Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 07:44:55

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: w±tek offtopowy  (Przeczytany 315546 razy)
0 u¿ytkowników i 10 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #775 : Listopad 08, 2012, 15:57:19 »

Szmer jest powa¿nym go¶ciem i dlatego go "atakuj±" Du¿y u¶miech

no zaraz trzeba te wynurzenia iluzji JA przenie¶æ do innego w±tku Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2012, 15:58:28 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Szmer
Go¶æ
« Odpowiedz #776 : Listopad 08, 2012, 16:15:38 »

Za ma³o Off-Topa w tym w±tku! :>

Szmer jest powa¿nym go¶ciem i dlatego go "atakuj±" Du¿y u¶miech

Spokoooojnie, my Android-Agenci (w skrócie AA Chichot), byli¶my od ma³ego szkoleni do radzenia sobie z takimi sytuacjami. Takie ataki to dla nas pryszcz U¶miech

Rany... ale¿ mi siê w pracy nudzi, jadê do domciu Mrugniêcie
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #777 : Listopad 08, 2012, 16:16:37 »

szeroko¶ci Chichot

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #778 : Listopad 08, 2012, 17:18:24 »

hm troszkê mi szczeka opad³a jak dowiedzia³em siê ¿e to forum ma co¶ wspólnego z hm ¿e tak siê wyra¿ê z ca³ym szacunkiem i za przeproszeniem wyznawcami Enki
Matko Boska Obojêtna.
Có¿ szkoda mi komentowaæ to co Enki przekazuje bo tam jestem gdzie moja my¶l wiêc my¶lê ¿e zostanê zrozumiany.
Je¿eli forum siê od³±czy³o to wyjdzie to tylko na zdrowie uczestników U¶miech
Te¿ siê nauczy³em w cierpliwym znoszeniu ataków bo jako uczeñ dzia³ania na energiach obraca³em siê w gronie, ¿e na mój temat tzn mojego rozwoju kodów wad etc ka¿dy móg³ powiedzieæ co chcia³ i co my¶la³, gorzej by³o jak ja u którego¶ lub u której¶ co¶ zauwa¿y³em Du¿y u¶miech
Ano wtedy s³ysza³em ¿e to tkwi we mnie Du¿y u¶miech
Có¿ robi±c ,,dyplom czeladnika" wyszed³em z za³o¿enia, ¿e ka¿dy kowalem swojego losu wiêc jak siê zdecyduje z kim¶ spotkaæ to 12 razy siê zastanowiê czy jest taka potrzeba i jakie bêd± skutki tego spotkania, a mistrzów archanio³ów i im podobnych ma w .... Du¿y u¶miech
Kurcze no rêce opadaj± Du¿y u¶miech
Ostatnio od jednej ,,mistrzyni" us³ysza³em ¿e chce mnie traktowaæ jak równego sobie ale muszê spe³niæ takie a takie warunki Du¿y u¶miech
No ma sukê wilczura, która nie lubi facetów Du¿y u¶miech
I co facet przyjedzie to ta suka tych facetów k±sa lub za ty³ek ³apie zêbami ... Du¿y u¶miech
¦miech miê bierze bo kobietom odpuszcza choæ nie wszystkim Du¿y u¶miech
No i co s³yszy siê ano to, ¿e,, nie przerobi³e¶ tego lub tamtego, jeste¶ taki lub siaki..."
Jak stwierdzi³em ¿e to jest po prostu ¼le u³o¿ona (wychowana) suka i powinna byæ na smyczy jak ma cieczkê (bo tylko wtedy faciów nie lubi ta suka znaczy siê) to siê na mnie pogniewa³a Du¿y u¶miech
Có¿ piwka wypi³em du¿o z ¿a³o¶ci ale ju¿ mi przesz³o i nie ci±gnie mnie do ,,mistrzyni" Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #779 : Listopad 08, 2012, 20:42:09 »

Tak, stare forum (to jest drugie) by³o za³o¿one celem propagowania za³o¿eñ fundacji Dar ¦wiatowida i p. Lucyny £obs. Pó¼niej zdecydowana wiêkszo¶æ u¿ytkowników forum zaczê³a dostrzegaæ, ze kto¶ tu nie ten tego, a ci którzy zostali przy projekcie opu¶cili nas, za¶ sam PCH wyrzekli siê nas potwierdzaj±c to usuniêciem linka do naszego forum ze swej strony.
Tak wiêc ewoluujemy w pozytywnym kierunku. Du¿y u¶miech

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #780 : Listopad 08, 2012, 22:15:59 »

Jak to siê mówi... do 3 x sztuka?
mo¿e? :]
east
Go¶æ
« Odpowiedz #781 : Listopad 09, 2012, 10:20:46 »

Ea¶cie, braciszku drugi, równie drogi, jak pierwszy.  U¶miech To nie zupe³nie to, co mia³am na my¶li,
a co Ty przedstawiasz. Bo pomijaj±c ju¿ poczucie (w³asne, czy nie w³asne) sprawiedliwo¶ci i innych warto¶ci,
jest jakie¶ prawo wy¿sze.
Wyobra¼ sobie, ¿e pomijamy jedn± niesprawiedliwo¶æ, bo co¶ tam… potem drug±, bo równie¿ co¶ tam…
potem trzeci±, dziesi±t±, tysiêczn±, bo skoro pominêli¶my pierwsz±, drug±…

…i co siê dzieje?
Sama czêsto powtarzasz, ¿eby skupiæ siê na ¶wietle ( pomin±wszy ju¿ przekonania sk±d ono ) nie trac±c si³ na grzebanie sie w smole .. , z czym jest pe³en rezonans .

Natomiast tu proponujesz ci±g³e gonienie w piêtkê. To bêdzie zawsze wg regu³ narzuconych schematów, zawsze tych samych  .. divide et imperia ..  Dlaczego mamy ci±gle tylko usuwaæ spod nóg przeszkody ? to nie jest rozwój, tylko w³a¶nie zatrzymanie w gêstej zupie. Niech bêdzie nastawienie na sprawiedliwo¶æ, na jasno¶æ nawet w ciemno¶ci, niech uwaga pod±¿a za tym co ³±czy lub co daje nadziejê na poprawê i po³±czenie . Wtedy takie rzeczy bêd± tu wracaæ za którymi pod±¿y uwa¿no¶æ.

Dlaczego psioczysz w takim razie na ten ¶wiat? Dlaczego podpierasz siê Awaazem i innymi protezami?
Dzia³anie zgodne z nowym , jasnym pr±dem to nie psioczenie . To nie petycja przeciwko czemu¶, ale zasilenie zaufaniem wiary ludzkiej w moc Jedno¶ci. Takie petycje nie s± walk± , bo nie maj±c mocy prawnej mog± byæ tylko czego¶ ogólnym wyrazem.
Wyrazem Jedno¶ci.
Tak, to jest proteza , taki szkielet przysz³ego, w pe³ni funkcjonalnego radzenia sobie z patologi±. Jednostka na miejscu ma za sob± moc Ca³o¶ci. To rzecz , która siê w³a¶nie rodzi, konsekwencja pr±du ¿ycia, a nie pole do psioczenia lub podpierania SIÊ  w prote¶cie, chocia¿ to wygl±da jak protest ...
Na szczê¶cie do³±czenie do Jedno¶ci jest skuteczne , zawsze by³o , tylko ludzie nie czuli tego na d³u¿ej. Zmiana subtelna tych czasów polega na tym ,¿e to staje siê permanentne , a nie tylko ad-hoc przy okazji rewolucji albo po meczach pi³karskich Mrugniêcie

Wszak oni walcz± w³a¶nie o sprawiedliwo¶æ.
A wiesz sk±d te protezy? Z twojego powy¿szego t³umaczenia, jakoby niepotrzebne by³o utrzymywanie w sobie warto¶ci.   
Warto¶ci mog± byæ , ale nie mog± przes³aniaæ cz³owiekowi samego sedna. Przyk³adowo - tam gdzie pojawia siê dylemat “ludzie” , a “ warto¶ci” nie mo¿e byæ w±tpliwo¶ci, ¿e najwa¿niejsi s± LUDZIE, czyli lekarskie “ po pierwsze nie szkodziæ”.

Zatem, to co wyrzuci³e¶ odnajdujesz w zewnêtrznych organizacjach, które zbieraj± owe ‘podrzutki-wyrzutki’ i nimi  naprawiaj± ¶wiat. A Ty masz ¶wiêty spokój podpisuj±c kolejn± petycjê.  Mrugniêcie
¯eby by³a jasno¶æ … nie ma tu negacji w stosunku do tego, co gnêbi jakiego¶ cz³owieka na antypodach, który w desperacji chwyta siê wszelkich ¶rodków, aby mu pod nosem koncern nie wyrz±dzi³ kolejnej farmy ³ososi-kanibali. Podpiszê jego petycjê do w³adz o zablokowanie tego co go boli, bo petycja to  cywilizowana forma  dialogu, ale, jak wy¿ej , to tak¿e co¶ wiêcej ni¿ walka “kowalskiego” o warto¶ci.
Suma kropel daje si³ê wodospadu.

T³umaczmy tak dalej, a ¶wiat zupe³nie zejdzie na psy. Bo one (znaczy te psy) kochaj± tak samo najwiêkszego niegodziwca jak i ¶wiêtego.
.. ciekawe podej¶cie Chichot
Czego¶ siê od takiego psa mo¿na nauczyæ , prawda ? Pies zjednuje sobie serce niegodziwca, poniewa¿ ufa bezgranicznie nie jego to¿samo¶ci, ale temu, co jest znacznie g³êbiej pod skorup± iluzji . Ty siê skupiasz na walce z samoreplikuj±c± siê iluzj± matrixa .. pies obchodzi to i siêga wprost do ¼ród³a - i  dostaje rezultat.

A przecie¿ mamy zwierzêco¶æ w sobie i bosko¶æ. Wiêc, czy¿by na przeszkodzie w mi³o¶ci do Hitlera sta³o nasze poczucie sprawiedliwo¶ci?
Ono samo w sobie nie jest ani przeszkod±, ani jak±¶ warto¶cia która ma “mnie” definiowaæ. Dopiero granie na poczuciu sprawiedliwo¶ci , poczuciu to¿samo¶ci ( na przyk³ad narodowej ) poczuciu zagro¿enia o ¿ycie dziecka czy kobiety, dopiero to wywo³uje reakcjê  typu WOJNA .
I co zyskuje cz³owiek nawet je¶li wygra ? Pyrrusowe to zwyciêstwo okupione morzem krwi dobrych ludzi po obu stronach granic. Sztucznie wytyczonych granic.

Pamiêta kto¶ to uczucie  obserwuj±c, jak 1 go Maja 2004 r po obu stronach granicy PL/D ludzie wyrywali szlabany ?
W ci±gu jednej godziny szlaban przesta³ mieæ znaczenie tak jakby nigdy go nie by³o. By³ on jedynie w g³owach ludzi, w umys³ach, które sie na to umówi³y, a potem umówi³y sie ¿e szlaban nie jest potrzebny i nagle ruch nabra³ p³ynno¶ci. Rzeczy wa¿ne wczoraj, takie jak paszport, przesta³y mieæ znaczenie u s±siada za miedz±. To kwestia spojrzenia na sprawy stare z nowej perspoektywy zmieni³a rzeczywisto¶æ.
Tak mo¿na przetransformowaæ ca³y ¶wiat na lepsze.

(.. ) poczucie sprawiedliwo¶ci te¿ pewnie nie moje, tylko jakiego¶ sko³tunionego filistra pod nazw± JA?  Du¿y u¶miech
Je¶li w poczuciu sprawiedliwo¶ci dopatrujesz siê siebie, czyli uzale¿niasz istnienie, swój sens bycia, od tej warto¶ci to oddajesz automatycznie klucz do siebie w obce rêce.
W poczuciu sprawiedliwo¶ci nie  ma nic niew³a¶ciwego , ale te¿ nie ma niczego osobistego. To nie jest co¶ takiego , jak to mawia³a babcia Pawlakowa wrêczaj±c synowi karabin : “s±d s±dem a sprawiedliwo¶æ musi byæ po naszej stronie “
Bo je¶li tak siê stanie , to …marny los s³abego Narodu.
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #782 : Listopad 09, 2012, 10:30:15 »

cyt Piotr
Po tym jak pojecha³ na t± sesjê i pokaza³ moje zdjêcie to my¶la³em, ¿e za³amiê siê po tym co us³ysza³em 

Enki stwierdzi³, ¿e "jestem niebezpiecznym cz³owiekiem na którego musi uwa¿aæ, poniewa¿ stwarzam powa¿ne zagro¿enie dla jego ¿ycia czy co¶ takiego"

Jasne! Kazdy kto ma wiedze jest niebezpieczny - traktuj to jako komplement.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #783 : Listopad 09, 2012, 10:37:05 »

Kate

Zgadzam siê z tym w 100%, a kto jeszcze na dodatek o¶miela siê propagowaæ w³asn± wiedzê jest po stokroæ niebezpieczny , zdaniem ro¿nych opcji .... nale¿y zniszczyæ go wszelkimi dostêpnymi sposobami ! dla tych opcji cel u¶wiêca ¶rodki.... liczy siê sam fakt zniszczenia kogo¶ a nie sposoby jakich u¿ywaj± do tego.

Mój przyk³ad jest wrêcz idealny.
Kto usi³uje to zrobiæ i kto adoruje z przyjemno¶ci± tym dzia³aniom? Palcem nie trzeba pokazywaæ , to widaæ na forum.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2012, 10:40:21 wys³ane przez Kiara » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #784 : Listopad 09, 2012, 10:51:21 »

Kate

Zgadzam siê z tym w 100%, a kto jeszcze na dodatek o¶miela siê propagowaæ w³asn± wiedzê jest po stokroæ niebezpieczny , zdaniem ro¿nych opcji .... nale¿y zniszczyæ go wszelkimi dostêpnymi sposobami !
Z tzw "wiedz±" mo¿na dyskutowaæ, mo¿na, a nawet wskazane , aby wy³apywaæ i ukazywaæ jej s³abe strony, albo nawet dziury. Nic w tym zdro¿nego .Gorzej, jak robi sie z tego osobista krucjata, a do tego w³a¶nie niestety wiêkszo¶æ dyskusji siê sprowadza.
... liczy siê sam fakt zniszczenia kogo¶ ...
Kto usi³uje to zrobiæ i kto adoruje z przyjemno¶ci± tym dzia³aniom?
Z drugiej strony co siê dziwiæ, je¶li KTO¦  dyskusjê odbiera wy³acznie jako atak na SIEBIE  ?

Wtedy z jednej strony lec± fochy, a z drugiej bany zza parawanu administracyjnego pod pretekstem ura¿onej godno¶ci wspartej rz±dow± wojenk± przeciwko internetowym trolom Du¿y u¶miech  ........ tylko szkoda, ¿e zawsze meritum sprawy siê rozmywa.

A mo¿e taki jest w³a¶nie cel ?
Nie jako cel intencjonalny z³ej osoby, lecz dzia³anie  nieu¶wiadomione wyp³ywaj±ce z kompulsywnej i sztucznej nak³adki na istnienie.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #785 : Listopad 09, 2012, 11:26:43 »

To forum ma cel dyskusyjny o tematach ,a nie o ¿yciach osobistych osób w nich pisz±cych, chcia³ by¶ ¿eby kto¶ opisywa³ twoje ¿ycie osobiste zwi±zane z rozwodem oraz wszystkie domniemania zwi±zane z nim?
Innej osoby burzliwe ¿ycie erotyczne , a jeszcze innej samobójstwo kobiety z powodu nie oddania   wy³udzonych od niej  wcze¶niej  pieniêdzy, jeszcze innej osoby utrzymywania rodziny kosztem poni¿ania i o¶mieszania innych? My¶lê i¿ du¿o mo¿na by by³o opisaæ drastycznych przyk³adów, ale po co? W jakim celu?

Czy o ci±g³e ocenianie innych   nam chodzi , to jest celem naszych kontaktów na forum? Os±dzaniem  innych ludzi kto¶ che zakryæ swoj± ma³o¶æ i to jest rozwój duchowy?
Mo¿na by mno¿yæ przyk³ady negatywne z ¿yæ bli¼nich ,ale jak dla mnie to nie jest cel mojego ¿ycia.
Ka¿dy swoim planie przed urodzeniowym przyniós³ sobie zestaw zdarzeñ do prze¿ycia, niezbêdna dla siebie ¿eby uzupe³niæ niepoznan± wiedz± siebie. Dlatego nie wiemy co jest jego dobrem , a co z³em? wszystko jest dobrem je¿eli  przejdzie przez zdarzenia tworz±c na ich tle SOJE DOBRO i nie tworz±c z³a dla kogo¶. Nie znamy przyczyn  zaistnienia takich a nie innych zdarzeñ i nie mamy prawa oceniaæ nimi ludzi którzy ich do¶wiadczaj±.
 Mo¿emy i powinni¶my oceniaæ sytuacje pod k±tem dobra , rado¶æ i szczê¶cia dla nas samych, SYTUACJE, a nie Cz³owieka. 
Bowiem ka¿de ¿ycie Ludzkie po³o¿one na szalach wagi istnienia MA T¡ SAM¡ WARTO¦Æ zarówno ¶wiêtego jak i z³oczyñcy.
zatem co nas ró¿ni? Nas jako Ognie ¿ycia tylko barwa osobista i moc jasno¶ci naszego ognia ¿ycia nic wiêcej, ale ró¿ni siê a nsza twórczo¶æ nasza kreacja zdarzeñ ¿yciowych, one i tylko one , ich wibracja powoduj±ca dobro i rado¶æ , jasno¶æ i ciep³o albo z³o , i smutek , ciemno¶æ i zimno w stosunku do nas i innych ludzi przesuwaj± nasza pozycje na skali rozwoju duchowego

Komu z kim po drodze, komu bliskie s± takie a nie inne sytuacje ¿yciowe, którym przyklaskuje i popiera je lub im siê sprzeciwia i odchodzi od nich? To  zale¿ne jest od jego wibracji osobistej , podobne przyci±ga podobne podobne harmonizuje z podobnym popiera je.

Nie trzeba wielkich rozpraw o sobie i gloryfikacji wydumania na swój temat...., wystarczy kilka zdañ w postach by dok³adnie opisaæ i przedstawiæ siebie.

Zatem zanim zaczniesz licytowaæ cudze warto¶ci , zrozum i¿ tak naprawdê licytujesz swoje niedoskona³o¶ci na których warto bardziej siê skopiæ ni¿ na cudzych. bowiem ka¿dy mo¿e zmieniaæ i naprawiaæ tylko siebie nie innych.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2012, 14:07:04 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #786 : Listopad 09, 2012, 11:49:27 »

cyt Kiara

Kto usi³uje to zrobiæ i kto adoruje z przyjemno¶ci± tym dzia³aniom? Palcem nie trzeba pokazywaæ , to widaæ na forum.

Pare dni temu zauwazylam rozpoczeta rozmowe miedzy adminami i modami, chodzilo o popchniecie chatu, aby zaczal lepiej chodzic, czy wogole chodzic. Wtracilam sie (glupia!) do dyskusji, piszac do jednego z nich, ze znam sie na tym, bo sama chat progromowalam i chodzil!
Potem zalowalam, ze wmieszalam sie nieproszona! Ot forum. Mrugniêcie

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #787 : Listopad 09, 2012, 12:49:11 »

kto jeszcze na dodatek o¶miela siê propagowaæ w³asn± wiedzê jest po stokroæ niebezpieczny , zdaniem ro¿nych opcji .... nale¿y zniszczyæ go wszelkimi dostêpnymi sposobami ! dla tych opcji cel u¶wiêca ¶rodki.... liczy siê sam fakt zniszczenia kogo¶ a nie sposoby jakich u¿ywaj± do tego.

Owszem, czêsto bywa, ¿e ludzi niewygodnych (bo mówi± niewygodn± prawdê, czy te¿ nie daj± siê upodliæ) próbuje siê niszczyæ. Jednak wed³ug mnie Kiara do nich siê nie zalicza. Niestety to co ona nazywa "wiedz±" jest co najwy¿ej hipotez±, czêsto myln± o czym mia³em "okazjê" co najmniej kilka razy siê przekonaæ. Niestety mamy tutaj do czynienia ze znacznym przerostem wspó³czynnika ZPZ.
Nie wiem dlaczego wysuwane s± pretensje do innych osób o rzekome niszczenie - wed³ug mnie jest to zwyczajna autodestrukcja tylko nieu¶wiadomiona. Ot, zwyk³e prawo popytu i poda¿y - trudno mieæ do klienta pretensjê o to, ¿e nie chce kupiæ naszego produktu gdy jest on... kolosalnie przewarto¶ciowany na metce.

Zadziwiaj±cy jest równie¿ fakt, ¿e bardzo ³atwo popa¶æ w nie³askê u Kiary i zostaæ pos±dzonym o atak i pomniejszanie jej warto¶ci - wystarczy nie zgodziæ siê z jej teoriami, a udowodnienie w nich nie¶cis³o¶ci/nieprawdy powoduje wpisanie na listê ¶miertelnych wrogów. Widaæ to doskonale na tym forum - s± przypadki gdy z za¿y³ych relacji mo¿na popa¶æ w skrajn± nie³askê. Niestety nie ma aktualnie szans aby nak³oniæ Kiarê do minimum obiektywizmu w autoocenie.

Ponadto, zawsze twierdzi³em, ¿e nale¿y patrzeæ na owoce, bo papier przyjmie wszystko. Ta metoda weryfikacji jest bardzo pomocna dla osób nie chc±cych zostaæ wykorzystanymi i zarazem niesamowicie znienawidzona przez osoby maj±ce co¶ do ukrycia, manipuluj±ce. Je¿eli kto¶ chcia³by mi naprawdê z serca pomóc daj±c porady to zapytany - a jak to ma siê u Ciebie w ¿yciu, jak siê sprawdza - nie bêdzie krzycza³ o zamachu na prywatno¶æ lecz z rado¶ci± powie, oczywi¶cie, chod¼ zobacz, popytaj, przemy¶l. Je¿eli komu¶ dajê porady to zgadzam siê aby mi siê przyjrza³ czy czasem nie ³gam - przecie¿ chodzi o jego ¿ycie...
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #788 : Listopad 09, 2012, 12:57:43 »

Kate,  nie wiem czy ci odpisano, ale nie chodzi³o o to,  o czym my¶la³a¶. To tak w skrócie. A chat dzia³a dobrze, choæ nie wiem, czy nie ma ograniczenia ilo¶ci  bior±cych w nim udzia³ u¿ytkowników.
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2012, 12:58:04 wys³ane przez blueray21 » Zapisane

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #789 : Listopad 09, 2012, 13:02:27 »

Regulamin forum.

- Zwalczane bêd± wszelkie przejawy chamstwa i obra¿ania u¿ytkowników. Posty stanowi±ce
  naruszenie czyjej¶ godno¶ci bêd± sukcesywnie usuwane przez moderacjê. W wypadku wypowiedzi z
  u¿yciem s³ów powszechnie uznanych za obra¼liwe, autor zostanie ukarany ostrze¿eniem (-1pf).

- Zakaz nagabywania (natrêtnego nak³aniania do rozmowy osób, które sobie tego nie ¿ycz±).

Ja nie ¿yczê sobie ¿adnych rozmów z artqiem  o czym juz kilkakrotnie informowa³am publicznie .

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2012, 13:20:11 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #790 : Listopad 09, 2012, 13:48:24 »

Cytat: east
Sama czêsto powtarzasz, ¿eby skupiæ siê na ¶wietle…

A czy s±dzisz, ¿e ¶wiat³o pomija sprawiedliwo¶æ i inne warto¶ci? Nie mo¿na ¿yæ w ¶wietle nie dostrzegaj±c
ciemno¶ci. Inaczej ono samo nie mia³oby ¿adnej warto¶ci. Czy jest to opozycja ¶wiat³a wobec ciemno¶ci?
Czy mo¿e spójna jedno¶æ? I co z zachowaniem równowagi w skali Wszech¶wiata?
Wiele mamy jeszcze do zrozumienia i odczucia.

Ale bez wzglêdu na wyznawan± ideologiê, w³a¶nie nasze czucie nie pozwala nam na obojêtno¶æ wobec cudzych
krzywd i cierpienia. To wewnêtrzne ¶wiat³o tak reaguje. Im bardziej jeste¶ ¶wietlisty, tym bardziej empatyczny
i sprawiedliwy. I zawsze bêdziesz stara³ siê pomóc, gdy kto¶ wo³a. 
Nie mo¿na zas³aniaæ siê koncepcjami, gdy potrzebne jest aktywne dzia³anie, bo po to w³a¶nie tu siê rodzimy.
Po to dostajemy cia³o, byæ do¶wiadczaæ tego, co w ¶rodku gra. Nawet w za¶wiatach nie ma bezczynno¶ci.  Chichot

No i jeszcze wa¿na sprawa. Nale¿a³oby przyjrzeæ siê uwa¿niej niektórym ezoterycznym konstrukcjom.
Czy s± dla nas dobre i czy sprawdzaj± siê w naszej rzeczywisto¶ci? Bo czy potrzebne s± nam idee fixe?   

Poza tym, w wielu punktach z Tob± rezonujê.  U¶miech

I jeszcze, czym innym jest granie na poczuciu sprawiedliwo¶ci, a czym innym naturalne jej przejawianie.
Ale to przecie¿ wiemy. Prawa uniwersalne te¿ chyba w efekcie s³u¿± kosmicznej sprawiedliwo¶ci?
Wiêc ju¿ u zarania dziejów, KTO¦ mia³ tak± ideê.  No chyba, ¿e te wszystkie prawa sami, poprzez do¶wiadczanie
i budowanie globalnej ¶wiadomo¶ci, wypracowali¶my.

To pa  Du¿y u¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #791 : Listopad 09, 2012, 16:21:31 »

Cytat: east
Sama czêsto powtarzasz, ¿eby skupiæ siê na ¶wietle…

A czy s±dzisz, ¿e ¶wiat³o pomija sprawiedliwo¶æ i inne warto¶ci? Nie mo¿na ¿yæ w ¶wietle nie dostrzegaj±c
ciemno¶ci.
A gdzie w ¶wietle masz ciemno¶æ ? Mo¿e tylko w cieniu, je¶li o¶wietlasz wybiórczo, z jednej strony Mrugniêcie

Inaczej ono samo nie mia³oby ¿adnej warto¶ci.

To tylko za³o¿enie bez warto¶ci Mrugniêcie

To wewnêtrzne ¶wiat³o tak reaguje. Im bardziej jeste¶ ¶wietlisty, tym bardziej empatyczny
i sprawiedliwy. I zawsze bêdziesz stara³ siê pomóc, gdy kto¶ wo³a. 

Tak, lecz to nie oznacza z automatu skupienia na niesprawiedliwo¶ci, prawda ?

Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #792 : Listopad 09, 2012, 18:08:27 »

(...)  nasze czucie nie pozwala nam na obojêtno¶æ wobec cudzych
krzywd i cierpienia.

To NIE prawda !

Wracamy do ¶wiata iluzji i projekcji ?

Krzywdy i cierpienia to tylko i wy³±cznie informacje zwrotne informuj±ce jednostkê - ¶wiadomo¶ci o nazwie cz³owiek, ¿e pod±¿a on niew³a¶ciw± drog±.....

Po to s± w³a¶nie te ca³e ''krzywdy'' i ''cierpienia'', wypadki samochodowe, samolotowe itd...

Pisa³a¶ chyba nie raz, ¿e wierzysz w wy¿szy porz±dek rzeczy.
Oto w³a¶nie jest wy¿szy porz±dek rzeczy.

A pisz±c to co wcze¶niej napisa³a¶ tworzysz tylko kolejne ideologie oparte na spo³ecznych wzorcach postrzegania i spo³ecznym patosie.

Te wzorce jakiej¶ spo³ecznej (sprawiedliwo¶ci ?) chyba,  ka¿± Ci koniec koñcem odnale¼æ winnych i sprawców ( czyli tych, którzy zamontowali trotylow± bombê).
No bo o jak± sprawiedliwo¶æ chodzi i o co toczy siê ta ca³a batalia .....?

W³a¶nie oto siê  toczy ....
¯eby znale¼æ winnych, znale¼æ sprawców, ¿eby wiedziec kim oni s± ? No i oczywi¶cie  nazwaæ i wrogami (no bo jak¿e inaczej). I ostatecznie postawiæ  przed s±dem, a najlepiej strzeliæ kulke w ³eb winnym...

A wtedy stanie siê sprawiedliwo¶æ ....?...!
Tak. Oto chodzi w tej ca³ej batalii ( o nazwie sprawiedliwo¶æ)- odnale¼æ wroga i go ukaraæ .....

Wszystkie ofiary na tej planecie korzystaj± z powy¿szych lub podobnych przywilejów.
A takie my¶lenie powoduje, ¿e staj± siê ofiarami na ca³e ¿ycie.

Tymczasem winnych nie ma !
Wrogów te¿ nie ma !
S± tylko - NIE¦WIADOMI.

W roku 1994 Colin Sisson powiedzia³ w Nowozelandzkiej telewizji.

Wszyscy musimy dotrzeæ do prawdziwych uczuæ zwi±zanych z traum± wojny.
Dopóki nie uwolnimy siê od traumy wojny ( czyli nie zrozumiemy prawdziwych swoich uczuæ z tym zwi±zanych) trauma bêdzie trawaæ dalej i wojna te¿ !

Czy to komukolwiek daje co¶ do my¶lenia w kontek¶cie Smoleñskich wydarzeñ? Bo mechanizm dzia³ania jest taki sam, czyli dotyczy wszystkiego .....

Ludzi zatracili na wskutek obciêcia ich naturalnych potencja³ów, a zarazem odciêcia ich od struktury informacyjnej Wszech¶wiata  natruraln± zdolno¶æ ¿ycia w chwili obecnej i traktowanie ka¿dego wydarzenia jako do¶wiadczenia TREAZ.

To ROZBITKOWIE na tej planecie wo³aj±cy o pomoc. A, nie poszukuj±cy tutaj  jakiej¶ sprawiedliwo¶ci spo³ecznej z tytu³u wybuchu bomby trotylowej na pok³adzie TU-144.

Cytuj±c za wspó³czesn± psychologi± :

To nie jakiekolwiek wydarzenia zewnêtrzne, to nie bratobójcze wojny,  to nie choroby rujnuj± ludziom ¿ycie, którzy tego do¶wiadczaj±, lecz nasze ¿ycie rujnuje to co my¶limy na ten temat.
A, to co my¶limy pojawia siê jako trauma, a skoro trauma to na pewno jest z³em.

To ta trauma, to to z³o z przesz³o¶ci wniesione w tera¼niejszoj¶æ przez tych ''os³ów'', którzy zginêli spowodowa³o, ¿e zginêli.

Nie ma wiêc cudzych krzywd, cudzego cierpienia, nie ma obojêtno¶ci.
Wszech¶wiat respektuje tylko jedno - zrozumienie.

BO TO ZROZUMIENIE POWODUJE UWOLNIENIE SIÊ OD ILUZJI KRZYWD, ILUZJI CIERPIENIA I OBOJÊTNO¦CI.

A to zrozumienie mówi :
Przemoc, wojna, gwa³t, terrozryzm, to zjawiska istniej±ce po to, aby te istoty zrozumia³y i wyci±gnê³y wnioski z ich w³asnych do¶wiadczeñ.
A w istocie nasze do¶wiadczenia to nic innego tylko to co sami os±dzili¶my jako z³e, traumatyczne, bolesne, niebezpieczne, a nastêpnie st³umili¶my je wycofuj±c je ze swojej ¶wiadomo¶ci.
A, wiêc ten nasz tzw. nasz ''¶wiat''  jest pod¶wiadom± projekcj± przemocy, w któr± wierzymy ¿e istnieje w NAS.

Po raz kolejny czujê siê bardzo samotny bêd±c tutaj i t³umacz±c to co jest tak proste w zrozumieniu, a wiêc nie wymaga - ¿adnego t³umaczenia !

« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2012, 18:19:20 wys³ane przez Astre » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #793 : Listopad 09, 2012, 18:30:28 »

Po raz kolejny czujê siê bardzo samotny bêd±c tutaj i t³umacz±c to co jest tak proste w zrozumieniu, a wiêc nie wymaga - ¿adnego t³umaczenia !

raczej nie powiniene¶, to z kolei twoja iluzja, ale co tam,-
ka¿dy jeszcze jakie¶ ma, po prostu wpadasz tu jak piorun i oczekujesz, ¿e wszyscy rozumiej± twój punkt widzenia, zanim go napisa³e¶,-
i ci±gle przypomina mi siê przypowie¶æ o 3 mnichach Mrugniêcie

pozdrawiam U¶miech

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #794 : Listopad 09, 2012, 18:37:04 »

- Zwalczane bêd± wszelkie przejawy chamstwa i obra¿ania u¿ytkowników. Posty stanowi±ce
  naruszenie czyjej¶ godno¶ci bêd± sukcesywnie usuwane przez moderacjê. W wypadku wypowiedzi z
  u¿yciem s³ów powszechnie uznanych za obra¼liwe, autor zostanie ukarany ostrze¿eniem (-1pf).

- Zakaz nagabywania (natrêtnego nak³aniania do rozmowy osób, które sobie tego nie ¿ycz±).

Ja nie ¿yczê sobie ¿adnych rozmów z artqiem  o czym juz kilkakrotnie informowa³am publicznie .

Nie rozumiem zasadno¶ci postawionych mi zarzutów przez forumowicza K. W poprzednim po¶cie nie zwraca³em siê do tego forumowicza, dzieli³em siê jedynie spostrze¿eniami na pewien temat/zjawisko - weryfikacji g³oszonych tez. Owszem w swoich rozwa¿aniach bra³em pod uwagê konkretn± postawê, konkretnej osoby na której widaæ doskonale zjawiska które opisywa³em. Powtórzê po raz ostatni - jest ró¿nica pomiêdzy pisaniem do kogo¶ a pisaniem o czyjej¶ postawie, zachowaniu. Rozumiem, ¿e pewne uwagi, argumenty wskazania danej postawy mog± byæ dla kogo¶ mocno niewygodne -wszak w³a¶nie o tym pisa³em - lecz zarzucanie mi, ¿e w ten sposób kogo¶ nagabujê jest bezpodstawnym wymys³em, ale cel tego jest a¿ nadto widoczny - uciszyæ...
Tym bardziej  w ¶wietle niedawno zaistnia³ych wydarzeñ.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #795 : Listopad 09, 2012, 19:22:07 »

To powiedz mi Astre, czym ró¿ni siê ¶mieræ wielu ludzi wskutek wybuchu bomby w samolocie
od ¶mierci g³odowej afrykañskich dzieci, o których tak czêsto wspominasz?
W jednym i drugim przypadku jest zamach na czyje¶ ¿ycie. Ró¿nica w sposobie wykonania egzekucji.

Zrozumienie, dlaczego przytrafia siê to nam, to jedno, a reakcja na niesprawiedliwo¶æ to drugie.
Nie s±dzê, ¿e jeste¶my tu tylko po to by dbaæ o w³asny ty³ek. Naszym obowi±zkiem jest szerzyæ ¶wiadomo¶æ
jak i chroniæ ¿ycie, w jakiejkolwiek formie.

Inaczej, po co nam Norymbergi i wszelkie s±dy? Czy piek³o ma siê potêgowaæ, póki ofiary nie zrozumiej±?
A ¶wiadomi maj± siê temu bezczynnie przygl±daæ?

Co¶ tu nie tak. Mamy na Ziemi poligon szkoleniowy, ale jak na ka¿dym poligonie obowi±zuj± zasady
bezpieczeñstwa. Zreszt±, cz³owieczeñstwo do czego¶ zobowi±zuje, a ¿ycie jest najwy¿sz± warto¶ci±
oraz ¶wiêto¶ci±, któr± powinni¶my chroniæ. Ju¿ nie wspomnê o mi³o¶ci.

Olewanie prawdy, rezygnacja z jej dochodzenia jest przyzwoleniem na wszelk± zbrodniê.
Tak uwa¿am, bo jestem cz³owiekiem. I takie mam przekonania odno¶nie warto¶ci.
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #796 : Listopad 09, 2012, 19:28:36 »

raczej nie powiniene¶, to z kolei twoja iluzja, ale co tam,-

raczej  retoryka, lub t³umacz±c wprost - (krasomówstwo)- w tym wypadku celowo przeze mnie zastosowane jako pewien wybieg .....
Pisz±c - ''czuj±c siê samotnie'' celem moim by³o podzia³nie na emocje i uczucia czytaj±cego...
[/quote]

(...) po prostu wpadasz tu jak piorun i oczekujesz, ¿e wszyscy rozumiej± twój punkt widzenia, zanim go napisa³e¶,-

Eeee...
przecie czêstym jestem tutaj go¶ciem....., A, w  ca³ej historii tego forum napisa³em prawie 3 tys.postów.
Wiêc, czy wpadam tu jak piorun ...?

To nie jest mój punkt widzenia. Jestem tylko tym, który reprezentuje takie obszary pojmowowania. A, to, ¿e nie jest to jakim¶ moim osobliwym  punktem widzenia podajê wypowiedzi innych. 

i ci±gle przypomina mi siê przypowie¶æ o 3 mnichach Mrugniêcie [/i]

O mni-chu to czyta³em opowie¶æ.
Ale, a¿ o trzech mni-chach ?  To nie czyta³em. Du¿y u¶miech

Zatem, o czym ta opowie¶æ ?

Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #797 : Listopad 09, 2012, 19:42:01 »

To powiedz mi Astre, czym ró¿ni siê ¶mieræ wielu ludzi wskutek wybuchu bomby w samolocie
od ¶mierci g³odowej afrykañskich dzieci, o których tak czêsto wspominasz?
W jednym i drugim przypadku jest zamach na czyje¶ ¿ycie. Ró¿nica w sposobie wykonania egzekucji.

Widzê, ¿e w dalszym ci±gu chcesz t³umaczyæ wszystko w pospolity sposób ?

Tymczasem wiedza, która mog³a by wyt³umaczyæ ró¿ne zaawansowane procesy równie¿ wymaga  zaawansowanej wiedzy co zarazem  stanowi wyzwanie intelektualne dla czytelnika.

Czy, widzenie i opisywanie ¶wiata w taki sposób jak Ty piszesz jest jedynym mo¿liwym  ? Czy takie podej¶cie  jest rozs±dne i racjonalne?

Wiêc przedstawiam alternatywy.....

Edit :

Powiadasz, ¿e powinni¶my chroniæ ka¿de ¿ycie ?

To powiedz mi ile miêsa w swoim ¿yciu zjad³a¶, ile skórzanych butów zdar³a¶, ile mrówek i innego ¿ycia rozdepta³a¶ ?

Chyba, ¿e to nie jest ¿ycie... ?

« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2012, 19:56:44 wys³ane przez Astre » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #798 : Listopad 09, 2012, 19:43:44 »

Astre muszê w³asnymi s³owami, bo nie mogê tego znale¼æ, a jest to autorstwa ValDee na forum, a wiêc,-
"dwaj mnisi wracali do klasztoru i na drodze zauwa¿yli g±sienice,-
jeden chcia³ j± rozdeptaæ argumentuj±c, ¿e g±sienice niszcz± im warzywa w ogrodzie, na co drugi,-
i¿ ka¿de ¿ycie jest ¶wiête, nie mog±c doj¶æ do porozumienia udali siê do przeora klasztoru ze spraw±,-
a ten po wys³uchaniu stwierdzi³, ¿e obaj maj± racje, ale ca³ej sytuacji przys³uchiwa³ siê jeszcze trzeci mnich,-
który potem zwraca siê do przeora, i¿ oni obaj jednocze¶nie nie mog± mieæ racji,-
na co przeor u¶miechaj±c siê mówi- i ty równie¿ masz racje! Du¿y u¶miech Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2012, 19:48:01 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #799 : Listopad 09, 2012, 19:53:49 »

Cytat: Astre
Widzê, ¿e w dalszym ci±gu chcesz t³umaczyæ wszystko w pospolity sposób ?

Mo¿e i sposób pospolity, ale tym razem nie chodzi mi o t³umaczenie rzeczywisto¶ci,
lecz o nasze reagowanie w niej. Wiedza, ni intelekt nie zwalniaj± od ludzkich odruchów.
W przeciwnym wypadku czeka nas degeneracja i upadek cywilizacji.
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2012, 19:55:13 wys³ane przez ptak » Zapisane
Strony: 1 ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: