Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 09, 2025, 21:23:57

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: coÂś ciekaweg  (Przeczytany 11404 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Skala
Gość
« : Listopad 26, 2008, 01:00:16 »

http://www.voxdomini.com.pl/roz/ro9.html

Mam coÂś ciekaweggg
Dla was o objawieniach,jak rozpoznaĂŚ faÂłszywe od pradziwego to jest Szatan/Pan BĂłg
ZASTRASZANIE, SZANTAÂŻ DUCHOWY
     Bardzo czĂŞstym czynnikiem wywoÂłujÂącym dÂługie nawet trwanie przy jakimÂś faÂłszywym wizjonerze, jego orĂŞdziach lub miejscu objawieĂą jest strach rodzÂący siĂŞ z pewnej formy «duchowego szantaÂżowania» i uzaleÂżniania.
     FaÂłszywe orĂŞdzia i faÂłszywi wizjonerzy wywoÂłujÂą lĂŞk, aby czÂłowiek nie miaÂł odwagi odwrĂłciĂŚ siĂŞ od nich. NastĂŞpuje uzaleÂżnianie siĂŞ od faÂłszywych prorokĂłw jako «jedynych posiadaczy prawdy».
     Przez faÂłszywe orĂŞdzia zastrasza przede wszystkim szatan. Robi to w tym celu, by przeraÂżeni ludzie bali siĂŞ odrzuciĂŚ nieprawdziwe objawienia. Osoba przepeÂłniona lĂŞkiem, np. z powodu przepowiedni wizjonera, moÂże zacz¹Ì wykonywaĂŚ jego polecenia, stajÂąc siĂŞ zastraszonym «zakÂładnikiem» rozpowszechnianych przez niego orĂŞdzi, bojÂąc siĂŞ je odrzuciĂŚ.(przyszÂło mi na myÂśl to 2012)
     Strach powodujÂący trwanie przy faÂłszywych objawieniach moÂże przyjmowaĂŚ ró¿ne formy:
1) LĂŞk, Âże za odejÂście od jakichÂś objawieĂą nie uzyska siĂŞ uzdrowienia, ÂściÂągnie siĂŞ na siebie lub na innych karĂŞ w postaci jakiegoÂś kataklizmu a nawet potĂŞpienia wiecznego (pomimo Âże BĂłg pragnie przede wszystkim miÂłoÂści i zamieszkania w sercu czÂłowieka; por. Ez 18,23: CzyÂż tak bardzo mi zaleÂży na Âśmierci wystĂŞpnego – wyrocznia Pana Boga – a nie raczej na tym, by siĂŞ nawrĂłciÂł i ÂżyÂł?).
2) Strach przed "b³¹dz¹cym" Koœcio³em (a przecie¿ posiada on Papie¿a obdarzonego charyzmatem nieomylnoœci; por. Mt 16,18: Otó¿ i Ja tobie powiadam: Ty jesteœ Piotr [czyli Ska³a], i na tej Skale zbudujê Koœció³ mój, a bramy piekielne go nie przemog¹.).
3) Obawa, Âże np. za niewybudowanie kaplicy lub koÂścioÂła na miejscu «objawieĂą» kraj i caÂły Âświat ogarnÂą wojny (tymczasem BĂłg pragnie tylko autentycznego nawrĂłcenia; por. ÂŁk 13,05: ...lecz jeÂśli siĂŞ nie nawrĂłcicie, wszyscy tak samo zginiecie. Mt 9,13: IdÂźcie i starajcie siĂŞ zrozumieĂŚ, co znaczy: ChcĂŞ raczej miÂłosierdzia niÂż ofiary. Bo nie przyszedÂłem powoÂłaĂŚ sprawiedliwych, ale grzesznikĂłw.).

EDIT BY MODERATOR: zrobiÂłem tutaj maÂłe porzÂądki  Afro
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2008, 11:59:28 wysłane przez MichaÂł » Zapisane
Septerra
Gość
« Odpowiedz #1 : Listopad 27, 2008, 21:02:50 »

tak tak, to wszystko szatan
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #2 : Listopad 27, 2008, 21:43:17 »

Nie wiem co o tym powiedzieĂŚ.
Chyba powinieneÂś >Skala<...,nieco szerzej otworzyĂŚ oczy.
Thotal
Gość
« Odpowiedz #3 : Listopad 27, 2008, 23:41:15 »

A mi tu ¶mierdzi fanatyzmem religijnym na wielk± SKALÊ...
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #4 : Listopad 27, 2008, 23:45:25 »

Otó¿  to !!! Amen MrugniĂŞcie

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
lehcyfer
Gość
« Odpowiedz #5 : Listopad 28, 2008, 11:18:14 »

A poznacie ich po ich owocach.
Skala
Gość
« Odpowiedz #6 : Listopad 28, 2008, 23:28:54 »

tak tak, to wszystko szatan
A co ty o tym myÂślisz?
Mora
Gość
« Odpowiedz #7 : Listopad 28, 2008, 23:30:34 »

Moim zdaniem caÂłkiem realne. Ludzie lubiÂą powtarzaĂŚ historiĂŞ. JĂŞzyk
Skala
Gość
« Odpowiedz #8 : Listopad 28, 2008, 23:35:09 »

PolubiÂłem ostatnio Biblie nie ma w tym Âżadnej formalnoÂści tylko poszukiwanie prawdy tzn.znam prawde tylko chce poznaĂŚ prawo BoÂże,a z tego co wiem chcĂŞ przekazaĂŚ wam i nie szantaÂżuje nikogo duchowo!!!!!!!!
Thotal
Gość
« Odpowiedz #9 : Listopad 29, 2008, 00:43:51 »

Prawo okreÂślone i spisane przez czÂłowieka, choĂŚby uduchowionego, nie moÂże byĂŚ prawem Boskim.
Ludzkie ego, niedoskona³oœÌ cz³owiecza, nie mo¿e porywaÌ siê na próbê zastêpowania Boga i manipulowania skrawkiem prawdy ca³ego spo³eczeùstwa.
KiedyÂś w czasach zamordyzmu chrzeÂścijaĂąskiego, Biblia byÂła jedynÂą dostĂŞpnÂą wiedzÂą na tematy teologiczne, na szczĂŞÂście ludzie nauczyli siĂŞ czytaĂŚ i pisaĂŚ, dziĂŞki czemu "jedyna prawda" przestaÂła dominowaĂŚ.

Na szczĂŞÂście - Thotal DuÂży uÂśmiech
Skala
Gość
« Odpowiedz #10 : Listopad 29, 2008, 12:04:05 »

Twierdzisz Âże ja prĂłbuje wami manipulowac czy nie wieÂżysz w natchnienie przez Duch BoÂżego?
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #11 : Listopad 29, 2008, 12:06:44 »

Twierdzisz Âże ja prĂłbuje wami manipulowac czy nie wieÂżysz w natchnienie przez Duch BoÂżego?

a ty wierzysz, Âże piszÂąc coÂś takiego moÂżna nami manipulowaĂŚ?
Skala
Gość
« Odpowiedz #12 : Listopad 29, 2008, 14:42:01 »

Przepraszam Âżle mnie rozumiesz powiesz Âże sie naÂżucam ale ja jeste tylko wierzÂącym i ostrzegam was tylko
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #13 : Listopad 29, 2008, 15:02:04 »

Przepraszam Âżle mnie rozumiesz powiesz Âże sie naÂżucam ale ja jeste tylko wierzÂącym i ostrzegam was tylko

ja cie zrozumiaÂłem dobrze.. rĂłwnieÂż jestem wierzÂącym..  choĂŚ z KK nie chcĂŞ mieĂŚ nic wspĂłlnego..
Skala
Gość
« Odpowiedz #14 : Listopad 29, 2008, 16:31:25 »

Ja teÂż sÂłuszaÂłeÂś Âże spowiedz Âśw nie jest potrzebna.Z grzechami wg Biblii idzie siĂŞ prosto Pana Boga,nie m Ăłwi siĂŞ ich innemu czÂłowiekowi.
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #15 : Listopad 29, 2008, 17:49:19 »

Ja teÂż sÂłuszaÂłeÂś Âże spowiedz Âśw nie jest potrzebna.Z grzechami wg Biblii idzie siĂŞ prosto Pana Boga,nie m Ăłwi siĂŞ ich innemu czÂłowiekowi.

a jaki to ma zwiÂązek z linkiem wstawionym powyÂżej?
tom1ek

GaduÂła

Punkty Forum (pf): 47

yeah! ;)

« Odpowiedz #16 : Listopad 29, 2008, 19:01:43 »

@Skala, przeczytaj sobie "Rozmowy z Bogiem" (http://rok2012.w.interia.pl/down.htm) i porównaj z Biblią
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2008, 19:02:22 wysłane przez tom1ek » Zapisane

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych UÂśmiech
Skala
Gość
« Odpowiedz #17 : Listopad 30, 2008, 01:28:55 »

a jaki to ma zwiÂązek z linkiem wstawionym powyÂżej?
kk
Skala
Gość
« Odpowiedz #18 : Listopad 30, 2008, 01:34:06 »

@Skala, przeczytaj sobie "Rozmowy z Bogiem" (http://rok2012.w.interia.pl/down.htm) i porĂłwnaj z BibliÂą
CzytaÂłem to mi trochĂŞ nie pasuje nie jest taki sam jak ten Pan z Biblii "za duÂżo gada"
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #19 : Listopad 30, 2008, 01:37:54 »

Moze i duÂżo gada,ale za to jak ciekawie !!!  Ty nie rozmawiasz z Bogiem w myÂślach CoÂś

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Skala
Gość
« Odpowiedz #20 : Listopad 30, 2008, 01:59:59 »

Rozmawiam tylko przez usta to znaczy mĂłwie do Niego.
Thotal
Gość
« Odpowiedz #21 : Listopad 30, 2008, 09:37:07 »

SpowiedÂź, podobno ÂświĂŞtÂą, na ucho, "wymyÂślono" w czasach, kiedy na dworze Papieskim odbywaÂły siĂŞ orgie, inaczej myÂślÂących palono na stosach, a byÂło to tysiÂąc lat po Âśmierci Jezusa.
Skala, chyba nie chcesz bym s±dzi³, ¿e z takim towarzystwem Jezus chcia³by mieæ co¶ do czynienia, a tym bardziej sam BÓG popiera³ dzia³alno¶æ policyjno wywiadowcz± z zakresu zbierania informacji.

Skala, zacznij myœleÌ sam, nie pozwól na to, by rz¹dzi³y Tob¹ cudze doktryny, s³u¿¹ce jedynie do Twego zniewolenia. Staù na nogi, pozycja klêcz¹cego s³ugi jêcz¹cego o litoœÌ jest potrzebna rz¹dz¹cym Ziemi¹, a czy potrzebna jest Tobie?

Serdecznie pozdrawiam i ÂżyczĂŞ Âświadomego istnienia - Thotal UÂśmiech
zuza
Gość
« Odpowiedz #22 : Listopad 30, 2008, 09:51:51 »

W zwi¹zku ze swiadomym myœleniem polecam Ci Skala ksi¹¿kê Eckhart Tolle, Nowa Ziemia. Przebudzenie swiadomoœci sensu ¿ycia.
Dobrze sie czyta, przystepnie napisana...W Polsce wydana w roku 2008. Bestseller#1 New York Timesa i Amazon.com
tom1ek

GaduÂła

Punkty Forum (pf): 47

yeah! ;)

« Odpowiedz #23 : Listopad 30, 2008, 11:37:47 »

@Skala, przeczytaj sobie "Rozmowy z Bogiem" (http://rok2012.w.interia.pl/down.htm) i porĂłwnaj z BibliÂą
CzytaÂłem to mi trochĂŞ nie pasuje nie jest taki sam jak ten Pan z Biblii "za duÂżo gada"

no nie jest taki sam jak ten z Biblii, a dla ciebie to pewnie od razu znaczy, Âże jest nieprawdziwy - no bo przecieÂż tylko ten z Biblii jest prawdziwy MrugniĂŞcie

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych UÂśmiech
teofil
Gość
« Odpowiedz #24 : Grudzień 04, 2008, 00:22:39 »

WÂątek istnieje juÂż jakiÂś czas i coraz to nowe przemyslenia sie w nim pojawiajÂą. A czy ktoÂś odpowiedziaÂł na pytanie. SkÂąd wiemy czy Szatan naprawdĂŞ istnieje i jakie sÂą jego intencje? JeÂżeli istnieje to skÂąd siĂŞ wzioÂł tzn co sprawiÂło/sprawia Âże w KK tak uparcie podtrzymuje jego istnienie i w jakim celu to robi?
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: