Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 12, 2025, 01:56:57

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 35 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: wÂątek offtopowy  (Przeczytany 318473 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
ptak
Gość
« Odpowiedz #400 : Styczeń 08, 2011, 22:37:04 »

No popatrz, jak to czÂłowiek uczy siĂŞ przez caÂłe Âżycie… no i "starego wrĂłbla na plewy nie zÂłapiesz"…  DuÂży uÂśmiech
Betti
Gość
« Odpowiedz #401 : Styczeń 12, 2011, 11:02:44 »

Hej jak tam czy wybiera sie ktos na ta wycieczkĂŞ do Egiptu?
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=6156.0
arteq
Gość
« Odpowiedz #402 : Styczeń 12, 2011, 11:14:24 »

Dla wiernych zwolennikĂłw pch/mf powinna byĂŚ jakaÂś zniÂżka. Dla "ofiarodawcĂłw" dodatkowy rabat specjalny.
Betti
Gość
« Odpowiedz #403 : Styczeń 12, 2011, 11:20:37 »

Nie napisano Âże tĂŞ wycieczkĂŞ organizuje pch/mf wiec dlaczego ta ironia?
arteq
Gość
« Odpowiedz #404 : Styczeń 12, 2011, 12:15:11 »

aaa, to w takim razie zniÂżek nie bĂŞdzie, nie ta wycieczka. OK.
MoÂże i racja - pch/mf zapewne nie mieliby siĂŞ tam czym pochwaliĂŚ, bo czym? Szlakiem po zawieszonych pracach porzÂądkowych? Albo "tu krĂŞciÂłam wahadeÂłkiem"?
kamil771
Gość
« Odpowiedz #405 : Styczeń 14, 2011, 20:37:26 »

¯eby zrozumieÌ swój b³¹d i mieÌ szansê na poprawê? Jetem przekonany, ¿e dla bardzo wielu osób pobyt w wiêzieniu to prawdziwa tragedia, zapewne s¹ i tacy którzy czuj¹ siê tam ca³kiem swojsko. Nie zamierzam jednak wrzucaÌ wszystkich do jednego worka.

To wedÂług Ciebie jak przebiega granica pomiĂŞdzy "sprawiedliwym" - za jakiego zapewne siĂŞ uwaÂżasz - a "Âśmieciem" - czyli takim ktĂłremu w Âżyciu podwinĂŞÂła siĂŞ noga? Czy zaleÂży to od konkretnego wymiaru wyroku? np. do 2 lat - ok, do 5-7 - Âźle, a powyÂżej "ÂśmieĂŚ"?  W takim razie kto miaÂłby podj¹Ì siĂŞ "segregacji"? SÂąd? PrzecieÂż w zaleÂżnoÂści od sĂŞdziego i adwokata te same czyny sÂą ró¿nie osÂądzane?

Szkoda, ¿e nie czyta³eœ moich wypowiedzi na przyk³ad w temacie "kara œmierci" bo tam jasno przedstawi³em swoje pogl¹dy i udowodni³em i s³usznoœÌ.
MoÂże wtedy zrozumiaÂł byÂś mĂłj powyÂższy post i nie oskarÂżaÂł byÂś mnie o wrzucanie wszystkich do jednego worka! Bo to jest nie fair, mnĂłstwo razy pisaÂłem Âże kaÂżdÂą sprawĂŞ naleÂży sumiennie rozpatrzeĂŚ biorÂąc pod uwagĂŞ wszystkie okolicznoÂści ktĂłre doprowadziÂły do zdarzenia w ktĂłrym ÂśmierĂŚ poniosÂła niewinna osoba.

Nie bĂŞdĂŞ komentowaÂł prowokacyjnych wpisĂłw postkomunistycznych, lewackich forumowiczĂłw ( ktĂłrzy stanowiÂą tutaj wiĂŞkszoœÌ)  bo to nie ma sensu Âżadnego.
Nie bêdê rozmawia³ z watah¹ popapraùców twierdz¹cych ze Hitler by³ niezbêdny, ¿e oczyœci³ ludzkoœÌ.
Co tam jeszcze byÂło? Aha, Âże w polu teÂż sÂą potrzebne chwasty... DuÂży uÂśmiech  Jak by to usÂłyszaÂł rolnik to chyba zabiÂł by Âśmiechem "inteligentnego" forumowicza z pokÂładu Cheops.

Wiem,¿e ka¿demu mo¿e siê powin¹Ì noga- rozumiem to. Ró¿nie to jest w ¿yciu. Wiem te¿ ¿e powinno siê dawaÌ drug¹ szansê. Ostatnio ogl¹da³em ( chyba w detektywach) tak¹ historiê-
ChÂłopak przeÂśladowany przez kolegĂłw w szkole, dostaÂł ultimatum albo zdobĂŞdzie w ciÂągu dwĂłch dni danÂą kwotĂŞ pieniĂŞdzy ( nie pamiĂŞtam ile dokÂładnie, ale byÂła to dosyĂŚ duÂża suma) albo "koledzy" zrobiÂą krzywdĂŞ jego siostrze.
ChÂłopak pod wpÂływem emocji raniÂł bogatego znajomego w celu zdobycia pieniĂŞdzy.
Na szczĂŞÂście znajomy przeÂżyÂł ( nie byÂła to bardzo groÂźna rana- chociaÂż w brzuch-mogÂła byĂŚ Âśmiertelna przecieÂż)
Ale chÂłopak bardzo ÂżaÂłowaÂł, prosiÂł pokrzywdzonego o wybaczenie, poszedÂł na policjĂŞ.
DostaÂł 2 lata w zawieszeniu na 5.
Czy zasÂługuje on na drugÂą szansĂŞ? Tak.
Znajomy przeÂżyÂł, chÂłopak okazaÂł skruchĂŞ, wiedziaÂł Âże zrobiÂł Âźle, myÂślĂŞ Âże na pewno wyjdzie na prostÂą,
Takim osobom warto pomagaĂŚ wrĂłciĂŚ do Âżycia, czy pomĂłc w szkole czy materialnie.

Ale nie moÂże byĂŚ tak Âże utrzymuje siĂŞ przy Âżyciu 26 letniego bandytĂŞ, ktĂłry porwaÂł jadÂącÂą do szkoÂły 14 letniÂą dziewczynĂŞ, zgwaÂłciÂł jÂą a nastĂŞpnie zabiÂł!
( MĂłwiÂą tu ostatnim bestialskim morderstwie w Polsce)
Nic absolutnie nic go nie tÂłumaczy.
Jest Âśmieciem, bezwartoÂściowych czÂłekopodobnym zwierzĂŞciem ktĂłrego trzeba wyeliminowaĂŚ.
To coÂś nie zasÂługuje na Âżycie!
Ciemna cela w wiĂŞziennej piwnicy, sznur na szyjĂŞ, i czarna opaska na oczy.
I komenda wykonania wyroku.
Na tak¹ przysz³oœÌ zas³uguje ten "podcz³owiek"
Dlaczego ma byĂŚ karmiony,pojony za moje pieniÂądze?
Dlaczego ma mieĂŚ darmowy pobyt w cieple?
Po co on ma ÂżyĂŚ?
ÂŻeby po 25 latach wyszedÂł w wieku piĂŞĂŚdziesiĂŞciu lat i znowu zgwaÂłciÂł i zamordowaÂł niewinne dziecko?
JeÂśli myÂślicie inaczej to jesteÂście beznadziejni.
I powinniÂście zamkn¹Ì siĂŞ na klucz w czterech Âścianach  we wÂłasnych domach i nie wychodziĂŚ z domu. Bo jesteÂście za gÂłupi Âżeby przebywaĂŚ wÂśrĂłd innych-normalnych ludzi. !!!!
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2011, 20:40:35 wysłane przez kamil771 » Zapisane
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #406 : Styczeń 14, 2011, 21:43:56 »

Ta wycieczka do Egiptu ma super program. Nie jest tania, ale tych pieniedzy warta.
kamil771
Gość
« Odpowiedz #407 : Styczeń 21, 2011, 20:41:37 »

Arteq, jeÂżeli juÂż posÂądzasz mnie o pewnie rzeczy i prĂłbujesz przedstawiĂŚ mnie w zÂłym Âświetle ( myÂślĂŞ Âże robisz to specjalnie) to nie uciekaj tylko odnieÂś siĂŞ do mojej odpowiedzi na twoje insynuacje,
bo nie wiem czy mam Ci jeszcze coÂś wyjaÂśniĂŚ,wytÂłumaczyĂŚ,czegoÂś jeszcze nie rozumiesz?
arteq
Gość
« Odpowiedz #408 : Styczeń 21, 2011, 21:22:45 »

Tak siĂŞ skÂłada, Âże przyglÂądam siĂŞ praktycznie wszystkim postom, a na podstawie Twoich wyÂłoniÂł mi siĂŞ konkretny obraz. Swojemu wizerunkowi najbardziej szkodzisz sam - postawÂą i treÂściami jakie prezentujesz. Co do wrzucania do jednego worka - niestety rĂłwnieÂż wiele razy dawaÂłeÂś temu wyraz - szczegĂłlnie w wypowiedziach na temat kobiet i dziewczyn.
Rozumiem wszystko, takÂże to, Âże na TwojÂą postawĂŞ wpÂływa jakieÂś traumatyczne dla Twojej psychiki wydarzenie z udziaÂłem dziewczyny/kobiety. 
Nie rozumiem takÂże o jakie insynuacje mi zarzucasz - w moim komentarzu nie ma nic na TwĂłj temat - sÂą jedynie postawione pytania. SÂłowa "ÂśmieĂŚ" sam uÂżywasz wielokrotnie w okreÂślaniu pewnych osĂłb, wiĂŞc chyba nie twierdzisz, Âże to nie Twoje sÂłowa? JeÂżeli natomiast nie uwaÂżasz siĂŞ za sprawiedliwego to poprawiĂŞ post.

Napisa³em ju¿, ¿e forumowicze bêd¹ Ciê ignorowali bo nie potrafisz prowadziÌ dyskusji z minimum merytorycznoœci - z Twoich postów bije nienawiœÌ i czêsto l¿enie, czasami wulgaryzmy.
Betti
Gość
« Odpowiedz #409 : Styczeń 25, 2011, 21:20:29 »

Tajemnicza zielona breja zalewa metropoliĂŞ. Co spada na miasto?
To nie jest relacja z planu filmowego kolejnej czêœci komedii "Pogromcy duchów". Mieszkaùcy jednej z nowojorskich dzielnic maj¹ naprawdê twardy orzech do zgryzienia po tym, jak ich budynki zosta³y pokryte hektolitrami tajemniczej substancji nieznanego pochodzenia. Gêsta breja sp³ywa z dachów, a przydomowe trawniki dos³ownie w niej utonê³y. Na razie nie wiadomo nic ani na temat pochodzenia ¿ó³to-zielonkawej mazi, ani o jej sk³adzie chemicznym. W sprawie wszczête zosta³o ju¿ œledztwo. Do tego przykrego zdarzenia dosz³o w ubieg³y wtorek na obrze¿ach Nowego Jorku. Mieszkaùcy, których domostwa po³o¿one s¹ wzd³u¿ Washington Highway i Berryman Drive twierdz¹, ¿e pomiêdzy godzin¹ 9 rano a pó³noc¹, ich posiad³oœci sp³ynê³y papk¹ o ró¿nych odcieniach. MaŸ znalaz³a siê dos³ownie wszêdzie - na dachach, elewacjach, chodnikach i trawnikach. Zaniepokojeni lokatorzy twierdz¹, ¿e przy œcianach budynków uformowa³y siê charakterystyczne sople.Amerykaùska Federalna Administracja Lotnicza (FAA) natychmiast wszczê³a œledztwo w sprawie zdarzenia. Pierwsze podejrzenia mieszkaùców zosta³y skierowane bowiem na samolot. Zdaniem czêœci poszkodowanych, za incydent odpowiadaÌ mog³a bowiem substancja, która w Stanach Zjednoczonych okreœlana jest mianem "blue ice". Na mieszankê tê sk³adaj¹ siê zamro¿one ludzkie ekskrementy, które zrzucane s¹ z samolotów. Podejrzenia takie nie s¹ bezpodstawne - w latach 80-tych i 90-tych dosz³o bowiem do ponad 20 udokumentowanych przypadków tego typu. Na razie FAA odpiera podobne zarzuty - poinformowa³ dziennik "Daily Mail".Nowe œwiat³o rzuci³y na sprawê rewelacje jednej z mieszkanek, która podobnym problemem zosta³a dotkniêta w ubieg³ym roku. Kobieta zezna³a, ¿e ta paskudna ciecz mo¿e w rzeczywistoœci stanowiÌ odchody pochodz¹ce od mew. Kobieta ta wyjaœni³a, ¿e mewy ¿ywi¹ siê resztkami z pobliskiego baru szybkiej obs³ugi. Odpadki prowadz¹ rzekomo do rozstroju uk³adu pokarmowego ptaków" - powiedzia³a jedna z urzêdniczek zaanga¿owanych w œledztwo.

G³ównym winowajc¹ mia³yby byÌ pozosta³oœci francuskich frytek, które wyrzucane s¹ w papierowych torebkach na znajduj¹cym siê tu¿ przy barze parkingu.

Jeszcze innego zdania sÂą ornitolodzy, ktĂłrzy uwaÂżajÂą, Âże na maÂź rzeczywiÂście mogÂą siĂŞ skÂładaĂŚ ptasie odchody, ale pochodzÂące raczej od szpakĂłw, ktĂłre o tej porze roku zwykle caÂłymi stadami przelatujÂą nad Nowym Jorkiem.

Tymczasem eksperci wci¹¿ badaj¹ substancjê pod k¹tem chemicznym i biologicznym.
http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,Tajemnicza-zielona-breja-zalewa-metropolie-Co-spada-na-miasto,wid,13069073,wiadomosc.html?ticaid=6baa6
kamil771
Gość
« Odpowiedz #410 : Styczeń 27, 2011, 15:35:09 »

Napisa³em ju¿, ¿e forumowicze bêd¹ Ciê ignorowali bo nie potrafisz prowadziÌ dyskusji z minimum merytorycznoœci - z Twoich postów bije nienawiœÌ i czêsto l¿enie, czasami wulgaryzmy.

MyÂślĂŞ,Âże potrafiĂŞ prowadziĂŚ dyskusje z minimum "merytorycznoÂści'' proszĂŞ pana, i to niektĂłrych jak widzĂŞ bardzo  boli ale có¿....
Ja w przeciwieĂąstwie do Ciebie nie mam ani czasu ani ochoty na niekoĂączÂące siĂŞ rozmowy  i przepychanki z pewnymi osobami z ktĂłrych i tak nic nie wynika.
Wiem,Âże Ty to lubisz, uwielbiasz miesiÂącami jak ta katarynka gdakaĂŚ o jednym i tym samym ze swoimi kontr-rozmĂłwcami (bez jednej to chyba ÂżyĂŚ nie moÂżesz) a i tak stoicie caÂły czas w miejscu i ta wasza dysputa jest zupeÂłnie bezowocna i bezsensu.
I jak Ci juÂż mĂłwiÂłem nie chce mi siĂŞ bawiĂŚ w kotka i myszkĂŞ, szkoda mi czasu i nerwĂłw,
a Ty skoro CiĂŞ to raduje to nie odmawiaj sobie, nikt Ci nie zabrania przecieÂż tylko mniej troszkĂŞ zrozumienia dla innych.

Rozumiem wszystko, takÂże to, Âże na TwojÂą postawĂŞ wpÂływa jakieÂś traumatyczne dla Twojej psychiki wydarzenie z udziaÂłem dziewczyny/kobiety. 

Nie wiem jakie posiadasz wyksztaÂłcenie,ale psychologiem to Ty na pewno nie jesteÂś, heh
PudÂło, Artek, pudÂło.
Obserwujê otaczaj¹cy mnie œwiat, ludzi, mam oczy szeroko otwarte, nie jestem wiêŸniem jakiœ bajkowych wyobra¿eù, nie opowiadam jakiœ nie stworzonych rzeczy,moja postawa,pogl¹dy nie bior¹ siê same z siebie, to rzeczywistoœÌ wspó³czesnego œwiata je kreuje.
[/quote]

Tak siĂŞ skÂłada, Âże przyglÂądam siĂŞ praktycznie wszystkim postom, a na podstawie Twoich wyÂłoniÂł mi siĂŞ konkretny obraz. Swojemu wizerunkowi najbardziej szkodzisz sam - postawÂą i treÂściami jakie prezentujesz. Co do wrzucania do jednego worka - niestety rĂłwnieÂż wiele razy dawaÂłeÂś temu wyraz - szczegĂłlnie w wypowiedziach na temat kobiet i dziewczyn.

KÂłamiesz, jesteÂś hipokrytÂą i tyle.
Masz pewnie na myÂśli moje wypowiedzi na temat galerianek, prostytutek, incydent z PolaĂąskim i pewnie moje posty w temacie o aborcji.
O czymÂś zapomniaÂłem? Wiesz,nie mam ochoty jeszcze raz to wszystko wykÂładaĂŚ, ale jedno Ci powiem;
MOJE POGL¡DY W TYCH KWESTIACH NIE ZMIENI£Y SIÊ !!
UwaÂżam je za sÂłuszne, i na pewno nie sÂą one czymÂś nadzwyczajnym,
Rozumiemy siĂŞ? !

Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #411 : Styczeń 27, 2011, 18:50:15 »

Jedwabny szlak byÂł egipskÂą autostradÂą?

Wiedza PolakĂłw o historii staroÂżytnoÂści.  DuÂży uÂśmiech Z politowaniem

Matura Historia staro¿ytnoœci to jedna z podstaw historycznej edukacji. W¹tki staro¿ytne przewijaj¹ siê przez wszystkie szczeble szko³y, równie¿ przez programy innych przedmiotów. ZnajomoœÌ historycznych faktów pozwala ³atwiej poj¹Ì wiele wydarzeù, które mia³y miejsce np. w œredniowieczu czy innych epokach historycznych.

Jak to jednak ze szkolnÂą wiedzÂą bywa, coÂś, czego uczymy siĂŞ pod przymusem, potrafi szybko ulecieĂŚ z gÂłowy. Po wiedzy zostaje "dziura", chociaÂż czasami zdarza siĂŞ, Âże "pustogÂłowie" zostaje wypeÂłnione innÂą treÂściÂą. CzĂŞsto niezgodnÂą z oryginalnymi informacjami, ktĂłre wyparowaÂły przez sito pamiĂŞci.

O ile z podaniem kto zaÂłoÂżyÂł Rzym lub jak nazywano egipskich wÂładcĂłw, kÂłopotĂłw nie ma, to z innymi pytaniami zwiÂązane sÂą juÂż spore problemy.

Wiedza historyczna nierozerwalnie ³¹czy siê m.in. z wiedz¹ geograficzn¹. Zapewne ktoœ, kto uwa¿a, ¿e Tygrys i Eufrat p³yn¹ przez Rzym, niewiele wie o Mezopotamii. Co w ogóle ma w g³owie odpowiadaj¹cy, ¿e g³ównym szlakiem komunikacyjnym Egiptu by³ jedwabny szlak...? Nie próbujemy siê nawet domyœlaÌ!

Wiedza o historii przydaje siĂŞ rĂłwnieÂż ekonomistom. Tylko jakie szanse na biznesowy sukces ma odpowiadajÂący, Âże pieniÂądze wymyÂślili Faryzeusze (sic!), KartagiĂączycy lub Grecy?

Od zapalonych sportowcĂłw moÂżna wymagaĂŚ choĂŚby minimalnej wiedzy z historii uwielbianej dyscypliny. Czy jednak fani sportu powinni twierdziĂŚ, Âże olimpiada byÂła okresem pomiĂŞdzy igrzyskami?

Edyp pokona³ Cheopsa. Staro¿ytnoœÌ skoùczy³a siê wraz z upadkiem Rzymu, ju¿ w ... 1450. Kartagina le¿a³a w Azji, a jej wódz zas³yn¹³ w bitwie z Babiloni¹. ZgodziÌ siê z tym mo¿na tylko pod warunkiem, ¿e Spartan pod Termopilami pokona³ Leonidas, ewentualnie Aleksander. Ten ostatni znany by³ przecie¿ - a przynajmniej takiej odpowiedzi udzielono - z w³adania Rzymem.

Obejrzyj film na kolejnej stronie!

1/2

http://szkola.wp.pl/kat,108836,title,Wiedza-Polakow-o-historii-starozytnosci,wid,13068272,wiadomosc.html

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
arteq
Gość
« Odpowiedz #412 : Styczeń 27, 2011, 19:54:03 »

KÂłamiesz, jesteÂś hipokrytÂą i tyle.
Masz pewnie na myÂśli moje wypowiedzi na temat galerianek, prostytutek, incydent z PolaĂąskim i pewnie moje posty w temacie o aborcji. O czymÂś zapomniaÂłem? Wiesz,nie mam ochoty jeszcze raz to wszystko wykÂładaĂŚ, ale jedno Ci powiem;
MOJE POGL¡DY W TYCH KWESTIACH NIE ZMIENI£Y SIÊ !!
Nie twierdzĂŞ, Âże siĂŞ zmieniÂły. TwierdzĂŞ - na podstawie Twoich wypowiedzi, zarĂłwno treÂści jak i formy - Âże Twoje zachowanie, poglÂądy nie sÂą normalne i w tym zakresie noszÂą znamiona uprzedzeĂą i rozchwiania. Nie zarzucaj mi kÂłamstwa bo kaÂżdy psycholog tak wÂłaÂśnie okreÂśli TwĂłj profil, czy we to wierzysz czy nie, nie wpÂływa na to. ByĂŚ moÂże z pewnych rzeczy nie zdajesz sobie nawet sprawy.
ZresztÂą, wielu forumowiczĂłw dawaÂło temu zdanie.

UwaÂżam je za sÂłuszne, i na pewno nie sÂą one czymÂś nadzwyczajnym,Rozumiemy siĂŞ?!
AleÂż oczywiÂście wiem, Âże jesteÂś przeÂświadczony o wÂłasnej nieomylnoÂści poglÂądĂłw, jednak szczerze ÂżyczĂŞ abyÂś nabraÂł w nich wiĂŞcej pokory i zrozumienia. TwĂłj sposĂłb oceny takÂże nie jest czymÂś odkrywczym.
Natomiast nie rozumiemy siê i jak widzê nie zrozumiemy. G³osu podnosiÌ nie musisz, nawet jak z trudem przychodzi Ci us³yszenie s³ów krytyki czy te¿ wys³owienie siê w rozmowie z oponentem.
kamil771
Gość
« Odpowiedz #413 : Styczeń 27, 2011, 20:23:41 »

Nie zarzucaj mi kÂłamstwa bo kaÂżdy psycholog tak wÂłaÂśnie okreÂśli TwĂłj profil, czy we to wierzysz czy nie, nie wpÂływa na to. ByĂŚ moÂże z pewnych rzeczy nie zdajesz sobie na

W takim razie proszĂŞ o zacytowanie moich konkretnych  wypowiedzi w ktĂłrych wrzucam wszystkich do jednego worka (a to mi zarzuciÂłeÂś) proszĂŞ rĂłwnieÂż o wskazanie moich postĂłw w ktĂłrych sÂą ''znamiona uprzedzeĂą''.
JesteÂś przecieÂż mistrzem merytorycznej dyskusji i nie powinieneÂś mieĂŚ z tym problemu;
czekam
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #414 : Styczeń 27, 2011, 20:34:00 »

Drodzy Panowie, tê czêœÌ dyskusji przenieœcie do tego w¹tku:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=3966.0

Pomimo, iÂż jest to "WÂątek oftopowy" to jednak i tu powinniÂśmy przestrzegaĂŚ pewnych reguÂł.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Betti
Gość
« Odpowiedz #415 : Luty 04, 2011, 19:56:06 »

WÂłaÂśnie oglÂądaÂłam w telewizji w dzienniku Âże pomoc Mona Lisa to mĂŞÂżczyzna  ZÂły
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2011, 19:56:25 wysłane przez Betti » Zapisane
krzysiek
Gość
« Odpowiedz #416 : Luty 04, 2011, 22:58:50 »

Jaka szkoda! Tak siĂŞ w niej kochaÂłem Szok Ale podobno "ten" Mona Lisa kochaÂł siĂŞ z samym Leonardo. Kaszana do kwadratu! Teraz tylko wypatrywaĂŚ wiadomoÂści, Âże Zawisza Czarny, to w rzeczywistoÂści Czarna MaĂąka  DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2011, 22:59:07 wysłane przez krzysiek » Zapisane
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #417 : Luty 04, 2011, 23:00:56 »

Prawdopodobnie jak ja malowano, to byla w ciazy.
krzysiek
Gość
« Odpowiedz #418 : Luty 04, 2011, 23:05:01 »

Zdecydujcie siĂŞ dziewczyny co do pÂłci tej (tego) Mony Lisy, bo jeÂśli byÂł facetem, to ci¹¿a nie bardzo mi do tego pasuje. MoÂże miaÂł jakieÂś wzdĂŞcie?  DuÂży uÂśmiech
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #419 : Luty 04, 2011, 23:40:14 »

Krzysiu to moze miaÂł brzuszek piwny Chichot albo byÂł to Szwarceneger w ci¹¿y  DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #420 : Luty 04, 2011, 23:48:39 »

To mozna odczytac z twarzy.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #421 : Luty 04, 2011, 23:51:40 »

To mozna odczytac z twarzy.

Mam koleÂżankĂŞ ktĂłra odczytuje z oczu ,ale o twarzy nie sÂłyszaÂłam Chichot

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Sventer
Gość
« Odpowiedz #422 : Luty 04, 2011, 23:58:24 »

Francuska paĂąstwowa firma DCNS, wyspecjalizowana w budowie okrĂŞtĂłw wojennych, wpadÂła na pomysÂł budowania podwodnych elektrowni jÂądrowych. Firma ma zamiar opracowaĂŚ reaktor, przeznaczony do zatopieniu w morzu, ktĂłrzy bĂŞdzie przesyÂłaÂł energiĂŞ na wybrzeÂże.

Reaktory Flexblue majÂą zapewniĂŚ moc rzĂŞdu 50-250 megawatĂłw. BĂŞdzie on miaÂł postaĂŚ 100-metrowego cylindra o Âśrednicy okoÂło 15 metrĂłw. UrzÂądzenie bĂŞdzie umieszczane 80-100 metrĂłw pod wodÂą, w odlegÂłoÂści kilku kilometrĂłw od brzegu.

Szef DCNS mĂłwi, Âże taka lokalizacja zabezpieczy reaktory przed atakiem terrorystycznym. PomysÂł dobrze wpisuje siĂŞ w popularny ostatnio trend budowy niewielkich reaktorĂłw, takich jak Hydride Reactor Hyperiona czy mPower firmy Babcock and Wilcox.

DCNS ma nadziejĂŞ, Âże badania i prace projektowe zakoĂączÂą siĂŞ do roku 2016, kiedy to ma powstaĂŚ pierwszy prototypowy Flexblue.

http://wolnemedia.net/nauka/flexblue-podwodna-elektrownia-atomowa/
zochna
Gość
« Odpowiedz #423 : Luty 05, 2011, 15:08:32 »

Chanel Twoja koleÂżanka pewnie dlatego ma dar odczytywania z oczu - zgodnie z przysÂłowiem Âże  " oczy sÂą zwierciadÂłem duszy."

Sventer
Gość
« Odpowiedz #424 : Luty 05, 2011, 15:27:21 »

Strony: 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 35 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: