chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« : Listopad 28, 2008, 21:34:12 » |
|
Bombaj-czy¿by pocz±tek wojny,zapowiadanej na koniec listopada przez jasnowidza Jackowskiego? Miejmy nadzieje ¿e nie !! Zginê³o tylu niewinnych ludzi......Kto za tym stoi
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 28, 2008, 21:35:50 wys³ane przez chanell »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
tom1ek
Gadu³a
Punkty Forum (pf): 47
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 946
yeah! ;)
|
|
« Odpowiedz #1 : Listopad 28, 2008, 21:45:15 » |
|
jak dla mnie Jackowski się jednak POMYLIŁ i tej wersji się trzymam, niektórzy próbują widać "wypełnić" jego przepowiednię - ale poczekajmy spokojnie, do końca roku 2008 pewnie wojny światowej nie będzie, chociaż... mamy wolną wolę, więc nic nie wiadomo...
Ja się modlę, żeby był pokój.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 28, 2008, 21:46:06 wys³ane przez tom1ek »
|
|
Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #2 : Listopad 28, 2008, 21:47:11 » |
|
Proszê o realn± ocenê sytuacji i nie naci±ganie na si³ê faktów do przepowiedni. Powiedzia³ "pocz±tek wojny" a to zupe³nie co¶ innego ni¿ "zamach terorystyczny", prawda? Nie b±d¼cie w gor±cej wodzie k±pani.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #3 : Listopad 28, 2008, 21:54:04 » |
|
Arteq,skojarzy³am ten atak w Bombaju z 11 wrze¶nia 2001 w Nowym Yorku.To te¿ by³ tylko atak terrorystyczny,a potem by³a wojna. Mam tylko nadziejê ze teraz bedzie inaczej.Niestety ludzi w obliczu takich tragedii nachodz± czarne my¶li ( mo¿e tylko mnie ?)
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Dariusz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #4 : Listopad 28, 2008, 22:32:40 » |
|
Nie umiejszam zdolno¶ci Jackowskiego, jednak zgubi³a go pró¿no¶æ. Ta oto przywara nie ujmuje mu zdolnosci, jednak niszczy w nim cel tego daru. Potrzeba poklasku, aplauzu, aprobaty ze strony ogó³u pospólstwa, nie tylko marginesu potwierdzaj±cego jego umiejêtno¶ci, jest wieksza ni¼li racja w jakiej otrzyma³ ów dar. Pró¿no¶æ jest najczêstsza przyczyn± zguby utalentowanych.
|
|
|
|
|
|
|
Nebulitos
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #5 : Listopad 28, 2008, 22:42:14 » |
|
Proszê Was aby¶cie nie mówili ci±gle jak Ci w TV, ¿e zginêli niewinni ludzie. Za ka¿dym razem jak jest zamach. Nikt nie jest nie winny, wszyscy czego¶ jeste¶my winni. Obojêtno¶ci± przyczyniamy siê do takiego stanu rzeczy i dlatego jeste¶my winni. Co innego, ¿e nikt nie ma prawa wymierzaæ sprawiedliwo¶ci tak samo jak nikt nie zas³uguje na ¶mieræ.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #6 : Listopad 28, 2008, 22:46:11 » |
|
Proszê Was aby¶cie nie mówili ci±gle jak Ci w TV, ¿e zginêli niewinni ludzie. Za ka¿dym razem jak jest zamach. Nikt nie jest nie winny, wszyscy czego¶ jeste¶my winni. Obojêtno¶ci± przyczyniamy siê do takiego stanu rzeczy i dlatego jeste¶my winni. Co innego, ¿e nikt nie ma prawa wymierzaæ sprawiedliwo¶ci tak samo jak nikt nie zas³uguje na ¶mieræ.
Bardzo dobrze napisane,zgadzam siê z toba No bo kto z nas jest bez winy .....?
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #7 : Listopad 28, 2008, 23:15:08 » |
|
Terroryzm nie jest tylko czystym terroryzmem. To narzêdzie wytworzone i u¿ywane przez tych, którzy d±¿± do zmiany ¶wiata wg w³asnych zamys³ów. Ich zamys³y s± nie tylko ich w³asne. Siêgaj± poza nasz± planetê. Jakie si³y tym steruj±? Wiemy ju¿ wiele, dlatego odbiera to mocy do realizacji ich zamierzeñ. Przeciwwag± dla z³a jest dobro.
A „dar” Jackowskiego? Czy nie nale¿a³oby zastanowiæ siê, dlaczego takie a nie inne wizje przechodz± przez jego umys³? W³a¶nie takie? I kto podsuwa te wizje? Czy nie jest to czasem przygotowywaniem gruntu dla realizacji okre¶lonej rzeczywisto¶ci? Czy wchodz±c za „prorokiem” w okre¶lon± wizjê, nie stajemy siê jej wspó³twórcami? Czy nie wzmacniamy jej? Dlaczego nie idzie w eter zdecydowane NIE! dla takiej wersji wydarzeñ? Brak niezgody rodzi przyzwolenie. Nie utrzymujmy w umy¶le tego, czego nie chcemy. Twórzmy lepsze wizje. Nie bêdziemy wtedy „winni”.
|
|
|
|
|
|
|
Jason
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #8 : Listopad 28, 2008, 23:18:43 » |
|
Proszê o realn± ocenê sytuacji i nie naci±ganie na si³ê faktów do przepowiedni. Powiedzia³ "pocz±tek wojny" a to zupe³nie co¶ innego ni¿ "zamach terorystyczny", prawda? Nie b±d¼cie w gor±cej wodzie k±pani.
a czy taki zamach nie moze stac sie 'poczatkiem wojny'? czy zamach 11.09 nie byl poczatkiem wojny? By³. Sami sobie odpowiedzcie wiec czy Jackowski mial racje. Wojna wybuchnac moze i w lutym czy marcu, tak na dobre. A i tak tym 'poczatkiem' moze byc zamach w Bombaju z listopada. Nie widze sprzecznosci. Ale jasnosc.
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #9 : Listopad 28, 2008, 23:26:45 » |
|
Witam Wróci³em jak mnie ktokolwiek pamiêta A co do tematu czyta³em o tym ale mo¿e nie bêdzie tej wojny, wiesz to by³ "zamach terrorystyczny" tzn. przez organizacje powi±zan± z al-kaid± wiêc w±tpiê aby Indie zaatakowa³y Pakistan lub na odwrót. Ten zamach to b³ahostka a gdyby dosz³o do wojny to oba kraje by siê zamieni³y w takie du¿e Czarnobyle. Co do przepowiedni Jackowskiego powiem tylko jedno zdanie. "Znaæ przysz³o¶æ a kreowaæ j± to dwie ró¿ne rzeczy." Pozdrawiam Mora
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 28, 2008, 23:27:13 wys³ane przez Mora »
|
|
|
|
|
Jason
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #10 : Listopad 28, 2008, 23:34:47 » |
|
wiesz to by³ "zamach terrorystyczny" tzn. przez organizacje powi±zan± z al-kaid±
tjaaaa, a 11.09 to tez al-kaida...
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #11 : Listopad 29, 2008, 00:14:11 » |
|
Komu zale¿y na wywo³aniu wielkich emocji podszytych strachem? Kto wyda³ ogromne pieni±dze na wyszkolenie i wypranie psychiki terrorystom? Komu zale¿y na rozpêtaniu wojny, na wielk± skalê, w tej czê¶ci ¶wiata? Kto zarabia na destabilizacji ¶wiatowej gospodarki i finansów? Komu zale¿y na kontrolowaniu spo³eczeñstwa z powodu zagro¿enia terroryzmem?
Takich pytañ jest jeszcze bardzo du¿o, mo¿e odpowiedzi przyjd± w odpowiednim czasie...
Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #12 : Listopad 29, 2008, 10:48:29 » |
|
Witaj Mora Mi³o ciê znowu czytaæ tylko proszê nie narozrabiaj znowu Pozdrawiam chanell
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Micha³
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #13 : Listopad 29, 2008, 11:49:50 » |
|
idiotyczne stwierdzenie.. gdy zginie trzy letnie dziecko, to winne jest temu, ¿e siê urodzi³o? czy zapaskudzi³o pieluchê? Jak zginie 16 latek? to winny jest temu, ¿e podpala ojca fajki? czy mo¿e temu ¿e podgl±da s±siadkê? nawet kto¶ starszy- bardziej do¶wiadczony.. winny jest, ¿e zdradzi³ ¿onê? albo przepu¶ci³ w kasynie 1000 z³.. jakie tu winy widzisz przeciwko ludzko¶ci? wszyscy mówimy, ¿e bóg jest mi³o¶ci± - to my¶lisz, ¿e za takie winy kara? jeste¶ chyba jakim¶ anarchist±, co?
|
|
|
|
|
|
|
Cysio91
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #14 : Listopad 29, 2008, 12:13:20 » |
|
Heh czemu pewn± informacjê zignorowa³em....ehhh Kiedy¶ fartem czyta³em artyku³ zwi±zany w³a¶nie z tematyk± przepowiedni itd co¶ w tym stylu i by³o w³a¶nie co¶ o Indiach tylko nie pamiêtam czy to chodzi³o o zamach czy wojne Indii ale co¶ w tym stylu ¿e co¶ siê stanie Jednak totalnie to zignorowa³em i zlekcewa¿y³em ten temat mówi±c sobie ¿e Indie??? Przecie¿ ani do wojny siê nie wtr±caj± , ani nie popieraj± ¿adnej strony , nie mieszj± sie do niczego , spokojnie sobie ¿yj± I zlekcewa¿y³em bêd±c pewnym ¿e to ¶ciema Ale jak zobaczy³em to co siê sta³o to od razu przypomnia³o mi siê ¿e czyta³em ¿e ma byæ co¶ w Indiac i kurcze ¿a³uje ¿e wywali³em ten tekst z pamiêci
A co do zamachu ; ¶wiat idzie w z³ym kierunku ; tyle ludzi zginê³o ; straszne ; by³a mowa ¿e katastrofy mog± siê staæ ale nie musz± ¿e to zale¿y od nas ; patrz±c na te sytuacja jakie siê dziej± na ¶wiecie to marny nasz los
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
Gadu³a
Punkty Forum (pf): 47
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 946
yeah! ;)
|
|
« Odpowiedz #15 : Listopad 29, 2008, 19:39:33 » |
|
Terroryzm nie jest tylko czystym terroryzmem. To narzędzie wytworzone i używane przez tych, którzy dążą do zmiany świata wg własnych zamysłów. Ich zamysły są nie tylko ich własne. Sięgają poza naszą planetę. Jakie siły tym sterują? Wiemy już wiele, dlatego odbiera to mocy do realizacji ich zamierzeń. dokładnie, a jak dla mnie to za wieloma współczesnymi zamachami stoją ludzie z NWO
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2008, 19:39:51 wys³ane przez tom1ek »
|
|
Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 23
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1642
Email
|
|
« Odpowiedz #16 : Listopad 29, 2008, 19:43:29 » |
|
tom1ek je¶li uznamy, ¿e oni rzeczywi¶cie maj± tak± w³adzê, jak chocia¿by by³a ona przedstawiona w Illuminati, to znamy pomys³odawcê ka¿dego wydarzenia, o jakim s³yszymy w wiadomo¶ciach. Ja te¿ uwa¿am, ¿e to nie ¿adni terrory¶ci. A ty Nebulitos jednak jeste¶ niereformowalny... Ale ¿eby nie rozkrêciæ nowej awanturki, to siê ugryzê w jêzyk i nic wiêcej nie powiem.
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Cysio91
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #17 : Listopad 29, 2008, 20:39:42 » |
|
Indie s± 4 gospodark± ¶wiata wiêc siê licz± w gospodarce a przez te zamachy niech zgadnê to teraz podupad³a troche
|
|
|
|
|
|
|
Nebulitos
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #18 : Listopad 29, 2008, 22:15:22 » |
|
Dobra, niech Wam bêdzie @Janneth i @Micha³, wszyscy nie s± winni niczego. Nawet iluminaci te¿ nie bo przecie¿ d±¿± do tak szczytnego celu jak uzdrowienia tego upad³ego ¶wiata. Jak sami nie macie pigu³ki na uleczenie tego wszystkiego to przynajmniej nie przeszkadzajcie Iluminatom bo oni maj± cel i go spe³ni±, a Wy tylko bêdziecie stali jak te "ko³eczki" bezradnie i patrzyli jak miêdzy innymi krew dzieci bêdzie sp³ywa³a ulicami. Gratuluje to jest lepsze rozwi±zanie.
P.S. ja swoje napisa³em w innym po¶cie, poczekamy do maja i wtedy zobaczymy co Wasze dzia³ania dadz± i gdzie wówczas bêdziecie.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #19 : Listopad 29, 2008, 22:41:34 » |
|
Nebulitos, po co te emocje? Tu nikt nikogo do niczego nie przekonuje na si³ê. Przedstawi³e¶ swoj± wersjê. I w tym rzecz. Byæ mo¿e kogo¶ ona ruszy. I na tym polega ca³a sprawa.
|
|
|
|
|
|
|
Micha³
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #20 : Listopad 29, 2008, 22:48:50 » |
|
Dobra, niech Wam bêdzie @Janneth i @Micha³, wszyscy nie s± winni niczego. Nawet iluminaci te¿ nie bo przecie¿ d±¿± do tak szczytnego celu jak uzdrowienia tego upad³ego ¶wiata. Jak sami nie macie pigu³ki na uleczenie tego wszystkiego to przynajmniej nie przeszkadzajcie Iluminatom bo oni maj± cel i go spe³ni±, a Wy tylko bêdziecie stali jak te "ko³eczki" bezradnie i patrzyli jak miêdzy innymi krew dzieci bêdzie sp³ywa³a ulicami. Gratuluje to jest lepsze rozwi±zanie.
P.S. ja swoje napisa³em w innym po¶cie, poczekamy do maja i wtedy zobaczymy co Wasze dzia³ania dadz± i gdzie wówczas bêdziecie.
naprawdê w ka¿dym cz³owieku widzisz winnego? ale winnego czego? bo ja chyba nie do koñca ciê rozumiem.. a je¶li rozumiem to twoja ideologia jedzie mi jakim¶ hitlerem na kilometr.. nie dotar³em do twojego postu co ma niby byæ w maju, ale wiesz.. na mnie gro¼by nie dzia³aj±.. odpowiedz mi proszê, jak to jest z t± win± ludzi?
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 23
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1642
Email
|
|
« Odpowiedz #21 : Listopad 30, 2008, 16:36:14 » |
|
Micha¶, on gdzie¶ na forum mówi³, ¿e przewiduje, ¿e do maja 2009 rozpêta siê wojna S³owo "przewiduje" w jego wypadku jest do¶æ nieodpowiednie, poniewa¿ on nie przewiduje, on chce... Niestety. Nebulitos - ju¿ sama nie wiem, jak Ciê sklasyfikowaæ. Bronisz iluminatów? Mam nadziejê, ¿e podstaw± do takiej postawy s± ogromne pieni±dze, jakimi dysponujesz, bo w przeciwnym wypadku - jeste¶ tylko marionetk±, a swoim poparciem dla iluminatów nic kompletnie nie zyskasz. Tracisz tylko w oczach zwyk³ych i trze¼wo my¶l±cych ludzi. Zastanawiasz siê, gdzie ja i Micha³ bêdziemy jak dojdzie do upragnionej przez Ciebie wojny? Odno¶nie Micha³a, to mam nadziejê, ¿e bêdzie bezpieczny ze swoj± dziewczyn± i pod ¿adnym pozorem nie da siê wci±gn±æ do nie swojej walki. Ja z kolei zrobiê wszystko, aby nikt z bliskich mi osób nie walczy³, bo ¿adna wojna nie jest wygrana dla normalnych ludzi. Wojna przynosi zyski górze, my jeste¶my wykorzystywani do przynoszenia tych zysków dostaj±c w zamian mizern± ja³mu¿nê, której w ¿aden sposób nie da siê nawet porównaæ z faktycznymi profitami. Ty za¶, mam nadziejê, nie bêdziesz w przeciwieñstwie do nas chowaæ g³owy w piasek i godnie postawy, jak± teraz reprezentujesz, pójdziesz walczyæ dla tych, co steruj± Twoim ¿yciem. Wojna nigdy nie by³a rozwi±zaniem, wojna zosta³a stworzona jako narzêdzie zarabiania pieniêdzy. Musimy zrozumieæ, ¿e sztuczne podzia³y na pañstwa, narodowo¶ci, nacje, wyzniania istniej± tylko po to, ¿eby¶my w takich kryzysowych momentach my¶leli, ¿e walczymy w s³usznej sprawie (o ojczyznê, o wolno¶æ, sprawiedliwo¶æ, godno¶æ). BZDURA!!! Walczymy sami przeciwko sobie! Walczymy z tymi, którzy w ¿yciu maj± tak samo jak my, którzy z truden wi±¿± koniec z koñcem, których codzienn± rado¶æ zabija nieustanna pogoñ za pieni±dzem, bez którego nie da siê prze¿yæ nastêpnego dnia. Jedyna wojna, której s³uszno¶æ widzê, to nie walka z tymi, którzy zajmuj± to same miejsce, co my, a walka z tymi, którzy w tej chwili nami steruj± zajmuj±c miejsca powy¿ej.
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Dariusz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #22 : Listopad 30, 2008, 19:27:44 » |
|
M±drze, Janeth. Piszesz jak stary wiarus. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
j13
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #23 : Listopad 30, 2008, 21:09:36 » |
|
...a mo¿e to sposób przeciwdzia³ania kryzysowi gosp. - nic tak nie pobudza gospodarki jak wojna... ... je¶li tak -to szczyt wyrachowania(istnienia ludzkie na punkty indeksów gie³dowych ) ... ciekawe, kto móg³by to zrealizowaæ( nie mówi±c o pomy¶le)??!!
9.11 - to najlepszy przyk³ad (jak na razie)do czego s± zdolni
pzdr
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #24 : Listopad 30, 2008, 21:21:27 » |
|
A by³a Jugos³awia, a wiele innych zapalnych zak±tków na ziemi. To wszystko ¶wiadczy o ich mo¿liwo¶ciach.
|
|
|
|
|
|
|
|