Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 11, 2025, 08:54:37

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: wÂątek offtopowy  (Przeczytany 318313 razy)
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #775 : Listopad 08, 2012, 15:57:19 »

Szmer jest powaÂżnym goÂściem i dlatego go "atakujÂą" DuÂży uÂśmiech

no zaraz trzeba te wynurzenia iluzji JA przenieœÌ do innego w¹tku Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2012, 15:58:28 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Szmer
Gość
« Odpowiedz #776 : Listopad 08, 2012, 16:15:38 »

Za maÂło Off-Topa w tym wÂątku! :>

Szmer jest powaÂżnym goÂściem i dlatego go "atakujÂą" DuÂży uÂśmiech

Spokoooojnie, my Android-Agenci (w skrĂłcie AA Chichot), byliÂśmy od maÂłego szkoleni do radzenia sobie z takimi sytuacjami. Takie ataki to dla nas pryszcz UÂśmiech

Rany... aleÂż mi siĂŞ w pracy nudzi, jadĂŞ do domciu MrugniĂŞcie
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #777 : Listopad 08, 2012, 16:16:37 »

szerokoÂści Chichot

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #778 : Listopad 08, 2012, 17:18:24 »

hm troszkê mi szczeka opad³a jak dowiedzia³em siê ¿e to forum ma coœ wspólnego z hm ¿e tak siê wyra¿ê z ca³ym szacunkiem i za przeproszeniem wyznawcami Enki
Matko Boska ObojĂŞtna.
Có¿ szkoda mi komentowaÌ to co Enki przekazuje bo tam jestem gdzie moja myœl wiêc myœlê ¿e zostanê zrozumiany.
Je¿eli forum siê od³¹czy³o to wyjdzie to tylko na zdrowie uczestników Uœmiech
TeÂż siĂŞ nauczyÂłem w cierpliwym znoszeniu atakĂłw bo jako uczeĂą dziaÂłania na energiach obracaÂłem siĂŞ w gronie, Âże na mĂłj temat tzn mojego rozwoju kodĂłw wad etc kaÂżdy mĂłgÂł powiedzieĂŚ co chciaÂł i co myÂślaÂł, gorzej byÂło jak ja u ktĂłregoÂś lub u ktĂłrejÂś coÂś zauwaÂżyÂłem DuÂży uÂśmiech
Ano wtedy sÂłyszaÂłem Âże to tkwi we mnie DuÂży uÂśmiech
Có¿ robi¹c ,,dyplom czeladnika" wyszed³em z za³o¿enia, ¿e ka¿dy kowalem swojego losu wiêc jak siê zdecyduje z kimœ spotkaÌ to 12 razy siê zastanowiê czy jest taka potrzeba i jakie bêd¹ skutki tego spotkania, a mistrzów archanio³ów i im podobnych ma w .... Du¿y uœmiech
Kurcze no rĂŞce opadajÂą DuÂży uÂśmiech
Ostatnio od jednej ,,mistrzyni" usÂłyszaÂłem Âże chce mnie traktowaĂŚ jak rĂłwnego sobie ale muszĂŞ speÂłniĂŚ takie a takie warunki DuÂży uÂśmiech
No ma sukĂŞ wilczura, ktĂłra nie lubi facetĂłw DuÂży uÂśmiech
I co facet przyjedzie to ta suka tych facetĂłw kÂąsa lub za tyÂłek Âłapie zĂŞbami ... DuÂży uÂśmiech
ÂŚmiech miĂŞ bierze bo kobietom odpuszcza choĂŚ nie wszystkim DuÂży uÂśmiech
No i co sÂłyszy siĂŞ ano to, Âże,, nie przerobiÂłeÂś tego lub tamtego, jesteÂś taki lub siaki..."
Jak stwierdziÂłem Âże to jest po prostu Âźle uÂłoÂżona (wychowana) suka i powinna byĂŚ na smyczy jak ma cieczkĂŞ (bo tylko wtedy faciĂłw nie lubi ta suka znaczy siĂŞ) to siĂŞ na mnie pogniewaÂła DuÂży uÂśmiech
Có¿ piwka wypi³em du¿o z ¿a³oœci ale ju¿ mi przesz³o i nie ci¹gnie mnie do ,,mistrzyni" Du¿y uœmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #779 : Listopad 08, 2012, 20:42:09 »

Tak, stare forum (to jest drugie) by³o za³o¿one celem propagowania za³o¿eù fundacji Dar Œwiatowida i p. Lucyny £obs. PóŸniej zdecydowana wiêkszoœÌ u¿ytkowników forum zaczê³a dostrzegaÌ, ze ktoœ tu nie ten tego, a ci którzy zostali przy projekcie opuœcili nas, zaœ sam PCH wyrzekli siê nas potwierdzaj¹c to usuniêciem linka do naszego forum ze swej strony.
Tak wiĂŞc ewoluujemy w pozytywnym kierunku. DuÂży uÂśmiech

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
arteq
Gość
« Odpowiedz #780 : Listopad 08, 2012, 22:15:59 »

Jak to siĂŞ mĂłwi... do 3 x sztuka?
moÂże? :]
east
Gość
« Odpowiedz #781 : Listopad 09, 2012, 10:20:46 »

EaÂście, braciszku drugi, rĂłwnie drogi, jak pierwszy.  UÂśmiech To nie zupeÂłnie to, co miaÂłam na myÂśli,
a co Ty przedstawiasz. Bo pomijajÂąc juÂż poczucie (wÂłasne, czy nie wÂłasne) sprawiedliwoÂści i innych wartoÂści,
jest jakieÂś prawo wyÂższe.
WyobraÂź sobie, Âże pomijamy jednÂą niesprawiedliwoœÌ, bo coÂś tam… potem drugÂą, bo rĂłwnieÂż coÂś tam…
potem trzeciÂą, dziesiÂątÂą, tysiĂŞcznÂą, bo skoro pominĂŞliÂśmy pierwszÂą, drugÂą…

…i co siĂŞ dzieje?
Sama czĂŞsto powtarzasz, Âżeby skupiĂŚ siĂŞ na Âświetle ( pominÂąwszy juÂż przekonania skÂąd ono ) nie tracÂąc siÂł na grzebanie sie w smole .. , z czym jest peÂłen rezonans .

Natomiast tu proponujesz ciÂągÂłe gonienie w piĂŞtkĂŞ. To bĂŞdzie zawsze wg reguÂł narzuconych schematĂłw, zawsze tych samych  .. divide et imperia ..  Dlaczego mamy ciÂągle tylko usuwaĂŚ spod nĂłg przeszkody ? to nie jest rozwĂłj, tylko wÂłaÂśnie zatrzymanie w gĂŞstej zupie. Niech bĂŞdzie nastawienie na sprawiedliwoœÌ, na jasnoœÌ nawet w ciemnoÂści, niech uwaga pod¹¿a za tym co ³¹czy lub co daje nadziejĂŞ na poprawĂŞ i po³¹czenie . Wtedy takie rzeczy bĂŞdÂą tu wracaĂŚ za ktĂłrymi pod¹¿y uwaÂżnoœÌ.

Dlaczego psioczysz w takim razie na ten Âświat? Dlaczego podpierasz siĂŞ Awaazem i innymi protezami?
DziaÂłanie zgodne z nowym , jasnym prÂądem to nie psioczenie . To nie petycja przeciwko czemuÂś, ale zasilenie zaufaniem wiary ludzkiej w moc JednoÂści. Takie petycje nie sÂą walkÂą , bo nie majÂąc mocy prawnej mogÂą byĂŚ tylko czegoÂś ogĂłlnym wyrazem.
Wyrazem JednoÂści.
Tak, to jest proteza , taki szkielet przyszÂłego, w peÂłni funkcjonalnego radzenia sobie z patologiÂą. Jednostka na miejscu ma za sobÂą moc CaÂłoÂści. To rzecz , ktĂłra siĂŞ wÂłaÂśnie rodzi, konsekwencja prÂądu Âżycia, a nie pole do psioczenia lub podpierania SIÊ  w proteÂście, chociaÂż to wyglÂąda jak protest ...
Na szczêœcie do³¹czenie do Jednoœci jest skuteczne , zawsze by³o , tylko ludzie nie czuli tego na d³u¿ej. Zmiana subtelna tych czasów polega na tym ,¿e to staje siê permanentne , a nie tylko ad-hoc przy okazji rewolucji albo po meczach pi³karskich Mrugniêcie

Wszak oni walcz¹ w³aœnie o sprawiedliwoœÌ.
A wiesz skÂąd te protezy? Z twojego powyÂższego tÂłumaczenia, jakoby niepotrzebne byÂło utrzymywanie w sobie wartoÂści.   
WartoÂści mogÂą byĂŚ , ale nie mogÂą przesÂłaniaĂŚ czÂłowiekowi samego sedna. PrzykÂładowo - tam gdzie pojawia siĂŞ dylemat “ludzie” , a “ wartoÂści” nie moÂże byĂŚ wÂątpliwoÂści, Âże najwaÂżniejsi sÂą LUDZIE, czyli lekarskie “ po pierwsze nie szkodziĂŚ”.

Zatem, to co wyrzuciÂłeÂś odnajdujesz w zewnĂŞtrznych organizacjach, ktĂłre zbierajÂą owe ‘podrzutki-wyrzutki’ i nimi  naprawiajÂą Âświat. A Ty masz ÂświĂŞty spokĂłj podpisujÂąc kolejnÂą petycjĂŞ.  MrugniĂŞcie
ÂŻeby byÂła jasnoœÌ … nie ma tu negacji w stosunku do tego, co gnĂŞbi jakiegoÂś czÂłowieka na antypodach, ktĂłry w desperacji chwyta siĂŞ wszelkich ÂśrodkĂłw, aby mu pod nosem koncern nie wyrzÂądziÂł kolejnej farmy Âłososi-kanibali. PodpiszĂŞ jego petycjĂŞ do wÂładz o zablokowanie tego co go boli, bo petycja to  cywilizowana forma  dialogu, ale, jak wyÂżej , to takÂże coÂś wiĂŞcej niÂż walka “kowalskiego” o wartoÂści.
Suma kropel daje si³ê wodospadu.

TÂłumaczmy tak dalej, a Âświat zupeÂłnie zejdzie na psy. Bo one (znaczy te psy) kochajÂą tak samo najwiĂŞkszego niegodziwca jak i ÂświĂŞtego.
.. ciekawe podejÂście Chichot
CzegoÂś siĂŞ od takiego psa moÂżna nauczyĂŚ , prawda ? Pies zjednuje sobie serce niegodziwca, poniewaÂż ufa bezgranicznie nie jego toÂżsamoÂści, ale temu, co jest znacznie g³êbiej pod skorupÂą iluzji . Ty siĂŞ skupiasz na walce z samoreplikujÂącÂą siĂŞ iluzjÂą matrixa .. pies obchodzi to i siĂŞga wprost do ÂźrĂłdÂła - i  dostaje rezultat.

A przecie¿ mamy zwierzêcoœÌ w sobie i boskoœÌ. Wiêc, czy¿by na przeszkodzie w mi³oœci do Hitlera sta³o nasze poczucie sprawiedliwoœci?
Ono samo w sobie nie jest ani przeszkodÂą, ani jak¹œ wartoÂścia ktĂłra ma “mnie” definiowaĂŚ. Dopiero granie na poczuciu sprawiedliwoÂści , poczuciu toÂżsamoÂści ( na przykÂład narodowej ) poczuciu zagroÂżenia o Âżycie dziecka czy kobiety, dopiero to wywoÂłuje reakcjĂŞ  typu WOJNA .
I co zyskuje czÂłowiek nawet jeÂśli wygra ? Pyrrusowe to zwyciĂŞstwo okupione morzem krwi dobrych ludzi po obu stronach granic. Sztucznie wytyczonych granic.

PamiĂŞta ktoÂś to uczucie  obserwujÂąc, jak 1 go Maja 2004 r po obu stronach granicy PL/D ludzie wyrywali szlabany ?
W ci¹gu jednej godziny szlaban przesta³ mieÌ znaczenie tak jakby nigdy go nie by³o. By³ on jedynie w g³owach ludzi, w umys³ach, które sie na to umówi³y, a potem umówi³y sie ¿e szlaban nie jest potrzebny i nagle ruch nabra³ p³ynnoœci. Rzeczy wa¿ne wczoraj, takie jak paszport, przesta³y mieÌ znaczenie u s¹siada za miedz¹. To kwestia spojrzenia na sprawy stare z nowej perspoektywy zmieni³a rzeczywistoœÌ.
Tak moÂżna przetransformowaĂŚ caÂły Âświat na lepsze.

(.. ) poczucie sprawiedliwoÂści teÂż pewnie nie moje, tylko jakiegoÂś skoÂłtunionego filistra pod nazwÂą JA?  DuÂży uÂśmiech
JeÂśli w poczuciu sprawiedliwoÂści dopatrujesz siĂŞ siebie, czyli uzaleÂżniasz istnienie, swĂłj sens bycia, od tej wartoÂści to oddajesz automatycznie klucz do siebie w obce rĂŞce.
W poczuciu sprawiedliwoÂści nie  ma nic niewÂłaÂściwego , ale teÂż nie ma niczego osobistego. To nie jest coÂś takiego , jak to mawiaÂła babcia Pawlakowa wrĂŞczajÂąc synowi karabin : “sÂąd sÂądem a sprawiedliwoœÌ musi byĂŚ po naszej stronie “
Bo jeÂśli tak siĂŞ stanie , to …marny los sÂłabego Narodu.
Kate
Gość
« Odpowiedz #782 : Listopad 09, 2012, 10:30:15 »

cyt Piotr
Po tym jak pojechaÂł na tÂą sesjĂŞ i pokazaÂł moje zdjĂŞcie to myÂślaÂłem, Âże zaÂłamiĂŞ siĂŞ po tym co usÂłyszaÂłem 

Enki stwierdziÂł, Âże "jestem niebezpiecznym czÂłowiekiem na ktĂłrego musi uwaÂżaĂŚ, poniewaÂż stwarzam powaÂżne zagroÂżenie dla jego Âżycia czy coÂś takiego"

Jasne! Kazdy kto ma wiedze jest niebezpieczny - traktuj to jako komplement.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #783 : Listopad 09, 2012, 10:37:05 »

Kate

Zgadzam siĂŞ z tym w 100%, a kto jeszcze na dodatek oÂśmiela siĂŞ propagowaĂŚ wÂłasnÂą wiedzĂŞ jest po stokroĂŚ niebezpieczny , zdaniem roÂżnych opcji .... naleÂży zniszczyĂŚ go wszelkimi dostĂŞpnymi sposobami ! dla tych opcji cel uÂświĂŞca Âśrodki.... liczy siĂŞ sam fakt zniszczenia kogoÂś a nie sposoby jakich uÂżywajÂą do tego.

MĂłj przykÂład jest wrĂŞcz idealny.
Kto usiÂłuje to zrobiĂŚ i kto adoruje z przyjemnoÂściÂą tym dziaÂłaniom? Palcem nie trzeba pokazywaĂŚ , to widaĂŚ na forum.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2012, 10:40:21 wysłane przez Kiara » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #784 : Listopad 09, 2012, 10:51:21 »

Kate

Zgadzam siĂŞ z tym w 100%, a kto jeszcze na dodatek oÂśmiela siĂŞ propagowaĂŚ wÂłasnÂą wiedzĂŞ jest po stokroĂŚ niebezpieczny , zdaniem roÂżnych opcji .... naleÂży zniszczyĂŚ go wszelkimi dostĂŞpnymi sposobami !
Z tzw "wiedz¹" mo¿na dyskutowaÌ, mo¿na, a nawet wskazane , aby wy³apywaÌ i ukazywaÌ jej s³abe strony, albo nawet dziury. Nic w tym zdro¿nego .Gorzej, jak robi sie z tego osobista krucjata, a do tego w³aœnie niestety wiêkszoœÌ dyskusji siê sprowadza.
... liczy siĂŞ sam fakt zniszczenia kogoÂś ...
Kto usiÂłuje to zrobiĂŚ i kto adoruje z przyjemnoÂściÂą tym dziaÂłaniom?
Z drugiej strony co siĂŞ dziwiĂŚ, jeÂśli KTOÂŚ  dyskusjĂŞ odbiera wyÂłacznie jako atak na SIEBIE  ?

Wtedy z jednej strony lecÂą fochy, a z drugiej bany zza parawanu administracyjnego pod pretekstem uraÂżonej godnoÂści wspartej rzÂądowÂą wojenkÂą przeciwko internetowym trolom DuÂży uÂśmiech  ........ tylko szkoda, Âże zawsze meritum sprawy siĂŞ rozmywa.

A moÂże taki jest wÂłaÂśnie cel ?
Nie jako cel intencjonalny zÂłej osoby, lecz dziaÂłanie  nieuÂświadomione wypÂływajÂące z kompulsywnej i sztucznej nakÂładki na istnienie.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #785 : Listopad 09, 2012, 11:26:43 »

To forum ma cel dyskusyjny o tematach ,a nie o Âżyciach osobistych osĂłb w nich piszÂących, chciaÂł byÂś Âżeby ktoÂś opisywaÂł twoje Âżycie osobiste zwiÂązane z rozwodem oraz wszystkie domniemania zwiÂązane z nim?
Innej osoby burzliwe Âżycie erotyczne , a jeszcze innej samobĂłjstwo kobiety z powodu nie oddania   wyÂłudzonych od niej  wczeÂśniej  pieniĂŞdzy, jeszcze innej osoby utrzymywania rodziny kosztem poniÂżania i oÂśmieszania innych? MyÂślĂŞ iÂż duÂżo moÂżna by byÂło opisaĂŚ drastycznych przykÂładĂłw, ale po co? W jakim celu?

Czy o ciÂągÂłe ocenianie innych   nam chodzi , to jest celem naszych kontaktĂłw na forum? OsÂądzaniem  innych ludzi ktoÂś che zakryĂŚ swojÂą maÂłoœÌ i to jest rozwĂłj duchowy?
MoÂżna by mnoÂżyĂŚ przykÂłady negatywne z ÂżyĂŚ bliÂźnich ,ale jak dla mnie to nie jest cel mojego Âżycia.
KaÂżdy swoim planie przed urodzeniowym przyniĂłsÂł sobie zestaw zdarzeĂą do przeÂżycia, niezbĂŞdna dla siebie Âżeby uzupeÂłniĂŚ niepoznanÂą wiedzÂą siebie. Dlatego nie wiemy co jest jego dobrem , a co zÂłem? wszystko jest dobrem jeÂżeli  przejdzie przez zdarzenia tworzÂąc na ich tle SOJE DOBRO i nie tworzÂąc zÂła dla kogoÂś. Nie znamy przyczyn  zaistnienia takich a nie innych zdarzeĂą i nie mamy prawa oceniaĂŚ nimi ludzi ktĂłrzy ich doÂświadczajÂą.
 MoÂżemy i powinniÂśmy oceniaĂŚ sytuacje pod kÂątem dobra , radoœÌ i szczĂŞÂścia dla nas samych, SYTUACJE, a nie CzÂłowieka. 
Bowiem ka¿de ¿ycie Ludzkie po³o¿one na szalach wagi istnienia MA T¡ SAM¡ WARTO¦Æ zarówno ¶wiêtego jak i z³oczyñcy.
zatem co nas ró¿ni? Nas jako Ognie ¿ycia tylko barwa osobista i moc jasnoœci naszego ognia ¿ycia nic wiêcej, ale ró¿ni siê a nsza twórczoœÌ nasza kreacja zdarzeù ¿yciowych, one i tylko one , ich wibracja powoduj¹ca dobro i radoœÌ , jasnoœÌ i ciep³o albo z³o , i smutek , ciemnoœÌ i zimno w stosunku do nas i innych ludzi przesuwaj¹ nasza pozycje na skali rozwoju duchowego

Komu z kim po drodze, komu bliskie sÂą takie a nie inne sytuacje Âżyciowe, ktĂłrym przyklaskuje i popiera je lub im siĂŞ sprzeciwia i odchodzi od nich? To  zaleÂżne jest od jego wibracji osobistej , podobne przyciÂąga podobne podobne harmonizuje z podobnym popiera je.

Nie trzeba wielkich rozpraw o sobie i gloryfikacji wydumania na swĂłj temat...., wystarczy kilka zdaĂą w postach by dokÂładnie opisaĂŚ i przedstawiĂŚ siebie.

Zatem zanim zaczniesz licytowaĂŚ cudze wartoÂści , zrozum iÂż tak naprawdĂŞ licytujesz swoje niedoskonaÂłoÂści na ktĂłrych warto bardziej siĂŞ skopiĂŚ niÂż na cudzych. bowiem kaÂżdy moÂże zmieniaĂŚ i naprawiaĂŚ tylko siebie nie innych.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2012, 14:07:04 wysłane przez Kiara » Zapisane
Kate
Gość
« Odpowiedz #786 : Listopad 09, 2012, 11:49:27 »

cyt Kiara

Kto usiÂłuje to zrobiĂŚ i kto adoruje z przyjemnoÂściÂą tym dziaÂłaniom? Palcem nie trzeba pokazywaĂŚ , to widaĂŚ na forum.

Pare dni temu zauwazylam rozpoczeta rozmowe miedzy adminami i modami, chodzilo o popchniecie chatu, aby zaczal lepiej chodzic, czy wogole chodzic. Wtracilam sie (glupia!) do dyskusji, piszac do jednego z nich, ze znam sie na tym, bo sama chat progromowalam i chodzil!
Potem zalowalam, ze wmieszalam sie nieproszona! Ot forum. MrugniĂŞcie

arteq
Gość
« Odpowiedz #787 : Listopad 09, 2012, 12:49:11 »

kto jeszcze na dodatek oÂśmiela siĂŞ propagowaĂŚ wÂłasnÂą wiedzĂŞ jest po stokroĂŚ niebezpieczny , zdaniem roÂżnych opcji .... naleÂży zniszczyĂŚ go wszelkimi dostĂŞpnymi sposobami ! dla tych opcji cel uÂświĂŞca Âśrodki.... liczy siĂŞ sam fakt zniszczenia kogoÂś a nie sposoby jakich uÂżywajÂą do tego.

Owszem, czêsto bywa, ¿e ludzi niewygodnych (bo mówi¹ niewygodn¹ prawdê, czy te¿ nie daj¹ siê upodliÌ) próbuje siê niszczyÌ. Jednak wed³ug mnie Kiara do nich siê nie zalicza. Niestety to co ona nazywa "wiedz¹" jest co najwy¿ej hipotez¹, czêsto myln¹ o czym mia³em "okazjê" co najmniej kilka razy siê przekonaÌ. Niestety mamy tutaj do czynienia ze znacznym przerostem wspó³czynnika ZPZ.
Nie wiem dlaczego wysuwane sÂą pretensje do innych osĂłb o rzekome niszczenie - wedÂług mnie jest to zwyczajna autodestrukcja tylko nieuÂświadomiona. Ot, zwykÂłe prawo popytu i podaÂży - trudno mieĂŚ do klienta pretensjĂŞ o to, Âże nie chce kupiĂŚ naszego produktu gdy jest on... kolosalnie przewartoÂściowany na metce.

Zadziwiaj¹cy jest równie¿ fakt, ¿e bardzo ³atwo popaœÌ w nie³askê u Kiary i zostaÌ pos¹dzonym o atak i pomniejszanie jej wartoœci - wystarczy nie zgodziÌ siê z jej teoriami, a udowodnienie w nich nieœcis³oœci/nieprawdy powoduje wpisanie na listê œmiertelnych wrogów. WidaÌ to doskonale na tym forum - s¹ przypadki gdy z za¿y³ych relacji mo¿na popaœÌ w skrajn¹ nie³askê. Niestety nie ma aktualnie szans aby nak³oniÌ Kiarê do minimum obiektywizmu w autoocenie.

Ponadto, zawsze twierdzi³em, ¿e nale¿y patrzeÌ na owoce, bo papier przyjmie wszystko. Ta metoda weryfikacji jest bardzo pomocna dla osób nie chc¹cych zostaÌ wykorzystanymi i zarazem niesamowicie znienawidzona przez osoby maj¹ce coœ do ukrycia, manipuluj¹ce. Je¿eli ktoœ chcia³by mi naprawdê z serca pomóc daj¹c porady to zapytany - a jak to ma siê u Ciebie w ¿yciu, jak siê sprawdza - nie bêdzie krzycza³ o zamachu na prywatnoœÌ lecz z radoœci¹ powie, oczywiœcie, chodŸ zobacz, popytaj, przemyœl. Je¿eli komuœ dajê porady to zgadzam siê aby mi siê przyjrza³ czy czasem nie ³gam - przecie¿ chodzi o jego ¿ycie...
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #788 : Listopad 09, 2012, 12:57:43 »

Kate,  nie wiem czy ci odpisano, ale nie chodziÂło o to,  o czym myÂślaÂłaÂś. To tak w skrĂłcie. A chat dziaÂła dobrze, choĂŚ nie wiem, czy nie ma ograniczenia iloÂści  biorÂących w nim udziaÂł uÂżytkownikĂłw.
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2012, 12:58:04 wysłane przez blueray21 » Zapisane

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #789 : Listopad 09, 2012, 13:02:27 »

Regulamin forum.

- Zwalczane bĂŞdÂą wszelkie przejawy chamstwa i obraÂżania uÂżytkownikĂłw. Posty stanowiÂące
  naruszenie czyjejÂś godnoÂści bĂŞdÂą sukcesywnie usuwane przez moderacjĂŞ. W wypadku wypowiedzi z
  uÂżyciem s³ów powszechnie uznanych za obraÂźliwe, autor zostanie ukarany ostrzeÂżeniem (-1pf).

- Zakaz nagabywania (natrĂŞtnego nakÂłaniania do rozmowy osĂłb, ktĂłre sobie tego nie ÂżyczÂą).

Ja nie ÂżyczĂŞ sobie Âżadnych rozmĂłw z artqiem  o czym juz kilkakrotnie informowaÂłam publicznie .

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2012, 13:20:11 wysłane przez Kiara » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #790 : Listopad 09, 2012, 13:48:24 »

Cytat: east
Sama czĂŞsto powtarzasz, Âżeby skupiĂŚ siĂŞ na Âświetle…

A czy s¹dzisz, ¿e œwiat³o pomija sprawiedliwoœÌ i inne wartoœci? Nie mo¿na ¿yÌ w œwietle nie dostrzegaj¹c
ciemnoÂści. Inaczej ono samo nie miaÂłoby Âżadnej wartoÂści. Czy jest to opozycja ÂświatÂła wobec ciemnoÂści?
Czy mo¿e spójna jednoœÌ? I co z zachowaniem równowagi w skali Wszechœwiata?
Wiele mamy jeszcze do zrozumienia i odczucia.

Ale bez wzglêdu na wyznawan¹ ideologiê, w³aœnie nasze czucie nie pozwala nam na obojêtnoœÌ wobec cudzych
krzywd i cierpienia. To wewnĂŞtrzne ÂświatÂło tak reaguje. Im bardziej jesteÂś Âświetlisty, tym bardziej empatyczny
i sprawiedliwy. I zawsze bĂŞdziesz staraÂł siĂŞ pomĂłc, gdy ktoÂś woÂła. 
Nie moÂżna zasÂłaniaĂŚ siĂŞ koncepcjami, gdy potrzebne jest aktywne dziaÂłanie, bo po to wÂłaÂśnie tu siĂŞ rodzimy.
Po to dostajemy ciaÂło, byĂŚ doÂświadczaĂŚ tego, co w Âśrodku gra. Nawet w zaÂświatach nie ma bezczynnoÂści.  Chichot

No i jeszcze waÂżna sprawa. NaleÂżaÂłoby przyjrzeĂŚ siĂŞ uwaÂżniej niektĂłrym ezoterycznym konstrukcjom.
Czy sÂą dla nas dobre i czy sprawdzajÂą siĂŞ w naszej rzeczywistoÂści? Bo czy potrzebne sÂą nam idee fixe?   

Poza tym, w wielu punktach z TobÂą rezonujĂŞ.  UÂśmiech

I jeszcze, czym innym jest granie na poczuciu sprawiedliwoÂści, a czym innym naturalne jej przejawianie.
Ale to przecie¿ wiemy. Prawa uniwersalne te¿ chyba w efekcie s³u¿¹ kosmicznej sprawiedliwoœci?
WiĂŞc juÂż u zarania dziejĂłw, KTOÂŚ miaÂł takÂą ideĂŞ.  No chyba, Âże te wszystkie prawa sami, poprzez doÂświadczanie
i budowanie globalnej ÂświadomoÂści, wypracowaliÂśmy.

To pa  DuÂży uÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #791 : Listopad 09, 2012, 16:21:31 »

Cytat: east
Sama czĂŞsto powtarzasz, Âżeby skupiĂŚ siĂŞ na Âświetle…

A czy s¹dzisz, ¿e œwiat³o pomija sprawiedliwoœÌ i inne wartoœci? Nie mo¿na ¿yÌ w œwietle nie dostrzegaj¹c
ciemnoÂści.
A gdzie w œwietle masz ciemnoœÌ ? Mo¿e tylko w cieniu, jeœli oœwietlasz wybiórczo, z jednej strony Mrugniêcie

Inaczej ono samo nie miaÂłoby Âżadnej wartoÂści.

To tylko zaÂłoÂżenie bez wartoÂści MrugniĂŞcie

To wewnĂŞtrzne ÂświatÂło tak reaguje. Im bardziej jesteÂś Âświetlisty, tym bardziej empatyczny
i sprawiedliwy. I zawsze bĂŞdziesz staraÂł siĂŞ pomĂłc, gdy ktoÂś woÂła. 

Tak, lecz to nie oznacza z automatu skupienia na niesprawiedliwoÂści, prawda ?

Astre
Gość
« Odpowiedz #792 : Listopad 09, 2012, 18:08:27 »

(...)  nasze czucie nie pozwala nam na obojĂŞtnoœÌ wobec cudzych
krzywd i cierpienia.

To NIE prawda !

Wracamy do Âświata iluzji i projekcji ?

Krzywdy i cierpienia to tylko i wy³¹cznie informacje zwrotne informuj¹ce jednostkê - œwiadomoœci o nazwie cz³owiek, ¿e pod¹¿a on niew³aœciw¹ drog¹.....

Po to sÂą wÂłaÂśnie te caÂłe ''krzywdy'' i ''cierpienia'', wypadki samochodowe, samolotowe itd...

PisaÂłaÂś chyba nie raz, Âże wierzysz w wyÂższy porzÂądek rzeczy.
Oto wÂłaÂśnie jest wyÂższy porzÂądek rzeczy.

A piszÂąc to co wczeÂśniej napisaÂłaÂś tworzysz tylko kolejne ideologie oparte na spoÂłecznych wzorcach postrzegania i spoÂłecznym patosie.

Te wzorce jakiejÂś spoÂłecznej (sprawiedliwoÂści ?) chyba,  ka¿¹ Ci koniec koĂącem odnaleŸÌ winnych i sprawcĂłw ( czyli tych, ktĂłrzy zamontowali trotylowÂą bombĂŞ).
No bo o jak¹ sprawiedliwoœÌ chodzi i o co toczy siê ta ca³a batalia .....?

WÂłaÂśnie oto siĂŞ  toczy ....
ÂŻeby znaleŸÌ winnych, znaleŸÌ sprawcĂłw, Âżeby wiedziec kim oni sÂą ? No i oczywiÂście  nazwaĂŚ i wrogami (no bo jakÂże inaczej). I ostatecznie postawiĂŚ  przed sÂądem, a najlepiej strzeliĂŚ kulke w Âłeb winnym...

A wtedy stanie siê sprawiedliwoœÌ ....?...!
Tak. Oto chodzi w tej ca³ej batalii ( o nazwie sprawiedliwoœÌ)- odnaleŸÌ wroga i go ukaraÌ .....

Wszystkie ofiary na tej planecie korzystajÂą z powyÂższych lub podobnych przywilejĂłw.
A takie myÂślenie powoduje, Âże stajÂą siĂŞ ofiarami na caÂłe Âżycie.

Tymczasem winnych nie ma !
WrogĂłw teÂż nie ma !
SÂą tylko - NIEÂŚWIADOMI.

W roku 1994 Colin Sisson powiedziaÂł w Nowozelandzkiej telewizji.

Wszyscy musimy dotrzeĂŚ do prawdziwych uczuĂŚ zwiÂązanych z traumÂą wojny.
DopĂłki nie uwolnimy siĂŞ od traumy wojny ( czyli nie zrozumiemy prawdziwych swoich uczuĂŚ z tym zwiÂązanych) trauma bĂŞdzie trawaĂŚ dalej i wojna teÂż !

Czy to komukolwiek daje coÂś do myÂślenia w kontekÂście SmoleĂąskich wydarzeĂą? Bo mechanizm dziaÂłania jest taki sam, czyli dotyczy wszystkiego .....

Ludzi zatracili na wskutek obciĂŞcia ich naturalnych potencja³ów, a zarazem odciĂŞcia ich od struktury informacyjnej WszechÂświata  natruralnÂą zdolnoœÌ Âżycia w chwili obecnej i traktowanie kaÂżdego wydarzenia jako doÂświadczenia TREAZ.

To ROZBITKOWIE na tej planecie woÂłajÂący o pomoc. A, nie poszukujÂący tutaj  jakiejÂś sprawiedliwoÂści spoÂłecznej z tytuÂłu wybuchu bomby trotylowej na pokÂładzie TU-144.

Cytuj¹c za wspó³czesn¹ psychologi¹ :

To nie jakiekolwiek wydarzenia zewnĂŞtrzne, to nie bratobĂłjcze wojny,  to nie choroby rujnujÂą ludziom Âżycie, ktĂłrzy tego doÂświadczajÂą, lecz nasze Âżycie rujnuje to co myÂślimy na ten temat.
A, to co myÂślimy pojawia siĂŞ jako trauma, a skoro trauma to na pewno jest zÂłem.

To ta trauma, to to z³o z przesz³oœci wniesione w teraŸniejszojœÌ przez tych ''os³ów'', którzy zginêli spowodowa³o, ¿e zginêli.

Nie ma wiĂŞc cudzych krzywd, cudzego cierpienia, nie ma obojĂŞtnoÂści.
WszechÂświat respektuje tylko jedno - zrozumienie.

BO TO ZROZUMIENIE POWODUJE UWOLNIENIE SIÊ OD ILUZJI KRZYWD, ILUZJI CIERPIENIA I OBOJÊTNO¦CI.

A to zrozumienie mĂłwi :
Przemoc, wojna, gwaÂłt, terrozryzm, to zjawiska istniejÂące po to, aby te istoty zrozumiaÂły i wyciÂągnĂŞÂły wnioski z ich wÂłasnych doÂświadczeĂą.
A w istocie nasze doÂświadczenia to nic innego tylko to co sami osÂądziliÂśmy jako zÂłe, traumatyczne, bolesne, niebezpieczne, a nastĂŞpnie stÂłumiliÂśmy je wycofujÂąc je ze swojej ÂświadomoÂści.
A, wiĂŞc ten nasz tzw. nasz ''Âświat''  jest podÂświadomÂą projekcjÂą przemocy, w ktĂłrÂą wierzymy Âże istnieje w NAS.

Po raz kolejny czujĂŞ siĂŞ bardzo samotny bĂŞdÂąc tutaj i tÂłumaczÂąc to co jest tak proste w zrozumieniu, a wiĂŞc nie wymaga - Âżadnego tÂłumaczenia !

« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2012, 18:19:20 wysłane przez Astre » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #793 : Listopad 09, 2012, 18:30:28 »

Po raz kolejny czujĂŞ siĂŞ bardzo samotny bĂŞdÂąc tutaj i tÂłumaczÂąc to co jest tak proste w zrozumieniu, a wiĂŞc nie wymaga - Âżadnego tÂłumaczenia !

raczej nie powinieneÂś, to z kolei twoja iluzja, ale co tam,-
kaÂżdy jeszcze jakieÂś ma, po prostu wpadasz tu jak piorun i oczekujesz, Âże wszyscy rozumiejÂą twĂłj punkt widzenia, zanim go napisaÂłeÂś,-
i ci¹gle przypomina mi siê przypowieœÌ o 3 mnichach Mrugniêcie

pozdrawiam UÂśmiech

arteq
Gość
« Odpowiedz #794 : Listopad 09, 2012, 18:37:04 »

- Zwalczane bĂŞdÂą wszelkie przejawy chamstwa i obraÂżania uÂżytkownikĂłw. Posty stanowiÂące
  naruszenie czyjejÂś godnoÂści bĂŞdÂą sukcesywnie usuwane przez moderacjĂŞ. W wypadku wypowiedzi z
  uÂżyciem s³ów powszechnie uznanych za obraÂźliwe, autor zostanie ukarany ostrzeÂżeniem (-1pf).

- Zakaz nagabywania (natrĂŞtnego nakÂłaniania do rozmowy osĂłb, ktĂłre sobie tego nie ÂżyczÂą).

Ja nie ÂżyczĂŞ sobie Âżadnych rozmĂłw z artqiem  o czym juz kilkakrotnie informowaÂłam publicznie .

Nie rozumiem zasadnoœci postawionych mi zarzutów przez forumowicza K. W poprzednim poœcie nie zwraca³em siê do tego forumowicza, dzieli³em siê jedynie spostrze¿eniami na pewien temat/zjawisko - weryfikacji g³oszonych tez. Owszem w swoich rozwa¿aniach bra³em pod uwagê konkretn¹ postawê, konkretnej osoby na której widaÌ doskonale zjawiska które opisywa³em. Powtórzê po raz ostatni - jest ró¿nica pomiêdzy pisaniem do kogoœ a pisaniem o czyjejœ postawie, zachowaniu. Rozumiem, ¿e pewne uwagi, argumenty wskazania danej postawy mog¹ byÌ dla kogoœ mocno niewygodne -wszak w³aœnie o tym pisa³em - lecz zarzucanie mi, ¿e w ten sposób kogoœ nagabujê jest bezpodstawnym wymys³em, ale cel tego jest a¿ nadto widoczny - uciszyÌ...
Tym bardziej  w Âświetle niedawno zaistniaÂłych wydarzeĂą.
ptak
Gość
« Odpowiedz #795 : Listopad 09, 2012, 19:22:07 »

To powiedz mi Astre, czym ró¿ni siê œmierÌ wielu ludzi wskutek wybuchu bomby w samolocie
od Âśmierci gÂłodowej afrykaĂąskich dzieci, o ktĂłrych tak czĂŞsto wspominasz?
W jednym i drugim przypadku jest zamach na czyjeœ ¿ycie. Ró¿nica w sposobie wykonania egzekucji.

Zrozumienie, dlaczego przytrafia siê to nam, to jedno, a reakcja na niesprawiedliwoœÌ to drugie.
Nie s¹dzê, ¿e jesteœmy tu tylko po to by dbaÌ o w³asny ty³ek. Naszym obowi¹zkiem jest szerzyÌ œwiadomoœÌ
jak i chroniĂŚ Âżycie, w jakiejkolwiek formie.

Inaczej, po co nam Norymbergi i wszelkie sÂądy? Czy piekÂło ma siĂŞ potĂŞgowaĂŚ, pĂłki ofiary nie zrozumiejÂą?
A Âświadomi majÂą siĂŞ temu bezczynnie przyglÂądaĂŚ?

CoÂś tu nie tak. Mamy na Ziemi poligon szkoleniowy, ale jak na kaÂżdym poligonie obowiÂązujÂą zasady
bezpieczeĂąstwa. ZresztÂą, czÂłowieczeĂąstwo do czegoÂś zobowiÂązuje, a Âżycie jest najwyÂższÂą wartoÂściÂą
oraz ÂświĂŞtoÂściÂą, ktĂłrÂą powinniÂśmy chroniĂŚ. JuÂż nie wspomnĂŞ o miÂłoÂści.

Olewanie prawdy, rezygnacja z jej dochodzenia jest przyzwoleniem na wszelkÂą zbrodniĂŞ.
Tak uwaÂżam, bo jestem czÂłowiekiem. I takie mam przekonania odnoÂśnie wartoÂści.
Astre
Gość
« Odpowiedz #796 : Listopad 09, 2012, 19:28:36 »

raczej nie powinieneÂś, to z kolei twoja iluzja, ale co tam,-

raczej  retoryka, lub tÂłumaczÂąc wprost - (krasomĂłwstwo)- w tym wypadku celowo przeze mnie zastosowane jako pewien wybieg .....
PiszÂąc - ''czujÂąc siĂŞ samotnie'' celem moim byÂło podziaÂłnie na emocje i uczucia czytajÂącego...
[/quote]

(...) po prostu wpadasz tu jak piorun i oczekujesz, Âże wszyscy rozumiejÂą twĂłj punkt widzenia, zanim go napisaÂłeÂś,-

Eeee...
przecie czĂŞstym jestem tutaj goÂściem....., A, w  caÂłej historii tego forum napisaÂłem prawie 3 tys.postĂłw.
WiĂŞc, czy wpadam tu jak piorun ...?

To nie jest mĂłj punkt widzenia. Jestem tylko tym, ktĂłry reprezentuje takie obszary pojmowowania. A, to, Âże nie jest to jakimÂś moim osobliwym  punktem widzenia podajĂŞ wypowiedzi innych. 

i ci¹gle przypomina mi siê przypowieœÌ o 3 mnichach Mrugniêcie [/i]

O mni-chu to czyta³em opowieœÌ.
Ale, aÂż o trzech mni-chach ?  To nie czytaÂłem. DuÂży uÂśmiech

Zatem, o czym ta opowieœÌ ?

Astre
Gość
« Odpowiedz #797 : Listopad 09, 2012, 19:42:01 »

To powiedz mi Astre, czym ró¿ni siê œmierÌ wielu ludzi wskutek wybuchu bomby w samolocie
od Âśmierci gÂłodowej afrykaĂąskich dzieci, o ktĂłrych tak czĂŞsto wspominasz?
W jednym i drugim przypadku jest zamach na czyjeœ ¿ycie. Ró¿nica w sposobie wykonania egzekucji.

WidzĂŞ, Âże w dalszym ciÂągu chcesz tÂłumaczyĂŚ wszystko w pospolity sposĂłb ?

Tymczasem wiedza, ktĂłra mogÂła by wytÂłumaczyĂŚ ró¿ne zaawansowane procesy rĂłwnieÂż wymaga  zaawansowanej wiedzy co zarazem  stanowi wyzwanie intelektualne dla czytelnika.

Czy, widzenie i opisywanie Âświata w taki sposĂłb jak Ty piszesz jest jedynym moÂżliwym  ? Czy takie podejÂście  jest rozsÂądne i racjonalne?

WiĂŞc przedstawiam alternatywy.....

Edit :

Powiadasz, Âże powinniÂśmy chroniĂŚ kaÂżde Âżycie ?

To powiedz mi ile miĂŞsa w swoim Âżyciu zjadÂłaÂś, ile skĂłrzanych butĂłw zdarÂłaÂś, ile mrĂłwek i innego Âżycia rozdeptaÂłaÂś ?

Chyba, Âże to nie jest Âżycie... ?

« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2012, 19:56:44 wysłane przez Astre » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #798 : Listopad 09, 2012, 19:43:44 »

Astre muszê w³asnymi s³owami, bo nie mogê tego znaleŸÌ, a jest to autorstwa ValDee na forum, a wiêc,-
"dwaj mnisi wracali do klasztoru i na drodze zauwaÂżyli gÂąsienice,-
jeden chciaÂł jÂą rozdeptaĂŚ argumentujÂąc, Âże gÂąsienice niszczÂą im warzywa w ogrodzie, na co drugi,-
i¿ ka¿de ¿ycie jest œwiête, nie mog¹c dojœÌ do porozumienia udali siê do przeora klasztoru ze spraw¹,-
a ten po wysÂłuchaniu stwierdziÂł, Âże obaj majÂą racje, ale caÂłej sytuacji przysÂłuchiwaÂł siĂŞ jeszcze trzeci mnich,-
ktĂłry potem zwraca siĂŞ do przeora, iÂż oni obaj jednoczeÂśnie nie mogÂą mieĂŚ racji,-
na co przeor uÂśmiechajÂąc siĂŞ mĂłwi- i ty rĂłwnieÂż masz racje! DuÂży uÂśmiech MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2012, 19:48:01 wysłane przez songo1970 » Zapisane

ptak
Gość
« Odpowiedz #799 : Listopad 09, 2012, 19:53:49 »

Cytat: Astre
WidzĂŞ, Âże w dalszym ciÂągu chcesz tÂłumaczyĂŚ wszystko w pospolity sposĂłb ?

MoÂże i sposĂłb pospolity, ale tym razem nie chodzi mi o tÂłumaczenie rzeczywistoÂści,
lecz o nasze reagowanie w niej. Wiedza, ni intelekt nie zwalniajÂą od ludzkich odruchĂłw.
W przeciwnym wypadku czeka nas degeneracja i upadek cywilizacji.
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2012, 19:55:13 wysłane przez ptak » Zapisane
Strony: 1 ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: