sfinks
Gość
|
 |
« : Styczeń 22, 2012, 11:05:24 » |
|
Ludzie dokÂąd my zdÂąrzamy? OtwĂłrzmy wreszcie oczy ,czy nie pĂŞdzimy z wiatrem jak zeschÂłe liÂście?Bo z wiatrem lecieĂŚ to wygodniej i bez wysiÂłku? ZdawaĂŚ swĂłj los na wiatr,ktĂłry dmie gdzie chce,to napewno nie jest mÂądre!ProszĂŞ tylko nie zarzucaĂŚ mi s³ów typu ,,to sobie idÂż koleÂżanko pod wiatr,, lub,,rĂłb coÂś jak jesteÂś taka mÂądra,, Jest to gÂłupie gadanie leniwych,ktorzy zdajÂą siĂŞ na los i jeszcze chcÂą komuÂś udowadniaĂŚ,Âże racja jest po ich stronie! A tym co chcieli by inaczej,lub robiÂą coÂś wbrew ogó³owi,przyklejajÂą etykietki ,,wariat,, , ,,czubek,, , ,,szalony,,.No có¿ jeÂżeli wszyscy zgadzajÂą siĂŞ ze sobÂą,Âże fajnie jest ,to czego tu oczekiwaĂŚ? Czy ludzkoœÌ chce siĂŞ poddaĂŚ przy ,koĂącu cyklu o ktĂłrym Majowie w swoich przekazach chcieli powiedzieĂŚ,Âże jest to coÂś na co trzeba zwrĂłciĂŚ szczegĂłlnÂą uwagĂŞ?JeÂżeli oni tak siĂŞ starali,robili obliczenia,pozostawili przekazy dla nas,to napewno jest to coÂś bardzo waÂżnego? Nie moÂżna rozumowaĂŚ,Âże starali siĂŞ tak bardzo ,abyÂśmy my siĂŞ dowiedzieli z nich ,Âże coÂś stanie siĂŞ samoistnie bez naszego udziaÂłu i pomocy! ÂŻe w dniu 21. 12. 2012r.nastÂąpi sam z siebie przeÂłom a leniwa i bezsensowna ludzkoœÌ ,dozna objawienia i stanie siĂŞ godna, przyjĂŞcia do ,,wyÂższego Âświata,,.jest to straszne zaÂślepienie! PrzecieÂż ,wielcy rezyseÂży filmĂłw,uznawanych jako,przebojowe,nagradzane ,,Oskarami,, majÂą lepsze pomysÂły co do ratowania Âświata!A aktorzy odgrywajÂą bohaterĂłw,ktĂłrzy sÂą czczeni przez wszystkich,jako wyjÂątkowe osoby,a my ludzie w rzeczywistoÂści na co czekamy? Na trzĂŞsienie ziemi? czy ,Âże nam na gÂłowĂŞ coÂś spadnie?Czy fikcja literacka,lub filmowa ma przerosn¹Ì ,mÂądroœÌ realnego czÂłowieka? ZastanĂłwmy siĂŞ nad tym? ProszĂŞ teÂż nie mĂłwiĂŚ,Âże tylko chorzy ludzie,,,wariaci,, ,,szaleni,, myÂślÂą o takich bzdurach! przypomnijmy sobie tych sÂławnych ,ktĂłrzy dziÂś sÂą uznawani jako odkrywcy,jak kiedyÂś byli traktowani przez spoÂłecznoœÌ,koÂśció³,czy inne instytucje?jeÂżeli nawet kilku ,ludzi przyjmie si³ê pĂŞdzÂącego wiatru,na swojÂą pierÂś nie powstrzyma go!Ale gdyby wszyscy powiedzieli ,nie!OdwrĂłcili siĂŞ o 180 stopni,zatrzymali by to, co pĂŞdzi w przepaœÌ! ,,Jednostka zerem , ,,jednostka bzdurÂą,, Znacie to?ProszĂŞ wiĂŞc mnie nie krytykowaĂŚ i robiĂŚ durnych uwag, typu ,,to sobie sama Âświat zbawiaj!,,albo ,,rĂłb coÂś jeÂżeli wierzysz w te bzdury,,LudzkoœÌ sobie s macznie Âśpi,bo przez wieki miaÂła wpajane,Âże pod koniec czasĂłw,przyjdzie na ziemiĂŞ chrystus,zrobi porzÂądek zaprowadzi pokĂłj,oddzieli ziarno od plew,zbierze do spichlerzy,pozostaÂłe Âśmieci spali! Natyra siĂŞ biedak! A my bĂŞdzie,my siĂŞ przyglÂądaĂŚ!Bzdur niech teÂż nikt nie opowiada jak ludzie ciĂŞÂżko pracujÂą ,Âże na nic nie majÂą czasu!ROBISZ? tO ROBISZ DLA SAMEGO SIEBIE!ALE ÂŻEBY DLA KOGOÂŚ COÂŚ ZROBIĂ I TO BEZINTERESOWNIE,TO KAÂŻDY SIĂ BUNTUJE!MĂłwi ,a co to ja sÂłu¿¹cym kogoÂś jestem?A Jezusa kaÂżdy tak traktuje I ÂŻADNYCH SKRUPUÂŁĂW NIE MA!WYGODNICTWO NA ÂŚWIECIE JEST POWSZECHNE!NIE TÂŁUMACZMY SIĂ ,ÂŻE NIE MAMY CZASU!BO TRZEBA ZARABIAĂ NA CHLEB!Znacie powiedzenie ,,RĂłb ,rĂłb dadzÂą ci g... w grĂłb,,?,,Nie poto siĂŞ Âżyje aby pracowaĂŚ ,tylko po to siĂŞ pracuje aby ÂżyĂŚ,,JeÂżeli ktoÂś pracĂŞ ma za g³ówny cel Âżycia i jego sens!To szkoda jego wcielenia tutaj na ziemi,bo odejdzie z tÂąd z niczym!To nie znaczy Âże podwaÂżam sens pracy,nie!PRACUJ ABY ÂŻYĂ CZYLI NA SWOJE POTRZEBY,BEZ KTĂRYCH ÂŻYĂ BYÂŚ NIE MĂGÂŁ TUTAJ NA ZIEMI!Ale nie przesadzaj czÂłowieku,nie tyraj jak wó³,nie zbieraj gĂłry gratĂłw,bo bĂŞdziesz i tak musiaÂł w koĂącu je zostawiĂŚ na ziemi i odejœÌ z niczym!Zdaje siĂŞ Âże Âśw.Piotr z walizami i kuframi nikogo tam nie przyjmuje? ÂŻycie czÂłowieka to syzyfo wÂł praca,pcha pod gĂłrĂŞ swoje zdobycze,w zasadzie jakieÂś tony dĂłbr:domĂłw samochodĂłw oraz innych czasami nikomu nie przydatnych rupieci,zdobytych ró¿nymi wyrzeczeniami,ciĂŞÂżkÂą pracÂą,czasami nie uczciwie,po to aby bĂŞdÂąc u celu drogi, stoczyĂŚ siĂŞ pod tymi ciĂŞÂżarami do podstaw egzystencji i zaczynaĂŚ od nowa to samo!BĂŞdzie to robiÂł ciÂągle i na okrÂągÂło dopoki nie zrozumie swojego b³êdu!CzyÂż biedny i maluczki ,ktĂłry nie ma nic a czasami brakuje mu wiele,nie poleci na skrzydÂłach swobody na sam szczyt,bo go nic nie obci¹¿a i nie ÂściÂąga w dó³?MoÂże juÂż czas prawdy biblijne,mityczne ,oraz wszelkÂą twĂłrczoœÌ zanalizowaĂŚ po³¹czyĂŚ i wyciÂągn¹Ì wnioski,korzystne dla naszej cywilizacji?KiedyÂś bylam Âświadkiem takiej scenki,,pacjent skarÂżyÂł siĂŞ,Âże pragnie sobie odebraĂŚ Âżycie,bo na Âświecie jest Âżle ,zdarzajÂą siĂŞ same tragedie a on nie widzi sensu Âżycia,,Lekarz podniĂłsÂł wysoko brwi ze zdziwienia,,a có¿ czÂłowieku takiego siĂŞ dzieje?Ty jesteÂś pesymistÂą masz czarne myÂśli,tak nie wolno ,przecieÂż ,Âżycie jest piĂŞkne i Âświat teÂż,otwĂłrz szeroko oczy! ChciaÂłoby siĂŞ krzykn¹Ì ,,lekarzu ,lecz siĂŞ sam!,, pROSZĂ SIĂ ROZEJRZEĂ DO OKOÂŁA I SZEROKO OTWORZYĂ OCZY!PrzyjrzeĂŚ siĂŞ zrujnowanemu Âświatu,brudnemu,cuchnÂącemu,rozejrzeĂŚ siĂŞ po wszelkich wertepach,dziurach w jezdniach,chodnikach,po zaniedbanych walÂących siĂŞ obiektach! PROSZĂ USZY OTWORZYĂ NA ZDARZENIA TAKIE JAK:morderstwa,handel ludÂżmi,wykorzystywanie nieletnich w burdelach,wycieczki moÂżnych i bogatych do biedniejszych krajĂłw,po zaspokojenie seksualne za marne grosze,,wykorzystywanie sÂłabszych,ktĂłrzy nie majÂąsiÂły przebicia,sÂą delikatniejsi i nieÂśmiali do ciĂŞÂżkiej pracy za maÂłe pieniÂądze.KorztstajÂą z nich,,wypasione krowy,, i ,,zÂłote cielce,,nie patrzÂą na ruinĂŞ i biedĂŞ ludzi ktĂłrzy bojÂą siĂŞ coÂś powiedzieĂŚ,bo sÂą zagroÂżeni ,,wylaniem z pracy,,czy strachem,Âże jutro nie bĂŞdÂą mieli co do garnka wÂłoÂżyĂŚ!ProszĂŞ spojrzeĂŚ na katastrofy naturalne ,czy spowodowane przez czyjÂś b³¹d!ProszĂŞ spojrzeĂŚ na choroby drĂŞczÂące ludzkoœÌ,wci¹¿ mno¿¹ce siĂŞ przez naturalnÂą mutacjĂŞ!Na sluÂżby zdrowia ,ktĂłre stajÂą siĂŞ bezradne !Nie trzeba tu chyba dodawaĂŚ ,o wojnach ,terroryÂżmie,zniewoleniu przez systemy polityczne .Czy mam jeszcze wymieniaĂŚ dalej,czy juÂż starczy?Bo mogÂłabym wymieniaĂŚ jeszcze dÂługo!Nie mĂłwcie teÂż mi wiĂŞcej o piĂŞknie fauny czy flory!Wszystkko jest Âładne dopĂłki ktoÂś dba o to,w zasadzie przyroda w stanie dzikim jest niebezpieczna i czychajÂą tam na czÂłowieka zagroÂżenia Âśmiertelne! JEÂŻELI KTOÂŚ POWIE ÂŻE MAM SIEDZIEĂ CICHO ,,ÂŻYĂ I DAĂ ÂŻYĂ INNYM,, TO POPROSTU BĂDĂ ZDZIWIONA,BO BYÂŁOBY TO JAK WALENIE GROCHEM O ÂŚCIANĂ,WIADOMO ,ÂŻE GROCH UDEÂŻAJÂĄC O NIÂĄ WYDAJE GÂŁUCHY DÂŻWIĂK,CZYLI BEZ ECHA! CZY MĂJ APEL TEÂŻ POZOSTANIE BEZ ECHA? PiĂŞkne ,to wszystko na Âświecie jest tylko na ,,oko,,,a wiadomo Âże ,,na oko to chÂłop w szpitalu umarÂł,,Nie chcĂŞ sÂłyszeĂŚ wypowiedzi,,to dlaczego nie dziaÂłasz sama?Czy coÂś podobnego?Co ja sama mogĂŞ zrobiĂŚ?Dlatego wzywam ÂświatÂłych i mÂądrych ludzi do zastanowienia siĂŞ ,do szukania pomys³ów,co by tu moÂżna zrobiĂŚ na skalĂŞ ÂświatowÂą?aby raz na zawsze odwrĂłciĂŚ zÂły los od czÂłowieka?! sfinks RejesrujÂąc konto na forum trzeba uwaÂżnie przeczytaĂŚ regulamin.WyraÂźnie widaĂŚ ze tego nie zrobÂłaÂś .Piszesz post pod postem,a teraz znowu wplatasz w tekst wielkie litery.Nie wiem czy wiesz Âże wielkie litery oznaczajÂą " krzyk" .Czyli wrzeszczysz na nas ? ProponujĂŞ przeczytac regulamin. Narazie tylko ostrzegam ,bo jesteÂś nowa ale nastĂŞpnym razem zastosuje ten punkt regulaminu :- Zakaz pisania postĂłw WIELKIMI LITERAMI. Na forum dostĂŞpne sÂą inne moÂżliwoÂści dla podkreÂślenia waÂżnoÂści pisanego tekstu (pogrubienie, wielkoœÌ i kolor czcionki, kursywa). JeÂżeli uÂżytkownik pomimo zwrĂłcenia mu uwagi, nadal bĂŞdzie naduÂżywaÂł wielkich liter w swoich wypowiedziach, zostanie ukarany ostrzeÂżeniem (-1pf). regulamin tu http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4916.0Pozdrawiam chanell
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2012, 11:22:46 wysłane przez chanell »
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #1 : Styczeń 22, 2012, 11:24:43 » |
|
sfinks ciekawe te twoje przemyÂślenia ,ale co proponujesz ? Tak napisaĂŚ moÂże kaÂżdy ,ale co dalej ?
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2012, 11:25:18 wysłane przez chanell »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Styczeń 22, 2012, 11:43:04 » |
|
Œwiat uzdrawia siê przez uzdrowienie siebie nie innych , przez zmianê osobistej œwiadomoœci. Nie mo¿na wymuszaÌ tego procesu na nikim , s¹ to absolutnie indywidualne decyzje gotowych do tego Ludzi. Chcesz im pomoc w przebudzeniu? To staù siê ich inspiracj¹ przez prawoœÌ , godnoœÌ i m¹droœÌ swojego ¿ycia , nape³niaj je piêknymi uczuciami.[/b] Bowiem tylko mi³oœÌ transformuje otoczenie , walka nie jest mi³oœci¹ , walka istnieje ze strachu , on j¹ prowokuje i on korzysta z jej energii. Zatem spokój , opanowanie i m¹droœÌ decyzji w pojawiaj¹cych siê sytuacjach jest w³aœciwym rozwi¹zaniem ich , jednak t¹ W£AŒCIWOŒà NA DANY MOMENT ZAWSZE NAJLEPIEJ WIDAà GDY NIE M¥CIMY NASZYCH MYŒLI NERWOWYMI REAKCJAMI. Zatem gdy sama piêkniejesz , rozœwietlasz siebie Twoje otoczenie jaœnieje po co tworzyÌ burze i huragany , które zaciemniaj¹ i niszcz¹ piêkno jasnoœci? Wyciszenia wewnêtrznego, cierpliwoœci i du¿o inspiracji w piêknieniu Ci ¿yczê. Kiara Kiaro b³agam ciê ,czy tobie "starej " forumowiczce te¿ musze przypominaÌ o wielkich literach ? Zmieù to proszê ,daj dobry przyk³ad nowej  pozdr.chanell
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2012, 20:09:16 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Styczeń 22, 2012, 13:13:24 » |
|
Czy to nie lekka przesada by zabraniaÌ u¿ywania wielkich liter dla fragmentarycznego podkreœlenia wa¿noœci jakiejœ treœci? Chyba pisz¹cy ma prawo do w³asnych uwypukleù i wyboru formy? Czy bêd¹ to wielkie litery, pogrubienie lub podkreœlenie, powinno byÌ suwerennym wyborem, a nie regulacj¹ zewnêtrzn¹. Owszem, ca³y tekst napisany wielkimi literami staje siê ma³o czytelny i mêcz¹cy dla oczu. Ale niewielkie jego fragmenty, jakieœ zdanie? Osobiœcie nie lubiê du¿ych liter i rzadko je u¿ywam, tylko dlaczego mam narzucaÌ w³asne nielubienie innym? Mogê przecie¿ taki tekst omin¹Ì. Tak jak zwyczajnie omijam d³ugie wpisy ciurkiem, bez odstêpów, bo bardzo mêcz¹ oczy. Jeœli autor nie ma zrozumienia dla czytaj¹cego, traci odbiorcê. Podobnie jak teraz sfinks ze swoim (nie przeczytanym przeze mnie) apelem. Gdyby forma by³a bardziej przejrzysta z pewnoœci¹ bym przeczyta³a. Jednak to jej wybór. Ja wybra³am dba³oœÌ o moje oczy. 
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #4 : Styczeń 22, 2012, 13:25:43 » |
|
PtakuKolejny raz krytykujesz pracĂŞ moderatorĂłw ,zrĂłb to proszĂŞ w odpowiednim wÂątku ,bo rozwalasz temat http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=6478.0 . Skoro jest regulamin to obowiÂązuje on wszystkich bez wyjÂątku. Chyba piszÂący ma prawo do wÂłasnych uwypukleĂą i wyboru formy? WÂłaÂśnie !!!!!! czyli regulamin zabrania uwypukleĂą ? Nie , na wszystkich forach internetowych nie uÂżywa siĂŞ do tego wielkich liter.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2012, 13:27:12 wysłane przez chanell »
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Styczeń 22, 2012, 13:54:41 » |
|
@ SfinksKiedyœ bylam œwiadkiem takiej scenki,pacjent skar¿y³ siê,¿e pragnie sobie odebraÌ ¿ycie,bo na œwiecie jest ¿le ,zdarzaj¹ siê same tragedie a on nie widzi sensu ¿ycia,,Lekarz podniós³ wysoko brwi ze zdziwienia,,a có¿ cz³owieku takiego siê dzieje?"
Powiem CI, ze bardzo m¹dry ten lekarz. Zada³ pytanie i powinien je takim pozostawiÌ bez odpowiedzi."Pacjent" powinen poszukaÌ odpowiedzi samodzielnie. To, co widaÌ nie jest na prawdê tym, co widzimy. Patrzymy poprzez pryzmat to¿amoœci, naszego wychowania, przekonaù i wartoœci wpojonych nam przez rodzinê i spo³eczeùstwo w dzieciùstwie. Od kiedy przychodzisz na œwiat dostajesz na samym pocz¹tku potê¿n¹ dawkê stresu (nie doœÌ ,¿e poród by³ mêcz¹cy ) ,znakuj¹ CIê, œwiec¹ po oczach i bij¹ po dupci  ... póŸniej rodzice wpajaj¹ dziecku tzw normy, po prostu je programuj¹ i to siê ci¹gnie dalej. M³ody samobójca , który przychodzi do lekarza ma napchan¹ g³owê tymi programami a¿ do bólu, takiego bólu, który ka¿e mu zrzuciÌ to brzemiê. OK, tylko CO SIà NA PRAWDà TAKIEGO DZIEJE ? Ból jest informacj¹ ,wskazówk¹, by siêgn¹Ì do przyczyn, a nie epatowaÌ siê skutkami. pROSZà SIà ROZEJRZEà DO OKO£A I SZEROKO OTWORZYà OCZY!PrzyjrzeÌ siê zrujnowanemu œwiatu,brudnemu,cuchn¹cemu,rozejrzeÌ siê po wszelkich wertepach,dziurach w jezdniach,chodnikach,po zaniedbanych wal¹cych siê obiektach! I ja CIebie proszê - otwórz swoje oczy jeszcze szerzej i popatrz na te "wertepy" tak z g³êbi swojego jestestwa . Jeœli potrafisz. I powiedz co widzisz tam, bo mi siê wydaje, ¿e patrzysz tylko po powierzchni ,jedynie widzisz straszliwe fale , ale co jest pod nimi ? Wszystkko jest ³adne dopóki ktoœ dba o to,w zasadzie przyroda w stanie dzikim jest niebezpieczna i czychaj¹ tam na cz³owieka zagro¿enia œmiertelne!
No proooosze CIê, nie spodziewa³em sie tego po Tobie. Ogl¹da³em wczoraj film o ¿yciu indian Guarani w amazoùskiej ,dzikiej d¿ungli , w œrodowisku naje¿onym najbardziej zabójczymi gatunkami jakie mo¿na sobie wyobraziÌ. Ludzie owi chodz¹ po d¿ungli nago, nawet bez butów. Ich jedyn¹ obron¹ jest wiedza o tym jak ¿yÌ i to wystarcza. To System w którym ¿yjemy oduczy³ nas naturalnej wiedzy na temat sposobów ¿ycia,ba, ten system wpoi³ ludziom, ¿e Natura jest œmiertelnie niebezpieczna. Zamiast naturalnych witamin ³ykamy zmielon¹, steryln¹ (ale napakowan¹ chemi¹ ) papkê, która wyja³awia organizmy tak, ¿e staj¹ siê bezbronne wobec naturalnego œrodowiska. wzywam œwiat³ych i m¹drych ludzi do zastanowienia siê ,do szukania pomys³ów,co by tu mo¿na zrobiÌ na skalê œwiatow¹?aby raz na zawsze odwróciÌ z³y los od cz³owieka?! Wybacz Sfinks, ale Twoja wypowiedŸ jest wg mnie charakterystyczna dla zaszczutego strachem cz³owieczka, któremu co prawda na wpó³ otworzy³y sie oczy. Otwórz je znacznie , znacznie szerzej. Nie ma tu z czym walczyÌ prócz w³asnego strachu. Ludzie powinni zacz¹Ì szeroko i g³êboko patrzeÌ, obserwowaÌ zaimplementowane sobie obce programy i jeden po drugim je likwidowaÌ daj¹c przyk³ad innym. Niech inni patrz¹, jak zaczynasz ¿yÌ zgodnie z rytmem Wszechœwiata i jak ten Wszechœwiat Ciê wspiera, bo jestes JEGO integraln¹ czêœci¹. To tak na pocz¹tek. A za tym co napisa³em stoi konkretna wiedza, nied³ugo ju¿ naukowa.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #6 : Styczeń 22, 2012, 15:32:21 » |
|
Witaj sfinks Napisz najpierw jaki masz pomysÂł na poprawĂŞ tej niewÂątpliwie mrocznej sytuacji,- bowiem oskarÂżycieli jest nazbyt duÂżo- Âłatwiej burzyĂŚ niÂż budowaĂŚ, a system chce abyÂś walczyÂła w nierĂłwnej walce z nim i przegraÂła tak jak generacje przed tobÂą, zresztÂą to na nic, to uÂłuda, ale jeÂśli b.chcesz? Przelano juÂż tyle krwi w sÂłusznej sprawie, a ludzie nadal siĂŞ nie nauczyli..? Co do wiadomej daty jest wiele obiektywnych faktĂłw astronomicznych co siĂŞ wydarzy wÂłaÂśnie wtedy, i to pomoÂże a nie zaÂłatwi caÂłoÂści za nas.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2012, 15:39:21 wysłane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
sfinks
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Styczeń 22, 2012, 18:31:41 » |
|
WidzĂŞ ,Âże wszyscy zgadzajÂą siĂŞ ze sobÂą? A bĂŞdzie dalej tak jak jest! PoÂżegnam juÂż was,bo widzĂŞ Âże nie ma o czym gadaĂŚ! SprzeczaĂŚ siĂŞ nie bĂŞdĂŞ,bo to nie mĂłj styl Âżycia!
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Styczeń 22, 2012, 20:11:31 » |
|
Sfinks przepraszam, nie powinienem Ciê deprymowaÌ tak od razu i z góry. Có¿ , ka¿dy ma swoj¹ drogê. ByÌ mo¿e tutejsza Ci nie po drodze. Bywaj, ale nie wspominaj nas Ÿle i wróÌ, jak ju¿ siê przekonasz. Pooozdro East 
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #9 : Styczeń 22, 2012, 20:15:31 » |
|
WidzĂŞ ,Âże wszyscy zgadzajÂą siĂŞ ze sobÂą?
wrĂŞcz przeciwnie, na ziemi jest juÂż >7mld. ludzi,- i nikt nie myÂśli identycznie- pomyÂśl o tym. pozdrawiam serdecznie 
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #10 : Styczeń 22, 2012, 21:02:28 » |
|
WidzĂŞ ,Âże wszyscy zgadzajÂą siĂŞ ze sobÂą? A bĂŞdzie dalej tak jak jest! PoÂżegnam juÂż was,bo widzĂŞ Âże nie ma o czym gadaĂŚ! SprzeczaĂŚ siĂŞ nie bĂŞdĂŞ,bo to nie mĂłj styl Âżycia!
Nie masz siĂŞ o co obraÂżaĂŚ to tylko upomnienie.Jak ty chcesz walczyc ,skoro taka malutka wpadka a ty juz uciekasz? WpadÂłaÂś na to forum nie bez przypadku ,walcz wiĂŞc !!! Nic nie dzieje siĂŞ przypadkowo  Pozdr.
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
sfinks
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Styczeń 23, 2012, 07:38:10 » |
|
MoÂże kiedyÂś wrĂłcĂŞ! MuszĂŞ najpierw pozbieraĂŚ siĂŞ sama ze sobÂą! ÂŻyczĂŞ ,mÂądrych i owocnych dyskusji!
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #12 : Styczeń 23, 2012, 07:47:25 » |
|
MoÂże kiedyÂś wrĂłcĂŞ! MuszĂŞ najpierw pozbieraĂŚ siĂŞ sama ze sobÂą! ÂŻyczĂŞ ,mÂądrych i owocnych dyskusji!
Powodzenia i pamiĂŞtaj, Âże jutro jest zawsze mÂądrzejsze niÂż dziÂś. pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
sfinks
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Styczeń 24, 2012, 19:18:38 » |
|
chanell,odsyÂłam CiĂŞ do nieÂżaleznego forum publicystĂłw salon 24.pl do dziaÂłu kultura,tam zamieÂściÂłam ,nowy apel,pod nazwÂą sfinks2012,,Budujmy coÂś,, ,Sama jeszcze tam nie zaglÂądaÂłam,bo bojĂŞ siĂŞ zÂłego potraktowania! Nie jestem tak odwaÂżna ,jak sama o sobie myÂślaÂłam,ale czuje Âże trzeba coÂś robiĂŚ. Pozdrawiam sfinks.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Styczeń 24, 2012, 19:35:35 » |
|
Niestety Sfinksie zero komentarzy , to nie jest dobry moment na Twój apel , teraz wszyscy zajêci s¹ ACTA. A druga sprawa jak o coœ apelujesz to wysuù swoj¹ propozycjê czegoœ na co czekasz. Trzecia sprawa to przebudzenie trwa ca³y czas , tylko w ro¿ny sposób u ró¿nych ludzi i w ca³kowicie innym rytmie dla ka¿dego. To nie ma znaczenia kto co wie , tylko jak ¿yje.IloœÌ posiadanych informacji mo¿e przyspieszaÌ ale i opóŸniaÌ rytm rozœwietlania siebie. Œwiata siê nie naprawia , naprawia siê tylko siebie , a on piêknieje z nami. Spróbuj ¿yÌ tak byœ przyci¹ga³a do siebie ludzi swoim dobrem wówczas zmieniasz œwiat. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #15 : Styczeń 24, 2012, 19:49:40 » |
|
chanell,odsyÂłam CiĂŞ do nieÂżaleznego forum publicystĂłw salon 24.pl do dziaÂłu kultura,tam zamieÂściÂłam ,nowy apel,pod nazwÂą sfinks2012,,Budujmy coÂś,, ,Sama jeszcze tam nie zaglÂądaÂłam,bo bojĂŞ siĂŞ zÂłego potraktowania! Nie jestem tak odwaÂżna ,jak sama o sobie myÂślaÂłam,ale czuje Âże trzeba coÂś robiĂŚ. Pozdrawiam sfinks.
jeszcze nie ma komentarzy,- piszesz Âże siĂŞ bojisz, a to wÂłaÂśnie strach jest tym z czym musimy siĂŞ poÂżegnaĂŚ, bo na nim zbudowano ten niemoralny system. 
|
|
|
|
|
|
|
Linda
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : Styczeń 24, 2012, 21:01:20 » |
|
SfinksZwracasz siĂŞ do ludzi o to by szeroko otworzyli oczy na rzeczywistoœÌ....Uczciwiej byÂłoby dodaĂŚ ,ze na TwojÂą rzeczywistoœÌ...Skoro nie akceptujesz tego ,ze moja rzeczywistoœÌ moÂże byĂŚ zupeÂłnie inna niÂż Twoja, to jak chcesz prowadziĂŚ dyskusjĂŞ? Zmiany zacznij od siebie....Robisz coÂś innego niÂż robiÂłaÂś wczoraj? JeÂżeli nie, to rzeczywistoœÌ Twoja rĂłwnieÂż siĂŞ nie zmieni..Dla mnie to jest prawda...oparta na wÂłasnym doÂświadczeniu.. WidzĂŞ ,Âże wszyscy zgadzajÂą siĂŞ ze sobÂą? A bĂŞdzie dalej tak jak jest! PoÂżegnam juÂż was,bo widzĂŞ Âże nie ma o czym gadaĂŚ! Nie masz pomys³ów,nie masz ÂściÂąg...a dyskutowaĂŚ nie chcesz...  piszesz Âże siĂŞ bojisz, a to wÂłaÂśnie strach jest tym z czym musimy siĂŞ poÂżegnaĂŚ, bo na nim zbudowano ten niemoralny system A na koniec coÂś na poskromienie strachu Zaraza byÂła w drodze do Damaszku i przemknĂŞÂła obok karawany wodza na pustyni. „DokÂąd pĂŞdzisz?” zapytaÂł wĂłdz. „Do Damaszku. Mam zamiar zabraĂŚ tysiÂąc istnieĂą”. W drodze powrotnej z Damaszku, Zaraza znowu mijaÂła karawanĂŞ. WĂłdz powiedziaÂł: „ZabraÂłaÂś piĂŞĂŚdziesiÂąt tysiĂŞcy istnieĂą, a nie tysiÂąc”. „Nie”, rzekÂła Zaraza. „Ja wziĂŞÂłam tysiÂąc. To strach zabraÂł resztĂŞ”. Antony De Mello
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #17 : Styczeń 24, 2012, 21:56:34 » |
|
ByÂłam na NFP salon24 ,czytaÂłam,ale nie ma Âżadnej odpowiedzi na twĂłj apel drogi sfinksie
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
sfinks
Gość
|
 |
« Odpowiedz #18 : Styczeń 25, 2012, 09:56:59 » |
|
Nie liczĂŞ chanell na nic specjalnego,wyrzuciÂłam z siebie drĂŞczÂące mnie tematy,osiÂągnĂŞÂłam narazie jakiÂś spokĂłj wewnĂŞtrzny.Nie wiem czy na dÂługo?Poprostu daÂłam sygnaÂł a dalej sprawy niech siĂŞ dalej toczÂą,tak jak majÂą siĂŞ toczyĂŚ.NapisaÂłam to wszystko na tym forum czy na innych forach i portalach ,bo buzowaÂło to wszystko we mnie i nie dawaÂło mi spokoju.MyÂślĂŞ Âże wypluÂłam z moich ust to co miaÂłam w gÂłowie ,Âżeby mi byÂło lÂżej. Pozdrawiam CiĂŞ i dziĂŞkujĂŞ za zainteresowanie siĂŞ moimi problemami, takie same podziĂŞkowania przesyÂłam Dariuszowi i quetzacolat 44. sfinks.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #19 : Luty 11, 2012, 19:57:35 » |
|
Co prawda czemu innemu s³u¿y ten w¹tek ale chyba poni¿szy artyku³ równie¿ przyczyni siê do "obudzenia ludzkoœci": W Ameryce powsta³o 800 obozów, które przypominaj¹ obozy koncentracyjne. Po co?08.02.2012 12:50  W³adze USA przygotowuj¹ siê do przetrzymywania du¿ej liczby ludzi (fot. AP) Stany Zjednoczone - symbol wolnoœci, swobód obywatelskich i demokracji - buduj¹ ogrodzone drutem kolczastym obozy. Na ich terenie znaleŸÌ mo¿na wielkie piece, a w ich pobli¿u... stosy plastikowych trumien. W obozach tych znajduj¹ siê rampy kolejowe, do których prowadz¹ bocznice, co powoduje, i¿ niektórym przypominaj¹ one niemieckie obozy koncentracyjne. Media amerykaùskie ostrzegaj¹: w³adze przygotowuj¹ siê do przetrzymywania du¿ej liczby ludzi, niezale¿nie od tego, jaka bêdzie aktualnie potrzeba - czy bêd¹ to terroryœci, niechciani emigranci, czy mo¿e protestuj¹cy obywatele. Dziennikarzom sieci CBS z Denver uda³o siê wejœÌ na teren obozu i filmowaÌ przez kilka minut wszystko to, co by³o mo¿liwe do sfilmowania. Po kilku chwilach nakazano im opuszczenie terenu i wyjaœniono, ¿e w³adze stanowe w odpowiednim czasie ujawni¹ cel oraz charakter tego obozu.
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
janusz
 Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 29
|
 |
« Odpowiedz #20 : Kwiecień 12, 2012, 19:48:17 » |
|
Wezwanie Dr. Ratha do mieszkaĂącĂłw Niemiec, Europy i caÂłego Âświata, Berlin 13.03.2012
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #21 : Kwiecień 13, 2012, 08:57:06 » |
|
Oto nawolywanie w stylu rycerskim. Rozruszalam troche zakurzony watek o Templariuszach. redmuluc wpisal ze swych wykladow : Wielu templariuszy wykupiÂło siĂŞ z wiĂŞzienia i uciekÂło do Szkocji i na wyspĂŞ na morzu ÂŚrĂłdziemnym – MaltĂŞ. Najpierw przemianowali siĂŞ na Suwerennych Rycerzy MaltaĂąskich i wtedy po ustaleniu szlakĂłw handlowych do Ameryki PÂłn. na dÂługo przed Kolumbem. Odrodzili siĂŞ w Szkocji okreÂślajÂąc siĂŞ Wolnymi Masonami. Ci z tej Malty, uczynni zakonni bracia (szpitalni), stoja na strazy rezimu odgornej instancji. Pomagaja zblakanym duszyczkom poprzez wspolprace z organizacjami szatanskimi jak osrodki pomocy psychiczno-psychologicznej. Tak wytepic spoleczenstwo jest najprosciej, zastraszyc i poupychac po obozach i rezerwatach. Popieram metody alternatywne w leczeniu, ale PRZYMUSOWA DBALOSC O MOJE DOBRO nie ma z tym nic wspolnego. Ta prewencja polega glownie na stalych wizytach u lekarza, pobieraniu krwi (pisalam o tym na watku o wampirach), mierzeniu, wazeniu, i to niby w walce z kartelami (ba! to sa koncerny!) farmakologicznymi. Apeluje do ludzi caly czas we wszystkich moich wystapieniach na tym forum. Wstawilam informacje do watku o mudrach, Feng-shui, nawolywalam do uprawiania Gi-Gonga, terapii Serafinow. To sa metody (jedne z wielu), ktore pomoga na wstapienie na Nowa Droge. Wazna jest integracja wiedzy we wszystkich dziedzinach! Wdrazanie i pokazywanie na wlasnym przykladzie jaka ewentualnosc wybrac, to jest metoda. Zycie w zgodzie z wlasnym sumieniem, zadowolenie i swiadomosc! Moze przyczynic sie do zwalczenia wielu chorob, nie wszystkich. Ale nie zycie w rezerwacie pod dyktando Apostolow rzekomego dobra.
|
|
|
|
|
|
|
janusz
 Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 29
|
 |
« Odpowiedz #22 : Kwiecień 13, 2012, 14:07:54 » |
|
¯ycie w zgodzie z w³asnym sumieniem, zadowolenie i œwiadomoœÌ! Tak powinno byÌ, ale czy ¿yj¹c w dzisiejszym œwiecie wielu uzale¿nieù jest to mo¿liwe? Ka¿da filozofia , ró¿ne metody ''cudownych'' uzdrowieù i inne ''Nowe Drogi'' pochodz¹ od ''kogoœ''. Ich przyjêcie, zastosowanie to te¿ w pewnym sensie ''zniewolenie'' i ''uzale¿nienie'', ''¿ycie w rezerwacie''. Wa¿ne jest aby w tym œwiecie wielu ró¿nych, ró¿norodnoœci nie ''zwarjowaÌ'' samemu na tle tego jednego, czy tej jednej ''prawdy'' i potrafiÌ byÌ naprawdê wolnym i niezale¿nym cz³owiekiem, nie narzucaj¹cym a raczej daj¹cym wolnoœÌ wyboru innym w ich poznawaniu tego œwiata. 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #23 : Kwiecień 13, 2012, 14:37:55 » |
|
Ka¿da filozofia , ró¿ne metody ''cudownych'' uzdrowieù i inne ''Nowe Drogi'' pochodz¹ od ''kogoœ''. Ich przyjêcie, zastosowanie to te¿ w pewnym sensie ''zniewolenie'' i ''uzale¿nienie'', ''¿ycie w rezerwacie''.
Tak jest w³aœnie. A co wiêcej - nawet w³asne interpretacje na podstawie prze¿yÌ z przesz³oœci (np trauma, strach, ) czyli wykrystalizowanej to¿samosci - równie¿ pochodzi od KOGOŒ, tyle ,¿e tego w "nas" . Ten ktoœ te¿ nie jest czymœ sta³ym ,zmienia siê, zmieniaj¹ siê priorytety i punkt widzenia wiêc trudno uznaÌ nawet dzisiejsze przekonania za jedynie s³uszne . One s¹ rodzajem autozniewolenia .Uzale¿nienia od myœlowego Ìpania. Przebudzenie to rozpoznanie wieloœci i ró¿norodnoœci samo siê przejawiaj¹cej . Równoprawnych i równorzêdnych dróg. raczej daj¹cym wolnoœÌ wyboru innym w ich poznawaniu tego œwiata. Interesuj¹ce jest to, ¿e w dobie tak wielkiej ró¿norodnoœci i wolnoœci wyboru czêsto ludzie s¹ niezadowoleni z dokonanego wyboru (rzekomo w³asnego). No bo przecie¿ zawsze mo¿na by³o wybraÌ lepiej. To rodzaj auto zniewolenia wyborem. Mo¿e nawet strachu przed win¹ (z³ym wyborem), bo przecie¿ nikt nie ka¿e wybieraÌ pomin¹wszy wredne manipulacje jako pozory wyboru. Chocia¿ mo¿e i tu le¿y odpowiedŸ na to dlaczego wolimy nie wiedzieÌ ,¿e wybór jest fikcyjny. Niektórzy ludzie wol¹ narzucony wybór, ni¿ trudziÌ siê wolnym wyborem . Czy takowy istnieje w ogóle ,kiedy uto¿samiamy siê z jakimiœ pragnieniami czy wyobra¿eniami ?Wybór konsumenta na przyk³ad jest kszta³towany przez reklamê i dostêpnoœÌ produktów takich a nie innych. Opakowania, wzmacniacze smaków, dodatki.... Iluzja wolnego wyboru w której wybieraj¹cy jest tak na prawdê sterowany , a co najœmieszniejsze - on to wie i dobrze mu z tym.... Makabra. Pobudkê nale¿y rozpocz¹Ì od rozpoznania pierwszej iluzji - od JA.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #24 : Kwiecień 13, 2012, 19:23:40 » |
|
Popieram metody alternatywne w leczeniu, ale PRZYMUSOWA DBALOSC O MOJE DOBRO nie ma z tym nic wspolnego. Zgadzam siê z t¹ interpretacj¹ w 100%. Wazna jest integracja wiedzy we wszystkich dziedzinach! Wdrazanie i pokazywanie na wlasnym przykladzie jaka ewentualnosc wybrac, to jest metoda. To pozostawia ka¿demu inn¹ ewentualnoœÌ i niech tak pozostanie, tym bardziej, ¿e: Zycie w zgodzie z wlasnym sumieniem, zadowolenie i swiadomosc! Moze przyczynic sie do zwalczenia wielu chorob, nie wszystkich. to daje tak du¿e mo¿liwoœci "manewru", ¿e nawet samouleczenie w efekcie finalnym mo¿e okazaÌ siê wmanewrowaniem, uwiêzieniem. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2012, 19:24:14 wysłane przez Dariusz »
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
|