Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 07:35:44

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 40 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: upadek religii 2009  (Przeczytany 382034 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
MoniaP
Go¶æ
« Odpowiedz #100 : Styczeñ 01, 2009, 16:50:41 »

Witam forumowiczów w Nowym Roku 2009.
Mam nadziejê, ¿e up³ynie on na radosnym oczekiwaniu przysz³ych wydarzeñ a nie na strachu przed nimi.Ten nowy rok dopiero siê zaczyna wiêc bêdziemy ¶wiadkami tego co nast±pi. Zgadzam siê z pogl±dem ,¿e nie jest wa¿na religia,przynale¿no¶æ do konkretnego wyznania lecz ponadczasowe warto¶ci z mi³o¶ci± na czele.Liczy siê cz³owiek.
Religia to dla mnie kajdany.Narzucane przez ksiê¿y i Watykan regu³y postêpowania.Ksiê¿a to hipokryci,którzy ok³amuj± ludzi od wielu pokoleñ.Zniekszta³cili naukê Jezusa i biblii,aby podporz±dkowaæ sobie wiernych i oczywi¶cie móc korzystaæ z ich dóbr materialnych.Siêgnijcie pamiêci± wstecz, zajrzyjcie do historii.
Dla mnie upadek religii oznacza wolno¶æ duchow±.wreszcie.

Septerra
Go¶æ
« Odpowiedz #101 : Styczeñ 01, 2009, 19:27:29 »

Witamy Monie Mrugniêcie
Nie wrzucaj wszystkich ksiê¿y do jednego worka, bo mo¿e nie wszyscy s± ¬LI.
Tak samo jak religia to nie tylko katolicyzm.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #102 : Styczeñ 02, 2009, 01:55:06 »

I dos³ownie o to chodzi - WOLNO¦C DUCHOWA! ka¿dy (kiedy¶) zda sobie sprawê, ¿e nie potrzebuje ju¿ zadnego Ko¶cio³a Katolickiego czy innej religii i siêgnie do nauk rdzennych i bêdzie stosowaæ metody prowadz±ce go do tego co nota bene nie osi±gnie przez oddanie siê Jezusowi (sic!) lub innemu "pomazañcowi" inaczej Chrystusowi* bo wielu ich by³o w historii...

Boga nie bêdzie siê ju¿ szukaæ gdzie¶ POZA sob± ale WEWN¡TRZ NAS SAMYCH - wtedy upadn± wszystkie religie...

potrzebne nam s± narzêdzia i metody a w KK to "my" jeste¶my narzêdziami s³u¿acymi do celów znanych tylko tym najwy¿ej - ksiê¿a te¿ s± narzêdzami w³a¶nie, nasta³ w koñcu czas aby z narzêdzia staæ siê kim¶ u¿ywaj±cym tego narzêdzia - mówi±c bardziej skomplikowanie - z obiektu kreacji staæ siê kreatorem...

tego ¿yczê wszystkim w 2009 roku!
Kap³an 718'

*poniewa¿ to nie jest prawdziwa postaæ a kompilacja wielu wtajemniczonych - Christos to w grece kto¶ inicjowany lub wtajemniczony, tytu³ a nie nazwisko, w Staro¿ytnym Egipcie by³ zwyczaj aby smarowaæ wtajemniczonych ma¶ci± z krokodyla (Kult Sobka) - st±d POMAZANIEC po grecku CHRISTOS - takie to proste!!!

Cysio91
Go¶æ
« Odpowiedz #103 : Styczeñ 02, 2009, 10:03:28 »

Witamy Monie Mrugniêcie
Nie wrzucaj wszystkich ksiê¿y do jednego worka, bo mo¿e nie wszyscy s± ¬LI.

Dok³adnie ; nie ,,,wrzucaj do tego samego worka '' Rydzyka i np kard. Dziwisza
Baltazar
Go¶æ
« Odpowiedz #104 : Styczeñ 02, 2009, 10:31:30 »

Znany jasnowidz Jackowski przepowiada, ¿e w 2009r.

Umrze bardzo wa¿ny ksi±dz, wielka osobisto¶æ. I widzê du¿o ludzi w ko¶cio³ach - to, co dzieje siê w ¶wiecie sprawi, ¿e ludzie siê bêd± modliæ.

http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081231/REGION/693970679

Wydaje mi siê, ¿e to bêdzie Benedykt XVI. Papie¿ ucieknie z Rzymu i bêdzie siê mówi³o, ¿e umar³.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 02, 2009, 10:35:56 wys³ane przez Baltazar » Zapisane
Cysio91
Go¶æ
« Odpowiedz #105 : Styczeñ 02, 2009, 10:33:32 »

ostro ; to ja może na hyde parku zamieszczę ten wywiad i przepowiednie
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 02, 2009, 10:36:01 wys³ane przez Cysio91 » Zapisane
Baltazar
Go¶æ
« Odpowiedz #106 : Styczeñ 02, 2009, 10:39:06 »

W 1908 roku urodzi³ siê na Wêgrzech jasnowidz, podpisuj±cy siê pseudonimem "Czeladnik". Niewiele o nim wiadomo. Mia³ na imiê Franciszek, jego ojciec zmar³ na trzy miesi±ce przed jego urodzeniem. Ju¿ jako ch³opiec mia³ ró¿ne wizje.

Wizje "Czeladnika

Losy ostatniego papie¿a

Jasnowidz z Wêgier przytacza bogat± w szczegó³y wizjê mówi±c± o tym, ¿e papie¿ w towarzystwie swojego sekretarza opu¶ci Rzym i zamieszka na wschodzie w ma³ym, niskim domu. W pobliskiej skromnej kaplicy bêdzie odprawia³ msze ¶wiête. Jasnowidz daje dok³adny opis tego domku. Mówi, ¿e bêdzie mia³ p³aski dach, pomalowany bêdzie bia³o-zielonymi farbami. Stanie w murowanym ogrodzeniu, szeregowo w¶ród innych domków. Okoliczni ludzie nie bêd± mieli pojêcia, kto w tym domu mieszka. "Czeladnik" dalej twierdzi, ¿e w owym domu zostanie zainstalowana maszyna, za pomoc± której ukrywaj±cy siê papie¿ bêdzie rozmawia³ z kardyna³ami na ca³ym ¶wiecie. Te wszystkie rozmowy zostan± zapisywane przez tê maszynê.

Zdaniem "Czeladnika" rz±dy Antychrysta potrwaj± tylko trzy lata i sze¶æ miesiêcy. Gdy papie¿ przebywaj±cy w ukryciu dowie siê o klêsce Antychrysta wezwie kardyna³ów, arcybiskupów oraz prze³o¿onych zakonów. Nastêpnego dnia odprawi uroczyst± mszê ¶wiêt± w pokutnym franciszkañskim habicie, boso i z odkryt± g³ow±. W tym czasie zwolennicy pokonanego Antychrysta dowiedz± siê, gdzie przebywa papie¿. Bêd± chcieli zbombardowaæ ten dom i u¶mierciæ wszystkich zgromadzonych w nim na mszy ¶wiêtej dostojników ko¶cielnych. W miejsce pobytu papie¿a skierowane zostan± bombowce. Gdy msza ¶wiêta bêdzie dobiegaæ koñca, pojawi± siê samoloty, a do kaplicy papieskiej przybiegnie wystraszony cz³owiek z wiadomo¶ci±, ¿e kaplica zostanie zbombardowana. Dalej "Czeladnik" przepowiada:

"Na tê wie¶æ nast±pi cisza, ¶piew ucichnie i na wszystkich twarzach zjawi siê lêk ¶miertelny..."

Ostatni papie¿ nie przestraszy siê jednak. Sam zaintonuje pie¶ñ i procesja wyruszy w pole. S³oñce bêdzie ¶wieci³o bardzo s³abo. Przyroda bêdzie obumiera³a. Wszyscy wierni ustawi± siê w procesji, papie¿ we¼mie Naj¶wiêtszy Sakrament i poprowadzi ich na ¶mieræ, ¶piewaj±c ostatni± pie¶ñ. Ten ¶piew bêdzie wyznaniem wiary i mêczeñstwa. Gdy rozlegnie siê nad nimi huk bombowców, do serca papie¿a wkradnie siê lêk ¶miertelny. Tu¿ przed ¶mierci± spojrzy na monstrancjê, która ku jego zdumieniu oka¿e siê pusta. W ostatniej chwili ¿ycia papie¿ przez okienko w monstrancji zobaczy jednak postaæ ¿ywego Chrystusa, który bêdzie szed³ ku niemu w czerwonej koronie na g³owie.

Bibliografia: Wielka Ksiêga Przepowiedni
teofil
Go¶æ
« Odpowiedz #107 : Styczeñ 02, 2009, 19:45:16 »

Czêsto s³ychac g³osy ¿e PCH to sekta i wcielone z³o. Zapewne od tych którzy uwa¿aja siebie za wyjatkowo tolerancyjnych, a szczególnie od tych którzy s± za wolno¶ci± - szeroko rozumian±.
Religia jako dogmat narzucony nam od urodzenia i w nim wychowywani, ogranicza nam pole widzenia. Bo ja jako cz³owiek jestem ¿ywo zainteresowany "pój¶ciam do nieba" wieæ jak tam trafiæ za pomoc± religi. Bo jakby nie bylo na ¶wiecie jest kilka dominuj±cych religii przez co jednozacznie mozna mówiæ ¿e wiêksza czê¶c ludzi ¿yje w wimaginowanym ¶wiecie niew³a¶ciwej religii (lecz podatki i daniny sa jak najbardziej prawdziwe) Co je¿eli religia do której wcielono mnie bez mojej wiedzy, woli i zgody jest t± niew³a¶ciw±? wtedy zgodnie z mysleniem religijnym trafiê z automatu do piekla co mi sie wcale nie podoba.
Od malego mówia nam ¿e na ostatniej wieczerzy Jezus ofiarowa³ swoje cia³o i krew bysmy je sporzywali (tak w wielkim skrócie) ale przecie¿ spo¿ywanie ludzkiego ciala i krwi jest praktykowane w okólty¼mie. Sa tak¿e udokumentowane przypadki, w tym jeden wyda¿y³ siê przy udziale JPII, ¿e hostia zamieni³a siê w krwawy kawa³ek ludzkiego miêsa.
Tak¿e prze¶ladowania ojca Pio jak i innych stygmatyków oraz osoby maj±ce objawienia przez ko¶ció³ naleza³o by uznaæ ¿e "tak jest po katolicku"
Owe zachowanie jest praktykowane od wieków, bo jak wyt³umaczyæ fakt ¿e kilkaset lat temu ksiê¿a biskupi mieli swoich ch³opów pañszczy¿nianych (niewolników) a za wszelkie niepos³uszeñstwo w p³aceniu na nich byli karani torturami, wiezieniem i innymi restrykcjami.
Czy mam to rozumieæ "¿e tak jest po Bo¿emu"?
A jak wyt³umaczyc ¿e ko¶cio³y ze ¶redniowiecza wygladaja jak fortyfikacje wojskowe, z wierzami wysokimi murami itp. Bo skoro sa tacy dobrzy dla ludzi to przed czym/kim mieli sie wtedy broniæ?
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 02, 2009, 20:00:04 wys³ane przez teofil » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #108 : Styczeñ 02, 2009, 19:57:20 »

teofil wspó³czujê Ci, ¿e takie masz pojêcie o okultyzmie! nawet satani¶ci (prawdziwi) wiedz±, ¿e nie wolno zabijaæ zwierz±t - nie mówi±c o ludziach ju¿ - a tym bardziej je¶æ tego... takie bajki to s± chyba modne teraz - ludzie nie wiedz± o czym¶ i gadaj± g³upoty, jestem okultyst± i wiem co mówiê, nie uznajemy absolutnie zabijania lub jedzenia cia³a - to jakie¶ chore  Szok

Kap³an 718'
teofil
Go¶æ
« Odpowiedz #109 : Styczeñ 02, 2009, 20:09:37 »

Przepraszam, zapomnia³em siê i z t±d mog³o wynikn±æ nieporozumienie.
Mówi±c okultyzm nie mia³em namy¶li tego co napisane jest w wikipedi pod tym okre¶leniem.
Bo z niego niektórzy moga uznaæ ¿e owa dziedzina jest piekna i jasna, co jest wypaczeniem prawdzwego znaczena tego s³owa.
Mówi±c o okó³ty¼mie mia³em namysli jego prawdziw± istotê tak± jaka by³a przed dwoma tysiacami lat i wcze¶niej. Wtedy kiedy byly tworzone te obrzedy. W pó¼niejszysz czsach ¶lady zatarto i okóltyzm stal siê czyms nawet po¿adanym
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 02, 2009, 20:10:36 wys³ane przez teofil » Zapisane
MoniaP
Go¶æ
« Odpowiedz #110 : Styczeñ 03, 2009, 10:38:40 »

