arteq
Go¶æ
|
|
« : Styczeñ 20, 2012, 20:44:06 » |
|
Je¿eli kto¶ chce dowiedzieæ siê wiêcej o judaizmie, to kto¶ kiedy¶ proponowa³ mi wej¶cie na f¿p (forum ¯ydów Polskich). Jedyna uwaga - informowano mnie, ¿e tam stanowczo nie przejdzie forma i tre¶æ "krytyki" jaka jest prezentowana np. na tym forum w tematach katolicyzmu. Podobno tam "wolno¶æ wypowiedzi" koñczy siê tam gdzie zaczyna l¿enie, oszczerstwa, a znaczenie s³owa "tolerancja" nie równa siê "poklaskiwaniu/przytakiwaniu"...
Kto chce niech zajrzy, wiêcej nie jestem w stanie powiedzieæ.
/je¿eli modzi/admin uznaj± ten post jako niedozwolon± promocjê innego forum/strony niech po prostu wyrzuc± ten post/
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 21, 2012, 14:54:38 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1 : Styczeñ 20, 2012, 20:52:29 » |
|
O nie, l¿enie ludzi jakie jest na tym forum na F¯P nie przejdzie z powodu o którym jest mój pierwszy post. Dyskusja z argumentami rzeczowymi tak, jest ich tam a¿ nadto. M±dro¶æ reakcji admina stanowczo ukróca jazdy po forumowiczach i antysemickie zagrywki , bowiem nie temu s³u¿y tamto forum. Tolerancja admina w stosunku do wypowiedzi userów na F¯P dla niektórych forumowiczów jest wprost nie zrozumia³a , bowiem jest to Cz³owiek o wyj±tkowym podej¶ciu do wolno¶ci wypowiedzi. Po raz kolejny arteq wytaczasz plotki jako prawdy. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 20, 2012, 20:58:14 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #2 : Styczeñ 20, 2012, 20:55:02 » |
|
czyli jak kto¶ ma ci¶nienie poje¼dziæ po jakiej¶ religii/wierze, szczególnie katolickiej to niech nie opuszcza tego forum - tutaj ma jak p±czek w ma¶le...
edit: ciekawi mnie jedna kwestia w temacie judaizmu. Ostatnio by³ w KRK dzieñ judaizmu a po nim dzieñ islamu, ciekawe czy w judai¼mie jest dzieñ katolicki?
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 20, 2012, 20:57:38 wys³ane przez arteq »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #3 : Styczeñ 20, 2012, 21:04:12 » |
|
Powiem Ci co¶ co zaistnia³o na tamtym forum kilka miesiêcy temu, ja zamie¶ci³am przedruk informacji ostro jad±cej po katolicyzmie i w ci±gu pó³ godziny ju¿ jej nie by³o. Bowiem admin uzna³ i¿ mo¿na dyskutowaæ z argumentami przeciw doktrynie ale bez wymieniania konkretnych ludzi , którzy byli tam wymienieni i poni¿ania ich. Gdy kolejna osoba to zamie¶ci³a ( zreszt± ¯yd) sta³o siê to samo , artyku³ zosta³ zdjêty, zatem fa³szyw± plotk± s± twoje informacje arteq na temat tamtego forum i adminów. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 21, 2012, 01:48:17 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #4 : Styczeñ 20, 2012, 21:10:13 » |
|
ja zamie¶ci³am przedruk informacji ostro jad±cej po katolicyzmie i w ci±gu pó³ godziny ju¿ jej nie by³o. Bowiem admin uzna³ i¿ mo¿na dyskutowaæ z argumentami przeciw doktrynie ale bez wymieniania konkretnych ludzi , którzy byli tam wymienieni i poni¿ania ich. To po co ich poni¿a³a¶, nawet w formie cytatu? Gdy kolejna osoba to zamie¶ci³a ( zreszt± ¯yd) sta³o siê to samo , artyku³ zosta³ zdjêty, zatem fa³szyw± plotk± s± twoje informacje arteq na temat tamtego forum i adminów. Przeczytaj proszê jeszcze raz mój post, a w szczególno¶ci: tam stanowczo nie przejdzie forma i tre¶æ "krytyki" jaka jest prezentowana np. na tym forum w tematach katolicyzmu. Podobno tam "wolno¶æ wypowiedzi" koñczy siê tam gdzie zaczyna l¿enie, oszczerstwa, a znaczenie s³owa "tolerancja" nie równa siê "poklaskiwaniu/przytakiwaniu"...Przecie¿ pisa³em w³a¶nie, ¿e tam tego typu "wycieczki" jakie s± norm± na tym forum w temacie katolicyzmu nie przejd± (zgodnie z informacjami jakie otrzyma³em). Przecie¿ wyra¼nie napisa³em, ze informowano mnie, ¿e tam panuj± inne, wy¿sze standardy. Wiêc Kiaro, jak± plotkê-myln± informacjê niby rozpowszechniam? Czy czasem góry nie bior± Twoje uprzedzenia do mnie, i od razu jeste¶ na "nie" przyklejaj±c mi tym razem ³atkê plotkarza-oszczercy. *edit - podkre¶lenia i wyt³uszczenia moje.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 20, 2012, 21:16:16 wys³ane przez arteq »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #5 : Styczeñ 21, 2012, 00:48:43 » |
|
1. Sprawa ja nikogo nie poni¿a³am opisane by³y czyny wspó³czesnych decydentów KRK i to oni sami nimi siê poni¿ali. 2. Sprawa jak chcesz dyskutowaæ na temat F¯P to otwórz sobie nowy w±tek bo ten nie s³u¿y takim dyskusjom. 3. Sprawa oskar¿asz bezzasadnie admina F¯P o nietolerancje krytyki w dyskusjach , na podstawie cudzych informacji. Tematów krytykuj±cych ideologie KRK jest tam mnóstwo i nikt nikomu nie zabrania o tym pisaæ , jak równie¿ nie zabrania gloryfikowaæ KRK na tym polega akceptacja wolno¶ci wypowiedzi. Masz potrzebê rozprawiania o F¯P i jego adminie? Za³ó¿ sobie oddzielny watek. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 21, 2012, 00:52:15 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #6 : Styczeñ 21, 2012, 01:16:35 » |
|
Odwracasz kota ogonem broni±c swoich wcze¶niejszych zarzutów albo ca³kowicie le¿y czytanie ze zrozumieniem. S³ysza³em w³a¶nie - i to wyra¼nie napisa³em - ¿e tamtejsi modzi/admini dopuszczaj± krytykê i wolno¶æ wypowiedzi ale nie l¿enie i pomawianie. Wykazuj± siê tolerancj± ale nie jest to to¿same z przytakiwaniem i popieraniem danego stanowiska. Wiêc o jakich oskar¿eniach mówisz?
Natomiast sama wyra¼nie stwierdzi³a¶, ¿e Twój post usuniêto bo doszukano siê w nim poni¿ania. Nagle zorientowa³a¶ siê, ¿e siê zapêdzi³a¶ - walnê³a¶ samobója - i dlatego nagle s³yszê, ¿e to cytat i jakoby to Ciê usprawiedliwia³o, ¿e tak naprawdê to oni sami siebie poni¿yli i takie tam. Tym bardziej "dziwne" ¿e odno¶nie mojego cytatu stwierdzi³a¶, ¿e rozg³aszam k³amliwe plotki...
Jak na w³asne ¿yczenie ju¿ stoisz po uszy w bagnie to lepiej nie wierzgaæ... Tyle.
|
|
|
|
|
|
|
kot
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #7 : Styczeñ 21, 2012, 01:42:40 » |
|
Wyczuwam wyra¼nie Twój ¿al do ¿ydowskiego forum.. Czy¿by¶ pozna³ osobi¶cie tych adminów? S± nieprzyjemni dla Twych obiektywnych przekonañ? S± m³odzi? Zapewne rozszyfrowa³e¶ ju¿ ich metryczki? M³ody to g³upi zapewne, a ¿e g³upi, to jeszcze pogadaæ z bli¼nim, jak TY nie potrafi. A czy TY przypadkiem nie jeste¶ sam jeszcze m³okosem?
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #8 : Styczeñ 21, 2012, 02:06:52 » |
|
Ca³kowicie ¼le odczuwasz - nie pierwszy raz zreszt± i jak w wiêkszo¶ci przypadków w Twojej wypowiedzi brak konkretów. Ale je¿eli musisz siê pod kogo¶ podpi±æ i spróbowaæ mnie uk±siæ - proszê bardzo. Co do wieku - ju¿ odpowiada³em Ci na to pytanie, wiêc podejrzewam, ¿e po prostu szukasz zaczepki. Nadal masz ¿al, ¿e nibiru nie przylecia³a - zgodnie z moimi, a w opozycji do Twoich opinii? Mo¿e zróbmy tak - w kilku postach sobie pou¿ywasz na mnie, napiszesz co Ci tam ¿ywnie siê podoba, a ja nie bêdê reagowa³. W takiej sytuacji same plusy: - szybciej Ci przejdzie - poczujesz siê lepiej - nie bêdê siê odgryza³ - nie za¶miecimy forum - nie zmêczymy innych
Do kolejnej niedzieli (29) wystarczy?
Tylko jedna pro¶ba - nie wk³adaj swoich opinii i os±dów w moje usta, bo akurat - w oparciu o otrzymane informacje - zarówno o modach jak i samym forum wyrazi³em siê pozytywnie, z uznaniem.
|
|
|
|
|
|
|
kot
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #9 : Styczeñ 21, 2012, 03:14:35 » |
|
Spodoba³a mi siê Twoja propozycja Artqu, wiêc ju¿ Ciebie nie bêdê k±sa³, je¶li w tej wspania³omy¶lo¶ci pozostaniesz równie¿ w stosunku do innych forumowiczów.Gotowo¶æ poniesienia ran wykaza³e¶.Nie mogê na takich warunkach komentowaæ my¶lê ³agodnej Twej cenzury.Mam nadziejê, ¿e zarzutów k³amstwa nikomu nie przypiszesz w tym czasie a komfort dyskusji osi±gnie odpowiedni± gêsto¶æ. Twoje posty wydawa³y mi siê nafaszerowane negatywizmem, st±d moje przypomnienia co do Twojej wydaje mi siê niechlubnej przesz³o¶ci na tamtym forum. Dobranoc Tobie i wszystkim.
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 23
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1642
Email
|
|
« Odpowiedz #10 : Styczeñ 21, 2012, 11:26:11 » |
|
Taaaaak, rozmowa tu idzie w imiê zasady, ¿e k³amstwo dziesiêæ razy powtórzone stanie siê w koñcu prawd±. Mam nieodparte wra¿enie, ¿e próbujecie (Kiara z Kotem) wcisn±æ Artkowi negatywne wyra¿enie opinii o F¯P, podczas gdy on (a wystarczy jego dwie krótkie wypowiedzi przeczytaæ) do¶æ wyra¼nie zaopiniowa³, ¿e na tamtym forum (w przeciwieñstwie do naszego) nie przejd± prostackie i nieokrzesane inwektywy pod adresem jakiejkolwiek religii (czyli, ¿e nie gani, a chwali etykê tamtejszego admina/modów). Jeszcze chwila i antysemitê z niego zrobicie! (szkoda tylko, ¿e ch³opak w swych postach jest na tyle klarowny i stanowczy, ¿e wszystkie te wasze "odpowiedzi" - szczególnie, ¿e pó¼n± godzin± opieczêtowane - sugeruj± albo do¶æ mocno ju¿ we znaki daj±ce siê zmêczenie, albo czyst±, ma³o wyrafinowan± perfidiê w dzia³aniu)
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #11 : Styczeñ 21, 2012, 11:53:54 » |
|
Ponawiam apel "techniczny" który ju¿ wcze¶niej sk³ada³em.
Proszê, nie modyfikowaæ postów gdy ju¿ na niego kto¶ odpowiedzia³, skomentowa³. Zawsze mo¿na wyja¶niæ w kolejnym, a tok dyskusji bêdzie zachowany i przejrzysty. Je¿eli jednak kto¶ uwa¿a, ¿e modyfikacja jest niezbêdna, to chyba nie jest du¿ym ciê¿arem, ¿eby na dole obok s³ówka "edit" zamie¶ciæ krótkie info czego ta modyfikacja dotyczy³a. Dziêkujê.
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #12 : Kwiecieñ 19, 2012, 09:00:54 » |