Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 12, 2025, 00:31:41

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 35 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: wÂątek offtopowy  (Przeczytany 318467 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Torton
Gość
« Odpowiedz #350 : Październik 05, 2010, 15:04:59 »

KiedyÂś na planecie Arki ludzie zablokowali drogi tak zwanymi
'zepsutymi' pojazdami: byÂło ich 10,000. Kontyngent policji wiedziaÂł, Âże
zostaÂło to zrobione celowo, lecz nie mogli nic z tym zrobiĂŚ. Kiedy wĂłz
straÂżacki lub karetka pogotowia musiaÂły przejechaĂŚ, ludzie pomagali je
przepuÂściĂŚ, spychajÂąc swoje pojazdy z drogi. NastĂŞpnie wypychali je z
powrotem tam, gdzie byÂły. To jest siÂła bezwÂładnoÂści. Nie poruszali siĂŞ; nie
jedli; nie krzyczeli. Byli cicho - w konfrontacji z siÂłami prawa i porzÂądku.
OczywiÂście mĂłwili, Âże byliby wiĂŞcej niÂż szczĂŞÂśliwi, aby opuÂściĂŚ drogĂŞ - ale
jak to mogli zrobiĂŚ bez mechanikĂłw? Kraj byÂł sparaliÂżowany. Nie mieli
Âżadnych transparentĂłw, Âżadnych sloganĂłw, nie byÂło Âżadnych okrzykĂłw
lub wrzaskĂłw; po prostu cichy opĂłr.
Czekali kiedy usÂłyszÂą od swego przeciwnika, ktĂłry coraz bardziej
pogr¹¿a³ siê w swoich k³amstwach i oszukaùstwie. Wys³ano ju¿ list do
rz¹du, który by³ dobrze œwiadom ich ¿¹daù i wiedzia³, po co tam byli. Imiê
osoby, ktĂłra wysÂłaÂła ten list byÂło: 'Obywatel'.
Jak powiedziaÂł Arki, gdy 100,000 ludzi spokojnie leÂży na placu, linii
kolejowej lub na ulicach i mówi¹ policji: "Chcê iœÌ do domu, proszê
zabierzcie mnie do domu, jestem chory, bÂłagam, abyÂście zabrali mnie do
domu", policja nie moÂże truĂŚ tÂłumu chorych ludzi gazem ÂłzawiÂącym bez
Âżadnego powodu, czyÂż nie?
Si³¹ inercji [bezw³adnoœci] ludzie doprowadzili ca³y naród do martwego
punktu, bez przemocy.
Wynik nastÂąpiÂł szybko. 'Grubi finansiÂści', ktĂłrzy sprawowali finansowÂą
kontrolĂŞ w Âświecie biznesu (upadek rynku papierĂłw wartoÂściowych,
podwyÂżka i obniÂżka cen zÂłota) i trzymali z politykami, zaczĂŞli popadaĂŚ w
panikĂŞ, poniewaÂż mieli do stracenia miliony dolarĂłw na rynku. Za kaÂżdÂą
monetĂŞ, ktĂłrÂą tracili ludzie na ulicy, bo nie pracowali, oni tracili setki
tysiĂŞcy. Tak wiĂŞc w imiĂŞ swych ÂświĂŞtych pieniĂŞdzy, musieli coÂś zrobiĂŚ - i ludzie wygrali.
Krok po kroku siĂŞ uzaleÂżniasz. WÂłaÂśnie o to nasi poza-ziemscy
przyjaciele bardzo siĂŞ martwiÂą. JesteÂś czÂłowiekiem, nie robotem. OBUDÂŹ
SIÊ W TEJ CHWILI.

ÂźrĂłdÂło: www.thiaoouba.com/misja.pdf strona 182
« Ostatnia zmiana: Październik 05, 2010, 15:05:30 wysłane przez Torton » Zapisane
Torton
Gość
« Odpowiedz #351 : Październik 07, 2010, 20:08:52 »

Polska musi ograniczyÌ deficyt finansów publicznych poni¿ej 3 procent PKB do 2012 roku - przypomnia³a Komisja Europejska. Kilka godzin wczeœniej minister finansów Jacek Rostowski zapowiedzia³, ¿e nast¹pi to rok póŸniej.

- Uzgodniony przez RadĂŞ UE termin dla Polski na poprawĂŞ nadmiernego deficytu to rok 2012. Dlatego wydaje siĂŞ, Âże polskie plany  nie sÂą zgodne z obowiÂązujÂącymi zaleceniami - takie oÂświadczenie wydaÂł rzecznik KE ds. gospodarczych i walutowych Amadeu Altafaj Tardio.

Obecnie 24 z 27 paĂąstw czÂłonkowskich Unii - wÂśrĂłd nich Polska - ma wszczĂŞte procedury nadmiernego deficytu.

CzêœÌ ma jednak problemy z dotrzymaniem narzuconego przez KomisjĂŞ EuropejskÂą terminu zrĂłwnowaÂżenia budÂżetu. Polska nie jest wyjÂątkiem: takÂże Francja  ogÂłosiÂła, Âże zredukuje deficyt do dozwolonego puÂłapu 3 procent PKB w 2013 roku, a nie rok wczeÂśniej, jak wynika z jej procedury nadmiernego deficytu.

Minister finansów Jacek Rostowski, przedstawiaj¹c w Sejmie projekt bud¿etu na przysz³y rok, zapowiedzia³ natomiast, ¿e deficyt sektora finansów publicznych liczony wed³ug definicji unijnej w 2011 roku powinien wynieœÌ 6,5 procent PKB, w 2012 - 4,5 procent PKB, a dopiero w 2013 - 2,9 procent PKB.

Komisja Europejska wznowi³a procedurê nadmiernego deficytu wobec Polski w czerwcu 2009 roku. Zaznaczy³a wówczas, ¿e do 2012 roku Polska musi zmniejszyÌ deficyt finansów publicznych do wymaganego w Traktacie z Maastricht limitu 3 procent PKB. Ta wartoœÌ referencyjna jest jednym z kryteriów wejœcia do strefy euro. Zgodnie z zaleceniem KE, rocznie deficyt ma spadaÌ w Polsce œrednio o 1,25-1,5 pkt proc. PKB, pocz¹wszy od 2010 roku.

http://fakty.interia.pl/swiat/news/komisja-europejska-upomina-polske,1541949
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2010, 20:09:08 wysłane przez Torton » Zapisane
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #352 : Październik 07, 2010, 21:23:26 »

Najnowsze doniesienie nie pozostawiajÂą wÂątpliwoÂści - w caÂłej Japonii stwierdzono w ostatnim czasie "zaginiĂŞcie" kilkuset tysiĂŞcy 100-latkĂłw.
Ze co?

Stulatkowie dawno juÂż nie Âżyli. Ich rodziny po prostu zatajaÂły te maÂło istotne informacje otrzymujÂąc emerytury zmarÂłych babĂŚ i dziadkĂłw. Jak siĂŞ wziĂŞli za sprawdzanie co siĂŞ dzieje z pieniĂŞdzmi, to nagle pokaÂźna liczba staruszkĂłw nie istnieje...  ZÂły
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2010, 21:31:54 wysłane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Torton
Gość
« Odpowiedz #353 : Październik 08, 2010, 10:36:19 »

Tak kompletnie z innej beczki myÂślĂŞ, Âże to tutaj najlepiej pasuje.
Ostatnio zarejestrowaÂłem siĂŞ na forum http://davidicke.pl/forum/
By³em ciekaw opinii ludzi i ogólnie rzecz mówi¹c chcia³em sobie normalnie podyskutowaÌ, no to siê zaczê³o. Redmuluca pewnie go pamiêtacie zacz¹³ od takiego cichego obra¿ania i pisania jaki to ja jestem zdeprawowany itd. a sam nie potrafi³ odpowiedŸ na proste pytania co do Icke, dziêki czemu potwierdzi³ to, co ju¿ myœla³em wczeœniej o nim. To szarlatan zarabiaj¹cy na swoich ksi¹¿kach tak jak Lucyna sesjach, wielu ich jest teraz.

Ale w czym rzecz. MiaÂłem to olaĂŚ, dostaÂłem bana za jednÂą trochĂŞ bardziej ostrÂą wypowiedÂź, ale jakby tego byÂło maÂło konto zostaÂło usuniĂŞte za
Do powodĂłw usuniĂŞcia doliczĂŞ karygodne obraÂżanie uÂżytkownikĂłw poza forum, abyÂś wiedziaÂł za co.
Szczerze mówi¹c œmiaÌ siê zacz¹³em, wczeœniej inny u¿ytkownik napisa³ mi ¿e red zagl¹da do PW na koncie i czyta sobie kto co pisze Chichot pierwszy raz siê z takim czymœ spotka³em(pomyœla³em niemo¿liwe, no ale jednak siê myli³em), nie obra¿a³em nikogo na PW tylko dyskutowa³em z jedn¹ osob¹, która podziela³a moje pogl¹dy Mrugniêcie Pe³na kulturka. Rozmawialiœmy o w³aœnie redmuluc itp. widocznie nie spodoba³o mu siê to co myœlê o jego dzia³alnoœci wiêc mnie ocenzurowa³. Chichot

Zabawne jest to w jaki sposĂłb postÂąpiÂł red, jak cenzuruje siĂŞ niewygodne wypowiedzi i nie wygodnych ludzi, dlatego ostrzegam przed takimi osobami, bo tylko szkodzÂą otoczeniu w ktĂłrym siĂŞ znajdujÂą. Po za znalazÂłem kilka innych informacji Âże to nie pierwsza tego typu robota, i ogĂłlnie rzecz mĂłwiÂąc Redmuluc wraz z swoim kolegom sponsorem bawiÂą siĂŞ w dojenie Icke Âżeby nabieraĂŚ nie ktĂłrych naiwnych ludzi...

Pozdrawiam.

SwojÂą drogÂą juÂż siĂŞ tam tak nie gorÂączkuj. MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2010, 11:24:03 wysłane przez Torton » Zapisane
kosynier
Gość
« Odpowiedz #354 : Październik 14, 2010, 18:12:12 »

torton z toba jest cos nie tak co ty palisz czlowieku. jak czytam te twoje posty to zal d... sciska widze ze znowu konto wykasowales i pewnie wrocisz pod innym nickiem proponuje ci Morton takie polaczenie mory i tortona

==================================

i nastepny mÂądry temat tortona nawet nikt komentowac tego nie chce

ScaliÂłem posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Październik 31, 2010, 14:09:06 wysłane przez Dariusz » Zapisane
Sventer
Gość
« Odpowiedz #355 : Październik 19, 2010, 13:11:13 »

Atak w Groznym
We wtorek, rano tu¿ po godzinie 9 jak donosi Agencja Interfax w parlamencie Czeczeni rozpoczê³a siê strzelanina. Powo³uj¹c siê na Ÿród³a w si³ach bezpieczeùstwa, agencja donosi³a, ¿e strza³y by³o s³ychaÌ w gabinecie przewodnicz¹cego parlamentu. Kilkadziesi¹t minut póŸniej, w budynku w dalszym ci¹gu by³o s³ychaÌ odg³osy strzelaniny - relacjonowa³ Interfax. Wed³ug Ÿróde³ w si³ach bezpieczeùstwa, na które powo³a³ siê Interfax, kilka osób zosta³o zabitych. Agencja informowa³a, ¿e rebelianci wziêli zak³adników.

CzeczeĂąski prezydent Ramzan Kadyrow poinformowaÂł, Âże atak nastÂąpiÂło okoÂło godz. 8.45 czasu moskiewskiego (6.45 czasu polskiego). WedÂług niego, przeprowadziÂło go trzech bojownikĂłw, ktĂłrzy zabili dwĂłch milicjantĂłw z ochrony budynku oraz pracownika administracji parlamentu. Deputowani zostali wyprowadzeni z terenu parlamentu - zaznaczyÂł Kadyrow.

Wed³ug niego operacja si³ bezpieczeùstwa przeciw napastnikom, ¿e trwa³a ona 15-10 min. Kadyrow zapowiedzia³, ¿e mimo porannych zajœÌ, parlament przeprowadzi zaplanowane na wtorek posiedzenie poœwiêcone bud¿etowi na 2011 roku. Z kolei MSW Czeczenii zaprzeczy³o doniesieniom, jakoby bojownicy wziêli zak³adników, o czym informowa³y niektóre media.

Obecnie sytuacja zostaÂła opanowana, a Ci ktĂłrzy zaatakowali parlament zabici. ChciaÂłem takÂże zaznaczyĂŚ iÂż media podaÂły strzĂŞpi kilku informacji wiĂŞc w 100% nie dowiemy siĂŞ jak byÂło.

http://niezwykli.pl.tl
« Ostatnia zmiana: Październik 19, 2010, 13:11:37 wysłane przez Sventer » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #356 : Październik 30, 2010, 17:29:04 »

Cierpienia mÂłodego budowniczego

WyglÂąda na to, Âże budowa domu w Polsce to zadanie tylko dla najtwardszych z nas. Przede wszystkim naleÂży zaÂłatwiĂŚ sobie porzÂądne Âśrodki uspakajajÂące. Potem – zapomnieĂŚ DziesiĂŞĂŚ PrzykazaĂą. W branÂży budowlanej kodeks moralny nie obowiÂązuje.

...

http://interia360.pl/artykul/cierpienia-mlodego-budowniczego,40068

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Sventer
Gość
« Odpowiedz #357 : Październik 30, 2010, 21:01:54 »

STANY ZJEDNOCZONE. Administracja Baracka Obamy zdecydowa³a kontynuowanie finansowania Czadu, Jemenu, Sudanu i Demokratycznej Republiki Konga, choÌ w krajach tych dzieci s³u¿¹ w wojsku. W krótkim i s³abo nag³oœnionym komunikacie Bia³y Dom 25 paŸdziernika oznajmi³, ¿e Obama zdecydowa³ siê zrobiÌ wyj¹tek dla tych czterech krajów, w praktyce ³ami¹c w ten sposób Child Soldiers Prevention Act z 2008 roku (Ustawê o Zapobieganiu Poborowi Dzieci do Wojska), który zabrania finansowania armii zagranicznych rz¹dów, jeœli rekrutuj¹ lub u¿ywaj¹ dzieci jako ¿o³nierzy.

Jak podaje aljazeera.net, magazyn „Foreign Policy” 28 paÂździernika zamieÂściÂł on-line 9-stronicowÂą notatkĂŞ sÂłuÂżbowÂą Obamy do sekretarki stanu USA Hilary Clinton, w ktĂłrej decyzja uzasadniana byÂła walkÂą z terroryzmem w niektĂłrych krajach.

W notatce podpisanej przez ObamĂŞ Jemen zostaÂł nazwany „kluczowym partnerem” w walce z Al-KaidÂą na Pó³wyspie Arabskim. AktywnoœÌ amerykaĂąskiej armii w tym kraju w ubiegÂłym roku siĂŞ wzmogÂła. W kierunku podejrzanych obiektĂłw sÂą odpalane pociski samosterujÂące dalekiego zasiĂŞgu, a w celu zdalnej likwidacji grup osĂłb wysyÂłane sÂą samoloty bezzaÂłogowe. SiÂły bezpieczeĂąstwa Jemenu mogÂą liczyĂŚ na pomoc USA w akcjach przeciwko partyzantom.

Wprawdzie jemeĂąskie prawo wymaga, aby rekruci mieli co najmniej 18 lat, ale w siÂłach zbrojnych zatrudniani sÂą 15-latkowie, a milicja plemienna mobilizowana przez rzÂąd do walki z szyickimi powstaĂącami na pó³nocy kraju, korzysta nawet z usÂług 14-latkĂłw – gÂłosi notatka Obamy.

W dokumencie tym znajduje siê te¿ sugestia, ¿e zaprzestanie pomocy militarnej krajom zaci¹gaj¹cym dzieci do wojska, utrudni wysi³ki zmierzaj¹ce do tego, aby ostatecznie odwieœÌ te kraje od rekrutowania nieletnich do walk zbrojnych.

SpoÂśrĂłd szeÂściu krajĂłw uznanych przez departament stanu za utrzymujÂących dzieci jako ÂżoÂłnierzy w 2009 roku tylko Somalia i Birma nie zostaÂły objĂŞte wyjÂątkiem. Birma nie otrzymuje Âżadnej pomocy militarnej od USA, ale PrzejÂściowy Federalny RzÂąd Somalii dostaje znaczÂącÂą pomoc. W maju 2009 roku USA wystÂąpiÂły o uchylenie przez ONZ embarga na broĂą, aby mĂłc dostarczyĂŚ Somalii karabiny szturmowe, moÂździerze, amunicjĂŞ do karabinĂłw maszynowych i granaty o napĂŞdzie rakietowym.

Opracowanie: JarosÂław Klebaniuk
ÂŹrĂłdÂło: Lewica
http://wolnemedia.net/wia...-bron-dzieciom/
Sventer
Gość
« Odpowiedz #358 : Listopad 04, 2010, 23:10:57 »

Alter Ega ma kaÂżdy Janino, natomiast Twoje uwagi nie sÂą trafne co juÂż wskazaÂłem. Apropo a co mnie to interesuje? OdniosÂłem siĂŞ do tego ograniczania wolnoÂści wypowiedzi - moderatorzy jadÂą rĂłwno - a Wam wolno tak sobie pluĂŚ na kaÂżdego?

Dlaczego mnie molestujesz? Janino
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2010, 23:17:48 wysłane przez Sventer » Zapisane
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #359 : Listopad 04, 2010, 23:21:15 »

Dlaczego mnie molestujesz?

Twoje niedoczekanie...  Z politowaniem

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Sventer
Gość
« Odpowiedz #360 : Listopad 04, 2010, 23:23:06 »

Dlaczego mnie molestujesz?

Twoje niedoczekanie...  Z politowaniem

Oj nie wstydÂź siĂŞ, taka panterka jak Ty to na pewno ostro jedzie oczywiÂście samochodem Chichot
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #361 : Listopad 04, 2010, 23:27:58 »

Oj nie wstydÂź siĂŞ, taka panterka jak Ty to na pewno ostro jedzie oczywiÂście samochodem Chichot

Za to ty zmuszony bêdziesz na zawsze utkn¹Ì w sferze domys³ów i niezrealizowanych, dzieciêcych marzeù (motoryzacyjnych oczywiœcie).

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Sventer
Gość
« Odpowiedz #362 : Listopad 04, 2010, 23:29:33 »

Za to ty zmuszony bêdziesz na zawsze utkn¹Ì w sferze domys³ów i niezrealizowanych, dzieciêcych marzeù (motoryzacyjnych oczywiœcie).

Rok temu kupiÂłem sobie Honde Civic wiĂŞc problemĂłw z realizacjÂą marzeĂą nie mam. MrugniĂŞcie A Ty jeÂździsz na kotach?
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #363 : Listopad 04, 2010, 23:32:29 »

Rok temu kupiÂłem sobie Honde Civic wiĂŞc problemĂłw z realizacjÂą marzeĂą nie mam. MrugniĂŞcie A Ty jeÂździsz na kotach?

ZaimponowaÂłbyÂś mi opowiadajÂąc o ujarzmieniu Jaguara... Nieodpowiednia godzina dla kreatywnoÂści twojego umysÂłu?

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Sventer
Gość
« Odpowiedz #364 : Listopad 04, 2010, 23:33:42 »

JesteÂś sztywna jak mĂłj dywan.

Nie znasz siĂŞ na Âżartach? Dobranoc - jutro do pracy.

Pozdro Janina
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #365 : Listopad 04, 2010, 23:34:42 »

JesteÂś sztywna jak mĂłj dywan.

Nie znasz siĂŞ na Âżartach? Dobranoc - jutro do pracy.

Pozdro Janina

Nie zapomnij zapakowaĂŚ do swojej biznesowej walizki planu lekcji MrugniĂŞcie

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Sventer
Gość
« Odpowiedz #366 : Listopad 06, 2010, 12:12:33 »

Suty CiĂŞ parzÂą czy czujesz dyskomfort psychiczny?

Chichot

SwojÂą drogÂą to forum przypomina trochĂŞ zoo ile maÂłp, bizonĂłw o dziwo nawet siĂŞ osÂły znalazÂły. Chichot

-1pf. Janneth.
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2010, 13:13:27 wysłane przez janneth » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #367 : Listopad 06, 2010, 14:36:35 »

"DyskusjĂŞ" >Sventer'a< z >Kamil'em< przeniosÂłem do naszego"archiwum":

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?board=12.0

Sventer
Gość
« Odpowiedz #368 : Listopad 23, 2010, 15:47:26 »

Dla ludzi zajmujÂących siĂŞ naukÂą najtrudniejszym ze sposobĂłw uprawiania nauki jest prĂłba znalezienia racjonalnego wytÂłumaczenia dla tez, ktĂłre powszechnie uznawane sÂą za nienaukowe. ChcÂąc to robiĂŚ taki naukowiec pÂłynie niejako pod prÂąd oficjalnej nauki, i naraÂża siĂŞ na oÂśmieszenie, nie zrozumienie, obciĂŞcie funduszy itp.Dlatego tak maÂło uczonych oficjalnie przyznaje siĂŞ do badaĂą nad zjawiskami paranormalnymi.

Zjawiska paranormalne maj¹ siê tak do wspó³czesnej nauki, jak zjawisko powolnego znikania statków za horyzontem do teorii p³askiej Ziemi.

Parapsychologia stanowi esencjê tego co mo¿na nazwaÌ przeklêtymi faktami: faktami które nie pasuj¹ do przyjêtych wyobra¿eù. Faktów tych nie da siê opisaÌ za pomoc¹ pojêÌ, którymi pos³uguje siê wspó³czesna nauka. Jeœli jednak mo¿na siê czegoœ nauczyÌ z historii nauki to tego , ¿e nietypowe przypadki i niezwyk³e zdarzenia s¹ tymi w³aœnie, które jeœli potraktujemy w³aœciwie, pozwol¹ nam odmiennie spojrzeÌ na pozosta³e fakty.

Jako przykÂład moÂżna by podaĂŚ to co nastÂąpiÂło we Francji w 18 wieku w czasie deszczu meteorytĂłw. ChÂłopi ktĂłrzy donieÂśli do Francuskiej Akademii Nauk o kamieniach ktĂłre spadÂły z nieba, zostali bardzo ostro pouczeni Âżeby sobie nie robili ÂżartĂłw z szacownych uczonych .Wszystkim bowiem jest wiadome Âże w niebie nie moÂże byĂŚ Âżadnych kamieni.

W historii badaĂą naukowych istniaÂł zawsze sprzeciw wobec tych faktĂłw ktĂłrych nie moÂżna byÂło zasymilowaĂŚ z dotychczasowym stanem wiedzy. NiechĂŞĂŚ ta wystĂŞpowaÂła wobec badaĂą, ktĂłre mimo Âże zostaÂły starannie przeprowadzone ,nie pasowaÂły do wczeÂśniej uÂłoÂżonego wzory ktĂłry nazywamy przyrodÂą. Badania takie uwaÂżane sÂą za irracjonalne i bezsensowne, jako pojedyncze oderwane fakty jawiÂą siĂŞ nam jako zupeÂłnie pozbawione sensu i logiki, a gdyby nawet byÂły prawdziwe to aÂż kusi by je wyrugowaĂŚ z naszej rzeczywistoÂści, tak sÂą bowiem z niÂą sprzeczne.

Ka¿dy inny rodzaj danych ma jakieœ powi¹zanie, w jakiœ sposób wi¹¿¹ce go z ca³oœci¹ dostêpnych nam danych o œwiecie.
Tylko te jako jedyne nie sÂą zakotwiczone w naszej rzeczywistoÂści i zdajÂą siĂŞ nie mieĂŚ Âżadnych powiÂązaĂą z innymi nam dostĂŞpnymi danymi o przyrodzie.
Powodem dla którego ludzie nauki odrzucaj¹ zjawiska paranormalne jest przeœwiadczenie ¿e po³¹czenie wyników badaù nad zjawiskami paranormalnymi ze zdrowym rozs¹dkiem tworzy mieszaninê bardzo wybuchow¹. Boj¹ siê ¿e niezgodne ze zdrowym rozs¹dkiem fakty, jeœli siê je uzna, zniszcz¹ wiadome dot¹d i znane schematy myœlowe.

Dodatkowo uczeni chcieliby aby zjawiska paranormalne moÂżna byÂło badaĂŚ na zawoÂłanie, najlepiej w czasie godzin pracy od 7 do 15. Do tego dochodzi to co siĂŞ nazywa powtarzalnoÂściÂą badaĂą. W zjawiskach PSI to jest maÂło realne.
To jest trochê tak jak z badaniem naukowym zjawiska zwanego olœnieniem. Wszyscy wiemy ¿e takie coœ istnieje lecz gdyby to chcieÌ badaÌ naukowo to mog³yby byÌ du¿e k³opoty. Jak z powtarzalnoœci¹ olœnienia w ró¿nych laboratoriach ?. Czy mo¿na by doznawaÌ olœnienia na zawo³anie miêdzy 7 a 15-t¹ ? W¹tpiê.

W zjawiskach paranormalnych takich jak np. telepatia , jasnowidzenie czy prekognicja nikt nie udzieliÂł odpowiedzi na zasadnicze pytanie: co jest noÂśnikiem informacji przekazywanej drogÂą paranormalnÂą ?
Stawiano hipotezĂŞ Âże sÂą to bardzo dÂługie fale radiowe, emitowane przez organizm jednego czÂłowieka i odbierane przez drugiego.
Ale eksperymenty z uÂżyciem tzw. klatki Faradaya obaliÂły tÂą hipotezĂŞ okazuje siĂŞ bowiem Âże i wtedy nastĂŞpuje kontakt telepatyczny.

Dodatkowo nauka opiera siĂŞ na takich jakby trzech paradygmatach:

1. PrêdkoœÌ œwiat³a jest prêdkoœci¹ maksymaln¹.
2. Zasada zwiÂązkĂłw lokalnych.
3. Zasada wolnej woli

Punkt 1 oznacza Âże nic nie moÂże poruszaĂŚ siĂŞ z prĂŞdkoÂściÂą wiĂŞkszÂą od prĂŞdkoÂści ÂświatÂła. Dotyczy to zarĂłwno obiektĂłw materialnych jak i wszelkich form informacji.
Punkt 2 oznacza Âże to co dzieje siĂŞ w tej chwili gdzieÂś bardzo daleko , stÂąd jeszcze nie dotarÂła do nas Âżadna informacja , (np. poza orbitÂą Jowisza ) nie ma wpÂływu na to co siĂŞ dzieje TU i TERAZ.
Punkt 3 oznacza ¿e w ka¿dej chwili mamy mo¿liwoœÌ wyboru innej drogi postêpowania, innej wersji eksperymentu itd. ¯e mamy po prostu swobodê mo¿liwoœci wyboru , ¿e nic nie jest ju¿ z góry przes¹dzone, zdeterminowane. ¯e nie ma czegoœ takiego jak z góry ustalone przeznaczenie.
Ta zasada nigdy nie byÂła przez nikogo udowodniona . Przyjmuje siĂŞ jÂą po prostu tak intuicyjnie jak dawniej przyjmowano intuicyjnie Âże Ziemia jest pÂłaska.
Zjawiska paranormalne zdajÂą siĂŞ obalaĂŚ te aksjomaty.

Ze zjawisk PSI wynika ¿e Informacja mo¿e p³yn¹Ì z przysz³oœci do przesz³oœci.
Prawdopodobnie oznacza to ¿e przenosi siê z prêdkoœciami wiêkszymi ni¿ prêdkoœÌ œwiat³a ( spl¹tanie kwantowe). TrudnoœÌ w obliczeniu tego polega na tym ¿e nie wiadomo jak daleko s¹ te wydarzenia które rozgrywaj¹ siê w przysz³oœci.
JeÂśli informacja przenosi siĂŞ z przyszÂłoÂści do przeszÂłoÂści to jest zÂłamana takÂże zasada zwiÂązkĂłw lokalnych.

Co do wolnej woli to w/g autora strony dziaÂła tu mechanizmy podobny do entropii .
Znaczy to ¿e zdarzenia s¹ w jakiœ sposób zdeterminowane, czyli coœ co nazywamy woln¹ wol¹ jest w du¿ym stopniu z³udzeniem. Jednoczeœnie nie s¹ te zdarzenia zdeterminowane w sposób bezwzglêdny, to znaczy ¿e znaj¹c przysz³oœÌ mo¿na by j¹ zmieniÌ. Jednak normalnie wszystko pcha nas w kierunku tego, co by³o nam przeznaczone. Wszystko to powoduje ¿e gdyby naukowcy przyjêli zjawiska paranormalne za prawdziwe, to czeka³o by ich bardzo du¿o pracy aby dojœÌ z tym wszystkim do ³adu.

http://www.nieznane.pl/dlaczego-uczeni-nie-lubia-psi,496.html
Sventer
Gość
« Odpowiedz #369 : Listopad 23, 2010, 16:17:51 »

Bestialstwo! 44-letnia GraÂżyna J. ze wsi Plajny w wojewĂłdztwie warmiĂąsko-mazurskim spaliÂła ciaÂło swojego nowonarodzonego synka. ChÂłopczyk byÂł wczeÂśniakiem i piĂŞtnastym dzieckiem kobiety. GraÂżyna J. twierdzi, Âże noworodek byÂł juÂż martwy, gdy wkÂładaÂła go do pieca. Co innego twierdzÂą Âświadkowie.

- UrodziÂło siĂŞ dziecko, wedÂług relacji Âświadka, Âżywe, bo pÂłakaÂło - mĂłwi Leszek Gabriel z Prokuratury Rejonowej w Braniewie.

- Ten chÂłopiec mĂłwiÂł, Âże urodziÂło siĂŞ Âżywe, Âże byÂło sÂłychaĂŚ z pieca odgÂłos - dodaje jedna z sÂąsiadek GraÂżyny J. 

Plajny - ma³a miejscowoœÌ w woj. warmiùsko-mazurskim, a w niej ma³y dom skrywaj¹cy wielk¹ tajemnicê. To tam mieszka³a 44-letnia Gra¿yna J. z konkubentem Piotrem Z., dwuletni¹ córk¹ Dominik¹ i nowonarodzonym dzieckiem, po którym œlad zagin¹³.

- To byÂła patologia. Z tej kobiety nic porzÂądnego nie wyrosÂło. Sama teÂż nie umiaÂła nikogo wychowaĂŚ, wszystko zabieraÂły jej domy dziecka. Nauczone tylko kradzieÂży i niczego wiĂŞcej, Âżadnej pracy - opowiada jedna z sÂąsiadek GraÂżyny J.

Kobieta urodziÂła w marcu tego roku w warunkach domowych syna, siedmiomiesiĂŞcznego wczeÂśniaka. SprawÂą zainteresowaÂł siĂŞ dzielnicowy.

- Wiedzia³, ¿e kobieta by³a w ci¹¿y. Wszed³ do domu i zauwa¿y³, ¿e ju¿ urodzi³a. Ona mu od progu przyzna³a, ¿e pozby³a siê dziecka - informuje Jakub Sawicki z Komendy Miejskiej Policji w Elbl¹gu.

- Z relacji pani GraÂżyny J. wynika, Âże dziecko urodziÂło siĂŞ martwe, wiĂŞc postanowiÂła je spaliĂŚ w piecu centralnego ogrzewania, ktĂłry jest w mieszkaniu. Zeznania ÂświadkĂłw wskazujÂą jednak, Âże dziecko byÂło Âżywe, pÂłakaÂło, a pani GraÂżyna J. wczeÂśniej karmiÂła je - dodaje Leszek Gabriel z Prokuratury Rejonowej w Braniewie.

Skontaktowaliœmy siê z dzieÌmi Gra¿yny J. z pierwszego ma³¿eùstwa. Wiedz¹, ¿e matka spali³a cia³o ich przyrodniego brata, ale mimo to broni¹ kobiety. Twierdz¹, ¿e nie zrobi³a tego sama.

- Moja mama by³a przygotowana na dziecko, wózek mia³a, ³ó¿eczko mia³a, ciuchy mia³a. To konkubent tego dziecka nie chcia³. Rozmawia³am z ni¹, mówi³a, ¿e dziecko by³o martwe, ¿e je spali³a, ale nie wiedzia³a co robi - przekonuje Izabela Jasnoch, córka Gra¿yny J.

DotarliÂśmy rĂłwnieÂż do ÂświadkĂłw tragedii. Ich zeznania sÂą szokujÂące. TwierdzÂą, Âże dziecko mogÂło jeszcze ÂżyĂŚ, gdy GraÂżyna J. wkÂładaÂła je do pieca.

- Ja dowiedziaÂłam siĂŞ o tej sprawie od dwĂłch ÂświadkĂłw, ktĂłrzy byli przy tym - mĂłwi jedna z sÂąsiadek kobiety.

- Jakoœ sobie poradzi³em z tym porodem. Rêce umy³em, jakoœ tê pêpowinê odci¹³em. To dziecko ¿y³o, bo jeszcze bra³a go w rêce. Rano wsta³em, a dzieciaka ju¿ nie by³o - opowiada Zbigniew Jasnoch, szwagier Gra¿yny J.

GraÂżyna J. w sumie urodziÂła piĂŞtnaÂścioro dzieci. DowiedzieliÂśmy siĂŞ, Âże pierwsze dziecko rĂłwnieÂż zmarÂło przy porodzie. Kobieta zostaÂła oskarÂżona o nieudzielenie pomocy i zbezczeszczenie zwÂłok dziecka. Grozi jej za to do piĂŞciu lat wiĂŞzienia.

-Nie ustaliliœmy z ca³¹ pewnoœci¹, czy dziecko ¿ywe. Przyjêliœmy, ¿e by³o martwe. Opieraliœmy siê na opinii bieg³ych, którzy stwierdzili, ¿e taki noworodek jest zdolny do ¿ycia, ale wymaga opieki medycznej, której pani Gra¿yna J. nie zapewni³a - mówi Leszek Gabriel z Prokuratury Rejonowej w Braniewie.*

* skrĂłt materiaÂłu

http://interwencja.interia.pl/news?inf=1561801
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2010, 16:19:56 wysłane przez Sventer » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #370 : Listopad 23, 2010, 16:38:22 »

Dodatkowo nauka opiera się na takich jakby trzech paradygmatach:

1. Prędkość światła jest prędkością maksymalną.
2. Zasada związków lokalnych.
3. Zasada wolnej woli

Nauka również sama rozpoznała miejsca i czas gdzie jej „władza” nie sięga, póki co..:
- horyzont zdarzeń czarnej dziury(za nim załąmują się święte prawa fizyki)  JĂŞzyk
- okres od 0 do 1s. po wielkim wybuchu(początek wszechświata??)- inflacja materii w tym czasie w przestrzeni była tak gwałtowna że przekroczyła stałą „c” na obszarze swej ekspansji, choć tłumaczy się to tym że wcześniej nie istniała ani przestrzeń, ani czas- więc był to wyjątek przed ich właściwymi „narodzinami”,-
bo od 1s. po wybuchu do teraz cała historyjka o wszechświecie trzyma się kupy MrugniĂŞcie
- no i „Stan splątany”
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2010, 16:38:59 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #371 : Listopad 30, 2010, 23:47:45 »

Sensacyjne wyniki badaĂą. Odkrywca Ameryki Krzysztof "Kolumbowicz" synem polskiego krĂłla?

MiĂŞdzynarodowy zespó³ naukowcĂłw zakoĂączyÂł 20-letniÂą pracĂŞ badawczÂą nad Âżyciem odkrywcy Ameryki – Krzysztofa Kolumba. Wyniki ich badaĂą sÂą sensacyjne - Krzysztof Kolumb miaÂł z pochodzenia byĂŚ Polakiem, a jego rzeczywiste nazwisko miaÂło brzmieĂŚ "Kolumbowicz" - informuje serwis dailymail.co.uk.

Nowe dowody w sprawie pochodzenia odkrywcy Ameryki ujawni³ w ksi¹¿ce "Kolumb: Nieopowiedziana historia" Manuel Rosa z Duke University w Stanach Zjednoczonych. Wed³ug autora pracy poœwiêconej ¿yciu Kolumba, odkrywca Ameryki by³ synem króla W³adys³awa III Warneùczyka. Wprawdzie Kolumb urodzi³ siê siedem lat po œmierci W³adys³awa III, ale, wed³ug naukowca, informacje o œmierci polskiego króla s¹ nieœcis³e. Dowodem na to ma byÌ fakt, ¿e nigdy nie odnaleziono cia³a ani zbroi króla. Wersja ta stoi w sprzecznoœci z tureckimi opowieœciami, wed³ug których su³tan otrzyma³ g³owê polskiego króla i przechowywa³ j¹ w garnku z miodem.

WedÂług Rosy, polski krĂłl miaÂł przeÂżyĂŚ i uciec na MaderĂŞ. Tam rzekomo oÂżeniÂł siĂŞ z portugalskÂą szlachciankÂą i byÂł znany jako Henrique Alemao (Henryk Niemiec). Na wyspie nasz krĂłl miaÂł doÂżyĂŚ staroÂści w szczĂŞÂściu i dostatku.

- Informacje o tym, Âże Kolumb pochodziÂł z rodziny biednych wÂłoskich tkaczy z Genui jest niedorzeczna. Tylko gÂłupiec by siĂŞ przy tym upieraÂł – skomentowaÂł Rosa.

Naukowiec stwierdzi³, ¿e jedynym sposobem na przekonanie cz³onków hiszpaùskiej rodziny królewskiej do sfinansowania planowanej podró¿y przez Ocean Atlantycki by³o królewskie pochodzenie Kolumba. Rosa twierdzi, ¿e Kolumb z jakiegoœ powodu je ukrywa³.

Autor ksi¹¿ki ostatecznego dowodu na potwierdzenie swych tez upatruje w badaniach DNA i chcia³by zdobyÌ materia³ genetyczny Jagiellonów. Naukowiec twierdzi, ¿e wys³a³ proœbê do katedry na Wawelu o mo¿liwoœÌ zbadania szcz¹tków ojca króla Warneùczyka, W³adys³awa II Jagie³³y. DNA samego Kolumba oraz jego bliskich naukowcy ju¿ maj¹.

Kolejny czÂłonek zespoÂłu badawczego, prof. James T. McDonough uwaÂża, Âże Kolumb jest winny ogromnego oszustwa w sprawie swego pochodzenia.

- Ta ksi¹¿ka zmieni na zawsze nasz sposĂłb patrzenia na historiĂŞ – powiedziaÂł portugalski historyk prof. Jose Carlos Calazans.

Do tej pory uwaÂżano, Âże Krzysztof Kolumb, ktĂłry urodziÂł siĂŞ we wÂłoskim mieÂście Genua w 1451 r., byÂł synem Domenico Columbo, ktĂłry byÂł tkaczem i miaÂł stoisko z serami na rynku miasta
MK / dailymail.co.uk

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #372 : Grudzień 01, 2010, 09:20:23 »

Sensacyjne wyniki badaĂą. Odkrywca Ameryki Krzysztof "Kolumbowicz" synem polskiego krĂłla?

MiĂŞdzynarodowy zespó³ naukowcĂłw zakoĂączyÂł 20-letniÂą pracĂŞ badawczÂą nad Âżyciem odkrywcy Ameryki – Krzysztofa Kolumba. Wyniki ich badaĂą sÂą sensacyjne - Krzysztof Kolumb miaÂł z pochodzenia byĂŚ Polakiem, a jego rzeczywiste nazwisko miaÂło brzmieĂŚ "Kolumbowicz" - informuje serwis dailymail.co.uk.

Nowe dowody w sprawie pochodzenia odkrywcy Ameryki ujawni³ w ksi¹¿ce "Kolumb: Nieopowiedziana historia" Manuel Rosa z Duke University w Stanach Zjednoczonych. Wed³ug autora pracy poœwiêconej ¿yciu Kolumba, odkrywca Ameryki by³ synem króla W³adys³awa III Warneùczyka. Wprawdzie Kolumb urodzi³ siê siedem lat po œmierci W³adys³awa III, ale, wed³ug naukowca, informacje o œmierci polskiego króla s¹ nieœcis³e. Dowodem na to ma byÌ fakt, ¿e nigdy nie odnaleziono cia³a ani zbroi króla. Wersja ta stoi w sprzecznoœci z tureckimi opowieœciami, wed³ug których su³tan otrzyma³ g³owê polskiego króla i przechowywa³ j¹ w garnku z miodem.

WedÂług Rosy, polski krĂłl miaÂł przeÂżyĂŚ i uciec na MaderĂŞ. Tam rzekomo oÂżeniÂł siĂŞ z portugalskÂą szlachciankÂą i byÂł znany jako Henrique Alemao (Henryk Niemiec). Na wyspie nasz krĂłl miaÂł doÂżyĂŚ staroÂści w szczĂŞÂściu i dostatku.

- Informacje o tym, Âże Kolumb pochodziÂł z rodziny biednych wÂłoskich tkaczy z Genui jest niedorzeczna. Tylko gÂłupiec by siĂŞ przy tym upieraÂł – skomentowaÂł Rosa.

Naukowiec stwierdzi³, ¿e jedynym sposobem na przekonanie cz³onków hiszpaùskiej rodziny królewskiej do sfinansowania planowanej podró¿y przez Ocean Atlantycki by³o królewskie pochodzenie Kolumba. Rosa twierdzi, ¿e Kolumb z jakiegoœ powodu je ukrywa³.

Autor ksi¹¿ki ostatecznego dowodu na potwierdzenie swych tez upatruje w badaniach DNA i chcia³by zdobyÌ materia³ genetyczny Jagiellonów. Naukowiec twierdzi, ¿e wys³a³ proœbê do katedry na Wawelu o mo¿liwoœÌ zbadania szcz¹tków ojca króla Warneùczyka, W³adys³awa II Jagie³³y. DNA samego Kolumba oraz jego bliskich naukowcy ju¿ maj¹.

Kolejny czÂłonek zespoÂłu badawczego, prof. James T. McDonough uwaÂża, Âże Kolumb jest winny ogromnego oszustwa w sprawie swego pochodzenia.

- Ta ksi¹¿ka zmieni na zawsze nasz sposĂłb patrzenia na historiĂŞ – powiedziaÂł portugalski historyk prof. Jose Carlos Calazans.

Do tej pory uwaÂżano, Âże Krzysztof Kolumb, ktĂłry urodziÂł siĂŞ we wÂłoskim mieÂście Genua w 1451 r., byÂł synem Domenico Columbo, ktĂłry byÂł tkaczem i miaÂł stoisko z serami na rynku miasta
MK / dailymail.co.uk

czekam na badania genetyczne UÂśmiech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #373 : Grudzień 01, 2010, 23:45:51 »

czekam na badania genetyczne
  ja teÂż ,ale czy nasi siĂŞ zgodzÂą  Z politowaniem  CoÂś

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #374 : Grudzień 07, 2010, 13:56:43 »

Kopernik byÂła kobietÂą, a K.Kolumb:

Krzysztof Kolumb byÂł Polakiem! Sensacyjne wyniki badaĂą
niewiarygodne.pl 29.11.2010 15:04

I co teraz? "Ten siĂŞ Âśmieje, kto siĂŞ Âśmieje ostatni." (fot. PD)

WierzyÌ w to czy nie wierzyÌ? Oto jest pytanie. Jeœli ta informacja okaza³by siê prawdziwa, doczekalibyœmy siê jeszcze jednej ikony w poczcie polskich znakomitoœci. Jeœli wzi¹Ì za pewnik doniesienia p³yn¹ce z artyku³ów, które obieg³y dziœ œwiat, to nale¿a³oby stwierdziÌ, ¿e nie Krzysztof Kolumb "odkry³ Amerykê", ale... Krzysiek Kolumbowicz - syn W³adys³awa III Warneùczyka i nasz rodak.

....

http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,Krzysztof-Kolumb-byl-Polakiem-Sensacyjne-wyniki-badan,wid,12897494,wiadomosc.html

Strony: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 35 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: