Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 08:29:48

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 40 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: upadek religii 2009  (Przeczytany 382099 razy)
0 u¿ytkowników i 5 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #200 : Styczeñ 09, 2009, 15:20:08 »

pamiêtam co by³o powodem mojego bana na ¿yczenie co potwierdzi³ Stolo - u¿ycie 3 razy przekleñstwa (3 rqazy z³amanie regulaminu = permanentny ban!) - arteq bêdê jecha³ po KK jak bêdê chcia³, nie nawidzê i my¶leæ nawet nie chce o tej przestêpczej k³amliwej organizacji... zpewniam Ciê, ¿e na tym forum wolno pisaæ, ¼le o KK a sam Samuel te¿ mówi coraz ostrzej ju¿ o tym wszystkim!

a co do tego co pisa³e¶, to rydzyk wysiad³ przed bram± - pochwali³ siê autkiem i wjecha³ do ¶rodka dopiero!

718'
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 09, 2009, 15:29:16 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #201 : Styczeñ 09, 2009, 15:30:47 »

pamiêtam arteq bêdê jecha³ po KK jak bêdê chcia³, nie nawidzê i my¶leæ nawet nie chce o tej przestêpczej k³amliwej organizacji... zpewniam Ciê, ¿e na tym forum wolno pisaæ, ¼le o KK a sam Samuel te¿ mówi coraz ostrzej ju¿ o tym wszystkim!
Zapewniam Ciê, ¿e mylisz siê pisz±c "bêdê jecha³ jak bêdê chcia³". Tak jak ju¿ wielokrotnie myli³e¶ siê w swojej pysze na tym forum. Czy mam podawaæ przyk³ady, np. ostatni kiedy to by³e¶ - jak zwykle wy³±cznie w swoim mniemaniu - "nadforumowiczem"? i bole¶nie zosta³es sci±gniêty na dó³, pomiêdzy innych "szarych" uzytkowników?
Mo¿na mówiæ ¼le, ale zawsze zgodnie z prawd±.

a co do tego co pisa³e¶, top rydzyk wysiad³ przed bram± - pochwali³ siê autkiem i wjecha³ do ¶rodka dopiero!
Czyli co? Mia³by pozowaæ do w ¶rodku nocy do niechcianego zdjêcia? Tego samego które wyrwa³ pó¼niej z gard³a Twojego kolegi przy u¿yciu licznych ¶rodków i wp³ywów?
A mo¿e ochroniarz który pilnuje bramy cieszy siê tak wyj±tkowym szacunkiem tadzia, ¿e wyszed³ i osobi¶cie szuka³ w jego oczach akceptacji dla poczynionego wyboru?

Zak³adaj±c, ze tadzio ma silnych i wp³ywowych zwolenników oczywistym jest, ¿e ma równie silnych i wp³ywowych przeciwników - dlaczego nie wykorzystaliby tego aby mu dokopaæ? to mnie mocno zastanawia w ca³ej tej sprawie.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #202 : Styczeñ 09, 2009, 15:39:27 »

Kap³an 718:

a co do tego co pisa³e¶, top rydzyk wysiad³ przed bram± - pochwali³ siê autkiem i wjecha³ do ¶rodka dopiero!

(...)zrobi³ zdjêcie temu cacku z rydzykiem jak wysiada³ z niego POTAJEMNIE w nocy w seidzibie Radia Ma Ryja

To w koñcu wysiada³ potajemnie w nocy w siedzibie RM, czy specjalnie wysiad³ przed siedzib±, pochwali³ siê wozem i potem wysiad³ przed siedzib±? Bo mam wra¿enie, ¿e jest tu pewna do¶æ MOCNA niekonsekwencja.

bêdê jecha³ po KK jak bêdê chcia³, nie nawidzê i my¶leæ nawet nie chce o tej przestêpczej k³amliwej organizacji... zpewniam Ciê, ¿e na tym forum wolno pisaæ, ¼le o KK a sam Samuel te¿ mówi coraz ostrzej ju¿ o tym wszystkim!

Szczerze mówi±c, to mam g³êboko gdzie¶ to, jak Samuel o tym mówi. Napiszê Ci parê s³ów, bo ju¿ szczerze mnie taka postawa zaczyna irytowaæ. Móg³bym zapytaæ admina, czy mo¿na pisaæ "Radio Ma Ryja", czy nazywaæ ko¶ció³ katolicki "k³amliw±, przestêpcz± organizacj±", i czy mo¿na mówiæ na KK ¼le w tonie niekulturalnym. Ale zapewne by siê to skoñczy³o zwróceniem uwagi Moda czy Admina na te posty, i znowu by by³ ban. Bez sensu, nie?

A co Ci chcê powiedzieæ - rozumiem Twoj± niechêæ do KK jako CA£O¦CI. Sam j± podzielam, choæ wolê to powiedzieæ kulturalnie, ni¿ u¿ywaæ bezsensownych epitetów. Bo u¿ywanie ich, jak Ci ju¿ kiedy¶ napisa³em, nijak nie podnosi poziomu rozmowy, a sprawia, ze inni rozmówcy odbieraj± Ciê jak rozwrzeszczanego bachora, który nie potrafi podj±æ kulturalnej rozmowy. A wiem przecie¿, ¿e da siê z Tob± RZECZOWO i bez nerwów rozmawiaæ, wiêc po cholerê takie co¶ tu odstawiasz? Ani to nikogo nie przekona, ani nie zaimponuje. Bezsens.

Natomiast co do nazywania wszystkich ksiê¿y jak leci (bo uogólniasz) ³garzami, przestêpcami itp, po prostu siê pogr±¿asz. Nie wiem, ale kiedy czytam takie Twoje posty, mam wra¿enie, ¿e jeste¶ równie fanatyczny jak ortodoksyjni katolicy, którzy nie potrafi± wyj¶æ poza w³asne pogl±dy i spojrzeæ z boku. Takie same klapki na oczach, taka sama stereotypizacja. I takie samo niezrozumienie, ¿e ka¿da grupa jest heterogeniczna, RÓ¯NORODNA. To, ¿e ko¶ció³ ogólnie idzie w z³ym kierunku i przekrêca pewne fakty? Jasne, zgadzam siê. Ale nazywanie przestêpcami czy k³amcami WSZYSTKICH ksiê¿y to po prostu dowód ograniczenia. Po co? Nie wiem.

I co do jêzyka - jak mówi³em, jasne, ze mo¿esz krytykowaæ, nie ma sprawy, to nic z³ego. Byle kulturalnie, oceniaj±c i opisuj±c, a nie obra¿aj±c. A wiem, ze potrafisz, wiêc nie wiem, co w Ciebie znowu wstêpuje.

Tak czy owak, koñczê ten offtop i przepraszam za niego, ale trzeba to by³o raz a dobrze wyja¶niæ. I mam nadziejê, ¿e poskutkuje i obra¿anie zmieni siê w analizê. Amen
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #203 : Styczeñ 09, 2009, 15:49:24 »

ludzie ju¿ s± mili dla KK 2000 lat i boj± siê go jak ognia! widaæ ³agodny ton nie wystarczy³!!! ¶miejê sie z ludzi, którzy boj± siê napisaæ co my¶l± wprost (nie mam na my¶li Ciebie Tene), uwa¿am, ¿e do¶æ ju¿ pob³a¿liwo¶ci i trzeba teraz ostro dzia³aæ a nie siedzieæ cicho w strachu - milczenie ju¿ by³o a teraz czas na KRZYK!

konczê ten offtop / temat bo nie mam zamiaru traciæ energii na puste dyskusje...

zamiast gadaæ - zaczynam dzia³aæ!

AMEN!
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #204 : Styczeñ 09, 2009, 16:02:33 »

ludzie ju¿ s± mili dla KK 2000 lat i boj± siê go jak ognia! widaæ ³agodny ton nie wystarczy³!!! ¶miejê sie z ludzi, którzy boj± siê napisaæ co my¶l± wprost (nie mam na my¶li Ciebie Tene), uwa¿am, ¿e do¶æ ju¿ pob³a¿liwo¶ci i trzeba teraz ostro dzia³aæ a nie siedzieæ cicho w strachu - milczenie ju¿ by³o a teraz czas na KRZYK!

konczê ten offtop / temat bo nie mam zamiaru traciæ energii na puste dyskusje...

zamiast gadaæ - zaczynam dzia³aæ!

AMEN!

Jasne, ¿e trzeba mówiæ kategorycznie i ostro (czy te¿ dzia³aæ). Ale mo¿na i ostro, i kulturalnie - to siê wcale ze sob± nie k³óci.
astro
Go¶æ
« Odpowiedz #205 : Styczeñ 09, 2009, 16:09:38 »

arteq bêdê jecha³ po KK jak bêdê chcia³, nie nawidzê i my¶leæ nawet nie chce o tej przestêpczej k³amliwej organizacji... zpewniam Ciê, ¿e na tym forum wolno pisaæ, ¼le o KK a sam Samuel te¿ mówi coraz ostrzej ju¿ o tym wszystkim!

Kap³anie 718.
Mówi±c szczerze, to Ty nie wiele uczysz siê na tym forum, czyli schemat z wczoraj powtarzasz nastêpnego dnia.
Zadaj sobie uczciwie pytanie, jakie motywacje, kieruj± Ciê do tego, aby os±dzaæ innych, hê?

Nie s±d¼, a nie bêdziesz s±dzony.

Có¿ Ciê obchodzi KK i samochód Rydzyka? Czy na tym ma polegaæ Twoje wziêcie odpowiedzialno¶ci za swoje w³asne  ¿ycie?, Twój rozwój?
Ile marnujesz niepotrzebnie energii, która coraz bardziej i bardziej odziela Ciê od swojego w³asnego istnienia.

Wiêc co robisz ze swoim ¿yciem?

Milion razy  lepiej zrobisz, gdy ujrzysz inn± prawdê, która mówi, ¿e wszyscy jeste¶my braæmi i siostrami. Gdy to zrozumiesz, zrozumiesz czym jest spo³eczeñstwo, czym jest ludzko¶æ i kim Ty jeste¶.
Nie b±d¼ cenzorem, sêdzi±, katem, nie kontroluj innych pozostawiaj±c innym odpowiedzialno¶æ za to co ¿e swoim ¿yciem robi±.
Twoje s³owa wyra¿aj± pro¶bê o pomoc- pomó¿cie, bo nie wiem co czyniê.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 09, 2009, 16:15:00 wys³ane przez astro » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #206 : Styczeñ 09, 2009, 16:11:25 »

Wiesz co arteq , ty sam zdejmij te katolickie okulary i przestan przez nie ogladac wszystkich i wszystko to moze zobaczysz realia tego swiata i perfidie Rydzyka. Wlacznie z jego dziennikarska szkola ktora jest dotowana z pieniedzy panstwowych a nie spelnia wymogow takiej szkoly.
A moze to ty jestes na tym forum tym "agetem" Rydzykowo - mocherowym ? I dlatego tak sie wszystich takich tematow czepiasz?

astro, piekne slowa ktore niewiele moga znaczyc gdy staja sie akceptacja wykorzystywania i manipulowania innymi. Czy chodzi Ci o to zebysmy dawali milczeniem przyzwolenie  wykorzystywanie nieswiadomych? to po co ten caly rozwoj duchowy i otwieranie oczu? Lepiej isc dalej w szeregu ze spuszczona glowa, bo wszak trzeba nam nie krytykowac.

Kiara Cool Cool
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 09, 2009, 16:17:07 wys³ane przez Kiara » Zapisane
muszin
Go¶æ
« Odpowiedz #207 : Styczeñ 09, 2009, 16:13:54 »

Kiara ka¿dy normalny katolik potêpi rydzyk bo jest on wyj±tkowym chamem, przez takich jak on cierpi ca³y ko¶ció³
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #208 : Styczeñ 09, 2009, 16:14:08 »

astro ja zosta³em juz os±dzony (jak widaæ CUDEM ¿yjê nadal!) i teraz os±dzê innych - KK! ale nie na tym forum bo nie prawd± jest to co mówi zarz±d PCH, ¿e to jest forum TOLERANCYJNE - tolerancyjne dla katolików - owszem ale jest to trochê wbrew temu co przekazuje Samuel a to on powiedzia³, ¿e na forum ma siê wypowiadaæ KA¯DY i ¿e Ko¶ció³ musi upa¶æ! - Stolo o tym wie dobrze a tom1ek?!

Kap³an 718'

Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #209 : Styczeñ 09, 2009, 16:21:23 »

Kiara ka¿dy normalny katolik potêpi rydzyk bo jest on wyj±tkowym chamem, przez takich jak on cierpi ca³y ko¶ció³

BINGO! jestem POLAKIEM i dlatego wzi±³em rydzyka pod lupê a nie jakiego¶ tam angelo sedano!

dziêki kumplowi z Torunia - a on BARDZO nie polubi³ "ksiêdza" rydzyka mam du¿o materia³ów z wypowiedziami rydzyka, przytoczê je aby poprzeæ to co napisa³ muszin:

THE BEST Of tadeusz rydzyk BY 718: (najostrzejsze z wypowiedzi s± pogrubione)

A to, co dzisiaj siê sta³o, to jest skandal. Nie nazywajmy tego inaczej. To s± osoby publiczne. Nie nazywajmy nigdy, ¿e szambo jest perfumeri±.
Opis: Komentarz Tadeusza Rydzyka w Radiu Maryja dotycz±cy spotkania 8 marca 2007 z inicjatywy Marii Kaczyñskiej z ponad 50 dziennikarkami w sprawie zmiany konstytucyjnych odnosz±cych siê do ochrony ¿ycia od momentu poczêcia [1]
Ale macie media. Dlaczego media publiczne nie s± prorodzinne? Przecie¿ rz±dzi prawica.
¬ród³o: Rozmowy niedokoñczone – Prace nad wznowieniem prawnej ochrony dziecka poczêtego w Konstytucji RP cz. II Marsza³ek Sejmu Marek Jurek w Radiu Maryja, 65:07,9 marca 2007 [2]
Alleluja i do przodu!
Czêstochowa to jest Arka Noego, tu siê uratujemy wszyscy.
¬ród³o: Wypowied¼ w czasie pielgrzymki Radio Maryja na Jasn± Górê 7 lipca 2007
Czy ja mam milczeæ za tê cenê, ¿e nie bêd± mnie opluwaæ? Chocia¿by mnie opluwali nie wiem jak, chocia¿by nie wiadomo co mi robili... Módlcie siê ¿eby¶my wytrwali, ¿eby¶my prawdê mówili ka¿demu z mi³o¶ci±.
¬ród³o: Kazanie z 15 kwietnia 2007
Diabe³ zawsze k³amie, a teraz w Polsce jest pokaz tego krêtactwa przez media. Jak tak patrzê, czy to nie jest bolesne, jak widzê, jednego biskupa ukamienowali, drugiego, trzeciego co¶ ju¿?! Takie autorytety wyjd± tylko i mówi±, jacy oni piêkni. Nie wystêpuje przeciwko cz³owiekowi, tylko przeciwko takiemu mówieniu.
Opis: Obchody 15 lecia Radia Maryja
Dziêkujê wam za ¿yczliwo¶æ w ogóle, a jak mówi± w ró¿nych gazetach, pisz±, to s³uchajcie, wiedzy szuka siê u ¼róde³, a nie z plotek. Nigdy choæby nie wiadomo w jakich gazetach podawali i telewizorniach, czy telewizjach. Ja to nazywam telewizja i telewizornia(¶miech). Tak, tak przekaziory.(...) A jak bêdziemy s³uchaæ takich wiadomo¶ci, to trzeba sobie przypomnieæ jedno ze stanu wojennego, i mówcie innym:"Chcesz dostaæ bzika s³uchaj DZIENNIKA". Pamiêtacie jak ¿e¶cie mówili? Tak ¿e¶my mówili! I tak samo teraz ta walka z Ko¶cio³em to jest walka z narodem, to jest bardzo jasne, to trzeba widzieæ.
¬ród³o: Przemówienie z bazyliki ¶w. Andrzeja w Olukszu podczas Spotkania Rodziny Radia Maryja–4 czerwca 2007
Francja domaga siê korytarza dla Rosji w Polsce. Gdzie my mamy Polaków w rz±dzie, nikt nie protestuje.(...) Najgorsze to jest wspó³dzia³anie niemiecko – ¿ydowsko – rosyjskie. Tak samo jak protestanci, którzy rz±dzili Polsk±, to by³o coraz gorzej, jak Buzek rz±dzi³.
¬ród³o: Radio Maryja, 26 lipiec 2002
Ja ju¿ nie mogê siê na to wychowanie seksualne patrzeæ. I popatrzcie, jak ono jest wprowadzane w Polsce. Rêkami katolików jest wprowadzane. To jest normalny instrukta¿. Dzieci siê instruuje, jak robiæ samogwa³t, jak sobie radziæ... bez Boga.
Ja tego nie biorê do rêki, Gazety Wyborczej nie biorê nigdy do rêki – musia³bym siê myæ. Nie wiem, czy bym siê wymy³. Tak samo nie biorê niektórych innych gazet do rêki, to by mi ubli¿a³o, ja jestem Polakiem! Dawniej Polacy mieli godno¶æ, honor! Nie biorê nigdy, jakiego¶ "Nie" Urbana (...) "Nie" precz! Panie Jezu wejrzyj i nawróæ ich, aby nie k³amali.
¬ród³o: Homilia wyg³oszona w Chicago w parafii ¦w. Stanis³awa Biskupa i Mêczennika z 16 kwietnia 2007
Ja to nazywam ja waj szalom. Widaæ, ¿e to jest religia handlowa. To jest handel, a nie religia w Boga
¬ród³o: Radio Maryja, 20 sierpnia 2002
Ja wiem, ¿e w polskiej telewizji jest teraz wiele amerykañskich bajek. Ale one s± wymys³em szatana i prowadz± prosto ku zatraceniu. Oto jedna z polskich stacji emituje bajkê "Teletubbies", w której wystêpuje postaæ o imieniu Tinky Winky. Postaæ ta jest wyra¼nym symbolem zboczenia, jakim jest gejostwo. Po pierwsze jest ró¿owa, kolor geji, po drugie ma na g³owie antenkê w kszta³cie trójk±ta, a to przecie¿ ich symbol. Po trzecie, nosi co¶ w rodzaju torebki, jak reszta tych zboczeñców.
Jedziemy na Jasn± Górê do Matki Bo¿ej. Je¿eli Matka nie pomo¿e, to kto pomo¿e? Je¿eli nasza Królowa nie pomo¿e, to kto pomo¿e? Nieraz potop nas zalewa³, krew siê rzek± la³a, a Ona ci±gle pomaga i ci±gle powstajemy z po¿arów, z upadków. ¬ród³o: z homilii na pielgrzymce m³odych s³uchaczy Radio Maryja, Jasna Góra, 2 pa¼dziernik 1999
Kto my¶li na rok do przodu – sieje zbo¿e, na dziesiêæ lat – sadzi las, daleko w przysz³o¶æ – kszta³ci i wychowuje dzieci i m³odzie¿.
Opis: S³owa o. Tadeusza Rydzyka, które s± mottem WSKSiM w Toruniu
Laickie media niszcz± kulturê chrze¶cijañsk±.
Opis: Wyja¶nienie, dlaczego media prywatne i publiczne mia³y zakaz transmitowania z bliska pielgrzymki s³uchaczy Radia Maryja. ** ¬ród³o: Jasna Góra, 8 lipca 2007
Lidze Polskich Rodzin nie wierzê ani 5 sekund. To Judasz przyszed³ na ostatni± wieczerzê!
¬ród³o: Radio Maryja, 25 lipiec 2005
Ludzie pokazuj± palcami, jakim ja samochodem je¿d¿ê. ¯e mercedesem klasy S. A niby czym mam je¼dziæ? Na krowie mam je¼dziæ? Mogê na krowie, ale gdzie ja bym tê krowê trzyma³ w Radiu Maryja? - absolutny the best of - dop. 718
¬ród³o: Radio Maryja, 14 luty 2005
Mniej dzwoñcie, wiêcej p³aæcie. A jak ju¿ dzwonicie, to mówcie krótko i na temat. - szczere wyznanie! - dop. 718
¬ród³o: Gazeta Wyborcza, 24 styczeñ 2005
Na Zachodzie to ja dostrzeg³em przede wszystkim moc szatana. To by³o co¶ niesamowitego. - taudeszowi rydzykowi gratulujemy dostrze¿enia mocy szatana U¶miech dop. 718
Naród jest m±dry, ale og³upiony. ¬ród³o: Wprost, 1 lipiec 2002
Nie hodowaæ nawet najmniejszego wê¿yka, bo on tak uro¶nie, ¿e kiedy¶ nas udusi. Te wê¿e, to nasze wady, które nas dziel± i wtedy nie ma jedno¶ci miêdzy nami, nie ma jednego ducha i jednego serca wszystkich wierz±cych. ¬ród³o: z katechezy wyg³oszonej w Radio Maryja, 22 styczeñ 2001
Nie s³uchajcie ¿adnych k³amstw. K³amstwa diab³a s± bardzo nudne.
¬ród³o: z homilii na pielgrzymce m³odych s³uchaczy Radio Maryja, Jasna Góra, 2 pa¼dziernik 1999
Niech ¿yje moherowa koalicja! ¬ród³o: wyg³oszono podczas uroczysto¶ci 14–lecia Radia Maryja, 13 grudnia 2005
Oni przygotowuj± eutanazjê. I jeszcze Olejnikowa pluje w twarz. I pani ¦roda. Ona w przeddzieñ mówi³a publicznie o wprowadzeniu eutanazji w Polsce. I na drugi dzieñ idzie i jest uwiarygodniona [spotkaniem u prezydentowej]. I dlatego powiedzia³em bardzo mocno, ¿eby zareagowali. To by³o w stylu »tak – tak«, »nie – nie«. Dobro oddzieliæ od z³a. Prawdê od k³amstwa. Szambo od perfumerii. To jest walka miêdzy dwiema lo¿ami.
Notatka prasowa: Wprost.pl, 8 lipca 2007
Pan Nikolski wszed³ do Sejmu z mniejszo¶ci ukraiñskiej, trzeba to pamiêtaæ, i nie wiem, czy mu tak zale¿y na narodzie polskim (…) Ja nie jestem, broñ Bo¿e, przeciwko narodowi ukraiñskiemu, tylko, ¿e to mo¿e byæ wyja¶nieniem dla pewnych dzia³añ pewnego cz³owieka.
¬ród³o: Radio Maryja, 10 marca 2003
Potrzebujemy chleba posmarowanego mi³o¶ci±! ¬ród³o: Radio Maryja 2002 rok
Prawda zawsze nas wyzwoli i uratuje.
Opis: S³owa czêsto powtarzane przez o. Tadeusza Rydzyka
Pani prezydentowa z tak± eutanazj±? Ty czarownico! Ja ci dam! Jak zabijaæ ludzi, to sama siê podstaw pierwsza - obraza 1. Damy - dop. 718
Opis: Opinie wyg³oszone w kwietniu 2007 r. podczas wyk³adu w Wy¿szej Szko³y Kultury Spo³ecznej i Medialnej w Toruniu.
¬ród³a:
Notatka prasowa: O. Rydzyk o prezydentowej: czarownica, która powinna siê poddaæ eutanazji, Wprost.pl, 8 lipca 2007
Nagrania (audio, 6 fragmentów): youtube, 9 lipca 2007
Transkrypcja nagrañ: Co powiedzia³ o. Rydzyk?, Gazeta.pl, 9 lipca 2007
Mam prawo to powiedzieæ. Z panem prezydentem przed wyborami rozmawia³em. I on mnie oszuka³. Chcieli siê spotkaæ i to trwa³o, takie umawianie siê z pó³tora roku. Ja nie chcia³em. Nie. Nie. Po co? Powiedzieli¶cie na nas, na radio, na mnie, ¿e wspó³pracujemy z KGB. Wiecie, ¿e to by³o? By³o w "Gazecie Polskiej".
Opis: Opinie wyg³oszone w kwietniu 2007 r. podczas wyk³adu w Wy¿szej Szko³y Kultury Spo³ecznej i Medialnej w Toruniu.
Notatka prasowa: O. Rydzyk o prezydentowej: czarownica, która powinna siê poddaæ eutanazji, Wprost.pl, 8 lipca 2007
Proszê pañstwa – media. Raz w tygodniu robimy tak± katechezê o mediach: radio, prasa, telewizja, internet, ulotki, billboardy, ksi±¿ki. To wszystko s± ¶rodki masowego przekazu. Sposób, w jaki ludzie korzystaj± ze ¶rodków spo³ecznego przekazu, mo¿e byæ ¼ród³em wielkiego dobra, ale i wielkiego z³a.(...) W Polsce media serwuj± nam g³ównie nisk± kulturê, wrêcz tragiczn±! A ludzie to ogl±daj±, choæ s± wierz±cy, nie przeszkadza im ten styl wulgarny i niekiedy nawet nieprzyzwoity!
¬ród³o: Radio Maryja, 23 kwietnia 2007
Psy szczekaj±, karawana jedzie dalej! - a to mnie zastanawia bardzo! - dop. 718
Opis: Slogan czêsto wypowiadany przez o. Rydzyka wobec atakuj±cych Radio Maryja i Telewizjê Trwam
Rozdziobuj± nas kruki, wrony, sêpy. Tyle razy nas oszukali. I ta "Solidarno¶æ" to oszustwo. Ci, którzy te idee wziêli, przyw³aszczyli i na nich ¿erowali. Rz±dy AWS. Nie zapomnê tego.
¬ród³o: Radio Maryja, 29 lipiec 2002
Siaæ, trzeba, siaæ, siaæ, siaæ!
Opis: Slogan czêsto wypowiadany na antenie Radia Maryja, ma okazywaæ determinacjê i zdecydowane d±¿enie do wyznaczonego celu, bez wzglêdu na przeciwno¶ci losu.
Stoimy dzi¶ w obliczu najwiêkszej konfrontacji, jak± prze¿y³a ludzko¶æ
¬ród³o: o¶wiadczenie Rydzyka po zebraniu Rady Sta³ej Konferencji Episkopatu Polski, 3 maja 2006
Szkoda, ¿e w Polsce nie ma takiej partii rzeczywi¶cie propolskej, bo nie widaæ tego. Nie widaæ tego. Nie widaæ.
Rozmowy niedokoñczone - Prace nad wznowieniem prawnej ochrony dziecka poczêtego w Konstytucji RP cz.II Marsza³ek Sejmu Marek Jurek w Radiu Maryja, 63:37, (9 marca 2007)
Tak jestem zajêty, ¿e nieraz gdy przeje¿d¿am obok cmentarza, modlê siê i mówiê: Mamo, wybacz, ale bardzo siê spieszê.
¬ród³o: Przekrój nr 43,20 pa¼dziernika 2005
Cz³owieka nie mo¿na kopn±æ, chyba ¿e czerwonego.
Opis: Fragment homilii wyg³oszonej na Jasnej Górze, 18 lipiec 2005
¬ród³o: Cytaty na Wprost.pl
Tyle procent mediów powinno byæ w rêkach polskich i katolickich, ile procent Polaków i katolików jest w Polsce.
¬ród³o: wyk³ad na KUL, 21 listopad 1999
Tylko czyste serce, mo¿e w pe³ni kochaæ Boga, Tylko czyste serce mo¿e dokonaæ wielkiego dzie³a mi³o¶ci, jakim jest ma³¿eñstwo. Tylko czyste serce mo¿e w pe³ni s³u¿yæ drugiemu.
¬ród³o: z homilii na pielgrzymce m³odych s³uchaczy Radio Maryja – Jasna Góra, 2 pa¼dziernika 1999
Za mówienie prawdy siê nie przeprasza, wydaje mi siê proszê ojca, ¿e to jest robienie szumu medialnego. Mo¿e po marynarsku mo¿na by powiedzieæ, ¿e to jest sztorm. Usi³uj± wywo³aæ burzê, mo¿e jeszcze nie sztorm, ale tak± burzê.
¬ród³o: Radio Maryja, 6 czerwca 2007–odpowied¼ na list Rady Programowej Radia Maryja, w którym czê¶æ biskupów i ksiê¿y ostro skrytykowa³a wypowied¼: "Nie nazywajmy szamba perfumeri±".
(...) ze mn± ju¿ tak jest, ¿e sk±d mam wiedzieæ, co my¶lê, zanim tego nie powiem na antenie. - nie w±tpimy panie tadeuszu, nie w±tpimy! - dop. 718
¬ród³o: Angora nr 13,26 marca 2007
Ze strony ludzi Ko¶cio³a by³y takie gesty, które ludzie odczytywali jako poparcie dla pana Kwa¶niewskiego. I tego nie robili ksiê¿a szeregowi, tylko wy¿si ksiê¿a. Niech uderz± siê w piersi.
¬ród³o: Radio Maryja, 15 pa¼dziernika 2000

do modów - jest to w temacie jak najbardziej bo mówi o UPADKU RELIGII W POLSCE (patrzcie sesje!) i tym, ¿e tadeusz rydzyk bêdzie w Polsce tego zwiastunem i jako pierwszy zrzuci szaty i ucieknie!

SZATAN!
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 09, 2009, 16:35:44 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
astro
Go¶æ
« Odpowiedz #210 : Styczeñ 09, 2009, 16:21:42 »

astro ja zosta³em juz os±dzony (jak widaæ CUDEM ¿yjê nadal!) i teraz os±dzê innych - KK! ale nie na tym forum bo nie prawd± jest to co mówi zarz±d PCH, ¿e to jest forum TOLERANCYJNE - tolerancyjne dla katolików - owszem ale jest to trochê wbrew temu co przekazuje Samuel a to on powiedzia³, ¿e na forum ma siê wypowiadaæ KA¯DY i ¿e Ko¶ció³ musi upa¶æ! - Stolo o tym wie dobrze a tom1ek?!

Kap³an 718'

Zaprawdê powiadam Ci, ¿e nikt nie potrzebuje tu Twoich ja¶nie o¶wieconych prawd, os±dów i ocen innych ludzi.
Potrzebujemy , aby¶ zrozumia³, to co ju¿ setny raz z kolei tu pisze:
aby¶ zrozumia³, ¿e wszyscy jeste¶my braæmi i siostrami.
Poczuj to, odkryj t±  niezwyk³± prawdê, a w Twoim ¿yciu stanie siê CUD.

Wiêc wyci±g rêkê i poczuj mi³o¶æ.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 09, 2009, 16:24:42 wys³ane przez astro » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #211 : Styczeñ 09, 2009, 16:29:26 »

Kap³an 718'

Zaprawdê powiadam Ci, ¿e nikt nie potrzebuje tu Twoich ja¶nie o¶wieconych prawd, os±dów i ocen innych ludzi.
aby¶ zrozumia³, ¿e wszyscy jeste¶my braæmi i siostrami.
Poczuj to, odkryj t±  niezwyk³± prawdê, a w Twoim ¿yciu stanie siê CUD.

Wiêc wyci±g rêkê i poczuj mi³o¶æ.

astro ale mnie WCALE nie interesuje to co piszesz teraz!

718'
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #212 : Styczeñ 09, 2009, 17:28:36 »

Cytat: Astro

Potrzebujemy?
Ale¿ ja wcale nie mam takiej potrzeby, aby Kap³an 718 zrozumia³ …
Przyjdzie czas, to zrozumie …
Potrzeby tworz± wiêzienie, brak potrzeb daje wolno¶æ.
Piszesz ju¿ setny raz i co? Zmieni³e¶ rozumienie Kap³ana? Sk±d taka potrzeba u Ciebie?  U¶miech
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #213 : Styczeñ 09, 2009, 17:33:25 »

to nie MOJE rozumienie trzeba zmieniaæ, ja mam dobre, to INNI maj± co¶ zauwa¿yæ - i nie znudzi mi siê odnajdywania dowodów na to co piszê - jak pisa³em - jestem Polakiem i biorê rydzyka na ruszt bo to przyk³ad tego jak wygl±da KK w POLSCE!!!

718'
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #214 : Styczeñ 09, 2009, 17:58:52 »

Cytat: Kap³an 718
… jestem Polakiem i biorê rydzyka na ruszt bo to przyk³ad tego jak wygl±da KK w POLSCE!!!

Kap³anie 718
, a to grillowanie Ryzyka, z jakich potrzeb wynika?
Zawsze bêdzie istnieæ niezgodno¶æ ¶wiata z jego wizerunkiem stworzonym w Twoim umy¶le. 
Zatem, ca³y ¶wiat w³o¿ysz na ruszt?  Du¿y u¶miech

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 09, 2009, 18:00:43 wys³ane przez ptak » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #215 : Styczeñ 09, 2009, 18:02:31 »

wynika to z potrzeby zdjêcia z KK maski serdeczno¶ci, mi³o¶ci i dobroci! i mi sie nie znudzi to nawet jak tysi±c osób mi napisze, ¿e nie ma potrzeby tego robiæ! ja wierzê serce, w to co robiê i dopnê swego!!!

na pohybel!

Kap³an 718'
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #216 : Styczeñ 09, 2009, 18:22:21 »

wynika to z potrzeby zdjêcia z KK maski serdeczno¶ci, mi³o¶ci i dobroci! i mi sie nie znudzi to nawet jak tysi±c osób mi napisze, ¿e nie ma potrzeby tego robiæ! ja wierzê serce, w to co robiê i dopnê swego!!!

na pohybel!

Kap³an 718'

Musia³by¶ zedrzeæ zas³ony z oczu i serc wszystkim ludziom,  ale czy wtedy obraz KK uka¿e siê taki, jaki Ty nosisz w swoim sercu i g³owie?  Czy nie bêdzie czasem tyle obrazów ilu ludzi? I wreszcie, czy Ty sam nie nosisz jakiej¶ maski? Masz w sobie MI£O¦Æ?

Ko¶ció³, to ludzie. Dopóki zechc± w nim uczestniczyæ, dopóty bêdzie on istnieæ. Dopiero wyj¶cie poza dogmaty religijne, uwolni od POTRZEBY bycia owieczk±. I stanie siê to w ka¿dym sercu osobno, zgodnie z w³a¶ciwym ka¿demu czasem.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #217 : Styczeñ 09, 2009, 18:30:57 »

Szkoda czasu na Rydzyka, juz wiemy kim jest i co robi. Kazdy sam zdecyduje czy mu z nim po drodze.Trzeba pokazywac manipulacje swiadomoscia innych , ale szkoda czasu  na transformacje jego w kogos innego. To tylko on sam moze zrobic.

Pokazac cos to jedno, a wchodzic z tym w walke do drugie.
Jak nam z czyms , czy kims nie po drodze lepiej obejsc to szerokim lukiem.Moim zdaniem, i robic swoje dla wlasnego dobra.

Kiara U¶miech U¶miech
astro
Go¶æ
« Odpowiedz #218 : Styczeñ 09, 2009, 18:32:03 »

Cytat: Astro

Potrzebujemy?
Ale¿ ja wcale nie mam takiej potrzeby, aby Kap³an 718 zrozumia³ …
Przyjdzie czas, to zrozumie …
Potrzeby tworz± wiêzienie, brak potrzeb daje wolno¶æ.
Piszesz ju¿ setny raz i co? Zmieni³e¶ rozumienie Kap³ana? Sk±d taka potrzeba u Ciebie?  U¶miech

Potrzebujemy poniewa¿ jest ni± idea, ¿e my¶l jest twórcza i ¿e to My i tylko My tworzymy swoje ¿ycie, swój ¶wiat zgodnie z naszymi:

-      postawami i przekonaniami,
  -      my¶lami i uczuciami,
  -      wyborami i decyzjami - zarówno w pod¶wiado­mej, jak i ¶wiadomej sferze umys³u.

Nie te potrzeby tworz± wiêzienie, lecz te dziewiêæ z dziesiêciu, za którymi siê uganiamy.

Ta potrzeba to zrozumienie... wspólne zrozumienie i popatrzenie na wiele spraw z innej perspektywy.

Wiêc ta potrzeba to zaproszenie... a nie presja.
To zaproszenie to ufno¶æ, wzajemne zrozumienie, otwarto¶æ i dojrza³o¶æ serca, czyli ¶wiadomo¶æ serca.

Z takiej samej ,,potrzeby,, TY napisa³a¶ to co napisa³a¶, my¶l±c lub licz±c , ¿e Twoje s³owa byæ mo¿e komu¶ do czego¶ siê przydadz±.
A kto i co z tym zrobi,to przecie¿ jego rzecz i jego odpowiedzialno¶æ.
I tak oto ju¿... zmieni³ siê ,,¶wiat,, U¶miech

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 09, 2009, 18:56:52 wys³ane przez astro » Zapisane
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #219 : Styczeñ 09, 2009, 18:46:38 »

Kap³an 718 - tu siê muszê po¶rednio zgodziæ z ptakiem (w pewnych kwestiach). Mianowicie ma racjê w tym, ¿e zawsze postrzegamy rzeczywisto¶æ przez pewien pryzmat, ¿e ka¿dy widzi j± inaczej, i nie mo¿na tu mówiæ o "dobrym" i "z³ym" postrzeganiu. Dlatego te¿ nie mo¿esz mówiæ, ¿e kto¶ wierz±cy KK ma klapki na oczach (je¶li chodzi o postrzeganie). Mo¿liwe, ¿e dla niego ta ideologia jest bardzo rozwijaj±ca, ¿e dziêki niej rozwija swoj± swiadomo¶æ duchow±, czy choæby, pro¶ciej - ¿e staje siê cz³owiekiem bardziej przepe³nionym dobrem dla drugiego cz³owieka. Musisz pamiêtaæ, ¿e ideologia ideologi±, a jej wcielanie w ¿ycie to indywidualna kwestia ka¿dego cz³owieka. Inna sprawa to namacalne dowody na nieprawdziwo¶æ idei (zaznaczam, co innego poczynania KK, a co innego idee przez nich g³oszone - kto¶ mo¿e byæ czê¶ci± KK, ale ich ideologiê postrzegaæ i wcielaæ w ¿ycie zupe³nie inaczej, ni¿ jest to zamys³em KK).

Zgadzam siê te¿ z tym, ¿e dawanie Rydzyka jako reprezentatywnego przyk³adu dzia³alno¶ci KK jest mocnym naci±gniêciem. Ideologia g³oszona przez niego jest w du¿ej mierze zaprzeczeniem ideologii katolickiej.

I jeszcze jedna sprawa - warto rozró¿niaæ wyznawanie chrze¶cijañstwa od wyznawania ko¶cio³a. Piszê o tym dlatego, ze znam ludzi, którzy s± zadeklarowanymi katolikami, a nie przeszkadza im to samemu poszukiwaæ, w pewnych rzeczach siê z KK nie zgadzaæ etc. Tak wiêc sama przynale¿no¶æ do KK nie jest wystarczaj±ca, by uznaæ, ze kto¶ ma klapki na oczach.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #220 : Styczeñ 09, 2009, 19:29:19 »

Astro, doskonale Ciê rozmiem, ale ka¿dy sam jest twórc± w³asnych przekonañ i wizji swego ¿ycia. To, ¿e prezentujesz na forach jakie¶ przekonania (dotyczy to tak¿e wszystkich pisz±cych) wynika z jakiej¶ potrzeby. Najczê¶ciej jest to potrzeba „ratowania ¶wiata”. Czasami za¶ s± to zupe³nie inne, ukryte g³êbiej pod ju¿ u¶wiadomion±.  U¶miech

Zgadzam siê, ¿e my¶l jest twórcza, tylko wobec tak niezliczonej ilo¶ci twórców, jak ma realizowaæ siê ta idea? Zatem, aby nie powsta³ totalny galimatias musz± byæ jakie¶ zabezpieczenia naczelnego Stwórcy. I wydaje siê, ¿e DUCH ma w sobie wszelkie „instrukcje”, a my¶l tylko w dopuszczalnych ramach mo¿e sobie pou¿ywaæ. Przynajmniej na tej planecie.
Gdyby to by³o takie proste jak piszesz, to ka¿dy mia³by ju¿ swoje niebo, bez widoków piek³a za oknem. Lecz prócz wyborów s± jeszcze uwarunkowania, które nie pozwalaj± na okre¶lony poziom ¶wiadomo¶ci.
Czy mo¿na np. ”maszynê” nauczyæ mi³o¶ci?  U¶miech

Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #221 : Styczeñ 09, 2009, 19:47:05 »

z tego forum zrobi³o siê forum katolik.pl - ¿a³osne!!!!!!!!!!!!

Kap³an 718'
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #222 : Styczeñ 09, 2009, 19:54:34 »

z tego forum zrobi³o siê forum katolik.pl - ¿a³osne!!!!!!!!!!!!

Kap³an 718'

Yszzzz, a Ty chcia³e¶ z kolei zrobiæ z niego anty-katolik.pl. ¯adna skrajno¶æ nie jest dobra. Z drugiej strony, mam czasem wra¿enie, ¿e bezrefleksyjnie rzucasz siê z zêbami na wszystko, co zawiera choæby odrobinê katolicyzmu. Albo inaczej - na wszystko, co nie jest jednoznacznym potêpieniem KK. To nieco jak murzyn z Bronx'u (bez urazy dla czarnoskórych), który rzuca siê z piê¶ciami tudzie¿ kastetem na ka¿dego bia³ego tylko dlatego, ze jest bia³y. Bez przesady. Rozumiem krytykê KK, ale bezrefleksyjne têpienie wszystkiego i wszystkich, którzy albo maj± w sobie cz±stkê my¶lenia chrze¶cijañskiego (niezaleznie od ich ¶wiatopogl±du i dzia³ania), albo nie s± zdeklarowanymi anty-katolikami, jest tak samo ograniczaj±ce, jak i zatwardzia³a ortodoksja.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #223 : Styczeñ 09, 2009, 19:54:45 »

Kap³anie 718, do czego jest Ci potrzebna Twoja nienawi¶æ do KK? Czemu to s³u¿y?
Dlaczego siê ni± karmisz?
Potrzebne jest Ci do¶wiadczanie na tym biegunie?
astro
Go¶æ
« Odpowiedz #224 : Styczeñ 09, 2009, 20:14:27 »

Astro, doskonale Ciê rozmiem, ale ka¿dy sam jest twórc± w³asnych przekonañ i wizji swego ¿ycia.

Jeste¶my Twórcami w³asnych przekonañ i wizji tego ¶wiata i sam to wyra¼nie napisa³em, lecz ka¿dy powie, ¿e nasze wizje ¶wiata s± takie, a nie inne poniewa¿ takich w ¿yciu  mieli¶my nauczycieli.
W zwi±zku z tym, aby mo¿na by³o na wiele spraw spojrzeæ szerzej wpierw nale¿a³oby u¶wiadomiæ sobie fakt, u¶wiadomiæ sobie t± prawdê, ¿e prawa do wolno¶ci, szczê¶cia i mi³o¶ci odebrano nam ju¿ w dzieciñstwie.
Nie ma wiêc dyskusji co siê dzieje, lecz dlaczego siê dzieje, bo to co siê dzieje, ka¿dy i na swój sposób przecie¿ do¶wiadczy³ i na co dzieñ do¶wiadcza.
Kwesti± wiec jest to, aby u¶wiadomiæ sobie przyczyny tego, ¿e nie mo¿emy odale¼æ w ¿yciu trwa³ej mi³o¶ci , wolno¶ci i szczê¶cia.
 Ale nie oczekujmy, ¿e pojawi siê ksi±¿e na bia³ym koniu i rozwi±¿e nasze problemy.
Wiêc je¿eli komu¶ naprawdê chcemy z tej ¿yczliwo¶ci i serca pomóc, to pomo¿emy mu wtedy, gdy pomo¿emy mu odnale¼æ przyczyny, bariery które to powoduj±, ¿e tak wiele rzeczy jawi siê w naszym ¿yciu wypaczonych.
Lecz nie ma winnych. Jeste¶my tylko wszyscy ,,ofiarami,,  ,,ofiar,,, czyli tych, którzy tak nauczyli nas ¿yæ.A ¿yæ nauczyli nas nasi rodzice, opiekunowie, ró¿ni nauczyciele i spo³eczeñstwo.
Jednak w rzeczywisto¶ci takie zjawisko jak ,,ofiara,, nie istnieje, dlatego np: miêdzy innymi stajemy siê ,,ofiar±,, manipulacji, poniewa¿ bezwolnie oddajemy swoje ¿ycie w czyje¶ rêce.
Lecz tym wszystkim kieruje lêk, który dawno ju¿ st³umili¶my, nie czujemy go , lecz funkcjonuje on na poziomie pod¶wiadomym sabotuj±c nasz ¿ycie.
Wiêc nie mo¿na nikgo za nic obwiniaæ, ¿adnego KK, czy kogolwiek, poniewaz oni maja taki sam problem jak i My. Rz±dzi nimi, jak nami atawistyczne przekonanie walki o przetrwanie.Nie walczymy juz mieczem, nie palimy nikogo na stosie, lecz zmieni³o sie ,,opakowanie,, tej walki - szukanie winnych i sprawców, szukanie kogo¶, kto robi nam pranie mózgu.Lecz ta droga prowadzi do nik±d, choæ byc mo¿e ma to sens, lecz prowadzi ¶cie¿kami pe³nych ³ez, niepokoju, stresu , chorób itd...

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 09, 2009, 20:33:10 wys³ane przez astro » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 40 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: