Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 23, 2024, 00:23:47

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Apel do ludzko¶ci! Obud¿cie siê!  (Przeczytany 11020 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
sfinks
Go¶æ
« : Styczeñ 22, 2012, 11:05:24 »

Ludzie dok±d my zd±rzamy?

Otwórzmy wreszcie oczy ,czy nie pêdzimy z wiatrem jak zesch³e li¶cie?Bo z wiatrem lecieæ to wygodniej i bez wysi³ku?
Zdawaæ swój los na wiatr,który dmie gdzie chce,to napewno nie jest m±dre!Proszê tylko nie zarzucaæ mi s³ów typu
,,to sobie id¿ kole¿anko pod wiatr,, lub,,rób co¶ jak jeste¶ taka m±dra,, Jest to g³upie gadanie leniwych,ktorzy zdaj± siê na los i jeszcze chc± komu¶ udowadniaæ,¿e racja jest po ich stronie! A tym co chcieli by inaczej,lub robi± co¶ wbrew ogó³owi,przyklejaj± etykietki ,,wariat,, , ,,czubek,, , ,,szalony,,.No có¿ je¿eli wszyscy zgadzaj± siê ze sob±,¿e fajnie jest ,to czego tu oczekiwaæ?
Czy ludzko¶æ chce siê poddaæ przy ,koñcu cyklu o którym Majowie w swoich przekazach chcieli powiedzieæ,¿e jest to co¶ na co trzeba zwróciæ szczególn± uwagê?Je¿eli oni tak siê starali,robili obliczenia,pozostawili przekazy dla nas,to napewno jest to co¶ bardzo wa¿nego?
Nie mo¿na rozumowaæ,¿e starali siê tak bardzo ,aby¶my my siê dowiedzieli z nich ,¿e co¶ stanie siê samoistnie bez naszego udzia³u i pomocy! ¯e w dniu 21. 12. 2012r.nast±pi sam z siebie prze³om a leniwa i bezsensowna ludzko¶æ ,dozna objawienia i stanie siê godna, przyjêcia do ,,wy¿szego ¶wiata,,.jest to straszne za¶lepienie! Przecie¿ ,wielcy rezyse¿y filmów,uznawanych jako,przebojowe,nagradzane ,,Oskarami,, maj± lepsze pomys³y co do ratowania ¶wiata!A aktorzy odgrywaj± bohaterów,którzy s± czczeni przez wszystkich,jako wyj±tkowe osoby,a my ludzie w rzeczywisto¶ci na co czekamy? Na trzêsienie ziemi? czy ,¿e nam na g³owê co¶ spadnie?Czy fikcja literacka,lub filmowa ma przerosn±æ ,m±dro¶æ realnego cz³owieka? Zastanówmy siê nad tym? Proszê te¿ nie mówiæ,¿e tylko chorzy ludzie,,,wariaci,, ,,szaleni,, my¶l± o takich bzdurach! przypomnijmy sobie tych s³awnych ,którzy dzi¶ s± uznawani jako odkrywcy,jak kiedy¶ byli traktowani przez spo³eczno¶æ,ko¶ció³,czy inne instytucje?je¿eli nawet kilku ,ludzi przyjmie si³ê pêdz±cego wiatru,na swoj± pier¶ nie powstrzyma go!Ale gdyby wszyscy powiedzieli ,nie!Odwrócili siê o 180 stopni,zatrzymali by to, co pêdzi w przepa¶æ!
,,Jednostka zerem , ,,jednostka bzdur±,, Znacie to?Proszê wiêc mnie nie krytykowaæ i robiæ durnych uwag, typu ,,to sobie sama ¶wiat zbawiaj!,,albo ,,rób co¶ je¿eli wierzysz w te bzdury,,Ludzko¶æ  sobie s  macznie ¶pi,bo przez wieki mia³a wpajane,¿e pod koniec czasów,przyjdzie na ziemiê chrystus,zrobi porz±dek zaprowadzi pokój,oddzieli ziarno od plew,zbierze do spichlerzy,pozosta³e ¶mieci spali! Natyra siê biedak! A my bêdzie,my siê przygl±daæ!Bzdur niech te¿ nikt nie opowiada jak ludzie ciê¿ko pracuj± ,¿e na nic nie maj± czasu!ROBISZ? tO ROBISZ DLA SAMEGO SIEBIE!ALE ¯EBY DLA KOGO¦ CO¦ ZROBIÆ I TO BEZINTERESOWNIE,TO KA¯DY SIÊ BUNTUJE!Mówi ,a co to ja s³u¿±cym kogo¶ jestem?A Jezusa ka¿dy tak traktuje I ¯ADNYCH SKRUPU£ÓW NIE MA!WYGODNICTWO NA ¦WIECIE JEST POWSZECHNE!NIE T£UMACZMY SIÊ ,¯E  NIE MAMY CZASU!BO TRZEBA ZARABIAÆ NA CHLEB!Znacie powiedzenie ,,Rób ,rób dadz± ci g... w grób,,?,,Nie poto siê ¿yje aby pracowaæ ,tylko po to siê pracuje aby ¿yæ,,Je¿eli kto¶ pracê ma za g³ówny cel ¿ycia i jego sens!To szkoda jego wcielenia tutaj na ziemi,bo odejdzie z t±d z niczym!To nie znaczy ¿e podwa¿am sens pracy,nie!PRACUJ ABY ¯YÆ CZYLI NA SWOJE POTRZEBY,BEZ KTÓRYCH ¯YÆ BY¦ NIE MÓG£ TUTAJ NA ZIEMI!Ale nie przesadzaj cz³owieku,nie tyraj jak wó³,nie zbieraj góry gratów,bo bêdziesz i tak musia³ w koñcu je zostawiæ na ziemi i odej¶æ z niczym!Zdaje siê ¿e ¶w.Piotr z walizami i kuframi nikogo tam nie przyjmuje?
¯ycie cz³owieka to syzyfo w³ praca,pcha pod górê swoje zdobycze,w zasadzie jakie¶ tony dóbr:domów samochodów oraz innych czasami nikomu nie przydatnych rupieci,zdobytych ró¿nymi wyrzeczeniami,ciê¿k± prac±,czasami nie uczciwie,po to aby bêd±c u celu drogi, stoczyæ siê pod tymi ciê¿arami do podstaw egzystencji i zaczynaæ od nowa to samo!Bêdzie to robi³ ci±gle i na okr±g³o dopoki nie zrozumie swojego b³êdu!Czy¿ biedny i maluczki ,który nie ma nic a czasami brakuje mu wiele,nie poleci na skrzyd³ach swobody na sam szczyt,bo go nic nie obci±¿a i nie ¶ci±ga w dó³?Mo¿e ju¿ czas prawdy biblijne,mityczne ,oraz wszelk± twórczo¶æ zanalizowaæ po³±czyæ i wyci±gn±æ wnioski,korzystne dla naszej cywilizacji?Kiedy¶ bylam ¶wiadkiem takiej scenki,,pacjent skar¿y³ siê,¿e pragnie sobie odebraæ ¿ycie,bo na ¶wiecie jest ¿le ,zdarzaj± siê same tragedie a on nie widzi sensu ¿ycia,,Lekarz podniós³ wysoko brwi ze zdziwienia,,a có¿ cz³owieku takiego siê dzieje?Ty jeste¶ pesymist± masz czarne my¶li,tak nie wolno ,przecie¿ ,¿ycie jest piêkne i ¶wiat te¿,otwórz szeroko oczy! Chcia³oby siê krzykn±æ ,,lekarzu ,lecz siê sam!,,
pROSZÊ SIÊ ROZEJRZEÆ DO OKO£A I SZEROKO OTWORZYÆ OCZY!Przyjrzeæ siê zrujnowanemu ¶wiatu,brudnemu,cuchn±cemu,rozejrzeæ siê po wszelkich wertepach,dziurach w jezdniach,chodnikach,po zaniedbanych wal±cych siê obiektach! PROSZÊ USZY OTWORZYÆ NA ZDARZENIA TAKIE JAK:morderstwa,handel lud¿mi,wykorzystywanie nieletnich w burdelach,wycieczki mo¿nych i bogatych do biedniejszych krajów,po zaspokojenie seksualne za marne grosze,,wykorzystywanie s³abszych,którzy nie maj±si³y przebicia,s± delikatniejsi i nie¶miali do ciê¿kiej pracy za ma³e pieni±dze.Korztstaj± z nich,,wypasione  krowy,, i ,,z³ote cielce,,nie patrz± na ruinê i biedê ludzi którzy boj± siê co¶ powiedzieæ,bo s± zagro¿eni ,,wylaniem z pracy,,czy strachem,¿e jutro nie bêd± mieli co do garnka w³o¿yæ!Proszê spojrzeæ na katastrofy naturalne ,czy spowodowane przez czyj¶ b³±d!Proszê spojrzeæ na choroby drêcz±ce ludzko¶æ,wci±¿ mno¿±ce siê przez naturaln± mutacjê!Na slu¿by zdrowia ,które staj± siê bezradne !Nie trzeba tu chyba dodawaæ ,o wojnach ,terrory¿mie,zniewoleniu przez systemy polityczne .Czy mam jeszcze wymieniaæ dalej,czy ju¿ starczy?Bo mog³abym wymieniaæ jeszcze d³ugo!Nie mówcie te¿ mi wiêcej o piêknie fauny czy flory!Wszystkko jest ³adne dopóki kto¶ dba o to,w zasadzie przyroda w stanie dzikim jest niebezpieczna i czychaj± tam na cz³owieka zagro¿enia ¶miertelne!
JE¯ELI KTO¦ POWIE ¯E MAM SIEDZIEÆ CICHO ,,¯YÆ I DAÆ ¯YÆ INNYM,, TO POPROSTU BÊDÊ ZDZIWIONA,BO BY£OBY TO JAK WALENIE GROCHEM O ¦CIANÊ,WIADOMO ,¯E GROCH UDE¯AJ¡C O NI¡ WYDAJE G£UCHY D¯WIÊK,CZYLI BEZ ECHA! CZY MÓJ APEL TE¯ POZOSTANIE BEZ ECHA?
Piêkne ,to wszystko  na ¶wiecie jest tylko na ,,oko,,,a wiadomo ¿e ,,na oko to ch³op w szpitalu umar³,,Nie chcê s³yszeæ wypowiedzi,,to dlaczego nie dzia³asz sama?Czy co¶ podobnego?Co ja sama mogê zrobiæ?Dlatego wzywam ¶wiat³ych i m±drych ludzi do zastanowienia siê ,do szukania pomys³ów,co by tu mo¿na zrobiæ na skalê ¶wiatow±?aby raz na zawsze odwróciæ z³y los od cz³owieka?!

sfinks
Rejesruj±c konto na forum trzeba uwa¿nie przeczytaæ regulamin.Wyra¼nie widaæ ze tego nie zrob³a¶ .Piszesz post pod postem,a teraz znowu wplatasz w tekst wielkie litery.Nie wiem czy wiesz ¿e wielkie litery oznaczaj± " krzyk" .Czyli wrzeszczysz na nas ?
Proponujê przeczytac regulamin. Narazie tylko ostrzegam ,bo jeste¶ nowa ale nastêpnym razem zastosuje ten punkt regulaminu :

- Zakaz pisania postów WIELKIMI LITERAMI. Na forum dostêpne s± inne mo¿liwo¶ci dla podkre¶lenia
  wa¿no¶ci pisanego tekstu (pogrubienie, wielko¶æ i kolor czcionki, kursywa). Je¿eli u¿ytkownik pomimo
  zwrócenia mu uwagi, nadal bêdzie nadu¿ywa³ wielkich liter w swoich wypowiedziach, zostanie
 ukarany ostrze¿eniem (-1pf).

regulamin tu  http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4916.0

Pozdrawiam chanell

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 22, 2012, 11:22:46 wys³ane przez chanell » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #1 : Styczeñ 22, 2012, 11:24:43 »

sfinks U¶miech

ciekawe te twoje przemy¶lenia ,ale co proponujesz ?  Tak napisaæ mo¿e ka¿dy ,ale co dalej ?
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 22, 2012, 11:25:18 wys³ane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Styczeñ 22, 2012, 11:43:04 »

¦wiat uzdrawia siê przez uzdrowienie siebie nie innych , przez zmianê osobistej ¶wiadomo¶ci. Nie mo¿na wymuszaæ tego procesu na nikim , s± to absolutnie indywidualne decyzje gotowych do tego Ludzi.
Chcesz im pomoc w przebudzeniu? To stañ siê ich inspiracj± przez prawo¶æ , godno¶æ i m±dro¶æ swojego ¿ycia , nape³niaj je piêknymi uczuciami.[/b] Bowiem tylko mi³o¶æ transformuje otoczenie , walka nie jest mi³o¶ci± , walka istnieje ze strachu , on j± prowokuje i on korzysta z jej energii.
Zatem spokój , opanowanie i m±dro¶æ decyzji w pojawiaj±cych siê sytuacjach jest w³a¶ciwym rozwi±zaniem ich , jednak t± W£A¦CIWO¦Æ NA DANY MOMENT ZAWSZE NAJLEPIEJ WIDAÆ GDY NIE M¡CIMY  NASZYCH MY¦LI NERWOWYMI REAKCJAMI.
Zatem gdy sama piêkniejesz , roz¶wietlasz siebie Twoje otoczenie ja¶nieje po co tworzyæ burze i huragany , które  zaciemniaj± i niszcz± piêkno jasno¶ci?
Wyciszenia wewnêtrznego, cierpliwo¶ci i du¿o inspiracji w piêknieniu Ci ¿yczê.

Kiara U¶miech U¶miech

Kiaro U¶miech b³agam ciê ,czy tobie "starej " forumowiczce  te¿ musze przypominaæ o wielkich literach ? Zmieñ to proszê ,daj dobry przyk³ad nowej Mrugniêcie
pozdr.chanell

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 22, 2012, 20:09:16 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Styczeñ 22, 2012, 13:13:24 »

Czy to nie lekka przesada by zabraniaæ u¿ywania wielkich liter dla fragmentarycznego
podkre¶lenia wa¿no¶ci jakiej¶ tre¶ci? Chyba pisz±cy ma prawo do w³asnych uwypukleñ i wyboru formy?
Czy bêd± to wielkie litery, pogrubienie lub podkre¶lenie, powinno byæ suwerennym wyborem,
a nie regulacj± zewnêtrzn±. Owszem, ca³y tekst napisany wielkimi literami staje siê ma³o czytelny
i mêcz±cy dla oczu. Ale niewielkie jego fragmenty, jakie¶ zdanie?

Osobi¶cie nie lubiê du¿ych liter i rzadko je u¿ywam, tylko dlaczego mam narzucaæ w³asne nielubienie innym?
Mogê przecie¿ taki tekst omin±æ. Tak jak zwyczajnie omijam d³ugie wpisy ciurkiem, bez odstêpów,
bo bardzo mêcz± oczy. Je¶li autor nie ma zrozumienia dla czytaj±cego, traci odbiorcê.
Podobnie jak teraz sfinks ze swoim (nie przeczytanym przeze mnie) apelem.
Gdyby forma by³a bardziej przejrzysta z pewno¶ci± bym przeczyta³a. Jednak to jej wybór.
Ja wybra³am dba³o¶æ o moje oczy.  U¶miech
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #4 : Styczeñ 22, 2012, 13:25:43 »

Ptaku
Kolejny raz krytykujesz pracê  moderatorów ,zrób to proszê w odpowiednim w±tku ,bo rozwalasz temat
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=6478.0 .
Skoro jest regulamin to obowi±zuje on wszystkich bez wyj±tku.

Chyba pisz±cy ma prawo do w³asnych uwypukleñ i wyboru formy?
W³a¶nie !!!!!!  czyli regulamin zabrania uwypukleñ ? Nie , na wszystkich forach internetowych nie u¿ywa siê do tego wielkich liter.

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 22, 2012, 13:27:12 wys³ane przez chanell » Zapisane

Ksiêga Koheleta 3,1
east
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Styczeñ 22, 2012, 13:54:41 »

@Sfinks
Kiedy¶ bylam ¶wiadkiem takiej scenki,pacjent skar¿y³ siê,¿e pragnie sobie odebraæ ¿ycie,bo na ¶wiecie jest ¿le ,zdarzaj± siê same tragedie a on nie widzi sensu ¿ycia,,Lekarz podniós³ wysoko brwi ze zdziwienia,,a có¿ cz³owieku takiego siê dzieje?"
Powiem CI, ze bardzo m±dry ten lekarz. Zada³ pytanie i powinien je takim pozostawiæ bez odpowiedzi."Pacjent" powinen poszukaæ odpowiedzi samodzielnie. To, co widaæ nie jest na prawdê tym, co widzimy.
Patrzymy poprzez pryzmat to¿amo¶ci, naszego wychowania, przekonañ i warto¶ci wpojonych nam przez rodzinê i spo³eczeñstwo w dzieciñstwie. Od kiedy przychodzisz na ¶wiat dostajesz na samym pocz±tku potê¿n± dawkê stresu (nie do¶æ ,¿e poród by³ mêcz±cy ) ,znakuj± CIê, ¶wiec± po oczach i bij± po dupci U¶miech ... pó¼niej rodzice wpajaj± dziecku tzw normy, po prostu je programuj± i to siê ci±gnie dalej. M³ody samobójca , który przychodzi do lekarza ma napchan± g³owê tymi programami a¿ do bólu, takiego bólu, który ka¿e mu zrzuciæ to brzemiê. OK, tylko CO SIÊ NA PRAWDÊ TAKIEGO DZIEJE ?
Ból jest informacj± ,wskazówk±, by siêgn±æ do przyczyn, a nie epatowaæ siê skutkami.

pROSZÊ SIÊ ROZEJRZEÆ DO OKO£A I SZEROKO OTWORZYÆ OCZY!Przyjrzeæ siê zrujnowanemu ¶wiatu,brudnemu,cuchn±cemu,rozejrzeæ siê po wszelkich wertepach,dziurach w jezdniach,chodnikach,po zaniedbanych wal±cych siê obiektach!

I ja CIebie proszê - otwórz swoje oczy jeszcze szerzej i popatrz na te "wertepy" tak z g³êbi swojego jestestwa . Je¶li potrafisz. I powiedz co widzisz tam, bo mi siê wydaje, ¿e patrzysz tylko po powierzchni ,jedynie widzisz straszliwe fale , ale co jest pod nimi ?

Wszystkko jest ³adne dopóki kto¶ dba o to,w zasadzie przyroda w stanie dzikim jest niebezpieczna i czychaj± tam na cz³owieka zagro¿enia ¶miertelne!
No proooosze CIê, nie spodziewa³em sie tego po Tobie.
Ogl±da³em wczoraj film o ¿yciu indian Guarani w amazoñskiej ,dzikiej d¿ungli , w ¶rodowisku naje¿onym najbardziej zabójczymi gatunkami jakie mo¿na sobie wyobraziæ. Ludzie owi chodz± po d¿ungli nago, nawet bez butów. Ich jedyn± obron± jest wiedza o tym jak ¿yæ i to wystarcza.

To System w którym ¿yjemy oduczy³ nas naturalnej wiedzy na temat sposobów ¿ycia,ba, ten system wpoi³ ludziom, ¿e Natura jest ¶miertelnie niebezpieczna. Zamiast naturalnych witamin ³ykamy zmielon±, steryln± (ale napakowan± chemi± ) papkê, która wyja³awia organizmy tak, ¿e staj± siê bezbronne wobec naturalnego ¶rodowiska.

wzywam ¶wiat³ych i m±drych ludzi do zastanowienia siê ,do szukania pomys³ów,co by tu mo¿na zrobiæ na skalê ¶wiatow±?aby raz na zawsze odwróciæ z³y los od cz³owieka?!

Wybacz Sfinks, ale Twoja wypowied¼ jest wg mnie charakterystyczna dla zaszczutego strachem cz³owieczka, któremu co prawda na wpó³ otworzy³y sie oczy. Otwórz je znacznie , znacznie szerzej. Nie ma tu z czym walczyæ prócz w³asnego strachu.

Ludzie powinni zacz±æ szeroko i g³êboko patrzeæ, obserwowaæ zaimplementowane sobie obce programy i jeden po drugim je likwidowaæ daj±c przyk³ad innym.

Niech inni patrz±, jak zaczynasz ¿yæ zgodnie z rytmem Wszech¶wiata i jak ten Wszech¶wiat Ciê wspiera, bo jestes JEGO integraln± czê¶ci±. To tak na pocz±tek. A za tym co napisa³em stoi konkretna wiedza, nied³ugo ju¿ naukowa.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #6 : Styczeñ 22, 2012, 15:32:21 »

Witaj sfinks
Napisz najpierw jaki masz pomys³ na poprawê tej niew±tpliwie mrocznej sytuacji,-
bowiem oskar¿ycieli jest nazbyt du¿o- ³atwiej burzyæ ni¿ budowaæ, a system chce aby¶ walczy³a w nierównej walce z nim i przegra³a tak jak generacje przed tob±, zreszt± to na nic, to u³uda, ale je¶li b.chcesz?
Przelano ju¿ tyle krwi w s³usznej sprawie, a ludzie nadal siê nie nauczyli..?
Co do wiadomej daty jest wiele obiektywnych faktów astronomicznych co siê wydarzy w³a¶nie wtedy, i to pomo¿e a nie za³atwi ca³o¶ci za nas.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 22, 2012, 15:39:21 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
sfinks
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Styczeñ 22, 2012, 18:31:41 »

Widzê ,¿e wszyscy zgadzaj± siê ze sob±? A bêdzie dalej tak jak jest!
Po¿egnam ju¿ was,bo widzê ¿e nie ma o czym gadaæ!
Sprzeczaæ siê nie bêdê,bo to nie mój styl ¿ycia!
east
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Styczeñ 22, 2012, 20:11:31 »

Sfinks przepraszam, nie powinienem Ciê deprymowaæ tak od razu i z góry.
Có¿ , ka¿dy ma swoj± drogê.
Byæ mo¿e tutejsza Ci nie po drodze. Bywaj, ale nie wspominaj nas ¼le i wróæ, jak ju¿ siê przekonasz.
Pooozdro
East Chichot
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #9 : Styczeñ 22, 2012, 20:15:31 »

Widzê ,¿e wszyscy zgadzaj± siê ze sob±?

wrêcz przeciwnie, na ziemi jest ju¿ >7mld. ludzi,-
i nikt nie my¶li identycznie- pomy¶l o tym.

pozdrawiam serdecznie U¶miech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #10 : Styczeñ 22, 2012, 21:02:28 »

Sprzeczaæ siê nie bêdê,bo to nie mój styl ¿ycia!

Nie masz siê o co obra¿aæ to tylko upomnienie.Jak ty chcesz walczyc ,skoro taka malutka wpadka a ty juz uciekasz? Wpad³a¶ na to forum nie bez przypadku ,walcz wiêc !!! Nic nie dzieje siê przypadkowo U¶miech
Pozdr.

Ksiêga Koheleta 3,1
sfinks
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Styczeñ 23, 2012, 07:38:10 »

Mo¿e kiedy¶ wrócê! Muszê najpierw pozbieraæ siê sama ze sob±!
¯yczê ,m±drych i owocnych dyskusji!
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #12 : Styczeñ 23, 2012, 07:47:25 »

Mo¿e kiedy¶ wrócê! Muszê najpierw pozbieraæ siê sama ze sob±!
¯yczê ,m±drych i owocnych dyskusji!

Powodzenia i pamiêtaj, ¿e jutro jest zawsze m±drzejsze ni¿ dzi¶.

pozdrawiam U¶miech

sfinks
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Styczeñ 24, 2012, 19:18:38 »

chanell,odsy³am Ciê do nie¿aleznego forum publicystów salon 24.pl do dzia³u kultura,tam zamie¶ci³am ,nowy apel,pod nazw± sfinks2012,,Budujmy co¶,,  ,Sama jeszcze tam nie zagl±da³am,bo bojê siê z³ego potraktowania!
Nie jestem tak odwa¿na ,jak sama o sobie my¶la³am,ale czuje ¿e trzeba co¶ robiæ. Pozdrawiam sfinks.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Styczeñ 24, 2012, 19:35:35 »

Niestety Sfinksie zero komentarzy , to nie jest dobry moment na Twój apel , teraz wszyscy zajêci s± ACTA.

A druga sprawa jak o co¶ apelujesz to wysuñ swoj± propozycjê czego¶ na co czekasz.

Trzecia sprawa to przebudzenie trwa ca³y czas , tylko w ro¿ny sposób u ró¿nych ludzi i w ca³kowicie innym rytmie dla ka¿dego.
To nie ma znaczenia kto co wie , tylko jak ¿yje.

Ilo¶æ posiadanych informacji mo¿e przyspieszaæ ale i opó¼niaæ rytm roz¶wietlania siebie. ¦wiata siê nie naprawia , naprawia siê tylko siebie , a on piêknieje z nami.

Spróbuj ¿yæ tak by¶ przyci±ga³a do siebie ludzi swoim dobrem wówczas zmieniasz ¶wiat.

Kiara U¶miech U¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #15 : Styczeñ 24, 2012, 19:49:40 »

chanell,odsy³am Ciê do nie¿aleznego forum publicystów salon 24.pl do dzia³u kultura,tam zamie¶ci³am ,nowy apel,pod nazw± sfinks2012,,Budujmy co¶,,  ,Sama jeszcze tam nie zagl±da³am,bo bojê siê z³ego potraktowania!
Nie jestem tak odwa¿na ,jak sama o sobie my¶la³am,ale czuje ¿e trzeba co¶ robiæ. Pozdrawiam sfinks.

jeszcze nie ma komentarzy,-
piszesz ¿e siê bojisz, a to w³a¶nie strach jest tym z czym musimy siê po¿egnaæ, bo na nim zbudowano ten niemoralny system. U¶miech

Linda
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Styczeñ 24, 2012, 21:01:20 »

U¶miech

Sfinks

Zwracasz siê do ludzi o to by szeroko otworzyli oczy na rzeczywisto¶æ....Uczciwiej by³oby dodaæ ,ze na Twoj± rzeczywisto¶æ...Skoro nie akceptujesz tego ,ze moja  rzeczywisto¶æ mo¿e byæ zupe³nie inna  ni¿ Twoja, to jak chcesz prowadziæ dyskusjê?  Zmiany zacznij od siebie....Robisz co¶ innego ni¿ robi³a¶ wczoraj? Je¿eli nie, to rzeczywisto¶æ Twoja równie¿ siê nie zmieni..Dla mnie to jest prawda...oparta na w³asnym do¶wiadczeniu..

Cytat: Sfinks

Nie masz pomys³ów,nie masz ¶ci±g...a dyskutowaæ nie chcesz... U¶miech

Cytat: songo
piszesz ¿e siê bojisz, a to w³a¶nie strach jest tym z czym musimy siê po¿egnaæ, bo na nim zbudowano ten niemoralny system

A na koniec co¶ na poskromienie strachu

Zaraza by³a w drodze do Damaszku i przemknê³a obok karawany wodza na pustyni.
„Dok±d pêdzisz?” zapyta³ wódz.
„Do Damaszku. Mam zamiar zabraæ tysi±c istnieñ”.
W drodze powrotnej z Damaszku, Zaraza znowu mija³a karawanê. Wódz powiedzia³: „Zabra³a¶ piêædziesi±t tysiêcy istnieñ, a nie tysi±c”.
„Nie”, rzek³a Zaraza. „Ja wziê³am tysi±c. To strach zabra³ resztê”.
Antony De Mello

chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #17 : Styczeñ 24, 2012, 21:56:34 »

By³am na NFP salon24 ,czyta³am,ale nie ma ¿adnej odpowiedzi na twój apel drogi sfinksie

Ksiêga Koheleta 3,1
sfinks
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Styczeñ 25, 2012, 09:56:59 »

Nie liczê chanell na nic specjalnego,wyrzuci³am z siebie drêcz±ce mnie tematy,osi±gnê³am narazie jaki¶ spokój wewnêtrzny.Nie wiem czy na d³ugo?Poprostu da³am sygna³ a dalej sprawy niech siê dalej tocz±,tak jak maj± siê toczyæ.Napisa³am to wszystko na tym forum czy na innych forach i portalach ,bo buzowa³o to wszystko we mnie i nie dawa³o mi spokoju.My¶lê ¿e wyplu³am z moich ust to co mia³am w g³owie ,¿eby mi by³o l¿ej. Pozdrawiam Ciê i dziêkujê za zainteresowanie siê moimi problemami, takie same podziêkowania przesy³am Dariuszowi i quetzacolat 44. sfinks.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #19 : Luty 11, 2012, 19:57:35 »

Co prawda czemu innemu s³u¿y ten w±tek ale chyba poni¿szy artyku³ równie¿ przyczyni siê do "obudzenia ludzko¶ci":

W Ameryce powsta³o 800 obozów, które
przypominaj± obozy koncentracyjne. Po co?

08.02.2012 12:50

W³adze USA przygotowuj± siê do przetrzymywania du¿ej liczby ludzi (fot. AP)

Stany Zjednoczone - symbol wolno¶ci, swobód obywatelskich i demokracji - buduj± ogrodzone drutem kolczastym obozy. Na ich terenie znale¼æ mo¿na wielkie piece, a w ich pobli¿u... stosy plastikowych trumien. W obozach tych znajduj± siê rampy kolejowe, do których prowadz± bocznice, co powoduje, i¿ niektórym przypominaj± one niemieckie obozy koncentracyjne. Media amerykañskie ostrzegaj±: w³adze przygotowuj± siê do przetrzymywania du¿ej liczby ludzi, niezale¿nie od tego, jaka bêdzie aktualnie potrzeba - czy bêd± to terrory¶ci, niechciani emigranci, czy mo¿e protestuj±cy obywatele.

Dziennikarzom sieci CBS z Denver uda³o siê wej¶æ na teren obozu i filmowaæ przez kilka minut wszystko to, co by³o mo¿liwe do sfilmowania. Po kilku chwilach nakazano im opuszczenie terenu i wyja¶niono, ¿e w³adze stanowe w odpowiednim czasie ujawni± cel oraz charakter tego obozu.

<a href="http://www.youtube.com/v/0hewX7RMgV0?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/0hewX7RMgV0?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

Wedle niezale¿nych amerykañskich mediów, na terenie USA jest oko³o 800 obozów w pe³ni sprawnych i gotowych do przetrzymywania kilkuset tysiêcy wiê¼niów. W wiêkszo¶ci s± w pe³ni obsadzone i otoczone pe³noetatow± stra¿±, ale... wci±¿ puste! Obozy s± wyposa¿one w stacje kolejowe, niektóre posiadaj± gazowe komory egzekucyjne, a wszystkie bez wyj±tku - maj± bardzo mocno zaawansowany system zabezpieczeñ przez ewentualn± ucieczk±. W wiêkszo¶ci z nich stra¿ obozowa wyposa¿ona jest w pistolety z ³adunkami elektrycznymi, tzw. tasery.

Lokalizacje niektórych obozów FEMA (fot. Google Earth)

Wszystko to przy zgodzie wyra¿onej przez najwy¿sze w³adze, w tym przez prezydenta Obamê, który 1 stycznia tego roku podpisa³ The National Defense Authorization Act (NDAA). Ustawa ta daje uprawnienia do zamykania na czas nieograniczony osób podejrzanych o terroryzm, nawet bez formalnego oskar¿enia czy te¿ wyroku! Tym samym, w praktyce, uniewa¿nia pierwszych dziesiêæ poprawek do Konstytucji Stanów Zjednoczonych, które gwarantowa³y swobody i wolno¶ci obywatelskie, w tym prawo do w³asno¶ci prywatnej, wolno¶ci wyznania i sumienia, wolno¶ci prasy i swobody wypowiedzi, prawo do swobodnego gromadzenia siê oraz prawo do posiadania i noszenia broni. Podpis prezydenta zakoñczy³ proces legislacyjny i tym samym przyj±³ ustawê zatwierdzon± przez Kongres w czerwcu 2011 roku.

Nadzór nad wspomnianymi obozami sprawuje Federalna Agencja Zarz±dzania Kryzysowego (Federal Emergency Menagment Agency - FEMA) istniej±ca ju¿ od 1979 roku. Zosta³a ono powo³ana w nastêpstwie wielkich powodzi z 1978 roku, w celu zapobiegania i zwalczania skutków klêsk ¿ywio³owych. Po ataku na WTC poszerzono jej uprawienia - status, jaki nadano FEMA utworzy³ niemal drugi rz±d w pañstwie, który przejmuje wszystkie prawa zwyk³ego rz±du w trakcie katastrof (od naturalnych po te zwi±zane z wojn± czy terroryzmem).

W³adze wyja¶niaj±, ¿e obozy bêd± s³u¿y³y jako schronienie dla osób dotkniêtych katastrofami i klêskami ¿ywio³owymi. Ze wzglêdu na gwa³towne zmiany klimatyczne, podobne anomalie maj± z wiêksz± czêstotliwo¶ci± i nasileniem wystêpowaæ na terenie Stanów Zjednoczonych. Obozy FEMA - wedle w³adz - maj± umo¿liwiaæ bardziej sprawne, wygodne i bezpieczne przemieszczanie setek tysiêcy Amerykanów. Maj± one zapewniaæ podstawowe potrzeby egzystencjalne. Pytanie wiêc - po co druty kolczaste, system zabezpieczeñ i sterty plastikowych trumien?

W ostatnim czasie na ³amach amerykañskiego "Newsweeka" pojawi³ siê wywiad ze znanym amerykañskim finansist± i filantropem Georgem Sorosem. Wed³ug niego - w³adze USA buduj± obozy FEMA na wypadek masowych zamieszek wewnêtrznych i protestów, które wedle Sorosa maj± wkrótce wybuchn±æ. Wed³ug amerykañskiego finansisty, przyczyn± zamieszek bêdzie pog³êbiaj±cy siê kryzys ekonomiczny i wynikaj±ce z tego faktu "rozczarowanie kapitalizmem".

Zdaniem Sorosa, zamieszki bêd± doskona³ym pretekstem "do dokrêcenia ¶ruby i stosowania przemocy w celu utrzymania prawa i porz±dku"', co "mo¿e doprowadziæ do stworzenia represyjnego systemu politycznego i spo³eczeñstwa, gdzie wolno¶æ osobista jest mocno ograniczana".

(mw/ac)

http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,W-Ameryce-powstalo-800-obozow-ktore-przypominaja-obozy-koncentracyjne-Po-co,wid,14236634,wiadomosc.html

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
janusz

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 29

Wiadomo¶ci: 1370

« Odpowiedz #20 : Kwiecieñ 12, 2012, 19:48:17 »

Wezwanie Dr. Ratha do mieszkañców Niemiec, Europy i ca³ego ¶wiata, Berlin 13.03.2012

<a href="http://www.youtube.com/v/YgoCOxgI85M?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/YgoCOxgI85M?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

Od spotkania 13 marca 2012 roku w Berlinie Dr. Rath wzywa ludzi w Niemczech i w ca³ej Europie, aby wziêli na siebie odpowiedzialno¶æ. Jest to wezwanie, aby budowaæ wspólnie demokratyczn± Europê dla ludzi i przez ludzi -- budowaæ nowy ¶wiat oparty na zdrowiu poprzez prewencjê i zwalczanie chorób. Dostêpne wyniki badañ naukowych opartych na naturalnych ¶rodkach daj± do zrozumienia, ¿e mo¿na zmniejszyæ wiele powszechnych chorób do u³amka ich obecnego rozmiaru. Ale ten wspania³y „¶wiat bez chorób" nie jest nam dany - poniewa¿ ka¿da z nich jest dla przemys³u farmaceutycznego miliardowym zyskiem! Je¶li chcemy stworzyæ ¶wiat bez chorób dla naszych dzieci: musimy siê zaanga¿owaæ. Teraz!
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Kwiecieñ 13, 2012, 08:57:06 »

Oto nawolywanie w stylu rycerskim.
Rozruszalam troche zakurzony watek o Templariuszach. redmuluc wpisal ze swych wykladow :
Wielu templariuszy wykupi³o siê z wiêzienia i uciek³o do Szkocji i na wyspê na morzu ¦ródziemnym – Maltê. Najpierw przemianowali siê na Suwerennych Rycerzy Maltañskich i wtedy po ustaleniu szlaków handlowych do Ameryki P³n. na d³ugo przed Kolumbem. Odrodzili siê w Szkocji okre¶laj±c siê Wolnymi Masonami.
Ci z tej Malty, uczynni zakonni bracia (szpitalni), stoja na strazy rezimu odgornej instancji. Pomagaja zblakanym duszyczkom poprzez wspolprace z organizacjami szatanskimi jak osrodki pomocy psychiczno-psychologicznej. Tak wytepic spoleczenstwo jest najprosciej, zastraszyc i poupychac po obozach i rezerwatach.
Popieram metody alternatywne w leczeniu, ale PRZYMUSOWA DBALOSC O MOJE DOBRO nie ma z tym nic wspolnego. Ta prewencja polega glownie na stalych wizytach u lekarza, pobieraniu krwi (pisalam o tym na watku o wampirach), mierzeniu, wazeniu, i to niby w walce z kartelami (ba! to sa koncerny!) farmakologicznymi.
Apeluje do ludzi caly czas we wszystkich moich wystapieniach na tym forum. Wstawilam informacje do watku o mudrach, Feng-shui, nawolywalam do uprawiania Gi-Gonga, terapii Serafinow.
To sa metody (jedne z wielu), ktore pomoga na wstapienie na Nowa Droge.
Wazna jest integracja wiedzy we wszystkich dziedzinach! Wdrazanie i pokazywanie na wlasnym przykladzie jaka ewentualnosc wybrac, to jest metoda.
Zycie w zgodzie z wlasnym sumieniem, zadowolenie i swiadomosc! Moze przyczynic sie do zwalczenia wielu chorob, nie wszystkich.
Ale nie zycie w rezerwacie pod dyktando Apostolow rzekomego dobra.
janusz

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 29

Wiadomo¶ci: 1370

« Odpowiedz #22 : Kwiecieñ 13, 2012, 14:07:54 »

¯ycie w zgodzie z w³asnym sumieniem, zadowolenie i ¶wiadomo¶æ!

Tak powinno byæ, ale czy ¿yj±c w dzisiejszym ¶wiecie wielu uzale¿nieñ jest to mo¿liwe?

Ka¿da filozofia , ró¿ne metody ''cudownych'' uzdrowieñ i inne ''Nowe Drogi'' pochodz± od ''kogo¶''. Ich przyjêcie, zastosowanie to te¿ w pewnym sensie ''zniewolenie'' i ''uzale¿nienie'', ''¿ycie w rezerwacie''. Wa¿ne jest aby w tym ¶wiecie wielu ró¿nych, ró¿norodno¶ci nie ''zwarjowaæ'' samemu na tle tego jednego, czy tej jednej ''prawdy'' i potrafiæ byæ naprawdê wolnym i niezale¿nym cz³owiekiem, nie narzucaj±cym a raczej daj±cym wolno¶æ wyboru innym w ich poznawaniu tego ¶wiata. U¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Kwiecieñ 13, 2012, 14:37:55 »

Ka¿da filozofia , ró¿ne metody ''cudownych'' uzdrowieñ i inne ''Nowe Drogi'' pochodz± od ''kogo¶''. Ich przyjêcie, zastosowanie to te¿ w pewnym sensie ''zniewolenie'' i ''uzale¿nienie'', ''¿ycie w rezerwacie''.
Tak jest w³a¶nie.
A co wiêcej - nawet w³asne interpretacje na podstawie prze¿yæ z przesz³o¶ci (np trauma, strach, ) czyli wykrystalizowanej to¿samosci  - równie¿ pochodzi od KOGO¦, tyle ,¿e tego w "nas" . Ten kto¶ te¿ nie jest czym¶ sta³ym ,zmienia siê, zmieniaj± siê priorytety i punkt widzenia wiêc trudno uznaæ nawet dzisiejsze przekonania za jedynie s³uszne . One s± rodzajem autozniewolenia .Uzale¿nienia od my¶lowego æpania.

Przebudzenie to rozpoznanie wielo¶ci i ró¿norodno¶ci samo siê przejawiaj±cej . Równoprawnych i równorzêdnych dróg.

raczej daj±cym wolno¶æ wyboru innym w ich poznawaniu tego ¶wiata. U¶miech
Interesuj±ce jest to, ¿e w dobie tak wielkiej ró¿norodno¶ci i wolno¶ci wyboru czêsto ludzie s± niezadowoleni z dokonanego wyboru (rzekomo w³asnego). No bo przecie¿ zawsze mo¿na by³o wybraæ lepiej. To rodzaj auto zniewolenia wyborem. Mo¿e nawet strachu przed win± (z³ym wyborem), bo przecie¿ nikt nie ka¿e wybieraæ pomin±wszy wredne manipulacje jako pozory wyboru. Chocia¿ mo¿e i tu le¿y odpowied¼ na to dlaczego wolimy nie wiedzieæ ,¿e wybór jest fikcyjny.  Niektórzy ludzie wol± narzucony wybór, ni¿ trudziæ siê wolnym wyborem .

Czy takowy istnieje w ogóle ,kiedy uto¿samiamy siê z jakimi¶ pragnieniami czy wyobra¿eniami ?

Wybór konsumenta na przyk³ad jest kszta³towany przez reklamê i dostêpno¶æ produktów takich a nie innych. Opakowania, wzmacniacze smaków, dodatki.... Iluzja wolnego wyboru w której wybieraj±cy jest tak na prawdê sterowany , a co naj¶mieszniejsze - on to wie i dobrze mu z tym.... Makabra.

Pobudkê nale¿y rozpocz±æ od rozpoznania pierwszej iluzji - od JA.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #24 : Kwiecieñ 13, 2012, 19:23:40 »

Cytat: Fair Lady
Popieram metody alternatywne w leczeniu, ale PRZYMUSOWA DBALOSC O MOJE DOBRO nie ma z tym nic wspolnego.

Zgadzam siê z t± interpretacj± w 100%.

Wazna jest integracja wiedzy we wszystkich dziedzinach! Wdrazanie i pokazywanie na wlasnym przykladzie jaka ewentualnosc wybrac, to jest metoda.

To pozostawia ka¿demu inn± ewentualno¶æ i niech tak pozostanie, tym bardziej, ¿e:

Zycie w zgodzie z wlasnym sumieniem, zadowolenie i swiadomosc! Moze przyczynic sie do zwalczenia wielu chorob, nie wszystkich.

to daje tak du¿e mo¿liwo¶ci "manewru", ¿e nawet samouleczenie w efekcie finalnym mo¿e okazaæ siê wmanewrowaniem, uwiêzieniem.  Mrugniêcie Jêzyk
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 13, 2012, 19:24:14 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: