Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 09:31:27

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 4 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: NIEPOKALANE POCZÊCIE MARII ... PRAWDA CZY FA£SZ???  (Przeczytany 49807 razy)
0 u¿ytkowników i 14 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
quetzalcoatl44
Go¶æ
« : Styczeñ 23, 2012, 21:00:02 »

W±tek utworzony przez >Kiarê<. Zmiana autora na skutek podzia³u tematu: Maria Magdalena >>.
Podzia³ dokonany przy stanie 33 postów.

buddyzm potrafilbym to dobrze wyjasnic ale w tej chwili nie moge znlezc dobrego przykladu...U¶miech
w kazdym razie byl to zwiazek duchowy i slowo stalo sie cialem U¶miech
ale to jest tez ciekawie opisane

V FORMY OBJAWIEÑ I DZIA£ANIE BOGA   

Rozdzia³ 20.

Maria Macierzyñska Mi³o¶æ Boga

Pokorne Ziemskie istnienie Marii

1. Maria jest kwiatem Mojego Niebiañskiego Ogrodu, której Istota zawsze znajdowa³a siê w Moim Duchu.

2. Czy widzicie te kwiaty tutaj jak w pokorze ukrywaj± swoje piêkno? Tak± sam± by³a i jest Maria: niewyczerpane ¬ród³o Piêkno¶ci i skarb Dobroci i Czu³o¶ci dla wszystkich istot i dla tego, który potrafi J± ujrzeæ w czysto¶ci i szacunku.

3. Maria przesz³a przez ¶wiat ukrywaj±c swoje Boskie pochodzenie;, Ona wiedzia³a, kim by³a i kim by³ Jej Syn, lecz zamiast siê t± £ask± szczyciæ, okre¶la³a siê jako s³u¿ebnica Najwy¿szego, jako Narzêdzie dla Pañskich decyzji. (8,42-43,46)

4. Maria wiedzia³a, ¿e porodzi najpotê¿niejszego i najwiêkszego Króla ze wszystkich królów ziemi. Lecz czy koronowa³a siê Ona z tego powodu pomiêdzy lud¼mi na Królow±? Czy Jej usta rozg³asza³y na Placach, ulicach w prostych chatach lub w pa³acach, ¿e zostanie Matk± Mesjasza, ¿e z Jej £ona wyjdzie "Jednorodzony" Syn Ojca?

5. Z pewno¶ci± nie Mój Narodzie: w Niej zosta³a spe³niona obietnica i by³a najwiêksza pokora, ³agodno¶æ i £aska. Jej serce ludzkiej Matki zosta³o uszczê¶liwione jeszcze zanim urodzi³a-wtedy i potem, podczas ca³ego ¿ycia Syna-by³a najbardziej kochaj±c± Matk±, która zna³a duchowe przeznaczenie Jezusa, Misjê, jak± mia³ do spe³nienia pomiêdzy lud¼mi i wiedzia³a, po co On przyszed³. Nigdy nie sprzeciwi³a siê temu przeznaczeniu, gdy¿ w tym samym dziele mia³a swój udzia³.

6. Je¿eli czasem wylewa³a ³zy, to by³ to p³acz ludzkiej Matki, by³a to natura cia³a, które czu³o we w³asnym ciele cierpienie Syna.

7. Czy by³a Ona uczennic± Mistrza, swojego Syna? Nie, Maria nie potrzebowa³a niczego uczyæ siê od Jezusa. Ona sama by³a w Ojcu i inkarnowa³a tylko, aby wype³niæ to piêkne zadanie. Czy ta doskona³a Matka ograniczy³a siê tylko, aby kochaæ najdro¿szego Syna? Oczywi¶cie, ¿e nie;, poprzez to ma³e ludzkie Serce objawia³o siê Macierzyñskie serce w pocieszaniu i wznios³ych s³owach, w poradach i dobrych czynach, w cudach, w ¦wietle i w Prawdzie.

9. Nigdy nie wystawia³a siê na pokaz, nigdy nie pojê³a ¼le S³owa Mistrza. Lecz zarówno jak by³a u stóp ¿³óbka s³u¿±cego jej jako ko³yska, tak by³a Ona u stóp krzy¿a, na którym umar³ i wyda³ ostatnie tchnienie, jako cz³owiek, Syn, Mistrz i Ojciec ca³ego Stworzenia.

10. Tak wype³ni³a Ona swoje przeznaczenie jako ludzka Matka, daj±c wznios³y przyk³ad wszystkim matkom i wszystkim ludziom. (360,28-31)

Maria i Jezus

1. Ludzie pytali siê czêsto, dlaczego Jezus po tym, jak zosta³ ukrzy¿owany pozwoli³ siê ujrzeæ nawet grzesznicy Magdalenie, odszukuj±c pó¼niej swoich Uczniów, natomiast nic nie wie siê o tym, ¿eby odwiedzi³ swoj± Matkê. Na to, powiadam wam, ¿e nie by³o to konieczne, abym ukaza³ siê Marii w taki sam sposób, w jaki uczyni³em to dla nich. Poniewa¿ zwi±zek pomiêdzy Chrystusem, a Mari± istnia³ ju¿ zawsze, jeszcze zanim zaistnia³ ¶wiat.

12. Poprzez Jezusa objawi³em Siê, aby ratowaæ grzeszników i pozwoli³em Siê ogl±daæ po ukrzy¿owaniu, aby o¿ywiæ wiarê u tych, którzy Mnie potrzebowali. Lecz zaprawdê powiadam wam, Maria-jako cz³owiek Moja kochaj±ca Matka-nie potrzebowa³a obmywaæ siê z ¿adnych plam i Ona nie mog³a mieæ ¿adnych braków we Wierze, poniewa¿ Ona wiedzia³a, kim by³ Chrystus, zanim ofiarowa³a Mu swoje Macierzyñskie £ono.

13. Nie istnia³a konieczno¶æ, abym ucz³owiecza³ Mojego Ducha, aby odwiedziæ Tê, która z tak± sam± czysto¶ci± i ³agodno¶ci±, z jak± przyjê³a Mnie w swoim £onie, odda³a Mnie Królestwu, z którego wyszed³em. Lecz któ¿ móg³ poznaæ sposób, w jaki do Niej mówi³em w Jej samotno¶ci i rodzaj czu³o¶ci, jak± Mój Duch J± otoczy³?

14. Tak odpowiadam tym, którzy postawili Mi to pytanie, gdy¿ czêsto my¶leli, ¿e pierwsze odwiedziny Jezusa powinny by³y dotyczyæ Jego Matki.

15. Jak¿e inna musia³a byæ forma, w jakiej objawi³em siê Marii, od tej, której u¿y³em, aby uczyniæ siê odczuwalnym Magdalenie i Moim Uczniom. (30,17-21)

Dziewictwo Marii

16. Na szczycie góry, na której znajduje siê Mistrz, jest równie¿ Maria, Uniwersalna Matka-Ta, która w Drugim Czasie sta³a siê Kobiet±, aby Cud Inkarnacji >>Boskiego S³owa<< sta³ siê rzeczywisto¶ci±.

17. Cz³owiek czêsto os±dza³ Mariê i bada³ sposób, w jaki Jezus przyszed³ na ¶wiat i te os±dy rozdar³y Szatê Czysto¶ci Macierzyñskiego Ducha, którego serce wyla³o krew na ¶wiat.

18. W obecnym czasie odsun±³em zas³onê nieznanego, aby zlikwidowaæ w±tpliwo¶ci niewierz±cych i aby daæ poznanie Duchowych Wskazówek.

19. Ludzie uczynili z Mojej Prawdy, która jest jak Droga, wiele dróg bocznych, na których najczê¶ciej b³±dz±. Podczas, gdy jedni szukaj± wstawiennictwa Niebieskiej Matki, a inni Jej nie doceniaj±, Jej p³aszcz Mi³o¶ci i Czu³o¶ci wiecznie wszystkich otula.

20. Od pocz±tku czasów objawia³em istnienie Duchowej Matki, o której mówili Prorocy, zanim przysz³a na ¶wiat. (228,1-5)

21. Maria przysz³a na ¶wiat, aby objawiæ cnoty, przyk³ad i swoj± pe³n± Bosko¶æ. Ona nie by³a pomiêdzy lud¼mi tak± kobieta jak wszystkie inne. By³a inaczej stworzon± kobiet±, a ¶wiat ujrza³ Jej ¿ycie, uczy³ siê Jej sposobu My¶lenia i odczuwania, wiedzia³ o uroku Jej Duszy i Cia³a.

22. Ona jest przyk³adem prostoty, pokory, bezinteresowno¶ci i mi³o¶ci. I chocia¿ Jej ¿ycie by³o znane w tamtym czasie i nastêpnym generacjom, istnieje wielu, którzy nie uznaj± Jej cnót i Jej Dziewictwa. Nie potrafi± oni sobie wyja¶niæ faktu, ze by³a Ona jednocze¶nie Dziewic± i Matk±. Przyczyn± tego jest, ¿e cz³owiek z natury jest niedowiarkiem i nie potrafi Boskich Dzie³ oceniaæ przy pomocy obudzonego ducha. Gdyby studiowa³ Pisma i zg³êbi³ inkarnacjê Marii i ¿ycie Jej Przodków, wiedzia³by w koñcu, kim Ona jest. (221,3)

23. Najczulsza Mi³o¶æ Boga do Jego stworzeñ nie ma postaci. Mimo to, przyjê³a Ona w Drugim Czasie Postaæ Kobiety w Marii, Matce Jezusa.

24. Zrozumcie, ¿e Maria zawsze istnia³a, gdy¿ Jej esencja, Jej Mi³o¶æ, Jej czu³o¶æ zawsze znajdowa³a siê w Bosko¶ci.

25. Jak¿e wiele pomy³ek i teorii, stworzyli ludzie wokó³ Marii! O Jej Macierzyñstwie, Jej Poczêciu i Jej czysto¶ci. Jak bardzo przy tym blu¼niono Jej!

26. W dniu, w którym naprawdê zrozumiej± Jej czysto¶æ, powiedz± do siebie: "by³oby dla nas lepiej, gdyby¶my siê nigdy nie urodzili."Ogniste ³zy bêd± pali³y ich dusze. Wówczas Maria otoczy ich swoj± £ask±, Boska Matka ochroni ich swoim p³aszczem i Ojciec przebaczy im i z nieskoñczon± Mi³o¶ci± powie: "|Czuwajcie i módlcie siê, gdy¿ Ja przebaczam wam, a w was przebaczam ¶wiatu i b³ogos³awiê mu."(171,69-72)

Wzór Marii dla kobiety

¯ycie waszego Mistrza jest przyk³adem dla wszystkich ludzi. Lecz poniewa¿ brakowa³o wskazówek dla kobiety jako Matki, zosta³a jej przys³ana Maria jako uciele¶nienie Boskiej czu³o¶ci, które pojawi³o siê pomiêdzy lud¼mi jako kobieta, aby równie¿ wam daæ swój Boski Przyk³ad Pokory. (101,58)

28. B³ogos³awione kobiety: równie¿ wy nale¿ycie do Mojej gromady Aposto³ów. Pomiêdzy duchem mê¿czyzny i waszym nie ma ¿adnej ró¿nicy, pomimo tego, ¿e jeste¶cie ciele¶nie inni i zadanie obu stron jest ró¿ne.

29. We¼cie Jezusa jako Mistrza waszego ducha i id¼cie za nim ¶cie¿k±, któr± wyznaczy³a Jego Mi³o¶æ. Uczyñcie sobie Jego S³owo w³asnym i obejmijcie Jego Krzy¿.

30. Do waszego ducha mówiê tym samym S³owem, z jakim mówiê do mê¿czyzn, gdy¿ duchowo jeste¶cie równi. Pomimo to-je¿eli wasze kobiece serce szuka przyk³adu do na¶ladowania; je¿eli potrzebujecie doskona³ych przyk³adów jako podpory do doskonalenia siê w waszym ¿yciu, tak przypomnijcie sobie o Marii i obserwujcie J± podczas ca³ego Jej ¿ycia na ziemi.

31. By³o Wol± Ojca, aby skromne ¿ycie Marii zosta³o zapisane przez Moich Uczniów, którzy J± znali podczas ca³ej Jej dzia³alno¶ci i toczyli z ni± rozmowy.

32. To ¯ycie-skromne dla tego, który Je zna-by³o na ¶wiecie promienne od Jej urodzenia do Jego Koñca. Wiele stron czu³ych Pouczeñ, zapisa³a Maria pokor± swojego Ducha, swoj± nieskoñczon± czu³o¶ci±, czysto¶ci± swojego serca, swoj± mi³o¶ci± do ludzko¶ci, co wyrazi³a bardziej milczeniem ni¿ s³owami, gdy¿ wiedzia³a, ¿e Tym, który mia³ mówiæ do ludzi by³ Chrystus.

33. Sam Duch Marii by³ macierzyñsk± Mi³o¶ci±, która wysz³a od Ojca, aby daæ ludzko¶ci przyk³ad Pokory, Pos³uszeñstwa i £agodno¶ci. Jej przej¶cie przez ¶wiat, pozostawi³o ¶lad ¦wiat³a. Jej ¯ycie by³o skromne, wznios³e i czyste. W Niej znalaz³y spe³nienie Przepowiednie, które zapowiada³y, ¿e Mesjasz zostanie urodzony z Dziewicy.

34. Tylko Ona mog³a w swoim £onie nosiæ Boskie Nasienie, tylko Ona by³a godna, po wype³nieniu swojego zadania wobec Jezusa, pozostaæ jako Duchowa Matka Ludzko¶ci.

35. Dlatego, kobiety, Maria jest waszym doskona³ym Wzorem. Lecz zwracajcie siê do Niej i bierzcie J± sobie za wzór w Jej milczeniu, w Jej dzie³ach pokory, w Jej nieskoñczonym samozaparciu z mi³o¶ci do potrzebuj±cych, w Jej cichym bólu, w Jej wspó³czuciu, które wszystko przebacza i w Jej Mi³o¶ci, która jest wstawiennictwem, pocieszeniem i s³odkim wsparciem.

36. Panny, ma³¿onki, matki, pozbawione rodziców dziewczêta lub wdowy, samotne kobiety, które macie przenikniête bólem serce-nazywajcie Mariê wasz± kochaj±c± i troskliw± Matk±, wo³ajcie J± w my¶lach, przyjmujcie w duchu i odczuwajcie J± w sercu. (225,46-54)

Maria jako Wstawiennicza, Pocieszycielka i Wspó³odkupicielka ludzi

37. Maria sz³a cicho przez ¶wiat, lecz nape³nia³a serca pokojem, wstawia³a siê za potrzebuj±cymi, modli³a siê za wszystkich i w koñcu wylewa³a ³zy przebaczenia i wspó³czucia nad nie¶wiadomo¶ci± i nikczemno¶ci± ludzi. Dlaczego nie mieliby¶cie zwracaæ siê do Marii, gdy chcecie doj¶æ do Pana, je¿eli przez Ni± otrzymali¶cie Jezusa? Czy¿ nie byli Matka i Syn zjednoczeni w godzinie ¶mierci Zbawiciela? Czy nie zmiesza³a siê w tym momencie Krew Syna ze £zami Matki? (8,47)

38. Z wysoko¶ciKrzy¿a przekaza³em ludzko¶ci w Testamencie Ksiêgê ¯ycia i Duchowej M±dro¶ci-Ksiêgê, która z up³ywem, stuleci, odcinków czasu i epok, mia³a byæ przez ludzi interpretowana i zrozumiana. Dlatego powiedzia³em do Marii, wstrz±¶niêtej bólem u stóp Krzy¿a: "Niewiasto, to jest Twój Syn", przy czym spojrzeniem wskaza³em Jana, który w tym momencie uciele¶nia³ ludzko¶æ, jednak ludzko¶æ zamienion± w dobrego Ucznia Chrystusa, uduchowion± ludzko¶æ.

39.Równie¿ do Jana zwróci³em siê tymi s³owami: "Synu, to jest Twoja Matka"-s³owami, które wam teraz wyja¶niê.

40. Maria uciele¶nia³a czysto¶æ, pos³uszeñstwo, Wiarê, czu³o¶æ i pokorê. Ka¿da z tych cnót jest jednym szczeblem z drabiny, po której zszed³em do ¶wiata, aby zostaæ cz³owiekiem w £onie tej ¦wiêtej i czystej Kobiety.

41. Owa czu³o¶æ, owa czysto¶æ i Mi³o¶æ, s± boskim £onem, w którym zostaje poczête nasienie ¿ycia.

42. Owa drabina, po której do was zszed³em, aby zostaæ cz³owiekiem i mieszkaæ u Moich dzieci jest t± sam±, któr± wam proponujê, aby¶cie po niej wspinali siê do Mnie poprzez to, ¿e zmienicie siê z ludzi w Duchy ¦wiat³a.

43. Maria jest Drabin±, Maria jest Macierzyñskim £onem. Zwracajcie siê do Niej, a spotkacie Mnie. (320,68-73)

44. Pozostawi³em wam Mariê u stóp Krzy¿a, na tym wzgórzu, które przyjê³o Moj± Krew i £zy Matki. Tam pozosta³a Ona w oczekiwaniu na swoje dzieci, gdy¿ to bêdzie Ona, która we¼mie krzy¿ z ich ramion i wska¿e im drogê do Nieba. (94,73)

45. Przes³aniem Marii by³o przes³anie pociechy, czu³ej troski, pokory i nadziei. Musia³a Ona przyj¶æ na ziemiê, aby uczyniæ znan± swoj± Macierzyñsk± Istotê i ofiarowaæ swoje dziewicze £ono, aby w nim>>S³owo<< sta³o siê cz³owiekiem.

46. Lecz Jej misja nie skoñczy³a siê na ziemi. Jej prawdziwa Ojczyzna by³a nie z tego ¶wiata, stamt±d mo¿e Ona rozci±gaæ p³aszcz wspó³czucia i opieki nad wszystkimi swoimi dzieæmi, stamt±d mo¿e pilnowaæ kroków zb³±dzonych i wylewaæ niebiañska pociechê na cierpi±cych..

47. Wiele stuleci przedtem zanim Maria mia³a przyj¶æ na ¶wiat staj±c siê w kobiecie
cz³owiekiem, aby wype³niæ Boskie Przeznaczenie zosta³a Ona zapowiedziana przez Proroka Boga. Dziêki niemu dowiedzieli¶cie siê, ¿e Panna pocznie i porodzi Syna, który bêdzie nazywany Emanuelem, co oznacza: "Bóg z wami"

48. W Marii, kobiecie bez skazy, w któr± zst±pi³ Duch Niebiañskiej Macierzyñskiej Mi³o¶ci, wype³ni³a siê Boska obietnica, zapowiedziana przez Proroków.

49. Od tamtego czasu ¶wiat zna J±, a ludzie i narody wymawiaj±c z mi³o¶ci± Jej Imiê w swoim bólu wzywaj± J± jako Matkê.

50. Matk± Bole¶ciw± nazywacie J±, poniewa¿ wiecie, ¿e ¶wiat wbi³ w Jej serce miecz bólu i z waszego ¶wiata wyobra¼ni nie znika to bolesne Oblicze i ten wyraz nieskoñczonego smutku.

51. Dzisiaj chcê wam powiedzieæ, ¿e powinni¶cie usun±æ ze swoich serc ten obraz niekoñcz±cego siê bólu i zamiast tego powinni¶cie my¶leæ o Marii jako o dobrej, radosnej i kochaj±cej Matce, która dzia³aj±c duchowo, pomaga przy tym wszystkim swoim dzieciom rozwijaæ siê na wyznaczonej przez Mistrza drodze.

52. Czy poznajecie teraz, ¿e misja Marii nie ograniczy³a siê do Macierzyñstwa na ziemi? Równie¿ Jej Manifestacja w Drugim Czasie nie by³a jedyn±, gdy¿ jest zastrze¿ona dla Niej nowa epoka, w której Ona bêdzie mówi³a do ludzi od Ducha do Ducha.

53. Mój Uczeñ Jan, Prorok i Wizjoner, zobaczy³ w ekstazie kobietê ubran± w s³oñce, Pannê promieniuj±ca ¦wiat³em.

54. Ta kobieta, ta Panna jest Mari±, która pocznie w swoim £onie nie nowego Zbawcê,

lecz ca³y ¶wiat ludzi, którzy bêd± siê w Niej od¿ywiaæ Mi³o¶ci±, Wiar± i Pokor±, aby pój¶æ Boskim ¦ladem Chrystusa, Mistrza wszelkiej Doskona³o¶ci.

55. Prorok widzia³, jak ta Kobieta cierpi, tak jakby rodzi³a;, lecz ten ból by³ oczyszczeniem ludzko¶ci, pokut± dusz. Gdy ból przejdzie, nast±pi w duszach ¦wiat³o, a Ducha waszej Uniwersalnej Matki nape³ni rado¶æ. (140,44-52)

Boska natura Marii

56. P³aszcz waszej Niebieskiej Matki od Wieczno¶ci daje cieñ ¶wiatu i mi³osiernie ochrania Moje dzieci, które s± równie¿ Jej. Maria, jako Duch nie zosta³a urodzona na ¶wiecie;, J±dro Jej Macierzyñskiej Istoty by³o od zawsze Moj± czê¶ci±.

57. Ona jest Ma³¿onk± Mojej Czysto¶ci, Mojej ¦wiêto¶ci. By³a Moj± Córk±, gdy zosta³a kobiet±, a Moj± Matk±, gdy poczê³a "Inkarnowane S³owo". (141,63-64)

58. Maria jest wed³ug swojej Istoty Boska, Jej Duch jest Jedno¶ci± z Ojcem i Synem. Dlaczego os±dzaæ j± po ludzku, je¿eli przecie¿ by³a Ona wybran± Córk±, która od pocz±tku czasów by³a zapowiadana ludzko¶ci jako Stworzenie Czysto¶ci, w którym bêdzie inkarnowa³o >>Boskie S³owo<<?

58. Dlaczego cz³owiek blu¼ni i w±tpi w Moj± Moc i bada Moje Dzie³a bez respektu? Powodem tego jest, ¿e nie zag³êbi³ siê w Moje Boskie Wskazówki, nie pomy¶la³ nad tym, co mówi± Pisma, ani nie podda³ siê Mojej Woli.

60. Dzisiaj w Trzecim Czasie w±tpi równie¿ w to, ¿e Maria objawia siê ludziom. Lecz Ja powiadam wam, ¿e Ona ma udzia³ we wszystkich Moich Dzie³ach, gdy¿ jest Ona uciele¶nieniem najczulszej Mi³o¶ci, jaka mieszka w Moim Boskim Duchu. (221,4-6)

61. Maria jest Duchem, który tak bardzo stopi³ siê z Bosko¶ci±, ¿e tworzy jeden z Jej Aspektów, tak jak przedstawiaj± to trzy Formy Objawienia. Ojciec, S³owo i ¦wiat³o Ducha ¦wiêtego. W tym pojêciu Maria jest tym Duchem Boga, który Objawia i uciele¶nia Bosk± Troskliwo¶æ. (352,76)

62. Jak¿e wielu ma nadziejê dostaæ siê do Najwy¿szego Nieba, aby poznaæ Mariê, któr± sobie wci±¿ wyobra¿a w ludzkiej postaci jako kobietê, któr± by³a na ¶wiecie jako Matka Chrystusa, który sta³ siê cz³owiekiem i któr± sobie wyobra¿a jako Królow± na tronie, piêkn± i w³adcz±.

63. Lecz Ja powiadam wam, ¿e nie powinni¶cie d³u¿ej w swoim umy¶le nadawaæ kszta³tu Bosko¶ci. Maria wasza Duchowa Matka istnieje, lecz ani nie ma Ona postaci kobiety, ani jakiegokolwiek innego kszta³tu. Ona jest ¦wiêt± i Kochaj±c± Czu³o¶ci±, której Mi³osierdzie rozprzestrzenia siê w Nieskoñczono¶æ. Ona rz±dzi w duszach, lecz Jej panowanie jest panowaniem Pokory, Mi³osierdzia i Czysto¶ci. Lecz tronu, tak jak to sobie ludzie wyobra¿aj±, nie posiada ¿adnego.

64. Jest piêkna, ale o takiej piêkno¶ci, jakiej nie mo¿ecie sobie uprzytomniæ nawet przy pomocy najpiêkniejszej twarzy. Jej Piêkno¶æ jest Niebiañska, a tego, aby poj±æ Niebiañskie, nie bêdziecie w stanie nigdy. (263,30)

Uniwersalne promieniowanie Marii

65. Maria, wasza Uniwersalna Matka, ¿yje we Mnie, obdarzaj±c swoje ukochane dzieci najczulszymi pieszczotami. Ona by³a w waszych sercach, aby pozostawiæ w nich swój Pokój i przygotowanie ¦wi±tyni. Maria czuwaj±c nad ¶wiatem, rozpo¶ciera nad nim swoje skrzyd³a jak skowronek, aby go chroniæ od jednego bieguna do drugiego. (145,10)

66. W Mojej Bosko¶ci, ¿yje wstawiennicza Mi³o¶æ; jest to Maria;, jak¿e wiele serc, które pozostawa³y zamkniête dla Wiary, dziêki Niej otworzy³y siê na skruchê i mi³o¶æ! Jej Macierzyñski Duch jest obecny w ca³ym Stworzeniu, jest odczuwany przez wszystkich, a jednak niektórzy widz±c zaprzeczaj± Jej. (110,62)

67. Ci, którzy zaprzeczaj± Boskiemu Macierzyñstwu Marii, zaprzeczaj± jednemu z najpiêkniejszych Objawieñ, jakie Bosko¶æ da³a cz³owiekowi.

68. Ci, którzy uznaj± Bosko¶æ Chrystusa, a zaprzeczaj± Marii, nie wiedz± o tym, ¿e rezygnuj± z najczulszej i najs³odszej cechy charakteru egzystuj±cej w Mojej Bosko¶ci.

69. Jak¿e wielu istnieje takich, którzy s±dz±, ¿e znaj± Pisma, nie wiedz±c jednak niczego, gdy¿ niczego nie zrozumieli. I jak¿e wielu takich, którzy, pomimo tego, ¿e uwa¿aj±, ¿e odkryli mowê Stworzenia, ¿yj± w b³êdzie.

70. Macierzyñski Duch Marii jest czynny we wszystkich Istotach, Jego odbicie mo¿ecie zobaczyæ wszêdzie. Jego Boska Macierzyñska Mi³o¶æ, jako B³ogos³awione Nasienie, spad³a na serca wszystkich stworzeñ, a ka¿de królestwo natury jest Jej ¿ywym ¶wiadectwem i ka¿de serce matki jest o³tarzem utworzonym przez tê wielk± Mi³o¶æ. Maria by³a Boskim Kwiatem, a Owocem by³ Jezus. (115,15-18)

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 24, 2012, 16:30:00 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Styczeñ 23, 2012, 21:24:34 »

Cytat: Kiara
Wyluzuj , nawet gdyby tak by³o , zaistnia³o by dzieworództwo, to  Maria urodzi³a by dziewczynkê , bowiem naukowo jest dowiedzione i¿ w taki sposób ( bez udzia³u mê¿czyzny) kobieta mo¿e urodziæ tylko córkê ,

Cytat: quetz
jasne..ciekawe gdzie dowody na to

A ogl±da³e¶ "Seksmisjê". Du¿y u¶miech Chichot

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Styczeñ 23, 2012, 21:46:39 »

nauka klamie U¶miech, pozatym przekazem Jezusa byla milosc a nie wojna dlatego zginal..gdyby byla to dziewczynka to nikt nie uznalby jej za mesjasza...jezeli byl to mezczyzna a nie chcial zabijac wrogow izraela wiec go ukrzyzowano.. dlatego teraz sie czeka na takiego mesjasza..U¶miech

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a4/Baphomet.png/200px-Baphomet.png
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Styczeñ 23, 2012, 23:22:57 »

No nie... quetzalcoatl44 wstawiasz jakie¶ fantazje na temat Marii Matki Jezusa i chcesz ¿eby to by³y dowody... na co?

Symboliczny rysunek Bafometa to niby czego ma byæ udowodnieniem?
Natomiast dowody naukowe zaprzeczaj±ce ludzkiemu dzieworództwu to k³amstwa naukowe.... potwierdzenia i¿ brak mêskiego Y  przy zap³odnieniu spowoduje ( tylko teoretycznie mo¿liwe ) narodziny dziewczynki bezp³odnej, to te¿ jaka¶ naukowa fanaberia dla Ciebie?
No to zostañ prze swoich "dowodach" a ja zostanê przy swoich.

Wiem , wiem... czasami ludziom siê co¶ nie mie¶ci w g³owach... niestety.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 23, 2012, 23:23:50 wys³ane przez Kiara » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Styczeñ 23, 2012, 23:57:38 »

Wyluzuj , nawet gdyby tak by³o , zaistnia³o by dzieworództwo, to  Maria urodzi³a by dziewczynkê , bowiem naukowo jest dowiedzione i¿ w taki sposób ( bez udzia³u mê¿czyzny) kobieta mo¿e urodziæ tylko córkê , która bêdzie bezp³odna czyli nie przeka¿e dalej niezbêdnej linii DNA matki!  Po co zatem taki incydent? Tak wiêc i to za³o¿enie odpada bo Maria urodzi³a syna o On mia³ dzieci!

Pomijaj±c ju¿ ca³± kwintesencjê twoich rozleg³ych (popartych "wewnêtrzn± wiedz±") wypowiedzi, to nawet w przypadku tych rzeczy, które mog³a¶ sobie wcze¶niej zweryfikowaæ, nie masz racji:

http://www.wiadomosci24.pl/artykul/dzieworodztwo_jest_mozliwe_czy_kobiety_beda_obywac_sie_bez_29261.html

cyt.
"Z jajeczek dziewiczych mog± powstawaæ samce, samice albo osobniki jednej i drugiej p³ci. Nieprawd± jest, ¿e przez partenogenezê reprodukuje siê jedynie ¿eñska linia gatunkowa."

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Styczeñ 24, 2012, 00:04:57 »

Daj spokój.. u rekinów lub u innych drobnych organizmów? Znam ten artyku³ w ¶rod ludzi nie by³o takiego przypadku.
Ale je¿eli jeste¶ zainteresowana tym tematem to zrób oddzielny w±tek proszê.

Tylko i¿ uczciwie by³o by dodaæ jeszcze ten maleñki fragment tego artyku³u;

".Ale w partenogenezê rekinów nie chc± wierzyæ niektórzy z biologów. Utrzymuj± oni, ¿e rekiny maj± niezwyk³± zdolno¶æ magazynowania sprawnego nasienia przez miesi±ce, a nawet lata. Rekin znajduj± siê znacznie wy¿ej na ewolucyjnej piramidzie od jaszczurki czy ptaków. Uznanie wyników badañ Irlandczyków i Amerykanów kaza³oby jednocze¶nie twierdziæ, ¿e tak skomplikowany i dobrze rozwiniêty organizm potrafi na zawo³anie „prze³±czyæ” system rozmna¿ania z seksualnego na aseksualny.
– Ssaki s± obecnie jedyn± g³ówn± grup± krêgowców, u których rozmna¿anie przez dziewiorództwo nie zosta³o potwierdzone – akcentuje biolog Paulo Prodohl z uniwersystetu Queen’s w Belfa¶cie.

http://www.wiadomosci24.pl/artykul/dzieworodztwo_jest_mozliwe_czy_kobiety_beda_obywac_sie_bez_29261.html

Przypadek nie do koñca zbadany nie ma 100% dowodów na twierdzenia naukowe.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 24, 2012, 00:16:53 wys³ane przez Kiara » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Styczeñ 24, 2012, 00:15:15 »

Daj spokój.. u rekinów lub u innych drobnych organizmów? Znam ten artyku³ w ¶rod ludzi nie by³o takiego przypadku.
Ale je¿eli jeste¶ zainteresowana tym tematem to zrób oddzielny w±tek proszê.

Kiara U¶miech U¶miech

U ssaków, i wcale nie "drobnych"; dziwne, ¿e, znaj±c ten artyku³, bezpardonowo (i w oparciu o w³asn± wewnêtrzn± wiedzê) go zbanalizowa³a¶.
Osobnego w±tku otwieraæ nie zamierzam. To ty rozpoczê³a¶ tutaj temat dzieworództwa (u ludzi bynajmniej), i tutaj ten temat bêdzie mia³ swoj± kontynuacjê.
To jak to, twoim zdaniem, by³o naprawdê z Maryj±?

edit:

"Ale w partenogenezê rekinów nie chc± wierzyæ niektórzy z biologów. Utrzymuj± oni, ¿e rekiny maj± niezwyk³± zdolno¶æ magazynowania sprawnego nasienia przez miesi±ce, a nawet lata. Rekin znajduj± siê znacznie wy¿ej na ewolucyjnej piramidzie od jaszczurki czy ptaków."

Dlatego te¿ (dla kontrastu i lepszego rozeznania) eksperyment powtórzono na myszach (tak¿e ssakach), i w tym przypadku równie¿ siê powiód³:

"Trzy lata temu naukowcy z tokijskiego Uniwersytetu Rolniczego wykorzystali zjawisko partenogenzy do stworzenia myszy bez udzia³u ojca. Mysz Kaguya mia³a dwoje rodziców, ale tej samej p³ci. Zespó³ Tomohiro Kono wydzieli³ z jajeczka zestaw chromosomów, które przeszczepi³ do jajeczka innej myszy. – Celem naszych badañ by³o odkrycie, dlaczego do rozmna¿ania ssaków koniecznie potrzebne s± jajeczko i nasienie – twierdzi³ Kono. W teorii ten proces móg³by zostaæ wykorzystany tak¿e do rozmna¿ania siê ludzi, ale doprowadzenia do sztucznego dzieworództwa u cz³owieka w laboratorium nie próbowano do tej pory."
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 24, 2012, 00:23:24 wys³ane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Styczeñ 24, 2012, 00:22:34 »

Temat bajkowe dzieworództwo Marii Matki Jezusa nie ma zwi±zku z Maria Magdalena , marginalnie mo¿e siê pojawiæ. je¿eli chcesz go kontynuowaæ , to rozpocznij nowy w±tek.

Artyku³ nie dotyczy³ ludzi ani zjawiska partogenezy w ¶ród ludzi , cytowanie wyciêtego fragmentu bez zwi±zku z ca³o¶ci± na tle dyskusji o ludzkim przypadku jest manipulacj± informacj± w ¶ród nie¶wiadomych ludzi.

My¶lê i¿ ju¿ wystarczy wyja¶nieñ.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 24, 2012, 11:25:59 wys³ane przez Kiara » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Styczeñ 24, 2012, 00:27:25 »

Temat bajkowe dzieworództwo Marii Matki Jezusa nie ma zwi±zku z Maria Magdalena , marginalnie mo¿e siê pojawiæ. je¿eli chcesz go kontynuowaæ , to rozpocznij nowy w±tek.

Artyku³ nie dotyczy³ ludzi ani zjawiska patogenezy w ¶ród ludzi , cytowanie wyciêtego fragmentu bez zwi±zku z ca³o¶ci± na tle dyskusji o ludzkim przypadku jest manipulacj± informacj± w ¶ród nie¶wiadomych ludzi.

My¶lê i¿ ju¿ wystarczy wyja¶nieñ.

Kiara U¶miech U¶miech

Za ka¿dym razem, gdy kto¶ wytknie ci b³±d b±d¼ nie da wiary w twoj± "wiedzê" (podpieraj±c siê wiedz± weryfikowaln± - na domiar z³ego), bêdziesz (czyszcz±c swoje pole manewrowe) odsy³a³a do tworzenia nowych w±tków?

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Styczeñ 24, 2012, 00:50:18 »

Laboratoryjne manipulacje genetyczne to jedno, a naturalne przypadki to drugie warto je odró¿niaæ. Chyba i¿ chcesz udowodniæ i¿ Maria Matka Jezusa bra³a udzia³ w naukowym eksperymencie zap³adniania?
Mo¿e kiedy¶ naukowcy doprowadz± przez manipulacje genetyczne tak± mo¿liwo¶æ u ludzi do zaistnienia, mo¿e , jest to tylko domniemanie.

Niestety ale Maria rodz±c przez "niepokalane poczêcie" musia³a wype³niæ wszystkie warunki "nieskalania" w³±cznie z posiadaniem mê¿a , który rytualnie dokona³ zap³odnienia ¿ony.
U ¯ydów w tamtych czasach szczególnie gdy dotyczy³o to nastêpców rodowych  procedura rytualna by³a bardzo rygorystycznie przestrzegana.
Szczególne wymogi mia³y ma³¿eñstwa rodowe , prokreacja i poczêcie dzieci w okre¶lonych rytua³ami warunkach  , zgodnymi z nimi ,zwanymi niepokalanymi , czyli czystymi skalanym , czyli nie czystymi. To ¿aden sekret Judaizm mówi o tym otwarcie , ma do tej pory ( niektóre jego od³amy) niesamowicie rygorystyczne zasady. Oczyszczanie po skalaniu to d³ugi proces rytualny.   

Dogmat w który wierzysz jest ca³kiem nowy" Dogmat o Niepokalanym Poczêciu Naj¶wiêtszej Maryi Panny zosta³ og³oszony konstytucj± apostolsk± Ineffabilis Deus 8 grudnia 1854 roku przez papie¿a Piusa IX."
Wcze¶niej nikomu nie przychodzi³y do g³owy takie bezpodstawne i niczym nie potwierdzone bzdety.

Ale domniemanie faktu  i¿ Maria bra³a udzia³ w eksperymencie naukowym potwierdziæ   po 2000 lat bêdzie trudno . Jeszcze raz domniemane dzieworództwo Marii Matki Jezusa to oddzielny temat absolutnie nie zwi±zany z Mari± Magdalen±. Chyba jako moderator forumowy nie masz problemu w odró¿nianiu a nie pos±dzam cie o specjalne robienie offtopa?
Nie istnieje ¿adna wiedza weryfikowalna naukowa na potwierdzenie  dzieworództwa Marii Matki Jezusa.

Kiara U¶miech U¶miech

ps. Biblijne ¼ród³a dogmatu

Choæ Pismo ¦wiête nigdzie nie mówi o niepokalanym poczêciu Maryi, Ko¶ció³ katolicki poprzez og³oszenie dogmatu stwierdzi³, ¿e zachowanie Maryi od grzechu jest logiczn± konsekwencj± biblijnego Objawienia. Za uzasadnienie biblijne tego dogmatu s³u¿± m.in. s³owa archanio³a Gabriela, które w t³umaczeniu Wulgaty (uznawanej w chwili og³oszenia dogmatu za bezb³êdn± i jedyn± wersjê Biblii dozwolon± w nauczaniu i dogmatyce katolickiej) oraz w przek³adach katolickich brzmi± nastêpuj±co: "B±d¼ pozdrowiona, ³aski pe³na, Pan z Tob±!" (£k 1,28), skierowane do Maryi podczas zwiastowania. Wed³ug teologów katolickich pokazuj± one, ¿e w duszy Dziewicy z Nazaretu nie by³o miejsca na grzech, skoro by³a wype³niona ³ask± Boga, natomiast teologowie pozosta³ych Ko¶cio³ów uwa¿aj± tak± interpretacjê tych wersetów za zbyt daleko id±c± i oparta na przek³adzie Wulgaty. Pozdrowienie anio³a Gabriela w przek³adach protestanckich brzmi nastêpuj±co:

"B±d¼ pozdrowiona, ³ask± udarowana" (Biblia Gdañska)
    "B±d¼ pozdrowiona, ³ask± obdarzona" (Biblia Warszawska)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Dogmat_o_Niepokalanym_Pocz%C4%99ciu_Naj%C5%9Bwi%C4%99tszej_Maryi_Panny

Nie istnieje nawet w Pi¶mie ¶wiêtym ¿adne potwierdzenie dla dzieworództwa Marii matki Jezusa , stworzona ta teoria zosta³a wy³±cznie na dowolnej interpretacji t³umaczenia tekstu Ewangelii ( które nie s± uznawane za ¼ród³a historyczne, a za bajkowe opowie¶ci)
zatem niech sobie wierzy ka¿dy w to co jest mu wygodne i jak tylko chce. Ale niech nie twierdzi i¿ jest to naukowy dowód albo udokumentowany prawdziwy przekaz zaistnia³ego zdarzenia.

Dogmat og³osi³ papie¿ Marcin I na Synodzie Laterañskim w Rzymie w 649 r. - Maria z Nazaretu zosta³a zap³odniona przez Ducha ¦wiêtego bez nasienia, nastêpnie urodzi³a zachowuj±c swe nienaruszone dziewictwo.

Oprócz og³oszenia tej informacji nie ma ¿adnego logicznego jej uzasadnienia nigdzie.

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 24, 2012, 02:06:36 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Styczeñ 24, 2012, 01:22:10 »

Biblijne ¼ród³a dogmatu

Choæ Pismo ¦wiête nigdzie nie mówi o niepokalanym poczêciu Maryi, Ko¶ció³ katolicki poprzez og³oszenie dogmatu stwierdzi³, ¿e zachowanie Maryi od grzechu jest logiczn± konsekwencj± biblijnego Objawienia. Za uzasadnienie biblijne tego dogmatu s³u¿± m.in. s³owa archanio³a Gabriela, które w t³umaczeniu Wulgaty (uznawanej w chwili og³oszenia dogmatu za bezb³êdn± i jedyn± wersjê Biblii dozwolon± w nauczaniu i dogmatyce katolickiej) oraz w przek³adach katolickich brzmi± nastêpuj±co: "B±d¼ pozdrowiona, ³aski pe³na, Pan z Tob±!" (£k 1,28), skierowane do Maryi podczas zwiastowania. Wed³ug teologów katolickich pokazuj± one, ¿e w duszy Dziewicy z Nazaretu nie by³o miejsca na grzech, skoro by³a wype³niona ³ask± Boga, natomiast teologowie pozosta³ych Ko¶cio³ów uwa¿aj± tak± interpretacjê tych wersetów za zbyt daleko id±c± i oparta na przek³adzie Wulgaty. Pozdrowienie anio³a Gabriela w przek³adach protestanckich brzmi nastêpuj±co:

"B±d¼ pozdrowiona, ³ask± udarowana" (Biblia Gdañska)
    "B±d¼ pozdrowiona, ³ask± obdarzona" (Biblia Warszawska)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Dogmat_o_Niepokalanym_Pocz%C4%99ciu_Naj%C5%9Bwi%C4%99tszej_Maryi_Panny

Nie istnieje nawet w Pi¶mie ¶wiêtym ¿adne potwierdzenie dla dzieworództwa Marii matki Jezusa , stworzona ta teoria zosta³a wy³±cznie na dowolnej interpretacji t³umaczenia tekstu Ewangelii ( które nie s± uznawane za ¼ród³a historyczne, a za bajkowe opowie¶ci)
zatem niech sobie wierzy ka¿dy w to co jest mu wygodne i jak tylko chce. Ale niech nie twierdzi i¿ jest to naukowy dowód albo udokumentowany prawdziwy przekaz zaistnia³ego zdarzenia.

Dogmat og³osi³ papie¿ Marcin I na Synodzie Laterañskim w Rzymie w 649 r. - Maria z Nazaretu zosta³a zap³odniona przez Ducha ¦wiêtego bez nasienia, nastêpnie urodzi³a zachowuj±c swe nienaruszone dziewictwo.

Oprócz og³oszenia tej informacji nie ma ¿adnego logicznego jej uzasadnienia nigdzie.

kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 24, 2012, 02:07:38 wys³ane przez Kiara » Zapisane
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Styczeñ 24, 2012, 01:52:42 »

Jezus z Nazaretu znaczylo - Jezus z miejsca przechowywania arki...chodzilo o qumran

Bonawentura zaprowadzi³ w zakonie franciszkañskim ¶wiêto Niepokalanego Poczêcia, które w 1330 r. nieoficjalnie przyjê³a tak¿e Kuria Rzymska.

''Rzeczywisto¶æ postrzega³ jako zale¿n±, choæ odrêbn± od Boga. Za jej pod³o¿e uwa¿a³ ¶wiat³o, pod którego wp³ywem materia kszta³towaæ siê mia³a w byty jednostkowe.''

pamietajmy ze w qumran byla arka przymierza gdzie przebywala Maryja i Jozef U¶miech a Maryja pochodzila z rodu Sadoka i Dawida..

ks rodzaju

''Wprowadzam nieprzyja¼ñ miêdzy ciebie a niewiastê, miêdzy potomstwo twoje a potomstwo jej: ono zmia¿d¿y ci g³owê, a ty zmia¿d¿ysz mu piêtê''

list sw pawla
 "Gdy jednak nadesz³a pe³nia czasu, zes³a³ Bóg Syna swego, zrodzonego z niewiasty"
izajasz
"Dziewica, córa Syjonu"

http://pl.wikipedia.org/wiki/Maria_z_Nazaretu

Zgodnie z Ewangeli± Mateusza, kiedy m±¿ Marii u¶wiadomi³ sobie, ¿e spodziewa siê ona dziecka, zamierza³ j± oddaliæ, ale za namow± anio³a nie uczyni³ tego (Mt 1,19-25)

Maryja spodziewala sie dziecka wtedy gdy nie bylo zblizenia miedzy nia a Jozefem

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 24, 2012, 03:22:47 wys³ane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Styczeñ 24, 2012, 03:05:18 »

To co poda³e¶ za przyk³ady nadzwyczajno¶ci z ¿ycia Marii s± normami tamtych czasów dotycz±cymi mê¿czyzn i kobiet nale¿±cych do Esseñczyków.
Te "anio³y" i "szatany" oraz inne nadzwyczajne  okre¶lenia to funkcje zakonne   pe³nione przez ludzi nosz±cych takie przydomki. To nic nadzwyczajnego wystarczy siêgn±æ po odpowiedni± literaturê by nieco "otrze¼wieæ" z bajkowej psychozy katolickiej.

Budowanie "prawd" na symbolice tamtych czasów doprowadzi³o ludzi do stwarzania bajkowych dogmatów w których wiarê od wieków wymusza siê zastraszaniem zmuszonych wyznawców.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 24, 2012, 03:08:00 wys³ane przez Kiara » Zapisane
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Styczeñ 24, 2012, 03:08:09 »

izajasz
-Izajasz 7.14 Dlatego Pan sam da wam znak: Oto Panna pocznie i porodzi Syna, i nazwie Go imieniem Emmanuel (BÓG Z NAMI)

mateusz
 I nie wspó³¿y³ z ni±, a¿ urodzi³a syna. I nada³ mu imiê Jezus.

niezwykle dokladne proroctwo daniela o dacie przyjscia mesjasza

jezeli arka przymierza posiadala nadprzyrodzona moc to co w tym wszystkim dziwnego?
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Styczeñ 24, 2012, 03:12:47 »

mateusz
 I nie wspó³¿y³ z ni±, a¿ urodzi³a syna. I nada³ mu imiê Jezus.

daj na luz w Judaizmie wspó³¿ycie z ciê¿arn± kobiet± by³o zabronione prawem , gdyby do tego dosz³o by³a by skalana i ona i on i dziecko!  Do porodu i czasu oczyszczenia po porodzie m±¿ nie móg³ wspó³¿yæ z zon±!

Ju¿ pisa³am i¿ kobieta do momentu urodzenia dziecka nie mia³a statusu mê¿atki w dawnych zwyczajach ¿ydowskich , dopiero urodzenie dziecka -syna spadkobiercy rodowego nadawa³o jej range ¿ony czyli Marii.
Zdecyduj  siê w koñcu za szukanie zrozumienia s³ów kodów w historii.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 24, 2012, 03:16:30 wys³ane przez Kiara » Zapisane
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Styczeñ 24, 2012, 03:22:18 »

tak to byly takze funkcje zakonne ale traktowane jak najbardziej rzeczywiscie i odnosily sie do prawdziwej rzeczywistosci tak jak ar-ka przymierza

tak jak to ze Jan Chrzciciel byl Eliaszem -ale tez w pewnym sensie Gabrielem

czy np henoch ktory stal sie metatronem..
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 24, 2012, 03:33:48 wys³ane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Styczeñ 24, 2012, 03:24:47 »

no chodzilo o to U¶miech

Zgodnie z Ewangeli± Mateusza, kiedy m±¿ Marii u¶wiadomi³ sobie, ¿e spodziewa siê ona dziecka, zamierza³ j± oddaliæ, ale za namow± anio³a nie uczyni³ tego (Mt 1,19-25)

poprostu nie wiadamo bylo dlaczego zaszla w ciaze..

„I gdy nad tym rozmy¶la³, oto ukaza³ mu siê we ¶nie anio³ Pañski i rzek³: Józefie, synu Dawidowy, nie lêkaj siê przyj±æ Marii, ¿ony swej, albowiem to, co siê w niej poczê³o, jest z Ducha ¦wiêtego. A urodzi syna i nadasz mu imiê Jezus; albowiem On zbawi lud swój od grzechów jego.”

Jeshuah czyli JHVH + SHIN

AR-KA U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 24, 2012, 04:08:01 wys³ane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Styczeñ 24, 2012, 09:52:05 »

Ej, to wg Prawa jak ¿ona mia³a dziecko z innym mo¿na by³o j± "oddaliæ", ale , kiedy w grê wchodzi³ Duch ¦wiêty  to Prawo przestawa³o obowi±zywaæ ?
 tak trochê na weso³o ... ale ¿yciowo.

Znamy to z czasów wspó³czesnych , bo, jak banki kradn± miliardy to nazywa siê "bailout" i siê je dodatkowo ratuje ( nie lêkajcie siê ) ,ale "kowalski" za to idzie pod m³otek.
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #18 : Styczeñ 24, 2012, 11:21:06 »

Chyba i¿ chcesz udowodniæ i¿ Maria Matka Jezusa bra³a udzia³ w naukowym eksperymencie zap³adniania?

Absolutnie nie! Du¿y u¶miech To¿ to herezje mi jakie¶ w usta wciskasz Du¿y u¶miech
To nie ja siê bujaniem param, a ty; i je¶li cokolwiek chcia³am (wysy³aj±c ci artyku³) udowodniæ, to ¿e mylisz siê, snuj±c swoje spekulacje i wyobra¿enia U¶miech

Mo¿e kiedy¶ naukowcy doprowadz± przez manipulacje genetyczne tak± mo¿liwo¶æ u ludzi do zaistnienia, mo¿e , jest to tylko domniemanie.

¯adne domniemanie, ni fikcja nawet. Taki eksperyment ju¿ siê odby³. Tak¿e z powodzeniem.
Nie mniej jednak to niemoralna ingerencja, przerastaj±ca problematyk± etyczn± nawet in-vitro.

Niestety ale Maria rodz±c przez "niepokalane poczêcie" musia³a wype³niæ wszystkie warunki "nieskalania" w³±cznie z posiadaniem mê¿a , który rytualnie dokona³ zap³odnienia ¿ony.

Szok ...a z tym to ja siê chêtnie do w³a¶ciwego tematu przeniosê!

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #19 : Styczeñ 24, 2012, 11:26:15 »

To Jezus nie zrodzi³ siê z Maryi za spraw± Ducha ¦wiêtego? Szok Jakie¶ ludzkie hokus-pokus by³o do tego potrzebne?

tak jak to ze Jan Chrzciciel byl Eliaszem -ale tez w pewnym sensie Gabrielem

Na jakiej podstawie s±dzisz, ¿e Jak Chrzciciel by³ Eliaszem?

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Styczeñ 24, 2012, 11:40:46 »

@janneth
To Jezus nie zrodzi³ siê z Maryi za spraw± Ducha ¦wiêtego? Szok Jakie¶ ludzkie hokus-pokus by³o do tego potrzebne?

Nie-ludzkie hokus-pokus Janneth by³o komu¶ bardziej na rêkê.
Ten D¦w to spryciarz jakich ma³o U¶miech Pozwala sobie na zap³adnianie cudzych ¿on wbrew ówczesnym Prawom (rzekomo boskim) reguluj±cym te kwestie pomiêdzy lud¼mi, ale Jemu to uchodzi.
"Co wolno wojewodzie, to nie tobie smrodzie"  - tak po naszemu Mrugniêcie
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Styczeñ 24, 2012, 11:50:28 »

chodzi o daty kiedy Maryja zaszla w ciaze i kiedy Jezus sie urodzil..w kazdym razie Jozef chcial ja oddalic bo w tym czasie nie powinna zajsc w ciaze..

Jezus nazywal Jana Chrzciciela Eliaszem

''A je¶li chcecie przyj±æ, to on jest Eliaszem, który ma przyj¶æ. Kto ma uszy, niechaj s³ucha!”
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Styczeñ 24, 2012, 11:59:24 »

''A z narodzeniem Jezusa Chrystusa by³o tak: Gdy matka jego, Maria, zosta³a po¶lubiona Józefowi, okaza³o siê, ¿e zanim siê zeszli, by³a brzemienna z Ducha ¦wiêtego''

Maryja byla juz w ciazy zanim wzieli slub U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 24, 2012, 11:59:42 wys³ane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Styczeñ 24, 2012, 12:29:52 »

Jezus urodzi siê z Marii za spraw± Ducha ¶wiêtego identycznie jak ka¿de Ludzkie dziecko rodzi siê z ka¿dej matki za spraw± Ducha ¶wiêtego . ¯aden wyj±tek ,Duch ¶wiêty czyli Ogieñ ¯ycia jest w ka¿dym kto posiada Duszê Boskom.

Natomiast nie ka¿de dziecko rodzi siê zgodnie z rytua³em zakonnym Qumran o którym decyduje "ojciec w Niebie" , "Anio³owie" i "Archanio³owie" - funkcje zakonne w zgromadzeniu.
Czysto¶æ rytua³u nazywa siê -niepokalaniem.
Z³amanie zasad rytua³u nazywa siê - skalaniem.
W Qumran do tej pory s± zidentyfikowane baseny k±pielowe s³u¿±ce do oczyszczania rytualnego po skalaniu ( nie zachowaniu okre¶lonych regu³ zakonnych)
To by³y d³ugie rytua³y oczyszczaj±ce , niektóre z nich do tej pory s± zachowane w Judaizmie. Zreszt± Romowie tak samo zachowuj± zwyczaje rodowe , które wyznaczaj± im skalanie , oczyszczanie i stan niepokalania. To nic nadzwyczajnego zasady ¿ycia tamtych czasów.

Eliasz w tamtych czasach to funkcja najstarszego mê¿czyzny w zgromadzeniu przekazuj±cego ustnie swoj± wiedzê. Z jego zdaniem zawsze liczy³a siê ca³a starszyzna zakonna. W tamtych czasach oczekiwanym spadkobierca rodowym by³ ch³opiec nie dziewczynka ,Matka Jezusa nie mogla staæ siê Mari± prawowit± ¿on± Józefa ( Józef to nie imiê w tamtych czasach a g³owa mêska rodu równoznaczna z królem , czyli oznaczenie funkcji rodowej) dopóki nie urodzi³a mu syna. Maria i Józef mieli pierwsz± córkê Joannê ale posiadanie  dziewczynki nie dawa³o matce statusu identycznego jak posiadanie syna i to syna , który "otwiera³ ³ono matki" czyli by³ pierworodny.

Poniewa¿ wiadomym by³o ( dziêki Eliaszowi i innym Magom, Mag najwy¿sza funkcja kap³añska w rodzie Sadoka) i¿ ich syn ma wype³niæ mêsk± rolê Mesjasza , zastosowano wszystkie wymogi rytualnej czysto¶ci niepokalania tego zwi±zku.
Wszystko co dotyczy³o ¿ycia osobistego i zakonnego Marii i Józefa by³o konsultowane z "Ojcem w Niebie" - najwy¿szym zwierzchnikiem zakonnym , Eliaszem i "Anio³ami oraz Archanio³ami" zakonnikami pe³ni±cymi odpowiednie funkcje.

Poszczególne imiona "archanio³ów " to przynale¿ne im prace zakonne, od przekazywania najwa¿niejszych poleceñ "Ojca w Niebie" by³ :Archanio³ Gabriel" dlatego z jego poleceniem spotkali siê Józef i Maria i to polecenie byli zobowi±zani bezwzglêdnie wykonaæ.

¯ydzi u¿ywali takiego nazewnictwa imiennego oraz funkcyjnego ; anio³ów archanio³ów , szatana , ojca w niebie.... itp. na d³ugo przed narodzeniem siê Jezusa. To nie by³o nic nowego w tamtych czasach.

Do czego doprowadzi³y bajki katolickie i wymuszenie wiary w nie dogmatem widaæ po tych stanowczych twierdzeniach i¿ w ¿yciu Jezusa i Jego rodziny dzia³y siê nadprzyrodzone rzeczy.
Wszystko w ¶wiecie fizycznym ma wyt³umaczenie , ale nie wszystko ludzie potrafi± w danym momencie wyt³umaczyæ , dlatego nazywaj± to cudami.
Jednak jest to moralno -etyczne krzywdzenie ludzi z pozbawianiem ich wiedzy prawdziwej dla wymy¶lonej ideologii. Temu mówiê NIE! NIE! NIE! i STOP. Pora na powrót prawdy , Ona nale¿y siê Ludziom.

Prawda jest dla my¶l±cych i mo¿na w du¿ej mierze j± uzyskaæ gdy kto¶ odwa¿y siê wyj¶æ ponad dogmat i jej szukaæ , analizowaæ fakty , wyci±gaæ wnioski.
Trzeba wej¶æ w historiê tamtych czasów , w zwyczaje ¿ycia ¯ydów tamtych czasów ( istnieje sporo przekazów historycznych) i przeczytaæ jak  ¿yli co by³o ich norm± ¿ycia , jakie znaczenie mia³y te symboliczne imiona ( czysto ¿ydowskie s± inne) , jakimi regu³ami i zasadami kierowali siê i co ich obowi±zywa³o. Trochê czasu i energii to zabiera , ale "klapki" z oczu spadaj±  szybko.
Okazuje siê i¿ najwiêkszym oszustwem z ostatnich 2000 lat jest fundament ideologiczny religii katolickiej. Wiem to niesamowicie trudna do zaakceptowania wiedza. I nie ka¿dy musi j± akceptowaæ , nawet poznawaæ nie musi.
Jednak je¿e dochodzi do publicznej dyskusji  w tym temacie to powinno siê zadaæ sobie trud poznania historycznego ¿eby siê nie o¶mieszaæ twierdzeniami jak powy¿sze i argumentami ich zapisu.
Bowiem prawie 2000 lat trwa krucjata katolicka ukrywania dowodów ( archiwa Watykanu) zaprzeczaj±cych ich ideologii  , mordowania ludzi , którzy swoimi s³owami i czynami zaprzeczali tej ideologii ( Katarzy i nie tylko oni) oraz wprowadzanie na miejsce tych prawd nakazowego uznawania bajkowych dogmatów.
Efekt? ¯enuj±cy bo ludzie wierz± w oszustwa i nie maj± nawet odwagi pomy¶leæ czy to prawda? Nie maja odwagi poszukiwaæ i samodzielnie analizowaæ , ka¿d± informacjê niezgodn± z zakodowanym im fa³szem usi³uj± bez analizy natychmiast zniszczyæ.

Powierzam Wam g³êbsze zastanowienie siê nad decyzjami ¿yciowymi by³ego Ojca Milika ( wiem i¿ ju¿ nie ¿yje) , który odczyta³ wszystkie informacje prawdziwe z odnalezionych zwojów w Qumran , bardzo d³ugo ukrywa³ te najcenniejsze dotycz±ce zwyczajów ¿ycia  i praw zakonnych ( nie s± one publikowane do tej pory) i w efekcie czego wyst±pi³ z zakonu i o¿eni³ siê.

http://pl.wikipedia.org/wiki/J%C3%B3zef_Milik

My¶l±cych ta informacja powinna bardzo poruszyæ , polecam te¿ ksi±¿kê opisuj±ca powody ukrywania zwojów zwanych "sekciarskimi" i wszystkich informacji na nich zapisanych , dotycz±cych wspólnoty Esseñskiej w Qumran oraz ¿ycia naszych bohaterów.
Ksi±¿ka; " Zwoje znad Morza Martwego"  Michael Baigent i Richard  Leigh

Ca³ym sercem proszê Stwórcê ¿eby te informacje , ta wiedza zosta³a przekazana  wszystkim Ludziom.
Powodzenia w odkrywaniu prawdy!

Kiara U¶miech U¶miech

ps. Dajcie spokój bez wcielenia Ducha ¦wiêtego inaczej Ducha- Duszy ¿adne cia³o materialne by nie ¿y³o , by³o by martwe. Cz³owiek ¿yje tylko wówczas gdy jest weñ wcielony Duch ¶wiêty.
Na ile jest czyj "¶wiêty" - czyli ¶wietlisty to ju¿ inna sprawa.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 24, 2012, 12:39:40 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Styczeñ 24, 2012, 13:16:26 »

Dajcie spokój zacznijcie szukaæ w historii co oznacza³o takie okre¶lenie kiedy¶ w czasach Marii i Józefa , a nie co znaczy obecnie, bo to b³±d w rozumowaniu. Prowadzi do fikcji i budowaniu na niej fa³szu.

Kobietê , której ³ona nie otworzy³y narodziny syna ( jej pierwsza córka nie odgrywa³a tej roli) nazywano zwyczajowo w tamtych czasach dziewic± nie pe³na ¿on± , bo nie narodzi³a spadkobiercy rodowego mê¿owi. Co ma zupe³nie inne znaczenie ni¿ dziewczyna która nie mia³a jeszcze kontaktów seksualnych. Ten fakt by³ wielokrotnie publikowany w dyskusjach. Jednak ka¿dy wierzy w to co chce .
Po stwierdzeniu 3 miesiêcznej ci±¿y decyzj± zwierzchnika zakonnego mê¿a  wówczas jeszcze nie Marii ( Archanio³a Gabriela) ka¿da ciê¿arna ¿ona musia³a byæ oddalona od mê¿a ( inaczej mieszkaæ oddzielnie) a¿ do momentu zakoñczenia po³ogu ( inny czas dla ch³opca inny dla dziewczynki) by ponownie staæ siê "nieskalan±" przed kolejn± ci±¿±.

Zupe³nie nie rozumiem ludzi w XXI wieku , którzy miast poszukiwaæ uzasadnieñ i potwierdzeñ zwyczajów ludzi z przed 2000 lat wymy¶laj± na ten temat bajki i wmuszaj± wiarê w nie innych.

Kiara U¶miech U¶miech
Strony: [1] 2 3 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: