Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 15:49:33

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 [6] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wolontariusze - pomoc przy wykopaliskach  (Przeczytany 85868 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Bober
Gość
« Odpowiedz #125 : Styczeń 13, 2009, 12:25:07 »

Lepiej nich Modzio zamknie temat przed nastĂŞpnÂą peÂłniÂą  Szok DuÂży uÂśmiech
Blad
Gość
« Odpowiedz #126 : Styczeń 13, 2009, 12:54:27 »

kurde zapisujecie siê na te forum poniewa¿ widzicie w tym projekcie s³uszn¹ sprawê, mo¿e w koùcu zaczêli byœcie, nie tylko widzieÌ ale te¿ dzia³aÌ, a nie k³ócicie siê o byle bzdury, a jeszcze jedno po to jest siê wolontariuszem ¿eby robiÌ coœ z serca, a nie ci¹gle szukaÌ dziury w ca³ym... .
Ja nie jestem na tym forum bo widzĂŞ coÂś w tym projekcie (tym bardziej jak¹œ sÂłusznÂą sprawĂŞ). Ja widzĂŞ na tym forum wielu wartoÂściowych ludzi ktĂłrzy czasami maja odmienne od mojego spojÂżenie na otaczajÂący mnie Âświat i warto ich wysÂłuchaĂŚ.  KaÂżdy ma prawo do wÂłasnego zdania, chcesz jechaĂŚ jako wolontariusz?? jedÂź, (nikt a przynajmniej ja nie zabraniam - szanujĂŞ twoje zdanie) ale .. wprawdzie temat dotyczy pomocy przy wykopaliskach - ludzie czasami chca wiedziec wiĂŞcej i poznaĂŚ zdanie innych osĂłb. to teÂż naleÂży uszanowaĂŚ
« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2009, 12:58:52 wysłane przez Blad » Zapisane
sharki_vip
Gość
« Odpowiedz #127 : Styczeń 13, 2009, 21:22:02 »

Ja jak juÂż pisaÂłem, teÂż chĂŞtnie bym pojechaÂł, ale na razie jest to nie moÂżliwe z powodĂłw finansowych -studenci za bogaci nie sÂą :p kiedyÂś na pewno siĂŞ wybiorĂŞ. ZresztÂą mam pare takich miejsc ktĂłre chciaÂłbym zobaczyĂŚ, prĂłcz Egiptu czy Azji jest to miĂŞdzy innymi Chitzen Itza.
Maxwelldnb
Gość
« Odpowiedz #128 : Styczeń 21, 2009, 19:45:16 »

Jestem zafascynowany Projektem Cheops , Âśledze postĂŞpy od kilku miesiĂŞcy i w ciÂągu tego czasu znalazÂłem wiele informacji z ró¿nych ÂźrĂłdeÂł , krajĂłw na tremat prawdopodobieĂąstwa ocalenia ziemi przed katastrofÂą , poprzez "uaktywnienie" Wielkiej Piramidy , jeÂśli nie jest to b³êdna zbiorowa interpretacja danych dostarczonych przez lata prac , oraz wszelakich przekazĂłw w tym tych otrzymanych przez paniÂą LucynĂŞ ÂŁobos (najdokÂładniejszych jakie udaÂło mi siĂŞ znaleŸÌ) jako grupa stawiajÂąca sobie za cel ratowanie ziemi  mamy bardzo moÂło czasu ...wi¹¿e siĂŞ to jednak z pewnymi poÂświĂŞceniami i nie ukrywam Âże do egipskiej NRS trzeba mieĂŚ anielskÂą wrĂŞcz cierpliwoœÌ...
...mieszkam obecnie w UK i ¿yje bez zobowi¹zaù i jestem gotów ca³kowicie poœwiêciÌ siê pracy przy wykopaliskach , zdaje sobie sprawe z kosztów jakie trzeba ponieœÌ by do³¹czyÌ do przedsiêwziêcia , s¹ one zamieszczone na stronie Projektu Cheops .
...Zastanawia mnie czy istnia³aby mo¿liwoœÌ by staÌ siê czêœci¹ projektu na sta³e , mam tu na myœli prace przez ca³y okres trwania wykopalisk przy Wielkim Labiryncie jak równie¿ przy planowanych na potem pracach przy Grobowcu Faraona Cheopsa.
...Generalnie rzecz ujmuj¹c gotów jestem w³o¿yÌ serce we wszystko co dotyczy ratowania naszej przysz³oœci , bo przecie¿ có¿ nam po wszyskim do czego d¹¿ymy , dobrach duchowych i materialnych , realizacji marzeù , karierze zawodowej itp. jeœli w ci¹gu kilku lat przestaniemy istnieÌ.
...Dajmy sobie szanse na osiÂągniĂŞcie tego ,  poprzezka jest wysoko lecz ten skok wart jest wszelkich wyrzeczeĂą.
e-mail Maxwelldnb@poczta.fm
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #129 : Styczeń 21, 2009, 20:00:32 »

Jestem zafascynowany Projektem Cheops , Âśledze postĂŞpy od kilku miesiĂŞcy i w ciÂągu tego czasu znalazÂłem wiele informacji z ró¿nych ÂźrĂłdeÂł , krajĂłw na tremat prawdopodobieĂąstwa ocalenia ziemi przed katastrofÂą , poprzez "uaktywnienie" Wielkiej Piramidy , jeÂśli nie jest to b³êdna zbiorowa interpretacja danych dostarczonych przez lata prac , oraz wszelakich przekazĂłw w tym tych otrzymanych przez paniÂą LucynĂŞ ÂŁobos (najdokÂładniejszych jakie udaÂło mi siĂŞ znaleŸÌ) jako grupa stawiajÂąca sobie za cel ratowanie ziemi  mamy bardzo moÂło czasu ...wi¹¿e siĂŞ to jednak z pewnymi poÂświĂŞceniami i nie ukrywam Âże do egipskiej NRS trzeba mieĂŚ anielskÂą wrĂŞcz cierpliwoœÌ...
...mieszkam obecnie w UK i ¿yje bez zobowi¹zaù i jestem gotów ca³kowicie poœwiêciÌ siê pracy przy wykopaliskach , zdaje sobie sprawe z kosztów jakie trzeba ponieœÌ by do³¹czyÌ do przedsiêwziêcia , s¹ one zamieszczone na stronie Projektu Cheops .
...Zastanawia mnie czy istnia³aby mo¿liwoœÌ by staÌ siê czêœci¹ projektu na sta³e , mam tu na myœli prace przez ca³y okres trwania wykopalisk przy Wielkim Labiryncie jak równie¿ przy planowanych na potem pracach przy Grobowcu Faraona Cheopsa.
...Generalnie rzecz ujmuj¹c gotów jestem w³o¿yÌ serce we wszystko co dotyczy ratowania naszej przysz³oœci , bo przecie¿ có¿ nam po wszyskim do czego d¹¿ymy , dobrach duchowych i materialnych , realizacji marzeù , karierze zawodowej itp. jeœli w ci¹gu kilku lat przestaniemy istnieÌ.
...Dajmy sobie szanse na osiÂągniĂŞcie tego ,  poprzezka jest wysoko lecz ten skok wart jest wszelkich wyrzeczeĂą.
e-mail Maxwelldnb@poczta.fm

Na poczÂątek maÂła rada - nie pisz w dwĂłch wÂątkach tych samych postĂłw, bo na wejÂściu CiĂŞ Admin opier... przy ;] A odp ode mnie masz w drugim wÂątku, w ktĂłrym napisaÂłeÂś.
Lucyna D.
Gość
« Odpowiedz #130 : Styczeń 21, 2009, 20:02:03 »

Najpierw radzĂŞ Ci przeczytaĂŚ takÂże posty na tym forum.
Maxwelldnb
Gość
« Odpowiedz #131 : Styczeń 22, 2009, 17:37:59 »

przykro mi ... có¿ pojade jako turysta i pod os³on¹ nocy bêdê kopa³ i robi³ za 3 Jêzyk:P
Pewnie sÂą straÂżnicy z broniÂą i noktowizorami... nie szkodzi po elitarnym szkoleniu M.A.T nie stanowi to problemu. Generalnie chodzi tylko o to Âżeby przyspieszyĂŚ prace w Egipcie.JĂŞzyk:P
DziĂŞki i pozdrawiam
kot
Gość
« Odpowiedz #132 : Styczeń 24, 2009, 00:05:31 »

Nie zapomnij saperki.O noktowizory siĂŞ nie martw.NajbliÂższy w Strefie Gazy.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #133 : Styczeń 24, 2009, 03:15:10 »

przykro mi ... có¿ pojade jako turysta i pod os³on¹ nocy bêdê kopa³ i robi³ za 3 Jêzyk:P
Pewnie sÂą straÂżnicy z broniÂą i noktowizorami... nie szkodzi po elitarnym szkoleniu M.A.T nie stanowi to problemu. Generalnie chodzi tylko o to Âżeby przyspieszyĂŚ prace w Egipcie.JĂŞzyk:P
DziĂŞki i pozdrawiam

Kolega byÂł w Kairze i chciaÂł podejœÌ do Sfinksa bo Wielka Piramida byÂła akurat zamkniĂŞta w tym dniu  - nie doœÌ, Âże byÂł tam pÂłot z drutem kolczastym jak w OÂświecimiu, to byÂł pod PRÂĄDEM i obok staÂło dwĂłch uzbrojonych po zĂŞby KOMANDOSÓW, ktĂłrzy mu delikatnie zasugerowali, Âżeby odszedÂł stamtÂąd a gdy chciaÂł im wrĂŞczyĂŚ bakszysz to wycelowali w niego karabiny!!! dasz sobie radĂŞ z TYM? nie ma to jak egipska goÂścinnoœÌ...

KapÂłan 718'
Cysio91
Gość
« Odpowiedz #134 : Styczeń 24, 2009, 09:02:46 »

to czego tam aÂż tak pilnujÂą - tyle czasu i jakoÂś mogli wczeÂśniej zwiedzaĂŚ
kot
Gość
« Odpowiedz #135 : Styczeń 24, 2009, 11:02:13 »

Oni sami nie wiedzÂą,czego pilnujÂą.W upale we Âłbach im siĂŞ miesza i zamiast ochraniaĂŚ pilnowane mienie i turystĂłw przed terrorystami sami do nich celujÂą.
Maxwelldnb
Gość
« Odpowiedz #136 : Styczeń 24, 2009, 16:56:20 »

ChroniÂą to Co jest  najcenniejsze w ich ojczystej ziemi.....i moÂże sami oni nie wiedzÂą co siĂŞ tam znajduje (czego dokÂładnie strzegÂą) , ale ktoÂś kto ich tam postawiÂł wie. Jest wiele potencjalnych zagroÂżeĂą , w tym inni ktĂłrzy wiedzÂą i chcieliby posi¹œÌ ziemiĂŞ na ktĂłrej sÂą niezliczone skarby i wiedza siĂŞgajÂąca czasĂłw nam niepamiĂŞtnych.
Ich nastawienie nie jest przyjazne bo taka ich praca;] , majÂą byĂŚ swego rodzaju gwarancjÂą Âże nikit siĂŞ nie dostanie do sfinksa czy piramid "bocznymi drogami"...Postawcie siĂŞ tam w ich sytuacji ktoÂś ofiarowuje bakszysz....to moÂże byĂŚ przecieÂż ÂłapĂłwka...tego raczej nie puszczÂą pÂłazem to dla nich obraza , jeÂśli ktoÂś myÂśli Âże moÂże "ich kupiĂŚ". W tradycji muzuÂłmaĂąskiej dawniej byÂł to dar dobrej woli lecz dziÂś to najczĂŞÂściej niestety ÂłapĂłwa.
kot
Gość
« Odpowiedz #137 : Styczeń 24, 2009, 17:41:39 »

Ty na 100 procent nigdy nie by³eœ w Egipcie,bo kompletnie piszesz w ciemno.2 miesi¹ce temu osobiœcie dawa³em bakszysz uzbrojonemu ¿o³nierzowi,który mnie o to poprosi³.Tam u nich to normalka,¿e ¿o³nierzyk,który pilnuje na przyk³ad piramidy,czy innego obiektu przed dewastacj¹ sobie dorabia prosz¹c o bakszysz,pszy okazji daje sobie zrobiÌ zdjêcie lub sam robi turyœcie.Oni nie s¹ skutecznie przeszkoleni i dlatego tak siê zachowuj¹.Pozatym kolego Maxwelldnb dziwiê Ci siê,¿e dla Ciebie wystarczy,jak prze³o¿ony tych ¿o³nierzy wie po co tam stoj¹-oni w/g Ciebie mog¹ nie wiedzieÌ.Jak on nie wie po co tam stoi,to jak on mo¿e reagowaÌ prawid³owo w ró¿nych sytuacjach?
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #138 : Styczeń 24, 2009, 18:29:11 »

MoÂże to oftopowe pytanie, ale co to ten bakszysz?
Blad
Gość
« Odpowiedz #139 : Styczeń 24, 2009, 18:33:21 »

ÂłapĂłwka !!! UÂśmiech
kot
Gość
« Odpowiedz #140 : Styczeń 24, 2009, 20:03:31 »

Bakszysz to nie ÂłapĂłwka,tylko jaÂłmuÂżna.ÂŁapĂłwki biorÂą urzĂŞdnicy o bakszysz nagminnie proszÂą kobiety,dzieci,bezrobotni i wielu innych majÂących kontakt z turystami.Nawet w hotelach siĂŞ to zdarza,choĂŚ w hotelach z reguÂły daje siĂŞ obsÂłudze bez proÂśby.
Blad
Gość
« Odpowiedz #141 : Styczeń 24, 2009, 20:08:38 »

je¿eli ktoœ przyjmuje korzyœÌ materialna w celu odstapienia od czynnoœci prawnych ( w tym wypadku ¿o³nierz, który pilnuje, za drobna op³ata pozwala na wejscie) to ³apówka
kot
Gość
« Odpowiedz #142 : Styczeń 24, 2009, 20:25:25 »

A jeœli dajemy ¿o³nierzowi dolarka,bo wyci¹gn¹³ rêkê mówi¹c przy tym "bakszysz" to jest to ja³mu¿na.Jeœli zap³acisz mu za coœ,co Ci przyniesie korzyœÌ to bêdzie ³apówka.
komandos040
Gość
« Odpowiedz #143 : Styczeń 24, 2009, 20:29:07 »

1 lub 2 USD.  DuÂży uÂśmiech
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #144 : Styczeń 24, 2009, 21:00:31 »

Damn... a jak moherka daje w koÂściele na tacĂŞ, to co to jest? Z jednej strony ÂłapĂłwka (bo tak siĂŞ Âłatwiej do nieba dostaĂŚ), z drugiej haracz (bo jak nie da, to sÂąsiadki bĂŞdÂą miaÂły o niej zÂłe zdanie), a z trzeciej strony jaÂłmuÂżna... Durny przykÂład, ale nazwijmy, jak chcemy, waÂżne Âże wiemy, o co chodzi ;]
Blad
Gość
« Odpowiedz #145 : Styczeń 24, 2009, 21:03:10 »

mialem coÂś napisaĂŚ ale sie zamknĂŞ,...................................... tene masz racje
Bober
Gość
« Odpowiedz #146 : Styczeń 28, 2009, 22:46:04 »

Bez kitu a co ten"  biedny " AW miaÂł napisaĂŚ - dajemy ÂłapĂłwki - bakszysz Âładniej brzmi tak orientalnie  Niezdecydowany ÂŁapĂłwka:)

Definicja z Wiki :

Bakszysz - rodzaj napiwku, a raczej coœ w rodzaju zawoalowanej ja³mu¿ny, obyczaj zwi¹zany z religi¹ islamu nakazuj¹cy wiernym dzielenie siê czêœci¹ swoich dochodów z biednymi, a ¿eby biednego nie uraziÌ darowizn¹ w postaci czystej ja³mu¿ny pretekstem mo¿e byÌ nawet symboliczna pomoc, czy po prostu zwyk³a uprzejmoœÌ, któr¹ siê wynagradza w³aœnie bakszyszem.

Obecnie bakszysz przybra³ rozmiary przemys³u ¿erowania na zagranicznych turystach, którzy proceder ten zamiast napiwku czêsto okreœlaj¹ jako zwyk³¹ ³apówkê, któr¹ trzeba czêsto ofiarowaÌ za rzeczy, których bezp³atna dostêpnoœÌ wydaje siê dla turystów oczywista.
radoslaw
Gość
« Odpowiedz #147 : Czerwiec 05, 2009, 16:03:06 »

Radzê z kopaniem uwa¿aÌ i nie przesadzaÌ z g³êbokoœci¹
http://www.youtube.com/watch?v=hAuPvn9DGIE&eurl=http%3A%2F%2Fdavidicke%2Epl%2Fforum%2Fpodziemne%2Dreptilia%2Dskie%2Dmiasto%2Dodkryte%2Dpod%2Degiptem%2Dt228%2Ehtml&feature=player_embedded
pozdrawiam

====================================================

http://davidicke.pl/forum/podziemne-reptilia-skie-miasto-odkryte-pod-egiptem-t228.html

ScaliÂłem posty
Darek

Radek, kto jak kto, ale Ty chyba umiesz korzystaÌ z "modyfikuj wiadomoœÌ.
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2009, 20:39:51 wysłane przez Dariusz » Zapisane
komandos040
Gość
« Odpowiedz #148 : Czerwiec 06, 2009, 18:13:36 »

Gadzie miasteczko.
Ciekawe, ile jeszcze jest takich?
Czyli teraz juÂż wiadomo, dlaczego tak jaszczurkom siĂŞ Âśpieszy do tej inwazji na ZiemiĂŞ.
Bo dzieci im pÂłaczÂą, pod ziemiÂą. DuÂży uÂśmiech
Za 2 latka to siĂŞ dopiero cuda zacznÂą.UÂśmiech
Tylko filmowaĂŚ.UÂśmiech
Pozdrawiam. Cool
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #149 : Październik 05, 2010, 10:00:40 »

Wolontariat juÂż dawno jest nieaktualny dlatego wÂątek zamykam, do czasu zmiany sytuacji.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Strony: 1 2 3 4 5 [6] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: