Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 08:18:06

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: w±tek offtopowy  (Przeczytany 315706 razy)
0 u¿ytkowników i 14 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #750 : Listopad 07, 2012, 19:29:07 »

Proszê szacowni kto mieczem wojuje od miecza ginie.
Kto zakoñczy³ szkolenia naszych pilotów na symulatorach w Rosji?
Dlaczego nasz rz±d jak nie czu³ siê na si³ach wymóc wspó³pracy na Rosjanach nie odwo³a³ siê do organizacji miêdzynarodowych.
Po trzecie czy to pierwszy raz tam l±dowali ? co nie wiedzieli w jakim stanie jest to lotnisko?
Dalej nasza ,,wierchuszka" stwierdzi³a ¿e wszystko ok wiêc naród i tak podzielony podzielili.
Dalej to szkoda pisaæ
to pa idem na piwko
Co do piwka to jak bêdzie jakie¶ spotkanie z forum to jedno wypije z uczonym acentaurem bo mi z nim bardzo po drodze do ...hm Nowego Du¿y u¶miech
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #751 : Listopad 07, 2012, 19:34:29 »

Przebi¶niegu, z tym wklejaniem to mi przypomina wizjê kogo¶ innego.
Wklejam prawie wszystko, oczywi¶cie przedtem wybieram, tak¿e materia³y kontrowersyjne, ¶mieszne itd. tak, jak je autorzy zaprezentowali, co nie znaczy, ¿e siê uto¿samiam z nimi, nie mogê, bo t³umaczenie by³oby mocno moim pogl±dem, a nie autora.
To czytelnik "swój rozum ma" i rozró¿nia co z czym itd. Jak widzisz nawet w polityce nie mo¿na sprawdziæ wiadomo¶ci, jak chcia³by¶ to zrobiæ w ezoteryce, gdzie ka¿da pozycja jest sprzeczna z inn±.
Oczywi¶cie niektórym ³atwiej wieszaæ psy na tym, kto to wstawi³, bo do autora daleko.
Czy¿ nie pro¶ciej traktowaæ tego jako informacjê w trzech przys³owiowych kategoriach i j± samemu sklasyfikowaæ.
Ocena jak zwykle ma dotyczyæ materia³u, a nie wstawiaj±cego.

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #752 : Listopad 07, 2012, 20:15:22 »

Wskazywa³am jedynie, ¿e istnienie fizycznej substancji mo¿na potwierdziæ.

Nie mo¿na po 2.5 latach stwierdziæ istnienia substancji typu trotyl. Bo tej substancji ju¿ TAM DAWNO NIE MA !
Ale, mo¿na stwierdziæ i zbadaæ efekty/skutki odzia³ywania po wybuchu trotylu, lub jakiegokolwiek innego materia³u wybuchowego.
A do tego s³u¿y SPEKTROMETR MASOWY o czym nawet wie nauczyciel fizyki, czy chemii szko³y ¶redniej.
A,  z czym pojechali ''fachowcy'' robiæ pomiary Co¶
Pojechali z tym, czym siê NIE da  zrobiæ wiarygodnych pomiarów.
Bo i oto w³a¶nie chodzi³o......
Czyli chodzi³o oto, aby niczego NIE udowodniæ. Poniewa¿ zagra¿a to interesom, a wpierwszej kolejno¶ci stosunkom rosyjsko-polskim.
Kto¶ bierze, wiêc pod uwagê TAKIE TRE¦CI,  ¿e wa¿niejsze s± dobre stosunki miêdzynarodowe ni¿ udawadnianie takich rzeczy.
A stosunki ³atwo popsuæ, o wiele gorzej naprawiæ.
Najlepszym przyk³adem jest IRAN i IZRAEL - dwaj najwiêksi przyjaciele, a teraz dwaj najwiêksi wrogowie.

Istnieje wiêc powa¿ny problem moralny, który najbardziej dotyczy rodzin zmar³ych.
Mamy wiêc do wyboru :
albo udowodniæ, ¿e faktycznie na pok³adzie samolotu wybuch³a bomba trotylowa, albo pogorszyæ stosunki z Rosj± ?

Niestety, ale ¶wiat jest tak nie inaczej u³o¿ony, ¿e patrz±c globalnie na ca³e spo³eczeñstwo polskie i relacje polityczno-ekonomiczne z Rosj± gdybym o tym decydowa³ ( choæ zabrzmi to z pewno¶ci± niesprawiedliwie, nieuczciwie) z dwojga z³ego wybra³ bym poprostu mniejsze z³o.
Zamkn±³ bym t± sprawê.

I nie dr±¿y³ ju¿ tego tematu, bo zmarli nie zmartwychwstan±. A problemy s± wa¿niejsze niz ¶mieræ kilkudziesiêciu przedstawicieli Orwellowskiego Pañstwa.

Czy, Ci co zginêli martwli siê bardzo tym, ¿e 50 tys.dzieci w Polsce czeka na dora¼n± pomoc medyczn±, ale siê chyba nie doczeka³y i setki, tysi±ce zmar³o !
A, mo¿e martwili siê  tym, ¿e za czasów ich panowania  Monsanto wprowadzi³o na rynek polski modyfikown± ¿ywno¶æ ?
NIE !
Czy martwili siê tym, ¿e polskie banki zosta³y sprzedane zagranicznemu kapita³owi.
NIE !

Listê mogê wypisaæ bardzo d³ug± potwornych patologii, które zadzia³y siê za panowania tych, którzy zginêli.
A, to ¿e zginêli ?
To jeszcze raz powiem, ¿e codziennie umiera setki chorych dzieci z powodu braku w³a¶ciwej opieki medycznej. Tego to k...wa NIE WIDAÆ. I tych op³akiwaæ nie trzeba jak i na Wawelu chowaæ.

Przykro mi bardzo, ale lito¶ci zero, wspó³czucia wiele dla bezrozumnych istot - mieszkañców tej planety.
A, ile te istoty posiadaj± rozumu, to jak ju¿ nie raz pisa³em - w³±cz TV i pos³uchaj codziennych wiadomo¶ci, to bêdziesz mia³ dowód na rozum.

« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2012, 20:19:55 wys³ane przez Astre » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #753 : Listopad 07, 2012, 20:34:04 »

Astre, niby masz racjê... uwa¿am jednak, ¿e powinno siê wyja¶niæ uczciwie, jak by³o.
Wybieranie mniejszego z³a, to konformizm, który zaowocuje wiêkszym z³em.
Nie mo¿na tuszowaæ zbrodni (je¶li takowa by³a) w imiê tego, by czego¶ tam nie popsuæ.
Stosunki z Rosj± i tak nie s± dobre i nie poprawi siê ich fa³szowanie historii.
Mieli¶my ju¿ Katyñ, tyle lat zak³amywany, czy podobnie ma byæ ze Smoleñskiem?

Uwa¿am, ¿e prawda zawsze jest najlepsz± opcj±. Ka¿de ustêpstwo na rzecz jej ukrycia,
jest uruchomieniem kolejnych wymuszeñ i powoduje w koñcu efekt lawiny.
Niekoniecznie ze skutkami oczekiwanymi.
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #754 : Listopad 07, 2012, 22:12:13 »

o juz wiadomo jak bedzie...U¶miech

http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://www.helpfreetheearth.com/news406_church.html&prev=/search%3Fq%3Dst%2Bjohn%2Bcathedral%2Bapocalypse%26hl%3Dpl%26biw%3D1123%26bih%3D644%26prmd%3Dimvns&sa=X&ei=CM6aUIe8L8HbtAaI9oCADQ&ved=0CCkQ7gEwAQ
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #755 : Listopad 07, 2012, 22:20:00 »

quetz, tak usi³owali zaprogramowaæ w 1997 roku, wiele siê zmieni³o.

acentaur

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 12

Wiadomo¶ci: 1464

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #756 : Listopad 07, 2012, 22:22:30 »

