszenie oczekuje reakcji i nic wiêcej, a nie jest to miejsce do za³atwiania sowich/czyich¶ prywatnych animozji, etc.!

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #706 : Listopad 05, 2012, 18:35:19 »

Ja/nikt nie bêdzie tu prowadzi³ ¶ledztwa, co, kto i kiedy robi³/a,-
A szkoda, bo to podstawowy wymóg aby z minimum obiektywizmu stwierdziæ czy jej zastrze¿enia s± zasadne. Ale nie stoi to w opozycji, ¿e w w/w stwierdzeniu masz ca³kowit± racjê, i jak widzê tego siê trzymasz, bo nie da siê rozeznaæ sytuacji w nie wiêcej jak 26 minut - a tyle up³ynê³o od chwili napisania mojego postu do wydania przez Ciebie wyroku - stwierdzi³e¶, ¿e jestem winny pomówienia. W tym czasie jeszcze Kiara musia³a zd±¿yæ Ci siê poskar¿yæ, a Ty zapewne jej odpowiedzieæ. Chylê czo³a, bo nie znam nikogo kto by³by w stanie obiektywnie, w tak krótkim czasie zapoznaæ siê z sytuacj± i wydaæ wyrok.

edit:
Ale wracajmy do sedna, czyli podajê cytaty z postów z tego forum:

Pooddawaj dlugi zaciagniete przez 6 lat u ludzi, wez sie za siebie i zacznij zyc na wlasny rachunek.Przestan krytykowac innych zacznij od siebie.Odnosnie zdjecia na peszerowym forum zdejmij je, gdyz pewnikiem jest zrobione okolo 20 lat wstecz.
[...]
Tyle razy mi mowilas rozne rzeczy, ktore nigdy sie nie pokryly w zyciu tu i teraz.
[...]
Jezeli masz ochote to spotkamy sie w sadzie.
[...]
Napewna sa jeszcze Tacy naiwniacy jakim Ja bylam.Mnie jednak firanki spadly z oczu.
[...]
Nie jestes zadna Krolowa.Tylko tak Ci sie wydaje - to jest samozwancze.Procz Twoich kaplanek nikt tak naprawde nie uwaza.Jestes bardzo przecietna osoba, bardziej niz przecietna, ktora ma zabuzony swiatopoglad na sprawy wokol Ciebie.Twierdzisz wszem i wobec,ze Jestes wybrana osoba - Kto Cie wybral? Pozalatwiaj z ludzmi swoje sprawy do konca.Wez sie za siebie  , zadbaj o siebie - moze wowczas bedziesz w stanie pracowac i to pracowac na wlasny rachunek a nie zerowac na innych.
[...]
Zacznij placic swoje rachunki nie zerujac na innych.Przestan wymawiac sie praca energetyczna.

To Ty nie Ja nie umiesz sie rozstac z dobrami materialnymi.A jeszcze kradziez mojego komputera w Egipcie.DEla
[...]
A pamietasz Twoja wiedze sprzed 10 Lat - napisz od kogo sie uczylas? Wiem od bardzo pewnego zrodla, ze bylas bardzo zielona , zadajac zenujace pytania.A kilka lat pozniej robilas warsztaty za ktore bralas od Ludzi pieniadze - nie bardzo rozumiem za co to bylo.

Pan odebral mi rozum kiedy Ciebie poznalam, widac musialam przerobic ten temat.Jest takie powiedzenie, ze jak Bog chce kogokolwiek ukarac to mu rozum odbiera.Mnie odebral na 1 1/2  roku ale juz mi zdazyl oddac.

Twoje oszustwa przechodza Ciebie i to az nadto.Powiedzialas do Mnie,ze Twoj komputer nie dziala, dlatego powiedzialam,ze postaram sie przywizdz komputer.Oczywiscie jak juz na miejscu zdazylam sie przekonac to bylo nastepne z Twoich klamstw.U mojego brata w domu powiedzialam do Ciebie przy wszystkich , ze w zwiazku z Twoim popsutym komputerem przywiozlam dobry i do uzytku.Odebralam Ci go natomiast za wzgledu na Twoje klamstwa ot i wszystko./Chociaz ty go poprostu ukradlas  - gdybym sie nie zorjetowala jeszcze w Egipcie pewnikiem powiedzialabys mi , ze zostal w domu P X.Wiesz ale nie trzeba bylo za niego placic.Ten ktory uzywasz jest jeszczse nie splacony.Nie chce dawac zadnych upominkow czy tez prezentow oszustce.
[...]
Zawsze starszy byl gorszy jak mlodszy mimo, ze zerujesz i na starszym synie.
[...]
Jak juz wczesniej napisalam Jestes oszustka i klamczucha.Mowie to wszem i wobec - Ja jestem w stanie wziasc Ciebie do sadu i udowodnic moje podstawne zarzuty

tak jak juz pisalam wczesniej Bog jak chce kogos ukarac to mu rozum odbiera.Uwazam, ze tak wlasnie bylo i ze Mna.Widac mialam jakies lekcje do przerobienia.Wyjazd do Egiptu i Polski byl Mi rowniez potrzebny, zebym mogla wszystko zobaczyc i uslyszec na swoje wlasne uszy.Pamietajmy nie wszystko zloto co sie swieci.Opowiesci dziwnej tresci, rozmowy na temat milosci - tak to tylko rozmowy - gdyz nie pokrywa sie to z praktyka.Pozatym straszenie, plotkowanie na temat ludzi , opowiedanie dziwnych spraw.Wiesz to jest tak jak sie zgadzasz z Kiara to jestes wysoka Energia, jak nie zgadzasz sie to stara sie kazdego zniszczyc.Mial przyleciec statek kosmiczny zabrac Nas i naprawiac oraz miala sie pokazac Kobra i przekazac Kiarze cala wiedze. Oczywiscie nic z tego sie nie wydarzylo.Pozatym opowiadala Nam, ze na nowej ziemi Ona ma Wszystko i Wszystkie bogactwa tego swiata.Posiadlosci, Posiadlosci i raz jeszcze.To co do Mnie mowila nie sprawdza sie nic z tego.
[...]
Pamietajcie jednak o nic Jej (Kiara) nie proscie , w momecie jak juz Ja poprosicie bedzie miala do Was dostep.Wowczas zaczynaja sie problemy zdrowotne, niesnaski w rodzinie oraz wsrod znajomych.

Kiaro - Klamczucha, Oszustka, Manipulatorka, Wykorzystywaczka Ludzkich serc  i nie tylko  to nie Ja to TY.Jedyne Twoje zajecie to wypisywanie bzdetow na Forach, oraz uwazanie sie za cos najwazniejszego.Samozwancza "MM" oraz samozwancza "Krolowa"
[...]
Ktokolwiek sprzeciwia sie temu co Ty glosisz  natychmiast probujesz taka osobe niszczyc.Wiesz co tym razem trafila kosa na kamien.Osobiscie nie naleze do tych, ktorzy sie Ciebie obawiaja.Jestes dla Mnie Najczarniejsza z Czarnych postaci jakie kiedykolwiek poznalam.Mowia , ze powiedzenia sa madroscia Narodow.Dlatego przypomne tu o tym w ktorym jest mowa o tym iz - " Jezeli Bog chce kogokolwiek ukarac to mu rozum odbiera - Tak Tak Tak.Mnie ukaral stawiajac mi na mojej drodze Ciebie.Boze dzieki, za lekcje, ktora widac musialam przerobic.

S³owa p. "Ró¿owej", któr± El¿bieta okre¶li³a mianem jedenj z "kap³anek" Kiary - jako ¿ywo przepisane z autobiografii Kiary:
Panie arteq-u,a jak inaczej by Pan widzia³, czu³, gdyby Pana Oczy, Serce, Rozum odbiera³y tê Osobê jako w³a¶nie : O¶wiecon±, Obeznan± i Zorientowan± - to jest zale¿ne tylko i wy³±cznie od Naszej mo¿liwo¶ci postrzegania i odbioru. Tak jak sami czujemy tak kogo¶ innego malujemy. R

Na marginesie przypomnê, ¿e El¿bieta jest osob± która z Kiar± pozna³a siê osobi¶cie, wiele rozmawia³y, razem z Kiar± i jej kap³ank±/ami wyjecha³y na jedn± z wycieczek - do Egiptu. Po wypowiedziach El¿biety Kiara zaczê³a straszyæ j± s±dem, na to w odpowiedzi us³ysza³a: ok, proszê bardzo, potwierdzê wszystko co tutaj napisa³am. Wtedy temat z s±dem... umar³. El¿bieta to równie¿ osoba która na tym forum toczy³a ze mn± boje, by³a wiern± i ¶lep± fank± (wynika to z jej pó¼niejszych jak i wcze¶niejszych postów). Je¿eli tego jest ma³o - zachêcam do zapoznania siê z innymi postami El¿biety na tym forum.
Ach by³a jeszcze mowa o tym, ¿e Kiara proponowa³a aby El¿bieta u¶mierci³a swojego psa bo w nim jest... demon/diabe³ z którym ona (Kiara) musi walczyæ... i pad³o gdzie¶ ¿e po leczeniu w wykonaniu Kiary stan zdrowia siê... pogorszy³ - to taka wisienka na torcie  ;]

Aha, pomimo prób straszenia prze Kiarê o... tak, tak - pomówienia - El¿biecie nie postawi³a takowych formalnych zarzutów. 

Masz w tych postach (od osoby znaj±cej osobi¶cie Kiarê i pozostaj±cej z ni± w za¿y³o¶ciach  przez znaczny okres czasu) dok³adnie opisane o tym co ja tylko wspomnia³em.

Czy mam jeszcze szukaæ postu w którym Kiara potwierdza przyjmowanie prezentów/korzy¶ci materialnych?
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2012, 19:43:28 wys³ane przez arteq » Zapisane
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #707 : Listopad 05, 2012, 19:21:16 »

Wiecie nie to ze siê wtr±cam ale ja zupe³nie nie rozumiem o co chodzi.
Z boku to troszkê wygl±da - oczywi¶cie mogê siê myliæ, ¿e szacowna Kiara jest piêkn± kobieta i hm szacownemu songo siê podoba i za ni± siê uj±³, lub, ze po prostu jest rycerski i siê uj±³ za kobiet± bo ja troszkê poczyta³em regulaminu i nie widzê naruszania jego przez arteqa
Dyskusje na tym forum s± nieraz hm gor±ce ale jako¶ siê w to admini lub moderatorzy nie wtr±caj± i mi osobi¶cie bardzo to odpowiada, a tu takie ciach.
Swoj± drog± arteq lepiej by¶ zrobi³ dodaj±c to co wiesz do tego co wiedz± inni
Wtedy pewnie szacowny songo nie prowadzi³by z Tob± takiej  hm uczonej ,,dysputy"
W ka¿dym razie ja niecenzurowanych wyrazów w postach arteqa nie widzia³em choæ szczerze mówi±c wszystkich jego postów na 100% nie przeczyta³em, ale moim skromnym zdanie trochê z rodzinnego domu wyniós³ wiêc proszê...nadgorliwo¶æ jest gorsza od...
Nie to ¿e arteqa broniê ale fajnie by by³o by to forum zachowa³o swoj± dotychczasow± formê i je¿eli mogê na co¶ zwrócic uwagê szacownemu songo to by zaj±³ siê zniknionymi postami U¶miech
to pa Du¿y u¶miech
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #708 : Listopad 05, 2012, 19:53:16 »

Przebi¶niegu, teraz to i ja nie rozumiem. Odpowiadaj± ci personalne ataki na kogo¶? Spotykamy siê po to aby wymieniaæ pogl±dy, co¶ tam propagowaæ, ka¿dy ma tam jaki¶ swój profil. Ale dyskutowaæ mamy o postach a nie o ich nadawcach, tak ja rozumiem forum. Mnie osobi¶cie nie odpowiadaj± ¿adne dyskusje na tematy personalne. Je¶li kto¶ chce powiedzieæ co¶ o sobie, proszê bardzo, komplement dla kogo¶ innego, jak najbardziej, ale opinie i oceny innych ju¿ nie, nawet pozytywne.
Dziêkujê, ¿e Songo zareagowa³, bo to by³o ¿enuj±ce.
Poleca³bym ci spojrzeæ na pocz±tek w±tku o agentach, po to , aby przyswoiæ metodykê niektórych ataków, jest pouczaj±cy.
Songo na szczê¶cie wie, czym sam ma siê zajmowaæ, on nie ma tego problemu, wszystko jest jasne.
Tak dobrze by³oby, aby forum zachowa³o formê i poziom, ale bêdzie o wiele lepsze bez personalnych odjazdów.

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #709 : Listopad 05, 2012, 20:11:57 »

Wyja¶niê dlaczego nie poda³am tej sprawy do s±du ( bo zarzuty El¿biety  s± bezpodstawne) i to koniec moich wyja¶nieñ w temacie. Dlatego i¿ El¿bieta nie mieszka w Polsce , mieszka i pracuje poza granicami kraju gdzie prawo jest bardzo restrykcyjne i za  takie oskar¿enia odpowiada siê wyrokiem ( nie wiem jakim ale on jest), a to dla niej znaczy zwolnienie z pracy , niemo¿liwo¶æ podjêcia jej  w wielu sektorach a nawet nie przed³u¿eniem karty pobytu w jej kraju. Brak mieszkania i pracy w Polsce oraz matka na utrzymaniu przy wyrzuceniu z pracy i niemo¿liwo¶ci oficjalnego pobytu w dotychczasowym kraju to wiêcej ni¿ wyrok s±dowy za pomówienia i znies³awienia.

Nie jestem osob± m¶ciw±  , gdyby by³y kolejne szykany wnios³a bym oskar¿enie na co reszt± mam 5 lat od publicznego zaistnienia znies³awienia.
Po dyskusjach ze wszystkimi przyjació³kami które by³y ¶wiadkami tych  zdarzeñ postanowi³y¶my poczekaæ i Stwórcy powierzyæ na razie wymierzenie sprawiedliwo¶ci ( co zaistnia³o w ¿yciu El¿biety? Ona wie) i jest to jej i tylko jej sprawa a nie artqa , ju¿ raz zaistnia³y os±dy mojej osoby na podstawie wypisywania cudzych bzdur.Czy to jest sad czy forum dyskusyjne o okre¶lonym temacie? Jeszcze raz El¿bieta nie przedstawi³a ¿adnych dowodów na swoje s³owa, ¿adnych wymy¶laæ i  pisaæ mo¿na sobie wszystko co siê chce.
Chyba  to ju¿ pora poprosiæ Stwórcê o sprawiedliwo¶æ w stosunku do czynów artqa znies³awiania mnie na podstawie bezpodstawnych cudzych k³amstw.  Zatem proszê ca³ym sercem niech stanie siê to co bêdzie aktem zbioru zasianych znies³awieñ  wszystkich.

Widaæ trzeba to wyczy¶ciæ do koñca dodam tylko i¿ w ostatniej chwili mia³am jeszcze tyle rozumu w g³owie i¿ poprosi³am o zdeponowany u kolegi netbook w którym El¿bieta wpisa³a moje wszystkie dane osobowe i mojej rodziny ( zreszt± wcze¶niej uprzedza³am j± i¿ zabiorê ten sprzêt do wykasowania danych i jej oddam wyczyszczony) gdybym tego nie zrobi³a nie wiem do czego mog³y by byæ u¿yte bo niestety nie chcia³a wyraziæ na to zgody. Urz±dzenie zabra³y¶my do Egiptu jako  tañszy sposób na kontakt z rodzinami , co z tego powsta³o , jakie oskar¿enia , jaka historia? To mo¿na sobie poczytaæ je¿eli kogo¶ pasjonuj± takie ¿enuj±ce wynurzenia..

Kiara U¶miech U¶miech

ps. Ka¿dy inwestowa³ w siebie swoj± kwotê pieniêdzy  p³ac±c za swój pobyt nikt za nikomu wyjazdu nie proponowa³ pod warunkiem i¿ za kogo¶ co¶ zap³aci.
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2012, 20:30:16 wys³ane przez Kiara » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #710 : Listopad 05, 2012, 20:24:23 »

nie, nie mo¿esz TY/JA/ktokolwiek oskar¿aæ bez wiarygodnych dowodów,-
ale to nie sala s±dowa!.

Domniemanie niewinno¶ci – zasada, wed³ug której ka¿da osoba jest niewinna wobec przedstawianych jej zarzutów, dopóki wina nie zostanie jej udowodniona. Zasada domniemania niewinno¶ci siêga swymi korzeniami prawa rzymskiego (domniemanie dobrej wiary – ³ac. praesumptio boni viri).
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2012, 20:24:39 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #711 : Listopad 05, 2012, 20:28:34 »

Je¿eli kto¶ na potwierdzenie wiarygodno¶ci prezentowanych tre¶ci stawia swoje s³owo i niewiele wiêcej to mamy jak najbardziej prawo aby jego postawê weryfikowaæ, bo to jest jedyna w takim przypadku metoda na sprawdzenie zasadno¶ci g³oszonych tez. Taka osoba sama siebie wci±ga "personalnie". Jest to tak oczywiste, ¿e dziwiê siê, ¿e trzeba to wyja¶niaæ.
Ale przeprowad¼cie sobie pewien tok my¶lowy, do¶wiadczenie - chcecie zainwestowaæ pewn± kwotê pieniêdzy, przychodzi cz³owiek i roztacza przed Wami bajeczne scenariusze, prosicie o jakie¶ potwierdzenie i s³yszycie "ale¿ ja tak potrafiê, to wszystko opieram na swojej wiedzy wewnêtrznej", dodatkowo dochodz± Was s³uchy, ¿e niektóre z osób które mia³y z nim ju¿ styczno¶æ wypowiadaj±c siê raczej negatywnie. I co dajecie mu do rêki zarobione pieni±¿ki?

Rozumiem, ze tak¿e ewentualne zarzuty domoros³ego bankiera dotycz±ce wchodzenia w prywato¶æ przyjmujecie bez zaj±knienia, ba - przytakujecie im ze zrozumieniem...

Chorym jest natomiast odbieranie jakiejkolwiek krytyki jako personalny atak.

Aha, "wiem, ¿e prawo jest restrykcyjne, ale... nie wiem jakie s± wyroki"... Hmmm... to ska wiadomo, ¿e jest restrykcyjne? Nie wiem czy ktokolwiek kupi Kiary deklaracjê o "wyrozumia³o¶ci".
Po apelu widzê, ¿e goni ostatkiem si³ w próbie ocalenia wspania³o¶ci tworzonego wizerunku, jest to przys³owiowa brzytwa.
W odpowiedzi mogê jedynie poprosiæ: Bo¿e wybacz, bo nie wiedz± co czyni±... Nie bêdê Ci ¿yczy³ aby¶ zebra³a to co zasia³a¶ - by³by to w tym wniosek o smutny wyrok, pomodlê siê w zamian za to o opamiêtanie i dania szansy.

Songo ale¿ ja nie oczekujê domniemania niewinno¶ci, dowody poda³em. Oczekiwa³em - bo ju¿ mi przesz³o - aby z nimi siê zapoznaæ przed podjêciem decyzji.
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2012, 20:30:09 wys³ane przez arteq » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #712 : Listopad 05, 2012, 20:40:21 »

Je¿eli kto¶ na potwierdzenie wiarygodno¶ci prezentowanych tre¶ci stawia swoje s³owo i niewiele wiêcej to mamy jak najbardziej prawo aby jego postawê weryfikowaæ, bo to jest jedyna w takim przypadku metoda na sprawdzenie zasadno¶ci g³oszonych tez. Taka osoba sama siebie wci±ga "personalnie". Jest to tak oczywiste, ¿e dziwiê siê, ¿e trzeba to wyja¶niaæ.
Ale przeprowad¼cie sobie pewien tok my¶lowy, do¶wiadczenie - chcecie zainwestowaæ pewn± kwotê pieniêdzy, przychodzi cz³owiek i roztacza przed Wami bajeczne scenariusze, prosicie o jakie¶ potwierdzenie i s³yszycie "ale¿ ja tak potrafiê, to wszystko opieram na swojej wiedzy wewnêtrznej", dodatkowo dochodz± Was s³uchy, ¿e niektóre z osób które mia³y z nim ju¿ styczno¶æ wypowiadaj±c siê raczej negatywnie. I co dajecie mu do rêki zarobione pieni±¿ki?

Rozumiem, ze tak¿e ewentualne zarzuty domoros³ego bankiera dotycz±ce wchodzenia w prywato¶æ przyjmujecie bez zaj±knienia, ba - przytakujecie im ze zrozumieniem...

Chorym jest natomiast odbieranie jakiejkolwiek krytyki jako personalny atak.

Aha, "wiem, ¿e prawo jest restrykcyjne, ale... nie wiem jakie s± wyroki"... Hmmm... to ska wiadomo, ¿e jest restrykcyjne? Nie wiem czy ktokolwiek kupi Kiary deklaracjê o "wyrozumia³o¶ci".
Po apelu widzê, ¿e goni ostatkiem si³ w próbie ocalenia wspania³o¶ci tworzonego wizerunku, jest to przys³owiowa brzytwa.
W odpowiedzi mogê jedynie poprosiæ: Bo¿e wybacz, bo nie wiedz± co czyni±... Nie bêdê Ci ¿yczy³ aby¶ zebra³a to co zasia³a¶ - by³by to w tym wniosek o smutny wyrok, pomodlê siê w zamian za to o opamiêtanie i dania szansy.

Songo ale¿ ja nie oczekujê domniemania niewinno¶ci, dowody poda³em. Oczekiwa³em - bo ju¿ mi przesz³o - aby z nimi siê zapoznaæ przed podjêciem decyzji.

w wypadku niezbitych dowodów- odsy³am wprost do http://www.msw.gov.pl/

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #713 : Listopad 05, 2012, 20:42:19 »

Songo, koñcz±c - proszê zdecyduj siê w koñcu - to jest sala s±dowa czy nie?
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #714 : Listopad 05, 2012, 20:43:25 »

Du¿y u¶miech.. zale¿y z kim?
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2012, 20:44:06 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #715 : Listopad 05, 2012, 20:44:05 »

Cytat: Kiara
Wyja¶niê dlaczego nie poda³am tej sprawy do s±du ( bo zarzuty El¿biety  s± bezpodstawne) i to koniec moich wyja¶nieñ w temacie. Dlatego i¿ El¿bieta nie mieszka w Polsce , mieszka i pracuje poza granicami kraju gdzie prawo jest bardzo restrykcyjne i za  takie oskar¿enia odpowiada siê wyrokiem ( nie wiem jakim ale on jest), a to dla niej znaczy zwolnienie z pracy , niemo¿liwo¶æ podjêcia jej  w wielu sektorach a nawet nie przed³u¿eniem karty pobytu w jej kraju. Brak mieszkania i pracy w Polsce oraz matka na utrzymaniu przy wyrzuceniu z pracy i niemo¿liwo¶ci oficjalnego pobytu w dotychczasowym kraju to wiêcej ni¿ wyrok s±dowy za pomówienia i znies³awienia.

Skoro nie by³o ¿adnego wyroku s±dowego, przedstawianie wersji, jakoby Elzbieta mia³aby
bardzo ucierpieæ jest wysoce nieetyczne. Bo nie wiadomo, kto by ucierpia³, gdyby odby³a siê rozprawa.
W tej chwili jest to jedno s³owo przeciw drugiemu i nic wiêcej.

Dlatego, nie powinno siê przypisywaæ win, gdy brak rozpoznania dowodów.
Inaczej, jest to równie¿ znies³awienie.
Elzbieta
Go¶æ
« Odpowiedz #716 : Listopad 05, 2012, 22:09:45 »

Kiaro:

Punkty Forum (pf): 100

P³eæ:
Wiadomo¶ci: 7219

Zobacz profil Prywatna wiadomo¶æ (Online)

Odp: w±tek offtopowy
« Odpowiedz #706 : Listopad 05, 2012, 20:11:57 »
Odpowiedz cytuj±c

Nie jestem osob± m¶ciw±  , gdyby by³y kolejne szykany wnios³a bym oskar¿enie na co reszt± mam 5 lat od publicznego zaistnienia znies³awienia.
Po dyskusjach ze wszystkimi przyjació³kami które by³y ¶wiadkami tych  zdarzeñ postanowi³y¶my poczekaæ i Stwórcy powierzyæ na razie wymierzenie sprawiedliwo¶ci ( co zaistnia³o w ¿yciu El¿biety? Ona wie) i jest to jej i tylko jej sprawa a nie artqa , ju¿ raz zaistnia³y os±dy mojej osoby na podstawie wypisywania cudzych bzdur.Czy to jest sad czy forum dyskusyjne o okre¶lonym temacie? Jeszcze raz El¿bieta nie przedstawi³a ¿adnych dowodów na swoje s³owa, ¿adnych wymy¶laæ i  pisaæ mo¿na sobie wszystko co siê chce.
Chyba  to ju¿ pora poprosiæ Stwórcê o sprawiedliwo¶æ w stosunku do czynów artqa znies³awiania mnie na podstawie bezpodstawnych cudzych k³amstw.  Zatem proszê ca³ym sercem niech stanie siê to co bêdzie aktem zbioru zasianych znies³awieñ  wszystkich.

Widaæ trzeba to wyczy¶ciæ do koñca dodam tylko i¿ w ostatniej chwili mia³am jeszcze tyle rozumu w g³owie i¿ poprosi³am o zdeponowany u kolegi netbook w którym El¿bieta wpisa³a moje wszystkie dane osobowe i mojej rodziny ( zreszt± wcze¶niej uprzedza³am j± i¿ zabiorê ten sprzêt do wykasowania danych i jej oddam wyczyszczony) gdybym tego nie zrobi³a nie wiem do czego mog³y by byæ u¿yte bo niestety nie chcia³a wyraziæ na to zgody. Urz±dzenie zabra³y¶my do Egiptu jako  tañszy sposób na kontakt z rodzinami , co z tego powsta³o , jakie oskar¿enia , jaka historia? To mo¿na sobie poczytaæ je¿eli kogo¶ pasjonuj± takie ¿enuj±ce wynurzenia..

Kiara 

ps. Ka¿dy inwestowa³ w siebie swoj± kwotê pieniêdzy  p³ac±c za swój pobyt nikt za nikomu wyjazdu nie proponowa³ pod warunkiem i¿ za kogo¶ co¶ zap³aci.
Czy Tobie sie jeszcze odbija?
Moze zjadlas cos nie odpowiedniego.Kobieto uwazasz sie za osobe tak wysoko rozwinieta duchowo?!
Zejdz ze mnie i daj na wstrzymanie.Jak to mowia Ogarnij sie i do przodu.Nie mam z Toba nic wspolnego ponad dwa lata i miec nie chce.Przestan obwiniac Wszystkich dookola siebie.Popatrz w lustro i odpowiedz sobie na nurtujace Ciebie pytania.Twoje zdanie na moj temat mnie naprawde nie interesuje.Odnosnie prawa Kanadyjskiego jak zawsze jestes w Bledzie.Za te Wszystkie pomowienia nie bylo by Ci po drodze z tym prawem tu.No ale coz Ja jestem powieleniem czegokolwiek i jak kolwiek to chcesz to interpretuj.Bogu dzieki juz z gorki, dla Wszystkich.Wyrocznia moja nie jestes, natomiast falszywych prorokow jest cale multum.Milego zycia z daleka odemnie.To Pa - Ela
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #717 : Listopad 05, 2012, 22:11:06 »

Songo, daj ju¿ spokój, odpowiedzi s± strasznie p³askie i stanowi± zwyczajnie uniki. Znamienne dla sytuacji gdy kto¶ co¶ chlapnie, nawet zaczyna zdawaæ sobie z tego sprawê, ale duma nie pozwala mu siê do tego przyznaæ - wtedy stosuje w³a¶nie podobne "odpowiedzi/wypowiedzi".
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #718 : Listopad 05, 2012, 22:11:59 »

Sorry!
Nie mam czasu na szukanie odpowiedniego watku.
Ale, czy Elzbieta nie naruszyla REGULAMINU wypisujac prywatne posty???
//Czy byla tak cwana, aby odczekac na ... goscia (jak janusz tez)//

Wtedy mozna! Tego REGULAmin NIE PRZEWIDZIAL

Ziemia podniosla wibracje!
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #719 : Listopad 05, 2012, 22:18:52 »

Kate, jak widaæ nie wszêdzie podnios³a, by³o mówione, ¿e bêd± skoki i wzrost skrajno¶ci. Czasami niebiañskim co¶ siê uda przewidzieæ. Je¶li to siê jeszcze nasili, to strach siê baæ.

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
Elzbieta
Go¶æ
« Odpowiedz #720 : Listopad 05, 2012, 22:27:32 »

Kate: Powiedzcie Mi gdzie mozna zauwazyc Wasza duchowosc.Moze to Ja jestem krotkowzroczna i jej nie widze.Rozsmieszylas Mnie , ale to mile uczucie.Podalam tylko to co Ja wyslalam do Ciebie.Nie ujawnilam tego co Ty napisalas do Mnie.Wasze prowokacje juz na Mnie nie dzialaja.Milusiego dzionka i do milusiego - Ela
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #721 : Listopad 05, 2012, 23:03:17 »

Kate: Powiedzcie Mi gdzie mozna zauwazyc Wasza duchowosc.Moze to Ja jestem krotkowzroczna i jej nie widze.Rozsmieszylas Mnie , ale to mile uczucie.Podalam tylko to co Ja wyslalam do Ciebie.Nie ujawnilam tego co Ty napisalas do Mnie.Wasze prowokacje juz na Mnie nie dzialaja.Milusiego dzionka i do milusiego - Ela

Droga El¿bieto, chyba prowokacje na Ciebie dzia³aj±, bo b³yskawicznie zareagowa³a¶  w w±tku o naszym agencie na pewne pytanie.

Nie spodziewa³em siê, ¿e po takim czasie zostanie w Tobie tyle ¿ywej pamiêci i chêci, aby ujawniaæ kulisy sposobu p³atno¶ci dotycz±ce pozosta³ych cz³onków wyjazdu.

Moim zdaniem jest to nieetyczne i nie wpasowuje siê w Twój dotychczasowy wizerunek.

Linda
Go¶æ
« Odpowiedz #722 : Listopad 06, 2012, 14:29:35 »

U¶miech

Jak tu dorobiæ filozofiê do tego piêknego zdjêcia? U¶miech

Mrugniêcie
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #723 : Listopad 06, 2012, 14:36:14 »

Apple(t)s??

Moze byc? Mrugniêcie
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #724 : Listopad 06, 2012, 14:38:46 »

U¶miech

Jak tu dorobiæ filozofiê do tego piêknego zdjêcia? U¶miech

Mrugniêcie

Obojêtnie, czy w±¿ kusiciel poda jab³ko Ewie, ta Adamowi,
czy spadnie ono nietkniête na ziemiê – i tak przemieni siê w kompost.

Oraz zasili ziemiê.  Du¿y u¶miech

-------------

Albo inaczej:

Tyle zmarnowanej wiedzy poniewiera siê pod jab³onk±. Chichot
Strony: 1 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 [29] 30 31 32 33 34 35 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: