Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 21, 2024, 15:41:49

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Z³ote S³oñce  (Przeczytany 9138 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Kap³an 718
Go¶æ
« : Styczeñ 17, 2012, 16:36:00 »

tak Darku, ale to jest zwiazane  w jakims sensie z Egiptem w³a¶nie (i byæ mo¿e z tematem).

Mnie natomiast ciekawi sprawa, czy taki egipski Jaszczurek, to czy on o tym wie, ¿e jest Jaszczurkiem, czy zdaje sobie z tego sprawê, czy ¿yje w nie¶wiadomo¶ci (bo ma blokadê przedurodzeniow± o tym temacie ) ? Pytam jak najbardziej powa¿nie.

I czy s± te¿ tacy w¶ród nas Polaków ? (mo¿e nawet na tym forum)

Pewnie jeden o tym wie a piêciu innych wcale. W tym moim wydaniu - s±

Wspominaem o lavie i ogniu vel s³oñcu, którego jako¶æ odwzorowuj±.
Dlatego zapewne temat wynikn±³ w krainie RA.

S³oñce, to tez takie "iA" uk³adu S³onecznego (Slonecznej BArki)

Au (zloto),
Z³oto S³oñca, Zloto Ra,   Au-RA
..st±d tzw. aura

Mrugniêcie to proste w sumie.

post astre przeczytam innym razem - gêsty

có¿, ciekawie PHI jak zawsze rozkminiasz s³owa szukaj±c ciekawych powi±zañ, wrzucê co¶ od siebie, jako, ¿e od zawsze mia³em poczucie, ¿e jestem kim¶ wyj±tkowym  Du¿y u¶miech po¶wiêci³em du¿o czasu na analizê w³asnego imienia, które w koñcu nada³ mi byt duchowy / anio³, wiêc:

Heliodor - Dar S³oñca (ηλιοδωρον)

ale...

helio d'or to tak¿e dziwna hybryda s³owna z francuskiego co¶ jak "z³ociste s³oñce", "poz³acane s³oñce" - Kiara z pewno¶ci± lepiej to przet³umaczy z racji obeznania siê z tym jêzykiem

moje w³asne odkrycie dowodzi, ¿e hebrajskie 'or - ¦wiat³o, jest to¿same z francuskim or - z³oto, 'or zapisywane poprawnie zgodnie z transliteracj± hebrajsk± to AVR i teraz mamy powi±zanie z ³aciñskim aurum (zapisywane w starym ksiêgach jako AVRVM z racji nie u¿ywanie litery "u" w tamtych czasach) czyli z³oto, mamy tutaj wiêc zarówno wspóln± etymologiê jaki i epistemologiê tych s³ów. S³oñce to w egipskim RA, czytaj±c to wspak otrzymujemy AR - kolejny zapis hebrajskiego 'or

piêknie ³±cz±c to co napisa³ powy¿ej PHI, otrzymujemy AVRA - AURA jako AVR (¦wiat³o) RA (S³oñce) i dok³adnie w sensie duchowym tym jest Aura  U¶miech

¦wiat³o Z³otego S³oñca - wszystkie te 3 okre¶lenia znajduj± siê / maj± wspólne pochodzenie / rdzenie w s³owie AURA jak dowiod³em powy¿ej do¶æ dosadnie wrêcz...

My¶lê, ze "przypadkiem" jeste¶my ¶wiadkami rozszyfrowania przez PHI i mojej skromnej osoby g³ównego przes³ania PCh, które jest odk±d pamiêtam (2006) takie samo "Faraon ma ujrzeæ S³oñce w poranek 22 grudnia 2012", jak pisa³em wiele razy jest to stricte sens duchowy, tym zajmujê siê, wykopaliska zostawiam tym co kopi± tam w Egipcie.

718'
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Styczeñ 18, 2012, 00:49:33 »

Tak d 'or, to dok³adnie z³oto  po francusku ale nie tylko w tym aspekcie mo¿na rozwa¿aæ znaczenie Twojego imienia. Skierowa³a bym siê w stronê judaizmu i tu or z³ote ¶wiat³o ale ju¿ w innym znaczeniu , bo to ma odniesienie do energii ¿ycia.

A energia ¿ycia to cia³o ¶wietliste inaczej Duch ¦wiêty który nape³nia materiê ¿eby mog³a ¿yæ i mu s³u¿yæ , to nie tylko aureola wokó³ g³owy to nasze cia³o ¶wietliste którego wzrokiem fizycznym nie widzimy.

Twoje imiê ma szczególne znaczenie dla Ciebie  (bowiem ono jak ka¿dy zapis zarówno graficzny jak i d¼wiêkowy ) promieniuje ¶wiat³em. Zatem w jakiej by¶ siê nie pojawi³ przestrzeni jest ono widoczne , jest Twoj± tarcz± o szczególnej mocy ochronno -informacyjnej. Nigdy nic nie dzieje siê bez powodu , nasze imiona s± zapisane w planach przed urodzeniowych , s± dla nas bardzo wa¿ne.
Poniewa¿ poznawa³e¶ wiedzê ro¿nych przestrzeni ( by³o to niezbêdne w Twoim rozwoju) a mia³e¶ siê nie zagubiæ i byæ tam ochroniony , nadano Ci to bardzo specjalne imiê. Podkre¶la ono Twoje pochodzenie rodowe i status , bowiem los ludzki to jedno a rodzina energetyczna to drugie.

Zbyt czêsto ( poprzez zwyczajno¶æ i przeciêtno¶æ ludzkiego ¿ycia) nie potrafimy uwierzyæ w swoje piêkno na planach energetycznych. Jako¶ ³atwiej jest wierzyæ w bylejako¶æ ni¿ w piêkno.
A los ludzki to tylko rola w okre¶lonym "kostiumie" ludzkiego cia³a na pojedyncz± okazjê , po za ni± jeste¶my zupe³nie inni.

Kiara U¶miech U¶miech
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Styczeñ 18, 2012, 10:04:24 »

dziêkujê Kiaro za te s³owa i wyja¶nienie, ja jednak nie chcê tutaj siê skupiaæ na sobie, to jest pró¿ne, chodzi mi bardziej o sens s³ów, które s± kluczowe dla Projektu Cheops, ¿e "Faraon ma ujrzeæ S³oñce", bêdê rozwija³ ten w±tek sukcesywnie, ju¿ dawno pisa³em, ¿e chodzi o Egipsk± Ksiêgê Umar³ych, której nazwa jest nieprawid³owa, poniewa¿ egipska jej nazwa Ru Pert em Heru oznacza dos³ownie Ksiêga Wyj¶cie w Dzieñ / ¦wiat³o, a heru oznacza ¶wieciæ w oddali i jest trudnym do przet³umaczenia wspó³cze¶nie s³owem / terminem.

Oczywi¶cie w kontek¶cie naszego AURA / AVRA i ¦wiat³a sens jest oczywisty, chodzi o doskonale przekszta³con± istotê cia³a eterycznego, które ¶wieci jak S³oñce, gdzie S³oñce jest synonimem o¶wiecenia, a Faraon dla wysokiego tytu³u wtajemniczonego / króla...

chcia³em wkleiæ definicjê aury z wikipedii ale tam same bzdury s±!

Jak mi co¶ nowego przyjdzie do g³owy opiszê to tutaj

718'
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Styczeñ 18, 2012, 11:27:01 »

Aura to w bardzo prosty sposób t³umaczenia cia³o ¶wietliste.
Dlaczego ma inne barwy ni¿ z³ote ¶wiat³o? Bo bêd±c na którym¶ z poziomów rozwoju do¶wiadczenia wiedzy najpierw osi±gamy wiedzê wibracjê kolejnych czakr - ich barw czyli doskona³o¶æ na danym poziomie. By pó¼niej doj¶æ do idea³u  III wymiaru czakry mocy czyli z³ocistej bieli , która otwiera nam drogê do czakry serca.
W trakcie tej drogi do¶wiadczania wiedzy poprzez dominacjê poprzednich czakr , przechodzimy przez wszystkie 7. Inaczej mówi±c , czakra ¿ycia czerwona do jej pe³ni potrzeba , czakra- I x 7 by rozpocz±æ poznawanie przez czakrê seksualn± , czyli , czakra II x7 a nastêpnie , czakra III x 7 . Zakoñczenie do¶wiadczeñ na czakrze III to wiedza Bia³ego Braterstwa.
Kolejny etap dopiero siê zacznie przez poznawanie wiedzy przez czakrê IV czakrê SERCA, od tej pory budujemy Z³ote Cia³o bo Bia³e Cia³o wiêkszo¶æ z nas ju¿ posiada.

Musia³am to napisaæ ¿eby i¶æ dalej.
Zobacz jak inaczej odczytasz teraz ABRAHAM , dzieci ABRAHAMA czyli AVRAHAM - dzieci AVRAHAMA.

AVRA ¶wietliste cia³o Aura

H nieme dotycz±ce imienia Boga

A pradzwiêk  stwarzaj±cy , czyli zagêszczaj±cy materiê

M prasymbol pramatki , symbol kobieco¶ci

dodam tylko i¿ takim prasymbolem mêsko¶ci jest W

Czyli , dzieci AVRAHAMA to posiadacze cia³a ¶wietlistego z³otej  avry inaczej ognia ¿ycia co je odró¿nia od syntetyków , które nie posiadaj± tych cech.

Mo¿na jeszcze zrobiæ odczyt znaczenia ka¿dej litery s³owa AVRAHAM  i ABRAHAM porównaæ to jak zosta³ zmieniony sens s³owa z ¿eñskiego na mêski.

Bowiem AV - to odno¶nik do kobieco¶ci pramatki i prawzorca ¿ycia Gwiazdy matki stwarzaj±cej je w polach materii , czyli pradziadek A oraz V symbol pentagramu Venus zwyczajnie piêciu elementów - 4 ¿ywio³y i tworz±ca z nich mi³o¶æ poprzez pradzwiêk.

AB to inny rodzaj zapisu mê¿czyzna czyli inaczej ojciec, co te¿ jest u¿ywane jako kap³an.

Gdy wszed³ III wymiar nast±pi³a dominacja aspektu mêskiego zatarto wiêkszo¶æ pierwotnej wiedzy , zamieniono role aspektów , wprowadzono na miejsce ¿eñskiego mêski , co ca³kowicie zmieni³o sens informacji.

Po wielu tysi±cleciach wpajania takich ok³amanych prawd trudno jest wiêkszo¶ci uwierzyæ ¿e prawda jest naprawdê inn±.

Wszystko przed nami.

Kiara U¶miech U¶miech U¶miech

ps Winter uzupe³nia doskonale t± wiedzê swoim naukowym dociekaniem.. bowiem tworzyæ mo¿na tylko energiom mi³o¶ci niczym wiêcej, zatem pradzwiêk A jest pradzwiêkiem MI£O¦CI! , tworzy na polu energetycznym z³o¿onym z energii mi³o¶ci zakrzywiaj±c  je i zagêszczaj±c sob± 4 ¿ywio³y w ro¿nych przestrzeniach wibracyjnych wymiarach. W ten prosty sposób  powstaj± ¶wiaty fizyczne.

"Poniewa¿ tylko mi³o¶æ zakrzywia|¶wiat³o, to tylko mi³o¶æ tworzy"...
 ...mo¿emy zobaczyæ, ¿e kiedy|tworzysz d³ug± falê w proporcji FI,
 LO-PHI (ang. love - mi³o¶æ) |zaczynasz implozjê w sercu,
 zaczynasz tworzyæ si³ê centruj±c±,|która zaczyna nieco wsysaæ
 falê w linii do okrêgu.
 Wiêc|cokolwiek tworzy grawitacjê,
si³ê centruj±c±, substancjê tego|co czujemy, jest tym co wsysa falê
 z linii do okrêgu i przez to|zakrzywia ¶wiat³o.
 I widzicie, jak tylko ¶ci±ga|¶wiat³o, by zacz±æ okr±g,
 to przechowuje bezw³ad i nazywa|siê to mechanik± kwantow±.
 To jest jedyna rzecz, która tworzy.|Wiêc tylko osadzanie tworzy
 i tylko mi³o¶æ osadza."

Dan Winter.

http://swietageometria.info/eggx-fiies-i-praktyka-blogosci?start=9

Chyba ju¿ nic wiêcej dodaæ nie mo¿na?

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 18, 2012, 12:51:14 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Styczeñ 18, 2012, 15:35:36 »

to, ¿e oboje z Kiar± cytujemy Wintera to ju¿ chyba efekt roku 2012  Du¿y u¶miech

ja dodam od siebie, ¿e zamienno¶æ liter V i B jest bardzo powszechna w jêzyku hebrajskim, a raczej wrêcz jest to jedna z zasad transliteracji, to tak na potwierdzenie s³uszno¶ci dociekañ przez Kiarê, jednym z podstawowych przyk³adów jest na pewno hebrajskie s³owo-formu³a AVRAHADAVRA, które my znamy jako abrakadbra, jak widzimy na pocz±tku znajduj± siê 3 litery AVR czyli 'or ¦wiat³o, maj±c t± wiedzê mo¿na to odszukaæ wszêdzie na ca³ym ¶wiecie!

prosty przyk³ad wziêty wprost ze wspó³czesnego jêzyka hebrajskiego: kamieñ czyli ewen zapisujemy jako ABN z warto¶ci± liczbow± 53, bia³y czyli lawan zapisujemy jako LBN z warto¶ci± liczbow± 82... oczywi¶cie w jêzyku hebrajskim nie ma rozró¿nienia pomiêdzy literami "w" oraz "v" i u¿ywana jest dla wyra¿enia obu litera "waw" o warto¶ci liczbowej 6.

kolejne dwie formu³y magiczne: ABRAXAS i ABRASAX, równie¿ u¿ywaj± tego samego systemu

AVRA (aura) = ABRA

718'
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Styczeñ 18, 2012, 16:14:04 »

Z tym  W to taka ciekawostka  we Francji mówi siê na V, w ,a W nazywa siê podwójnym v.

I w rzeczywisto¶ci ma to zwi±zek z prawd± o tyle , ¿e i jedno i drugie v tak naprawê jest aspektem wy³aniaj±cym siê z V czyli ca³o¶ci wiedzy zawartej we wzorcu pramatki. S± to dwa aspekty mêsko¶ci o przeciwnych potencja³ach, czyli plusie i minusie.
¯eby to graficznie przedstawiæ , czyli jedniê mêsk± trzeba to jako¶ zaznaczyæ czyli przez dwa V inaczej  podwójne W.
Symbolika graficzna w sumie jest prosta gdy wejdzie siê w zrozumienie zasady.

S± to aspekty rozdzielonej wiedzy s³u¿±cej poznawaniu , przeogromny materia³.

Dlaczego nie ma ró¿nicy miêdzy v i w , pamiêtaj i¿ nic nie jest po nic, powinna byæ ró¿nica cyfrowa. V jest pe³ni± przed wydzieleniem a W jest pe³ni± ale tylko mêsk± po wydzieleniu.
Teraz B to ewidentna po³owa nieskoñczono¶ci w aspekcie przekazu pionowego , umiejscowionego po prawej stronie, czyli dolna prawa  æwiartka na matematycznej osi. Symbolizuj±ca aspekt mêski z opcji minusowej.
To s± naprawdê bardzo konkretne informacje przekazywane  graficznymi znakami , inaczej symbolika graficzna.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 18, 2012, 16:27:51 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Styczeñ 19, 2012, 00:23:43 »

powtórzê siê z innego w±tku..

i po JEDENASTE: CHRYSTUS (gr) bo CHRISOS (gr - z³oty)

jak to wiele nagle zmienia i t³umaczy i jak wiele wnosi do tego w³a¶nie w±tku!

718'
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Styczeñ 19, 2012, 19:51:42 »

Z tym  W to taka ciekawostka  we Francji mówi siê na V, w ,a W nazywa siê podwójnym v.
O, to taka sama ciekawostka wystêpuje tak¿e w... jêzyku angielskim - tam tak¿e na "W" zwyk³o siê mówiæ "podwójne".
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Styczeñ 19, 2012, 21:45:16 »

Zatem wyj±tek staje siê ju¿ przeniesiona regu³±. To tylko potwierdza moje spostrze¿enia.
Dziêkujê za pomoc.

Kiara U¶miech U¶miech
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Styczeñ 19, 2012, 22:22:02 »

W = dablju (najbli¿sza fonetyczna wymowa), nie jak wiêkszo¶æ my¶li double = podwójny, ale fakt, patrz±c na W vidzi siê dva V - tak po prostu jest..

718'
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Styczeñ 19, 2012, 22:54:06 »

We Francji fonetycznie wymawia siê W - "dublewu" , czyli zwyczajnie podwójne w. Zreszt± zgodnie z faktem bo V wymawia siê jako -wu, co dok³adnie dla Francuzów znaczy pojedyncze w.

Kiara U¶miech U¶miech
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Styczeñ 20, 2012, 01:46:52 »

O, to taka sama ciekawostka wystêpuje tak¿e w... jêzyku angielskim - tam tak¿e na "W" zwyk³o siê mówiæ "podwójne".

We Francji fonetycznie wymawia siê W - "dublewu" , czyli zwyczajnie podwójne w. Zreszt± zgodnie z faktem bo V wymawia siê jako -wu, co dok³adnie dla Francuzów znaczy pojedyncze w.

Fon Etycznie mówi sie Dabelju  - podwójne "u"
i to sa wlasnie te przeg³osy (przegrafy)   
"v"  - "u"
a wymiany "W" - "£"
czyli
³ - u    lubtez ³ - v

tyleze moim zdaniem rozpieprzacie ju¿ ten w±tek. Bo to dygresja odleg³a

Podobnie jak Aura (C)HAMA   (Abrahama),
któren to ham zawita³ u Rabiego (st±d kodeks Hamurabiego)

Mrugniêcie

Skoro ju¿ tak oscylujemy wokó³ wyjatkowo¶ci Heliodora
wrzucê co¶ od siebie, jako, ¿e od zawsze mia³em poczucie, ¿e jestem kim¶ wyj±tkowym  Du¿y u¶miech po¶wiêci³em du¿o czasu na analizê w³asnego imienia, które w koñcu nada³ mi byt duchowy / anio³, wiêc:

Heliodor - Dar S³oñca (ηλιοδωρον)

..to moze napisze co widac w tym s³owie:

Heliodor

Hel & odór
(pierwiastek: hel  i  wêchowy efekt reakcji chemicznej)

Hel & Od - OR
(pierwiastek: hel ,  Odddd,   wspomniane "Z³oto" {tyle ¿e ono majeszcze g³êboko zawarte alzhiemiczne znaczenie. Z³oto -jakotakie}

Helio-Door   
(drzwi S³oñca; S³oneczne Drzwi, do¶rodkowe przej¶cie SS)
tu wógóle warto siê przyjrzeæ temu angielskiem s³owu - bo zawiera te¿ info.

Helio - D - OR
(Sloneczna piramida z³ota)

Hel - "i" - 'O" - "D" - OR
hel  {i to zostawiê na poczet ewentualnych przysz³ych zdarzeñ,
ale to po wyja¶nieniu pewnych relacji z thothem,  oraz   }

tak czy owak tez siê to tu zbiega z wieloma innymi tematami
zwiaznymi z OR <> RO  . np. z warków Chi-RO,
tak¿e Chi-RO-GraPH

Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Styczeñ 24, 2012, 13:07:19 »

mia³em sen...