Witaj Przebisnieg,
nie jestem taki czepliwy, w koncu nie skacze z jednego postu na drugi. Tylko czasem mnie rzuci. Glownie chodzi o proporcje.
Czymkolwiek by cytat nie byl, jaka wiedze by nie niosl ( prosto z nieba czy od tych co sie naszymi przyjaciolmi mienia ) to z definicji
nie dotyczy wszystkich. Wiele wazniejsze sa osobiste doswiadczenia.
A za piwko dziekuje uprzejmie.  U¶miech
pozdrawiam
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #757 : Listopad 07, 2012, 22:39:04 »

Astre, niby masz racjê... uwa¿am jednak, ¿e powinno siê wyja¶niæ uczciwie, jak by³o.
Wybieranie mniejszego z³a, to konformizm, który zaowocuje wiêkszym z³em.
Nie mo¿na tuszowaæ zbrodni (je¶li takowa by³a) w imiê tego, by czego¶ tam nie popsuæ.
Stosunki z Rosj± i tak nie s± dobre i nie poprawi siê ich fa³szowanie historii.
Mieli¶my ju¿ Katyñ, tyle lat zak³amywany, czy podobnie ma byæ ze Smoleñskiem?

Uwa¿am, ¿e prawda zawsze jest najlepsz± opcj±. Ka¿de ustêpstwo na rzecz jej ukrycia,
jest uruchomieniem kolejnych wymuszeñ i powoduje w koñcu efekt lawiny.
Niekoniecznie ze skutkami oczekiwanymi.

To jak najbardziej z Twojej strony s³uszne wnioski, tylko, ¿e  nie w tym ¶wiecie !
Wiêc, to nie s± pomy¶lne wiadomo¶ci je¿eli og³oszono by, ¿e na pok³adzie wybuch³a bomba.
Ludzie dowiedzieli by siê prawdy. Tylko co z t± prawd± by zrobili ??
Nie potrzeba du¿ej wyobra¼ni, aby stwierdziæ, ¿e wywo³a to lawinê, wrêcz eskalacjê negatywnych emocji, nienawi¶ci, wrogo¶ci, agresji.... itd.
TAK.
Ta prawda -  to spowoduje....

Jak pisa³ jeden z filozofów - domaganie siê sprawiedliwo¶ci, uczciwo¶ci jest utopi±. Poniewa¿ te warto¶ci same w sobie s± oczywisto¶ci± i nie wymagaj± niczego, aby siê jej domagaæ.
A, historia potwierdza, ¿e takie dzia³ania nigdy nie przynios³y ¿adnych efektów.

TAK.
Uczciwo¶æ, sprawiedliwo¶æ, godno¶æ s± to warto¶ci, których na pró¿no szukaæ w¶ród mieszkanców tej planety. Dlatego mamy to co mamy....
Nie mo¿na zatem czego¶ siê domagaæ, czego po prostu nie ma....
Bo gdyby by³o, to by by³o. I nie trzeba by  nic robiæ.

Zacytujê na koniec s³owa mojego nauczyciela Colina Sissona.

Problemem nie jest zewnêtrzny ¶wiat i to co w nim siê dzieje.
Problemem jeste¶my tylko my sami.
A ten problem polega tylko na tym, aby siê przebudziæ.
Tylko co to znaczy siê przebudziæ ?
Wpierw oznacza przyznanie siê do tego, ¿e jeste¶my za¶lepieni, u¶pieni,
i odgrywamy rolê tych, którymi nie jeste¶my.
Gdy odkryjemy ten koszmar, który wci±¿ nosimy ze sob± dokonamy cudu przemiany.
Ten cud zaowocuje tym, ¿e po zdjêciu tych masek  nasze my¶li stan± siê m±dre a uczucie dobre.

To jest droga miêdzy innymi  do  sprawiedliwo¶ci, uczciwo¶ci, a nie droga poprzez domaganie siê, czy na kim¶ wymuszanie ......
To droga, która prowadzi bocznymi torami do celu !

To bardzo samotne byæ tutaj i t³umaczyæ co¶ co jest tak w swej logice i  prostocie oczywiste ......  

« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2012, 22:50:06 wys³ane przez Astre » Zapisane
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #758 : Listopad 07, 2012, 22:44:26 »

coz czy duzo sie zmienilo zobaczymy, wszystko zalezy w jakim snie chce sie byc U¶miech
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #759 : Listopad 07, 2012, 23:01:37 »

Gdyby z samego chcenia co¶ siê manifestowa³o to dawno mieliby¶my raj na ziemi, ale samo nie chce i chyba trzeba mocno pomagaæ, aby posuwaæ siê naprzód.

quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #760 : Listopad 07, 2012, 23:23:47 »

no wlasnie moze to tylko dobre checi..U¶miech pewnie potrzebne jest wiecej..to moze byc jedyna droga zeby sie obudzic U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2012, 23:46:06 wys³ane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #761 : Listopad 07, 2012, 23:44:43 »

Astre, braciszku drogi. Gdy ma siê w sobie poczucie sprawiedliwo¶ci, nie mo¿na przymykaæ oczu
na dziej±c± siê niesprawiedliwo¶æ poza nami. Gdy¿ zburzy³oby to w³asn± warto¶æ i nic wówczas
po nas na tym ¶wiecie. 
To nie jest tak, ¿e ten ¶wiat jest nieodpowiedni na przejaw sprawiedliwo¶ci. ¦wiat jest taki, jakimi my jeste¶my.
A czy cz³owiek jest nieodpowiedni, by czyniæ prawo¶æ i dobro? Kto ma to czyniæ, je¶li nie my sami?
I jak ten ¶wiat ma siê zmieniæ, je¶li uznamy, ¿e nic tu nie da siê zrobiæ?

Nie mo¿na majstrowaæ przy uniwersalnych prawach, tak samo jak nie mo¿na majstrowaæ przy najwy¿szych
warto¶ciach ludzkich. Bo nigdy nie wyjdziemy z zaklêtego krêgu.
¦wiat powinien poznaæ prawdê. W przeciwnym wypadku konsekwencje bêd± jeszcze gorsze.
Tylko prawda oczyszcza i uzdrawia. Bez niej cz³owiek nadal jest w stanie u¶pienia. 

Mo¿e brzmi to patetycznie, ale tak czujê i tego domaga siê moja wewnêtrzna istota.
Czy s±dzisz, ¿e brak wiedzy na temat zdarzeñ smoleñskich cokolwiek naprawi? Uwa¿am, ¿e wrêcz przeciwnie.
Podwa¿y jedynie wiarê cz³owieka w niego samego.

Sprawiedliwo¶æ, to nie utopia. To piêkna idea. Dot±d ¿ywa, dopóki w nas ¿yje.
Jak mogê byæ uczciwa sama przed sob±, przymykaj±c oczy na dziej±c± siê niesprawiedliwo¶æ?

Emocje nie s± gro¼ne, gro¼niejsze jest ich unikanie w imiê rezygnacji ze sprawiedliwo¶ci. 
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #762 : Listopad 08, 2012, 05:09:53 »

"Dynamo" U¶miech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Go¶æ
« Odpowiedz #763 : Listopad 08, 2012, 12:00:54 »

Gdyby z samego chcenia co¶ siê manifestowa³o to dawno mieliby¶my raj na ziemi, ale samo nie chce i chyba trzeba mocno pomagaæ, aby posuwaæ siê naprzód.
To nie chcenie jest "problemem" tylko chc±cy , pragn±cy popychaæ (popychaj±cy) i pomagaæ , albo odwrotnie - walczyæ niczym don kichot  Acentaur wrzucaj±cy wszystko do pieca Du¿y u¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #764 : Listopad 08, 2012, 12:11:00 »

ace ma swoj± "optykê" jak ka¿dy z nas Mrugniêcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Go¶æ
« Odpowiedz #765 : Listopad 08, 2012, 12:41:37 »

Co do meritum dyskusji argumentacja Astre tutaj rezonuje "bardziej" niz Ptasia Mrugniêcie Chichot

Astre, braciszku drogi. Gdy ma siê w sobie poczucie sprawiedliwo¶ci, nie mo¿na przymykaæ oczu
na dziej±c± siê niesprawiedliwo¶æ poza nami. Gdy¿ zburzy³oby to w³asn± warto¶æ i nic wówczas
po nas na tym ¶wiecie
To jest w³a¶nie ten mechanizm samokontroli, to chom±to , zapêtlenie z ktorego trudno siê wydostaæ.

Z ³atwo¶ci± mo¿na manipulowaæ ludzkim poczuciem sprawiedliwo¶ci i niemo¿liwo¶ci± przymykania oczu. Ostatni± rzecz± ,któr± cz³owiek ³atwy do manipulacji by zrobi³ jest pozwolenie na zburzenie w³asnej warto¶ci a dlatego, ze boi siê, ¿e gdyby to nast±pi³o to nic po nim na tym ¶wiecie. A jest to k³amstwo.

W ten sposób System podtrzymuje iluzje i gra do woli na nosach Sprawiedliwych. Czy mo¿esz co¶ z tym zrobiæ ?
Rozpoznaj po prostu "w³asn± warto¶æ"  dotrzyj do ¼ród³a .

Gdyby ten Naród potrafi³ siê jednoczyæ zamiast naparzaæ po g³owach rodaków w imiê tzw WARTO¦CI to ¿aden zamach czy wypadek nie zniszczy³by Narodu. Nie wydarzy³by siê ¿aden zamach bo nie by³oby sensu go robiæ.  A tak jeste¶my s³abi, bo podzieleni, a na dodatek mamy kompleksy ,ze rz±d s³aby bo maca siê z odwiecznym wrogiem nad mogi³ami tzw "Synów Narodu" z których  nasza narodowa duma uczyni³a or³ów, zapomniawszy o tym co wyja¶ni³ Astre, ¿e oni or³ami wcale nie byli a nawet mo¿na by pomy¶leæ gorzej.

Szkoda na to pary, faktycznie w tym Kraju lepiej nie bêdzie póki cz³owiek stawia WARTO¦CI wy¿ej ni¿ rozpoznanie iluzji tego jak jest na prawdê.
Bo to prawda niewygodna da JA. Ono prêdzej wyda wyrok na miliony niewinnych w imiê WARTO¦CI ni¿ ugnie siê wobec oczywistego rozpoznania. Smutne.

To nie jest tak, ¿e ten ¶wiat jest nieodpowiedni na przejaw sprawiedliwo¶ci. ¦wiat jest taki, jakimi my jeste¶my.

Je¶li upieramy siê ,¿e jeste¶my to ¶wiat zawsze bêdzie JAKI¦. A inni upieraj±cy siê inaczej bêd± w opozycji. Póki tak jest to na prawdê nie ma znaczenia jakimi warto¶ciami siê pos³ugujesz bo System wygrywa nastawiaj±c jednych przeciw drugim, a ka¿dy my¶li , ¿e walczy w imiê dobra. Nikt nie wygrywa prócz Systemu.
A czy cz³owiek jest nieodpowiedni, by czyniæ prawo¶æ i dobro? Kto ma to czyniæ, je¶li nie my sami?
I jak ten ¶wiat ma siê zmieniæ, je¶li uznamy, ¿e nic tu nie da siê zrobiæ?
Wojny prowadzone s± rêkoma dobrych i prawych ludzi - po obu stronach barykady. Warto o tym pamiêtaæ wymierzaj±c swój karabin.
Ckliwie chwytaj±ce za serce prawdy s± niby oczywiste , ale to  w³a¶nie ta retoryka napêdza spiralê JA . Czy¿ nie ?
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #766 : Listopad 08, 2012, 12:47:13 »

..argumentacja sprawiedliwo¶ci lub te¿ patriotyzmu czêsto wykorzystywana jest przez politykierów,-
w³a¶nie do prowadzenia wojen na ¶wiecie w fa³szywym poczuciu dobrze spe³nianego "obowi±zku",-
obojêtnie kto, czy to JA czy nie JA.

acentaur

Wielki gadu³a ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #767 : Listopad 08, 2012, 13:33:51 »

Witam,
z jednej strony dorobilem sie okularow ale z drugiej strony, do mojego patrzenia, nie potrzebuje juz korektury.
hehe, ciekawy paradoks.
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #768 : Listopad 08, 2012, 13:45:22 »

Witam,
..argumentacja sprawiedliwo¶ci lub te¿ patriotyzmu czêsto wykorzystywana jest przez politykierów,-
w³a¶nie do prowadzenia wojen na ¶wiecie w fa³szywym poczuciu dobrze spe³nianego "obowi±zku",-
obojêtnie kto, czy to JA czy nie JA.
ale rownie czesto jest uzywana wlasnie przez tych parazytow, ktorzy chca sie utrzymac wladzy kosztem innych. Z tym, ze z pierwsza argumentacja mozna sie bez konsekwencji niezgodzic, a w drugim przypadku zalezy to od pozycji przy zydlu.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #769 : Listopad 08, 2012, 14:11:17 »

Ea¶cie, braciszku drugi, równie drogi, jak pierwszy.  U¶miech To nie zupe³nie to, co mia³am na my¶li,
a co Ty przedstawiasz. Bo pomijaj±c ju¿ poczucie (w³asne, czy nie w³asne) sprawiedliwo¶ci i innych warto¶ci,
jest jakie¶ prawo wy¿sze.
Wyobra¼ sobie, ¿e pomijamy jedn± niesprawiedliwo¶æ, bo co¶ tam… potem drug±, bo równie¿ co¶ tam…
potem trzeci±, dziesi±t±, tysiêczn±, bo skoro pominêli¶my pierwsz±, drug±…

…i co siê dzieje?
W³a¶nie rzeczywisto¶æ z naszymi pominiêciami, zaprzeczeniami, wyt³umaczeniami…

Dlaczego psioczysz w takim razie na ten ¶wiat? Dlaczego podpierasz siê Awaazem i innymi protezami?
Wszak oni walcz± w³a¶nie o sprawiedliwo¶æ.
A wiesz sk±d te protezy? Z twojego powy¿szego t³umaczenia, jakoby niepotrzebne by³o utrzymywanie w sobie warto¶ci. 
Zatem, to co wyrzuci³e¶ odnajdujesz w zewnêtrznych organizacjach, które zbieraj± owe ‘podrzutki-wyrzutki’ i nimi
naprawiaj± ¶wiat. A Ty masz ¶wiêty spokój podpisuj±c kolejn± petycjê.  Mrugniêcie

T³umaczmy tak dalej, a ¶wiat zupe³nie zejdzie na psy. Bo one (znaczy te psy) kochaj± tak samo najwiêkszego
niegodziwca jak i ¶wiêtego. Wprawdzie, mo¿na to uznaæ za jakie¶ wyt³umaczenie, ba, nawet wskazówkê natury lub niebios.
Tylko, kto kocha Hitlera lub Stalina? Poza psem i Bogiem, oczywi¶cie?  Chichot

A przecie¿ mamy zwierzêco¶æ w sobie i bosko¶æ. Wiêc, czy¿by na przeszkodzie w mi³o¶ci do Hitlera sta³o nasze
poczucie sprawiedliwo¶ci?
Nie chce mi siê dalej wysnuwaæ wniosków, bo jeszcze zabrnê za daleko…  ? A ponoæ my¶li nie s± moje…
poczucie sprawiedliwo¶ci te¿ pewnie nie moje, tylko jakiego¶ sko³tunionego filistra pod nazw± JA?  Du¿y u¶miech

To pa  Du¿y u¶miech
Uduchowiony Piotr
Go¶æ
« Odpowiedz #770 : Listopad 08, 2012, 14:42:39 »

a jak tak czytam i czytam te wszystkie bzdury i po dzi¶ dzieñ ¿adnego jeszcze dowodu na to nikt nie przedstawi³  Mrugniêcie No ale niech siê pomylê, je¶li faktycznie ten 23 grudzieñ nast±pi i potwierdzi siê moje proroctwo ^^

Swoj± drog± mam znajomego z internetu który jest cholernym maniakiem tych wszystkich bajek, nibiru, annunnaki, reptilianie i reszty bzdur i wiele razy je¼dzi³ nawet na sesje do Enkiego u lucyny ³obos. Zapyta³ siê mnie czy mo¿e udostêpniæ moje zdjêcie i zapytaæ o enkiego o jakie¶ tam wibracje, aury co¶ tam co¶ ;p Po tym jak pojecha³ na t± sesjê i pokaza³ moje zdjêcie to my¶la³em, ¿e za³amiê siê po tym co us³ysza³em  Mrugniêcie

Enki stwierdzi³, ¿e "jestem niebezpiecznym cz³owiekiem na którego musi uwa¿aæ, poniewa¿ stwarzam powa¿ne zagro¿enie dla jego ¿ycia czy co¶ takiego"

Nooo b³agam was ludzie Du¿y u¶miech jak mi ¿al nawet paj±ka zdeptaæ ^^ Powiem wam tyle, po prostu przekona³em siê na w³asnej skórze, ¿e czymkolwiek jest "Enki" lepiej tego nie s³uchaæ i trzymaæ siê z dala bo naprawdê zlasuj± sobie mózg ludzie, którzy popadaj± w ob³êd na punkcie tej sekty.  Mrugniêcie

Mi ju¿ ¿adnych potwierdzeñ na moje domy¶lenia nie potrzeba, mam to czego chcia³em. Argument 100% potwierdzony, ¿e ca³y ten interes z tym "Enkim" to czarna bajka. No ale zaraz wylec± do mnie petardy za to co powiedzia³em Mrugniêcie Tylko szkoda, ¿e nikt mi nie uwierzy, ani nawet nie zainteresuje siê tym co powiedzia³em. Dziêki wielkie!

« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2012, 14:43:13 wys³ane przez Piotr » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #771 : Listopad 08, 2012, 14:47:41 »

..nie wiem czemu mia³oby cokolwiek na ciebie polecieæ,-
forum ju¿ jaki¶ czas temu od³±czy³o siê oficjalnie od PCh., a ¿arliwych wyznawców Enki to specjalnie siê nie dopatrzy³em,-
katalog tematów jest do¶æ du¿y jak siê czê¶ciej poczyta. U¶miech

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #772 : Listopad 08, 2012, 15:02:02 »

Ciesz siê Piotrze, ¿e nie us³ysza³e¶, ¿e¶ hybryda lub android bez iskry bo¿ej, który pragnie zag³ady ludzko¶ci.
Bo i takie na tym forum padaj± klasyfikacje.  Chichot
Jedno jest pewne, cz³owiek bywa niebezpieczny dla g³upoty i ciemnoty. Dlatego jest metkowany, jako troll, agent, itp.   
Podzieleñ i rozdzieleñ tu a¿ nadto. A wszystko w imiê stwórcy najwy¿szego.

To pa.  Du¿y u¶miech Trzymaj siê i nadal nie depcz paj±ków.  Mrugniêcie
Szmer
Go¶æ
« Odpowiedz #773 : Listopad 08, 2012, 15:20:51 »

Ciesz siê Piotrze, ¿e nie us³ysza³e¶, ¿e¶ hybryda lub android bez iskry bo¿ej, który pragnie zag³ady ludzko¶ci.
ciiii... nie zdradzaj naszego misternego planu Jêzyk bo jeszcze przeczyta to Ki... no sama wiesz kto i bêdzie mnie atakowaæ w nocy Jêzyk
east
Go¶æ
« Odpowiedz #774 : Listopad 08, 2012, 15:51:18 »

Enki stwierdzi³, ¿e "jestem niebezpiecznym cz³owiekiem na którego musi uwa¿aæ, poniewa¿ stwarzam powa¿ne zagro¿enie dla jego ¿ycia czy co¶ takiego"
(..)
 czymkolwiek jest "Enki" lepiej tego nie s³uchaæ i trzymaæ siê z dala bo naprawdê zlasuj± sobie mózg ludzie, którzy popadaj± w ob³êd na punkcie tej sekty.  Mrugniêcie
Jeste¶ zagro¿eniem , ale dla ¿ycia "sekty Enkiego" , a nie dla Twojego znajomego. Choæ w pewnym sensie zabijasz ... te¿ iluzje swojego znajomego. Bardzo niebezpieczny z Ciebie facet  .. Du¿y u¶miech ........tak trzymaj Chichot
Strony: 1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: