Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 18:40:56

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Najwiêkszy Szwindel - Globalne Ocieplenie  (Przeczytany 110884 razy)
0 u¿ytkowników i 10 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #25 : Styczeñ 29, 2009, 01:26:12 »

No có¿, gdyby tak potraktowaæ Uk³ad S³oneczny jako jeden z elementów wiêkszego uk³adu , który ma swoje  "S³oñce" to Kiara pisze z sensem . Mniejsza o s³owa, pojêcia i skalê  - w koñcu wszystko jest ze sob± fraktalnie po³±czone . A wiadomo ,¿e fraktal to takie  samo odwzorowanie  na poziomie atomu , jak i w skali Galaktyki  .. w czym wiêc problem  Du¿y u¶miech ?
tom1ek

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 47

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 946

yeah! ;)

« Odpowiedz #26 : Styczeñ 29, 2009, 09:24:45 »

No cóż, gdyby tak potraktować Układ Słoneczny jako jeden z elementów większego układu , który ma swoje  "Słońce" to Kiara pisze z sensem . Mniejsza o słowa, pojęcia i skalę  - w końcu wszystko jest ze sobą fraktalnie połączone . A wiadomo ,że fraktal to takie  samo odwzorowanie  na poziomie atomu , jak i w skali Galaktyki  .. w czym więc problem  Du¿y u¶miech ?
SmileyCentral.com" border="0 SmileyCentral.com" border="0 SmileyCentral.com" border="0

Wątpię, żeby heliosfera zniknęła całkowicie, ale jej osłabnięcie, jest faktycznie potrzebne do duchowej przemiany. Na razie NASA mówi, że w ciągu ostatnich 10 lat zmniejszyła się o 25%, gdzieś w innych źródłach widziałem że o 40%. Zobaczymy, co będzie dalej.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 29, 2009, 09:24:57 wys³ane przez tom1ek » Zapisane

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Styczeñ 29, 2009, 10:37:45 »

No có¿, gdyby tak potraktowaæ Uk³ad S³oneczny jako jeden z elementów wiêkszego uk³adu , który ma swoje  "S³oñce" to Kiara pisze z sensem . Mniejsza o s³owa, pojêcia i skalê (..)
Nie East. Nie mo¿na tolerowaæ robienia ludziom wody z mózgu. Kiara pisze wyra¼nie: "Poniewaz od wiekow wpisano w nas informacje iz mamy sie bac promieni slonecznych, nosic okulary ktore nas chronia przed nimi, tak myslimy i tam postepujemy"
Uwa¿asz, ¿e te noszenie okularów odnosi siê do jakiego¶ innego s³oñca poza naszym Uk³adem S³onecznym?
Wyra¼nie chodzi o nasze s³oñce...
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #28 : Styczeñ 29, 2009, 12:11:06 »

Do wszystkich slonc , ktorych promieniowane dociera do nas z kosmosu, a byc moze nie tylko o to chodzi.Informacja dotrze do nas i tak i tak

Kiara U¶miech U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #29 : Styczeñ 29, 2009, 15:09:12 »

Bzdura. Proponujê zafundowaæ Kiarze jednodniowy [wystarczy] pobyt na ¶rodku pustyni, na piachu - w samym stroju bikini - ciekawe jakie wyci±gnie wnioski?
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #30 : Styczeñ 29, 2009, 18:19:07 »

Gdyby Kiara i jej protopla¶ci przebywali na tej pustyni od wielu pokoleñ, to nic by jej nie by³o...

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #31 : Styczeñ 29, 2009, 18:59:27 »

Gdyby Kiara i jej protopla¶ci przebywali na tej pustyni od wielu pokoleñ, to nic by jej nie by³o...

Innymi s³owy, TERAZ by³oby to dla cz³owieka szkodliwe. Wiêc jednak nie jest to spisek dezinformacji, a rozs±dne rady, by siê nie wystawiaæ na dzia³anie s³oñca zbyt mocno ;]
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #32 : Styczeñ 29, 2009, 19:11:47 »

W klimacie jakim ¿yjê nie unikam s³oñca, nie stosujê filtrów ani okularów.
Marketingowe chwyty na temat szkodliwo¶ci s³oñca do mnie nie docieraj±. Lubiê wyle¿eæ siê na s³oñcu i odbieraæ jego ciep³o.
Co nie znaczy ¿e wszyscy musz± lubiæ to co ja, s± ludzie którzy nie mog± ¿yæ bez okularów, kremów z filtrem i innych gad¿etów wspomagaj±cych ich zewnêtrzny wizerunek.

Loukas
Go¶æ
« Odpowiedz #33 : Styczeñ 29, 2009, 19:52:22 »

Có¿... ja jednak w trosce o mój przestrzennie najbardziej rozwiniêty organ i stosuje filtry i nosze okulary (no, przynajmniej nosi³bym, gdyby nie to, ¿e ci±gle je gdzie¶ zostawiam przez roztargnienie...). Szkodliwy wp³yw pewnych rodzajów promieniowania na skórê jest udowodniony i jako taki naprawdê niepodwazalny. Nie chodzi tu nawet o tak ekstremalne sprawy, jak czyrak czy inne zmiany nowotworowe... ot, po prostu szybsze starzenie siê skóry i inne nieprzyjemne zjawiska oko³okosmetyczne. Zreszta nie podoba mi siê specjalnie opalenizna... to takie ch³opskie Mrugniêcie
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #34 : Styczeñ 29, 2009, 20:00:44 »

Tu nie chodzi o opalanie siê, tylko w ogóle "wychodzenie na s³oñce". Poobserwujcie, jak biali ludzie w Afryce siê ubieraj±.
A co do szkodliwo¶ci dla oczu - wszystko, co w nadmiarze i z przesad± szkodzi. Ale si³a sugestii te¿ jest ogromna! To tak jak z bólem u dentysty. Robiono badania, z których wynika³o, ¿e osoby nastawione na brak bólu nie odczuwa³y go, albo w nieznacznym stopnoiu go odczuwa³y. A ci, którzy szli na zabieg z panicznym strachem i nastawieniem na ból - odczuwa³y du¿y ból.
Ja siê s³oñca nie obawiam. Kremy stosujê na basenie w lecie, bo przez resztê pór roku chodze okryta ubraniem i mam bardzo bia³a skórê, ale gdyby tylko ten klimat tu by³ cieplejszy... ech! A okulary przeciws³oneczne noszê czasem g³ównie po to, by choæ trochê zniwelowaæ zmarszczki na czole i wokó³ oczu :-)
Generalnie jednak s³oñce to samo zdrowie i chyba ka¿dy lekarz Ci to powie!
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #35 : Styczeñ 29, 2009, 20:06:02 »

Jedyna rzecz na ktora naprawde warto uwazac na sloncu to poparzenie, z tym sie zdodze. z tego powodu ludzie powinni wedlog swojej wrazliwosci dozowac sobie slonce.Trzeba sie do niego przyzwyczajac, gdy praktycznie caly czas chronimy sie przed nim, to tez prawda. Ale istnieje bardzo wiele mitow o jego szkodliwosci, i to nie jest prawda. Ja bez problemu patrze w slonce w zenicie, co zauwazylam? Wzrok sie poprawia, wyostrza, swiatlo sloneczne przechodzi przez siatkowke do calego organizmu , wplywa pozytywnie na jego prace.
Ale jezeli ktos czuje iz mu nie sluzy, niech slucha siebie, bo sa i tacy w srod nas, dla ktorych wewnetrzne rozswietlenie nie jest norma zycia.

Kiara U¶miech U¶miech
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #36 : Styczeñ 29, 2009, 20:10:48 »

Ja te¿ patrzê w s³oñce i ³adujê wtedy swoje "akumulatory" :-)
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #37 : Styczeñ 29, 2009, 20:47:35 »

Oczy, jak tu kto¶ pokaza³, s± czrnymi dziurami wch³aniaj±cymi energie, to najsilniejsze energetycznie punkty w ciele cz³owieka.

Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #38 : Styczeñ 29, 2009, 22:12:08 »

trochê odbiegnê od tematu, zamieszczaj±c w tym w±tku ten link. Warto wys³uchaæ:

http://www.youtube.com/watch?v=kn_ZbeKGlX4
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #39 : Luty 04, 2009, 17:33:46 »

http://wiadomosci.onet.pl/1907779,16,co2_przyspieszy_globalne_ocieplenie_ale_jeszcze_nie_teraz,item.html
east
Go¶æ
« Odpowiedz #40 : Luty 17, 2009, 00:04:48 »

Najbardziej bawi mnie to zdanie "W przypadku niewystarczaj±cego zmniejszenia produkcji gazu nale¿y szukaæ rozwi±zañ w magazynowaniu CO2. Jako przyk³ady mo¿liwych "zbiorników" brytyjscy badacze wymieniaj± nieczynne kopalnie oraz przestrzenie pod dnem morza."
Jak zwykle cz³owiek musi przekombinowaæ .
A rozwi±zanie jest proste :-) 
Najlepszymi "absorberami" CO2 s± ro¶liny . Wystarczy przestaæ wycinaæ lasy tropikalne , a dodatkowo - zalegalizowaæ i sadziæ  konopie indyjskie wzd³ó¿ autostrad i dróg - one poch³aniaj± kosmiczne ilo¶ci CO2 , co ka¿dy hodowca potwierdzi ( ja siê do nich nie zaliczam oczywi¶cie )  ;-) hehe
mona11
Go¶æ
« Odpowiedz #41 : Luty 19, 2009, 22:36:25 »

Przepraszam serdecznie, ale czy sugerujecie i¿ o¶lepniêcie jest pozytywnym skutkiem pobierania energii od s³oñca przez oczy, czy mo¿e wymy¶limy bariery energetyczne?

Kiedy spojrzê na s³oñce w zenicie, w miejscu gdzie by³o s³oñce tworzy mi siê ciemniejsza plama i wodzê j± po 'obrazie' i nie moge zidentyfikowaæ obrazu ju¿, a reszta kolorów zdaje siê przesycona wtedy, kilka chwil i obraz wraca do normy :E
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2009, 22:37:55 wys³ane przez mona11 » Zapisane
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #42 : Luty 19, 2009, 22:56:59 »

Ja siê patrzê w s³oñce, niekoniecznie w zenicie, i nie ¶lepnê, lecz wprost przeciwnie.
mona11
Go¶æ
« Odpowiedz #43 : Luty 19, 2009, 23:02:45 »

Tak wiemy Lucyno, ³adujesz akumulatorki.

Proszê wyja¶nijcie mi dlaczego jedni od tego ¶lepn±, powoli trac± wzrok a wy cudownie nie, na dodatek czerpiecie z tego inne pozytywne rzeczy.
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2009, 23:05:13 wys³ane przez mona11 » Zapisane
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #44 : Luty 19, 2009, 23:43:23 »

Mo¿e to zale¿y od wiary, bo patrz±c w s³oñce nie bojê siê, ¿e o¶lepnê, lecz wierzê, ¿e nape³niam siê bosk± energi±.
Nie znam nikogo, kto by ¶lepn±³ od s³oñca.
Zapalenia spojówek i te rzeczy zdarzaj± siê, ale mog± byæ tego ró¿ne przyczyny.
Generalnie, z duchowego punktu widzenia, g³uchota i ¶lepota maj± podobne przyczyny duchowe (przyczyny fizyczne to w³a¶ciwie ju¿ tylko skutki): zamkniêcie siê na ¶wiat, ludzi, mi³o¶æ etc.
tom1ek

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 47

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 946

yeah! ;)

« Odpowiedz #45 : Luty 20, 2009, 11:01:01 »

ja patrz±c na s³oñce te¿ nie ¶lepnê, ale nie jest to szczególnie ³atwe

Mog³em raz patrzeæ na s³oñce nawet bez ¿adnego mru¿enia oczu, ale to by³o wtedy jak przywo³a³em do siebie energiê rei-ki

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #46 : Luty 20, 2009, 12:12:30 »

Owszem nie jest latwe ale mozna sie nauczyc  patrzac w roznych godzinach po trochu. Najwiecej energii od slnca otrzymujemy o swicie jak ono wstaje, ale my tez musimy wstac o tej porze.... U¶miech U¶miech

Kiara U¶miech U¶miech
Nebulitos
Go¶æ
« Odpowiedz #47 : Luty 24, 2009, 18:13:45 »

Jednak co¶ jest nie tak z tym CO2 skoro tak siê sta³o. Przypadek?... Czy co¶ chc± ukryæ?

NASA straci³a satelitê do pomiarów CO2
www.twojapogoda.pl
(24.02.2009/17:27) - Katastrof± zakoñczy³a siê misja satelity OCO, której celem by³o monitorowanie stê¿enia dwutlenku wêgla w ziemskiej atmosferze. Dzisiaj rano czasu polskiego z bazy wojskowej Vandenberg w Kalifornii nast±pi³o wystrzelenie satelity za pomoc± rakiety no¶nej Taurus-XL. Satelita mia³ trafiæ na orbitê oko³opolarn±, jednak po kilku minutach od startu jego szcz±tki spad³y w rejonie Antarktyki. Wed³ug wstêpnych analiz wykonanych przez in¿ynierów z NASA misja nie powiod³a siê, poniewa¿ od rakiety nie od³±czy³a siê os³ona aerodynamiczna, która mia³a za zadanie chroniæ satelitê OCO przed uszkodzeniem w trakcie przechodzenia przez atmosferê. Os³ona wed³ug planów mia³a siê od³±czyæ na wysoko¶ci 150-200 kilometrów, kiedy wp³yw atmosfery na satelitê by³ ju¿ znikomy. Jednak tak siê nie sta³o i satelita uleg³ powa¿nemu uszkodzeniu. NASA utopi³a w nieudanej misji a¿ 280 milionów dolarów. Misja satelity OCO by³ jednym z najbardziej oczekiwanych wydarzeñ ostatnich miesiêcy. Satelita mia³ dostarczyæ bezcennych danych na temat skali emisji dwutlenku wêgla, czyli podstawowego gazu cieplarnianego uwa¿anego za kluczowy element w procesie globalnego ocieplenia. Na szczê¶cie jeszcze nie wszystko w tej materii jest stracone, poniewa¿ w styczniu Japoñska Agencja Eksploracji Przestrzeni Kosmicznej (JAXA) wys³a³a na orbitê satelitê GOSAT, którego g³ównym zadaniem jest ¶ledzenie stê¿enia dwutlenku wêgla i metanu dla 56 tysiêcy lokacji na ca³ej Ziemi. Dane s± zbierane jednak tylko i wy³±cznie wtedy, gdy niebo nad badanym obszarem jest zupe³nie pozbawione chmur. Tylko wtedy pomiary s± rzetelne. Japoñscy naukowcy chc± rozwiaæ wszelkie w±tpliwo¶ci na temat tego, kto na naszej planecie emituje najwiêksze ilo¶ci gazów odpowiadaj±cych za ocieplanie siê klimatu. Satelita GOSAT bêdzie pracowaæ na orbicie przez 5 lat, a pierwsze wstêpne dane na temat stê¿enia gazów cieplarnianych w ziemskiej atmosferze dostarczy ju¿ w kwietniu lub maju. Naukowcy maj± nadziejê, ¿e pierwsze pe³ne dane za ca³y 2009 rok uda siê przedstawiæ na grudniowej konferencji klimatycznej w duñskiej Kopenhadze. Po zakoñczeniu pracy satelity w 2014 roku naukowcy bêd± dysponowaæ danymi, które przekazane zostan± miêdzy innymi ekspertom ONZ-owskiego Miêdzyrz±dowego Panelu ds. Zmian Klimatycznych (IPCC), na podstawie których powstan± najnowsze raporty na temat przysz³o¶ci ziemskiego klimatu. www.twojapogoda.pl
memphis
Go¶æ
« Odpowiedz #48 : Marzec 23, 2009, 21:35:46 »

Cos nowego w temacie :
http://wiadomosci.onet.pl/1939257,12,item.html
Hans Olo
Go¶æ
« Odpowiedz #49 : Marzec 24, 2009, 09:03:57 »

Hehe. Al Gore jest na szczê¶cie tylko cz³owiekiem i nawet nie wie, kiedy natura mu roz... ca³y interes.
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: