Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 09:16:36

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 35 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: w±tek offtopowy  (Przeczytany 315893 razy)
0 u¿ytkowników i 20 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #100 : Wrzesieñ 17, 2009, 13:24:23 »

East, sytuacja jednoznacznie wskazuje, ¿e ten cz³owiek chcia³ ¿yæ. Ty natomiast twierdzisz, ¿e tego chcieli wszyscy inni, a on powinien siê cieszyæ...

Nie oceniam tego, co ten cz³owiek chcia³, a czego nie chcia³, bo ani Ty , ani ja tego nie wiemy. Mo¿liwe ¿e przed ¶mierci± my¶la³ tak jak sugerjuesz, natomiast po ¶mierci jego punkt widzenia móg³ siê diametralnie zmieniæ, bo zmieni³o siê postrzeganie. Ja komentujê ze swojego punktu widzenia, tak samo jak Ty i ... wszyscy inni. Niektórym jest przykro, ¿e odszed³ cz³owiek, ¿e utraci³ tyle potencjalnych  chwil szczê¶cia, które tego cz³owieka ominê³y, a mog³y siê zdarzyæ. Ja natomiast wierz±c w reinkarnacjê, uwa¿am, ¿e mamy ca³± wieczno¶æ na prze¿ycie chwil szczê¶cia tu na Ziemi je¶li taka bêdzie nasza wola.

Janneth )  napisa³a¶
przys³owie mówi, ¿e dopóki co¶ Ciê boli, to znaczy ¿e nadal ¿yjesz. Ból jest nierozerwaln± czê¶ci± naszego ¿ycia, towarzyszy nam od urodzin a¿ do ¶mierci.
Czyli , ¿e ¿ycie uto¿samiamy z bólem i cierpieniem. Trochê to ¶miesznie brzmi, bo wygl±da na to, ze ¿ycz±c komu¶ d³ugiego ¿ycia , ¿yczymy mu równie¿ ( miêdzy innymi ) d³ugiego cierpienia hehe  Du¿y u¶miech
Chiñczycy maj± takie fajne powiedzenie " oby¶ ¿y³ w ciekawych czasach" , które wcale nie jest komplementem, lecz jedn± z ciê¿szych kl±tw.
¯ycie wcale nie musi oznaczaæ cierpienia. Stan, który okre¶lamy jako ból , albo cierpienie mo¿emy postrzegaæ zupe³nie inaczej. W innych w±tkach napisali o tym koliberek oraz phi. Mo¿na to zrobiæ na przyk³ad poprzez akceptacjê tego , co jest, czego nie nale¿y myliæ z aprobat±.
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #101 : Wrzesieñ 21, 2009, 12:08:28 »

Nic nie wyja¶ni. Bo i co ma wyja¶niaæ? ¦ciema to ¶ciema. A ³atwowierni (¿eby nie napisaæ innaczej) zwasze siê znajd±.
BBernard
Go¶æ
« Odpowiedz #102 : Wrzesieñ 21, 2009, 15:11:58 »

Jesli uwa¿asz ¿e to ¶ciema to po co w³a¶ciwie tu zagladasz? Czy¿bys ³atwowiernych chcia³ ratowaæ od oszustwa?  Tak z ciekawo¶ci zapytam.

Moje pytanie nie by³o odresowane do "trudnowiernych". Odpowiedz ¿e to oszustwo mozna znale¶æ niemal wszêdzie. Nic tu nie wnosi i nic nie zmienia. Choæ nie, co¶ zmienia, trudniej czyta siê forum, trzeba filtrowaæ.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #103 : Wrzesieñ 21, 2009, 16:27:34 »

To mo¿e po prostu podaj adresata/ów pytania i po sprawie. Skoro pada otwarte pytanie na forum to chyba ka¿dy ma prawo i mo¿liwo¶æ odpowiedzi.
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #104 : Wrzesieñ 21, 2009, 20:09:16 »

polsat. teraz.
Siedza tam jak szczury w Staro¿ytm Labiryncie
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 21, 2009, 20:09:46 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Linda
Go¶æ
« Odpowiedz #105 : Wrzesieñ 21, 2009, 21:40:57 »

U¶miech
Mo¿na to zrobiæ na przyk³ad poprzez akceptacjê tego , co jest, czego nie nale¿y myliæ z aprobat±.

W³asnie ,to wed³ug mnie prawda najprawdziwsza..AKCEPTACJA....nie musi wyrazac aprobaty....Tak by by³o doskonale.
Ale powiedz East ,czy w kazdym przypadku?..Czy sa jakie¶ granice akceptacji?  Tylko nie pisz ,ze kazdy cz³owiek wyznacza swoje.. Co¶
east
Go¶æ
« Odpowiedz #106 : Wrzesieñ 22, 2009, 13:50:12 »

My¶lê, ¿e akceptacja dotyczy indywidualnej sytuacji ¿yciowej. Je¶li pogodzimy siê z konkretn± sytuacj±, akceptuj±c j±, nawet, gdy jest dla nas niekorzystna, to uwalniamy siê energetycznie od traumy zwi±zanej z ni± w danej chwili. Od tego momentu mo¿emy pracowaæ nad tym, aby uwolniæ siê z niechcianej sytuacji na przysz³o¶æ. Jeste¶my wolni, gdy¿ zaakceptowali¶my sytuacjê, której ju¿ nie da siê zmieniæ.
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #107 : Wrzesieñ 22, 2009, 14:25:46 »

Bardzo ³adnie ujête. Ju¿ w samym momencie zaakceptowania stajemy siê wolni wewnêtrznie, mimo ¿e sytuacja na zewn±trz mog³a jeszcze nie ulec zmianie. Wtedy to pojawia siê dystans do osób i sytuacji. A dystans jest ojcem humoru. I czêstokroæ tam gdzie powinni¶my p³akaæ, czy siê przejmowaæ i starszliwie zamartwiaæ, zaczynamy siê u¶miechaæ, b±d¼ ¶miaæ nawet serdecznie.

Akceptacja wytwarza dystans poprzez szerszy ogl±d w³a¶nie, a wiêc rodzi zatem i wiêksze zrozumienie, mówi±c po buddyjsku wspó³czucie. Eliminuje wiêc wszelk± z³o¶æ, wrogo¶æ. Wówczas to widzi siê rzeczy jakimi s±, zaczyna siê je zwyczajnie nazywaæ, bez ¿adnych ju¿ emocjonalnych odniesieñ, lecz w konkretnym celu, za którym stoi ju¿ tylko konstrukcja, a wiêc tworzenie.

Z pozdrowieniem koliberek33
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #108 : Wrzesieñ 22, 2009, 14:31:54 »

Kolberek jest na tyle "ma³y", ¿e potrafi z ust mi wyj±æ... Du¿y u¶miech

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #109 : Wrzesieñ 22, 2009, 14:42:03 »

...i m±dry, ¿e wie do jakich ust siêgaæ! Mrugniêcie
daniel1704
Go¶æ
« Odpowiedz #110 : Wrzesieñ 26, 2009, 07:30:24 »

Nic nie wyja¶ni. Bo i co ma wyja¶niaæ? ¦ciema to ¶ciema. A ³atwowierni (¿eby nie napisaæ innaczej) zwasze siê znajd±.
Marek zachowaj te obiekcje dla siebie. To nie jest W±tek do krytykowania PCH:) i  forumowiczów.
ps. W 2012 roku czekam na wiadomo¶æ priv od ciebie o tre¶ci:" a nie mówi³em..." U¶miech, ale na razie
proszê Ciê o wiêksz± pokorê:P
To forum porusza wiele ciekawszych w±tków ni¿ o  PCH
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 26, 2009, 07:31:13 wys³ane przez daniel1704 » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #111 : Wrzesieñ 30, 2009, 19:33:18 »

Pewnie niewielu wie, ¿e dzisiaj jest Dzieñ Ch³opaka.
Tak, wiem - te¿ by³am zaskoczona, my¶la³am, ¿e jest 2 dni po Dniu Kobiet.
Okazuje siê jednak, ¿e dwa dni po Dniu Kobiet jest Dzieñ Mê¿czyzn, a w³a¶nie dzisiaj jest Dzieñ Ch³opaka (znaczy chyba tych m³odszych mê¿czyzn).

Nie mniej jednak wszystkim facetom bez wyj±tku na wiek ¿yczê dzisiaj wszystkiego najlepszego!!

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #112 : Wrzesieñ 30, 2009, 19:39:18 »

Dziêki Janneth!!

Dobrze siê dowiedzieæ,¿e dzi¶ jest nasz dzieñ.

To ju¿ wiem,dlaczego wczoraj dosta³em spodnie. U¶miech Mrugniêcie Chichot Du¿y u¶miech
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #113 : Pa¼dziernik 01, 2009, 13:45:06 »

Kolego Guciu!!

A Ty jak wysoki poziom reprezentujesz,skoro by³y nasz prezydent prymitywem jest dla ciebie?

Co takiego wiêcej zdoby³e¶ w ¿yciu,¿eby czuæ siê wy¿ej od innych?

Jakimi osi±gniêciami mo¿esz sie nam pochwaliæ?

Jaki po¿ytek spo³eczeñstwo ma z ciebie? U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 01, 2009, 13:51:17 wys³ane przez kot » Zapisane
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #114 : Pa¼dziernik 01, 2009, 15:10:39 »

I co znowu straszenie s±dem???
east
Go¶æ
« Odpowiedz #115 : Pa¼dziernik 01, 2009, 21:31:04 »

Ja zada³em pytanie i przedstawi³em mo¿liwo¶ci, nie straszê
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #116 : Pa¼dziernik 01, 2009, 23:33:18 »

Szystkiego dobrego Milu¶iñscy! Przejrzystych snów ¿yczê.

a ja udajê siê niebawem do swojej windy.

Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #117 : Pa¼dziernik 13, 2009, 20:28:34 »

Nie wiem gdzie umie¶ciæ poni¿szy film, bo jest po niemiecku:

http://www.youtube.com/watch?v=71O9FofNJ-Q&NR=1

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #118 : Pa¼dziernik 13, 2009, 20:38:29 »

Darku jako nowy szef powiniene¶ zrobiæ ma³± reorganizacjê (Tusk po aferze hazardowej wymieni³ pó³ rz±du i wyrzuci³ szefa cba)

proponujê dzia³ FILMY lub MULTIMEDIA - lub co¶ o podobnej nazwie i tam wrzucaæ bo nie wiadomo gdzie co jest (dzia³ a nie w±tek)

masz prawo zrobiæ tutaj totalne przemeblowanie teraz U¶miech

718'
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #119 : Pa¼dziernik 13, 2009, 20:58:59 »

Cytat: Kap³an
masz prawo zrobiæ tutaj totalne przemeblowanie teraz

Prawo i mo¿liwo¶ci faktycznie zosta³y mi nadane z ramienia ja¶nie nam panuj±cego (proszê nie doszukiwaæ siê jakichkolwiek uszczypliwo¶ci) Stolo, jednak nie zamierzam ich nadu¿ywaæ, bom cz³em któremu woda sodowa do ³ba nie bije.  Mrugniêcie Du¿y u¶miech

proponujê dzia³ FILMY lub MULTIMEDIA - lub co¶ o podobnej nazwie i tam wrzucaæ bo nie wiadomo gdzie co jest (dzia³ a nie w±tek)

Tworzenie dzia³u dla kilku filmików chyba nie ma sensu.
Ten natomiast przeniosê w odpowiednie miejsce, gdy tylko kto¶ mi powie czego on tyczy.
My¶lê, ze Rafaela mi pomo¿e.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 13, 2009, 21:03:03 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Betti
Go¶æ
« Odpowiedz #120 : Pa¼dziernik 18, 2009, 14:31:16 »

LASKOWIK i SMOLEN- z tylu sklepu

http://www.youtube.com/watch?v=cjMArLqDxvY&feature=related
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #121 : Listopad 08, 2009, 12:12:41 »

Pozwolê sobie jeszcze napisaæ parê zdañ w temacie R.Polañskiego.
Naprawdê mnóstwo osób popiera polskiego re¿ysera,w tym wiele osób s³awnych,
-
Pod petycj± Levy'ego zebrano jak dot±d 164 podpisy. W¶ród sygnatariuszy s± m.in. aktorzy Jeremy Irons i Harrison Ford, pisarz Salman Rushdie, aktorki Isabelle Huppert, Kristin Scott Thomas i Natalie Portman, re¿yser Sam Mendes.

Pod inn± petycj±, francuskiego Stowarzyszenia Autorów i Kompozytorów Dramatycznych (SACD), podpisa³o siê 850 osób, w tym hiszpañski re¿yser filmowy Pedro Almodovar. Rzecznik SACD podkre¶la jednak, i¿ motywem petycji jest protest przeciwko sposobowi aresztowania Polañskiego, poniewa¿ stwarza on niebezpieczny precedens.

Ostatnio kolejn± "burzê" wywo³a³y s³owa Krzysztofa Zanussiego,który w "kropce nad i" jednoznacznie wyrazi³ siê o "bohaterce" skandalu z przed lat.

"Nikt nie zauwa¿a, ¿e dlatego ¿e on jest s³awny to ta sprawa ma taki wymiar. Gdyby on nie by³ s³awny, to fakt, ¿e ponad trzydzie¶ci parê lat temu w Los Angeles, które jest miastem szczególnie swobodnych obyczajów, skorzysta³ z us³ug jakiej¶ nieletniej prostytutki, bo chyba tak to naprawdê by³o..."

W koñcu kto¶ publicznie nazwa³ tê sprawê po imieniu,i bardzo dobrze!
Ludzie którzy uznali wypowied¼ Zanussiego za skandaliczn± w przewa¿aj±cej wiêkszo¶ci nie znaj± bardzo wa¿nych aspektów tej sprawy.
na szczê¶cie coraz wiêcej osób zauwa¿a,o co tak naprawdê w tym wszystkim chodzi.

771
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2009, 14:23:28 wys³ane przez kamil771 » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #122 : Listopad 08, 2009, 12:37:21 »

a o co chodzi Co¶

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #123 : Listopad 08, 2009, 15:35:12 »

o politykê! o to, ¿e USA ma ból do Szwajcarii, ¿e ukrywa dane osób które w bankach szwajcarskich przechowuj± podejrzane pieni±dze - i teraz Szwajcaria chce zrobiæ dobrze USA...

i tyle, to wszystko...

718'
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #124 : Listopad 08, 2009, 17:38:16 »

Nierzetelnie prowadzone ¶ledztwo,wiele b³êdów,sêdzia-karierowicz,który dziêki sprawie z Polañskim chcia³ zdobyæ s³awê,no i oczywi¶cie polityka......
Jakby ta prostytutka by³a odrobinê starsza,sprawy mog³o by wcale nie byæ.....
Jednym s³owem pech....
Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 35 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: