Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 03:45:53

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: ZÂłote SÂłoĂące  (Przeczytany 9480 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
KapÂłan 718
Gość
« : Styczeń 17, 2012, 16:36:00 »

tak Darku, ale to jest zwiazane  w jakims sensie z Egiptem wÂłaÂśnie (i byĂŚ moÂże z tematem).

Mnie natomiast ciekawi sprawa, czy taki egipski Jaszczurek, to czy on o tym wie, Âże jest Jaszczurkiem, czy zdaje sobie z tego sprawĂŞ, czy Âżyje w nieÂświadomoÂści (bo ma blokadĂŞ przedurodzeniowÂą o tym temacie ) ? Pytam jak najbardziej powaÂżnie.

I czy sÂą teÂż tacy wÂśrĂłd nas PolakĂłw ? (moÂże nawet na tym forum)

Pewnie jeden o tym wie a piĂŞciu innych wcale. W tym moim wydaniu - sÂą

Wspominaem o lavie i ogniu vel s³oùcu, którego jakoœÌ odwzorowuj¹.
Dlatego zapewne temat wynikn¹³ w krainie RA.

SÂłoĂące, to tez takie "iA" ukÂładu SÂłonecznego (Slonecznej BArki)

Au (zloto),
ZÂłoto SÂłoĂąca, Zloto Ra,   Au-RA
..stÂąd tzw. aura

MrugniĂŞcie to proste w sumie.

post astre przeczytam innym razem - gĂŞsty

có¿, ciekawie PHI jak zawsze rozkminiasz sÂłowa szukajÂąc ciekawych powiÂązaĂą, wrzucĂŞ coÂś od siebie, jako, Âże od zawsze miaÂłem poczucie, Âże jestem kimÂś wyjÂątkowym  DuÂży uÂśmiech poÂświĂŞciÂłem duÂżo czasu na analizĂŞ wÂłasnego imienia, ktĂłre w koĂącu nadaÂł mi byt duchowy / anioÂł, wiĂŞc:

Heliodor - Dar SÂłoĂąca (ηλιοδωρον)

ale...

helio d'or to takÂże dziwna hybryda sÂłowna z francuskiego coÂś jak "zÂłociste sÂłoĂące", "pozÂłacane sÂłoĂące" - Kiara z pewnoÂściÂą lepiej to przetÂłumaczy z racji obeznania siĂŞ z tym jĂŞzykiem

moje w³asne odkrycie dowodzi, ¿e hebrajskie 'or - Œwiat³o, jest to¿same z francuskim or - z³oto, 'or zapisywane poprawnie zgodnie z transliteracj¹ hebrajsk¹ to AVR i teraz mamy powi¹zanie z ³aciùskim aurum (zapisywane w starym ksiêgach jako AVRVM z racji nie u¿ywanie litery "u" w tamtych czasach) czyli z³oto, mamy tutaj wiêc zarówno wspóln¹ etymologiê jaki i epistemologiê tych s³ów. S³oùce to w egipskim RA, czytaj¹c to wspak otrzymujemy AR - kolejny zapis hebrajskiego 'or

piĂŞknie ³¹czÂąc to co napisaÂł powyÂżej PHI, otrzymujemy AVRA - AURA jako AVR (ÂŚwiatÂło) RA (SÂłoĂące) i dokÂładnie w sensie duchowym tym jest Aura  UÂśmiech

Œwiat³o Z³otego S³oùca - wszystkie te 3 okreœlenia znajduj¹ siê / maj¹ wspólne pochodzenie / rdzenie w s³owie AURA jak dowiod³em powy¿ej doœÌ dosadnie wrêcz...

Myœlê, ze "przypadkiem" jesteœmy œwiadkami rozszyfrowania przez PHI i mojej skromnej osoby g³ównego przes³ania PCh, które jest odk¹d pamiêtam (2006) takie samo "Faraon ma ujrzeÌ S³oùce w poranek 22 grudnia 2012", jak pisa³em wiele razy jest to stricte sens duchowy, tym zajmujê siê, wykopaliska zostawiam tym co kopi¹ tam w Egipcie.

718'
Kiara
Gość
« Odpowiedz #1 : Styczeń 18, 2012, 00:49:33 »

Tak d 'or, to dokÂładnie zÂłoto  po francusku ale nie tylko w tym aspekcie moÂżna rozwaÂżaĂŚ znaczenie Twojego imienia. SkierowaÂła bym siĂŞ w stronĂŞ judaizmu i tu or zÂłote ÂświatÂło ale juÂż w innym znaczeniu , bo to ma odniesienie do energii Âżycia.

A energia ¿ycia to cia³o œwietliste inaczej Duch Œwiêty który nape³nia materiê ¿eby mog³a ¿yÌ i mu s³u¿yÌ , to nie tylko aureola wokó³ g³owy to nasze cia³o œwietliste którego wzrokiem fizycznym nie widzimy.

Twoje imiĂŞ ma szczegĂłlne znaczenie dla Ciebie  (bowiem ono jak kaÂżdy zapis zarĂłwno graficzny jak i dÂźwiĂŞkowy ) promieniuje ÂświatÂłem. Zatem w jakiej byÂś siĂŞ nie pojawiÂł przestrzeni jest ono widoczne , jest TwojÂą tarczÂą o szczegĂłlnej mocy ochronno -informacyjnej. Nigdy nic nie dzieje siĂŞ bez powodu , nasze imiona sÂą zapisane w planach przed urodzeniowych , sÂą dla nas bardzo waÂżne.
PoniewaÂż poznawaÂłeÂś wiedzĂŞ roÂżnych przestrzeni ( byÂło to niezbĂŞdne w Twoim rozwoju) a miaÂłeÂś siĂŞ nie zagubiĂŚ i byĂŚ tam ochroniony , nadano Ci to bardzo specjalne imiĂŞ. PodkreÂśla ono Twoje pochodzenie rodowe i status , bowiem los ludzki to jedno a rodzina energetyczna to drugie.

Zbyt czêsto ( poprzez zwyczajnoœÌ i przeciêtnoœÌ ludzkiego ¿ycia) nie potrafimy uwierzyÌ w swoje piêkno na planach energetycznych. Jakoœ ³atwiej jest wierzyÌ w bylejakoœÌ ni¿ w piêkno.
A los ludzki to tylko rola w okreÂślonym "kostiumie" ludzkiego ciaÂła na pojedynczÂą okazjĂŞ , po za niÂą jesteÂśmy zupeÂłnie inni.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #2 : Styczeń 18, 2012, 10:04:24 »

dziêkujê Kiaro za te s³owa i wyjaœnienie, ja jednak nie chcê tutaj siê skupiaÌ na sobie, to jest pró¿ne, chodzi mi bardziej o sens s³ów, które s¹ kluczowe dla Projektu Cheops, ¿e "Faraon ma ujrzeÌ S³oùce", bêdê rozwija³ ten w¹tek sukcesywnie, ju¿ dawno pisa³em, ¿e chodzi o Egipsk¹ Ksiêgê Umar³ych, której nazwa jest nieprawid³owa, poniewa¿ egipska jej nazwa Ru Pert em Heru oznacza dos³ownie Ksiêga Wyjœcie w Dzieù / Œwiat³o, a heru oznacza œwieciÌ w oddali i jest trudnym do przet³umaczenia wspó³czeœnie s³owem / terminem.

OczywiÂście w kontekÂście naszego AURA / AVRA i ÂŚwiatÂła sens jest oczywisty, chodzi o doskonale przeksztaÂłconÂą istotĂŞ ciaÂła eterycznego, ktĂłre Âświeci jak SÂłoĂące, gdzie SÂłoĂące jest synonimem oÂświecenia, a Faraon dla wysokiego tytuÂłu wtajemniczonego / krĂłla...

chciaÂłem wkleiĂŚ definicjĂŞ aury z wikipedii ale tam same bzdury sÂą!

Jak mi coÂś nowego przyjdzie do gÂłowy opiszĂŞ to tutaj

718'
Kiara
Gość
« Odpowiedz #3 : Styczeń 18, 2012, 11:27:01 »

Aura to w bardzo prosty sposĂłb tÂłumaczenia ciaÂło Âświetliste.
Dlaczego ma inne barwy niÂż zÂłote ÂświatÂło? Bo bĂŞdÂąc na ktĂłrymÂś z poziomĂłw rozwoju doÂświadczenia wiedzy najpierw osiÂągamy wiedzĂŞ wibracjĂŞ kolejnych czakr - ich barw czyli doskonaÂłoœÌ na danym poziomie. By póŸniej dojœÌ do ideaÂłu  III wymiaru czakry mocy czyli zÂłocistej bieli , ktĂłra otwiera nam drogĂŞ do czakry serca.
W trakcie tej drogi doœwiadczania wiedzy poprzez dominacjê poprzednich czakr , przechodzimy przez wszystkie 7. Inaczej mówi¹c , czakra ¿ycia czerwona do jej pe³ni potrzeba , czakra- I x 7 by rozpocz¹Ì poznawanie przez czakrê seksualn¹ , czyli , czakra II x7 a nastêpnie , czakra III x 7 . Zakoùczenie doœwiadczeù na czakrze III to wiedza Bia³ego Braterstwa.
Kolejny etap dopiero siê zacznie przez poznawanie wiedzy przez czakrê IV czakrê SERCA, od tej pory budujemy Z³ote Cia³o bo Bia³e Cia³o wiêkszoœÌ z nas ju¿ posiada.

Musia³am to napisaÌ ¿eby iœÌ dalej.
Zobacz jak inaczej odczytasz teraz ABRAHAM , dzieci ABRAHAMA czyli AVRAHAM - dzieci AVRAHAMA.

AVRA Âświetliste ciaÂło Aura

H nieme dotyczÂące imienia Boga

A pradzwiĂŞk  stwarzajÂący , czyli zagĂŞszczajÂący materiĂŞ

M prasymbol pramatki , symbol kobiecoÂści

dodam tylko iÂż takim prasymbolem mĂŞskoÂści jest W

Czyli , dzieci AVRAHAMA to posiadacze ciaÂła Âświetlistego zÂłotej  avry inaczej ognia Âżycia co je odró¿nia od syntetykĂłw , ktĂłre nie posiadajÂą tych cech.

MoÂżna jeszcze zrobiĂŚ odczyt znaczenia kaÂżdej litery sÂłowa AVRAHAM  i ABRAHAM porĂłwnaĂŚ to jak zostaÂł zmieniony sens sÂłowa z ÂżeĂąskiego na mĂŞski.

Bowiem AV - to odnoœnik do kobiecoœci pramatki i prawzorca ¿ycia Gwiazdy matki stwarzaj¹cej je w polach materii , czyli pradziadek A oraz V symbol pentagramu Venus zwyczajnie piêciu elementów - 4 ¿ywio³y i tworz¹ca z nich mi³oœÌ poprzez pradzwiêk.

AB to inny rodzaj zapisu mĂŞÂżczyzna czyli inaczej ojciec, co teÂż jest uÂżywane jako kapÂłan.

Gdy wszed³ III wymiar nast¹pi³a dominacja aspektu mêskiego zatarto wiêkszoœÌ pierwotnej wiedzy , zamieniono role aspektów , wprowadzono na miejsce ¿eùskiego mêski , co ca³kowicie zmieni³o sens informacji.

Po wielu tysiÂącleciach wpajania takich okÂłamanych prawd trudno jest wiĂŞkszoÂści uwierzyĂŚ Âże prawda jest naprawdĂŞ innÂą.

Wszystko przed nami.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech

ps Winter uzupeÂłnia doskonale tÂą wiedzĂŞ swoim naukowym dociekaniem.. bowiem tworzyĂŚ moÂżna tylko energiom miÂłoÂści niczym wiĂŞcej, zatem pradzwiĂŞk A jest pradzwiĂŞkiem MIÂŁOÂŚCI! , tworzy na polu energetycznym zÂłoÂżonym z energii miÂłoÂści zakrzywiajÂąc  je i zagĂŞszczajÂąc sobÂą 4 ÂżywioÂły w roÂżnych przestrzeniach wibracyjnych wymiarach. W ten prosty sposĂłb  powstajÂą Âświaty fizyczne.

"Poniewa¿ tylko mi³oœÌ zakrzywia|œwiat³o, to tylko mi³oœÌ tworzy"...
 ...moÂżemy zobaczyĂŚ, Âże kiedy|tworzysz dÂługÂą falĂŞ w proporcji FI,
 LO-PHI (ang. love - miÂłoœÌ) |zaczynasz implozjĂŞ w sercu,
 zaczynasz tworzyĂŚ si³ê centrujÂącÂą,|ktĂłra zaczyna nieco wsysaĂŚ
 falĂŞ w linii do okrĂŞgu.
 WiĂŞc|cokolwiek tworzy grawitacjĂŞ,
si³ê centruj¹c¹, substancjê tego|co czujemy, jest tym co wsysa falê
 z linii do okrĂŞgu i przez to|zakrzywia ÂświatÂło.
 I widzicie, jak tylko ÂściÂąga|ÂświatÂło, by zacz¹Ì okrÂąg,
 to przechowuje bezwÂład i nazywa|siĂŞ to mechanikÂą kwantowÂą.
 To jest jedyna rzecz, ktĂłra tworzy.|WiĂŞc tylko osadzanie tworzy
 i tylko miÂłoœÌ osadza."

Dan Winter.

http://swietageometria.info/eggx-fiies-i-praktyka-blogosci?start=9

Chyba juÂż nic wiĂŞcej dodaĂŚ nie moÂżna?

« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2012, 12:51:14 wysłane przez Kiara » Zapisane
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #4 : Styczeń 18, 2012, 15:35:36 »

to, Âże oboje z KiarÂą cytujemy Wintera to juÂż chyba efekt roku 2012  DuÂży uÂśmiech

ja dodam od siebie, ¿e zamiennoœÌ liter V i B jest bardzo powszechna w jêzyku hebrajskim, a raczej wrêcz jest to jedna z zasad transliteracji, to tak na potwierdzenie s³usznoœci dociekaù przez Kiarê, jednym z podstawowych przyk³adów jest na pewno hebrajskie s³owo-formu³a AVRAHADAVRA, które my znamy jako abrakadbra, jak widzimy na pocz¹tku znajduj¹ siê 3 litery AVR czyli 'or Œwiat³o, maj¹c t¹ wiedzê mo¿na to odszukaÌ wszêdzie na ca³ym œwiecie!

prosty przyk³ad wziêty wprost ze wspó³czesnego jêzyka hebrajskiego: kamieù czyli ewen zapisujemy jako ABN z wartoœci¹ liczbow¹ 53, bia³y czyli lawan zapisujemy jako LBN z wartoœci¹ liczbow¹ 82... oczywiœcie w jêzyku hebrajskim nie ma rozró¿nienia pomiêdzy literami "w" oraz "v" i u¿ywana jest dla wyra¿enia obu litera "waw" o wartoœci liczbowej 6.

kolejne dwie formuÂły magiczne: ABRAXAS i ABRASAX, rĂłwnieÂż uÂżywajÂą tego samego systemu

AVRA (aura) = ABRA

718'
Kiara
Gość
« Odpowiedz #5 : Styczeń 18, 2012, 16:14:04 »

Z tym  W to taka ciekawostka  we Francji mĂłwi siĂŞ na V, w ,a W nazywa siĂŞ podwĂłjnym v.

I w rzeczywistoÂści ma to zwiÂązek z prawdÂą o tyle , Âże i jedno i drugie v tak naprawĂŞ jest aspektem wyÂłaniajÂącym siĂŞ z V czyli caÂłoÂści wiedzy zawartej we wzorcu pramatki. SÂą to dwa aspekty mĂŞskoÂści o przeciwnych potencjaÂłach, czyli plusie i minusie.
ÂŻeby to graficznie przedstawiĂŚ , czyli jedniĂŞ mĂŞskÂą trzeba to jakoÂś zaznaczyĂŚ czyli przez dwa V inaczej  podwĂłjne W.
Symbolika graficzna w sumie jest prosta gdy wejdzie siĂŞ w zrozumienie zasady.

S¹ to aspekty rozdzielonej wiedzy s³u¿¹cej poznawaniu , przeogromny materia³.

Dlaczego nie ma ró¿nicy miêdzy v i w , pamiêtaj i¿ nic nie jest po nic, powinna byÌ ró¿nica cyfrowa. V jest pe³ni¹ przed wydzieleniem a W jest pe³ni¹ ale tylko mêsk¹ po wydzieleniu.
Teraz B to ewidentna poÂłowa nieskoĂączonoÂści w aspekcie przekazu pionowego , umiejscowionego po prawej stronie, czyli dolna prawa  ĂŚwiartka na matematycznej osi. SymbolizujÂąca aspekt mĂŞski z opcji minusowej.
To sÂą naprawdĂŞ bardzo konkretne informacje przekazywane  graficznymi znakami , inaczej symbolika graficzna.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2012, 16:27:51 wysłane przez Kiara » Zapisane
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #6 : Styczeń 19, 2012, 00:23:43 »

powtĂłrzĂŞ siĂŞ z innego wÂątku..

i po JEDENASTE: CHRYSTUS (gr) bo CHRISOS (gr - zÂłoty)

jak to wiele nagle zmienia i tÂłumaczy i jak wiele wnosi do tego wÂłaÂśnie wÂątku!

718'
arteq
Gość
« Odpowiedz #7 : Styczeń 19, 2012, 19:51:42 »

Z tym  W to taka ciekawostka  we Francji mĂłwi siĂŞ na V, w ,a W nazywa siĂŞ podwĂłjnym v.
O, to taka sama ciekawostka wystĂŞpuje takÂże w... jĂŞzyku angielskim - tam takÂże na "W" zwykÂło siĂŞ mĂłwiĂŚ "podwĂłjne".
Kiara
Gość
« Odpowiedz #8 : Styczeń 19, 2012, 21:45:16 »

Zatem wyj¹tek staje siê ju¿ przeniesiona regu³¹. To tylko potwierdza moje spostrze¿enia.
DziĂŞkujĂŞ za pomoc.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #9 : Styczeń 19, 2012, 22:22:02 »

W = dablju (najbli¿sza fonetyczna wymowa), nie jak wiêkszoœÌ myœli double = podwójny, ale fakt, patrz¹c na W vidzi siê dva V - tak po prostu jest..

718'
Kiara
Gość
« Odpowiedz #10 : Styczeń 19, 2012, 22:54:06 »

We Francji fonetycznie wymawia siĂŞ W - "dublewu" , czyli zwyczajnie podwĂłjne w. ZresztÂą zgodnie z faktem bo V wymawia siĂŞ jako -wu, co dokÂładnie dla FrancuzĂłw znaczy pojedyncze w.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #11 : Styczeń 20, 2012, 01:46:52 »

O, to taka sama ciekawostka wystĂŞpuje takÂże w... jĂŞzyku angielskim - tam takÂże na "W" zwykÂło siĂŞ mĂłwiĂŚ "podwĂłjne".

We Francji fonetycznie wymawia siĂŞ W - "dublewu" , czyli zwyczajnie podwĂłjne w. ZresztÂą zgodnie z faktem bo V wymawia siĂŞ jako -wu, co dokÂładnie dla FrancuzĂłw znaczy pojedyncze w.

Fon Etycznie mĂłwi sie Dabelju  - podwĂłjne "u"
i to sa wlasnie te przegÂłosy (przegrafy)   
"v"  - "u"
a wymiany "W" - "ÂŁ"
czyli
Âł - u    lubtez Âł - v

tyleze moim zdaniem rozpieprzacie juÂż ten wÂątek. Bo to dygresja odlegÂła

Podobnie jak Aura (C)HAMA   (Abrahama),
ktĂłren to ham zawitaÂł u Rabiego (stÂąd kodeks Hamurabiego)

MrugniĂŞcie

Skoro ju¿ tak oscylujemy wokó³ wyjatkowoœci Heliodora
wrzucĂŞ coÂś od siebie, jako, Âże od zawsze miaÂłem poczucie, Âże jestem kimÂś wyjÂątkowym  DuÂży uÂśmiech poÂświĂŞciÂłem duÂżo czasu na analizĂŞ wÂłasnego imienia, ktĂłre w koĂącu nadaÂł mi byt duchowy / anioÂł, wiĂŞc:

Heliodor - Dar SÂłoĂąca (ηλιοδωρον)

..to moze napisze co widac w tym sÂłowie:

Heliodor

Hel & odĂłr
(pierwiastek: hel  i  wĂŞchowy efekt reakcji chemicznej)

Hel & Od - OR
(pierwiastek: hel ,  Odddd,   wspomniane "ZÂłoto" {tyle Âże ono majeszcze g³êboko zawarte alzhiemiczne znaczenie. ZÂłoto -jakotakie}

Helio-Door   
(drzwi SÂłoĂąca; SÂłoneczne Drzwi, doÂśrodkowe przejÂście SS)
tu wĂłgĂłle warto siĂŞ przyjrzeĂŚ temu angielskiem sÂłowu - bo zawiera teÂż info.

Helio - D - OR
(Sloneczna piramida zÂłota)

Hel - "i" - 'O" - "D" - OR
hel  {i to zostawiĂŞ na poczet ewentualnych przyszÂłych zdarzeĂą,
ale to po wyjaÂśnieniu pewnych relacji z thothem,  oraz   }

tak czy owak tez siĂŞ to tu zbiega z wieloma innymi tematami
zwiaznymi z OR <> RO  . np. z warkĂłw Chi-RO,
takÂże Chi-RO-GraPH

KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #12 : Styczeń 24, 2012, 13:07:19 »

miaÂłem sen...