Dla rozlu¼nienia.Oto "prawdziwi" katolicy.Lito¶ci!!!!
http://video.google.com/videoplay?docid=-2022981497114401972
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #111 : Styczeñ 03, 2009, 10:48:16 »

Dla rozlu¼nienia.Oto "prawdziwi" katolicy.Lito¶ci!!!!
U¶mia³em siê do ³ez
http://video.google.com/videoplay?docid=-5835749526554211113&hl=pl zobacz ca³y materia³
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 03, 2009, 11:01:15 wys³ane przez Blad » Zapisane
MoniaP
Go¶æ
« Odpowiedz #112 : Styczeñ 03, 2009, 12:16:54 »

Zobaczy³am.To straszne.Mo¿na tylko pozazdro¶ciæ im  jednego strategii i wytrwa³o¶ci w dzia³aniu.Gdyby tak PCH mia³ tak± rzeszê zwolenników i tak liczn± oddan± grupê sponsorów to faraon by³by ju¿ wykopany,a du¿a czê¶æ spo³eczeñstwa wiedzia³aby o orêdziu mi³o¶ci.A mo¿e tak zaanga¿owaæ TVN Z³y?
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #113 : Styczeñ 03, 2009, 12:39:00 »

Zobaczy³am.To straszne.Mo¿na tylko pozazdro¶ciæ im  jednego strategii i wytrwa³o¶ci w dzia³aniu.Gdyby tak PCH mia³ tak± rzeszê zwolenników i tak liczn± oddan± grupê sponsorów to faraon by³by ju¿ wykopany,a du¿a czê¶æ spo³eczeñstwa wiedzia³aby o orêdziu mi³o¶ci.A mo¿e tak zaanga¿owaæ TVN Z³y?

Albo te¿ ca³y Egipt by by³ rozkopanym placem, w poszukiwaniu "mumii, której nie by³o" ;P
Cysio91
Go¶æ
« Odpowiedz #114 : Styczeñ 03, 2009, 12:41:05 »

Dla rozluźnienia.Oto "prawdziwi" katolicy.Litości!!!!

A do czego manipulacja może doprowadzic

Ale zdaniem Oto "prawdziwi" katolicy.Litości!!!! nie wrzucaj mnie katolika to tego samego worka z tymi oszołamami (bo tutaj to w głowie coś nie tak przez Rydzyka)
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 03, 2009, 12:41:18 wys³ane przez Cysio91 » Zapisane
MoniaP
Go¶æ
« Odpowiedz #115 : Styczeñ 03, 2009, 14:44:01 »

Nie mia³am na my¶li normalnych ludzi.Sama te¿ jestem katoliczk± i to praktykuj±c±,a to co  zobaczy³am to ob³êd!
Bonifacy1
Go¶æ
« Odpowiedz #116 : Styczeñ 03, 2009, 16:55:32 »

Wolê zaufaæ mistykom chrze¶ncijañskim ni¿ przekazom channelingowym, sorry :]
Rutko¶
Go¶æ
« Odpowiedz #117 : Styczeñ 03, 2009, 17:07:02 »

Wolê zaufaæ samemu sobie i daæ siê prowadziæ swojej intuicji oraz fundamentalnym prawom funkcjonuj±cym we Wszech¶wiecie :-)
"Nauczyciel pojawia siê, gdy uczeñ jest gotowy go przyj±æ" - wierzê w to, ale......zgubili¶my gdzie¶ po drodze sens funkcji nauczyciela, przecie¿ jest pocz±tek i koniec nauki, a My ci±gle kurczowo potrzebujemy odwo³ywaæ siê do tych samych nauczycieli....
Bonifacy1
Go¶æ
« Odpowiedz #118 : Styczeñ 03, 2009, 19:10:00 »

,,fundamentalnym prawom funkcjonuj±cym we Wszech¶wiecie ''

sk±d pewno¶æ ¿e takowe istniej±? Mo¿e wszech¶wiat to nic innego jak pusta przestrzeñ i miliardy cia³ niebieskich U¶miech Nic wiêcej tylko my, planety i gwiazdy. Osobi¶cie bym siê cieszy³, nawet bardzo. Jednak co¶ tam pewnie jest...
Septerra
Go¶æ
« Odpowiedz #119 : Styczeñ 03, 2009, 21:40:33 »

Bonifacy, przyzwyczajaj siê, na tym forum wiêkszo¶æ uwa¿a, ¿e zna wszystkie prawa wszech¶wiata.
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #120 : Styczeñ 03, 2009, 21:51:36 »

Bonifacy, przyzwyczajaj siê, na tym forum wiêkszo¶æ uwa¿a, ¿e zna wszystkie prawa wszech¶wiata.

Nie koniecznie, dyskutuj± onich, wymieniaj± siê wiedz± i ewentualnymi do¶wiadczeniami, ale to nie znaczy ¿e uwa¿aj± siê za znawców. Dla mnie niektóre poruszane przez nich tematy te¿ wydaj± siê jakby omawiali je ci, którzy je tworzyli (owe prawa), jednak takie postrzeganie wynika z mojej nieznajomo¶ci tematu. Po prostu jestem w tych zagadnieniach zupe³nie zielony.
Rutko¶
Go¶æ
« Odpowiedz #121 : Styczeñ 03, 2009, 22:59:13 »

Bonifacy , Septerra nie uważacie miłości za "fundamentalne prawo we Wszechświecie" ....no szkoda

aaaa... i jeszcze jedno, Bonifacy , miliardy ciał niebieskich i oczywiście tylko MY , "jedyna i cudowna" intelogencja w tym bezmiarze pustki....szczerze, to usmiałem się na dobranoc U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 03, 2009, 23:02:21 wys³ane przez Rutko¶ » Zapisane
krzysiek0000
Go¶æ
« Odpowiedz #122 : Styczeñ 03, 2009, 23:04:33 »

Ka¿dy ma prawo do w³asnego MATRIXA.

"¦wietlistymi istotami jeste¶my, nie t± surow± materi±"
Septerra
Go¶æ
« Odpowiedz #123 : Styczeñ 04, 2009, 00:01:55 »

Nie koniecznie, dyskutuj± onich, wymieniaj± siê wiedz± i ewentualnymi do¶wiadczeniami, ale to nie znaczy ¿e uwa¿aj± siê za znawców. Dla mnie niektóre poruszane przez nich tematy te¿ wydaj± siê jakby omawiali je ci, którzy je tworzyli (owe prawa), jednak takie postrzeganie wynika z mojej nieznajomo¶ci tematu. Po prostu jestem w tych zagadnieniach zupe³nie zielony.
To te¿ U¶miech Choæ t± emocjê "mam wiedzê, której nie posiadaj± przeciêtniacy", czuæ a¿ za czêsto w postach.

Rutko¶
Fundamentalne prawo to takie, któremu podlegaj± wszystkie inne... Gdyby prawo mi³o¶ci by³o fundamentalnym... nie by³oby z³a, nie mog³oby zaistnieæ, bo ka¿dy czyn podlega³by pod prawo mi³o¶ci. Nah, ¶wiat jest raczej bardziej skomplikowany...
Rutko¶
Go¶æ
« Odpowiedz #124 : Styczeñ 04, 2009, 09:39:34 »

Septerra , ¶wiat jest bardziej skomplikowany na Nasze w³asne ¿yczenie, co do mi³o¶ci to Ona jako prawo wspó³istnieje z.....woln± wol± , nie zmusisz nikogo by postêpowa³ wg. zasad prawa mi³o¶ci, to trzbea poczuæ i wg. mojego skromnego zdania, to jest czê¶æ tzw. o¶wiecenia duchowego, podkre¶lam wg. mojego zdania i podkre¶lam , ¿e to czê¶æ Mrugniêcie
Czytam obecnie ostatni± ksi±¿kê Barbary Maricniak i jestem pod wielkim wra¿eniem jak przes³anie od Plejadan pokrywa siê z ró¿nymi g³osami przeczytanymi ostatnio w ksi±¿kach ( gdzie¿ przysz³oby mi do g³owy ³±czyæ Plejadan z trylogi± dr. Newtona ) czy przeczytanych postach na tym forum, a przede wszystkim w³asnymi przemy¶leniami na bazie medytacji

Pozdrawiam serdecznie w ten zimowy poranek z Krakówka U¶miech

P.S, U Was te¿ taka wspania³a zima ? :-)
Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 40 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: