Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 09:58:58

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Bombaj-poczÂątek wojny?  (Przeczytany 16550 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« : Listopad 28, 2008, 21:34:12 »

Bombaj-czyÂżby poczÂątek wojny,zapowiadanej na koniec listopada przez jasnowidza Jackowskiego? Miejmy nadzieje Âże nie !! ZginĂŞÂło tylu niewinnych ludzi......Kto za tym stoi CoÂś
« Ostatnia zmiana: Listopad 28, 2008, 21:35:50 wysłane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
tom1ek

GaduÂła

Punkty Forum (pf): 47

yeah! ;)

« Odpowiedz #1 : Listopad 28, 2008, 21:45:15 »

jak dla mnie Jackowski się jednak POMYLIŁ i tej wersji się trzymam, niektórzy próbują widać "wypełnić" jego przepowiednię - ale poczekajmy spokojnie, do końca roku 2008 pewnie wojny światowej nie będzie, chociaż... mamy wolną wolę, więc nic nie wiadomo...

Ja się modlę, żeby był pokój.
« Ostatnia zmiana: Listopad 28, 2008, 21:46:06 wysłane przez tom1ek » Zapisane

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych UÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #2 : Listopad 28, 2008, 21:47:11 »

Proszê o realn¹ ocenê sytuacji i nie naci¹ganie na si³ê faktów do przepowiedni. Powiedzia³ "pocz¹tek wojny" a to zupe³nie coœ innego ni¿ "zamach terorystyczny", prawda? Nie b¹dŸcie w gor¹cej wodzie k¹pani.
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #3 : Listopad 28, 2008, 21:54:04 »

Arteq,skojarzyÂłam ten atak w Bombaju z 11 wrzeÂśnia 2001 w Nowym Yorku.To teÂż byÂł tylko atak terrorystyczny,a potem byÂła wojna.
Mam tylko nadziejĂŞ ze teraz bedzie inaczej.Niestety ludzi w obliczu takich tragedii nachodzÂą czarne myÂśli ( moÂże tylko mnie ?)

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #4 : Listopad 28, 2008, 22:32:40 »

Nie umiejszam zdolnoœci Jackowskiego, jednak zgubi³a go pró¿noœÌ. Ta oto przywara nie ujmuje mu zdolnosci, jednak niszczy w nim cel tego daru. Potrzeba poklasku, aplauzu, aprobaty ze strony ogó³u pospólstwa, nie tylko marginesu potwierdzaj¹cego jego umiejêtnoœci, jest wieksza niŸli racja w jakiej otrzyma³ ów dar. Pró¿noœÌ jest najczêstsza przyczyn¹ zguby utalentowanych.
Nebulitos
Gość
« Odpowiedz #5 : Listopad 28, 2008, 22:42:14 »

ProszĂŞ Was abyÂście nie mĂłwili ciÂągle jak Ci w TV, Âże zginĂŞli niewinni ludzie. Za kaÂżdym razem jak jest zamach. Nikt nie jest nie winny, wszyscy czegoÂś jesteÂśmy winni. ObojĂŞtnoÂściÂą przyczyniamy siĂŞ do takiego stanu rzeczy i dlatego jesteÂśmy winni. Co innego, Âże nikt nie ma prawa wymierzaĂŚ sprawiedliwoÂści tak samo jak nikt nie zasÂługuje na ÂśmierĂŚ.
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #6 : Listopad 28, 2008, 22:46:11 »

ProszĂŞ Was abyÂście nie mĂłwili ciÂągle jak Ci w TV, Âże zginĂŞli niewinni ludzie. Za kaÂżdym razem jak jest zamach. Nikt nie jest nie winny, wszyscy czegoÂś jesteÂśmy winni. ObojĂŞtnoÂściÂą przyczyniamy siĂŞ do takiego stanu rzeczy i dlatego jesteÂśmy winni. Co innego, Âże nikt nie ma prawa wymierzaĂŚ sprawiedliwoÂści tak samo jak nikt nie zasÂługuje na ÂśmierĂŚ.
Bardzo dobrze napisane,zgadzam siĂŞ z toba UÂśmiech No bo kto z nas jest bez winy .....?

KsiĂŞga Koheleta 3,1
ptak
Gość
« Odpowiedz #7 : Listopad 28, 2008, 23:15:08 »

Terroryzm nie jest tylko czystym terroryzmem. To narzêdzie wytworzone i u¿ywane przez tych, którzy d¹¿¹ do zmiany œwiata wg w³asnych zamys³ów. Ich zamys³y s¹ nie tylko ich w³asne. Siêgaj¹ poza nasz¹ planetê. Jakie si³y tym steruj¹? Wiemy ju¿ wiele, dlatego odbiera to mocy do realizacji ich zamierzeù.
PrzeciwwagÂą dla zÂła jest dobro.

A „dar” Jackowskiego? Czy nie naleÂżaÂłoby zastanowiĂŚ siĂŞ, dlaczego takie a nie inne wizje przechodzÂą przez jego umysÂł? WÂłaÂśnie takie? I kto podsuwa te wizje?
Czy nie jest to czasem przygotowywaniem gruntu dla realizacji okreÂślonej rzeczywistoÂści?
Czy wchodzÂąc za „prorokiem” w okreÂślonÂą wizjĂŞ, nie stajemy siĂŞ jej wspó³twĂłrcami? Czy nie wzmacniamy jej?
Dlaczego nie idzie w eter zdecydowane NIE! dla takiej wersji wydarzeĂą?
Brak niezgody rodzi przyzwolenie.
Nie utrzymujmy w umyÂśle tego, czego nie chcemy. TwĂłrzmy lepsze wizje. Nie bĂŞdziemy wtedy „winni”.
Jason
Gość
« Odpowiedz #8 : Listopad 28, 2008, 23:18:43 »

Proszê o realn¹ ocenê sytuacji i nie naci¹ganie na si³ê faktów do przepowiedni. Powiedzia³ "pocz¹tek wojny" a to zupe³nie coœ innego ni¿ "zamach terorystyczny", prawda? Nie b¹dŸcie w gor¹cej wodzie k¹pani.
a czy taki zamach nie moze stac sie 'poczatkiem wojny'? czy zamach 11.09 nie byl poczatkiem wojny? ByÂł. Sami sobie odpowiedzcie wiec czy Jackowski mial racje. Wojna wybuchnac moze i w lutym czy marcu, tak na dobre. A i tak tym 'poczatkiem' moze byc zamach w Bombaju z listopada. Nie widze sprzecznosci. Ale jasnosc.
Mora
Gość
« Odpowiedz #9 : Listopad 28, 2008, 23:26:45 »

Witam  DuÂży uÂśmiech
WrĂłciÂłem jak mnie ktokolwiek pamiĂŞta Z politowaniem

A co do tematu czytaÂłem o tym ale moÂże nie bĂŞdzie tej wojny, wiesz to byÂł "zamach terrorystyczny" tzn. przez organizacje powiÂązanÂą z al-kaidÂą wiĂŞc wÂątpiĂŞ aby Indie zaatakowaÂły Pakistan lub na odwrĂłt. Ten zamach to bÂłahostka a gdyby doszÂło do wojny to oba kraje by siĂŞ zamieniÂły w takie duÂże Czarnobyle.

Co do przepowiedni Jackowskiego powiem tylko jedno zdanie.

"ZnaÌ przysz³oœÌ a kreowaÌ j¹ to dwie ró¿ne rzeczy."

Pozdrawiam
Mora  UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Listopad 28, 2008, 23:27:13 wysłane przez Mora » Zapisane
Jason
Gość
« Odpowiedz #10 : Listopad 28, 2008, 23:34:47 »

wiesz to byÂł "zamach terrorystyczny" tzn. przez organizacje powiÂązanÂą z al-kaidÂą

tjaaaa, a 11.09 to tez al-kaida...
Thotal
Gość
« Odpowiedz #11 : Listopad 29, 2008, 00:14:11 »

Komu zaleÂży na wywoÂłaniu wielkich emocji podszytych strachem?
Kto wydaÂł ogromne pieniÂądze na wyszkolenie i wypranie psychiki terrorystom?
Komu zaleÂży na rozpĂŞtaniu wojny, na wielkÂą skalĂŞ, w tej czĂŞÂści Âświata?
Kto zarabia na destabilizacji Âświatowej gospodarki i finansĂłw?
Komu zaleÂży na kontrolowaniu spoÂłeczeĂąstwa z powodu zagroÂżenia terroryzmem?

Takich pytaĂą jest jeszcze bardzo duÂżo, moÂże odpowiedzi przyjdÂą w odpowiednim czasie...

Pozdrawiam - Thotal
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #12 : Listopad 29, 2008, 10:48:29 »

Witaj Mora UÂśmiech MiÂło ciĂŞ znowu czytaĂŚ UÂśmiech tylko proszĂŞ nie narozrabiaj znowu UÂśmiech
Pozdrawiam chanell

KsiĂŞga Koheleta 3,1
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #13 : Listopad 29, 2008, 11:49:50 »

idiotyczne stwierdzenie..

gdy zginie trzy letnie dziecko, to winne jest temu, Âże siĂŞ urodziÂło? czy zapaskudziÂło pieluchĂŞ? Jak zginie 16 latek? to winny jest temu, Âże podpala ojca fajki? czy moÂże temu Âże podglÂąda sÂąsiadkĂŞ? nawet ktoÂś starszy- bardziej doÂświadczony.. winny jest, Âże zdradziÂł ÂżonĂŞ? albo przepuÂściÂł w kasynie 1000 zÂł.. jakie tu winy widzisz przeciwko ludzkoÂści?

wszyscy mĂłwimy, Âże bĂłg jest miÂłoÂściÂą - to myÂślisz, Âże za takie winy kara?

jesteÂś chyba jakimÂś anarchistÂą, co? 
Cysio91
Gość
« Odpowiedz #14 : Listopad 29, 2008, 12:13:20 »

Heh czemu pewnÂą informacjĂŞ zignorowaÂłem....ehhh
KiedyÂś fartem czytaÂłem artykuÂł zwiÂązany wÂłaÂśnie z tematykÂą przepowiedni itd coÂś w tym stylu i byÂło wÂłaÂśnie coÂś o Indiach tylko  nie pamiĂŞtam czy to chodziÂło o zamach czy wojne Indii ale coÂś w tym stylu Âże coÂś siĂŞ stanie
Jednak totalnie to zignorowaÂłem i zlekcewaÂżyÂłem ten temat mĂłwiÂąc sobie Âże Indie??? PrzecieÂż ani do wojny siĂŞ nie wtrÂącajÂą , ani nie popierajÂą Âżadnej strony , nie mieszjÂą sie do niczego , spokojnie sobie ÂżyjÂą
I zlekcewaÂżyÂłem bĂŞdÂąc pewnym Âże to Âściema
Ale jak zobaczyÂłem to co siĂŞ staÂło to od razu przypomniaÂło mi siĂŞ Âże czytaÂłem Âże ma byĂŚ coÂś w Indiac i kurcze ÂżaÂłuje Âże wywaliÂłem ten tekst z pamiĂŞci

A co do zamachu ; Âświat idzie w zÂłym kierunku ; tyle ludzi zginĂŞÂło ; straszne ; byÂła mowa Âże katastrofy mogÂą siĂŞ staĂŚ ale nie muszÂą Âże to zaleÂży od nas ; patrzÂąc na te sytuacja jakie siĂŞ dziejÂą na Âświecie to marny nasz los
tom1ek

GaduÂła

Punkty Forum (pf): 47

yeah! ;)

« Odpowiedz #15 : Listopad 29, 2008, 19:39:33 »

Cytat: ptak
Terroryzm nie jest tylko czystym terroryzmem. To narzędzie wytworzone i używane przez tych, którzy dążą do zmiany świata wg własnych zamysłów. Ich zamysły są nie tylko ich własne. Sięgają poza naszą planetę. Jakie siły tym sterują? Wiemy już wiele, dlatego odbiera to mocy do realizacji ich zamierzeń.

dokładnie, a jak dla mnie to za wieloma współczesnymi zamachami stoją ludzie z NWO
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2008, 19:39:51 wysłane przez tom1ek » Zapisane

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych UÂśmiech
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #16 : Listopad 29, 2008, 19:43:29 »

tom1ek jeÂśli uznamy, Âże oni rzeczywiÂście majÂą takÂą wÂładzĂŞ, jak chociaÂżby byÂła ona przedstawiona w Illuminati, to znamy pomysÂłodawcĂŞ kaÂżdego wydarzenia, o jakim sÂłyszymy w wiadomoÂściach. Ja teÂż uwaÂżam, Âże to nie Âżadni terroryÂści.
A ty Nebulitos jednak jesteÂś niereformowalny... Ale Âżeby nie rozkrĂŞciĂŚ nowej awanturki, to siĂŞ ugryzĂŞ w jĂŞzyk i nic wiĂŞcej nie powiem.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Cysio91
Gość
« Odpowiedz #17 : Listopad 29, 2008, 20:39:42 »

Indie sÂą 4 gospodarkÂą Âświata wiĂŞc siĂŞ liczÂą w gospodarce a przez te zamachy niech zgadnĂŞ to teraz podupadÂła troche
Nebulitos
Gość
« Odpowiedz #18 : Listopad 29, 2008, 22:15:22 »

Dobra, niech Wam bêdzie @Janneth i @Micha³, wszyscy nie s¹ winni niczego. Nawet iluminaci te¿ nie bo przecie¿ d¹¿¹ do tak szczytnego celu jak uzdrowienia tego upad³ego œwiata. Jak sami nie macie pigu³ki na uleczenie tego wszystkiego to przynajmniej nie przeszkadzajcie Iluminatom bo oni maj¹ cel i go spe³ni¹, a Wy tylko bêdziecie stali jak te "ko³eczki" bezradnie i patrzyli jak miêdzy innymi krew dzieci bêdzie sp³ywa³a ulicami. Gratuluje to jest lepsze rozwi¹zanie.

P.S. ja swoje napisaÂłem w innym poÂście, poczekamy do maja i wtedy zobaczymy co Wasze dziaÂłania dadzÂą i gdzie wĂłwczas bĂŞdziecie.
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #19 : Listopad 29, 2008, 22:41:34 »

Nebulitos,
po co te emocje?
Tu nikt nikogo do niczego nie przekonuje na si³ê. Przedstawi³eœ swoj¹ wersjê. I w tym rzecz. ByÌ mo¿e kogoœ ona ruszy.
I na tym polega caÂła sprawa.
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #20 : Listopad 29, 2008, 22:48:50 »

Dobra, niech Wam bêdzie @Janneth i @Micha³, wszyscy nie s¹ winni niczego. Nawet iluminaci te¿ nie bo przecie¿ d¹¿¹ do tak szczytnego celu jak uzdrowienia tego upad³ego œwiata. Jak sami nie macie pigu³ki na uleczenie tego wszystkiego to przynajmniej nie przeszkadzajcie Iluminatom bo oni maj¹ cel i go spe³ni¹, a Wy tylko bêdziecie stali jak te "ko³eczki" bezradnie i patrzyli jak miêdzy innymi krew dzieci bêdzie sp³ywa³a ulicami. Gratuluje to jest lepsze rozwi¹zanie.

P.S. ja swoje napisaÂłem w innym poÂście, poczekamy do maja i wtedy zobaczymy co Wasze dziaÂłania dadzÂą i gdzie wĂłwczas bĂŞdziecie.

naprawdĂŞ w kaÂżdym czÂłowieku widzisz winnego? ale winnego czego?

bo ja chyba nie do koĂąca ciĂŞ rozumiem.. a jeÂśli rozumiem to twoja ideologia jedzie mi jakimÂś hitlerem na kilometr..

nie dotarÂłem do twojego postu co ma niby byĂŚ w maju, ale wiesz.. na mnie groÂźby nie dziaÂłajÂą..

odpowiedz mi proszĂŞ, jak to jest z tÂą winÂą ludzi?
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #21 : Listopad 30, 2008, 16:36:14 »

MichaÂś, on gdzieÂś na forum mĂłwiÂł, Âże przewiduje, Âże do maja 2009 rozpĂŞta siĂŞ wojna UÂśmiech
S³owo "przewiduje" w jego wypadku jest doœÌ nieodpowiednie, poniewa¿ on nie przewiduje, on chce... Niestety.
Nebulitos - juÂż sama nie wiem, jak CiĂŞ sklasyfikowaĂŚ. Bronisz iluminatĂłw? Mam nadziejĂŞ, Âże podstawÂą do takiej postawy sÂą ogromne pieniÂądze, jakimi dysponujesz, bo w przeciwnym wypadku - jesteÂś tylko marionetkÂą, a swoim poparciem dla iluminatĂłw nic kompletnie nie zyskasz. Tracisz tylko w oczach zwykÂłych i trzeÂźwo myÂślÂących ludzi.
Zastanawiasz siê, gdzie ja i Micha³ bêdziemy jak dojdzie do upragnionej przez Ciebie wojny? Odnoœnie Micha³a, to mam nadziejê, ¿e bêdzie bezpieczny ze swoj¹ dziewczyn¹ i pod ¿adnym pozorem nie da siê wci¹gn¹Ì do nie swojej walki.
Ja z kolei zrobiĂŞ wszystko, aby nikt z bliskich mi osĂłb nie walczyÂł, bo Âżadna wojna nie jest wygrana dla normalnych ludzi. Wojna przynosi zyski gĂłrze, my jesteÂśmy wykorzystywani do przynoszenia tych zyskĂłw dostajÂąc w zamian mizernÂą jaÂłmuÂżnĂŞ, ktĂłrej w Âżaden sposĂłb nie da siĂŞ nawet porĂłwnaĂŚ z faktycznymi profitami.
Ty zaÂś, mam nadziejĂŞ, nie bĂŞdziesz w przeciwieĂąstwie do nas chowaĂŚ gÂłowy w piasek i godnie postawy, jakÂą teraz reprezentujesz, pĂłjdziesz walczyĂŚ dla tych, co sterujÂą Twoim Âżyciem.

Wojna nigdy nie byÂła rozwiÂązaniem, wojna zostaÂła stworzona jako narzĂŞdzie zarabiania pieniĂŞdzy.
Musimy zrozumieÌ, ¿e sztuczne podzia³y na paùstwa, narodowoœci, nacje, wyzniania istniej¹ tylko po to, ¿ebyœmy w takich kryzysowych momentach myœleli, ¿e walczymy w s³usznej sprawie (o ojczyznê, o wolnoœÌ, sprawiedliwoœÌ, godnoœÌ).
BZDURA!!! Walczymy sami przeciwko sobie! Walczymy z tymi, którzy w ¿yciu maj¹ tak samo jak my, którzy z truden wi¹¿¹ koniec z koùcem, których codzienn¹ radoœÌ zabija nieustanna pogoù za pieni¹dzem, bez którego nie da siê prze¿yÌ nastêpnego dnia. Jedyna wojna, której s³usznoœÌ widzê, to nie walka z tymi, którzy zajmuj¹ to same miejsce, co my, a walka z tymi, którzy w tej chwili nami steruj¹ zajmuj¹c miejsca powy¿ej.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #22 : Listopad 30, 2008, 19:27:44 »

MÂądrze, Janeth.
Piszesz jak stary wiarus. DuÂży uÂśmiech
Pozdrawiam.
j13
Gość
« Odpowiedz #23 : Listopad 30, 2008, 21:09:36 »

...a moÂże to sposĂłb przeciwdziaÂłania kryzysowi gosp. - nic tak nie pobudza gospodarki jak wojna...
... jeÂśli tak -to szczyt wyrachowania(istnienia ludzkie na punkty indeksĂłw gieÂłdowych )
... ciekawe, kto mĂłgÂłby to zrealizowaĂŚ( nie mĂłwiÂąc o pomyÂśle)??!!

9.11  - to najlepszy przykÂład (jak na razie)do czego sÂą zdolni

pzdr

Dariusz
Gość
« Odpowiedz #24 : Listopad 30, 2008, 21:21:27 »

A byÂła JugosÂławia, a wiele innych zapalnych zakÂątkĂłw na ziemi. To wszystko Âświadczy o ich moÂżliwoÂściach.
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: