east
Gość
|
|
« Odpowiedz #100 : Wrzesień 17, 2009, 13:24:23 » |
|
East, sytuacja jednoznacznie wskazuje, Âże ten czÂłowiek chciaÂł ÂżyĂŚ. Ty natomiast twierdzisz, Âże tego chcieli wszyscy inni, a on powinien siĂŞ cieszyĂŚ...
Nie oceniam tego, co ten cz³owiek chcia³, a czego nie chcia³, bo ani Ty , ani ja tego nie wiemy. Mo¿liwe ¿e przed œmierci¹ myœla³ tak jak sugerjuesz, natomiast po œmierci jego punkt widzenia móg³ siê diametralnie zmieniÌ, bo zmieni³o siê postrzeganie. Ja komentujê ze swojego punktu widzenia, tak samo jak Ty i ... wszyscy inni. Niektórym jest przykro, ¿e odszed³ cz³owiek, ¿e utraci³ tyle potencjalnych chwil szczêœcia, które tego cz³owieka ominê³y, a mog³y siê zdarzyÌ. Ja natomiast wierz¹c w reinkarnacjê, uwa¿am, ¿e mamy ca³¹ wiecznoœÌ na prze¿ycie chwil szczêœcia tu na Ziemi jeœli taka bêdzie nasza wola. Janneth ) napisa³aœ przys³owie mówi, ¿e dopóki coœ Ciê boli, to znaczy ¿e nadal ¿yjesz. Ból jest nierozerwaln¹ czêœci¹ naszego ¿ycia, towarzyszy nam od urodzin a¿ do œmierci. Czyli , ¿e ¿ycie uto¿samiamy z bólem i cierpieniem. Trochê to œmiesznie brzmi, bo wygl¹da na to, ze ¿ycz¹c komuœ d³ugiego ¿ycia , ¿yczymy mu równie¿ ( miêdzy innymi ) d³ugiego cierpienia hehe Chiùczycy maj¹ takie fajne powiedzenie " obyœ ¿y³ w ciekawych czasach" , które wcale nie jest komplementem, lecz jedn¹ z ciê¿szych kl¹tw. ¯ycie wcale nie musi oznaczaÌ cierpienia. Stan, który okreœlamy jako ból , albo cierpienie mo¿emy postrzegaÌ zupe³nie inaczej. W innych w¹tkach napisali o tym koliberek oraz phi. Mo¿na to zrobiÌ na przyk³ad poprzez akceptacjê tego , co jest, czego nie nale¿y myliÌ z aprobat¹.
|
|
|
|
|
|
|
marek324
Gość
|
|
« Odpowiedz #101 : Wrzesień 21, 2009, 12:08:28 » |
|
Nic nie wyjaÂśni. Bo i co ma wyjaÂśniaĂŚ? ÂŚciema to Âściema. A Âłatwowierni (Âżeby nie napisaĂŚ innaczej) zwasze siĂŞ znajdÂą.
|
|
|
|
|
|
|
BBernard
Gość
|
|
« Odpowiedz #102 : Wrzesień 21, 2009, 15:11:58 » |
|
Jesli uwaÂżasz Âże to Âściema to po co wÂłaÂściwie tu zagladasz? CzyÂżbys Âłatwowiernych chciaÂł ratowaĂŚ od oszustwa? Tak z ciekawoÂści zapytam.
Moje pytanie nie by³o odresowane do "trudnowiernych". Odpowiedz ¿e to oszustwo mozna znaleœÌ niemal wszêdzie. Nic tu nie wnosi i nic nie zmienia. ChoÌ nie, coœ zmienia, trudniej czyta siê forum, trzeba filtrowaÌ.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #103 : Wrzesień 21, 2009, 16:27:34 » |
|
To mo¿e po prostu podaj adresata/ów pytania i po sprawie. Skoro pada otwarte pytanie na forum to chyba ka¿dy ma prawo i mo¿liwoœÌ odpowiedzi.
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
|
« Odpowiedz #104 : Wrzesień 21, 2009, 20:09:16 » |
|
polsat. teraz. Siedza tam jak szczury w StaroÂżytm Labiryncie
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2009, 20:09:46 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Linda
Gość
|
|
« Odpowiedz #105 : Wrzesień 21, 2009, 21:40:57 » |
|
MoÂżna to zrobiĂŚ na przykÂład poprzez akceptacjĂŞ tego , co jest, czego nie naleÂży myliĂŚ z aprobatÂą. WÂłasnie ,to wedÂług mnie prawda najprawdziwsza..AKCEPTACJA....nie musi wyrazac aprobaty....Tak by byÂło doskonale. Ale powiedz East ,czy w kazdym przypadku?..Czy sa jakieÂś granice akceptacji? Tylko nie pisz ,ze kazdy czÂłowiek wyznacza swoje..
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #106 : Wrzesień 22, 2009, 13:50:12 » |
|
Myœlê, ¿e akceptacja dotyczy indywidualnej sytuacji ¿yciowej. Jeœli pogodzimy siê z konkretn¹ sytuacj¹, akceptuj¹c j¹, nawet, gdy jest dla nas niekorzystna, to uwalniamy siê energetycznie od traumy zwi¹zanej z ni¹ w danej chwili. Od tego momentu mo¿emy pracowaÌ nad tym, aby uwolniÌ siê z niechcianej sytuacji na przysz³oœÌ. Jesteœmy wolni, gdy¿ zaakceptowaliœmy sytuacjê, której ju¿ nie da siê zmieniÌ.
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #107 : Wrzesień 22, 2009, 14:25:46 » |
|
Bardzo Âładnie ujĂŞte. JuÂż w samym momencie zaakceptowania stajemy siĂŞ wolni wewnĂŞtrznie, mimo Âże sytuacja na zewnÂątrz mogÂła jeszcze nie ulec zmianie. Wtedy to pojawia siĂŞ dystans do osĂłb i sytuacji. A dystans jest ojcem humoru. I czĂŞstokroĂŚ tam gdzie powinniÂśmy pÂłakaĂŚ, czy siĂŞ przejmowaĂŚ i starszliwie zamartwiaĂŚ, zaczynamy siĂŞ uÂśmiechaĂŚ, bÂądÂź ÂśmiaĂŚ nawet serdecznie.
Akceptacja wytwarza dystans poprzez szerszy ogl¹d w³aœnie, a wiêc rodzi zatem i wiêksze zrozumienie, mówi¹c po buddyjsku wspó³czucie. Eliminuje wiêc wszelk¹ z³oœÌ, wrogoœÌ. Wówczas to widzi siê rzeczy jakimi s¹, zaczyna siê je zwyczajnie nazywaÌ, bez ¿adnych ju¿ emocjonalnych odniesieù, lecz w konkretnym celu, za którym stoi ju¿ tylko konstrukcja, a wiêc tworzenie.
Z pozdrowieniem koliberek33
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #108 : Wrzesień 22, 2009, 14:31:54 » |
|
Kolberek jest na tyle "ma³y", ¿e potrafi z ust mi wyj¹Ì... Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #109 : Wrzesień 22, 2009, 14:42:03 » |
|
...i mÂądry, Âże wie do jakich ust siĂŞgaĂŚ!
|
|
|
|
|
|
|
daniel1704
Gość
|
|
« Odpowiedz #110 : Wrzesień 26, 2009, 07:30:24 » |
|
Nic nie wyjaÂśni. Bo i co ma wyjaÂśniaĂŚ? ÂŚciema to Âściema. A Âłatwowierni (Âżeby nie napisaĂŚ innaczej) zwasze siĂŞ znajdÂą.
Marek zachowaj te obiekcje dla siebie. To nie jest W¹tek do krytykowania PCH:) i forumowiczów. ps. W 2012 roku czekam na wiadomoœÌ priv od ciebie o treœci:" a nie mówi³em..." , ale na razie proszê Ciê o wiêksz¹ pokorê:P To forum porusza wiele ciekawszych w¹tków ni¿ o PCH
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2009, 07:31:13 wysłane przez daniel1704 »
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
|
« Odpowiedz #111 : Wrzesień 30, 2009, 19:33:18 » |
|
Pewnie niewielu wie, Âże dzisiaj jest DzieĂą ChÂłopaka. Tak, wiem - teÂż byÂłam zaskoczona, myÂślaÂłam, Âże jest 2 dni po Dniu Kobiet. Okazuje siĂŞ jednak, Âże dwa dni po Dniu Kobiet jest DzieĂą MĂŞÂżczyzn, a wÂłaÂśnie dzisiaj jest DzieĂą ChÂłopaka (znaczy chyba tych mÂłodszych mĂŞÂżczyzn).
Nie mniej jednak wszystkim facetom bez wyjÂątku na wiek ÂżyczĂŞ dzisiaj wszystkiego najlepszego!!
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
kot
Gość
|
|
« Odpowiedz #112 : Wrzesień 30, 2009, 19:39:18 » |
|
DziĂŞki Janneth!! Dobrze siĂŞ dowiedzieĂŚ,Âże dziÂś jest nasz dzieĂą. To juÂż wiem,dlaczego wczoraj dostaÂłem spodnie.
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
|
« Odpowiedz #113 : Październik 01, 2009, 13:45:06 » |
|
Kolego Guciu!! A Ty jak wysoki poziom reprezentujesz,skoro byÂły nasz prezydent prymitywem jest dla ciebie? Co takiego wiĂŞcej zdobyÂłeÂś w Âżyciu,Âżeby czuĂŚ siĂŞ wyÂżej od innych? Jakimi osiÂągniĂŞciami moÂżesz sie nam pochwaliĂŚ? Jaki poÂżytek spoÂłeczeĂąstwo ma z ciebie?
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 01, 2009, 13:51:17 wysłane przez kot »
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
|
« Odpowiedz #114 : Październik 01, 2009, 15:10:39 » |
|
I co znowu straszenie sÂądem???
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #115 : Październik 01, 2009, 21:31:04 » |
|
Ja zadaÂłem pytanie i przedstawiÂłem moÂżliwoÂści, nie straszĂŞ
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
|
« Odpowiedz #116 : Październik 01, 2009, 23:33:18 » |
|
Szystkiego dobrego MiluÂśiĂąscy! Przejrzystych snĂłw ÂżyczĂŞ.
a ja udajĂŞ siĂŞ niebawem do swojej windy.
|
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
|
« Odpowiedz #118 : Październik 13, 2009, 20:38:29 » |
|
Darku jako nowy szef powinieneœ zrobiÌ ma³¹ reorganizacjê (Tusk po aferze hazardowej wymieni³ pó³ rz¹du i wyrzuci³ szefa cba) proponujê dzia³ FILMY lub MULTIMEDIA - lub coœ o podobnej nazwie i tam wrzucaÌ bo nie wiadomo gdzie co jest (dzia³ a nie w¹tek) masz prawo zrobiÌ tutaj totalne przemeblowanie teraz 718'
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
|
« Odpowiedz #119 : Październik 13, 2009, 20:58:59 » |
|
masz prawo zrobiĂŚ tutaj totalne przemeblowanie teraz Prawo i moÂżliwoÂści faktycznie zostaÂły mi nadane z ramienia jaÂśnie nam panujÂącego (proszĂŞ nie doszukiwaĂŚ siĂŞ jakichkolwiek uszczypliwoÂści) Stolo, jednak nie zamierzam ich naduÂżywaĂŚ, bom czÂłem ktĂłremu woda sodowa do Âłba nie bije. proponujĂŞ dziaÂł FILMY lub MULTIMEDIA - lub coÂś o podobnej nazwie i tam wrzucaĂŚ bo nie wiadomo gdzie co jest (dziaÂł a nie wÂątek) Tworzenie dziaÂłu dla kilku filmikĂłw chyba nie ma sensu. Ten natomiast przeniosĂŞ w odpowiednie miejsce, gdy tylko ktoÂś mi powie czego on tyczy. MyÂślĂŞ, ze Rafaela mi pomoÂże.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 13, 2009, 21:03:03 wysłane przez Dariusz »
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Betti
Gość
|
|
« Odpowiedz #120 : Październik 18, 2009, 14:31:16 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
|
« Odpowiedz #121 : Listopad 08, 2009, 12:12:41 » |
|
PozwolĂŞ sobie jeszcze napisaĂŚ parĂŞ zdaĂą w temacie R.PolaĂąskiego. NaprawdĂŞ mnĂłstwo osĂłb popiera polskiego reÂżysera,w tym wiele osĂłb sÂławnych, - Pod petycjÂą Levy'ego zebrano jak dotÂąd 164 podpisy. WÂśrĂłd sygnatariuszy sÂą m.in. aktorzy Jeremy Irons i Harrison Ford, pisarz Salman Rushdie, aktorki Isabelle Huppert, Kristin Scott Thomas i Natalie Portman, reÂżyser Sam Mendes.
Pod innÂą petycjÂą, francuskiego Stowarzyszenia AutorĂłw i KompozytorĂłw Dramatycznych (SACD), podpisaÂło siĂŞ 850 osĂłb, w tym hiszpaĂąski reÂżyser filmowy Pedro Almodovar. Rzecznik SACD podkreÂśla jednak, iÂż motywem petycji jest protest przeciwko sposobowi aresztowania PolaĂąskiego, poniewaÂż stwarza on niebezpieczny precedens.
Ostatnio kolejnÂą "burzĂŞ" wywoÂłaÂły sÂłowa Krzysztofa Zanussiego,ktĂłry w "kropce nad i" jednoznacznie wyraziÂł siĂŞ o "bohaterce" skandalu z przed lat.
"Nikt nie zauwaÂża, Âże dlatego Âże on jest sÂławny to ta sprawa ma taki wymiar. Gdyby on nie byÂł sÂławny, to fakt, Âże ponad trzydzieÂści parĂŞ lat temu w Los Angeles, ktĂłre jest miastem szczegĂłlnie swobodnych obyczajĂłw, skorzystaÂł z usÂług jakiejÂś nieletniej prostytutki, bo chyba tak to naprawdĂŞ byÂło..."
W koĂącu ktoÂś publicznie nazwaÂł tĂŞ sprawĂŞ po imieniu,i bardzo dobrze! Ludzie ktĂłrzy uznali wypowiedÂź Zanussiego za skandalicznÂą w przewaÂżajÂącej wiĂŞkszoÂści nie znajÂą bardzo waÂżnych aspektĂłw tej sprawy. na szczĂŞÂście coraz wiĂŞcej osĂłb zauwaÂża,o co tak naprawdĂŞ w tym wszystkim chodzi.
771
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2009, 14:23:28 wysłane przez kamil771 »
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
|
« Odpowiedz #122 : Listopad 08, 2009, 12:37:21 » |
|
a o co chodzi
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
|
« Odpowiedz #123 : Listopad 08, 2009, 15:35:12 » |
|
o politykĂŞ! o to, Âże USA ma bĂłl do Szwajcarii, Âże ukrywa dane osĂłb ktĂłre w bankach szwajcarskich przechowujÂą podejrzane pieniÂądze - i teraz Szwajcaria chce zrobiĂŚ dobrze USA...
i tyle, to wszystko...
718'
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
|
« Odpowiedz #124 : Listopad 08, 2009, 17:38:16 » |
|
Nierzetelnie prowadzone œledztwo,wiele b³êdów,sêdzia-karierowicz,który dziêki sprawie z Polaùskim chcia³ zdobyÌ s³awê,no i oczywiœcie polityka...... Jakby ta prostytutka by³a odrobinê starsza,sprawy mog³o by wcale nie byÌ..... Jednym s³owem pech....
|
|
|
|
|
|
|
|