Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 21, 2024, 13:51:22

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 [6] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wolontariusze - pomoc przy wykopaliskach  (Przeczytany 81917 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Bober
Go¶æ
« Odpowiedz #125 : Styczeñ 13, 2009, 12:25:07 »

Lepiej nich Modzio zamknie temat przed nastêpn± pe³ni±  Szok Du¿y u¶miech
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #126 : Styczeñ 13, 2009, 12:54:27 »

kurde zapisujecie siê na te forum poniewa¿ widzicie w tym projekcie s³uszn± sprawê, mo¿e w koñcu zaczêli by¶cie, nie tylko widzieæ ale te¿ dzia³aæ, a nie k³ócicie siê o byle bzdury, a jeszcze jedno po to jest siê wolontariuszem ¿eby robiæ co¶ z serca, a nie ci±gle szukaæ dziury w ca³ym... .
Ja nie jestem na tym forum bo widzê co¶ w tym projekcie (tym bardziej jak±¶ s³uszn± sprawê). Ja widzê na tym forum wielu warto¶ciowych ludzi którzy czasami maja odmienne od mojego spoj¿enie na otaczaj±cy mnie ¶wiat i warto ich wys³uchaæ.  Ka¿dy ma prawo do w³asnego zdania, chcesz jechaæ jako wolontariusz?? jed¼, (nikt a przynajmniej ja nie zabraniam - szanujê twoje zdanie) ale .. wprawdzie temat dotyczy pomocy przy wykopaliskach - ludzie czasami chca wiedziec wiêcej i poznaæ zdanie innych osób. to te¿ nale¿y uszanowaæ
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 13, 2009, 12:58:52 wys³ane przez Blad » Zapisane
sharki_vip
Go¶æ
« Odpowiedz #127 : Styczeñ 13, 2009, 21:22:02 »

Ja jak ju¿ pisa³em, te¿ chêtnie bym pojecha³, ale na razie jest to nie mo¿liwe z powodów finansowych -studenci za bogaci nie s± :p kiedy¶ na pewno siê wybiorê. Zreszt± mam pare takich miejsc które chcia³bym zobaczyæ, prócz Egiptu czy Azji jest to miêdzy innymi Chitzen Itza.
Maxwelldnb
Go¶æ
« Odpowiedz #128 : Styczeñ 21, 2009, 19:45:16 »

Jestem zafascynowany Projektem Cheops , ¶ledze postêpy od kilku miesiêcy i w ci±gu tego czasu znalaz³em wiele informacji z ró¿nych ¼róde³ , krajów na tremat prawdopodobieñstwa ocalenia ziemi przed katastrof± , poprzez "uaktywnienie" Wielkiej Piramidy , je¶li nie jest to b³êdna zbiorowa interpretacja danych dostarczonych przez lata prac , oraz wszelakich przekazów w tym tych otrzymanych przez pani± Lucynê £obos (najdok³adniejszych jakie uda³o mi siê znale¼æ) jako grupa stawiaj±ca sobie za cel ratowanie ziemi  mamy bardzo mo³o czasu ...wi±¿e siê to jednak z pewnymi po¶wiêceniami i nie ukrywam ¿e do egipskiej NRS trzeba mieæ anielsk± wrêcz cierpliwo¶æ...
...mieszkam obecnie w UK i ¿yje bez zobowi±zañ i jestem gotów ca³kowicie po¶wiêciæ siê pracy przy wykopaliskach , zdaje sobie sprawe z kosztów jakie trzeba ponie¶æ by do³±czyæ do przedsiêwziêcia , s± one zamieszczone na stronie Projektu Cheops .
...Zastanawia mnie czy istnia³aby mo¿liwo¶æ by staæ siê czê¶ci± projektu na sta³e , mam tu na my¶li prace przez ca³y okres trwania wykopalisk przy Wielkim Labiryncie jak równie¿ przy planowanych na potem pracach przy Grobowcu Faraona Cheopsa.
...Generalnie rzecz ujmuj±c gotów jestem w³o¿yæ serce we wszystko co dotyczy ratowania naszej przysz³o¶ci , bo przecie¿ có¿ nam po wszyskim do czego d±¿ymy , dobrach duchowych i materialnych , realizacji marzeñ , karierze zawodowej itp. je¶li w ci±gu kilku lat przestaniemy istnieæ.
...Dajmy sobie szanse na osi±gniêcie tego ,  poprzezka jest wysoko lecz ten skok wart jest wszelkich wyrzeczeñ.
e-mail Maxwelldnb@poczta.fm
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #129 : Styczeñ 21, 2009, 20:00:32 »

Jestem zafascynowany Projektem Cheops , ¶ledze postêpy od kilku miesiêcy i w ci±gu tego czasu znalaz³em wiele informacji z ró¿nych ¼róde³ , krajów na tremat prawdopodobieñstwa ocalenia ziemi przed katastrof± , poprzez "uaktywnienie" Wielkiej Piramidy , je¶li nie jest to b³êdna zbiorowa interpretacja danych dostarczonych przez lata prac , oraz wszelakich przekazów w tym tych otrzymanych przez pani± Lucynê £obos (najdok³adniejszych jakie uda³o mi siê znale¼æ) jako grupa stawiaj±ca sobie za cel ratowanie ziemi  mamy bardzo mo³o czasu ...wi±¿e siê to jednak z pewnymi po¶wiêceniami i nie ukrywam ¿e do egipskiej NRS trzeba mieæ anielsk± wrêcz cierpliwo¶æ...
...mieszkam obecnie w UK i ¿yje bez zobowi±zañ i jestem gotów ca³kowicie po¶wiêciæ siê pracy przy wykopaliskach , zdaje sobie sprawe z kosztów jakie trzeba ponie¶æ by do³±czyæ do przedsiêwziêcia , s± one zamieszczone na stronie Projektu Cheops .
...Zastanawia mnie czy istnia³aby mo¿liwo¶æ by staæ siê czê¶ci± projektu na sta³e , mam tu na my¶li prace przez ca³y okres trwania wykopalisk przy Wielkim Labiryncie jak równie¿ przy planowanych na potem pracach przy Grobowcu Faraona Cheopsa.
...Generalnie rzecz ujmuj±c gotów jestem w³o¿yæ serce we wszystko co dotyczy ratowania naszej przysz³o¶ci , bo przecie¿ có¿ nam po wszyskim do czego d±¿ymy , dobrach duchowych i materialnych , realizacji marzeñ , karierze zawodowej itp. je¶li w ci±gu kilku lat przestaniemy istnieæ.
...Dajmy sobie szanse na osi±gniêcie tego ,  poprzezka jest wysoko lecz ten skok wart jest wszelkich wyrzeczeñ.
e-mail Maxwelldnb@poczta.fm

Na pocz±tek ma³a rada - nie pisz w dwóch w±tkach tych samych postów, bo na wej¶ciu Ciê Admin opier... przy ;] A odp ode mnie masz w drugim w±tku, w którym napisa³e¶.
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #130 : Styczeñ 21, 2009, 20:02:03 »

Najpierw radzê Ci przeczytaæ tak¿e posty na tym forum.
Maxwelldnb
Go¶æ
« Odpowiedz #131 : Styczeñ 22, 2009, 17:37:59 »

przykro mi ... có¿ pojade jako turysta i pod os³on± nocy bêdê kopa³ i robi³ za 3 Jêzyk:P
Pewnie s± stra¿nicy z broni± i noktowizorami... nie szkodzi po elitarnym szkoleniu M.A.T nie stanowi to problemu. Generalnie chodzi tylko o to ¿eby przyspieszyæ prace w Egipcie.Jêzyk:P
Dziêki i pozdrawiam
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #132 : Styczeñ 24, 2009, 00:05:31 »

Nie zapomnij saperki.O noktowizory siê nie martw.Najbli¿szy w Strefie Gazy.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #133 : Styczeñ 24, 2009, 03:15:10 »

przykro mi ... có¿ pojade jako turysta i pod os³on± nocy bêdê kopa³ i robi³ za 3 Jêzyk:P
Pewnie s± stra¿nicy z broni± i noktowizorami... nie szkodzi po elitarnym szkoleniu M.A.T nie stanowi to problemu. Generalnie chodzi tylko o to ¿eby przyspieszyæ prace w Egipcie.Jêzyk:P
Dziêki i pozdrawiam

Kolega by³ w Kairze i chcia³ podej¶æ do Sfinksa bo Wielka Piramida by³a akurat zamkniêta w tym dniu  - nie do¶æ, ¿e by³ tam p³ot z drutem kolczastym jak w O¶wiecimiu, to by³ pod PR¡DEM i obok sta³o dwóch uzbrojonych po zêby KOMANDOSÓW, którzy mu delikatnie zasugerowali, ¿eby odszed³ stamt±d a gdy chcia³ im wrêczyæ bakszysz to wycelowali w niego karabiny!!! dasz sobie radê z TYM? nie ma to jak egipska go¶cinno¶æ...

Kap³an 718'
Cysio91
Go¶æ
« Odpowiedz #134 : Styczeñ 24, 2009, 09:02:46 »

to czego tam a¿ tak pilnuj± - tyle czasu i jako¶ mogli wcze¶niej zwiedzaæ
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #135 : Styczeñ 24, 2009, 11:02:13 »

Oni sami nie wiedz±,czego pilnuj±.W upale we ³bach im siê miesza i zamiast ochraniaæ pilnowane mienie i turystów przed terrorystami sami do nich celuj±.
Maxwelldnb
Go¶æ
« Odpowiedz #136 : Styczeñ 24, 2009, 16:56:20 »

Chroni± to Co jest  najcenniejsze w ich ojczystej ziemi.....i mo¿e sami oni nie wiedz± co siê tam znajduje (czego dok³adnie strzeg±) , ale kto¶ kto ich tam postawi³ wie. Jest wiele potencjalnych zagro¿eñ , w tym inni którzy wiedz± i chcieliby posi±¶æ ziemiê na której s± niezliczone skarby i wiedza siêgaj±ca czasów nam niepamiêtnych.
Ich nastawienie nie jest przyjazne bo taka ich praca;] , maj± byæ swego rodzaju gwarancj± ¿e nikit siê nie dostanie do sfinksa czy piramid "bocznymi drogami"...Postawcie siê tam w ich sytuacji kto¶ ofiarowuje bakszysz....to mo¿e byæ przecie¿ ³apówka...tego raczej nie puszcz± p³azem to dla nich obraza , je¶li kto¶ my¶li ¿e mo¿e "ich kupiæ". W tradycji muzu³mañskiej dawniej by³ to dar dobrej woli lecz dzi¶ to najczê¶ciej niestety ³apówa.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #137 : Styczeñ 24, 2009, 17:41:39 »

Ty na 100 procent nigdy nie by³e¶ w Egipcie,bo kompletnie piszesz w ciemno.2 miesi±ce temu osobi¶cie dawa³em bakszysz uzbrojonemu ¿o³nierzowi,który mnie o to poprosi³.Tam u nich to normalka,¿e ¿o³nierzyk,który pilnuje na przyk³ad piramidy,czy innego obiektu przed dewastacj± sobie dorabia prosz±c o bakszysz,pszy okazji daje sobie zrobiæ zdjêcie lub sam robi tury¶cie.Oni nie s± skutecznie przeszkoleni i dlatego tak siê zachowuj±.Pozatym kolego Maxwelldnb dziwiê Ci siê,¿e dla Ciebie wystarczy,jak prze³o¿ony tych ¿o³nierzy wie po co tam stoj±-oni w/g Ciebie mog± nie wiedzieæ.Jak on nie wie po co tam stoi,to jak on mo¿e reagowaæ prawid³owo w ró¿nych sytuacjach?
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #138 : Styczeñ 24, 2009, 18:29:11 »

Mo¿e to oftopowe pytanie, ale co to ten bakszysz?
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #139 : Styczeñ 24, 2009, 18:33:21 »

³apówka !!! U¶miech
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #140 : Styczeñ 24, 2009, 20:03:31 »

Bakszysz to nie ³apówka,tylko ja³mu¿na.£apówki bior± urzêdnicy o bakszysz nagminnie prosz± kobiety,dzieci,bezrobotni i wielu innych maj±cych kontakt z turystami.Nawet w hotelach siê to zdarza,choæ w hotelach z regu³y daje siê obs³udze bez pro¶by.
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #141 : Styczeñ 24, 2009, 20:08:38 »

je¿eli kto¶ przyjmuje korzy¶æ materialna w celu odstapienia od czynno¶ci prawnych ( w tym wypadku ¿o³nierz, który pilnuje, za drobna op³ata pozwala na wejscie) to ³apówka
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #142 : Styczeñ 24, 2009, 20:25:25 »

A je¶li dajemy ¿o³nierzowi dolarka,bo wyci±gn±³ rêkê mówi±c przy tym "bakszysz" to jest to ja³mu¿na.Je¶li zap³acisz mu za co¶,co Ci przyniesie korzy¶æ to bêdzie ³apówka.
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #143 : Styczeñ 24, 2009, 20:29:07 »

1 lub 2 USD.  Du¿y u¶miech
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #144 : Styczeñ 24, 2009, 21:00:31 »

Damn... a jak moherka daje w ko¶ciele na tacê, to co to jest? Z jednej strony ³apówka (bo tak siê ³atwiej do nieba dostaæ), z drugiej haracz (bo jak nie da, to s±siadki bêd± mia³y o niej z³e zdanie), a z trzeciej strony ja³mu¿na... Durny przyk³ad, ale nazwijmy, jak chcemy, wa¿ne ¿e wiemy, o co chodzi ;]
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #145 : Styczeñ 24, 2009, 21:03:10 »

mialem co¶ napisaæ ale sie zamknê,...................................... tene masz racje
Bober
Go¶æ
« Odpowiedz #146 : Styczeñ 28, 2009, 22:46:04 »

Bez kitu a co ten"  biedny " AW mia³ napisaæ - dajemy ³apówki - bakszysz ³adniej brzmi tak orientalnie  Niezdecydowany £apówka:)

Definicja z Wiki :

Bakszysz - rodzaj napiwku, a raczej co¶ w rodzaju zawoalowanej ja³mu¿ny, obyczaj zwi±zany z religi± islamu nakazuj±cy wiernym dzielenie siê czê¶ci± swoich dochodów z biednymi, a ¿eby biednego nie uraziæ darowizn± w postaci czystej ja³mu¿ny pretekstem mo¿e byæ nawet symboliczna pomoc, czy po prostu zwyk³a uprzejmo¶æ, któr± siê wynagradza w³a¶nie bakszyszem.

Obecnie bakszysz przybra³ rozmiary przemys³u ¿erowania na zagranicznych turystach, którzy proceder ten zamiast napiwku czêsto okre¶laj± jako zwyk³± ³apówkê, któr± trzeba czêsto ofiarowaæ za rzeczy, których bezp³atna dostêpno¶æ wydaje siê dla turystów oczywista.
radoslaw
Go¶æ
« Odpowiedz #147 : Czerwiec 05, 2009, 16:03:06 »

Radzê z kopaniem uwa¿aæ i nie przesadzaæ z g³êboko¶ci±
http://www.youtube.com/watch?v=hAuPvn9DGIE&eurl=http%3A%2F%2Fdavidicke%2Epl%2Fforum%2Fpodziemne%2Dreptilia%2Dskie%2Dmiasto%2Dodkryte%2Dpod%2Degiptem%2Dt228%2Ehtml&feature=player_embedded
pozdrawiam

====================================================

http://davidicke.pl/forum/podziemne-reptilia-skie-miasto-odkryte-pod-egiptem-t228.html

Scali³em posty
Darek

Radek, kto jak kto, ale Ty chyba umiesz korzystaæ z "modyfikuj wiadomo¶æ.
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2009, 20:39:51 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #148 : Czerwiec 06, 2009, 18:13:36 »

Gadzie miasteczko.
Ciekawe, ile jeszcze jest takich?
Czyli teraz ju¿ wiadomo, dlaczego tak jaszczurkom siê ¶pieszy do tej inwazji na Ziemiê.
Bo dzieci im p³acz±, pod ziemi±. Du¿y u¶miech
Za 2 latka to siê dopiero cuda zaczn±.U¶miech
Tylko filmowaæ.U¶miech
Pozdrawiam. Cool
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #149 : Pa¼dziernik 05, 2010, 10:00:40 »

Wolontariat ju¿ dawno jest nieaktualny dlatego w±tek zamykam, do czasu zmiany sytuacji.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Strony: 1 2 3 4 5 [6] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: