Elzbieta
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #225 : Maj 21, 2010, 17:26:08 » |
|
- zakaz nagabywania (natrêtnego nak³aniania do rozmowy osób, które sobie tego nie ¿ycz±).
Dokladnie tak mi sie wydawalo, iz tak jest w regulaminie. Chociaz juz sie nie zastanawiam nad tym - wiedzac, ze tu jest jak jest.Czyli sa tacy , ktorym wolno wiecej niz innym.Kumoterstwo numer jeden - a mozna by sie zastanowic , rowniez nad tym, ze atmosfera zupelnie jak w Komunie.Rafaelo, Chanel, Totalu - szkoda Naszego wysilku i energi.To i tak niczego nie zmieni.Sporo osob z Admin musialoby odwiedzic okuliste, zeby lepiej i dokladniej czytac.Chociaz nie mam takiej pewnosci,ze pomogloby to cokolwiek. Teraz Ja chcialabym sie odniesc do regulaminu i zaznaczyc , iz nie zycze sobie jakich kolwiek dyskusji ze strony marek324.Jak to wlasnie On uwzglednil takie jest moje prawo tu na tym forum.Milusiego dzionka - Ela
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #226 : Maj 21, 2010, 18:13:46 » |
|
Pisz±c o marku, nie mia³em na my¶li jego konkretnych personalnych ataków (szkoda, ¿e nie zaznaczy³em). Jednak¿e pewne uwagi i spostrze¿enia ma po prostu s³uszne. Wzglêdem mnie napewno i o tym wspomnia³em. Z mojego postu nie wynika te¿, bym popiera³ jakiekolwiek ataki i z jakiejkolwiek strony, je¶li maj± charakter personalny. Zdaje siê, ¿e wyrazi³em wrêcz dezaprobatê. Czy Tobie, Rafaelo siê to uda³o, to sama spójrz, bowiem i tak za du¿o pouczam. Jednak¿e je¶li masz takie potrzeby, to s± i¶cie Twoje wybory ale i konsekwencje te¿. K³oniê siê ciep³o i bardzo, bardzo milusio!. koliberek33. Och!och, nie dla mnie, nie dla mnie doskona³o¶ci wir nie dla mnie, nie dla mnie pokój i mir wojenka szabelka, armatka niewielka to dla mnie guzik, guzik z pêtelk± uwielbiam ja szranki, uwielbiam ja boje nie bramy ¶wiat³a i raju podwoje nie dla mnie anielskie splendory gdy¿ nie mam spokoju i nie mam pokory pi±steczki zaciskam, napinam miê¶nie wrogo¶ci mojej nie rozpuszcz± wiersze bo: nie dla mnie, nie dla mnie doskona³o¶ci wir ju¿ taki ³ajza ze mnie, prostak i ¶wir! (æwir, cwir, æwir!)
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 21, 2010, 19:03:33 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Tronk
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #227 : Maj 21, 2010, 19:49:19 » |
|
Z tak± poezj± to ty mo¿esz wiesz ............. no Jak masz problemyt z mêsko¶ci± to do lekarza a nie tu ¿alisz siê ¿e masz niewielk± armatke. Ja to widze ¿e ty taki Fighter teoretyk jeste¶. Pewnie siedzisz gdzie¶ w zabitej dechami dziurze i jedyn± rozrywk± jak± siê zajmujesz to molestowanie klawiszy ale nie bój nic z tego da sie wyleczyæ - elektrowstrz±sy dzia³aj± cuda. Ale ksywa zaje...a koliberek33 chcia³e¶ chyba napisaæ 3,3cm a ten koliberek to zdradza twoje sk³onno¶ci homoseksualne i tu wyja¶nia siê ta wojenka du¿o ch³opców te sprawy.
Mam racje no i co sie tak czerwienisz z³o¶æ piekno¶ci szkodzi ale nie bójh tobie ju¿nic nie zaszkodzi na tej wojence z tak± facjata to za zasieki mo¿esz robiæ.
P.S. Jaka¶ riposta?
|
|
|
|
|
|
|
Linda
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #228 : Maj 21, 2010, 21:24:45 » |
|
TronkRozumiem Twoja niechêæ.poniewa¿ myslisz ,ze Koliberek to Ch³opak jakis jest... Wierzê,¿e przeprosisz gdy powiem Ci ,ze to bardzo fajna kobietka ,która w trzy minutki potrafi u³o¿yæ takie rymowanki ,ze nawet mnie wprawia w zdumienie.... Nie znam powodu, dlaczego pisze jako "On"ale kazdy juz wie ,ze to" Ona" Pisze te¿ piekne wiersze ..np ten.. czas mi³o¶ci... ona t³umaczy³a, on zatrzasn±³ drzwi do kolejnego stulecia. ona p³aka³a on my¶la³, ¿e or³em znowu ulecia³… mijaj± s³oñca, galaktyki rodz± siê nowe oni niezwyciê¿eni wci±¿ w³os dziel± na czworo kiedy powróc±, bo wreszcie zabraknie im s³ów ¶wiat przestanie istnieæ na chwilê - odpocznie sobie po tej mi³o¶ci, w nieustannej wojnie. Fajnie by³oby, gdyby ta informacja Ci sie przyda³a i spowodowa³a ,ze zmodyfikjesz swojego posta...
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #229 : Maj 21, 2010, 21:28:32 » |
|
Cieszê siê , ¿e degeneracja pod³ej ma¶ci zauwa¿a duchowo¶æ, jest to wielce buduj±ca wiadomo¶æ. Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #230 : Maj 21, 2010, 21:30:06 » |
|
riposta na posta!nie dla mnie, nie dla mnie doskona³o¶ci wir ju¿ taki ³ajza ze mnie, prostak i ¶wir! ma koliberek kaliberek ma³y z ¿alu inne ch³opaki siê pop³aka³y oj, nie ma u¿ywaæ na kim wszak koliberek, to nie Anakin! Lindo, a dziêki, dziêki, sama piórem w³adaæ nie¿le umiesz te¿!
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 21, 2010, 22:57:48 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Linda
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #231 : Maj 21, 2010, 21:52:29 » |
|
Marek znowu prowokuje , on to robi specjalnie nie dajmy siê wci±gn±c w dyskusjê znim ,wystarczy zajrzeæ w jego statystyki , 99 % postów to ataki na niczego nie winnych ludzi ,zero no prawie zero ( 1%)postów mo¿na zaliczyæ do wnosz±cych do dyskusji co¶ ciekawego. Szkoda twoich i naszych nerwów ,najlepiej go ignorowaæ,niech sobie dalej wypisuje te bzdury o nas.Nie mam zamiaru z nim dyskutowaæ. Mysle Chanell,¿e potrafisz byc uczciwa...i zuwazysz równie¿ i ten post..... Farmace³tom Du¿y u¶miech to "on" buty czy¶ci, a dyrektorem jest od czasu, kiedy zda³ sobie sprawê ¿e zarz±dza swoim brudem pod paznokciami. Nie mo¿na w tej sprawie siê nie odzywaæ....zadziwiaj±ce,¿e nikt do tej pory nie zwróci³ na to uwagi.U Marka widzê du¿± zmianê.... Bardzo to ceniê, ale to ,ze moderatorowi przeszkadza spokój, jaki by³ na forum...tego zrozumieæ nie mogê... Pokaz mi choæ jedno zdanie w dzisiejszej wypowiedzi Marka,które by agresj± dorównywa³o temu.....Tym bardziej ,ze wypowiedzi Marka by³y tylko odpowiedzi± na atak..Widaæ,jeszcze d³ugo, czytaj±c posty niektórych ludzi dziwiæ sie nie przestanê.... Ps. Nie gniewaj sie ,ze zwracam sie akurat do Ciebie,ale robie to dlatego ,ze mam nadziejê ,¿e jestes w stanie nad tym sie zastanowic.....
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2010, 13:50:10 wys³ane przez Linda »
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 23
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1642
Email
|
|
« Odpowiedz #232 : Maj 21, 2010, 22:41:42 » |
|
Lindo... Co¶ fajnego ci poka¿ê... a kto powiedzia³ ¿e jestem farmaceutom?
Farmace³tom to "on" buty czy¶ci, a dyrektorem jest od czasu, kiedy zda³ sobie sprawê ¿e zarz±dza swoim brudem pod paznokciami. Marek: 1 b³±d, Thotal: 2 b³êdy. St±d komentarz Marka wielce wymowny: wiesz thotal jak to mówi±: lepiej milczeæ i stwarzaæ pozory g³upca, ni¿ siê odezwaæ i rozwiaæ wszelkie w±tpliwo¶ci. taki jest mój komentarz do powy¿szego zdania.
Jeden potrzebuje reagowaæ agresj±, drugiemu wystarczy opanowana spostrzegawczo¶æ...
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #233 : Maj 21, 2010, 22:49:14 » |
|
Lindo!Jak ju¿ siê przyzna³em, wiele w±tków pomijam, a zw³aszcza konfliktowych i dos³ownie przed chwil± cofn±³em siê i przeczyta³em, to co zacytowa³a¶. Wcze¶niej per telefon, zwróci³ mi na to zdegustowany t± tre¶ci± Ptak i nie bez kozery, gdy¿ istotnie zosta³ wytoczony ciê¿ki kaliber i to naprawdê poni¿ej pasa, co tam wiêc kaliberek koliberka! Przy okazji jednak, zainteresowa³y mnie inne posty Imæ Marka, a przy tym wstêpnym o dyrektorze u¶mia³em siê setnie i polubi³em ch³opaka, a priori! Nie znam jego innych wyczynów specjality. Innych ciê¿kich przewinieñ na szczê¶cie te¿ nie znam, bo za ma³o siê tu "kulam" po forum , ale takie poczucie humoru lubiê. A ju¿ ten cytacik, to pasuje niemal do ka¿dego z nas tutaj: marek: (...)nie marnuj czasu godzinami ¶lêcz±c i ¶pi±c na klawiaturze. wyjd¼ do ludzi. przestañ nauczaæ a zwyczajnie zainteresuj siê tym kto obok ciebie mieszka. porozmawiaj z nim. o zwyczajnych ludzkich rzeczach a nie o wibracjach... zbuduj relacje miêdzyludzkie których jak widaæ nie masz, a mo¿e poznasz kogo¶ ciekawego. mo¿e komu¶ pomo¿esz, mo¿e kto¶ pomo¿e tobie - i wiesz co? mo¿e poczujesz siê w koñcu ¿e jeste¶ komu¶ potrzebna. ¿e zrobi³a¶ w koñcu co¶ po¿ytecznego. ¿e zwyk³a, ludzka, codzienna uczynno¶æ jest znacznie wiêcej warta ni¿ wirualne wibracje ascetycznych bytów z krainy nibylandii. przestañ wype³niaæ pustk± pustki bo ¿ycie zmarnujesz. a i tak nie wype³nisz go niczym innym tak bardzo jak drug± ¿yczliw± osob±. a mo¿e nawet i kochan±... Wiêc o co wiêc a¿ tak rwaæ szaty i w³osy z g³ów. W³osy w tych czasach i tak same nadmiernie wypadaj±, ¿e i farmaceuta niewiele wskóra, je¶liby siê tu nawet i¶cie pojawi³. Wszak cnota krytyk siê nie boi, cytujê sobie tutejszy cytat w dowolnym t³umaczeniu.
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2010, 15:11:40 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #234 : Maj 21, 2010, 23:32:34 » |
|
Ps. Nie gniewaj sie ,ze zwracam sie akurat do Ciebie,ale robie to dlatego ,ze mam nadziejê ,¿e jestes w stanie nad tym sie zastanowic.. Nie gniewam siê i w³asnie siê zastaawiam ...........
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #235 : Maj 22, 2010, 05:37:10 » |
|
A ja widzê, ¿e "Uæ" pop³ynê³a ca³kowicie w stronê g³upoty
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #236 : Maj 22, 2010, 10:31:59 » |
|
hej ³ódeczko, dla ciebie piosneczka!hej, ³ódeczko, ³ódeczko prowad¼ mnie na ocean szeroki gdzie chwyciæ ze ¶miechu mo¿na siê pod boki! gdzie g³upota siêga do nieba gdzie bóg przestaje byæ bogiem bo zwyk³ym zjadaczem chleba gdzie jeden drugiemu ur±ga choæ sam w tym dziele rekordy wiêksze osi±ga .
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2010, 10:32:29 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #237 : Maj 22, 2010, 10:48:20 » |
|
OKi, OKi, zrywam boki, "Uæ" nie zdrowe ma zatoki
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #238 : Maj 22, 2010, 11:10:54 » |
|
Uæ i ³ódeczkatwoja uæ pewnie ciê¿ka w zatokach dusznych cumuje moja zwinna, maleñka po oceanach lekko dryfuje! unosi j± fala g³upoty wiêc siê ¶mieje - na powa¿nie nie rozprawia o tym bo inaczej zdurnieje! !
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2010, 15:18:30 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Linda
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #239 : Maj 22, 2010, 13:09:58 » |
|
£odz ma siê dobrze ... i serdecznie pozdrawia.... £odz siê ¶ci¶le kursu trzyma... Swoich klêsk tak nie prze¿ywa.. Jak to ró¿nej ma¶ci dusze.... Na ich WIELKO¦Æ siê nie skuszê..
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #240 : Maj 22, 2010, 13:20:34 » |
|
Lodzi lodz nie rowna bywa lodzia tratwe sie nazywa sa naniebne i podwodne bo ich mysli nie sa zgodne jedne ciaza dno zwiedzajac inne lekkosc objawiajac zatem zanim lodz wybierzesz mysli w jasnosc swe ubierzesz by z armada szlak przemierzac nie szlamowatym szlakiekm mieszac... Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2010, 15:00:35 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 23
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1642
Email
|
|
« Odpowiedz #241 : Maj 22, 2010, 13:21:32 » |
|
£ód¼ nie musi p³yn±æ wcale Wody rzeki ma w kanale ¯adna powód¼ jej nie gro¼na Gdy fale ujarzmiæ mo¿na
A ³odzianie - m±dre g³owy Zbêdny im wa³ powodziowy Rzeka do³em, oni gór± Przed ¿ywio³em siê nie kul±
Bli¿ej nam ni¿ dalej zatem By byæ dla was starszym bratem Co na pok³ad wci±gnie wtedy Gdy wyæ bêdzieta z potrzeby
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Linda
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #242 : Maj 22, 2010, 13:38:47 » |
|
£odz przez Boga jest kochana.. W przepowiedniach oszczêdzana... Stan ten nie jest przypadkowy... Bo to z naszej wysz³o g³owy....
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #243 : Maj 22, 2010, 14:04:37 » |
|
i ja kocham tak¿e £ód¼ bo to miasto jest nad miasty mi³e bardzo tam ludziska ch³opy wszystkie i niewiasty! Janneth wieszczy piêkne rzeczy ma mieszkañców £ód¼ na pieczy! serca zbo¿ne tam i proste w duszy jasno¶æ, no i wiosna!!!
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #244 : Maj 22, 2010, 20:29:04 » |
|
Naukowcy ustalili, kto jest najwiêkszym k³amc±CNN, PH/20.05.2010 17:20 Mê¿czy¼ni k³ami± wiêcej i czuj± siê w zwi±zku z tym mniej winni – ale kobiety s± lepszymi k³amcami. Takie wnioski przedstawili w³a¶nie brytyjscy naukowcy. ... G³ówne k³amstwa mê¿czyzn:1. Wcale tak du¿o nie wypi³em 2. Nic siê nie sta³o; wszystko dobrze 3. Nie mia³em ¿adnego sygna³u 4. To wcale nie by³o takie drogie 5. Jestem ju¿ w drodze 6. Utkn±³em w korku 7. Twoja pupa wcale nie wygl±da w tym na du¿± 8. Przepraszam, nie s³ysza³em twojego telefonu 9. Schud³a¶/ schud³e¶ 10. Tego w³a¶nie zawsze chcia³em ... G³ówne k³amstwa kobiet:1. Nic siê nie sta³o; wszystko dobrze 2. Nie wiem, gdzie to jest 3. To wcale nie by³o takie drogie 4. Wcale tak du¿o nie wypi³am 5. Boli mnie g³owa 6. To by³a wyprzeda¿ 7. Jestem ju¿ w drodze 8. Oh, mam to od wieków 9. Nie, wcale tego nie wyrzuci³am 10. Tego w³a¶nie zawsze chcia³am ... http://wiadomosci.onet.pl/2173127,441,naukowcy_ustalili_kto_jest_najwiekszym_klamca,item.html////////////////////////////////////////////////////// Inwazja zabójczych grzybów; mutacje u ludzi
CNN, PH/23.04.2010 12:10 Rzadkie, ale zagra¿aj±ce ¿yciu grzyby tropikalne, które powoduj± infekcjê p³uc zarówno u ludzi, jak i u zwierz±t, zosta³y zauwa¿one na pó³nocnozachodnim wybrze¿u Pacyfiku. Jak mówi± naukowcy, grzyby te mog± siê rozprzestrzeniaæ na inne terytoria. W ci±gu ostatnich piêciu lat grzyb, zwany Cryptococcus gattii (lub C. gattii), doprowadzi³ ju¿ do zara¿enia kilkudziesiêciu ludzi i zwierz±t, w tym kotów, psów i delfinów, w Waszyngtonie i Oregonie. - Choæ wystêpuje on rzadko, koñczy siê ¶mierci± u oko³o 25 procent przypadków u ludzi, u których wyst±pi³a infekcja – twierdzi Edmond Byrnes III, doktorant z Uniwersytetu Duke, jeden z g³ównych autorów nowego badania na temat tych grzybów. W ramach badania Byrnes oraz jego koledzy przeanalizowali 18 przypadków infekcji u ludzi oraz 21 u zwierz±t, które wyst±pi³y w Stanach Zjednoczonych miêdzy 2005 a 2009 rokiem. ... http://wiadomosci.onet.pl/2159970,441,inwazja_zabojczych_grzybow_mutacje_u_ludzi,item.html
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2010, 20:57:31 wys³ane przez Dariusz »
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #245 : Maj 22, 2010, 22:16:41 » |
|
Wszyscy widz± jak £ód¼ p³ynie, a kto zechce czekaæ ³aski, niech nie wierzy byle drwinie, bo to tylko "luckie" maski Pozdrawiam - Thotal
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2010, 21:45:31 wys³ane przez Thotal »
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #246 : Maj 23, 2010, 21:04:25 » |
|
Nie odpowiem rymowank±, ale pragnê j± uzupe³niæ, bo dla niektórych zdaje siê byæ niewiarygodna, gdy¿ ka¿dy s±dzi wg. siebie. Otó¿, stwierdzam z ca³ym przekonaniem, i¿ najlepsze wspomnienia mam z £odzi, oprócz mojego ukochanego Wroc³awia, poniewa¿ w ¿adnym mie¶cie (a by³em w baardzo wielu miastach), nie zazna³em tyle ¿yczliwo¶ci ze strony mieszkañców, co w³a¶nie tam. A moi najwspanialsi przyjaciele, wielkiego serca, umys³u i szlachetno¶ci, to w³a¶nie £odzianie. Przyja¼ñ ta trwa niezmiennie ok. æwieræ wieku. Ka¿demu ¿yczê takich wiêzi, której nie podzieli³y ani czas, ani odleg³o¶æ.
koliberek
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2010, 19:33:54 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
marek324
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #247 : Maj 24, 2010, 07:01:33 » |
|
- zakaz nagabywania (natrêtnego nak³aniania do rozmowy osób, które sobie tego nie ¿ycz±).
Dokladnie tak mi sie wydawalo, iz tak jest w regulaminie. Chociaz juz sie nie zastanawiam nad tym - wiedzac, ze tu jest jak jest.Czyli sa tacy , ktorym wolno wiecej niz innym.Kumoterstwo numer jeden - a mozna by sie zastanowic , rowniez nad tym, ze atmosfera zupelnie jak w Komunie.Rafaelo, Chanel, Totalu - szkoda Naszego wysilku i energi.To i tak niczego nie zmieni.Sporo osob z Admin musialoby odwiedzic okuliste, zeby lepiej i dokladniej czytac.Chociaz nie mam takiej pewnosci,ze pomogloby to cokolwiek. Teraz Ja chcialabym sie odniesc do regulaminu i zaznaczyc , iz nie zycze sobie jakich kolwiek dyskusji ze strony marek324.Jak to wlasnie On uwzglednil takie jest moje prawo tu na tym forum.Milusiego dzionka - Ela
ela, rafaela, channel, thotal, etc. - proponujê zapoznaæ siê z etymologi± s³owa nagabywanie. bo jest ogromna ró¿nica pomiêdzy natrêtnym nak³anianiem kogo¶ do rozmowy a komentowaniem jego wypowiedzi. wrêcz zasadnicza. ka¿dy z forumowiczów umieszczaj±c na forum post z za³o¿enia zgadza siê na jego komentowanie. i tego mi zabroniæ mi nie mo¿ecie, nikomu innemu zreszt± te¿. je¿eli wam ta forma nie odpowiada proponujê przenie¶æ siê na blog - a przecie¿ i tam wystêpuj± komentarze zamieszczanych wypowiedzi - albo w ogóle siê publicznie nie wypowiadaæ. a swoj± drog± wasze wypowiedzi nie reprezentuj± sob± nic nowego - ot, dalsza kontynuacja ma³ostkowo¶ci, zawziêto¶ci i pamiêtliwo¶ci jaki¶ tam zasz³ych epizodów zamiast patrzeæ w przysz³o¶æ wolicie roztrz±saæ ma³o znacz±ce zasz³o¶ci historyczne... jakie¿ to patetyczne. i zamiast kojarzyæ siê z rozwojem bardziej przypomina cofanie siê... ... i ja juz dlugi czas dawalam mu ta szanse.. Nalezy tez wiedziec. ze nie nalezy wkadac rak tam gdzie nie trzeba. nie wiem rafaela za kogo siê uwa¿asz i jak wielkie masz o sobie mniemanie, ale twoje stwierdzenie: "ja juz dlugi czas dawalam mu ta szanse" nazywa siê megalomani±. nie jeste¶ nikim szczególnym ani wogóle, ani dla mnie wiêc trochê wiêcej samooceny i obiektywizmu. nie jeste¶ te¿ ¿adnym wyznacznikiem gdzie nale¿y, a gdzie nie nale¿y wk³adaæ r±k. o tym ka¿dy sam decyduje. najwy¿ej sobie je przytrza¶nie. pozdrawiam was serdecznie
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2010, 11:21:45 wys³ane przez marek324 »
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #248 : Maj 24, 2010, 12:46:08 » |
|
Mam od wielu, wielu lat przyjaciela w £odzi W moich wypowiedziach przys³owiowa £ód¼ odnosi siê do tworzenia regionalnej sitwy, widocznej najbardziej w gminnych za¶ciankach... Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #249 : Maj 24, 2010, 13:15:58 » |
|
Nie wiem czy co¶ przebije tzw.Warszawkê ( nie myliæ z rdzennymi Warszawiakami, których jest nadto ma³o by mogli zrównowa¿yæ te szowinistyczne zapêdy), Krakusów, etc... Gminne wiêc za¶cianki maj± siê nijak do tej megalomañskiej "struktury", gdzie np. poza Warszaw± wszystko jest prowincj±, ale je¶li spêdziæ mi³e chwile, zrobiæ festiwal z za¿yczeniem najdro¿szych hoteli i najlepszych warunków za koszmarne pieni±dze mieszkañców gminy tej¿e prowincji, to czemu nie!!! Zw³aszcza je¶li to s± kurorty, miejscowo¶ci nadmorskie etc...
Znam z autopsji tê niewyobra¿aln± rozrzutno¶æ, nie za swoje, czy warszawskie pieni±dze, i to w kraju, gdzie bieda piszczy bardziej, ani¿eli mo¿na przypuszczaæ! Mno¿y siê coraz to nowe formu³y, nowe festiwale, by pod pozorem krzewienia kultury zrobiæ sobie tydzieñ (w ramach pracy, oczywi¶cie) znakomitego urlopu, najlepiej z morsk± bryz±... Gdyby nie ten rozbuchany splendor, idea by³aby s³uszna, a tak na kilometr pachnie cwaniactwem i wykorzystactwem, ¿e tak pozwolê sobie to okre¶liæ po swojemu.
La waltze Grand Hotel
t³umy kwieciste, zadowolone laureaci nastêpnego z wielu, festiwalu w tym kraju zbo¿nie rozdartym, pociêtym na tre¶ci, bana³y i role
ach, witam, gratulujê, podziwiam och, co to za wielkie dzie³o i trud!
przepraszam, czy mogê z tak wielkim i wielk± choæ zdjêcie i u¶cisk d³oni na pami±tkê móc?
bo, widzi pani, to epokowe dzie³o trzeba je by³o zrobiæ w³a¶nie tak, a nie powielaæ jakiego¶ tam bóluszarpania i rozdzierania szat
sztuka, zawsze piêkna, mi³o¶ci wymaga, znajomo¶ci cz³owieka lecz w aspekcie dzisiejszego dnia
........................................................................................
o tak! znów sztuka siê dzieje i wielka rzecz i coraz bardziej d³awi i krztusi papierosowym dymem
la grand waltze w szaroniebieskich oparach tytoniu i czego¶ tam jeszcze ...........................................................
odwraca pani g³owê? czy¿by ten kawior pani nie w smak?
(Sopot 2005)
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2010, 14:17:30 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
|