Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 11, 2025, 17:47:15

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Apel do ludzkoÂści! ObudÂżcie siĂŞ!  (Przeczytany 11556 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
sfinks
Gość
« : Styczeń 22, 2012, 11:05:24 »

Ludzie dokÂąd my zdÂąrzamy?

OtwĂłrzmy wreszcie oczy ,czy nie pĂŞdzimy z wiatrem jak zeschÂłe liÂście?Bo z wiatrem lecieĂŚ to wygodniej i bez wysiÂłku?
ZdawaÌ swój los na wiatr,który dmie gdzie chce,to napewno nie jest m¹dre!Proszê tylko nie zarzucaÌ mi s³ów typu
,,to sobie id¿ kole¿anko pod wiatr,, lub,,rób coœ jak jesteœ taka m¹dra,, Jest to g³upie gadanie leniwych,ktorzy zdaj¹ siê na los i jeszcze chc¹ komuœ udowadniaÌ,¿e racja jest po ich stronie! A tym co chcieli by inaczej,lub robi¹ coœ wbrew ogó³owi,przyklejaj¹ etykietki ,,wariat,, , ,,czubek,, , ,,szalony,,.No có¿ je¿eli wszyscy zgadzaj¹ siê ze sob¹,¿e fajnie jest ,to czego tu oczekiwaÌ?
Czy ludzkoœÌ chce siê poddaÌ przy ,koùcu cyklu o którym Majowie w swoich przekazach chcieli powiedzieÌ,¿e jest to coœ na co trzeba zwróciÌ szczególn¹ uwagê?Je¿eli oni tak siê starali,robili obliczenia,pozostawili przekazy dla nas,to napewno jest to coœ bardzo wa¿nego?
Nie mo¿na rozumowaÌ,¿e starali siê tak bardzo ,abyœmy my siê dowiedzieli z nich ,¿e coœ stanie siê samoistnie bez naszego udzia³u i pomocy! ¯e w dniu 21. 12. 2012r.nast¹pi sam z siebie prze³om a leniwa i bezsensowna ludzkoœÌ ,dozna objawienia i stanie siê godna, przyjêcia do ,,wy¿szego œwiata,,.jest to straszne zaœlepienie! Przecie¿ ,wielcy rezyse¿y filmów,uznawanych jako,przebojowe,nagradzane ,,Oskarami,, maj¹ lepsze pomys³y co do ratowania œwiata!A aktorzy odgrywaj¹ bohaterów,którzy s¹ czczeni przez wszystkich,jako wyj¹tkowe osoby,a my ludzie w rzeczywistoœci na co czekamy? Na trzêsienie ziemi? czy ,¿e nam na g³owê coœ spadnie?Czy fikcja literacka,lub filmowa ma przerosn¹Ì ,m¹droœÌ realnego cz³owieka? Zastanówmy siê nad tym? Proszê te¿ nie mówiÌ,¿e tylko chorzy ludzie,,,wariaci,, ,,szaleni,, myœl¹ o takich bzdurach! przypomnijmy sobie tych s³awnych ,którzy dziœ s¹ uznawani jako odkrywcy,jak kiedyœ byli traktowani przez spo³ecznoœÌ,koœció³,czy inne instytucje?je¿eli nawet kilku ,ludzi przyjmie si³ê pêdz¹cego wiatru,na swoj¹ pierœ nie powstrzyma go!Ale gdyby wszyscy powiedzieli ,nie!Odwrócili siê o 180 stopni,zatrzymali by to, co pêdzi w przepaœÌ!
,,Jednostka zerem , ,,jednostka bzdurÂą,, Znacie to?ProszĂŞ wiĂŞc mnie nie krytykowaĂŚ i robiĂŚ durnych uwag, typu ,,to sobie sama Âświat zbawiaj!,,albo ,,rĂłb coÂś jeÂżeli wierzysz w te bzdury,,LudzkoœÌ  sobie s  macznie Âśpi,bo przez wieki miaÂła wpajane,Âże pod koniec czasĂłw,przyjdzie na ziemiĂŞ chrystus,zrobi porzÂądek zaprowadzi pokĂłj,oddzieli ziarno od plew,zbierze do spichlerzy,pozostaÂłe Âśmieci spali! Natyra siĂŞ biedak! A my bĂŞdzie,my siĂŞ przyglÂądaĂŚ!Bzdur niech teÂż nikt nie opowiada jak ludzie ciĂŞÂżko pracujÂą ,Âże na nic nie majÂą czasu!ROBISZ? tO ROBISZ DLA SAMEGO SIEBIE!ALE ÂŻEBY DLA KOGOÂŚ COÂŚ ZROBIÆ I TO BEZINTERESOWNIE,TO KAÂŻDY SIÊ BUNTUJE!MĂłwi ,a co to ja sÂłu¿¹cym kogoÂś jestem?A Jezusa kaÂżdy tak traktuje I ÂŻADNYCH SKRUPU£ÓW NIE MA!WYGODNICTWO NA ÂŚWIECIE JEST POWSZECHNE!NIE TÂŁUMACZMY SIÊ ,ÂŻE  NIE MAMY CZASU!BO TRZEBA ZARABIAÆ NA CHLEB!Znacie powiedzenie ,,RĂłb ,rĂłb dadzÂą ci g... w grĂłb,,?,,Nie poto siĂŞ Âżyje aby pracowaĂŚ ,tylko po to siĂŞ pracuje aby ÂżyĂŚ,,JeÂżeli ktoÂś pracĂŞ ma za g³ówny cel Âżycia i jego sens!To szkoda jego wcielenia tutaj na ziemi,bo odejdzie z tÂąd z niczym!To nie znaczy Âże podwaÂżam sens pracy,nie!PRACUJ ABY ÂŻYÆ CZYLI NA SWOJE POTRZEBY,BEZ KTÓRYCH ÂŻYÆ BYÂŚ NIE MÓGÂŁ TUTAJ NA ZIEMI!Ale nie przesadzaj czÂłowieku,nie tyraj jak wó³,nie zbieraj gĂłry gratĂłw,bo bĂŞdziesz i tak musiaÂł w koĂącu je zostawiĂŚ na ziemi i odejœÌ z niczym!Zdaje siĂŞ Âże Âśw.Piotr z walizami i kuframi nikogo tam nie przyjmuje?
¯ycie cz³owieka to syzyfo w³ praca,pcha pod górê swoje zdobycze,w zasadzie jakieœ tony dóbr:domów samochodów oraz innych czasami nikomu nie przydatnych rupieci,zdobytych ró¿nymi wyrzeczeniami,ciê¿k¹ prac¹,czasami nie uczciwie,po to aby bêd¹c u celu drogi, stoczyÌ siê pod tymi ciê¿arami do podstaw egzystencji i zaczynaÌ od nowa to samo!Bêdzie to robi³ ci¹gle i na okr¹g³o dopoki nie zrozumie swojego b³êdu!Czy¿ biedny i maluczki ,który nie ma nic a czasami brakuje mu wiele,nie poleci na skrzyd³ach swobody na sam szczyt,bo go nic nie obci¹¿a i nie œci¹ga w dó³?Mo¿e ju¿ czas prawdy biblijne,mityczne ,oraz wszelk¹ twórczoœÌ zanalizowaÌ po³¹czyÌ i wyci¹gn¹Ì wnioski,korzystne dla naszej cywilizacji?Kiedyœ bylam œwiadkiem takiej scenki,,pacjent skar¿y³ siê,¿e pragnie sobie odebraÌ ¿ycie,bo na œwiecie jest ¿le ,zdarzaj¹ siê same tragedie a on nie widzi sensu ¿ycia,,Lekarz podniós³ wysoko brwi ze zdziwienia,,a có¿ cz³owieku takiego siê dzieje?Ty jesteœ pesymist¹ masz czarne myœli,tak nie wolno ,przecie¿ ,¿ycie jest piêkne i œwiat te¿,otwórz szeroko oczy! Chcia³oby siê krzykn¹Ì ,,lekarzu ,lecz siê sam!,,
pROSZÊ SIÊ ROZEJRZEÆ DO OKOÂŁA I SZEROKO OTWORZYÆ OCZY!PrzyjrzeĂŚ siĂŞ zrujnowanemu Âświatu,brudnemu,cuchnÂącemu,rozejrzeĂŚ siĂŞ po wszelkich wertepach,dziurach w jezdniach,chodnikach,po zaniedbanych walÂących siĂŞ obiektach! PROSZÊ USZY OTWORZYÆ NA ZDARZENIA TAKIE JAK:morderstwa,handel ludÂżmi,wykorzystywanie nieletnich w burdelach,wycieczki moÂżnych i bogatych do biedniejszych krajĂłw,po zaspokojenie seksualne za marne grosze,,wykorzystywanie sÂłabszych,ktĂłrzy nie majÂąsiÂły przebicia,sÂą delikatniejsi i nieÂśmiali do ciĂŞÂżkiej pracy za maÂłe pieniÂądze.KorztstajÂą z nich,,wypasione  krowy,, i ,,zÂłote cielce,,nie patrzÂą na ruinĂŞ i biedĂŞ ludzi ktĂłrzy bojÂą siĂŞ coÂś powiedzieĂŚ,bo sÂą zagroÂżeni ,,wylaniem z pracy,,czy strachem,Âże jutro nie bĂŞdÂą mieli co do garnka wÂłoÂżyĂŚ!ProszĂŞ spojrzeĂŚ na katastrofy naturalne ,czy spowodowane przez czyjÂś b³¹d!ProszĂŞ spojrzeĂŚ na choroby drĂŞczÂące ludzkoœÌ,wci¹¿ mno¿¹ce siĂŞ przez naturalnÂą mutacjĂŞ!Na sluÂżby zdrowia ,ktĂłre stajÂą siĂŞ bezradne !Nie trzeba tu chyba dodawaĂŚ ,o wojnach ,terroryÂżmie,zniewoleniu przez systemy polityczne .Czy mam jeszcze wymieniaĂŚ dalej,czy juÂż starczy?Bo mogÂłabym wymieniaĂŚ jeszcze dÂługo!Nie mĂłwcie teÂż mi wiĂŞcej o piĂŞknie fauny czy flory!Wszystkko jest Âładne dopĂłki ktoÂś dba o to,w zasadzie przyroda w stanie dzikim jest niebezpieczna i czychajÂą tam na czÂłowieka zagroÂżenia Âśmiertelne!
JE¯ELI KTO¦ POWIE ¯E MAM SIEDZIEÆ CICHO ,,¯YÆ I DAÆ ¯YÆ INNYM,, TO POPROSTU BÊDÊ ZDZIWIONA,BO BY£OBY TO JAK WALENIE GROCHEM O ¦CIANÊ,WIADOMO ,¯E GROCH UDE¯AJ¡C O NI¡ WYDAJE G£UCHY D¯WIÊK,CZYLI BEZ ECHA! CZY MÓJ APEL TE¯ POZOSTANIE BEZ ECHA?
PiĂŞkne ,to wszystko  na Âświecie jest tylko na ,,oko,,,a wiadomo Âże ,,na oko to chÂłop w szpitalu umarÂł,,Nie chcĂŞ sÂłyszeĂŚ wypowiedzi,,to dlaczego nie dziaÂłasz sama?Czy coÂś podobnego?Co ja sama mogĂŞ zrobiĂŚ?Dlatego wzywam ÂświatÂłych i mÂądrych ludzi do zastanowienia siĂŞ ,do szukania pomys³ów,co by tu moÂżna zrobiĂŚ na skalĂŞ ÂświatowÂą?aby raz na zawsze odwrĂłciĂŚ zÂły los od czÂłowieka?!

sfinks
RejesrujÂąc konto na forum trzeba uwaÂżnie przeczytaĂŚ regulamin.WyraÂźnie widaĂŚ ze tego nie zrobÂłaÂś .Piszesz post pod postem,a teraz znowu wplatasz w tekst wielkie litery.Nie wiem czy wiesz Âże wielkie litery oznaczajÂą " krzyk" .Czyli wrzeszczysz na nas ?
ProponujĂŞ przeczytac regulamin. Narazie tylko ostrzegam ,bo jesteÂś nowa ale nastĂŞpnym razem zastosuje ten punkt regulaminu :

- Zakaz pisania postĂłw WIELKIMI LITERAMI. Na forum dostĂŞpne sÂą inne moÂżliwoÂści dla podkreÂślenia
  waÂżnoÂści pisanego tekstu (pogrubienie, wielkoœÌ i kolor czcionki, kursywa). JeÂżeli uÂżytkownik pomimo
  zwrĂłcenia mu uwagi, nadal bĂŞdzie naduÂżywaÂł wielkich liter w swoich wypowiedziach, zostanie
 ukarany ostrzeÂżeniem (-1pf).

regulamin tu  http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4916.0

Pozdrawiam chanell

« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2012, 11:22:46 wysłane przez chanell » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #1 : Styczeń 22, 2012, 11:24:43 »

sfinks UÂśmiech

ciekawe te twoje przemyÂślenia ,ale co proponujesz ?  Tak napisaĂŚ moÂże kaÂżdy ,ale co dalej ?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2012, 11:25:18 wysłane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Kiara
Gość
« Odpowiedz #2 : Styczeń 22, 2012, 11:43:04 »

ÂŚwiat uzdrawia siĂŞ przez uzdrowienie siebie nie innych , przez zmianĂŞ osobistej ÂświadomoÂści. Nie moÂżna wymuszaĂŚ tego procesu na nikim , sÂą to absolutnie indywidualne decyzje gotowych do tego Ludzi.
Chcesz im pomoc w przebudzeniu? To staù siê ich inspiracj¹ przez prawoœÌ , godnoœÌ i m¹droœÌ swojego ¿ycia , nape³niaj je piêknymi uczuciami.[/b] Bowiem tylko mi³oœÌ transformuje otoczenie , walka nie jest mi³oœci¹ , walka istnieje ze strachu , on j¹ prowokuje i on korzysta z jej energii.
Zatem spokĂłj , opanowanie i mÂądroœÌ decyzji w pojawiajÂących siĂŞ sytuacjach jest wÂłaÂściwym rozwiÂązaniem ich , jednak tÂą WÂŁAÂŚCIWO¦Æ NA DANY MOMENT ZAWSZE NAJLEPIEJ WIDAÆ GDY NIE MÂĄCIMY  NASZYCH MYÂŚLI NERWOWYMI REAKCJAMI.
Zatem gdy sama piĂŞkniejesz , rozÂświetlasz siebie Twoje otoczenie jaÂśnieje po co tworzyĂŚ burze i huragany , ktĂłre  zaciemniajÂą i niszczÂą piĂŞkno jasnoÂści?
Wyciszenia wewnĂŞtrznego, cierpliwoÂści i duÂżo inspiracji w piĂŞknieniu Ci ÂżyczĂŞ.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

Kiaro UÂśmiech bÂłagam ciĂŞ ,czy tobie "starej " forumowiczce  teÂż musze przypominaĂŚ o wielkich literach ? ZmieĂą to proszĂŞ ,daj dobry przykÂład nowej MrugniĂŞcie
pozdr.chanell

« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2012, 20:09:16 wysłane przez Kiara » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #3 : Styczeń 22, 2012, 13:13:24 »

Czy to nie lekka przesada by zabraniaĂŚ uÂżywania wielkich liter dla fragmentarycznego
podkreÂślenia waÂżnoÂści jakiejÂś treÂści? Chyba piszÂący ma prawo do wÂłasnych uwypukleĂą i wyboru formy?
Czy bĂŞdÂą to wielkie litery, pogrubienie lub podkreÂślenie, powinno byĂŚ suwerennym wyborem,
a nie regulacjÂą zewnĂŞtrznÂą. Owszem, caÂły tekst napisany wielkimi literami staje siĂŞ maÂło czytelny
i mĂŞczÂący dla oczu. Ale niewielkie jego fragmenty, jakieÂś zdanie?

OsobiÂście nie lubiĂŞ duÂżych liter i rzadko je uÂżywam, tylko dlaczego mam narzucaĂŚ wÂłasne nielubienie innym?
Mogê przecie¿ taki tekst omin¹Ì. Tak jak zwyczajnie omijam d³ugie wpisy ciurkiem, bez odstêpów,
bo bardzo mĂŞczÂą oczy. JeÂśli autor nie ma zrozumienia dla czytajÂącego, traci odbiorcĂŞ.
Podobnie jak teraz sfinks ze swoim (nie przeczytanym przeze mnie) apelem.
Gdyby forma byÂła bardziej przejrzysta z pewnoÂściÂą bym przeczytaÂła. Jednak to jej wybĂłr.
Ja wybraÂłam dbaÂłoœÌ o moje oczy.  UÂśmiech
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #4 : Styczeń 22, 2012, 13:25:43 »

Ptaku
Kolejny raz krytykujesz pracĂŞ  moderatorĂłw ,zrĂłb to proszĂŞ w odpowiednim wÂątku ,bo rozwalasz temat
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=6478.0 .
Skoro jest regulamin to obowiÂązuje on wszystkich bez wyjÂątku.

Chyba piszÂący ma prawo do wÂłasnych uwypukleĂą i wyboru formy?
WÂłaÂśnie !!!!!!  czyli regulamin zabrania uwypukleĂą ? Nie , na wszystkich forach internetowych nie uÂżywa siĂŞ do tego wielkich liter.

« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2012, 13:27:12 wysłane przez chanell » Zapisane

KsiĂŞga Koheleta 3,1
east
Gość
« Odpowiedz #5 : Styczeń 22, 2012, 13:54:41 »

@Sfinks
Kiedyœ bylam œwiadkiem takiej scenki,pacjent skar¿y³ siê,¿e pragnie sobie odebraÌ ¿ycie,bo na œwiecie jest ¿le ,zdarzaj¹ siê same tragedie a on nie widzi sensu ¿ycia,,Lekarz podniós³ wysoko brwi ze zdziwienia,,a có¿ cz³owieku takiego siê dzieje?"
Powiem CI, ze bardzo mÂądry ten lekarz. ZadaÂł pytanie i powinien je takim pozostawiĂŚ bez odpowiedzi."Pacjent" powinen poszukaĂŚ odpowiedzi samodzielnie. To, co widaĂŚ nie jest na prawdĂŞ tym, co widzimy.
Patrzymy poprzez pryzmat to¿amo¶ci, naszego wychowania, przekonañ i warto¶ci wpojonych nam przez rodzinê i spo³eczeñstwo w dzieciñstwie. Od kiedy przychodzisz na ¶wiat dostajesz na samym pocz±tku potê¿n± dawkê stresu (nie do¶æ ,¿e poród by³ mêcz±cy ) ,znakuj± CIê, ¶wiec± po oczach i bij± po dupci U¶miech ... pó¼niej rodzice wpajaj± dziecku tzw normy, po prostu je programuj± i to siê ci±gnie dalej. M³ody samobójca , który przychodzi do lekarza ma napchan± g³owê tymi programami a¿ do bólu, takiego bólu, który ka¿e mu zrzuciæ to brzemiê. OK, tylko CO SIÊ NA PRAWDÊ TAKIEGO DZIEJE ?
Ból jest informacj¹ ,wskazówk¹, by siêgn¹Ì do przyczyn, a nie epatowaÌ siê skutkami.

pROSZÊ SIÊ ROZEJRZEÆ DO OKO£A I SZEROKO OTWORZYÆ OCZY!Przyjrzeæ siê zrujnowanemu ¶wiatu,brudnemu,cuchn±cemu,rozejrzeæ siê po wszelkich wertepach,dziurach w jezdniach,chodnikach,po zaniedbanych wal±cych siê obiektach!

I ja CIebie proszê - otwórz swoje oczy jeszcze szerzej i popatrz na te "wertepy" tak z g³êbi swojego jestestwa . Jeœli potrafisz. I powiedz co widzisz tam, bo mi siê wydaje, ¿e patrzysz tylko po powierzchni ,jedynie widzisz straszliwe fale , ale co jest pod nimi ?

Wszystkko jest Âładne dopĂłki ktoÂś dba o to,w zasadzie przyroda w stanie dzikim jest niebezpieczna i czychajÂą tam na czÂłowieka zagroÂżenia Âśmiertelne!
No proooosze CIĂŞ, nie spodziewaÂłem sie tego po Tobie.
OglÂądaÂłem wczoraj film o Âżyciu indian Guarani w amazoĂąskiej ,dzikiej dÂżungli , w Âśrodowisku najeÂżonym najbardziej zabĂłjczymi gatunkami jakie moÂżna sobie wyobraziĂŚ. Ludzie owi chodzÂą po dÂżungli nago, nawet bez butĂłw. Ich jedynÂą obronÂą jest wiedza o tym jak ÂżyĂŚ i to wystarcza.

To System w ktĂłrym Âżyjemy oduczyÂł nas naturalnej wiedzy na temat sposobĂłw Âżycia,ba, ten system wpoiÂł ludziom, Âże Natura jest Âśmiertelnie niebezpieczna. Zamiast naturalnych witamin Âłykamy zmielonÂą, sterylnÂą (ale napakowanÂą chemiÂą ) papkĂŞ, ktĂłra wyjaÂławia organizmy tak, Âże stajÂą siĂŞ bezbronne wobec naturalnego Âśrodowiska.

wzywam œwiat³ych i m¹drych ludzi do zastanowienia siê ,do szukania pomys³ów,co by tu mo¿na zrobiÌ na skalê œwiatow¹?aby raz na zawsze odwróciÌ z³y los od cz³owieka?!

Wybacz Sfinks, ale Twoja wypowiedŸ jest wg mnie charakterystyczna dla zaszczutego strachem cz³owieczka, któremu co prawda na wpó³ otworzy³y sie oczy. Otwórz je znacznie , znacznie szerzej. Nie ma tu z czym walczyÌ prócz w³asnego strachu.

Ludzie powinni zacz¹Ì szeroko i g³êboko patrzeÌ, obserwowaÌ zaimplementowane sobie obce programy i jeden po drugim je likwidowaÌ daj¹c przyk³ad innym.

Niech inni patrzÂą, jak zaczynasz ÂżyĂŚ zgodnie z rytmem WszechÂświata i jak ten WszechÂświat CiĂŞ wspiera, bo jestes JEGO integralnÂą czĂŞÂściÂą. To tak na poczÂątek. A za tym co napisaÂłem stoi konkretna wiedza, niedÂługo juÂż naukowa.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #6 : Styczeń 22, 2012, 15:32:21 »

Witaj sfinks
Napisz najpierw jaki masz pomysÂł na poprawĂŞ tej niewÂątpliwie mrocznej sytuacji,-
bowiem oskarÂżycieli jest nazbyt duÂżo- Âłatwiej burzyĂŚ niÂż budowaĂŚ, a system chce abyÂś walczyÂła w nierĂłwnej walce z nim i przegraÂła tak jak generacje przed tobÂą, zresztÂą to na nic, to uÂłuda, ale jeÂśli b.chcesz?
Przelano juÂż tyle krwi w sÂłusznej sprawie, a ludzie nadal siĂŞ nie nauczyli..?
Co do wiadomej daty jest wiele obiektywnych faktĂłw astronomicznych co siĂŞ wydarzy wÂłaÂśnie wtedy, i to pomoÂże a nie zaÂłatwi caÂłoÂści za nas.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2012, 15:39:21 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
sfinks
Gość
« Odpowiedz #7 : Styczeń 22, 2012, 18:31:41 »

WidzĂŞ ,Âże wszyscy zgadzajÂą siĂŞ ze sobÂą? A bĂŞdzie dalej tak jak jest!
PoÂżegnam juÂż was,bo widzĂŞ Âże nie ma o czym gadaĂŚ!
SprzeczaĂŚ siĂŞ nie bĂŞdĂŞ,bo to nie mĂłj styl Âżycia!
east
Gość
« Odpowiedz #8 : Styczeń 22, 2012, 20:11:31 »

Sfinks przepraszam, nie powinienem CiĂŞ deprymowaĂŚ tak od razu i z gĂłry.
Có¿ , ka¿dy ma swoj¹ drogê.
ByÌ mo¿e tutejsza Ci nie po drodze. Bywaj, ale nie wspominaj nas Ÿle i wróÌ, jak ju¿ siê przekonasz.
Pooozdro
East Chichot
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #9 : Styczeń 22, 2012, 20:15:31 »

WidzĂŞ ,Âże wszyscy zgadzajÂą siĂŞ ze sobÂą?

wrĂŞcz przeciwnie, na ziemi jest juÂż >7mld. ludzi,-
i nikt nie myÂśli identycznie- pomyÂśl o tym.

pozdrawiam serdecznie UÂśmiech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #10 : Styczeń 22, 2012, 21:02:28 »

SprzeczaĂŚ siĂŞ nie bĂŞdĂŞ,bo to nie mĂłj styl Âżycia!

Nie masz siĂŞ o co obraÂżaĂŚ to tylko upomnienie.Jak ty chcesz walczyc ,skoro taka malutka wpadka a ty juz uciekasz? WpadÂłaÂś na to forum nie bez przypadku ,walcz wiĂŞc !!! Nic nie dzieje siĂŞ przypadkowo UÂśmiech
Pozdr.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
sfinks
Gość
« Odpowiedz #11 : Styczeń 23, 2012, 07:38:10 »

MoÂże kiedyÂś wrĂłcĂŞ! MuszĂŞ najpierw pozbieraĂŚ siĂŞ sama ze sobÂą!
ÂŻyczĂŞ ,mÂądrych i owocnych dyskusji!
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #12 : Styczeń 23, 2012, 07:47:25 »

MoÂże kiedyÂś wrĂłcĂŞ! MuszĂŞ najpierw pozbieraĂŚ siĂŞ sama ze sobÂą!
ÂŻyczĂŞ ,mÂądrych i owocnych dyskusji!

Powodzenia i pamiĂŞtaj, Âże jutro jest zawsze mÂądrzejsze niÂż dziÂś.

pozdrawiam UÂśmiech

sfinks
Gość
« Odpowiedz #13 : Styczeń 24, 2012, 19:18:38 »

chanell,odsyÂłam CiĂŞ do nieÂżaleznego forum publicystĂłw salon 24.pl do dziaÂłu kultura,tam zamieÂściÂłam ,nowy apel,pod nazwÂą sfinks2012,,Budujmy coÂś,,  ,Sama jeszcze tam nie zaglÂądaÂłam,bo bojĂŞ siĂŞ zÂłego potraktowania!
Nie jestem tak odwaÂżna ,jak sama o sobie myÂślaÂłam,ale czuje Âże trzeba coÂś robiĂŚ. Pozdrawiam sfinks.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #14 : Styczeń 24, 2012, 19:35:35 »

Niestety Sfinksie zero komentarzy , to nie jest dobry moment na TwĂłj apel , teraz wszyscy zajĂŞci sÂą ACTA.

A druga sprawa jak o coÂś apelujesz to wysuĂą swojÂą propozycjĂŞ czegoÂś na co czekasz.

Trzecia sprawa to przebudzenie trwa ca³y czas , tylko w ro¿ny sposób u ró¿nych ludzi i w ca³kowicie innym rytmie dla ka¿dego.
To nie ma znaczenia kto co wie , tylko jak Âżyje.

IloœÌ posiadanych informacji mo¿e przyspieszaÌ ale i opóŸniaÌ rytm rozœwietlania siebie. Œwiata siê nie naprawia , naprawia siê tylko siebie , a on piêknieje z nami.

SprĂłbuj ÂżyĂŚ tak byÂś przyciÂągaÂła do siebie ludzi swoim dobrem wĂłwczas zmieniasz Âświat.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #15 : Styczeń 24, 2012, 19:49:40 »

chanell,odsyÂłam CiĂŞ do nieÂżaleznego forum publicystĂłw salon 24.pl do dziaÂłu kultura,tam zamieÂściÂłam ,nowy apel,pod nazwÂą sfinks2012,,Budujmy coÂś,,  ,Sama jeszcze tam nie zaglÂądaÂłam,bo bojĂŞ siĂŞ zÂłego potraktowania!
Nie jestem tak odwaÂżna ,jak sama o sobie myÂślaÂłam,ale czuje Âże trzeba coÂś robiĂŚ. Pozdrawiam sfinks.

jeszcze nie ma komentarzy,-
piszesz Âże siĂŞ bojisz, a to wÂłaÂśnie strach jest tym z czym musimy siĂŞ poÂżegnaĂŚ, bo na nim zbudowano ten niemoralny system. UÂśmiech

Linda
Gość
« Odpowiedz #16 : Styczeń 24, 2012, 21:01:20 »

UÂśmiech

Sfinks

Zwracasz siĂŞ do ludzi o to by szeroko otworzyli oczy na rzeczywistoœÌ....Uczciwiej byÂłoby dodaĂŚ ,ze na TwojÂą rzeczywistoœÌ...Skoro nie akceptujesz tego ,ze moja  rzeczywistoœÌ moÂże byĂŚ zupeÂłnie inna  niÂż Twoja, to jak chcesz prowadziĂŚ dyskusjĂŞ?  Zmiany zacznij od siebie....Robisz coÂś innego niÂż robiÂłaÂś wczoraj? JeÂżeli nie, to rzeczywistoœÌ Twoja rĂłwnieÂż siĂŞ nie zmieni..Dla mnie to jest prawda...oparta na wÂłasnym doÂświadczeniu..

Cytat: Sfinks

Nie masz pomys³ów,nie masz œci¹g...a dyskutowaÌ nie chcesz... Uœmiech

Cytat: songo
piszesz Âże siĂŞ bojisz, a to wÂłaÂśnie strach jest tym z czym musimy siĂŞ poÂżegnaĂŚ, bo na nim zbudowano ten niemoralny system

A na koniec coÂś na poskromienie strachu

Zaraza byÂła w drodze do Damaszku i przemknĂŞÂła obok karawany wodza na pustyni.
„DokÂąd pĂŞdzisz?” zapytaÂł wĂłdz.
„Do Damaszku. Mam zamiar zabraĂŚ tysiÂąc istnieĂą”.
W drodze powrotnej z Damaszku, Zaraza znowu mijaÂła karawanĂŞ. WĂłdz powiedziaÂł: „ZabraÂłaÂś piĂŞĂŚdziesiÂąt tysiĂŞcy istnieĂą, a nie tysiÂąc”.
„Nie”, rzekÂła Zaraza. „Ja wziĂŞÂłam tysiÂąc. To strach zabraÂł resztĂŞ”.
Antony De Mello

chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #17 : Styczeń 24, 2012, 21:56:34 »

ByÂłam na NFP salon24 ,czytaÂłam,ale nie ma Âżadnej odpowiedzi na twĂłj apel drogi sfinksie

KsiĂŞga Koheleta 3,1
sfinks
Gość
« Odpowiedz #18 : Styczeń 25, 2012, 09:56:59 »

Nie liczĂŞ chanell na nic specjalnego,wyrzuciÂłam z siebie drĂŞczÂące mnie tematy,osiÂągnĂŞÂłam narazie jakiÂś spokĂłj wewnĂŞtrzny.Nie wiem czy na dÂługo?Poprostu daÂłam sygnaÂł a dalej sprawy niech siĂŞ dalej toczÂą,tak jak majÂą siĂŞ toczyĂŚ.NapisaÂłam to wszystko na tym forum czy na innych forach i portalach ,bo buzowaÂło to wszystko we mnie i nie dawaÂło mi spokoju.MyÂślĂŞ Âże wypluÂłam z moich ust to co miaÂłam w gÂłowie ,Âżeby mi byÂło lÂżej. Pozdrawiam CiĂŞ i dziĂŞkujĂŞ za zainteresowanie siĂŞ moimi problemami, takie same podziĂŞkowania przesyÂłam Dariuszowi i quetzacolat 44. sfinks.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #19 : Luty 11, 2012, 19:57:35 »

Co prawda czemu innemu sÂłuÂży ten wÂątek ale chyba poniÂższy artykuÂł rĂłwnieÂż przyczyni siĂŞ do "obudzenia ludzkoÂści":

W Ameryce powstaÂło 800 obozĂłw, ktĂłre
przypominajÂą obozy koncentracyjne. Po co?

08.02.2012 12:50

WÂładze USA przygotowujÂą siĂŞ do przetrzymywania duÂżej liczby ludzi (fot. AP)

Stany Zjednoczone - symbol wolnoœci, swobód obywatelskich i demokracji - buduj¹ ogrodzone drutem kolczastym obozy. Na ich terenie znaleŸÌ mo¿na wielkie piece, a w ich pobli¿u... stosy plastikowych trumien. W obozach tych znajduj¹ siê rampy kolejowe, do których prowadz¹ bocznice, co powoduje, i¿ niektórym przypominaj¹ one niemieckie obozy koncentracyjne. Media amerykaùskie ostrzegaj¹: w³adze przygotowuj¹ siê do przetrzymywania du¿ej liczby ludzi, niezale¿nie od tego, jaka bêdzie aktualnie potrzeba - czy bêd¹ to terroryœci, niechciani emigranci, czy mo¿e protestuj¹cy obywatele.

Dziennikarzom sieci CBS z Denver uda³o siê wejœÌ na teren obozu i filmowaÌ przez kilka minut wszystko to, co by³o mo¿liwe do sfilmowania. Po kilku chwilach nakazano im opuszczenie terenu i wyjaœniono, ¿e w³adze stanowe w odpowiednim czasie ujawni¹ cel oraz charakter tego obozu.

<a href="http://www.youtube.com/v/0hewX7RMgV0?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/0hewX7RMgV0?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

Wedle niezale¿nych amerykaùskich mediów, na terenie USA jest oko³o 800 obozów w pe³ni sprawnych i gotowych do przetrzymywania kilkuset tysiêcy wiêŸniów. W wiêkszoœci s¹ w pe³ni obsadzone i otoczone pe³noetatow¹ stra¿¹, ale... wci¹¿ puste! Obozy s¹ wyposa¿one w stacje kolejowe, niektóre posiadaj¹ gazowe komory egzekucyjne, a wszystkie bez wyj¹tku - maj¹ bardzo mocno zaawansowany system zabezpieczeù przez ewentualn¹ ucieczk¹. W wiêkszoœci z nich stra¿ obozowa wyposa¿ona jest w pistolety z ³adunkami elektrycznymi, tzw. tasery.

Lokalizacje niektĂłrych obozĂłw FEMA (fot. Google Earth)

Wszystko to przy zgodzie wyra¿onej przez najwy¿sze w³adze, w tym przez prezydenta Obamê, który 1 stycznia tego roku podpisa³ The National Defense Authorization Act (NDAA). Ustawa ta daje uprawnienia do zamykania na czas nieograniczony osób podejrzanych o terroryzm, nawet bez formalnego oskar¿enia czy te¿ wyroku! Tym samym, w praktyce, uniewa¿nia pierwszych dziesiêÌ poprawek do Konstytucji Stanów Zjednoczonych, które gwarantowa³y swobody i wolnoœci obywatelskie, w tym prawo do w³asnoœci prywatnej, wolnoœci wyznania i sumienia, wolnoœci prasy i swobody wypowiedzi, prawo do swobodnego gromadzenia siê oraz prawo do posiadania i noszenia broni. Podpis prezydenta zakoùczy³ proces legislacyjny i tym samym przyj¹³ ustawê zatwierdzon¹ przez Kongres w czerwcu 2011 roku.

NadzĂłr nad wspomnianymi obozami sprawuje Federalna Agencja ZarzÂądzania Kryzysowego (Federal Emergency Menagment Agency - FEMA) istniejÂąca juÂż od 1979 roku. ZostaÂła ono powoÂłana w nastĂŞpstwie wielkich powodzi z 1978 roku, w celu zapobiegania i zwalczania skutkĂłw klĂŞsk ÂżywioÂłowych. Po ataku na WTC poszerzono jej uprawienia - status, jaki nadano FEMA utworzyÂł niemal drugi rzÂąd w paĂąstwie, ktĂłry przejmuje wszystkie prawa zwykÂłego rzÂądu w trakcie katastrof (od naturalnych po te zwiÂązane z wojnÂą czy terroryzmem).

WÂładze wyjaÂśniajÂą, Âże obozy bĂŞdÂą sÂłuÂżyÂły jako schronienie dla osĂłb dotkniĂŞtych katastrofami i klĂŞskami ÂżywioÂłowymi. Ze wzglĂŞdu na gwaÂłtowne zmiany klimatyczne, podobne anomalie majÂą z wiĂŞkszÂą czĂŞstotliwoÂściÂą i nasileniem wystĂŞpowaĂŚ na terenie StanĂłw Zjednoczonych. Obozy FEMA - wedle wÂładz - majÂą umoÂżliwiaĂŚ bardziej sprawne, wygodne i bezpieczne przemieszczanie setek tysiĂŞcy AmerykanĂłw. MajÂą one zapewniaĂŚ podstawowe potrzeby egzystencjalne. Pytanie wiĂŞc - po co druty kolczaste, system zabezpieczeĂą i sterty plastikowych trumien?

W ostatnim czasie na ³amach amerykaùskiego "Newsweeka" pojawi³ siê wywiad ze znanym amerykaùskim finansist¹ i filantropem Georgem Sorosem. Wed³ug niego - w³adze USA buduj¹ obozy FEMA na wypadek masowych zamieszek wewnêtrznych i protestów, które wedle Sorosa maj¹ wkrótce wybuchn¹Ì. Wed³ug amerykaùskiego finansisty, przyczyn¹ zamieszek bêdzie pog³êbiaj¹cy siê kryzys ekonomiczny i wynikaj¹ce z tego faktu "rozczarowanie kapitalizmem".

Zdaniem Sorosa, zamieszki bêd¹ doskona³ym pretekstem "do dokrêcenia œruby i stosowania przemocy w celu utrzymania prawa i porz¹dku"', co "mo¿e doprowadziÌ do stworzenia represyjnego systemu politycznego i spo³eczeùstwa, gdzie wolnoœÌ osobista jest mocno ograniczana".

(mw/ac)

http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,W-Ameryce-powstalo-800-obozow-ktore-przypominaja-obozy-koncentracyjne-Po-co,wid,14236634,wiadomosc.html

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
janusz

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 29

« Odpowiedz #20 : Kwiecień 12, 2012, 19:48:17 »

Wezwanie Dr. Ratha do mieszkaĂącĂłw Niemiec, Europy i caÂłego Âświata, Berlin 13.03.2012

<a href="http://www.youtube.com/v/YgoCOxgI85M?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/YgoCOxgI85M?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

Od spotkania 13 marca 2012 roku w Berlinie Dr. Rath wzywa ludzi w Niemczech i w caÂłej Europie, aby wziĂŞli na siebie odpowiedzialnoœÌ. Jest to wezwanie, aby budowaĂŚ wspĂłlnie demokratycznÂą EuropĂŞ dla ludzi i przez ludzi -- budowaĂŚ nowy Âświat oparty na zdrowiu poprzez prewencjĂŞ i zwalczanie chorĂłb. DostĂŞpne wyniki badaĂą naukowych opartych na naturalnych Âśrodkach dajÂą do zrozumienia, Âże moÂżna zmniejszyĂŚ wiele powszechnych chorĂłb do uÂłamka ich obecnego rozmiaru. Ale ten wspaniaÂły „Âświat bez chorĂłb" nie jest nam dany - poniewaÂż kaÂżda z nich jest dla przemysÂłu farmaceutycznego miliardowym zyskiem! JeÂśli chcemy stworzyĂŚ Âświat bez chorĂłb dla naszych dzieci: musimy siĂŞ zaangaÂżowaĂŚ. Teraz!
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #21 : Kwiecień 13, 2012, 08:57:06 »

Oto nawolywanie w stylu rycerskim.
Rozruszalam troche zakurzony watek o Templariuszach. redmuluc wpisal ze swych wykladow :
Wielu templariuszy wykupiÂło siĂŞ z wiĂŞzienia i uciekÂło do Szkocji i na wyspĂŞ na morzu ÂŚrĂłdziemnym – MaltĂŞ. Najpierw przemianowali siĂŞ na Suwerennych Rycerzy MaltaĂąskich i wtedy po ustaleniu szlakĂłw handlowych do Ameryki PÂłn. na dÂługo przed Kolumbem. Odrodzili siĂŞ w Szkocji okreÂślajÂąc siĂŞ Wolnymi Masonami.
Ci z tej Malty, uczynni zakonni bracia (szpitalni), stoja na strazy rezimu odgornej instancji. Pomagaja zblakanym duszyczkom poprzez wspolprace z organizacjami szatanskimi jak osrodki pomocy psychiczno-psychologicznej. Tak wytepic spoleczenstwo jest najprosciej, zastraszyc i poupychac po obozach i rezerwatach.
Popieram metody alternatywne w leczeniu, ale PRZYMUSOWA DBALOSC O MOJE DOBRO nie ma z tym nic wspolnego. Ta prewencja polega glownie na stalych wizytach u lekarza, pobieraniu krwi (pisalam o tym na watku o wampirach), mierzeniu, wazeniu, i to niby w walce z kartelami (ba! to sa koncerny!) farmakologicznymi.
Apeluje do ludzi caly czas we wszystkich moich wystapieniach na tym forum. Wstawilam informacje do watku o mudrach, Feng-shui, nawolywalam do uprawiania Gi-Gonga, terapii Serafinow.
To sa metody (jedne z wielu), ktore pomoga na wstapienie na Nowa Droge.
Wazna jest integracja wiedzy we wszystkich dziedzinach! Wdrazanie i pokazywanie na wlasnym przykladzie jaka ewentualnosc wybrac, to jest metoda.
Zycie w zgodzie z wlasnym sumieniem, zadowolenie i swiadomosc! Moze przyczynic sie do zwalczenia wielu chorob, nie wszystkich.
Ale nie zycie w rezerwacie pod dyktando Apostolow rzekomego dobra.
janusz

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 29

« Odpowiedz #22 : Kwiecień 13, 2012, 14:07:54 »

¯ycie w zgodzie z w³asnym sumieniem, zadowolenie i œwiadomoœÌ!

Tak powinno byĂŚ, ale czy ÂżyjÂąc w dzisiejszym Âświecie wielu uzaleÂżnieĂą jest to moÂżliwe?

Ka¿da filozofia , ró¿ne metody ''cudownych'' uzdrowieù i inne ''Nowe Drogi'' pochodz¹ od ''kogoœ''. Ich przyjêcie, zastosowanie to te¿ w pewnym sensie ''zniewolenie'' i ''uzale¿nienie'', ''¿ycie w rezerwacie''. Wa¿ne jest aby w tym œwiecie wielu ró¿nych, ró¿norodnoœci nie ''zwarjowaÌ'' samemu na tle tego jednego, czy tej jednej ''prawdy'' i potrafiÌ byÌ naprawdê wolnym i niezale¿nym cz³owiekiem, nie narzucaj¹cym a raczej daj¹cym wolnoœÌ wyboru innym w ich poznawaniu tego œwiata. Uœmiech
east
Gość
« Odpowiedz #23 : Kwiecień 13, 2012, 14:37:55 »

Ka¿da filozofia , ró¿ne metody ''cudownych'' uzdrowieù i inne ''Nowe Drogi'' pochodz¹ od ''kogoœ''. Ich przyjêcie, zastosowanie to te¿ w pewnym sensie ''zniewolenie'' i ''uzale¿nienie'', ''¿ycie w rezerwacie''.
Tak jest wÂłaÂśnie.
A co wiĂŞcej - nawet wÂłasne interpretacje na podstawie przeÂżyĂŚ z przeszÂłoÂści (np trauma, strach, ) czyli wykrystalizowanej toÂżsamosci  - rĂłwnieÂż pochodzi od KOGOÂŚ, tyle ,Âże tego w "nas" . Ten ktoÂś teÂż nie jest czymÂś staÂłym ,zmienia siĂŞ, zmieniajÂą siĂŞ priorytety i punkt widzenia wiĂŞc trudno uznaĂŚ nawet dzisiejsze przekonania za jedynie sÂłuszne . One sÂą rodzajem autozniewolenia .UzaleÂżnienia od myÂślowego ĂŚpania.

Przebudzenie to rozpoznanie wieloœci i ró¿norodnoœci samo siê przejawiaj¹cej . Równoprawnych i równorzêdnych dróg.

raczej daj¹cym wolnoœÌ wyboru innym w ich poznawaniu tego œwiata. Uœmiech
InteresujÂące jest to, Âże w dobie tak wielkiej ró¿norodnoÂści i wolnoÂści wyboru czĂŞsto ludzie sÂą niezadowoleni z dokonanego wyboru (rzekomo wÂłasnego). No bo przecieÂż zawsze moÂżna byÂło wybraĂŚ lepiej. To rodzaj auto zniewolenia wyborem. MoÂże nawet strachu przed winÂą (zÂłym wyborem), bo przecieÂż nikt nie kaÂże wybieraĂŚ pominÂąwszy wredne manipulacje jako pozory wyboru. ChociaÂż moÂże i tu leÂży odpowiedÂź na to dlaczego wolimy nie wiedzieĂŚ ,Âże wybĂłr jest fikcyjny.  NiektĂłrzy ludzie wolÂą narzucony wybĂłr, niÂż trudziĂŚ siĂŞ wolnym wyborem .

Czy takowy istnieje w ogĂłle ,kiedy utoÂżsamiamy siĂŞ z jakimiÂś pragnieniami czy wyobraÂżeniami ?

Wybór konsumenta na przyk³ad jest kszta³towany przez reklamê i dostêpnoœÌ produktów takich a nie innych. Opakowania, wzmacniacze smaków, dodatki.... Iluzja wolnego wyboru w której wybieraj¹cy jest tak na prawdê sterowany , a co najœmieszniejsze - on to wie i dobrze mu z tym.... Makabra.

Pobudkê nale¿y rozpocz¹Ì od rozpoznania pierwszej iluzji - od JA.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #24 : Kwiecień 13, 2012, 19:23:40 »

Cytat: Fair Lady
Popieram metody alternatywne w leczeniu, ale PRZYMUSOWA DBALOSC O MOJE DOBRO nie ma z tym nic wspolnego.

Zgadzam siĂŞ z tÂą interpretacjÂą w 100%.

Wazna jest integracja wiedzy we wszystkich dziedzinach! Wdrazanie i pokazywanie na wlasnym przykladzie jaka ewentualnosc wybrac, to jest metoda.

To pozostawia ka¿demu inn¹ ewentualnoœÌ i niech tak pozostanie, tym bardziej, ¿e:

Zycie w zgodzie z wlasnym sumieniem, zadowolenie i swiadomosc! Moze przyczynic sie do zwalczenia wielu chorob, nie wszystkich.

to daje tak duÂże moÂżliwoÂści "manewru", Âże nawet samouleczenie w efekcie finalnym moÂże okazaĂŚ siĂŞ wmanewrowaniem, uwiĂŞzieniem.  MrugniĂŞcie JĂŞzyk
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2012, 19:24:14 wysłane przez Dariusz » Zapisane

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: