Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 08:35:12

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: trzy dni ciemno¶ci  (Przeczytany 3193 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« : Styczeñ 17, 2012, 15:23:40 »

Trzy dni… wszystko bêdzie trwa³o „trzy dni ciemno¶ci”!

Autor: FN     Â¬ród³o: FN     Dodany: Sunday, 15 January 2012 22:33

„A pi±ty wyla³ sw± czaszê na tron Bestii i w jej królestwie nasta³y ciemno¶ci" (Ap 16, 10).

Najwiêksze przepowiednie dotycz±ce przysz³o¶ci Ziemi, które przewiduj± wielki ¶wiatowy kataklizm, zawieraj± zaskakuj±ce elementy wspólne, a jedn± z nich jest w³a¶nie informacja, ¿e wszystko potrwa „trzy dni”. Przez trzy dni bêd± panowa³y ca³kowite ciemno¶ci, a¿ wreszcie czwartego dnia nastanie „nadzieja dla ¿ywych”, choæ ju¿ – jak twierdzi wielu jasnowidzów – ¿ywych nielicznych.

Trzy dni ciemno¶ci s± najbardziej spektakularnym wydarzeniem apokaliptycznym, które dotknie ca³± ziemiê. Jego nadej¶cie zwiastowa³o wielu mistyków i ¶wiêtych: ¶w. Hildegarda z Bingen (+1179), S³uga Bo¿a Marie Martel (+1673), s³ynny jezuita o. Charles-Auguste Nectou (+1777), b³. Elizabeth Canori-Mora (+1825), b³. Marie Taigi (+1837), Palma d'0ria (+1863), b³. Marie Baourdi (+1878), mistyk Pere Lamy (+1931), bretoñska stygmatyczka Julie Jahenny (+1941), ¶w. Ojciec Pio (+1968).

Co wiadomo o tych „trzech dniach”? Niewiele. Podobno przez te trzy dni maj± byæ „ciemno¶ci nieprzeniknione”, które doprowadz± ludzko¶æ do ca³kowitej rozpaczy. Niektóre przepowiednie precyzuj± nawet, jak ludzie powinni siê zachowywaæ w czasie owych „72 godzin wielkiej zmiany”. Rady s± dosyæ niepokoj±ce, a wiêc nie opuszczaæ domów, pozatykaæ okna i drzwi itp. Oto dos³ownie kilka przyk³adów owych „trzech dni” z naszego archiwum (jest ich naprawdê znacznie wiêcej).

Pra¼ród³em wszystkich wizji „trzech dni ciemno¶ci” jest chyba jednak Biblia. Trzy dni ciemno¶ci s± wed³ug Apokalipsy zawarto¶ci± jednej z siedmiu czasz, któr± na ziemiê wylej± anio³owie: "A pi±ty wyla³ sw± czaszê na tron Bestii i w jej królestwie nasta³y ciemno¶ci" (Ap 16, 10).

Nowy Testament tak¿e zawiera informacje dotycz±ce owych „kilku dni”, które maj± siê zakoñczyæ paruzj±, czyli ponownym przyj¶ciem Jezusa. Oto fragment Ewangelii ¶w. Mateusza (24,29-30):

„Zaraz te¿ po ucisku owych dni s³oñce siê zaæmi i ksiê¿yc nie da swego blasku; gwiazdy zaczn± padaæ z nieba i moce niebios zostan± wstrz±¶niête. Wówczas uka¿e siê na niebie znak Syna Cz³owieczego, i wtedy bêd± narzekaæ wszystkie narody ziemi; i ujrz± Syna Cz³owieczego, przychodz±cego na ob³okach niebieskich z wielk± moc± i chwa³±."

Oto fragment wizji, któr± mia³ s³ynny amerykañski ewangelicki wizjoner John Leary. John ma 54 lata, jest z zawodu chemikiem i pracuje w firmie Eastman Kodak Co. w Rochester w stanie Nowy Jork. Mieszka w skromnym domu na przedmie¶ciach Rochester wraz z Carol, partnerk± ¿ycia od trzydziestu lat, i Catherine, najm³odsz± córk±. Obie starsze córki, Jeanette i Donna, s± zamê¿ne i mieszkaj± ze swoimi w³asnymi rodzinami. Zdoby³ du¿y rozg³os w USA tym, ¿e kilka z jego wizji naprawdê siê sprawdzi³o. Jest to cz³owiek bardzo religijny i jego wizje s± wrêcz przesi±kniête „terminologi± biblijn±”. Nie ma sensu oceniaæ tej postaci pod k±tem wiarygodno¶ci, ale warto jest przytoczyæ fragment jego kazania/wizji, ¿e on tak¿e wspomina o owych „trzech dniach”.

Otrzyma³em cztery wizje na ten temat. Ujrza³em ogromn± kometê z ognistym ogonem, która okr±¿aj±c ziemiê zbli¿a³a siê coraz bardziej. I nagle ujrza³em jak uderza w Ocean Atlantycki. Widzia³em nawet to niesamowite wej¶cie pod wodê i samo uderzenie pomarañczowego ognia w dno oceanu, co spowodowa³ powstanie przeogromnych fal, wy¿szych od najwy¿szych drapaczy w Nowym Jorku, jak mi to zosta³o pokazane w innej wizji. Zalana zosta³a ca³a wschodnia czê¶æ USA i ca³e wybrze¿e atlantyckie w Europie.

Wstrz±s spowodowa³ przebudzenie siê wielu wulkanów i wyrzucenia lawy i pary, które zmiesza³y siê z gazami komety. Utworzony w ten sposób zaæmi s³oñce na trzy dni. Przytoczê wam teraz przekaz z 23-go lipca 1996 roku. Po przyjêciu Komunii ¦wiêtej ujrza³em ogromny wulkan, z którego bucha³ czarny dym, zas³aniaj±cy s³oñce.

Pan Jezus powiedzia³:

„Mój synu, w tej wizji ogl±dasz wybuch masywnego wulkanu, z którego wydobywa siê czarny dym. Wprawdzie ujrzycie wzrost wybuchów wulkanicznych, lecz ten wybuch nast±pi dopiero gdy kometa uderzy w Ziemiê.

Nast±pi ogromne zniekszta³cenie skorupy ziemskiej, co bêdzie przyczyn± przebudzenia siê wielu wulkanów. Z³±czenie siê gazów i lawy wulkanicznej z gazami komety spowoduje trzy dni ciemno¶ci. Nast±pi zmiana biegunów magnetycznych i krótkotrwa³a zmiana orbity ziemskiej na wiêksz±. Przyci±ganie s³oneczne skoryguje t± zmianê orbity, lecz zanim to nast±pi, na ziemi bêdzie zimniej. Podczas trzech dni ciemno¶ci podziemia lub jaskinie bêd± najlepszym schronieniem przed zimnem i unosz±c± siê siark±, która wype³niaj±c powietrze, wychwytywaæ bêdzie z niego tlen. Módl siê Mój ludu i s³uchaj moich pouczeñ, a Ja skierujê ciê, gdzie powiniene¶ i¶æ i obdarzê ciê Moim Chlebem Niebiañskim."

O „trzech dniach ciemno¶ci” mówi³ tak¿e Alois Islrmayer. By³ to szwedzki pracownik budowlany. Ten pochodz±cy z Freilassing z Bawarii robotnik zajmowa³ siê przez wiele lat kopaniem studni. W czasie I Wojny ¦wiatowej jako niemiecki ¿o³nierz prze¿y³ koszmarny incydent. W bliskiej od niego odleg³o¶ci wybuch³ pocisk artyleryjski, w wyniku czego Alois zosta³ ¿ywcem zasypany w okopie. Odkopano go po 72 godzinach i zwolniono z wojska. W wyniku wypadku Irlmayer zacz±³ miewaæ dziwne wizje dotycz±ce przysz³o¶ci, które okazywa³y siê zdumiewaj±co trafne. Przyk³adem s± proroctwa, w których dok³adnie przewidzia³ klêskê Niemiec w czasie Pierwszej, a nastêpnie tak¿e Drugiej Wojny ¦wiatowej. Szybko zyska³ s³awê na ca³± Skandynawiê, gdy¿ zadziwiaj±co trafnie przewidywa³ losy osób, które do niego przysz³y z pro¶b± o pomoc. Mówi³ tak¿e o zmianach na Ziemi. Widzia³ na przyk³ad zbli¿aj±cy siê kataklizm, który bêdzie po³±czony z wybuchem trzeciej wojny ¶wiatowej. Ostrzega³, ¿e kraje islamskie wykorzystaja zawieruchê powsta³± w zwiazku z kataklizmem i spróbuj± podbiæ Europê. Bêd± starali sie wytruæ ludno¶æ gazem.

- Widzê z³ot± kreskê py³u, która zbli¿a siê do ludzi. Kto przekroczy tê kreskê, zginie.

Islmayer radzi³, ¿e aby prze¿yæ, trzeba przez trzy dni (!) nie wychodziæ z domu. Uwa¿a³, ¿e najlepiej jest w momencie wybuchu konfliktu ¶wiatowego uszczelniæ okna, aby gaz nie dosta³ siê do domów. Widzia³ cale miliony zabitych osob.

- Je¶li rzucicie ziarno w ziemiê po tym co sie stanie, to zapu¶ci ono pêdy w klatkê piersiow± zakopanego cz³owieka.

Po wojnie przewidywa³ okres wspania³y, gdy¿ ma zmieniæ siê klimat w Europie na cieplejszy.

Jego zdaniem prawdziwym pocz±tkiem III Wojny ¦wiatowej bêdzie zabójstwo wa¿nej osobisto¶ci, co poci±gnie za sob± u¿ycie broni chemicznej. Warto przytoczyæ fragment jego wizji, któr± zamie¶ci³ Leszek Szuman w ksi±¿ce „Przepowiednie i Proroctwa” /autor ksi±¿ki na zdjêciu obok/.

Walki potrwaj± trzy dni albo trzy tygodnie. Rozpoczn± siê od Z³otego miasta. Na Dunaju ju¿ nie bêdzie mostu. ¯ó³ty py³ posypie siê od Z³otego Miasta a¿ do Zatoki. Bêd± trzy dni ciemno¶ci, umrze wiêcej ludzi ni¿ podczas ostatnich dwóch wojen. (...) Nad Renem pojawi siê pó³ksiê¿yc, co bêdzie chcia³ wszystko po¿reæ. Papie¿ z Rzymu bêdzie musia³ uciekaæ przez Wielk± Wodê. Miasto, gdzie stoi ¿elazna wie¿a, spal± jego mieszkañcy. Gdzie spojrzeæ, tam rewolucja.

Warto w tym miejscu wspomnieæ o ma³o znanej postaci, polskim stygmatyku. Nazywa³ siê Andrzej Gwiazda i mieli¶my okazjê siê z nim spotkaæ w 1995 roku (opis tego spotkania by³ na stronach FN w 2001 roku). Oprócz tego, ¿e ma na rêkach stygmaty, to wielu ¶wiadków opowiada³o, ¿e nad jego domem widziano dziwne ¶wiat³a, za¶ w obecno¶ci wielu ¶wiadków pokaza³a siê kiedy¶ figura przypominaj±ca Matkê Bosk±. W miejscu objawienia powsta³ ko¶ció³.

Stygmatyk spod Lublina tak¿e mówi³ o jakie¶ katastrofie, która bêdzie po³±czona z trzema dniami ciemno¶ci. Widzia³ wodê, która zaleje brzegi i potê¿ne, kilkukilometrowe fale. Cala Ziemia zatrzêsie siê, a oceany wyst±pi± ze swoich koryt. Wszystko to trzy dni, po czym z powrotem Ziemia wróci na swoje miejsce.

I jeszcze dos³ownie kilka s³ów o s³ynnym ¶pi±cym proroku z USA. Edgar Cayce zapada³ w specjalne transe, w czasie których miewa³ wizje dotycz±ce przysz³o¶ci ¶wiata. To on mówi³ o zbli¿aj±cej siê na ¶wiecie katastrofie, która ma przypominaæ biblijny potop.

- Wyst±pi± morza i oceany, zatrzêsie siê ziemia, zgin± miliony.

Podawa³ jednak bardzo precyzyjny znak tych wydarzeñ, bowiem wtedy znowu pojawi siê Atlantyda, która teraz spoczywa pod oceanem. Ostrzega³, ¿e Ziemiê w zwi±zku ze zbli¿aj±c± siê katastrof± czekaj± trzy dni ciemno¶ci. Nie widzia³ ratunku przed katastrof±. Uwa¿a³, ¿e ludzko¶æ zas³u¿y³a sobie na to, aby prze¿yæ upadek i powstaæ ponownie.

Ale to nie wszystko. S³ynne „Trzy dni ciemno¶ci” pojawiaj± siê tak¿e w li¶cie stygmatyka Ojca Pio z 28 stycznia i 7 lutego 1950 roku.

T³umaczenie kopii prywatnego listu autorstwa Ojca Pio, adresowanego do Komisji w Heroldsbach wyznaczonej przez Watykan w celu przebadania prawdziwo¶ci objawieñ o ‘Trzech Dniach Ciemno¶ci’ danych przez Naszego Pana, Ojcu Pio, zakonnikowi zgromadzenia Kapucynów i stygmatyka.

28 STYCZEÑ 1950

Dobrze pozamykajcie i uszczelnijcie okna. Nie wygl±dajcie na zewn±trz. Zapalcie ¶wiêcon± ¶wiece, która wystarczy na wiele dni. Módlcie siê na ró¿añcu. Czytajcie duchowe ksi±¿ki. Czyñcie akty przyjêcia Duchowej Komunii, a tak¿e uczynki mi³o¶ci, które s± nam tak potrzebne. Módlcie siê z wyci±gniêtymi rêkami lub padaj±c na twarz, aby uratowaæ wiele dusz. Niewolno wam wychodziæ na zewn±trz. Zaopatrzcie siê w wystarczaj±c± ilo¶æ po¿ywienia. Moce natury zostan± wstrz±¶niête i deszcz ognia nape³ni ludzi przera¿eniem. Miejcie odwagê! Jestem po¶ród was.

7 LUTY 1950

Otoczcie opiek± swoje zwierzêta, podczas tych dni. Ja Jestem Stworzycielem i Opiekunem dla wszystkiego stworzenia, tak samo jak dla cz³owieka. Dam wam wcze¶niej znaki, kiedy powinni¶cie pozostawiæ wiêksz± ilo¶æ jedzenia dla swoich zwierz±t. Ochroniê dobytek wybranych, w tym tak¿e zwierzêta, które bêd± pó¼niej w potrzebie po¿ywienia. Niech nikt nie próbuje wychodziæ na zewn±trz, nawet, aby nakarmiæ swoje zwierzêta, – kto bêdzie niepos³uszny temu s³owu, zginie! Dok³adnie zakryjcie okna. Moi wybrani nie powinni widzieæ Mojego gniewu. Miejcie Ufno¶æ we Mnie, a Ja bêdê wasz± obron±. Wasza wiara, zobowi±zuje Mnie, do przybycia wam z pomoc±.

Godzina Mego powrotu jest bliska! Jednak oka¿ê Mi³osierdzie. Najstraszliwsza karê bêdzie cierpieæ ¶wiadek czasów. Moi anio³owie, którzy bêd± egzekutorami tej pracy, stoj± ju¿ w gotowo¶ci z ostrymi mieczami! Szczególnie zadbaj± o zniszczenie tych, którzy Mnie przedrze¼niali i nie wierzyli w Moje objawienia.

Nawa³nica ognia wyleje siê z chmur i rozci±gnie na ca³± ziemiê! Sztormy, grzmoty, straszliwa pogoda i trzêsienia ziemi pokryj± ¶wiat na kilka dni. Nastanie nieprzerwany deszcz ognia! Wszystko rozpocznie siê w bardzo zimn± noc. Te wydarzenia maj± udowodniæ, ¿e Bóg jest Panem wszelkiego Stworzenia. Ci, którzy pok³adaj± we Mnie nadziejê i wierz± w Moje s³owa, nie maj± siê, czego obawiaæ. Nie zaprê siê tych, którzy rozpowszechniaj± Moje przes³anie. ¯adna krzywda nie spotka dusz w ³asce u¶wiêcaj±cej i tych, które szukaj± obrony u Mojej Matki.

Dam wam nastêpuj±ce znaki i instrukcje, w ten sposób mo¿ecie byæ przygotowani na nadchodz±ce wydarzenia:

Noc bêdzie bardzo zimna, a wiatr zacznie przera¼liwie huczeæ i wyæ. Po krótkim czasie us³yszycie grzmoty. Zamknijcie wszystkie drzwi i okna i z nikim nie rozmawiajcie z zewn±trz. Padnijcie przed krzy¿em, ¿a³ujcie za grzechy i b³agajcie o opiekê Mojej Matki. Nie patrzcie przez okno podczas trzêsienia ziemi, poniewa¿ gniew Bo¿y jest ¶wiêty! (Jezus nie chce, aby¶my ujrzeli gniew Boga, gdy¿ musi byæ rozwa¿any w strachu i trwodze. Ci, którzy nie potraktuj± powa¿nie tego polecenia, zgin±³ na miejscu.)

Wiatr, przyniesie ze sob± truj±ce gazy, które roznios± siê po ca³ej ziemi. Ka¿dy, kto bêdzie cierpia³ i umrze niewinnie, stanie siê mêczennikiem i bêdzie przebywa³ ze Mn±, w Moim Królestwie.

Szatan zatryumfuje! Jednak po trzech nocach, ogieñ i trzêsienie ziemi ustan±. Nastêpnego dnia s³oñce znów wzejdzie i o¶wieci ziemie. Anio³owie przybêd± z Nieba i przykryj± ziemie duchem pokoju. Uczucie niezmierzonej wdziêczno¶ci ogarnie tych, którzy prze¿yj± okropne do¶wiadczenia – blisk± karê -, którymi Bóg nawiedza ziemiê od jej stworzenia.

Wybra³em dusze tak¿e w innych krajach jak: Belgia, Szwajcaria, czy Hiszpania i otrzyma³y to samo objawienie, aby te kraje równie¿ mog³y siê przygotowaæ. Módlcie siê du¿o w czasie tego ¦wiêtego Roku 1950. Módlcie siê na ró¿añcu, ale tak, aby wasze modlitwy dosiêg³y Nieba. Wkrótce znacznie gorsza katastrofa nadejdzie na ca³y ¶wiat, jakiej nikt nie widzia³, straszliwa kara! Wojna 1950 roku jest wstêpem do tych wydarzeñ.

Jak¿e obojêtny jest cz³owiek na te sprawy, które ju¿ wkrótce stan± siê rzeczywisto¶ci±, wbrew wszelkim oczekiwaniom! Jak¿e dalecy s± od roztropnego przygotowania siê na te przepowiedziane, a niewys³uchane wydarzenia, przez które niebawem bêd± musieli przej¶æ.

Wp³yw Boskiej równowagi dosiêgn± ziemi! Gniew Mego Ojca zostanie wylany na ca³y ¶wiat! Kolejny raz ostrzegam ¶wiat, po przez wasze ¶rodki, jak dot±d zawsze to czyni³em. Grzechy ludzko¶ci przeros³y miarê: Lekcewa¿±ca postawa w Ko¶ciele, grzeszna duma wywo³ana wstydem przed aktywno¶ci± religijn±, brak prawdziwej, braterskiej mi³o¶ci, nieprzyzwoito¶æ w ubieraniu siê, a zw³aszcza w okresach letnich… ¦wiat jest pijany od grzechu.

Ta katastrofa przyjdzie na ludzko¶æ jak przeb³ysk ¶wiat³a, w chwili, gdy wschód poranku zostanie zast±piony ciemno¶ciami! Od tego momentu, nikomu nie wolno opu¶ciæ domu lub wyjrzeæ przez okno. Ja Sam, przybêdê po¶ród grzmotów i piorunów. S³absi powinni zawierzyæ siê Mojemu Naj¶wiêtszemu Sercu. Nastanie wielki chaos z powodu ca³kowitych ciemno¶ci, które okryj± ziemie i wielu, wielu zginie od przera¿enia i rozpaczy.

Ci, którzy bêd± „walczyæ” dla Mojej sprawy, otrzymaj± ³aski z Mojego Naj¶wiêtszego Serca, a pokorny p³acz skruchy: „KTÓ¯ JEST JAK BÓG” bêdzie ratunkiem dla wielu. Jednak¿e, niezliczona ilo¶æ sp³onie na otwartych polach jak wyschniêta trawa! Bezbo¿ni zostan± unicestwieni, aby pó¼niej sprawiedliwo¶æ narodzi³a siê na nowo.

W dniu, jak tylko nadejd± ca³kowite ciemno¶ci, nikt nie powinien opuszczaæ swojego domu lub wygl±daæ przez okno. Ciemno¶ci bêd± trwa³y dzieñ i noc, kontynuuj±c kolejny dzieñ i kolejn± noc i jeszcze jeden dzieñ, lecz nastêpnej nocy gwiazdy znów wzejd± na niebie, a przy nadchodz±cym dniu ponownie ujrzycie brzask s³oñca i bêdzie to CZAS WIOSNY!

W ci±gu dni ciemno¶ci, Moi wybrani nie powinni spaæ, jak uczniowie w Ogrodzie Oliwnym. Musz± siê modliæ nieprzerwanie, a nie zawiodê ich. Zbiorê Moich wybranych! Piek³o uwierzy, ¿e w³ada ca³± ziemi±, ale Ja j± odzyskam!

Czy byæ mo¿e my¶licie, ¿e pozwoli³bym Ojcu na zes³anie takiej kary na ca³y ¶wiat, je¶li ludzie odwróciliby siê od swoich zbrodni dla sprawiedliwo¶ci? Ale to z powodu Mojej wielkiej mi³o¶ci, te cierpienia za Moim dozwoleniem zostan± zes³ane na was. Wielu Mnie przeklnie, a mimo to tysi±ce dusz ocali siê przez nich. ¯adne ludzkie rozumowanie nie jest w stanie poj±æ g³êbin Mojej Mi³o¶ci!

Módlcie siê! Módlcie siê! Pragnê waszych modlitw. Moja Najdro¿sza Matka, Maryja, ¦w. Józef, ¦w. El¿bieta, ¦w. Konrad, ¦w. Micha³, ¦w. Piotr, Ma³a Tereska, wasi Anio³owie Stró¿owie niech bêd± waszymi rzecznikami. B³agajcie o ich pomoc! B±d¼cie dzielnymi ¿o³nierzami Chrystusa! Gdy powróci ¦wiat³o¶æ, niech wszyscy z³o¿± dziêkczynienie ¦wiêtej Trójcy za opiekê! Zniszczenia bêd± ogromne! Ale Ja, wasz Bóg oczyszczê ziemiê. Jestem z wami. Miejcie ufno¶æ!

(Koniec listu Ojca Pio)

I jeszcze objawienia Maryjne, w których tak¿e a¿ roi siê od wspominania owych „trzech dni ciemno¶ci”. Jest ich mnóstwo, a na potrzeby tego tekstu warto pokazaæ ledwie kilka z nich. Nawet bez wzglêdu na niezwyk³± groteskowo¶æ niektórych z nich lub wyra¼nie "ufologiczne" zabarwienie....

Znane jest nam ju¿ proroctwo zmar³ej w 1837 r. Marie Taigi o karze, „która zostanie zes³ana z Nieba". Ta wyniesiona na o³tarze wizjonerka jako pierwsza w historii zapowiedzia³a nadej¶cie trzech dni ciemno¶ci:

Na ca³± ziemiê zst±pi± nieprzeniknione ciemno¶ci, które bêd± trwa³y trzy dni i trzy noce. Nic nie bêdzie widaæ, a powietrze bêdzie przepe³nione zaraz±, która dotknie przede wszystkim, ale nie tylko, wrogów religii. W czasie tej ciemno¶ci nie bêdzie mo¿liwe u¿yæ jakiegokolwiek o¶wietlenia wymy¶lonego przez cz³owieka, tylko po¶wiêcone ¶wiece. Kto z ciekawo¶ci otworzy okno i wyjrzy lub opu¶ci dom, padnie martwy na miejscu. W czasie tych trzech dni ludzie winni pozostaæ w swych domach, odmawiaæ Ró¿aniec i b³agaæ Boga o mi³osierdzie.

Wszyscy wrogowie Ko¶cio³a, znani czy nieznani, zgin± podczas tej powszechnej ciemno¶ci. Wyj±tkiem bêdzie garstka, któr± Bóg wkrótce nawróci. Powietrze bêdzie pe³ne demonów, które uka¿± siê pod ró¿norodn± ohydn± postaci±.

A potem Maria Taigi przybli¿a nam wizjê po czê¶ci symboliczn±:

Po trzech dniach ciemno¶ci ¶wiêci Piotr i Pawe³ zst±pi± z Niebios, bêd± nauczaæ ca³y ¶wiat i wska¿± nowego papie¿a. Wielkie ¶wiat³o wyjdzie z ich cia³ i spocznie na kardynale, który ma zostaæ nowym papie¿em. Wówczas chrze¶cijañstwo ogarnie ca³± ziemiê. On bêdzie ¦wiêtym Pasterzem, wybranym przez Boga, by stawiæ czo³a burzom. Na koniec otrzyma dar czynienia cudów, a jego imiê bêdzie wielbione na ca³ym ¶wiecie. Rosja, Anglia i Chiny powróc± do Ko¶cio³a.

Zdumiewaj±ce, ale podobn± wizjê mia³a kilka lat wcze¶niej b³. Elizabeth Canori-Mora (+1825):

Niebo bêdzie zasnute chmurami, tak gêstymi i ponurymi, ¿e nie sposób bêdzie patrzeæ na nie bez przera¿enia. (...) M¶ciwe ramiê Boga uderzy w z³ych ludzi, a Jego wielka moc ukarze ich pychê i zarozumia³o¶æ. Do wytêpienia tych bezbo¿ników i heretyków pragn±cych obaliæ Ko¶ció³ i zburzyæ jego fundamenty Bóg zatrudni potêgê piek³a. (...) Niezliczone legiony demonów bêd± przebiegaæ ziemiê i wykonywaæ rozkazy Boskiej Sprawiedliwo¶ci. (...) Nic na ziemi nie zostanie oszczêdzone.
cdn.

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #1 : Styczeñ 17, 2012, 15:24:00 »

cd.
Po przera¿aj±cej karze ujrza³am niebo otwarte i ¶w. Piotra zstêpuj±cego na ziemie; by³ odziany w szaty pontyfikalne i otoczony wielk± liczb± anio³ów, które ¶piewa³y hymny na jego cze¶æ i og³asza³y jego panowanie na ziemi.   Ujrza³am te¿ ¶w. Paw³a zstêpuj±cego na ziemiê. Z rozkazu Boga przemierzy³ ziemiê i zwi±za³ demony i przyprowadzi³ przed ¶w. Piotra, który nakaza³ im powróciæ do piek³a, sk±d przybyli.

Potem zmar³a w Palestynie 1878 r. siostra Maria od Jezusa Ukrzy¿owanego twierdzi³a, ¿e Maryja mówi jej o „trzech dniach ciemno¶ci i unicestwieniu trzech czwartych ca³ej ludzko¶ci".

Z kolei XIX-wieczna mistyczka Julia Jahenny z La Fraudais og³osi³a, ¿e podczas trzech dni ciemno¶ci piekielne moce przejm± w³adzê nad ¶wiatem. „Kryzys pojawi siê niespodziewanie. Kara dotknie wszystkich; jedna bêdzie nastêpowaæ po drugiej" - mówi³a 4 stycznia 1884 roku.

Co ciekawe, Jahenny podaje nawet, w jakich dniach tygodnia spadnie na ziemiê kara ciemno¶ci: „Trzy dni ciemno¶ci bêd± w czwartek, pi±tek i sobotê. To dni Naj¶wiêtszego Sakramentu, Krzy¿a i Matki Naj¶wiêtszej". Dodaje jeszcze: „To bêd± trzy dni bez jednej nocy".

Julia Jahenny cytuje s³owa Jezusa:

Ziemia zostanie okryta ciemno¶ci±, wtedy ca³e piek³o wyjdzie na ziemiê. Grzmoty i b³yskawice sprawi±, ¿e ci, którzy nie wierz± w Boga i nie ufaj± mojej potêdze, umr± ze strachu.

Widz±ca przekazuje konkretne wskazówki, jak ludzie wierz±cy winni siê zachowaæ podczas tych trzech dni. Jak zaraz siê oka¿e, jej g³os mówi dok³adnie to samo, co wielu innych ¶wiêtych mistyków.

W czasie trzech dni przera¿aj±cych ciemno¶ci nie wolno otworzyæ ¿adnego okna, nikt bowiem nie mo¿e zobaczyæ ziemi i straszliwego koloru, jaki bêdzie ona mia³a w dniach kary. Je¶li zrobi to, natychmiast umrze. Niebo bêdzie p³on±æ, ziemia bêdzie pêkaæ. W czasie trzech dni ciemno¶ci niech wszêdzie p³on± po¶wiêcone ¶wiece, a ¿adne inne ¶wiat³o nie bêdzie zapalone. W tych przera¿aj±cych ciemno¶ciach tylko ¶wiece uczynione z pob³ogos³awionego wosku bêd± dawaæ ¶wiat³o. Jedna ¶wieca wystarczy na czas trwania tej piekielnej nocy. W domach ludzi z³ych i blu¼nierców te ¶wiece nie dadz± ¶wiat³a.

Matka Boska doda³a:

Wszystko bêdzie siê trz±¶æ z wyj±tkiem mebli, na których bêd± p³on±æ pob³ogos³awione ¶wiece. Te nie bêd± dr¿eæ. Zgromad¼cie siê wokó³ nich z krzy¿em i ¶wiêtym wizerunkiem. To oddali od was terror.

W 1934 r. Jezus skierowa³ do ¶w. Faustyny Kowalskiej przes³anie o dniach ciemno¶ci. Czytamy pod nr. 85 jej Dzienniczka:

Napisz to: Nim przyjdê jako Sêdzia sprawiedliwy, przychodzê wpierw jako Król mi³osierdzia. Nim nadejdzie dzieñ sprawiedliwy, bêdzie dany ludziom znak na niebie taki. Zga¶nie wszelkie ¶wiat³o na niebie i bêdzie wielka ciemno¶æ po ca³ej ziemi. Wtenczas uka¿e siê znak krzy¿a na niebie, a z otworów, gdzie by³y rêce i nogi przebite Zbawiciela, [bêd±] wychodzi³y wielkie ¶wiat³a, które przez jaki¶ czas bêd± o¶wiecaæ ziemiê. Bêdzie to na krótki czas przed dniem ostatecznym.

B³ogos³awiona Elena Aiello (+1961) s³ysza³a 22 sierpnia 1960 r., w ¶wiêto Niepokalanego Serca Maryi: „Módlcie siê. Nie traæcie czasu, bo bêdzie za pó¼no. Gêsta ciemno¶æ otacza bowiem ziemiê, a nieprzyjaciel staje u drzwi!".

W objawieniach rozpoczêtych 18 czerwca 1981 r. w San Lorenzo del Escorial w Hiszpanii wizjonerka Luz Amparo Cuevas (1931-), otrzyma³a od Matki Bo¿ej Bolesnej przekaz dotycz±cy trzech dni ciemno¶ci:

Bóg Ojciec ze¶le dwie bardzo wielkie kary. Jedna z nich to wojny, rewolucje. Inne nadejd± z Raju. Bêd± wielkie trzêsienia ziemi w niektórych krajach, ca³a Ziemia bêdzie pokryta ciemno¶ci± przez trzy dni, niczego nie bêdzie mo¿na zobaczyæ, powietrzem nie bêdzie mo¿na oddychaæ, a w czasie tych dni ciemno¶ci jedyne ¶wiat³o dostarczaæ bêd± ¶wiête ¶wiece. Wierni musz± zostaæ w swoich domach, odmawiaæ Ró¿aniec ¦wiêty i prosiæ Boga o Mi³osierdzie. Kara spowoduje, ¿e dwie trzecie ludzi zginie. Nic siê nie stanie tym, którzy s± z Bogiem i z Maryj± Naj¶wiêtsz±.

26 grudnia 1988 r. Maryja powiedzia³a do Patricii Talbot: „Je¶li ludzko¶æ siê nie nawróci, nadejd± dni ciemno¶ci zapowiedziane w Apokalipsie i przez wielu wizjonerów". Ale Matka Bo¿a od razu doda³a pewien szczegó³: „Ziemia zostanie wyrzucona z orbity na trzy dni". Mówi te¿ o jakich¶ chemikaliach w atmosferze s³u¿±cych jako katalizator przy wybuchu ognia.

23 lipca 1996 r. mieszkaj±cy na przedmie¶ciach Rochester John Larry mia³ wizjê Jezusa ostrzegaj±cego przed czasem trzech dni ciemno¶ci:

Otrzyma³em cztery wizje na ten temat. Ujrza³em ogromn± kometê z ognistym ogonem, która okr±¿aj±c ziemiê, zbli¿a³a siê coraz bardziej. I nagle ujrza³em, jak uderza w Ocean Atlantycki. Widzia³em nawet to niesamowite wej¶cie pod wodê i samo uderzenie pomarañczowego ognia w dno oceanu, co spowodowa³o powstanie przeogromnych fal, wy¿szych od najwy¿szych drapaczy w Nowym Jorku, jak mi to zosta³o pokazane w innej wizji. Zalana zosta³a ca³a wschodnia czê¶æ USA i ca³e wybrze¿e atlantyckie w Europie. Wstrz±s spowodowa³ przebudzenie siê wielu wulkanów i wyrzucenia ³awy i pary, które zmiesza³y siê z gazami komety. Utworzony w ten sposób dym zaæmi s³oñce na trzy dni. Przytoczê wam teraz przekaz z 23 lipca 1996 roku. Po przyjêciu Komunii ¦wiêtej ujrza³em ogromny wulkan, z którego bucha³ czarny dym zas³aniaj±cy s³oñce. Jezus powiedzia³:

„Mój synu, w tej wizji ogl±dasz wybuch masywnego wulkanu, z którego wydobywa siê czarny dym. Wprawdzie ujrzycie wzrost wybuchów wulkanicznych, lecz ten wybuch nast±pi dopiero, gdy kometa uderzy w Ziemiê. Nast±pi ogromne zniekszta³cenie skorupy ziemskiej, co bêdzie przyczyn± przebudzenia siê wielu wulkanów. Z³±czenie siê gazów i lawy wulkanicznej z gazami komety spowoduje trzy dni ciemno¶ci. Nast±pi zmiana biegunów magnetycznych i krótkotrwa³a zmiana orbity ziemskiej na wiêksz±. Przyci±ganie s³oneczne skoryguje zmianê orbity, lecz zanim to nast±pi, na Ziemi bêdzie zimniej. Podczas trzech dni ciemno¶ci podziemia lub jaskinie bêd± najlepszym schronieniem przed zimnem i unosz±c± siê siark±, która wype³niaj±c powietrze, wychwytywaæ bêdzie z niego tlen. Módl siê, mój ludu, i s³uchaj moich pouczeñ, a Ja skierujê ciê, gdzie powiniene¶ i¶æ, i obdarzê ciê moim Chlebem Niebiañskim".

Co to bêdzie? Czy Niebo ostrzega o skutkach wybuchu j±drowego? A mo¿e mówi o upadku jakiego¶ kosmicznego bolidu, który wzbije w atmosferê tyle py³u, ¿e na kilka dni zapanuje na ¶wiecie nieprzenikniony mrok? Mo¿e, zgodnie z tym, o czym mówi Patricia Talbot, czas mroku rzeczywi¶cie wi±¿e siê z katastrof± kosmiczn±? „Je¶li ludzko¶æ siê nie nawróci - mówi wizjonerka - nadejd± dni ciemno¶ci zapowiedziane w Apokalipsie i przez wielu wizjonerów. Ziemia wypadnie z orbity na trzy dni".

Teksty dotycz±ce Objawieñ Maryjnych pochodz± z ksi±¿ki: Wincenty £aszewski, „Koniec ¶wiata wed³ug Maryi”, Fundacja „Nasza Przysz³o¶æ”, 2010.

Na koniec przyk³ad tego, ¿e owe „trzy dni ciemno¶ci” pojawiaj± siê w zupe³nie zaskakuj±cych miejscach. Dostali¶my materia³ wideo, który zosta³ przet³umaczony przez naszego za³oganta od dawna wspó³pracuj±cego przy t³umaczeniach z pok³adem Nautilusa, ale… ju¿ nie mamy si³y i czasu wstawiaæ t³umaczenie na wideo, co – mamy nadziejê – osoby nie radz±ce sobie z jêzykiem angielskim nam wybacz±. Jest to wypowied¼ na konferencji po¶wiêconej przysz³o¶ci Ksiê¿niczko Kaoru Nakamaru z Japonii. Tam oczywi¶cie tak¿e mówi o owych „trzech dniach ciemno¶ci”. 

I t³umaczenie:

Mam na imiê Ksiê¿niczka Kaoru Nakamaru z Japonii. W 1976 mia³am fantastyczne do¶wiadczenie duchowe. Od tamtej pory moje trzecie oko otworzy³o siê abym mog³a komunikowaæ siê z lud¼mi z UFO i ze ¶rodka Ziemi. Egzystuje tam bardzo zaawansowana cywilizacja. W szczególno¶ci "the head of the librarian" wewn±trz Ziemi. Równie¿ siê z nimi komunikujê. Wszystkie te informacje przekona³y mnie, ¿e 22 Grudnia 2012, trzy dni gdy Ziemia bêdzie przechodzi³a do pi±tego wymiaru. Jest miejsce zwane "Nuru".

Gdy przechodzimy przez to miejsce, trzy dni i trzy noce nie mo¿emy u¿ywaæ elektryczno¶ci, kompletna ciemno¶æ, dzieñ i noc. ¯adnego d¼wiêku, ¿adnych gwiazd, ¿adnego ¶wiat³a. Jeste¶my kompletnie w ciemno¶ci, trzy dni. ¯adne mass media, ¿adne informacje nie s± og³aszane ludziom tej planety. Ludzie z ukrytego rz±du o tym wiedz±. Oni sami. Aby mogli zostaæ uratowani. Próbuj± uciec z tej planety albo wykopuj± podziemne miasta pod Atlant±, Norwegi±, Holandi±, Szwajcari±, Australi±. Oko³o 10 000 ludzi z elity mo¿e byæ uratowane bêd±c tam. Nie s±dzê, ¿eby siê uratowali.

Musimy oczy¶ciæ nasz duchowy stan. Fizycznie i duchowo. Powiem wam jak to zrobiæ. To bardzo wa¿ne. Wszechmog±cy Bóg, kreatorem samego Boga jest ¶wiat³o i mi³o¶æ i energia. Czê¶æ tej energii mi³o¶ci mamy w sercu. Mo¿emy powiedzieæ k³amstwo innym ludziom, ale nie mo¿emy powiedzieæ k³amstwa sobie. To jest sumienie, tak bym to nazwa³a. Ka¿dy cz³owiek posiada t± piêkn± czê¶æ Kreatora w swojej duszy, która zreinkarnuje. To jest wieczne ¿ycie, które mamy w ¶rodku. To znaczy, ¿e aby oczy¶ciæ nasz± duszê co piêæ lat mniej wiêcej od naszych narodzin mo¿emy zaobserwowaæ, u¿ywaj±c sumienia, jak siê zachowywali¶my, jak my¶leli¶my, jak mówili¶my.

Wszystkie te rzeczy mo¿emy oceniæ patrz±c na nasze ¿ycie. Co piêæ lat.  Do teraz. W ten sposób dowiadujemy siê, zrobili¶my co¶ krzywdz±cego innym ludziom. Mo¿emy to oceniæ i mo¿emy to oczy¶ciæ. Za ka¿dym razem gdy to odnajdujemy nasze serce ro¶nie, wdychamy to g³êboko i za ka¿dym razem gdy mamy takie do¶wiadczenie ca³a ta ciemno¶æ wychodzi z naszego serca, ale tak¿e ca³e to z³ote ¶wiat³o do niego wchodzi. W ten sposób mo¿emy widzieæ lepiej i lepiej. Ci±gle mamy czas do 22 Grudnia 2012. Fizycznie te¿ mo¿emy oczyszczaæ cia³o. Po pierwsze nigdy nie powinni¶my piæ soku w puszce, albo piwa w puszce. Aluminium jest bardzo, bardzo szkodliwe dla naszego cia³a. Bez wiedzy o tym spo¿ywamy ca³e to toksyczne jedzenie i picie. Wiêc naszymi cia³ami mo¿emy siê zaj±æ, takie rzeczy. I jaki¶ rodzaj æwiczeñ fizycznych jest konieczny i ka¿dego dnia mo¿emy zastanowiæ siê nad naszym duchem, jaki on jest. W esencji, my ludzie jeste¶my ¶wiat³em i mi³o¶ci±. Poniewa¿ czê¶æ kreatora posiadamy w naszym sercu. I to reinkarnuje.  Zostawiaj±c tu cia³o, ale duch idzie do domu, ¿yje dalej. Na tej ziemi mog³am sobie przypomnieæ moje ¿ycie kilka tysiêcy lat wstecz, na tej planecie, oprócz tego w wielu miejscach na tej planecie ¿y³am. Ca³a ta pamiêæ powraca i mog³am mówiæ jêzykami których nigdy siê nie uczy³am wiêc fizycznie do¶wiadczy³am, ¿e teoria inkarnacji jest prawdziwa. Ktokolwiek s³ucha tego tematu konferencji, s±dzê, ¿e ludzie siê uratuj±/s± uratowani. Jeste¶my tak podzieleni po 1913. Ludzie którzy wierz± w tak± koncepcjê. Ludzie którzy nie wierz±. Dziel± siê bardzo g³êboko. Ca³a ta strona, ludzie, którzy tego nie rozumiej± albo nie wierz± w to albo s± w kompletnie ciemnym stanie duchowym. Oni bêd± odrodzeni na drugiej planecie, dok³adnie takiej jak ta Ziemia gdzie jest przemoc, gdzie jest wojna. Oni bêd± odrodzenia na innej planecie. Wiêc jeste¶my gotowi aby mieæ wspania³± konferencjê. Wkrótce. Bardzo nied³ugo.

To ledwie drobny wycinek tego, co mo¿na uznaæ za przepowiednie zawieraj±ce element "trzech dni". Czy rzeczywi¶cie owe "trzy dni" nadejd±? O tym oczywi¶cie bêdziemy mogli siê dowiedzieæ analizuj±c znaki. Jakie znaki?

O tym w drugiej czê¶ci tego tekstu, która to czê¶æ... dopiero powstanie. Pok³ad Nautilusa dziêkuje wszystkim za ciekawe e-maile i wiadomo¶ci, które nieprzerwanym potokiem p³yn± do nas. Wybaczcie, je¶li nie odpowiadamy natychmiast, ale... naprawdê robimy wszystko, co tylko jest mo¿liwe. Tak¿e bêd± powa¿ne zmiany oskryptowania kilku dzia³ów serwisu, ale o tym innym razem.
http://www.nautilus.org.pl/?p=artykul&id=2490

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: