Skala
Gość
|
 |
« : Listopad 26, 2008, 01:00:16 » |
|
http://www.voxdomini.com.pl/roz/ro9.htmlMam coÂś ciekaweggg Dla was o objawieniach,jak rozpoznaĂŚ faÂłszywe od pradziwego to jest Szatan/Pan BĂłg ZASTRASZANIE, SZANTAÂŻ DUCHOWY Bardzo czĂŞstym czynnikiem wywoÂłujÂącym dÂługie nawet trwanie przy jakimÂś faÂłszywym wizjonerze, jego orĂŞdziach lub miejscu objawieĂą jest strach rodzÂący siĂŞ z pewnej formy «duchowego szantaÂżowania» i uzaleÂżniania. FaÂłszywe orĂŞdzia i faÂłszywi wizjonerzy wywoÂłujÂą lĂŞk, aby czÂłowiek nie miaÂł odwagi odwrĂłciĂŚ siĂŞ od nich. NastĂŞpuje uzaleÂżnianie siĂŞ od faÂłszywych prorokĂłw jako «jedynych posiadaczy prawdy». Przez faÂłszywe orĂŞdzia zastrasza przede wszystkim szatan. Robi to w tym celu, by przeraÂżeni ludzie bali siĂŞ odrzuciĂŚ nieprawdziwe objawienia. Osoba przepeÂłniona lĂŞkiem, np. z powodu przepowiedni wizjonera, moÂże zacz¹Ì wykonywaĂŚ jego polecenia, stajÂąc siĂŞ zastraszonym «zakÂładnikiem» rozpowszechnianych przez niego orĂŞdzi, bojÂąc siĂŞ je odrzuciĂŚ.(przyszÂło mi na myÂśl to 2012) Strach powodujÂący trwanie przy faÂłszywych objawieniach moÂże przyjmowaĂŚ ró¿ne formy: 1) LĂŞk, Âże za odejÂście od jakichÂś objawieĂą nie uzyska siĂŞ uzdrowienia, ÂściÂągnie siĂŞ na siebie lub na innych karĂŞ w postaci jakiegoÂś kataklizmu a nawet potĂŞpienia wiecznego (pomimo Âże BĂłg pragnie przede wszystkim miÂłoÂści i zamieszkania w sercu czÂłowieka; por. Ez 18,23: CzyÂż tak bardzo mi zaleÂży na Âśmierci wystĂŞpnego – wyrocznia Pana Boga – a nie raczej na tym, by siĂŞ nawrĂłciÂł i ÂżyÂł?). 2) Strach przed "b³¹dzÂącym" KoÂścioÂłem (a przecieÂż posiada on PapieÂża obdarzonego charyzmatem nieomylnoÂści; por. Mt 16,18: Otó¿ i Ja tobie powiadam: Ty jesteÂś Piotr [czyli SkaÂła], i na tej Skale zbudujĂŞ KoÂśció³ mĂłj, a bramy piekielne go nie przemogÂą.). 3) Obawa, Âże np. za niewybudowanie kaplicy lub koÂścioÂła na miejscu «objawieĂą» kraj i caÂły Âświat ogarnÂą wojny (tymczasem BĂłg pragnie tylko autentycznego nawrĂłcenia; por. ÂŁk 13,05: ...lecz jeÂśli siĂŞ nie nawrĂłcicie, wszyscy tak samo zginiecie. Mt 9,13: IdÂźcie i starajcie siĂŞ zrozumieĂŚ, co znaczy: ChcĂŞ raczej miÂłosierdzia niÂż ofiary. Bo nie przyszedÂłem powoÂłaĂŚ sprawiedliwych, ale grzesznikĂłw.). EDIT BY MODERATOR: zrobiÂłem tutaj maÂłe porzÂądki
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2008, 11:59:28 wysłane przez MichaÂł »
|
|
|
|
|
Septerra
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Listopad 27, 2008, 21:02:50 » |
|
tak tak, to wszystko szatan
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Listopad 27, 2008, 21:43:17 » |
|
Nie wiem co o tym powiedzieĂŚ. Chyba powinieneÂś >Skala<...,nieco szerzej otworzyĂŚ oczy.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Listopad 27, 2008, 23:41:15 » |
|
A mi tu Âśmierdzi fanatyzmem religijnym na wielkÂą SKALĂ...
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #4 : Listopad 27, 2008, 23:45:25 » |
|
Otó¿ to !!! Amen 
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
lehcyfer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Listopad 28, 2008, 11:18:14 » |
|
A poznacie ich po ich owocach.
|
|
|
|
|
|
|
Skala
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Listopad 28, 2008, 23:28:54 » |
|
tak tak, to wszystko szatan
A co ty o tym myÂślisz?
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Listopad 28, 2008, 23:30:34 » |
|
Moim zdaniem caÂłkiem realne. Ludzie lubiÂą powtarzaĂŚ historiĂŞ. 
|
|
|
|
|
|
|
Skala
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopad 28, 2008, 23:35:09 » |
|
PolubiÂłem ostatnio Biblie nie ma w tym Âżadnej formalnoÂści tylko poszukiwanie prawdy tzn.znam prawde tylko chce poznaĂŚ prawo BoÂże,a z tego co wiem chcĂŞ przekazaĂŚ wam i nie szantaÂżuje nikogo duchowo!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Listopad 29, 2008, 00:43:51 » |
|
Prawo okreœlone i spisane przez cz³owieka, choÌby uduchowionego, nie mo¿e byÌ prawem Boskim. Ludzkie ego, niedoskona³oœÌ cz³owiecza, nie mo¿e porywaÌ siê na próbê zastêpowania Boga i manipulowania skrawkiem prawdy ca³ego spo³eczeùstwa. Kiedyœ w czasach zamordyzmu chrzeœcijaùskiego, Biblia by³a jedyn¹ dostêpn¹ wiedz¹ na tematy teologiczne, na szczêœcie ludzie nauczyli siê czytaÌ i pisaÌ, dziêki czemu "jedyna prawda" przesta³a dominowaÌ. Na szczêœcie - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
Skala
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Listopad 29, 2008, 12:04:05 » |
|
Twierdzisz Âże ja prĂłbuje wami manipulowac czy nie wieÂżysz w natchnienie przez Duch BoÂżego?
|
|
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Listopad 29, 2008, 12:06:44 » |
|
Twierdzisz Âże ja prĂłbuje wami manipulowac czy nie wieÂżysz w natchnienie przez Duch BoÂżego?
a ty wierzysz, Âże piszÂąc coÂś takiego moÂżna nami manipulowaĂŚ?
|
|
|
|
|
|
|
Skala
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Listopad 29, 2008, 14:42:01 » |
|
Przepraszam Âżle mnie rozumiesz powiesz Âże sie naÂżucam ale ja jeste tylko wierzÂącym i ostrzegam was tylko
|
|
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Listopad 29, 2008, 15:02:04 » |
|
Przepraszam Âżle mnie rozumiesz powiesz Âże sie naÂżucam ale ja jeste tylko wierzÂącym i ostrzegam was tylko
ja cie zrozumiaÂłem dobrze.. rĂłwnieÂż jestem wierzÂącym.. choĂŚ z KK nie chcĂŞ mieĂŚ nic wspĂłlnego..
|
|
|
|
|
|
|
Skala
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Listopad 29, 2008, 16:31:25 » |
|
Ja teÂż sÂłuszaÂłeÂś Âże spowiedz Âśw nie jest potrzebna.Z grzechami wg Biblii idzie siĂŞ prosto Pana Boga,nie m Ăłwi siĂŞ ich innemu czÂłowiekowi.
|
|
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Listopad 29, 2008, 17:49:19 » |
|
Ja teÂż sÂłuszaÂłeÂś Âże spowiedz Âśw nie jest potrzebna.Z grzechami wg Biblii idzie siĂŞ prosto Pana Boga,nie m Ăłwi siĂŞ ich innemu czÂłowiekowi.
a jaki to ma zwiÂązek z linkiem wstawionym powyÂżej?
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
Punkty Forum (pf): 47
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #16 : Listopad 29, 2008, 19:01:43 » |
|
@Skala, przeczytaj sobie "Rozmowy z Bogiem" ( http://rok2012.w.interia.pl/down.htm) i porównaj z Biblią
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2008, 19:02:22 wysłane przez tom1ek »
|
|
Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych 
|
|
|
Skala
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Listopad 30, 2008, 01:28:55 » |
|
a jaki to ma zwiÂązek z linkiem wstawionym powyÂżej? kk
|
|
|
|
|
|
|
Skala
Gość
|
 |
« Odpowiedz #18 : Listopad 30, 2008, 01:34:06 » |
|
CzytaÂłem to mi trochĂŞ nie pasuje nie jest taki sam jak ten Pan z Biblii "za duÂżo gada"
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #19 : Listopad 30, 2008, 01:37:54 » |
|
Moze i duÂżo gada,ale za to jak ciekawie !!! Ty nie rozmawiasz z Bogiem w myÂślach 
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Skala
Gość
|
 |
« Odpowiedz #20 : Listopad 30, 2008, 01:59:59 » |
|
Rozmawiam tylko przez usta to znaczy mĂłwie do Niego.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #21 : Listopad 30, 2008, 09:37:07 » |
|
SpowiedÂź, podobno ÂświĂŞtÂą, na ucho, "wymyÂślono" w czasach, kiedy na dworze Papieskim odbywaÂły siĂŞ orgie, inaczej myÂślÂących palono na stosach, a byÂło to tysiÂąc lat po Âśmierci Jezusa. Skala, chyba nie chcesz bym sÂądziÂł, Âże z takim towarzystwem Jezus chciaÂłby mieĂŚ coÂś do czynienia, a tym bardziej sam BĂG popieraÂł dziaÂłalnoœÌ policyjno wywiadowczÂą z zakresu zbierania informacji. Skala, zacznij myÂśleĂŚ sam, nie pozwĂłl na to, by rzÂądziÂły TobÂą cudze doktryny, sÂłu¿¹ce jedynie do Twego zniewolenia. StaĂą na nogi, pozycja klĂŞczÂącego sÂługi jĂŞczÂącego o litoœÌ jest potrzebna rzÂądzÂącym ZiemiÂą, a czy potrzebna jest Tobie? Serdecznie pozdrawiam i ÂżyczĂŞ Âświadomego istnienia - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
zuza
Gość
|
 |
« Odpowiedz #22 : Listopad 30, 2008, 09:51:51 » |
|
W zwi¹zku ze swiadomym myœleniem polecam Ci Skala ksi¹¿kê Eckhart Tolle, Nowa Ziemia. Przebudzenie swiadomoœci sensu ¿ycia. Dobrze sie czyta, przystepnie napisana...W Polsce wydana w roku 2008. Bestseller#1 New York Timesa i Amazon.com
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
Punkty Forum (pf): 47
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #23 : Listopad 30, 2008, 11:37:47 » |
|
CzytaÂłem to mi trochĂŞ nie pasuje nie jest taki sam jak ten Pan z Biblii "za duÂżo gada" no nie jest taki sam jak ten z Biblii, a dla ciebie to pewnie od razu znaczy, Âże jest nieprawdziwy - no bo przecieÂż tylko ten z Biblii jest prawdziwy 
|
|
|
|
Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych 
|
|
|
teofil
Gość
|
 |
« Odpowiedz #24 : Grudzień 04, 2008, 00:22:39 » |
|
WÂątek istnieje juÂż jakiÂś czas i coraz to nowe przemyslenia sie w nim pojawiajÂą. A czy ktoÂś odpowiedziaÂł na pytanie. SkÂąd wiemy czy Szatan naprawdĂŞ istnieje i jakie sÂą jego intencje? JeÂżeli istnieje to skÂąd siĂŞ wzioÂł tzn co sprawiÂło/sprawia Âże w KK tak uparcie podtrzymuje jego istnienie i w jakim celu to robi?
|
|
|
|
|
|
|
|