Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 08:33:14

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 35 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: w±tek offtopowy  (Przeczytany 315772 razy)
0 u¿ytkowników i 26 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #175 : Kwiecieñ 04, 2010, 19:29:56 »

Ile pieniêdzy przejad³e¶ podczas wielkanocnego ¶niadania?

¦wiêta w naszych domach

Wed³ug wyliczeñ analityków finansowych w tym roku ¶rednia wydatków na przygotowanie ¶wi±t dla czteroosobowej rodziny wynosi 350 z³otych. Sprawd¼my, ile kosztuj± poszczególne produkty i ile pieniêdzy przejedli¶my w te ¶wiêta.
1/14
...

http://finanse.wp.pl/gid,12136166,galeria.html

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #176 : Kwiecieñ 28, 2010, 21:30:37 »

Filmy 3D szkodliwe dla zdrowia.

3D mo¿e byæ niebezpieczne?
Wtorek, 27 kwietnia (10:26)

3D z kin przenios³o siê do naszych domów. Czy jest to bezpieczna dla zdrowia forma rozrywki? /A

Telewizyjna technologia 3D dopiero zaczyna zyskiwaæ popularno¶æ, ale wraz z debiutem pierwszych telewizorów 3D rodzi siê pytanie, czy ta forma rozrywki mo¿e byæ gro¼na dla naszych oczu?

Samsung ostrzega przed w³asnymi odbiornikami wy¶wietlaj±cymi trójwymiarowe obrazy. Na australijskiej stronie www koncernu pojawi³a siê lista, wyszczególniaj±ca drastyczne skutki uboczne ogl±dania telewizji w trzech wymiarach.

Oprócz zaburzeñ wzroku mówi siê o dr¿eniu miê¶ni, skurczach, md³o¶ciach i zaburzeniach ¶wiadomo¶ci. Ogólnie producent zaleca ludziom "o s³abej kondycji fizycznej", aby zrezygnowali z 3D. Je¶li kto¶ nie jest wyspany albo wypi³ alkohol, powinien równie¿ poprzestaæ na tradycyjnym, p³askim obrazie.

...

Prawdziwa g³êbia

Wszystko o filmach - raport specjalny o 3D
http://nt.interia.pl/raport/3d

Je¶li w którym¶ momencie mózg zacznie siê przyzwyczajaæ do separowania ostro¶ci i akomodacji oraz - w ró¿nicowanych p³aszczyznach - skupienia wzroku, ogl±daj±cemu mo¿e zacz±æ brakowaæ w realnym ¿yciu informacji na temat sytuacji przestrzennej.

Zwykle takie "zaburzenie dwuoczno¶ci" ustêpuje po kilku minutach, ale orêdownicy pewnej teorii nie wykluczaj±, ¿e u dzieci pojawia siê ryzyko permanentnych problemów w postrzeganiu "prawdziwej" g³êbi. W konsekwencji czêste ogl±danie obrazów w 3D mo¿e doprowadziæ do utraty zmys³u wzrokowej orientacji przestrzennej.

...

http://nt.interia.pl/audio-wideo/wiadomosci/news/3d-moze-byc-niebezpieczne,1470354

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #177 : Maj 04, 2010, 20:44:48 »

Jest wielki krater, ale nie wiadomo, jak powsta³
Wtorek, 4 maja (17:31)

Eksperci przebadaj± próbki proszku wydobyte z dna leja powsta³ego w lesie niedaleko Sulêczyna na Kaszubach. Dziura ma 6 m ¶rednicy i 3 m g³êboko¶ci i do dzi¶ nikt nie wie, w jaki sposób powsta³a.

Badaj±cy wyrwê w ziemi astronomowie wykluczyli hipotezê o uderzeniu meteorytu. Na dnie leja nie znaleziono ¿adnych materia³ów pochodz±cych z kosmosu. Nie znaleziono ich tak¿e, co jest charakterystyczne w przypadku uderzenia meteorytu, pod dnem leja.

O badaniu poinformowa³ Cezary Sreberski ze Starostwa Powiatowego w Kartuzach. Teraz to urzêdnicy Starostwa wyja¶niaj± tajemnicê leja.
...

http://polskalokalna.pl/wiadomosci/pomorskie/news/tajemniczy-krater-w-lesie-na-kaszubach,1473816

east
Go¶æ
« Odpowiedz #178 : Maj 04, 2010, 21:58:23 »

A mo¿e to poszukiwacze bursztynu ? Kiedy¶ co¶ s³ysza³em, ¿e wwiercaj± siê w ziemiê i pod ci¶nieniem wt³aczaj± tam wodê, a potem wysysaj± powsta³e b³oto wraz z drogocennym kruszcem i wywo¿± gdzie¶ do odp³ukania. W efekcie powstaje lej . U¿ywaj± do tego szambowozów. Tak mi siê dziwnie skojarzy³ ten proceder z tym lejem bo w³a¶nie na Kaszubach on kwitnie.
Mo¿liwe jednak , ¿e siê mylê.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #179 : Maj 04, 2010, 22:45:31 »

Sulêczyno znajduje siê zaledwie kilka kilometrów od Wêsiorów, mo¿e miejsca "mocy" maj± szczególny wp³yw na okolicê?

A mo¿e któremu¶ Kaszubowi potrzebny by³ piach na budowê domu, a kopalniê potraktowano jako "dziw" natury Du¿y u¶miech
Czego to cz³owiek nie wymy¶li, by podkre¶liæ atrakcyjno¶æ miejsca poprzez odmienno¶æ swojej okolicy, oczywi¶cie bezinteresownie...

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #180 : Maj 04, 2010, 23:03:39 »

Tam jest ¶wietny piasek pod budowê, a i bursztyn znale¼æ mo¿na. Morze by³o i tam kiedy¶ tak¿e...
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #181 : Maj 04, 2010, 23:15:45 »

ja wiem co tam siê sta³o  Szok kto¶ za g³eboko szuka³ grzybów   Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Betti
Go¶æ
« Odpowiedz #182 : Maj 05, 2010, 09:14:04 »

A moze wykopal grzyba giganta Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech
zodiakus71
Go¶æ
« Odpowiedz #183 : Maj 05, 2010, 12:10:27 »

Ja przychylam sie do odpowiedzi Chanell . Kto¶ szuka³ Trufli przy u¿yciu genetycznie zmodyfikowanej ¶winki giganta  Du¿y u¶miech
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #184 : Maj 05, 2010, 16:52:29 »

Tam jest ¶wietny piasek pod budowê,

Te¿ tak s±dzê,to jest pierwsza my¶l jaka mi przysz³a do g³owy.
Sam znam kilka takich miejsc,nic nadzwyczajnego.....
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #185 : Maj 10, 2010, 13:19:56 »

Ekolodzy ostrzegaj±: Jordan wysycha
2010-05-08, ostatnia aktualizacja 2010-05-07 15:51

Rzeka Jordan, jedno z miejsc kultu chrze¶cijan, wysycha. Jej rozleg³e odcinki mog± znikn±æ jeszcze przed koñcem 2011 roku.

Sytuacja jest bardzo powa¿na. Nie chodzi tylko o to, ¿e znacz±ca czê¶æ biblijnej rzeki mo¿e znikn±æ z powierzchni Ziemi. Równie istotnym problemem jest fakt, ¿e to, co pozostanie, bêdzie przypomina³o zwyk³y ¶ciek. W³a¶nie takie wnioski widniej± w raporcie, który grupa izraelskich, jordañskich i palestyñskich badaczy ¶rodowiska opublikowa³a w poniedzia³ek.

- Mo¿na prawie przeskoczyæ przez rzekê. W innych miejscach nie musisz nawet skakaæ, mo¿esz j± zwyczajnie przekroczyæ. Jest g³êboka do kostki. Trudno zobaczyæ wodê - skomentowa³ Gidon Bromberg, izraelski dyrektor organizacji Przyjaciele Ziemi Bliskiego Wschodu, która zleci³a raport.

...

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80355,7854779,Ekolodzy_ostrzegaja__Jordan_wysycha.html

Betti
Go¶æ
« Odpowiedz #186 : Maj 12, 2010, 14:30:46 »

Ech co za zycie nastêpna katastrofa , tyle ze tym razem kto¶ przezy³ dziecko.
Zobaczcie na ile ma³ych czê¶ci rozsypa³ siê ten samolot!
http://wiadomosci.onet.pl/156181,21,0,pokaz.html

Prze¿y³o dziecko, 103 osoby zginê³y - katastrofa Airbusa
 Samolot libijskich linii lotniczych Afriqiyah Airways rozbi³ siê na lotnisku w Trypolisie - poinformowa³y s³u¿by bezpieczeñstwa na lotnisku. W katastrofie zginê³y 103 osoby, jednak prze¿y³ j± 8-letni holenderski ch³opiec. Nie wiadomo, w jakim jest stanie. Wed³ug dpa, która cytuje rzecznika portu w Trypolisie, katastrofê prze¿y³a 9-letnia Holenderka.

Zdjêcia z miejsca katastrofy Airbusa w Trypolisie.

Samolot lecia³ z Johannesburga w Republice Po³udniowej Afryki. Na pok³adzie Airbusa 330 znajdowa³o siê 93 pasa¿erów i 11 cz³onków za³ogi. Docelowym portem rejsu, po l±dowaniu w Trypolisie, by³o londyñskie lotnisko Heathrow - podaje BBC News.

REKLAMA   Czytaj dalej

Wed³ug BBC samolotem podró¿owa³y osoby ró¿nej narodowo¶ci, Brytyjczycy i obywatele RPA. Wszyscy cz³onkowie za³ogi byli Libijczykami. Polska konsul w Libii poinformowa³a, ¿e na li¶cie pasa¿erów nie by³o polsko brzmi±cych nazwisk.

Do katastrofy dosz³o oko³o godziny 6.00 rano podczas l±dowania. Wed³ug korespondentów BBC warunki atmosferyczne by³y sprzyjaj±ce - by³o s³onecznie i bezchmurnie.

Sprzeczne informacje nap³ywaj± o dziecku, które prze¿y³o katastrofê. Powo³uj±c siê na ¼ród³a na lotnisku, AFP poda³a, ¿e chodzi o 8-letniego ch³opca z Holandii, który zosta³ odwieziony do szpitala w Trypolisie. Obra¿enia dziecka nie zagra¿aj± jego ¿yciu - powiedzia³ minister Zidan. Wed³ug dpa, która cytuje rzecznika portu w Trypolisie, katastrofê prze¿y³a 9-letnia Holenderka.

AFP pisze, ¿e po katastrofie wzmocniono ¶rodki bezpieczeñstwa na lotnisku, na które wci±¿ przyje¿d¿aj± karetki pogotowia i pojazdy obrony cywilnej. Zakazano wstêpu na miejsce zdarzenia.

Rzeczniczka po³udniowoafrykañskiej dyplomacji Nomfanelo Kota powiedzia³a, ¿e samolot wylecia³ z Johannesburga we wtorek wieczorem i na trasie znikn±³ z ekranów radarów. - Nie wiemy, co siê sta³o - powiedzia³a Kota agencji Reutera.

Warunki meteorologiczne w ¶rodê rano w Trypolisie by³y dobre; niebo by³o lekko zachmurzone. Przewo¼nik Afriqiyah Airways, pierwszy ca³kowicie kontrolowany przez pañstwo libijskie, rozpocz±³ dzia³alno¶æ w 2001 roku.

(tbe, meg, ap, oso)
TAGI: katastrofa, samolot, libia
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Przezylo-dziecko-103-osoby-zginely---katastrofa-Airbusa,wid,12256929,wiadomosc.html
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #187 : Maj 17, 2010, 10:59:30 »

No to karmic dzieci kielbasami i boczkiem , Samuel bedzie zadowolony , i nie zapominac o pol szklaneczki slalcu dziennie.

Kiara U¶miech U¶miech
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #188 : Maj 17, 2010, 11:30:34 »

Kiara, co ty tutaj wygadujesz za dyrdyma³y o w³a¶ciwo¶ciach izolacyjnych t³uszczów itd... twierdzisz sama ¿e w swojej diecie t³uszcze zwierzêce praktycznie wyeliminowa³a¶. a wystarczy spojrzeæ na twoje zdjêcie aby z ca³± pewno¶ci± stiwerdziæ i¿ czego jak czego, ale t³uszczy, a zw³aszcza zwierzêcych w twojej diecie nie brakuje - wrêcz przeciwnie. jest ich zbyt du¿o. to o co chodzi? kolejne pozerstwo?
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2010, 11:42:14 wys³ane przez marek324 » Zapisane
janek-kula
Go¶æ
« Odpowiedz #189 : Maj 17, 2010, 12:02:45 »

Panie Mareczku troszkê kultury,rozmawiasz pan z kobiet±. Du¿y u¶miech
Ka¿dy z nas lubi co lubi i mo¿e przekazaæ tutaj swoje do¶wiadczenia
dotycz±ce zdrowego od¿ywiania.
Ja lubiê ogl±daæ TV,a tutaj otrzyma³em wiadomo¶æ,¿e powinienem siê z tym ograniczyæ.
I to ja sam zadecydujê co z tym fantem zrobiê. Chichot
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2010, 12:16:43 wys³ane przez janek-kula » Zapisane
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #190 : Maj 17, 2010, 12:10:53 »

janek, ledwo siê pojawi³e¶ a ju¿ zaczynasz zwracaæ uwagê? pokulaj siê trochê po forum, poczytaj, wyrób sobie opiniê... i wtedy bêdziemy mogli porozmawiaæ o tym, jak to w moim po¶cie brakuje kultury. bo ja twierdzê ¿e to jest stwierdzenie faktu. tak jak z oty³o¶ci± kliniczn±. nie piszê ¿e kto¶ jest p±czkiem, grubasem czy tym podobne. stwierdzam fakt zw³aszcza w kontek¶cie faktu jak to Kiara kiedy¶ zacze³a wypowiadaæ siê o t³uszczach i braku ich spo¿ywania w jej diecie. je¶li kto¶ pisze co¶ takiego mo¿e zostaæ to skomentowane - prawo forum.
janek-kula
Go¶æ
« Odpowiedz #191 : Maj 17, 2010, 12:25:31 »

Marek ja ju¿ wcze¶niej podgl±da³em to forum i wiem co w trawie piszczy. Chichot
Jak wspomnia³em ju¿ wy¿ej,wszystko jest w moich rêkach i dlatego wiele
mogê wys³uchaæ a postêpowanie co do ka¿dego z nas powinno byæ ludzkie
tzn. bez nienawi¶ci do drugiego i ze zrozumieniem,¿e ka¿dy mo¿e b³±dziæ. U¶miech
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #192 : Maj 17, 2010, 12:29:54 »

dlatego skoro nie rozumiesz to powtórzê jeszcze raz: w moim po¶cie nie ma nienawi¶ci, chêci dokuczenia komu¶ itp. tylko suche stwierdzenie faktu w kontek¶cie propagowanej diety. i nie moralizuj bo w takim wydaniu jest ona poprostu mêcz±ca.

Jak wspomnia³em ju¿ wy¿ej,wszystko jest w moich rêkach

bardzo krótkie i bardzo lakoniczne stwierdzenie jak¿e wiele mówi±ce o twojej osobie. czasami wystarczy parê s³ów... ¿eby rozwiaæ w±tpliwo¶ci.

Marek ja ju¿ wcze¶niej podgl±da³em to forum i wiem co w trawie piszczy. Chichot

a mo¿e raczej siê udziela³e¶ tylko pod innym nickiem, bo twój styl jako¶ dziwnie wydaje siê byæ znajomy...
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2010, 12:47:53 wys³ane przez marek324 » Zapisane
janek-kula
Go¶æ
« Odpowiedz #193 : Maj 17, 2010, 12:34:01 »

Z³o¶liwo¶æ zdrowiu szkodzi Chichot
Dlatego lepiej trzymajmy siê tematu,który jest tutaj poruszany,a wyjdziemy
na tym korzystniej. U¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #194 : Maj 17, 2010, 14:06:39 »

janek, ledwo siê pojawi³e¶ a ju¿ zaczynasz zwracaæ uwagê? pokulaj siê trochê po forum, poczytaj, wyrób sobie opiniê... i wtedy bêdziemy mogli porozmawiaæ o tym, jak to w moim po¶cie brakuje kultury. bo ja twierdzê ¿e to jest stwierdzenie faktu. tak jak z oty³o¶ci± kliniczn±. nie piszê ¿e kto¶ jest p±czkiem, grubasem czy tym podobne. stwierdzam fakt zw³aszcza w kontek¶cie faktu jak to Kiara kiedy¶ zacze³a wypowiadaæ siê o t³uszczach i braku ich spo¿ywania w jej diecie. je¶li kto¶ pisze co¶ takiego mo¿e zostaæ to skomentowane - prawo forum.

Czy napewno mozesz i potrafisz  udowodnic fakt co ja jadam , jaka jest moja dieta?

Jezeli tak to prosze o dowody tych faktow.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2010, 14:07:53 wys³ane przez Kiara » Zapisane
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #195 : Maj 18, 2010, 07:09:33 »

Czy napewno mozesz i potrafisz  udowodnic fakt co ja jadam , jaka jest moja dieta?

Jezeli tak to prosze o dowody tych faktow.

Kiara U¶miech U¶miech

Odp: Fenomen duchów steruj±cych KIAR¡
« Odpowiedz #2 : Maj 08, 2010, 11:25:54 »

"Naprawde wiecie wszystko na temat , co ja jem?
Czy ktos z Wasz zapytal mnie o to chociaz jeden raz?
Dziwne nigdy tego az tak dokladnie nie napisalam , a oprucz tego jezeli juz tak bardzo chcecie stosowac moja diete , to niech nikomu nie przyjdzie do glowy przestac jesc calkowicie tluszcze. Ja jem je , faktycznie sa niezbedne, ale w 99% ograniczylam tluszcze zwierzece.
Jedynym,  w minimalnych ilosciacj jest smietana (ona  jest tluszczem zwierzecym) , tak wiec zanim cos napiszecie o mnie , prosze sie mnie zapytac , by sie nie osmieszac.

Kiara"

"w 99% ograniczylam tluszcze zwierzece", "Jedynym,  w minimalnych ilosciacj jest smietana (ona  jest tluszczem zwierzecym)" - tak wiêc jak to sama piszesz, "by siê nie o¶mieszaæ" nie pisz ¿e praktycznie zrezygnowa³a¶ z t³uszczów zwierzêcych, bo powtórzê - tak nie wygl±da osoba która z nich zrezygnowa³a.

nie wycofuj siê rakiem, nie k³am. bo skoro mo¿na stwierdziæ ¿e spekulujesz faktami oczywistymi, które masz powy¿ej to równie dobrze mo¿na za³o¿yæ ¿e wiarygodno¶æ wszystkich innych twoich wypowiedzi jest równie wiarygodna - czyli ¿adna.

tak bardzo starasz rozbudowaæ swój wuizerunek ¿e zaczynasz siê gubiæ w szczegó³ach. nie do¶æ ¿e zaczynasz siê gubiæ w szczegó³ach, to jeszcze zaczynasz k³amaæ.

mo¿e w przeciwieñstwie do chwili obecnej przestañ godzinami przklepywaæ m±dro¶ci w±tpliwej reputacji mêdrców, nie marnuj czasu godzinami ¶lêcz±c i ¶pi±c na klawiaturze. wyjd¼ do ludzi. przestañ nauczaæ a zwyczajnie zainteresuj siê tym kto obok ciebie mieszka. porozmawiaj z nim. o zwyczajnych ludzkich rzeczach a nie o wibracjach... zbuduj relacje miêdzyludzkie których jak widaæ nie masz, a mo¿e poznasz kogo¶ ciekawego. mo¿e komu¶ pomo¿esz, mo¿e kto¶ pomo¿e tobie - i wiesz co? mo¿e poczujesz siê w koñcu ¿e jeste¶ komu¶ potrzebna. ¿e zrobi³a¶ w koñcu co¶ po¿ytecznego. ¿e zwyk³a, ludzka, codzienna uczynno¶æ jest znacznie wiêcej warta ni¿ wirualne wibracje ascetycznych bytów z krainy nibylandii. przestañ wype³niaæ pustk± pustki bo ¿ycie zmarnujesz. a i tak nie wype³nisz go niczym innym tak bardzo jak drug± ¿yczliw± osob±. a mo¿e nawet i kochan±...
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #196 : Maj 18, 2010, 10:25:37 »

Dla scislosci dodac nalezy 1 lyzeczke od herbaty smietany dziennie , nie caly pojemnik , 1 lyzeczke.

Milych doznan smakowych.

Kiara U¶miech U¶miech
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #197 : Maj 18, 2010, 10:47:33 »

Marku jako farmaceuta ( tak co¶ kiedy¶ obi³o mi siê, nie wiem czy dobrze pamiêtam) s³abo z Twoja wiedz±, uwa¿asz ¿e tylko jedz±c t³uszcze mo¿na dorobiæ siê  nadwagi? oj braki braki widzê ...... to tak w temacie czepiania siê Kiary..............

czy wegetarianin np nie mo¿e mieæ nadwagi?

Pozdrawiam U¶miech
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #198 : Maj 18, 2010, 11:06:22 »

nie w temacie czepiania siê kiary tylko stwierdzenia prostego faktu. poza tym przy ca³ej m±dro¶ci, wiedzy, uduchowienia i kontaktów z za¶wiatami my¶³isz wiki ¿e potrzebna jej jest pomoc ciebie jako adwokata?

wegetarianizm to nie tylko brak spo¿ywania miêsa i jego pochodnych. to do¶æ szeroko rozumiana filozofia "jedzenia". chcesz przez to powiedzieæ ¿e brak miêsa nadrabia cukrami - pustymi kaloriami? a mo¿e alkoholami? wtedy ca³y ten zabieg by³by warty funta k³aków U¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #199 : Maj 18, 2010, 11:23:54 »

No , no ... coraz ciekawiej to sie zapowiada , to do opetania i takich innych checie mi dorzucic alkoholizm Co¶ Co¶ Co¶ U¶miech U¶miech U¶miech U¶miech

Ale ja nie widzialam tlustych alkoholikow jeszcze. W co mnie jeszcze ubierzecie?

Waze 300 kg , musza mnie nosic w lektyce ( bo chodzic juz nie moge ) , jestem opetana i co..? Acha moze alkohole... U¶miech U¶miech U¶miech
Podsumowac nalezy , zerowa wiedza na moj temat , ale rowniez na tematy zwiazane z rozwojem duchowym.

Taki moj wniosek konczacy ta dyskusje.

Kiara U¶miech U¶miech
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 35 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: