Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 17:02:58

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: NajwiĂŞkszy Szwindel - Globalne Ocieplenie  (Przeczytany 114516 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
east
Gość
« Odpowiedz #25 : Styczeń 29, 2009, 01:26:12 »

No có¿, gdyby tak potraktowaĂŚ UkÂład SÂłoneczny jako jeden z elementĂłw wiĂŞkszego ukÂładu , ktĂłry ma swoje  "SÂłoĂące" to Kiara pisze z sensem . Mniejsza o sÂłowa, pojĂŞcia i skalĂŞ  - w koĂącu wszystko jest ze sobÂą fraktalnie po³¹czone . A wiadomo ,Âże fraktal to takie  samo odwzorowanie  na poziomie atomu , jak i w skali Galaktyki  .. w czym wiĂŞc problem  DuÂży uÂśmiech ?
tom1ek

GaduÂła

Punkty Forum (pf): 47

yeah! ;)

« Odpowiedz #26 : Styczeń 29, 2009, 09:24:45 »

No cóż, gdyby tak potraktować Układ Słoneczny jako jeden z elementów większego układu , który ma swoje  "Słońce" to Kiara pisze z sensem . Mniejsza o słowa, pojęcia i skalę  - w końcu wszystko jest ze sobą fraktalnie połączone . A wiadomo ,że fraktal to takie  samo odwzorowanie  na poziomie atomu , jak i w skali Galaktyki  .. w czym więc problem  DuÂży uÂśmiech ?
SmileyCentral.com" border="0 SmileyCentral.com" border="0 SmileyCentral.com" border="0

Wątpię, żeby heliosfera zniknęła całkowicie, ale jej osłabnięcie, jest faktycznie potrzebne do duchowej przemiany. Na razie NASA mówi, że w ciągu ostatnich 10 lat zmniejszyła się o 25%, gdzieś w innych źródłach widziałem że o 40%. Zobaczymy, co będzie dalej.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 29, 2009, 09:24:57 wysłane przez tom1ek » Zapisane

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych UÂśmiech
Leszek
Gość
« Odpowiedz #27 : Styczeń 29, 2009, 10:37:45 »

No có¿, gdyby tak potraktowaĂŚ UkÂład SÂłoneczny jako jeden z elementĂłw wiĂŞkszego ukÂładu , ktĂłry ma swoje  "SÂłoĂące" to Kiara pisze z sensem . Mniejsza o sÂłowa, pojĂŞcia i skalĂŞ (..)
Nie East. Nie moÂżna tolerowaĂŚ robienia ludziom wody z mĂłzgu. Kiara pisze wyraÂźnie: "Poniewaz od wiekow wpisano w nas informacje iz mamy sie bac promieni slonecznych, nosic okulary ktore nas chronia przed nimi, tak myslimy i tam postepujemy"
UwaÂżasz, Âże te noszenie okularĂłw odnosi siĂŞ do jakiegoÂś innego sÂłoĂąca poza naszym UkÂładem SÂłonecznym?
WyraÂźnie chodzi o nasze sÂłoĂące...
Kiara
Gość
« Odpowiedz #28 : Styczeń 29, 2009, 12:11:06 »

Do wszystkich slonc , ktorych promieniowane dociera do nas z kosmosu, a byc moze nie tylko o to chodzi.Informacja dotrze do nas i tak i tak

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #29 : Styczeń 29, 2009, 15:09:12 »

Bzdura. ProponujĂŞ zafundowaĂŚ Kiarze jednodniowy [wystarczy] pobyt na Âśrodku pustyni, na piachu - w samym stroju bikini - ciekawe jakie wyciÂągnie wnioski?
Thotal
Gość
« Odpowiedz #30 : Styczeń 29, 2009, 18:19:07 »

Gdyby Kiara i jej protoplaÂści przebywali na tej pustyni od wielu pokoleĂą, to nic by jej nie byÂło...

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #31 : Styczeń 29, 2009, 18:59:27 »

Gdyby Kiara i jej protoplaÂści przebywali na tej pustyni od wielu pokoleĂą, to nic by jej nie byÂło...

Innymi sÂłowy, TERAZ byÂłoby to dla czÂłowieka szkodliwe. WiĂŞc jednak nie jest to spisek dezinformacji, a rozsÂądne rady, by siĂŞ nie wystawiaĂŚ na dziaÂłanie sÂłoĂąca zbyt mocno ;]
Thotal
Gość
« Odpowiedz #32 : Styczeń 29, 2009, 19:11:47 »

W klimacie jakim ÂżyjĂŞ nie unikam sÂłoĂąca, nie stosujĂŞ filtrĂłw ani okularĂłw.
Marketingowe chwyty na temat szkodliwoÂści sÂłoĂąca do mnie nie docierajÂą. LubiĂŞ wyleÂżeĂŚ siĂŞ na sÂłoĂącu i odbieraĂŚ jego ciepÂło.
Co nie znaczy Âże wszyscy muszÂą lubiĂŚ to co ja, sÂą ludzie ktĂłrzy nie mogÂą ÂżyĂŚ bez okularĂłw, kremĂłw z filtrem i innych gadÂżetĂłw wspomagajÂących ich zewnĂŞtrzny wizerunek.

Loukas
Gość
« Odpowiedz #33 : Styczeń 29, 2009, 19:52:22 »

Có¿... ja jednak w trosce o mój przestrzennie najbardziej rozwiniêty organ i stosuje filtry i nosze okulary (no, przynajmniej nosi³bym, gdyby nie to, ¿e ci¹gle je gdzieœ zostawiam przez roztargnienie...). Szkodliwy wp³yw pewnych rodzajów promieniowania na skórê jest udowodniony i jako taki naprawdê niepodwazalny. Nie chodzi tu nawet o tak ekstremalne sprawy, jak czyrak czy inne zmiany nowotworowe... ot, po prostu szybsze starzenie siê skóry i inne nieprzyjemne zjawiska oko³okosmetyczne. Zreszta nie podoba mi siê specjalnie opalenizna... to takie ch³opskie Mrugniêcie
Lucyna D.
Gość
« Odpowiedz #34 : Styczeń 29, 2009, 20:00:44 »

Tu nie chodzi o opalanie siĂŞ, tylko w ogĂłle "wychodzenie na sÂłoĂące". Poobserwujcie, jak biali ludzie w Afryce siĂŞ ubierajÂą.
A co do szkodliwoÂści dla oczu - wszystko, co w nadmiarze i z przesadÂą szkodzi. Ale siÂła sugestii teÂż jest ogromna! To tak jak z bĂłlem u dentysty. Robiono badania, z ktĂłrych wynikaÂło, Âże osoby nastawione na brak bĂłlu nie odczuwaÂły go, albo w nieznacznym stopnoiu go odczuwaÂły. A ci, ktĂłrzy szli na zabieg z panicznym strachem i nastawieniem na bĂłl - odczuwaÂły duÂży bĂłl.
Ja siê s³oùca nie obawiam. Kremy stosujê na basenie w lecie, bo przez resztê pór roku chodze okryta ubraniem i mam bardzo bia³a skórê, ale gdyby tylko ten klimat tu by³ cieplejszy... ech! A okulary przeciws³oneczne noszê czasem g³ównie po to, by choÌ trochê zniwelowaÌ zmarszczki na czole i wokó³ oczu :-)
Generalnie jednak sÂłoĂące to samo zdrowie i chyba kaÂżdy lekarz Ci to powie!
Kiara
Gość
« Odpowiedz #35 : Styczeń 29, 2009, 20:06:02 »

Jedyna rzecz na ktora naprawde warto uwazac na sloncu to poparzenie, z tym sie zdodze. z tego powodu ludzie powinni wedlog swojej wrazliwosci dozowac sobie slonce.Trzeba sie do niego przyzwyczajac, gdy praktycznie caly czas chronimy sie przed nim, to tez prawda. Ale istnieje bardzo wiele mitow o jego szkodliwosci, i to nie jest prawda. Ja bez problemu patrze w slonce w zenicie, co zauwazylam? Wzrok sie poprawia, wyostrza, swiatlo sloneczne przechodzi przez siatkowke do calego organizmu , wplywa pozytywnie na jego prace.
Ale jezeli ktos czuje iz mu nie sluzy, niech slucha siebie, bo sa i tacy w srod nas, dla ktorych wewnetrzne rozswietlenie nie jest norma zycia.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Lucyna D.
Gość
« Odpowiedz #36 : Styczeń 29, 2009, 20:10:48 »

Ja teÂż patrzĂŞ w sÂłoĂące i ÂładujĂŞ wtedy swoje "akumulatory" :-)
Thotal
Gość
« Odpowiedz #37 : Styczeń 29, 2009, 20:47:35 »

Oczy, jak tu ktoÂś pokazaÂł, sÂą czrnymi dziurami wchÂłaniajÂącymi energie, to najsilniejsze energetycznie punkty w ciele czÂłowieka.

Dariusz
Gość
« Odpowiedz #38 : Styczeń 29, 2009, 22:12:08 »

trochĂŞ odbiegnĂŞ od tematu, zamieszczajÂąc w tym wÂątku ten link. Warto wysÂłuchaĂŚ:

http://www.youtube.com/watch?v=kn_ZbeKGlX4
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #39 : Luty 04, 2009, 17:33:46 »

http://wiadomosci.onet.pl/1907779,16,co2_przyspieszy_globalne_ocieplenie_ale_jeszcze_nie_teraz,item.html
east
Gość
« Odpowiedz #40 : Luty 17, 2009, 00:04:48 »

Najbardziej bawi mnie to zdanie "W przypadku niewystarczajÂącego zmniejszenia produkcji gazu naleÂży szukaĂŚ rozwiÂązaĂą w magazynowaniu CO2. Jako przykÂłady moÂżliwych "zbiornikĂłw" brytyjscy badacze wymieniajÂą nieczynne kopalnie oraz przestrzenie pod dnem morza."
Jak zwykle czÂłowiek musi przekombinowaĂŚ .
A rozwiÂązanie jest proste :-) 
Najlepszymi "absorberami" CO2 sÂą roÂśliny . Wystarczy przestaĂŚ wycinaĂŚ lasy tropikalne , a dodatkowo - zalegalizowaĂŚ i sadziĂŚ  konopie indyjskie wzd³ó¿ autostrad i drĂłg - one pochÂłaniajÂą kosmiczne iloÂści CO2 , co kaÂżdy hodowca potwierdzi ( ja siĂŞ do nich nie zaliczam oczywiÂście )  ;-) hehe
mona11
Gość
« Odpowiedz #41 : Luty 19, 2009, 22:36:25 »

Przepraszam serdecznie, ale czy sugerujecie iÂż oÂślepniĂŞcie jest pozytywnym skutkiem pobierania energii od sÂłoĂąca przez oczy, czy moÂże wymyÂślimy bariery energetyczne?

Kiedy spojrzĂŞ na sÂłoĂące w zenicie, w miejscu gdzie byÂło sÂłoĂące tworzy mi siĂŞ ciemniejsza plama i wodzĂŞ jÂą po 'obrazie' i nie moge zidentyfikowaĂŚ obrazu juÂż, a reszta kolorĂłw zdaje siĂŞ przesycona wtedy, kilka chwil i obraz wraca do normy :E
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2009, 22:37:55 wysłane przez mona11 » Zapisane
Lucyna D.
Gość
« Odpowiedz #42 : Luty 19, 2009, 22:56:59 »

Ja siĂŞ patrzĂŞ w sÂłoĂące, niekoniecznie w zenicie, i nie ÂślepnĂŞ, lecz wprost przeciwnie.
mona11
Gość
« Odpowiedz #43 : Luty 19, 2009, 23:02:45 »

Tak wiemy Lucyno, Âładujesz akumulatorki.

ProszĂŞ wyjaÂśnijcie mi dlaczego jedni od tego ÂślepnÂą, powoli tracÂą wzrok a wy cudownie nie, na dodatek czerpiecie z tego inne pozytywne rzeczy.
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2009, 23:05:13 wysłane przez mona11 » Zapisane
Lucyna D.
Gość
« Odpowiedz #44 : Luty 19, 2009, 23:43:23 »

MoÂże to zaleÂży od wiary, bo patrzÂąc w sÂłoĂące nie bojĂŞ siĂŞ, Âże oÂślepnĂŞ, lecz wierzĂŞ, Âże napeÂłniam siĂŞ boskÂą energiÂą.
Nie znam nikogo, kto by œlepn¹³ od s³oùca.
Zapalenia spojówek i te rzeczy zdarzaj¹ siê, ale mog¹ byÌ tego ró¿ne przyczyny.
Generalnie, z duchowego punktu widzenia, g³uchota i œlepota maj¹ podobne przyczyny duchowe (przyczyny fizyczne to w³aœciwie ju¿ tylko skutki): zamkniêcie siê na œwiat, ludzi, mi³oœÌ etc.
tom1ek

GaduÂła

Punkty Forum (pf): 47

yeah! ;)

« Odpowiedz #45 : Luty 20, 2009, 11:01:01 »

ja patrzÂąc na sÂłoĂące teÂż nie ÂślepnĂŞ, ale nie jest to szczegĂłlnie Âłatwe

MogÂłem raz patrzeĂŚ na sÂłoĂące nawet bez Âżadnego mruÂżenia oczu, ale to byÂło wtedy jak przywoÂłaÂłem do siebie energiĂŞ rei-ki

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych UÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #46 : Luty 20, 2009, 12:12:30 »

Owszem nie jest latwe ale mozna sie nauczyc  patrzac w roznych godzinach po trochu. Najwiecej energii od slnca otrzymujemy o swicie jak ono wstaje, ale my tez musimy wstac o tej porze.... UÂśmiech UÂśmiech

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Nebulitos
Gość
« Odpowiedz #47 : Luty 24, 2009, 18:13:45 »

Jednak coÂś jest nie tak z tym CO2 skoro tak siĂŞ staÂło. Przypadek?... Czy coÂś chcÂą ukryĂŚ?

NASA straciÂła satelitĂŞ do pomiarĂłw CO2
www.twojapogoda.pl
(24.02.2009/17:27) - Katastrof¹ zakoùczy³a siê misja satelity OCO, której celem by³o monitorowanie stê¿enia dwutlenku wêgla w ziemskiej atmosferze. Dzisiaj rano czasu polskiego z bazy wojskowej Vandenberg w Kalifornii nast¹pi³o wystrzelenie satelity za pomoc¹ rakiety noœnej Taurus-XL. Satelita mia³ trafiÌ na orbitê oko³opolarn¹, jednak po kilku minutach od startu jego szcz¹tki spad³y w rejonie Antarktyki. Wed³ug wstêpnych analiz wykonanych przez in¿ynierów z NASA misja nie powiod³a siê, poniewa¿ od rakiety nie od³¹czy³a siê os³ona aerodynamiczna, która mia³a za zadanie chroniÌ satelitê OCO przed uszkodzeniem w trakcie przechodzenia przez atmosferê. Os³ona wed³ug planów mia³a siê od³¹czyÌ na wysokoœci 150-200 kilometrów, kiedy wp³yw atmosfery na satelitê by³ ju¿ znikomy. Jednak tak siê nie sta³o i satelita uleg³ powa¿nemu uszkodzeniu. NASA utopi³a w nieudanej misji a¿ 280 milionów dolarów. Misja satelity OCO by³ jednym z najbardziej oczekiwanych wydarzeù ostatnich miesiêcy. Satelita mia³ dostarczyÌ bezcennych danych na temat skali emisji dwutlenku wêgla, czyli podstawowego gazu cieplarnianego uwa¿anego za kluczowy element w procesie globalnego ocieplenia. Na szczêœcie jeszcze nie wszystko w tej materii jest stracone, poniewa¿ w styczniu Japoùska Agencja Eksploracji Przestrzeni Kosmicznej (JAXA) wys³a³a na orbitê satelitê GOSAT, którego g³ównym zadaniem jest œledzenie stê¿enia dwutlenku wêgla i metanu dla 56 tysiêcy lokacji na ca³ej Ziemi. Dane s¹ zbierane jednak tylko i wy³¹cznie wtedy, gdy niebo nad badanym obszarem jest zupe³nie pozbawione chmur. Tylko wtedy pomiary s¹ rzetelne. Japoùscy naukowcy chc¹ rozwiaÌ wszelkie w¹tpliwoœci na temat tego, kto na naszej planecie emituje najwiêksze iloœci gazów odpowiadaj¹cych za ocieplanie siê klimatu. Satelita GOSAT bêdzie pracowaÌ na orbicie przez 5 lat, a pierwsze wstêpne dane na temat stê¿enia gazów cieplarnianych w ziemskiej atmosferze dostarczy ju¿ w kwietniu lub maju. Naukowcy maj¹ nadziejê, ¿e pierwsze pe³ne dane za ca³y 2009 rok uda siê przedstawiÌ na grudniowej konferencji klimatycznej w duùskiej Kopenhadze. Po zakoùczeniu pracy satelity w 2014 roku naukowcy bêd¹ dysponowaÌ danymi, które przekazane zostan¹ miêdzy innymi ekspertom ONZ-owskiego Miêdzyrz¹dowego Panelu ds. Zmian Klimatycznych (IPCC), na podstawie których powstan¹ najnowsze raporty na temat przysz³oœci ziemskiego klimatu. www.twojapogoda.pl
memphis
Gość
« Odpowiedz #48 : Marzec 23, 2009, 21:35:46 »

Cos nowego w temacie :
http://wiadomosci.onet.pl/1939257,12,item.html
Hans Olo
Gość
« Odpowiedz #49 : Marzec 24, 2009, 09:03:57 »

Hehe. Al Gore jest na szczĂŞÂście tylko czÂłowiekiem i nawet nie wie, kiedy natura mu roz... caÂły interes.
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: