Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 09:22:45

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 35 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: w±tek offtopowy  (Przeczytany 315910 razy)
0 u¿ytkowników i 21 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
memphis
Go¶æ
« Odpowiedz #75 : Sierpieñ 27, 2009, 17:50:33 »

Przeszlosc i przyszlosc tektoniczna ziemi....
http://www.metacafe.com/watch/yt-bubUYPc0KRQ/science_change_of_earths_tectonic_plate_in_650_million_years/
Podrawiam
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #76 : Wrzesieñ 04, 2009, 17:56:52 »

..to kobieta Mrugniêcie
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #77 : Wrzesieñ 04, 2009, 17:59:50 »

Czyli co, pamiêtniki tworzy?   Du¿y u¶miech

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #78 : Wrzesieñ 04, 2009, 18:15:41 »

Darek, a Ty kogo szpiegowa³e¶? Bo co sam robi³e¶ na forum to wiedzia³e¶ zapewne i bez aktualnych statystyk aktywno¶ci... ;]
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #79 : Wrzesieñ 04, 2009, 18:18:28 »

Dariuszu, Holandia siê z tego nie wycofa i chwa³a im za to. Oni ju¿ dawno dowiedzieli siê, jakie korzy¶ci p³yn± z legalizacji tego nakotyku. Mniej karanych obywateli, mniej pracy dla organów ¶cigania, porz±dek na ulicach (nie mo¿na paliæ publicznie, podobnie jak u nas z alkoholem), kontrola nad tym obszarem rynku, a do tego wszystkiego wiêcej pieniêdzy w bud¿ecie pañstwa.

mylisz siê
wg ostatnich badañ coraz wiêcej ludzi chce zdelegalizowaæ marihuanê

a kofiszopy bankrutuj± - wiêcej siê ich zamyka ni¿ otwiera

ludzie maj± do¶æ widoku upalonych, ha³a¶liwych i niekiedy agresywnych ludzi w miastach i nie tylko
wcale im siê nie dziwiê
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #80 : Wrzesieñ 04, 2009, 18:20:51 »

..nie, namacalne dowody? Mrugniêcie))
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #81 : Wrzesieñ 08, 2009, 19:29:23 »

Teraz dopiero bêd± mieli raj czytacze, zw³aszca ci znaj±cy angielski (jak nale¿y siê domy¶laæ):

Prze³om: Google "wrzuca" ksi±¿ki do sieci
2009-09-08, ostatnia aktualizacja 2009-09-08 08:41

Google Book Search, tak nazywa siê nowy projekt zak³adaj±cy skanowanie i umieszczanie w sieci ksi±¿ek na niespotykan± dot±d skalê. - Czy oznacza to koniec tradycyjnej ksi±¿ki - zastanawia siê "Gazeta Wyborcza".
...

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7012641,Przelom__Google__wrzuca__ksiazki_do_sieci.html

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #82 : Wrzesieñ 08, 2009, 23:09:43 »

Dariuszu, Holandia siê z tego nie wycofa i chwa³a im za to. Oni ju¿ dawno dowiedzieli siê, jakie korzy¶ci p³yn± z legalizacji tego nakotyku. Mniej karanych obywateli, mniej pracy dla organów ¶cigania, porz±dek na ulicach (nie mo¿na paliæ publicznie, podobnie jak u nas z alkoholem), kontrola nad tym obszarem rynku, a do tego wszystkiego wiêcej pieniêdzy w bud¿ecie pañstwa.

mylisz siê
wg ostatnich badañ coraz wiêcej ludzi chce zdelegalizowaæ marihuanê

a kofiszopy bankrutuj± - wiêcej siê ich zamyka ni¿ otwiera

ludzie maj± do¶æ widoku upalonych, ha³a¶liwych i niekiedy agresywnych ludzi w miastach i nie tylko
wcale im siê nie dziwiê
Maj± racjê - niech MJ pozostanie nielegalna , ale niech nie ka¿± za posiadanie i u¿ywanie.
Ludzie zwykle maj± do¶æ inno¶ci nawet , gdy nie jest to inno¶æ agresywna i w tym jest problem. Zapominaj± przy tym sami jak to szumieli za m³odu, jakie imprezy i jazdy alkoholowe siê robi³o. No có¿. Na alkohol przyzwolenie daje samo Pañstwo, wiêc nikt nie protestuje. Za to mo¿na siê odegraæ na upalonym szczylu. A co !
Nielegalno¶æ zio³a to gwarancja dla jego nieskrêpowanej produkcji, uwa¿am. Konopie indyjskie mog± rosn±æ wszêdzie jako chwast. Szlachetniejsze odmiany na w³asny u¿ytek mo¿na hodowaæ na balkonie lub nawet w piwnicy pod sztucznym o¶wietleniem. Taka jest prawda . To ¿adna sztuka i ¿aden problem bo zakup nasion tej ro¶liny  nie jest nielegalny. Mo¿na sprawdziæ w sieci.
Osobi¶cie uwa¿am, ¿e nielegalno¶æ Marihuany jest spowodowana w³a¶nie ³atwo¶ci± jej hodowli. Pañstwo po prostu musi wszystko kontrolowaæ. Ka¿da niemal sfera ludzkiej aktywno¶ci jest jako¶ obwarowana zakazami, nakazami, koncesjami, pozwoleniami i ...........  podatkami.
Absurdy dopiero widaæ w takich sprawach jak na przyk³ad sex. Jak tu opodatkowaæ prostytutki nie pakuj±c siê do alkowy nie-ma³¿eñskiej hahaha.

Na szczê¶cie nie wszystko jest zalegalizowane, czytaj - nie na wszystkim ³apê k³adzie Pañstwo.

Mam nadziejê doczekaæ takich czasów, ¿eby ka¿dy cz³owiek mia³ dostêp do nieograniczonych zasobów energii elektrycznej dostêpnej wokó³ niego. My¶lê , ¿e Pañstwo to od razu zdelegalizuje, ale nie bêdzie w stanie nad tym zapanowaæ hahaha.

Nie legalizowaæ, ale nie karaæ - oto moje motto.
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #83 : Wrzesieñ 10, 2009, 21:04:17 »

Nie legalizowaæ, ale nie karaæ - oto moje motto.

Tak, by³ ostatnio u nas pomys³, by wprowadziæ depenalizacjê wobec osób posiadaj±cych niewielkie ilo¶ci tego narkotyku.
Ale ta ustawa by³a jako¶ dziwacznie u³o¿ona. Niby mia³a byæ depenalizacja, ale pod warunkiem U¶miech
Którym mia³o byæ podanie przez zatrzymanego danych dealera. Wiêc by³o to co¶ na zasadzie: "Pu¶cimy Ciê, jak wsypiesz tego, kto Ci sprzeda³". Nie wiem co siê sta³o dalej z tym pomys³em, mo¿e Wy wiecie.
Wydaje mi siê, ¿e nie za³atwi³o by to u nas problemu. Dopóki konopie s± nielegalne, ³apê trzyma na nich mafia, to ona je rozprowadza, sprowadza, uprawia etc. To ona te¿ zbiera zyski (które mog³y by i¶æ do Skarbu Pañstwa w odwrotnych okoliczno¶ciach). Zak³adaj±c sytuacjê, ¿e jaki¶ cz³owiek jest zatrzymany przez policjê, która znajduje u niego narkotyki, on w zasadzie ju¿ nie ma wyboru. Grozi mu albo wyrok w zawieszeniu albo nara¿enie siê swojemu dostawcy i jego kumplom. Je¶li wybierze wyrok w zawieszeniu, kary nie uniknie, ale i przy odrobinie szczê¶cia odsiadki nie bêdzie. Je¶li wybierze wsypanie dealera kosztem wywiniêcia siê od odpowiedzialno¶ci karnej, mo¿e mieæ powa¿ne problemy z jego ekip±, a w takich wypadkach policja ju¿ nie reaguje tak szybko jak potrafi to robiæ w celu rewizji osobistych.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Mobius
Go¶æ
« Odpowiedz #84 : Wrzesieñ 10, 2009, 22:03:33 »

Zgin±³ przygnieciony o³tarzem, gdy dziêkowa³ za ocalenie

45-letni pobo¿ny katolik z Wiednia, który przyszed³ do ko¶cio³a ¶wiêtego Józefa w Weinhaus, ¿eby pomodliæ siê po tym, jak uda³o mu siê uwolniæ z zaciêtej windy, zgin±³ pod ciê¿arem kamiennego - wa¿±cego 390 kilo - o³tarza.

Mê¿czyzna wystraszy³ siê, kiedy zosta³ uwiêziony w windzie, ale po odmówieniu modlitwy uda³o mu siê j± uruchomiæ. W³a¶nie dlatego postanowi³ udaæ siê do ko¶cio³a.

Jak twierdzi policja prawdopodobnie obj±³ kamienn± kolumnê zabytkowego o³tarza, przez co doprowadzi³ do zachwiania jego równowagi. O³tarz przewróci³ siê, przygniataj±c mê¿czyznê.
Cia³o Gunthera Linka zosta³o znalezione nastêpnego dnia po zg³oszeniu jego zaginiêcia przez parafian, którzy przyszli na mszê.

¼ród³o- http://wiadomosci.wp.pl/kat,32794,title,Zginal-przygnieciony-oltarzem-gdy-dziekowal-za-ocalenie,wid,11481565,wiadomosc.html
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #85 : Wrzesieñ 10, 2009, 22:06:42 »

Oszukaæ przeznaczenie Chichot

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #86 : Wrzesieñ 13, 2009, 00:00:07 »

Nie wiemy jakimi słowami gościu się modlił w tej windzie, ale myślę, że modlił się o to, aby go Bóg uwolnił.

No i go uwolnił, tylko że nieco później, ale za to na zawsze (albo do następnego wcielenia -zależy w co wierzył )
Mówisz i masz. U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 13, 2009, 00:01:16 wys³ane przez east » Zapisane
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #87 : Wrzesieñ 15, 2009, 13:05:04 »

To przykre, ¿e umar³. East, my¶lê, ¿e Bóg jest na tyle inteligentny, ¿eby zrozumieæ o jakie uwolnienie chodzi³o temu cz³owiekowi, no ale pewnie Ty wiesz najlepiej Mrugniêcie
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #88 : Wrzesieñ 15, 2009, 18:42:14 »

Najlepiej, to wiedzia³ ten "Go¶æ", to jego dusza podjê³a, tak±, a nie inn± decyzjê.

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #89 : Wrzesieñ 15, 2009, 19:27:32 »

To przykre, ¿e umar³.
Przykre ?
Wybacz, ale nie wiem o co Ci chodzi dok³adnie. Ludzie umieraj±, bo taka jest kolej rzeczy. Jedni wcze¶niej, inni pó¼niej. Z ró¿nych przyczyn. Mo¿emy dyskutowaæ o sposobie w jaki siê to sta³o - mo¿e byæ to przykry sposób - ale jak mo¿e przykrym byæ sam fakt ¶mierci ? Trzeba by³oby zapytaæ tego "go¶cia", aby siê dowiedzieæ, czy jest mu przykro.
Jego rodzinie mog³oby byæ przykro, chocia¿ to mo¿e zbyt ³agodne okre¶lenie.
Piszê to w swoim imieniu. Jak do tej pory nie odczu³em przykro¶ci z powodu ¶mierci bliskich. Zanim umarli by³o mi przykro, ¿e cierpieli z powodu chorób. Wspó³czu³em im trudów i bole¶ci za ¿ycia.
Natomiast kiedy ju¿ odeszli ... mo¿e jestem jaki¶ dziwny, ale uwa¿am, ¿e tam, dok±d poszli na pewno jest im teraz lepiej, a ju¿ na pewno l¿ej. Cieszê siê, ¿e znale¼li spokój.
To ¿ycie bywa przykre. Ludzie bezdomni cierpi± ch³ód i g³ód - z ich powodu powinno nam byæ przykro, ¿e jest im ciê¿ko.
Czasami my¶lê sobie, ¿e umar³ym jest przykro z tego powodu ,¿e ¿ywi cierpi± i rozpaczaj± po umar³ych.
Mo¿liwe te¿, ¿e wspó³czuj± ¿yj±cym zwi±zania z materi± i czasami bolesnych do¶wiadczeñ. Wspó³czuj± nam, ¿e wci±¿ siê gdzie¶ spieszymy, ¿e czas nam ucieka, a my siê starzejemy. Albo raczej tego , ¿e przywi±zujemy tak± wielk± wagê do czasu i po¶piechu. Jak¿e inaczej musi to wygl±daæ "z tamtej strony".
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #90 : Wrzesieñ 15, 2009, 19:57:53 »

East, napisa³em, ¿e jest to przykre, poniewa¿ wydaje mi siê, ¿e ten cz³owiek chcia³ dalej ¿yæ na tym ¶wiecie i nie przyszed³ do domu Bo¿ego w celu odej¶æia z tego ¶wiata, ale w celu podziêkowania za uwolnienie z windy. Je¶li chcia³ dalej ¿yæ a umar³ to jest to przykre.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 15, 2009, 19:58:37 wys³ane przez Symeon » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #91 : Wrzesieñ 15, 2009, 20:03:55 »

Symeonie, East ma inne zdanie tylko dlatego, ¿e widzi same niedoskona³o¶ci tego ¿ycia, wychwala natomiast to, którego nie zna. Z jego punktu widzenia ten "go¶ciu" trafi³ wiêc w lepsze ni¿ to miejsce i cieszyæ siê powinien, ¿e ju¿ nie jest uwi±zany z materi±. Mnie tam wygodnie w moim materialnym ciele, z materialnym partnerem (nie bêdê ju¿ opowiada³a jakie korzy¶ci z tego mamy), przede wszystkim nie spieszy mi siê z tego ¶wiata uciekaæ.
Tamtemu pewnie te¿ siê nie spieszy³o, skoro modliæ siê szed³ za ocalenie ¿ycia. Tak, dla mnie to te¿ jest przykre.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #92 : Wrzesieñ 15, 2009, 21:56:33 »

Symeonie, East ma inne zdanie tylko dlatego, ¿e widzi same niedoskona³o¶ci tego ¿ycia, wychwala natomiast to, którego nie zna.
Widzê same niedoskona³o¶ci ¿ycia ? Czyli, ¿e wed³ug Ciebie nie dostrzegam ¿adnych jasnych stron ¿ycia. Pomy¶la³by kto, ¿e znamy siê od d³u¿szego czasu, gdy¿ tylko wówczas mog³aby¶ mnie spróbowaæ  oceniaæ .
Czy nie potrafisz my¶leæ w sposób mniej czarno-bia³y o ludziach ?
Uwa¿am, ¿e przykro jest nam z powodu czyjego¶ odej¶cia, bo sami obawiamy siê tego, co nieznane. To zreszt± naturalne, gdy postrzega siê ¶mieræ jako kres wszystkiego. Przykro jest straciæ cia³o, które od tak dawna z nami jest. W  ogóle przykro jest cokolwiek traciæ.
I mo¿na by na tym poprzestaæ.
Jednak wyrastamy ze starych ubrañ, ze starych zabawek, z niektórych fascynacji i przyzwyczajeñ. Spróbujcie potraktowaæ siebie jako dusze, które wyrastaj± ze zniszczonego , starzej±cego siê cia³a.
Spróbujcie z takiej perspektywy na to spojrzeæ:
W koñcu trzeba porzuciæ t± ulubion± koszulê w kratê , któr± siê cieszy³em przez tyle lat , która sprawia³a mi tyle rado¶ci, mimo tego, ¿e tyle razy by³a cerowana. Niestety nagle i nieodwo³alnie siê podar³a na strzêpy w wyniku niespodziewanego zdarzenia, którego nie da³o siê przewidzieæ. Trudno, trzeba postaraæ siê o now± koszulê ..

Jak wiele samych niedoskona³o¶ci dostrze¿esz Janneth w takim my¶leniu  ?
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #93 : Wrzesieñ 15, 2009, 22:29:11 »

East, wiem, ¿e kiedy¶ umrê, jako katolik wierzê, ¿e po ¶mierci moja dusza bêdzie jeszcze ¿y³a, ale nie uznaje ¶mierci tego 45-letniego cz³owieka za co¶ normalnego. Przykro mi, ¿e zmar³, bo pewnie chcia³ jeszcze ¿yæ, mia³ pewnie jak±¶ rodzinê, któr± zapewne utrzymywa³, wielu ludzi siê napewno do niego przywi±zalo na tyle, ¿e jego ¶mieræ by³a dla nich pewnym szokiem. Prawdê mówi±c, bardzo zdziwi³em siê kiedy zada³e¶ pytanie dlaczego to jest przykre. Dla jego rodziny napewno by³o to bardzo przykre. Na ten temat chyba nie trzeba sie za du¿o rozpisywaæ, wydawa³o mi siê, ze jest to dla wszystkich jasne jak S³oñce, ale jak widaæ, nie dla wszystkich. Zawsze ¶mieræ kogo¶ bliskiego, bêdzie dla rodziny wielkim prze¿yciem i czym¶ nad czym nie przechodzi siê do porz±dku dziennego, bo ¶mieræ to nieodwracalna strata bliskiej osoby. Dusza bedzie jeszcze ¿y³a, ale co z tego, skoro opu¶ci³a ju¿ cia³o tej osoby.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #94 : Wrzesieñ 16, 2009, 00:09:55 »

(..) Przykro mi, ¿e zmar³, bo pewnie chcia³ jeszcze ¿yæ, mia³ pewnie jak±¶ rodzinê, któr± zapewne utrzymywa³, wielu ludzi siê napewno do niego przywi±zalo na tyle, ¿e jego ¶mieræ by³a dla nich pewnym szokiem. Prawdê mówi±c, bardzo zdziwi³em siê kiedy zada³e¶ pytanie dlaczego to jest przykre. Dla jego rodziny napewno by³o to bardzo przykre. (..)
No i w³a¶nie o to chodzi. Przykre jest to dla rodziny , dla ludzi, którzy cz³owieka znali, dla tych , którzy uwa¿aj± "bo pewnie chcia³ jeszcze ¿yæ .. "
Wszyscy maj± swoje powody dla których takie wydarzenie odbieraj± jako przykre.
SWOJE POWODY ,czyli adekwatne do w³asnej sytuacji.
Utraci³em koszulê w kratkê, wiêc wszyscy inni szczê¶liwi posiadacze koszul w kratê bêd± mi z tego powodu wspó³czuæ i bêdzie im przykro , ¿e straci³em swoj± koszulê, ale  bêd± mi ¿yczyæ nowej , mocnej i piêknej koszuli w kratê.
Ja wierzê w reinkarnacjê, w wêdrówkê dusz i w to, ¿e wszyscy jeste¶my po³±czeni ze sob± za spraw± Pe³ni ( najwy¿szej ¶wiadomo¶ci ). Dlatego nie odbieram ¶mierci w kategorii nieodwracalnej straty.
W ten czy inny sposób ka¿dy z nas zrzuci kiedy¶ swoje wierzchnie okrycie, swoj± " cielesn± koszulê ". Równie prawdopodobne jest to, ¿e stanie siê to w taki sposób jak sta³o siê temu cz³owiekowi.
Dlatego staram siê ¿yæ tutaj dobrze ka¿dego dnia, bo jutro mogê powitaæ w innym wymiarze Mrugniêcie
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #95 : Wrzesieñ 16, 2009, 00:35:43 »

Ja napisa³em, ¿e to przykre z bardzo prostego powodu - bo mu wspó³czujê. Pewnie chcia³ jeszcze trochê zostaæ w tym materialnym ciele, w tej "koszuli w kratke" jak napisa³e¶, inni te¿ cieszyli siê kiedy widzieli go w tej "koszuli" i z jej utrat± trudno bêdzie siê im pogodziæ, bo ludzie s± materialistami.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #96 : Wrzesieñ 16, 2009, 10:43:46 »

East, sytuacja jednoznacznie wskazuje, ¿e ten cz³owiek chcia³ ¿yæ. Ty natomiast twierdzisz, ¿e tego chcieli wszyscy inni, a on powinien siê cieszyæ...
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #97 : Wrzesieñ 16, 2009, 13:04:04 »

Widzê same niedoskona³o¶ci ¿ycia ? Czyli, ¿e wed³ug Ciebie nie dostrzegam ¿adnych jasnych stron ¿ycia. Pomy¶la³by kto, ¿e znamy siê od d³u¿szego czasu, gdy¿ tylko wówczas mog³aby¶ mnie spróbowaæ  oceniaæ .
Czy nie potrafisz my¶leæ w sposób mniej czarno-bia³y o ludziach ?

East, ale¿ ja nie muszê znaæ Ciê osobi¶cie, by wyci±gn±æ wnioski z poprzedniego Twojego posta, w którym napisa³e¶:

Natomiast kiedy ju¿ odeszli ... mo¿e jestem jaki¶ dziwny, ale uwa¿am, ¿e tam, dok±d poszli na pewno jest im teraz lepiej, a ju¿ na pewno l¿ej. Cieszê siê, ¿e znale¼li spokój.
To ¿ycie bywa przykre.

Oczywi¶cie, ¿e spotyka nas w ¿yciu wiele cierpieñ, choroby by nas nie dotyka³y, gdyby¶my nie byli materialni. Bólu by¶my nie czuli. M±dre przys³owie mówi, ¿e dopóki co¶ Ciê boli, to znaczy ¿e nadal ¿yjesz. Ból jest nierozerwaln± czê¶ci± naszego ¿ycia, towarzyszy nam od urodzin a¿ do ¶mierci. Czasem rodzina po ¶mierci bliskiej osoby odczuwa ulgê i wytchnienie, gdy¿ wie, ¿e ¶mieræ po³o¿y³a kres cierpieniom. Ale czy ta ulga k³adzie kres cierpieniu rodziny? Czy wystarczy sobie uzmys³owiæ, ¿e kto¶ ju¿ nie cierpi, wiêc i ja nie bêdê cierpieæ dlatego, ¿e zmar³? ¯ycie jest piêkne, niepowtarzalne, po nocy wstaje nowy dzieñ, po burzy wychodzi s³oñce, a po bólu przychodzi ulga. Czy widzia³by¶ ¿ycie równie piêknym, gdyby¶ cierpienia nie zazna³? Czy piêkno i spokój, jakie by wokó³ Ciebie panowa³y równie atrakcyjne by by³y, gdyby trwa³y w nieskoñczono¶æ? ¦mieræ k³adzie kres wszystkiemu, a je¶li istnieje ¿ycie po ¿yciu, to okropnym marnotrawstwem czasu jest wiecznie byæ szczê¶liwym.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #98 : Wrzesieñ 16, 2009, 13:30:52 »

Chwilê pó¼niej czujê na swoim barku jakie¶ dziwne ma³e d³onie jak by ma³ego dziecka proszacego mnie na ucho abym siê obudzi³.Ja z pocz±dku to ignorowa³em,lecz g³os powtórzy³ ponownie szamotaj±c mnie za rekaw "obud¼ siê".Zerwa³em siê momentalnie na nogi jak pora¿ony pr±dem szybko kieruj±c siê w strone dzrzwi jak oszla³y by zobaczyæ czy przypadkiem która¶ z wychowawczyñ nie zrobi³a sobie nieco spó¼nionego obchodu wieczornego a by³a godzina 01:30.Niestety nikogo nie zauwa¿u³em,lecz winda przeznaczona dla osób niepe³nosprawnych, która znajdowa³a siê na przeciwko mnie w pewnej chwili siê zamknê³a sama i nie pojecha³a w ¿adna stronê jedynie co us³ysza³em to dono¶ny i cichy lament,który dobiega³ z szybu owej windy.Po moich plecach przebieg³ dreszcz strachu wiêc w trybie ekspresowym wóci³em do swojego pokoju.Jednak to nie by³ koniec tego dziwnego fenomenu
..to st±d:
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=63.msg1054#msg1054

..a to stamd±d:
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=272.msg15797#msg15797
Wszystkie procesy zachodza w srodku windy jakby nie by³o grawitacji.

..a to
w³a¶nie przed chwil± na S³oñcu nast±pi³ potê¿ny wybuch, którego skutki trudno przewidzieæ. Po paru godzinach zaczyna brakowaæ pr±du. Staj± poci±gi, tramwaje, metro, unieruchomione zostaj± lotniska i dworce kolejowe. Brak sygnalizacji ¶wietlnej powoduje gigantyczne korki na ulicach miast. Nie dzia³aj± windy
..st±d:
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=3344.msg38643#msg38643
(..)ona odpowiedzia³a, ¿e nie ma, bo ich u siebie nie widzia³a. Po tej rozmowie weszli do windy, okaza³o siê, ¿e s±siadka ma slaby wzrok i poprosi³a tego cz³owieka o naci¶niêcie guzika z cyfr± jej piêtra, gdy¿ sama nie by³a w stanie dojrzeæ napisów.
..a to st±d:
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=827.msg39237#msg39237

przez 24 godziny czu³em siê jak pasa¿er oszala³ej windy kursuj±cej w Mariottcie. Raz z czubka fali widzia³em ca³kiem dobrze ca³y pok³ad mijaj±cego nas  kutra rybackiego, a za chwilê z doliny widzia³em ju¿ tylko wielk± górê wody usi³uj±c± zwaliæ siê cz³owiekowi na ³eb.
..st±d: http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=2018.msg25268#msg25268

..Enjoy!  Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 16, 2009, 23:34:15 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #99 : Wrzesieñ 16, 2009, 14:26:18 »

Na "bycie szczê¶liwym" pozwalaj± sobie najczê¶ciej wysoko uduchowione jednostki, które ukazuj± tak± mo¿liwo¶æ poprzez praktyki...
Ale te jednostki przedosta³y siê wcze¶niej (dziêki wielokrotnej reinkarnacji)poprzez materialistyczny obraz ¿ycia. Wygodnie jest bêd±c ska³±, ogl±daæ zmagania ci±gle spienionej wody...

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 17, 2009, 13:31:15 wys³ane przez Thotal » Zapisane
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 35 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: