Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 23:53:22

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: co¶ ciekaweg  (Przeczytany 10936 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Skala
Go¶æ
« : Listopad 26, 2008, 01:00:16 »

http://www.voxdomini.com.pl/roz/ro9.html

Mam co¶ ciekaweggg
Dla was o objawieniach,jak rozpoznaæ fa³szywe od pradziwego to jest Szatan/Pan Bóg
ZASTRASZANIE, SZANTA¯ DUCHOWY
     Bardzo czêstym czynnikiem wywo³uj±cym d³ugie nawet trwanie przy jakim¶ fa³szywym wizjonerze, jego orêdziach lub miejscu objawieñ jest strach rodz±cy siê z pewnej formy «duchowego szanta¿owania» i uzale¿niania.
     Fa³szywe orêdzia i fa³szywi wizjonerzy wywo³uj± lêk, aby cz³owiek nie mia³ odwagi odwróciæ siê od nich. Nastêpuje uzale¿nianie siê od fa³szywych proroków jako «jedynych posiadaczy prawdy».
     Przez fa³szywe orêdzia zastrasza przede wszystkim szatan. Robi to w tym celu, by przera¿eni ludzie bali siê odrzuciæ nieprawdziwe objawienia. Osoba przepe³niona lêkiem, np. z powodu przepowiedni wizjonera, mo¿e zacz±æ wykonywaæ jego polecenia, staj±c siê zastraszonym «zak³adnikiem» rozpowszechnianych przez niego orêdzi, boj±c siê je odrzuciæ.(przysz³o mi na my¶l to 2012)
     Strach powoduj±cy trwanie przy fa³szywych objawieniach mo¿e przyjmowaæ ró¿ne formy:
1) Lêk, ¿e za odej¶cie od jakich¶ objawieñ nie uzyska siê uzdrowienia, ¶ci±gnie siê na siebie lub na innych karê w postaci jakiego¶ kataklizmu a nawet potêpienia wiecznego (pomimo ¿e Bóg pragnie przede wszystkim mi³o¶ci i zamieszkania w sercu cz³owieka; por. Ez 18,23: Czy¿ tak bardzo mi zale¿y na ¶mierci wystêpnego – wyrocznia Pana Boga – a nie raczej na tym, by siê nawróci³ i ¿y³?).
2) Strach przed "b³±dz±cym" Ko¶cio³em (a przecie¿ posiada on Papie¿a obdarzonego charyzmatem nieomylno¶ci; por. Mt 16,18: Otó¿ i Ja tobie powiadam: Ty jeste¶ Piotr [czyli Ska³a], i na tej Skale zbudujê Ko¶ció³ mój, a bramy piekielne go nie przemog±.).
3) Obawa, ¿e np. za niewybudowanie kaplicy lub ko¶cio³a na miejscu «objawieñ» kraj i ca³y ¶wiat ogarn± wojny (tymczasem Bóg pragnie tylko autentycznego nawrócenia; por. £k 13,05: ...lecz je¶li siê nie nawrócicie, wszyscy tak samo zginiecie. Mt 9,13: Id¼cie i starajcie siê zrozumieæ, co znaczy: Chcê raczej mi³osierdzia ni¿ ofiary. Bo nie przyszed³em powo³aæ sprawiedliwych, ale grzeszników.).

EDIT BY MODERATOR: zrobi³em tutaj ma³e porz±dki  Afro
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2008, 11:59:28 wys³ane przez Micha³ » Zapisane
Septerra
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Listopad 27, 2008, 21:02:50 »

tak tak, to wszystko szatan
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Listopad 27, 2008, 21:43:17 »

Nie wiem co o tym powiedzieæ.
Chyba powiniene¶ >Skala<...,nieco szerzej otworzyæ oczy.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Listopad 27, 2008, 23:41:15 »

A mi tu ¶mierdzi fanatyzmem religijnym na wielk± SKALÊ...
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #4 : Listopad 27, 2008, 23:45:25 »

Otó¿  to !!! Amen Mrugniêcie

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
lehcyfer
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Listopad 28, 2008, 11:18:14 »

A poznacie ich po ich owocach.
Skala
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Listopad 28, 2008, 23:28:54 »

tak tak, to wszystko szatan
A co ty o tym my¶lisz?
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Listopad 28, 2008, 23:30:34 »

Moim zdaniem ca³kiem realne. Ludzie lubi± powtarzaæ historiê. Jêzyk
Skala
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Listopad 28, 2008, 23:35:09 »

Polubi³em ostatnio Biblie nie ma w tym ¿adnej formalno¶ci tylko poszukiwanie prawdy tzn.znam prawde tylko chce poznaæ prawo Bo¿e,a z tego co wiem chcê przekazaæ wam i nie szanta¿uje nikogo duchowo!!!!!!!!
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Listopad 29, 2008, 00:43:51 »

Prawo okre¶lone i spisane przez cz³owieka, choæby uduchowionego, nie mo¿e byæ prawem Boskim.
Ludzkie ego, niedoskona³o¶æ cz³owiecza, nie mo¿e porywaæ siê na próbê zastêpowania Boga i manipulowania skrawkiem prawdy ca³ego spo³eczeñstwa.
Kiedy¶ w czasach zamordyzmu chrze¶cijañskiego, Biblia by³a jedyn± dostêpn± wiedz± na tematy teologiczne, na szczê¶cie ludzie nauczyli siê czytaæ i pisaæ, dziêki czemu "jedyna prawda" przesta³a dominowaæ.

Na szczê¶cie - Thotal Du¿y u¶miech
Skala
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Listopad 29, 2008, 12:04:05 »

Twierdzisz ¿e ja próbuje wami manipulowac czy nie wie¿ysz w natchnienie przez Duch Bo¿ego?
Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Listopad 29, 2008, 12:06:44 »

Twierdzisz ¿e ja próbuje wami manipulowac czy nie wie¿ysz w natchnienie przez Duch Bo¿ego?

a ty wierzysz, ¿e pisz±c co¶ takiego mo¿na nami manipulowaæ?
Skala
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Listopad 29, 2008, 14:42:01 »

Przepraszam ¿le mnie rozumiesz powiesz ¿e sie na¿ucam ale ja jeste tylko wierz±cym i ostrzegam was tylko
Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Listopad 29, 2008, 15:02:04 »

Przepraszam ¿le mnie rozumiesz powiesz ¿e sie na¿ucam ale ja jeste tylko wierz±cym i ostrzegam was tylko

ja cie zrozumia³em dobrze.. równie¿ jestem wierz±cym..  choæ z KK nie chcê mieæ nic wspólnego..
Skala
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Listopad 29, 2008, 16:31:25 »

Ja te¿ s³usza³e¶ ¿e spowiedz ¶w nie jest potrzebna.Z grzechami wg Biblii idzie siê prosto Pana Boga,nie m ówi siê ich innemu cz³owiekowi.
Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Listopad 29, 2008, 17:49:19 »

Ja te¿ s³usza³e¶ ¿e spowiedz ¶w nie jest potrzebna.Z grzechami wg Biblii idzie siê prosto Pana Boga,nie m ówi siê ich innemu cz³owiekowi.

a jaki to ma zwi±zek z linkiem wstawionym powy¿ej?
tom1ek

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 47

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 946

yeah! ;)

« Odpowiedz #16 : Listopad 29, 2008, 19:01:43 »

@Skala, przeczytaj sobie "Rozmowy z Bogiem" (http://rok2012.w.interia.pl/down.htm) i porównaj z Biblią
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2008, 19:02:22 wys³ane przez tom1ek » Zapisane

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
Skala
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Listopad 30, 2008, 01:28:55 »

a jaki to ma zwi±zek z linkiem wstawionym powy¿ej?
kk
Skala
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Listopad 30, 2008, 01:34:06 »

@Skala, przeczytaj sobie "Rozmowy z Bogiem" (http://rok2012.w.interia.pl/down.htm) i porównaj z Bibli±
Czyta³em to mi trochê nie pasuje nie jest taki sam jak ten Pan z Biblii "za du¿o gada"
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #19 : Listopad 30, 2008, 01:37:54 »

Moze i du¿o gada,ale za to jak ciekawie !!!  Ty nie rozmawiasz z Bogiem w my¶lach Co¶

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Skala
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Listopad 30, 2008, 01:59:59 »

Rozmawiam tylko przez usta to znaczy mówie do Niego.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Listopad 30, 2008, 09:37:07 »

Spowied¼, podobno ¶wiêt±, na ucho, "wymy¶lono" w czasach, kiedy na dworze Papieskim odbywa³y siê orgie, inaczej my¶l±cych palono na stosach, a by³o to tysi±c lat po ¶mierci Jezusa.
Skala, chyba nie chcesz bym s±dzi³, ¿e z takim towarzystwem Jezus chcia³by mieæ co¶ do czynienia, a tym bardziej sam BÓG popiera³ dzia³alno¶æ policyjno wywiadowcz± z zakresu zbierania informacji.

Skala, zacznij my¶leæ sam, nie pozwól na to, by rz±dzi³y Tob± cudze doktryny, s³u¿±ce jedynie do Twego zniewolenia. Stañ na nogi, pozycja klêcz±cego s³ugi jêcz±cego o lito¶æ jest potrzebna rz±dz±cym Ziemi±, a czy potrzebna jest Tobie?

Serdecznie pozdrawiam i ¿yczê ¶wiadomego istnienia - Thotal U¶miech
zuza
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Listopad 30, 2008, 09:51:51 »

W zwi±zku ze swiadomym my¶leniem polecam Ci Skala ksi±¿kê Eckhart Tolle, Nowa Ziemia. Przebudzenie swiadomo¶ci sensu ¿ycia.
Dobrze sie czyta, przystepnie napisana...W Polsce wydana w roku 2008. Bestseller#1 New York Timesa i Amazon.com
tom1ek

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 47

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 946

yeah! ;)

« Odpowiedz #23 : Listopad 30, 2008, 11:37:47 »

@Skala, przeczytaj sobie "Rozmowy z Bogiem" (http://rok2012.w.interia.pl/down.htm) i porównaj z Bibli±
Czyta³em to mi trochê nie pasuje nie jest taki sam jak ten Pan z Biblii "za du¿o gada"

no nie jest taki sam jak ten z Biblii, a dla ciebie to pewnie od razu znaczy, ¿e jest nieprawdziwy - no bo przecie¿ tylko ten z Biblii jest prawdziwy Mrugniêcie

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
teofil
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Grudzieñ 04, 2008, 00:22:39 »

W±tek istnieje ju¿ jaki¶ czas i coraz to nowe przemyslenia sie w nim pojawiaj±. A czy kto¶ odpowiedzia³ na pytanie. Sk±d wiemy czy Szatan naprawdê istnieje i jakie s± jego intencje? Je¿eli istnieje to sk±d siê wzio³ tzn co sprawi³o/sprawia ¿e w KK tak uparcie podtrzymuje jego istnienie i w jakim celu to robi?
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: