ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #400 : Styczeń 08, 2011, 22:37:04 » |
|
No popatrz, jak to czÂłowiek uczy siĂŞ przez caÂłe Âżycie… no i "starego wrĂłbla na plewy nie zÂłapiesz"…
|
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #402 : Styczeń 12, 2011, 11:14:24 » |
|
Dla wiernych zwolennikĂłw pch/mf powinna byĂŚ jakaÂś zniÂżka. Dla "ofiarodawcĂłw" dodatkowy rabat specjalny.
|
|
|
|
|
|
|
Betti
Gość
|
|
« Odpowiedz #403 : Styczeń 12, 2011, 11:20:37 » |
|
Nie napisano Âże tĂŞ wycieczkĂŞ organizuje pch/mf wiec dlaczego ta ironia?
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #404 : Styczeń 12, 2011, 12:15:11 » |
|
aaa, to w takim razie zniÂżek nie bĂŞdzie, nie ta wycieczka. OK. MoÂże i racja - pch/mf zapewne nie mieliby siĂŞ tam czym pochwaliĂŚ, bo czym? Szlakiem po zawieszonych pracach porzÂądkowych? Albo "tu krĂŞciÂłam wahadeÂłkiem"?
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
|
« Odpowiedz #405 : Styczeń 14, 2011, 20:37:26 » |
|
¯eby zrozumieÌ swój b³¹d i mieÌ szansê na poprawê? Jetem przekonany, ¿e dla bardzo wielu osób pobyt w wiêzieniu to prawdziwa tragedia, zapewne s¹ i tacy którzy czuj¹ siê tam ca³kiem swojsko. Nie zamierzam jednak wrzucaÌ wszystkich do jednego worka.
To wed³ug Ciebie jak przebiega granica pomiêdzy "sprawiedliwym" - za jakiego zapewne siê uwa¿asz - a "œmieciem" - czyli takim któremu w ¿yciu podwinê³a siê noga? Czy zale¿y to od konkretnego wymiaru wyroku? np. do 2 lat - ok, do 5-7 - Ÿle, a powy¿ej "œmieÌ"? W takim razie kto mia³by podj¹Ì siê "segregacji"? S¹d? Przecie¿ w zale¿noœci od sêdziego i adwokata te same czyny s¹ ró¿nie os¹dzane?
Szkoda, ¿e nie czyta³eœ moich wypowiedzi na przyk³ad w temacie "kara œmierci" bo tam jasno przedstawi³em swoje pogl¹dy i udowodni³em i s³usznoœÌ. Mo¿e wtedy zrozumia³ byœ mój powy¿szy post i nie oskar¿a³ byœ mnie o wrzucanie wszystkich do jednego worka! Bo to jest nie fair, mnóstwo razy pisa³em ¿e ka¿d¹ sprawê nale¿y sumiennie rozpatrzeÌ bior¹c pod uwagê wszystkie okolicznoœci które doprowadzi³y do zdarzenia w którym œmierÌ ponios³a niewinna osoba. Nie bêdê komentowa³ prowokacyjnych wpisów postkomunistycznych, lewackich forumowiczów ( którzy stanowi¹ tutaj wiêkszoœÌ) bo to nie ma sensu ¿adnego. Nie bêdê rozmawia³ z watah¹ popapraùców twierdz¹cych ze Hitler by³ niezbêdny, ¿e oczyœci³ ludzkoœÌ. Co tam jeszcze by³o? Aha, ¿e w polu te¿ s¹ potrzebne chwasty... Jak by to us³ysza³ rolnik to chyba zabi³ by œmiechem "inteligentnego" forumowicza z pok³adu Cheops. Wiem,¿e ka¿demu mo¿e siê powin¹Ì noga- rozumiem to. Ró¿nie to jest w ¿yciu. Wiem te¿ ¿e powinno siê dawaÌ drug¹ szansê. Ostatnio ogl¹da³em ( chyba w detektywach) tak¹ historiê- Ch³opak przeœladowany przez kolegów w szkole, dosta³ ultimatum albo zdobêdzie w ci¹gu dwóch dni dan¹ kwotê pieniêdzy ( nie pamiêtam ile dok³adnie, ale by³a to dosyÌ du¿a suma) albo "koledzy" zrobi¹ krzywdê jego siostrze. Ch³opak pod wp³ywem emocji rani³ bogatego znajomego w celu zdobycia pieniêdzy. Na szczêœcie znajomy prze¿y³ ( nie by³a to bardzo groŸna rana- chocia¿ w brzuch-mog³a byÌ œmiertelna przecie¿) Ale ch³opak bardzo ¿a³owa³, prosi³ pokrzywdzonego o wybaczenie, poszed³ na policjê. Dosta³ 2 lata w zawieszeniu na 5. Czy zas³uguje on na drug¹ szansê? Tak. Znajomy prze¿y³, ch³opak okaza³ skruchê, wiedzia³ ¿e zrobi³ Ÿle, myœlê ¿e na pewno wyjdzie na prost¹, Takim osobom warto pomagaÌ wróciÌ do ¿ycia, czy pomóc w szkole czy materialnie. Ale nie mo¿e byÌ tak ¿e utrzymuje siê przy ¿yciu 26 letniego bandytê, który porwa³ jad¹c¹ do szko³y 14 letni¹ dziewczynê, zgwa³ci³ j¹ a nastêpnie zabi³! ( Mówi¹ tu ostatnim bestialskim morderstwie w Polsce) Nic absolutnie nic go nie t³umaczy. Jest œmieciem, bezwartoœciowych cz³ekopodobnym zwierzêciem którego trzeba wyeliminowaÌ. To coœ nie zas³uguje na ¿ycie! Ciemna cela w wiêziennej piwnicy, sznur na szyjê, i czarna opaska na oczy. I komenda wykonania wyroku. Na tak¹ przysz³oœÌ zas³uguje ten "podcz³owiek" Dlaczego ma byÌ karmiony,pojony za moje pieni¹dze? Dlaczego ma mieÌ darmowy pobyt w cieple? Po co on ma ¿yÌ? ¯eby po 25 latach wyszed³ w wieku piêÌdziesiêciu lat i znowu zgwa³ci³ i zamordowa³ niewinne dziecko? Jeœli myœlicie inaczej to jesteœcie beznadziejni. I powinniœcie zamkn¹Ì siê na klucz w czterech œcianach we w³asnych domach i nie wychodziÌ z domu. Bo jesteœcie za g³upi ¿eby przebywaÌ wœród innych-normalnych ludzi. !!!!
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2011, 20:40:35 wysłane przez kamil771 »
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
|
« Odpowiedz #406 : Styczeń 14, 2011, 21:43:56 » |
|
Ta wycieczka do Egiptu ma super program. Nie jest tania, ale tych pieniedzy warta.
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
|
« Odpowiedz #407 : Styczeń 21, 2011, 20:41:37 » |
|
Arteq, jeÂżeli juÂż posÂądzasz mnie o pewnie rzeczy i prĂłbujesz przedstawiĂŚ mnie w zÂłym Âświetle ( myÂślĂŞ Âże robisz to specjalnie) to nie uciekaj tylko odnieÂś siĂŞ do mojej odpowiedzi na twoje insynuacje, bo nie wiem czy mam Ci jeszcze coÂś wyjaÂśniĂŚ,wytÂłumaczyĂŚ,czegoÂś jeszcze nie rozumiesz?
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #408 : Styczeń 21, 2011, 21:22:45 » |
|
Tak siĂŞ skÂłada, Âże przyglÂądam siĂŞ praktycznie wszystkim postom, a na podstawie Twoich wyÂłoniÂł mi siĂŞ konkretny obraz. Swojemu wizerunkowi najbardziej szkodzisz sam - postawÂą i treÂściami jakie prezentujesz. Co do wrzucania do jednego worka - niestety rĂłwnieÂż wiele razy dawaÂłeÂś temu wyraz - szczegĂłlnie w wypowiedziach na temat kobiet i dziewczyn. Rozumiem wszystko, takÂże to, Âże na TwojÂą postawĂŞ wpÂływa jakieÂś traumatyczne dla Twojej psychiki wydarzenie z udziaÂłem dziewczyny/kobiety. Nie rozumiem takÂże o jakie insynuacje mi zarzucasz - w moim komentarzu nie ma nic na TwĂłj temat - sÂą jedynie postawione pytania. SÂłowa "ÂśmieĂŚ" sam uÂżywasz wielokrotnie w okreÂślaniu pewnych osĂłb, wiĂŞc chyba nie twierdzisz, Âże to nie Twoje sÂłowa? JeÂżeli natomiast nie uwaÂżasz siĂŞ za sprawiedliwego to poprawiĂŞ post.
Napisa³em ju¿, ¿e forumowicze bêd¹ Ciê ignorowali bo nie potrafisz prowadziÌ dyskusji z minimum merytorycznoœci - z Twoich postów bije nienawiœÌ i czêsto l¿enie, czasami wulgaryzmy.
|
|
|
|
|
|
|
Betti
Gość
|
|
« Odpowiedz #409 : Styczeń 25, 2011, 21:20:29 » |
|
Tajemnicza zielona breja zalewa metropoliê. Co spada na miasto? To nie jest relacja z planu filmowego kolejnej czêœci komedii "Pogromcy duchów". Mieszkaùcy jednej z nowojorskich dzielnic maj¹ naprawdê twardy orzech do zgryzienia po tym, jak ich budynki zosta³y pokryte hektolitrami tajemniczej substancji nieznanego pochodzenia. Gêsta breja sp³ywa z dachów, a przydomowe trawniki dos³ownie w niej utonê³y. Na razie nie wiadomo nic ani na temat pochodzenia ¿ó³to-zielonkawej mazi, ani o jej sk³adzie chemicznym. W sprawie wszczête zosta³o ju¿ œledztwo. Do tego przykrego zdarzenia dosz³o w ubieg³y wtorek na obrze¿ach Nowego Jorku. Mieszkaùcy, których domostwa po³o¿one s¹ wzd³u¿ Washington Highway i Berryman Drive twierdz¹, ¿e pomiêdzy godzin¹ 9 rano a pó³noc¹, ich posiad³oœci sp³ynê³y papk¹ o ró¿nych odcieniach. MaŸ znalaz³a siê dos³ownie wszêdzie - na dachach, elewacjach, chodnikach i trawnikach. Zaniepokojeni lokatorzy twierdz¹, ¿e przy œcianach budynków uformowa³y siê charakterystyczne sople.Amerykaùska Federalna Administracja Lotnicza (FAA) natychmiast wszczê³a œledztwo w sprawie zdarzenia. Pierwsze podejrzenia mieszkaùców zosta³y skierowane bowiem na samolot. Zdaniem czêœci poszkodowanych, za incydent odpowiadaÌ mog³a bowiem substancja, która w Stanach Zjednoczonych okreœlana jest mianem "blue ice". Na mieszankê tê sk³adaj¹ siê zamro¿one ludzkie ekskrementy, które zrzucane s¹ z samolotów. Podejrzenia takie nie s¹ bezpodstawne - w latach 80-tych i 90-tych dosz³o bowiem do ponad 20 udokumentowanych przypadków tego typu. Na razie FAA odpiera podobne zarzuty - poinformowa³ dziennik "Daily Mail".Nowe œwiat³o rzuci³y na sprawê rewelacje jednej z mieszkanek, która podobnym problemem zosta³a dotkniêta w ubieg³ym roku. Kobieta zezna³a, ¿e ta paskudna ciecz mo¿e w rzeczywistoœci stanowiÌ odchody pochodz¹ce od mew. Kobieta ta wyjaœni³a, ¿e mewy ¿ywi¹ siê resztkami z pobliskiego baru szybkiej obs³ugi. Odpadki prowadz¹ rzekomo do rozstroju uk³adu pokarmowego ptaków" - powiedzia³a jedna z urzêdniczek zaanga¿owanych w œledztwo. G³ównym winowajc¹ mia³yby byÌ pozosta³oœci francuskich frytek, które wyrzucane s¹ w papierowych torebkach na znajduj¹cym siê tu¿ przy barze parkingu. Jeszcze innego zdania s¹ ornitolodzy, którzy uwa¿aj¹, ¿e na maŸ rzeczywiœcie mog¹ siê sk³adaÌ ptasie odchody, ale pochodz¹ce raczej od szpaków, które o tej porze roku zwykle ca³ymi stadami przelatuj¹ nad Nowym Jorkiem. Tymczasem eksperci wci¹¿ badaj¹ substancjê pod k¹tem chemicznym i biologicznym. http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,Tajemnicza-zielona-breja-zalewa-metropolie-Co-spada-na-miasto,wid,13069073,wiadomosc.html?ticaid=6baa6
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
|
« Odpowiedz #410 : Styczeń 27, 2011, 15:35:09 » |
|
Napisa³em ju¿, ¿e forumowicze bêd¹ Ciê ignorowali bo nie potrafisz prowadziÌ dyskusji z minimum merytorycznoœci - z Twoich postów bije nienawiœÌ i czêsto l¿enie, czasami wulgaryzmy.
Myœlê,¿e potrafiê prowadziÌ dyskusje z minimum "merytorycznoœci'' proszê pana, i to niektórych jak widzê bardzo boli ale có¿.... Ja w przeciwieùstwie do Ciebie nie mam ani czasu ani ochoty na niekoùcz¹ce siê rozmowy i przepychanki z pewnymi osobami z których i tak nic nie wynika. Wiem,¿e Ty to lubisz, uwielbiasz miesi¹cami jak ta katarynka gdakaÌ o jednym i tym samym ze swoimi kontr-rozmówcami (bez jednej to chyba ¿yÌ nie mo¿esz) a i tak stoicie ca³y czas w miejscu i ta wasza dysputa jest zupe³nie bezowocna i bezsensu. I jak Ci ju¿ mówi³em nie chce mi siê bawiÌ w kotka i myszkê, szkoda mi czasu i nerwów, a Ty skoro Ciê to raduje to nie odmawiaj sobie, nikt Ci nie zabrania przecie¿ tylko mniej troszkê zrozumienia dla innych. Rozumiem wszystko, tak¿e to, ¿e na Twoj¹ postawê wp³ywa jakieœ traumatyczne dla Twojej psychiki wydarzenie z udzia³em dziewczyny/kobiety.
Nie wiem jakie posiadasz wykszta³cenie,ale psychologiem to Ty na pewno nie jesteœ, heh Pud³o, Artek, pud³o. Obserwujê otaczaj¹cy mnie œwiat, ludzi, mam oczy szeroko otwarte, nie jestem wiêŸniem jakiœ bajkowych wyobra¿eù, nie opowiadam jakiœ nie stworzonych rzeczy,moja postawa,pogl¹dy nie bior¹ siê same z siebie, to rzeczywistoœÌ wspó³czesnego œwiata je kreuje. [/quote] Tak siê sk³ada, ¿e przygl¹dam siê praktycznie wszystkim postom, a na podstawie Twoich wy³oni³ mi siê konkretny obraz. Swojemu wizerunkowi najbardziej szkodzisz sam - postaw¹ i treœciami jakie prezentujesz. Co do wrzucania do jednego worka - niestety równie¿ wiele razy dawa³eœ temu wyraz - szczególnie w wypowiedziach na temat kobiet i dziewczyn.
KÂłamiesz, jesteÂś hipokrytÂą i tyle. Masz pewnie na myÂśli moje wypowiedzi na temat galerianek, prostytutek, incydent z PolaĂąskim i pewnie moje posty w temacie o aborcji. O czymÂś zapomniaÂłem? Wiesz,nie mam ochoty jeszcze raz to wszystko wykÂładaĂŚ, ale jedno Ci powiem; MOJE POGLÂĄDY W TYCH KWESTIACH NIE ZMIENIÂŁY SIĂ !! UwaÂżam je za sÂłuszne, i na pewno nie sÂą one czymÂś nadzwyczajnym, Rozumiemy siĂŞ? !
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
|
« Odpowiedz #411 : Styczeń 27, 2011, 18:50:15 » |
|
Jedwabny szlak by³ egipsk¹ autostrad¹? Wiedza Polaków o historii staro¿ytnoœci. Matura Historia staro¿ytnoœci to jedna z podstaw historycznej edukacji. W¹tki staro¿ytne przewijaj¹ siê przez wszystkie szczeble szko³y, równie¿ przez programy innych przedmiotów. ZnajomoœÌ historycznych faktów pozwala ³atwiej poj¹Ì wiele wydarzeù, które mia³y miejsce np. w œredniowieczu czy innych epokach historycznych. Jak to jednak ze szkoln¹ wiedz¹ bywa, coœ, czego uczymy siê pod przymusem, potrafi szybko ulecieÌ z g³owy. Po wiedzy zostaje "dziura", chocia¿ czasami zdarza siê, ¿e "pustog³owie" zostaje wype³nione inn¹ treœci¹. Czêsto niezgodn¹ z oryginalnymi informacjami, które wyparowa³y przez sito pamiêci. O ile z podaniem kto za³o¿y³ Rzym lub jak nazywano egipskich w³adców, k³opotów nie ma, to z innymi pytaniami zwi¹zane s¹ ju¿ spore problemy. Wiedza historyczna nierozerwalnie ³¹czy siê m.in. z wiedz¹ geograficzn¹. Zapewne ktoœ, kto uwa¿a, ¿e Tygrys i Eufrat p³yn¹ przez Rzym, niewiele wie o Mezopotamii. Co w ogóle ma w g³owie odpowiadaj¹cy, ¿e g³ównym szlakiem komunikacyjnym Egiptu by³ jedwabny szlak...? Nie próbujemy siê nawet domyœlaÌ! Wiedza o historii przydaje siê równie¿ ekonomistom. Tylko jakie szanse na biznesowy sukces ma odpowiadaj¹cy, ¿e pieni¹dze wymyœlili Faryzeusze (sic!), Kartagiùczycy lub Grecy? Od zapalonych sportowców mo¿na wymagaÌ choÌby minimalnej wiedzy z historii uwielbianej dyscypliny. Czy jednak fani sportu powinni twierdziÌ, ¿e olimpiada by³a okresem pomiêdzy igrzyskami? Edyp pokona³ Cheopsa. Staro¿ytnoœÌ skoùczy³a siê wraz z upadkiem Rzymu, ju¿ w ... 1450. Kartagina le¿a³a w Azji, a jej wódz zas³yn¹³ w bitwie z Babiloni¹. ZgodziÌ siê z tym mo¿na tylko pod warunkiem, ¿e Spartan pod Termopilami pokona³ Leonidas, ewentualnie Aleksander. Ten ostatni znany by³ przecie¿ - a przynajmniej takiej odpowiedzi udzielono - z w³adania Rzymem. Obejrzyj film na kolejnej stronie! 1/2 http://szkola.wp.pl/kat,108836,title,Wiedza-Polakow-o-historii-starozytnosci,wid,13068272,wiadomosc.html
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #412 : Styczeń 27, 2011, 19:54:03 » |
|
K³amiesz, jesteœ hipokryt¹ i tyle. Masz pewnie na myœli moje wypowiedzi na temat galerianek, prostytutek, incydent z Polaùskim i pewnie moje posty w temacie o aborcji. O czymœ zapomnia³em? Wiesz,nie mam ochoty jeszcze raz to wszystko wyk³adaÌ, ale jedno Ci powiem; MOJE POGL¥DY W TYCH KWESTIACH NIE ZMIENI£Y SIà !! Nie twierdzê, ¿e siê zmieni³y. Twierdzê - na podstawie Twoich wypowiedzi, zarówno treœci jak i formy - ¿e Twoje zachowanie, pogl¹dy nie s¹ normalne i w tym zakresie nosz¹ znamiona uprzedzeù i rozchwiania. Nie zarzucaj mi k³amstwa bo ka¿dy psycholog tak w³aœnie okreœli Twój profil, czy we to wierzysz czy nie, nie wp³ywa na to. ByÌ mo¿e z pewnych rzeczy nie zdajesz sobie nawet sprawy. Zreszt¹, wielu forumowiczów dawa³o temu zdanie. Uwa¿am je za s³uszne, i na pewno nie s¹ one czymœ nadzwyczajnym,Rozumiemy siê?! Ale¿ oczywiœcie wiem, ¿e jesteœ przeœwiadczony o w³asnej nieomylnoœci pogl¹dów, jednak szczerze ¿yczê abyœ nabra³ w nich wiêcej pokory i zrozumienia. Twój sposób oceny tak¿e nie jest czymœ odkrywczym. Natomiast nie rozumiemy siê i jak widzê nie zrozumiemy. G³osu podnosiÌ nie musisz, nawet jak z trudem przychodzi Ci us³yszenie s³ów krytyki czy te¿ wys³owienie siê w rozmowie z oponentem.
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
|
« Odpowiedz #413 : Styczeń 27, 2011, 20:23:41 » |
|
Nie zarzucaj mi kÂłamstwa bo kaÂżdy psycholog tak wÂłaÂśnie okreÂśli TwĂłj profil, czy we to wierzysz czy nie, nie wpÂływa na to. ByĂŚ moÂże z pewnych rzeczy nie zdajesz sobie na
W takim razie proszĂŞ o zacytowanie moich konkretnych wypowiedzi w ktĂłrych wrzucam wszystkich do jednego worka (a to mi zarzuciÂłeÂś) proszĂŞ rĂłwnieÂż o wskazanie moich postĂłw w ktĂłrych sÂą ''znamiona uprzedzeĂą''. JesteÂś przecieÂż mistrzem merytorycznej dyskusji i nie powinieneÂś mieĂŚ z tym problemu; czekam
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
|
« Odpowiedz #414 : Styczeń 27, 2011, 20:34:00 » |
|
Drodzy Panowie, tê czêœÌ dyskusji przenieœcie do tego w¹tku: http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=3966.0Pomimo, i¿ jest to "W¹tek oftopowy" to jednak i tu powinniœmy przestrzegaÌ pewnych regu³.
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Betti
Gość
|
|
« Odpowiedz #415 : Luty 04, 2011, 19:56:06 » |
|
WÂłaÂśnie oglÂądaÂłam w telewizji w dzienniku Âże pomoc Mona Lisa to mĂŞÂżczyzna
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2011, 19:56:25 wysłane przez Betti »
|
|
|
|
|
krzysiek
Gość
|
|
« Odpowiedz #416 : Luty 04, 2011, 22:58:50 » |
|
Jaka szkoda! Tak siĂŞ w niej kochaÂłem Ale podobno "ten" Mona Lisa kochaÂł siĂŞ z samym Leonardo. Kaszana do kwadratu! Teraz tylko wypatrywaĂŚ wiadomoÂści, Âże Zawisza Czarny, to w rzeczywistoÂści Czarna MaĂąka
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2011, 22:59:07 wysłane przez krzysiek »
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
|
« Odpowiedz #417 : Luty 04, 2011, 23:00:56 » |
|
Prawdopodobnie jak ja malowano, to byla w ciazy.
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Gość
|
|
« Odpowiedz #418 : Luty 04, 2011, 23:05:01 » |
|
Zdecydujcie siê dziewczyny co do p³ci tej (tego) Mony Lisy, bo jeœli by³ facetem, to ci¹¿a nie bardzo mi do tego pasuje. Mo¿e mia³ jakieœ wzdêcie?
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
|
« Odpowiedz #419 : Luty 04, 2011, 23:40:14 » |
|
Krzysiu to moze mia³ brzuszek piwny albo by³ to Szwarceneger w ci¹¿y
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Rafaela
Gość
|
|
« Odpowiedz #420 : Luty 04, 2011, 23:48:39 » |
|
To mozna odczytac z twarzy.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
|
« Odpowiedz #421 : Luty 04, 2011, 23:51:40 » |
|
To mozna odczytac z twarzy.
Mam koleÂżankĂŞ ktĂłra odczytuje z oczu ,ale o twarzy nie sÂłyszaÂłam
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Sventer
Gość
|
|
« Odpowiedz #422 : Luty 04, 2011, 23:58:24 » |
|
Francuska paĂąstwowa firma DCNS, wyspecjalizowana w budowie okrĂŞtĂłw wojennych, wpadÂła na pomysÂł budowania podwodnych elektrowni jÂądrowych. Firma ma zamiar opracowaĂŚ reaktor, przeznaczony do zatopieniu w morzu, ktĂłrzy bĂŞdzie przesyÂłaÂł energiĂŞ na wybrzeÂże. Reaktory Flexblue majÂą zapewniĂŚ moc rzĂŞdu 50-250 megawatĂłw. BĂŞdzie on miaÂł postaĂŚ 100-metrowego cylindra o Âśrednicy okoÂło 15 metrĂłw. UrzÂądzenie bĂŞdzie umieszczane 80-100 metrĂłw pod wodÂą, w odlegÂłoÂści kilku kilometrĂłw od brzegu. Szef DCNS mĂłwi, Âże taka lokalizacja zabezpieczy reaktory przed atakiem terrorystycznym. PomysÂł dobrze wpisuje siĂŞ w popularny ostatnio trend budowy niewielkich reaktorĂłw, takich jak Hydride Reactor Hyperiona czy mPower firmy Babcock and Wilcox. DCNS ma nadziejĂŞ, Âże badania i prace projektowe zakoĂączÂą siĂŞ do roku 2016, kiedy to ma powstaĂŚ pierwszy prototypowy Flexblue. http://wolnemedia.net/nauka/flexblue-podwodna-elektrownia-atomowa/
|
|
|
|
|
|
|
zochna
Gość
|
|
« Odpowiedz #423 : Luty 05, 2011, 15:08:32 » |
|
Chanel Twoja koleÂżanka pewnie dlatego ma dar odczytywania z oczu - zgodnie z przysÂłowiem Âże " oczy sÂą zwierciadÂłem duszy."
|
|
|
|
|
|
|
Sventer
Gość
|
|
« Odpowiedz #424 : Luty 05, 2011, 15:27:21 » |