Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 07:41:47

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 35 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: w±tek offtopowy  (Przeczytany 315530 razy)
0 u¿ytkowników i 6 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Elzbieta
Go¶æ
« Odpowiedz #225 : Maj 21, 2010, 17:26:08 »

- zakaz nagabywania (natrêtnego nak³aniania do rozmowy osób, które sobie tego nie ¿ycz±).

Dokladnie tak mi sie wydawalo, iz tak jest w regulaminie.
Chociaz juz sie nie zastanawiam nad tym - wiedzac, ze tu jest  jak jest.Czyli sa tacy , ktorym wolno wiecej niz innym.Kumoterstwo numer jeden - a mozna by sie zastanowic , rowniez nad tym, ze atmosfera zupelnie jak w Komunie.Rafaelo, Chanel, Totalu - szkoda Naszego wysilku i energi.To i tak niczego nie zmieni.Sporo osob z Admin musialoby odwiedzic okuliste, zeby lepiej i dokladniej czytac.Chociaz nie mam takiej pewnosci,ze pomogloby to cokolwiek.
Teraz Ja chcialabym sie odniesc do regulaminu i zaznaczyc , iz nie zycze sobie jakich kolwiek dyskusji ze strony  marek324.Jak to wlasnie On  uwzglednil takie jest moje prawo tu na tym forum.Milusiego dzionka - Ela
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #226 : Maj 21, 2010, 18:13:46 »

Pisz±c o marku, nie mia³em na my¶li jego konkretnych personalnych ataków (szkoda, ¿e nie zaznaczy³em). Jednak¿e pewne uwagi i spostrze¿enia ma po prostu s³uszne. Wzglêdem mnie napewno i o tym wspomnia³em.

Z mojego postu nie wynika te¿, bym popiera³ jakiekolwiek ataki  i z jakiejkolwiek strony, je¶li maj± charakter personalny. Zdaje siê, ¿e wyrazi³em wrêcz dezaprobatê. Czy Tobie, Rafaelo siê to uda³o, to sama spójrz, bowiem i tak za du¿o pouczam. Jednak¿e je¶li masz takie potrzeby, to s± i¶cie Twoje wybory ale i konsekwencje te¿. 

K³oniê siê ciep³o i bardzo, bardzo milusio!. U¶miech

koliberek33.

Och!

och, nie dla mnie, nie dla mnie  doskona³o¶ci wir
nie dla mnie, nie dla mnie pokój i mir

wojenka szabelka, armatka niewielka
to dla mnie guzik, guzik z pêtelk±

uwielbiam ja szranki, uwielbiam ja boje
nie bramy ¶wiat³a i raju podwoje

nie dla mnie anielskie splendory
gdy¿ nie mam spokoju i nie mam pokory

pi±steczki zaciskam, napinam miê¶nie
wrogo¶ci mojej nie rozpuszcz± wiersze

bo:

nie dla mnie, nie dla mnie doskona³o¶ci wir
ju¿ taki ³ajza ze mnie, prostak i ¶wir!

(æwir, cwir, æwir!)

Chichot Chichot Chichot
« Ostatnia zmiana: Maj 21, 2010, 19:03:33 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
Tronk
Go¶æ
« Odpowiedz #227 : Maj 21, 2010, 19:49:19 »

Z tak± poezj± to ty mo¿esz wiesz ............. no
Jak masz problemyt z mêsko¶ci± to do lekarza a nie tu ¿alisz siê ¿e masz niewielk± armatke.
Ja to widze ¿e ty taki Fighter teoretyk jeste¶.
Pewnie siedzisz gdzie¶  w zabitej dechami dziurze i jedyn± rozrywk± jak± siê zajmujesz to molestowanie klawiszy ale nie bój nic z tego da sie wyleczyæ - elektrowstrz±sy dzia³aj± cuda.
Ale ksywa zaje...a  koliberek33 chcia³e¶ chyba napisaæ 3,3cm a ten koliberek to zdradza twoje sk³onno¶ci homoseksualne i tu wyja¶nia siê ta wojenka du¿o ch³opców te sprawy.

Mam racje
no i co sie tak czerwienisz z³o¶æ piekno¶ci szkodzi ale nie bójh tobie ju¿nic nie zaszkodzi na tej wojence z tak±  facjata to za zasieki mo¿esz robiæ.

P.S. Jaka¶ riposta?
Linda
Go¶æ
« Odpowiedz #228 : Maj 21, 2010, 21:24:45 »

U¶miech
Tronk

Rozumiem Twoja niechêæ.poniewa¿ myslisz ,ze Koliberek to Ch³opak jakis jest... U¶miech
Wierzê,¿e przeprosisz gdy powiem Ci ,ze to bardzo fajna kobietka ,która w trzy minutki potrafi u³o¿yæ takie rymowanki ,ze nawet mnie wprawia w zdumienie.... Szok
Nie znam powodu, dlaczego pisze jako "On"ale kazdy juz wie ,ze to" Ona"

Pisze te¿ piekne wiersze ..np ten..

czas mi³o¶ci...

ona t³umaczy³a, on zatrzasn±³ drzwi
do kolejnego stulecia. ona p³aka³a
on my¶la³, ¿e or³em znowu ulecia³…

mijaj± s³oñca, galaktyki rodz± siê nowe
oni niezwyciê¿eni wci±¿ w³os dziel± na czworo

kiedy powróc±, bo wreszcie zabraknie im s³ów
¶wiat przestanie istnieæ na chwilê - odpocznie sobie

po tej mi³o¶ci, w nieustannej wojnie.

Fajnie by³oby, gdyby ta informacja Ci sie przyda³a i spowodowa³a ,ze zmodyfikjesz swojego posta... U¶miech
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #229 : Maj 21, 2010, 21:28:32 »

Cieszê siê Du¿y u¶miech, ¿e degeneracja pod³ej ma¶ci zauwa¿a duchowo¶æ, jest to wielce buduj±ca wiadomo¶æ.

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #230 : Maj 21, 2010, 21:30:06 »

riposta na posta!

nie dla mnie, nie dla mnie doskona³o¶ci wir
ju¿ taki ³ajza ze mnie, prostak i ¶wir!

ma koliberek kaliberek ma³y
z ¿alu inne ch³opaki siê pop³aka³y

oj, nie ma u¿ywaæ na kim
wszak koliberek, to nie  Anakin!

Du¿y u¶miech

Lindo, a dziêki, dziêki, sama piórem w³adaæ nie¿le umiesz te¿!

« Ostatnia zmiana: Maj 21, 2010, 22:57:48 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
Linda
Go¶æ
« Odpowiedz #231 : Maj 21, 2010, 21:52:29 »

Szok

Cytat: Chanell
Marek znowu prowokuje , on to robi specjalnie nie dajmy siê wci±gn±c w dyskusjê znim ,wystarczy zajrzeæ w jego statystyki , 99 % postów to ataki na niczego nie winnych ludzi ,zero no prawie zero ( 1%)postów mo¿na zaliczyæ do wnosz±cych do dyskusji co¶ ciekawego.
Szkoda twoich  i naszych nerwów ,najlepiej go ignorowaæ,niech sobie dalej wypisuje te bzdury o nas.Nie mam zamiaru z nim dyskutowaæ.

Mysle Chanell,¿e potrafisz byc uczciwa...i zuwazysz równie¿ i ten post.....
Farmace³tom Du¿y u¶miech to "on" buty czy¶ci, a dyrektorem jest od czasu, kiedy zda³ sobie sprawê ¿e zarz±dza swoim brudem pod paznokciami.

Nie mo¿na  w tej sprawie siê nie odzywaæ....zadziwiaj±ce,¿e nikt do tej pory nie zwróci³ na to uwagi.U Marka widzê du¿± zmianê.... Bardzo to ceniê, ale to ,ze moderatorowi przeszkadza spokój, jaki by³ na forum...tego zrozumieæ nie mogê... U¶miech
Pokaz mi choæ jedno zdanie w dzisiejszej wypowiedzi Marka,które by agresj± dorównywa³o temu.....Tym bardziej ,ze wypowiedzi Marka by³y tylko odpowiedzi± na atak..Widaæ,jeszcze d³ugo, czytaj±c posty niektórych ludzi dziwiæ sie nie przestanê....

Ps.
Nie gniewaj sie ,ze zwracam sie akurat do Ciebie,ale robie to dlatego ,ze mam nadziejê ,¿e jestes  w stanie nad tym sie zastanowic..... U¶miech

« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2010, 13:50:10 wys³ane przez Linda » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #232 : Maj 21, 2010, 22:41:42 »

Lindo... Co¶ fajnego ci poka¿ê...

a kto powiedzia³ ¿e jestem farmaceutom?

Farmace³tom Du¿y u¶miech to "on" buty czy¶ci, a dyrektorem jest od czasu, kiedy zda³ sobie sprawê ¿e zarz±dza swoim brudem pod paznokciami.

Marek: 1 b³±d, Thotal: 2 b³êdy.
St±d komentarz Marka wielce wymowny:

wiesz thotal jak to mówi±: lepiej milczeæ i stwarzaæ pozory g³upca, ni¿ siê odezwaæ i rozwiaæ wszelkie w±tpliwo¶ci.
taki jest mój komentarz do powy¿szego zdania.

Jeden potrzebuje reagowaæ agresj±, drugiemu wystarczy opanowana spostrzegawczo¶æ...

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #233 : Maj 21, 2010, 22:49:14 »

Lindo!

Jak ju¿ siê przyzna³em, wiele w±tków pomijam, a zw³aszcza konfliktowych i dos³ownie przed chwil± cofn±³em siê i przeczyta³em, to co zacytowa³a¶.  Wcze¶niej per telefon, zwróci³ mi na to zdegustowany t± tre¶ci± Ptak i nie bez kozery, gdy¿ istotnie zosta³ wytoczony ciê¿ki kaliber  i to naprawdê poni¿ej pasa, co tam wiêc kaliberek koliberka! Z³y

Przy okazji jednak, zainteresowa³y mnie inne posty Imæ Marka, a przy tym wstêpnym o dyrektorze u¶mia³em siê setnie i polubi³em ch³opaka, a priori! Nie znam  jego innych wyczynów specjality. Innych ciê¿kich przewinieñ na szczê¶cie te¿ nie znam, bo za ma³o siê tu "kulam"  po forum Chichot, ale takie poczucie humoru lubiê.

A ju¿ ten cytacik, to pasuje niemal do ka¿dego z nas tutaj:

marek:
(...)nie marnuj czasu godzinami ¶lêcz±c i ¶pi±c na klawiaturze. wyjd¼ do ludzi. przestañ nauczaæ a zwyczajnie zainteresuj siê tym kto obok ciebie mieszka. porozmawiaj z nim. o zwyczajnych ludzkich rzeczach a nie o wibracjach... zbuduj relacje miêdzyludzkie których jak widaæ nie masz, a mo¿e poznasz kogo¶ ciekawego. mo¿e komu¶ pomo¿esz, mo¿e kto¶ pomo¿e tobie - i wiesz co? mo¿e poczujesz siê w koñcu ¿e jeste¶ komu¶ potrzebna. ¿e zrobi³a¶ w koñcu co¶ po¿ytecznego. ¿e zwyk³a, ludzka, codzienna uczynno¶æ jest znacznie wiêcej warta ni¿ wirualne wibracje ascetycznych bytów z krainy nibylandii. przestañ wype³niaæ pustk± pustki bo ¿ycie zmarnujesz. a i tak nie wype³nisz go niczym innym tak bardzo jak drug± ¿yczliw± osob±. a mo¿e nawet i kochan±...

Wiêc o co wiêc a¿ tak rwaæ szaty i w³osy z g³ów. W³osy w tych czasach i tak same nadmiernie wypadaj±, ¿e i farmaceuta niewiele wskóra, je¶liby siê tu nawet i¶cie pojawi³. Du¿y u¶miech

Wszak cnota krytyk siê nie boi, cytujê sobie tutejszy cytat w dowolnym t³umaczeniu. Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2010, 15:11:40 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #234 : Maj 21, 2010, 23:32:34 »

Ps.
Nie gniewaj sie ,ze zwracam sie akurat do Ciebie,ale robie to dlatego ,ze mam nadziejê ,¿e jestes  w stanie nad tym sie zastanowic..

Nie gniewam siê i w³asnie siê zastaawiam ........... Z politowaniem

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #235 : Maj 22, 2010, 05:37:10 »

A ja widzê, ¿e "Uæ" pop³ynê³a ca³kowicie w stronê g³upoty Smutny
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #236 : Maj 22, 2010, 10:31:59 »

hej ³ódeczko, dla ciebie piosneczka!

hej, ³ódeczko, ³ódeczko prowad¼ mnie na ocean szeroki
gdzie chwyciæ ze ¶miechu mo¿na siê pod boki!

gdzie g³upota siêga do nieba
gdzie bóg przestaje byæ bogiem
bo zwyk³ym zjadaczem chleba Du¿y u¶miech

gdzie  jeden drugiemu ur±ga
choæ sam w tym dziele
rekordy wiêksze osi±ga Chichot.

« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2010, 10:32:29 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #237 : Maj 22, 2010, 10:48:20 »

OKi, OKi, zrywam boki,
"Uæ" nie zdrowe ma zatoki Du¿y u¶miech
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #238 : Maj 22, 2010, 11:10:54 »

Uæ i ³ódeczka

twoja uæ pewnie ciê¿ka
w zatokach dusznych cumuje
moja zwinna, maleñka
po oceanach lekko dryfuje!

unosi j± fala g³upoty
wiêc siê ¶mieje -
na powa¿nie nie rozprawia o tym
bo inaczej zdurnieje!

!

Chichot Chichot Chichot
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2010, 15:18:30 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
Linda
Go¶æ
« Odpowiedz #239 : Maj 22, 2010, 13:09:58 »

U¶miech
£odz ma siê dobrze ... Mrugniêcie i serdecznie  pozdrawia....

£odz siê ¶ci¶le kursu trzyma...
Swoich klêsk tak nie prze¿ywa..
Jak to ró¿nej ma¶ci dusze....
Na ich WIELKO¦Æ siê nie skuszê.. Mrugniêcie

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #240 : Maj 22, 2010, 13:20:34 »

Lodzi lodz nie rowna bywa
lodzia tratwe sie nazywa
sa  naniebne i podwodne
bo ich mysli nie sa zgodne
jedne ciaza dno zwiedzajac
inne lekkosc objawiajac
zatem zanim lodz wybierzesz
mysli w jasnosc swe ubierzesz
by z armada szlak przemierzac
nie  szlamowatym szlakiekm  mieszac...

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2010, 15:00:35 wys³ane przez Kiara » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #241 : Maj 22, 2010, 13:21:32 »

£ód¼ nie musi p³yn±æ wcale
Wody rzeki ma w kanale
¯adna powód¼ jej nie gro¼na
Gdy fale ujarzmiæ mo¿na

A ³odzianie - m±dre g³owy
Zbêdny im wa³ powodziowy
Rzeka do³em, oni gór±
Przed ¿ywio³em siê nie kul±

Bli¿ej nam ni¿ dalej zatem
By byæ dla was starszym bratem
Co na pok³ad wci±gnie wtedy
Gdy wyæ bêdzieta z potrzeby

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Linda
Go¶æ
« Odpowiedz #242 : Maj 22, 2010, 13:38:47 »

Chichot Chichot Chichot

£odz przez Boga jest kochana..
W przepowiedniach oszczêdzana...
Stan ten nie jest przypadkowy...
Bo to z naszej wysz³o g³owy.... Mrugniêcie
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #243 : Maj 22, 2010, 14:04:37 »

i ja kocham tak¿e £ód¼
bo to miasto jest nad miasty
mi³e bardzo tam ludziska
ch³opy wszystkie i niewiasty!

Mrugniêcie

Janneth wieszczy piêkne rzeczy
ma mieszkañców £ód¼ na pieczy!
serca zbo¿ne tam i proste
w duszy jasno¶æ, no i wiosna!!!
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #244 : Maj 22, 2010, 20:29:04 »

Naukowcy ustalili, kto jest najwiêkszym k³amc±
CNN, PH/20.05.2010 17:20

Mê¿czy¼ni k³ami± wiêcej i czuj± siê w zwi±zku z tym mniej winni – ale kobiety s± lepszymi k³amcami. Takie wnioski przedstawili w³a¶nie brytyjscy naukowcy.

...

G³ówne k³amstwa mê¿czyzn:

1. Wcale tak du¿o nie wypi³em 
2. Nic siê nie sta³o; wszystko dobrze
3. Nie mia³em ¿adnego sygna³u 
4. To wcale nie by³o takie drogie 
5. Jestem ju¿ w drodze 
6. Utkn±³em w korku 
7. Twoja pupa wcale nie wygl±da w tym na du¿±
8. Przepraszam, nie s³ysza³em twojego telefonu
9. Schud³a¶/ schud³e¶
10. Tego w³a¶nie zawsze chcia³em 

...

G³ówne k³amstwa kobiet:

1. Nic siê nie sta³o; wszystko dobrze 
2. Nie wiem, gdzie to jest 
3. To wcale nie by³o takie drogie 
4. Wcale tak du¿o nie wypi³am 
5. Boli mnie g³owa 
6. To by³a wyprzeda¿ 
7. Jestem ju¿ w drodze 
8. Oh, mam to od wieków 
9. Nie, wcale tego nie wyrzuci³am
10. Tego w³a¶nie zawsze chcia³am 

...

http://wiadomosci.onet.pl/2173127,441,naukowcy_ustalili_kto_jest_najwiekszym_klamca,item.html

//////////////////////////////////////////////////////

Inwazja zabójczych grzybów; mutacje u ludzi

CNN, PH/23.04.2010 12:10

Rzadkie, ale zagra¿aj±ce ¿yciu grzyby tropikalne, które powoduj± infekcjê p³uc zarówno u ludzi, jak i u zwierz±t, zosta³y zauwa¿one na pó³nocnozachodnim wybrze¿u Pacyfiku. Jak mówi± naukowcy, grzyby te mog± siê rozprzestrzeniaæ na inne terytoria.

W ci±gu ostatnich piêciu lat grzyb, zwany Cryptococcus gattii (lub C. gattii), doprowadzi³ ju¿ do zara¿enia kilkudziesiêciu ludzi i zwierz±t, w tym kotów, psów i delfinów, w Waszyngtonie i Oregonie. - Choæ wystêpuje on rzadko, koñczy siê ¶mierci± u oko³o 25 procent przypadków u ludzi, u których wyst±pi³a infekcja – twierdzi Edmond Byrnes III, doktorant z Uniwersytetu Duke, jeden z g³ównych autorów nowego badania na temat tych grzybów.

W ramach badania Byrnes oraz jego koledzy przeanalizowali 18 przypadków infekcji u ludzi oraz 21 u zwierz±t, które wyst±pi³y w Stanach Zjednoczonych miêdzy 2005 a 2009 rokiem.

...

http://wiadomosci.onet.pl/2159970,441,inwazja_zabojczych_grzybow_mutacje_u_ludzi,item.html
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2010, 20:57:31 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #245 : Maj 22, 2010, 22:16:41 »

Wszyscy widz± jak £ód¼ p³ynie,
a kto zechce czekaæ ³aski,
niech nie wierzy byle drwinie,
bo to tylko "luckie" maski Mrugniêcie

Pozdrawiam - Thotal Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2010, 21:45:31 wys³ane przez Thotal » Zapisane
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #246 : Maj 23, 2010, 21:04:25 »

Nie odpowiem rymowank±, ale pragnê j± uzupe³niæ, bo dla niektórych zdaje siê byæ niewiarygodna, gdy¿ ka¿dy s±dzi wg. siebie.
Otó¿, stwierdzam z ca³ym przekonaniem, i¿ najlepsze wspomnienia mam z £odzi, oprócz mojego ukochanego Wroc³awia, poniewa¿ w ¿adnym mie¶cie (a by³em w baardzo wielu miastach), nie zazna³em tyle ¿yczliwo¶ci ze strony mieszkañców, co w³a¶nie tam. A moi najwspanialsi przyjaciele, wielkiego serca, umys³u i szlachetno¶ci, to w³a¶nie £odzianie. Przyja¼ñ ta  trwa niezmiennie ok. æwieræ wieku. Ka¿demu ¿yczê takich wiêzi, której nie podzieli³y ani czas, ani odleg³o¶æ.

koliberek
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2010, 19:33:54 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #247 : Maj 24, 2010, 07:01:33 »

- zakaz nagabywania (natrêtnego nak³aniania do rozmowy osób, które sobie tego nie ¿ycz±).

Dokladnie tak mi sie wydawalo, iz tak jest w regulaminie.
Chociaz juz sie nie zastanawiam nad tym - wiedzac, ze tu jest  jak jest.Czyli sa tacy , ktorym wolno wiecej niz innym.Kumoterstwo numer jeden - a mozna by sie zastanowic , rowniez nad tym, ze atmosfera zupelnie jak w Komunie.Rafaelo, Chanel, Totalu - szkoda Naszego wysilku i energi.To i tak niczego nie zmieni.Sporo osob z Admin musialoby odwiedzic okuliste, zeby lepiej i dokladniej czytac.Chociaz nie mam takiej pewnosci,ze pomogloby to cokolwiek.
Teraz Ja chcialabym sie odniesc do regulaminu i zaznaczyc , iz nie zycze sobie jakich kolwiek dyskusji ze strony  marek324.Jak to wlasnie On  uwzglednil takie jest moje prawo tu na tym forum.Milusiego dzionka - Ela

ela, rafaela, channel, thotal, etc. - proponujê zapoznaæ siê z etymologi± s³owa nagabywanie. bo jest ogromna ró¿nica pomiêdzy natrêtnym nak³anianiem kogo¶ do rozmowy a komentowaniem jego wypowiedzi. wrêcz zasadnicza. ka¿dy z forumowiczów umieszczaj±c na forum post z za³o¿enia zgadza siê na jego komentowanie. i tego mi zabroniæ mi nie mo¿ecie, nikomu innemu zreszt± te¿. je¿eli wam ta forma nie odpowiada proponujê przenie¶æ siê na blog - a przecie¿ i tam wystêpuj± komentarze zamieszczanych wypowiedzi - albo w ogóle siê publicznie nie wypowiadaæ.
a swoj± drog± wasze wypowiedzi nie reprezentuj± sob± nic nowego - ot, dalsza kontynuacja ma³ostkowo¶ci, zawziêto¶ci i pamiêtliwo¶ci jaki¶ tam zasz³ych epizodów Chichot zamiast patrzeæ w przysz³o¶æ wolicie roztrz±saæ ma³o znacz±ce zasz³o¶ci historyczne... jakie¿ to patetyczne. i zamiast kojarzyæ siê z rozwojem bardziej przypomina cofanie siê...

... i  ja juz dlugi czas dawalam mu ta szanse.. Nalezy tez wiedziec. ze nie nalezy wkadac rak tam gdzie nie trzeba.

nie wiem rafaela za kogo siê uwa¿asz i jak wielkie masz o sobie mniemanie, ale twoje stwierdzenie: "ja juz dlugi czas dawalam mu ta szanse" nazywa siê megalomani±. nie jeste¶ nikim szczególnym ani wogóle, ani dla mnie wiêc trochê wiêcej samooceny i obiektywizmu.
nie jeste¶ te¿ ¿adnym wyznacznikiem gdzie nale¿y, a gdzie nie nale¿y wk³adaæ r±k. o tym ka¿dy sam decyduje. najwy¿ej sobie je przytrza¶nie.

pozdrawiam was serdecznie Chichot
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2010, 11:21:45 wys³ane przez marek324 » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #248 : Maj 24, 2010, 12:46:08 »

Mam od wielu, wielu lat przyjaciela w £odzi U¶miech

W moich wypowiedziach przys³owiowa £ód¼ odnosi siê do tworzenia regionalnej sitwy, widocznej najbardziej w gminnych za¶ciankach...

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #249 : Maj 24, 2010, 13:15:58 »

Nie wiem czy co¶ przebije  tzw.Warszawkê ( nie myliæ z rdzennymi Warszawiakami, których jest nadto ma³o by mogli zrównowa¿yæ te szowinistyczne zapêdy), Krakusów, etc... Gminne wiêc za¶cianki maj± siê nijak do tej  megalomañskiej "struktury", gdzie np. poza Warszaw± wszystko jest prowincj±, ale je¶li spêdziæ mi³e chwile, zrobiæ festiwal z za¿yczeniem najdro¿szych hoteli i najlepszych warunków za koszmarne pieni±dze mieszkañców gminy tej¿e prowincji, to czemu nie!!! Zw³aszcza je¶li to s± kurorty, miejscowo¶ci nadmorskie etc...

Znam z autopsji tê niewyobra¿aln± rozrzutno¶æ, nie za swoje, czy warszawskie pieni±dze, i to w kraju, gdzie bieda piszczy bardziej, ani¿eli mo¿na przypuszczaæ! Mno¿y siê coraz to nowe formu³y, nowe festiwale, by pod pozorem krzewienia kultury zrobiæ sobie tydzieñ (w ramach pracy, oczywi¶cie) znakomitego urlopu, najlepiej z morsk± bryz±... Gdyby nie ten rozbuchany splendor, idea by³aby s³uszna, a tak na kilometr pachnie cwaniactwem i wykorzystactwem, ¿e tak pozwolê sobie to okre¶liæ po swojemu.

La waltze Grand Hotel

t³umy kwieciste, zadowolone
laureaci nastêpnego z wielu, festiwalu
w tym kraju zbo¿nie rozdartym,
pociêtym na tre¶ci, bana³y i role

ach, witam, gratulujê, podziwiam
och, co to za wielkie dzie³o i trud!

przepraszam, czy mogê z tak wielkim i wielk±
choæ zdjêcie i u¶cisk d³oni na pami±tkê móc?

bo, widzi pani, to epokowe dzie³o
trzeba je by³o zrobiæ w³a¶nie tak,
a nie powielaæ jakiego¶ tam
bóluszarpania i rozdzierania szat

sztuka, zawsze piêkna, mi³o¶ci wymaga,
znajomo¶ci cz³owieka lecz w aspekcie dzisiejszego dnia

........................................................................................

o tak! znów sztuka siê dzieje i wielka rzecz
i coraz bardziej d³awi i krztusi papierosowym dymem

la grand waltze w szaroniebieskich
oparach tytoniu i czego¶ tam jeszcze
...........................................................

odwraca pani g³owê? czy¿by ten kawior pani nie w smak?

(Sopot 2005)

« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2010, 14:17:30 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 35 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: