Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 15:49:31

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 40 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: upadek religii 2009  (Przeczytany 399272 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
MoniaP
Gość
« Odpowiedz #100 : Styczeń 01, 2009, 16:50:41 »

Witam forumowiczĂłw w Nowym Roku 2009.
Mam nadziejê, ¿e up³ynie on na radosnym oczekiwaniu przysz³ych wydarzeù a nie na strachu przed nimi.Ten nowy rok dopiero siê zaczyna wiêc bêdziemy œwiadkami tego co nast¹pi. Zgadzam siê z pogl¹dem ,¿e nie jest wa¿na religia,przynale¿noœÌ do konkretnego wyznania lecz ponadczasowe wartoœci z mi³oœci¹ na czele.Liczy siê cz³owiek.
Religia to dla mnie kajdany.Narzucane przez ksiĂŞÂży i Watykan reguÂły postĂŞpowania.KsiĂŞÂża to hipokryci,ktĂłrzy okÂłamujÂą ludzi od wielu pokoleĂą.ZnieksztaÂłcili naukĂŞ Jezusa i biblii,aby podporzÂądkowaĂŚ sobie wiernych i oczywiÂście mĂłc korzystaĂŚ z ich dĂłbr materialnych.SiĂŞgnijcie pamiĂŞciÂą wstecz, zajrzyjcie do historii.
Dla mnie upadek religii oznacza wolnoœÌ duchow¹.wreszcie.

Septerra
Gość
« Odpowiedz #101 : Styczeń 01, 2009, 19:27:29 »

Witamy Monie MrugniĂŞcie
Nie wrzucaj wszystkich ksiĂŞÂży do jednego worka, bo moÂże nie wszyscy sÂą ÂŹLI.
Tak samo jak religia to nie tylko katolicyzm.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #102 : Styczeń 02, 2009, 01:55:06 »

I dosÂłownie o to chodzi - WOLNOÂŚC DUCHOWA! kaÂżdy (kiedyÂś) zda sobie sprawĂŞ, Âże nie potrzebuje juÂż zadnego KoÂścioÂła Katolickiego czy innej religii i siĂŞgnie do nauk rdzennych i bĂŞdzie stosowaĂŚ metody prowadzÂące go do tego co nota bene nie osiÂągnie przez oddanie siĂŞ Jezusowi (sic!) lub innemu "pomazaĂącowi" inaczej Chrystusowi* bo wielu ich byÂło w historii...

Boga nie bĂŞdzie siĂŞ juÂż szukaĂŚ gdzieÂś POZA sobÂą ale WEWNÂĄTRZ NAS SAMYCH - wtedy upadnÂą wszystkie religie...

potrzebne nam sÂą narzĂŞdzia i metody a w KK to "my" jesteÂśmy narzĂŞdziami sÂłuÂżacymi do celĂłw znanych tylko tym najwyÂżej - ksiĂŞÂża teÂż sÂą narzĂŞdzami wÂłaÂśnie, nastaÂł w koĂącu czas aby z narzĂŞdzia staĂŚ siĂŞ kimÂś uÂżywajÂącym tego narzĂŞdzia - mĂłwiÂąc bardziej skomplikowanie - z obiektu kreacji staĂŚ siĂŞ kreatorem...

tego ÂżyczĂŞ wszystkim w 2009 roku!
KapÂłan 718'

*poniewaÂż to nie jest prawdziwa postaĂŚ a kompilacja wielu wtajemniczonych - Christos to w grece ktoÂś inicjowany lub wtajemniczony, tytuÂł a nie nazwisko, w StaroÂżytnym Egipcie byÂł zwyczaj aby smarowaĂŚ wtajemniczonych maÂściÂą z krokodyla (Kult Sobka) - stÂąd POMAZANIEC po grecku CHRISTOS - takie to proste!!!

Cysio91
Gość
« Odpowiedz #103 : Styczeń 02, 2009, 10:03:28 »

Witamy Monie MrugniĂŞcie
Nie wrzucaj wszystkich ksiĂŞÂży do jednego worka, bo moÂże nie wszyscy sÂą ÂŹLI.

DokÂładnie ; nie ,,,wrzucaj do tego samego worka '' Rydzyka i np kard. Dziwisza
Baltazar
Gość
« Odpowiedz #104 : Styczeń 02, 2009, 10:31:30 »

Znany jasnowidz Jackowski przepowiada, Âże w 2009r.

Umrze bardzo wa¿ny ksi¹dz, wielka osobistoœÌ. I widzê du¿o ludzi w koœcio³ach - to, co dzieje siê w œwiecie sprawi, ¿e ludzie siê bêd¹ modliÌ.

http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081231/REGION/693970679

Wydaje mi siĂŞ, Âże to bĂŞdzie Benedykt XVI. PapieÂż ucieknie z Rzymu i bĂŞdzie siĂŞ mĂłwiÂło, Âże umarÂł.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2009, 10:35:56 wysłane przez Baltazar » Zapisane
Cysio91
Gość
« Odpowiedz #105 : Styczeń 02, 2009, 10:33:32 »

ostro ; to ja może na hyde parku zamieszczę ten wywiad i przepowiednie
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2009, 10:36:01 wysłane przez Cysio91 » Zapisane
Baltazar
Gość
« Odpowiedz #106 : Styczeń 02, 2009, 10:39:06 »

W 1908 roku urodzi³ siê na Wêgrzech jasnowidz, podpisuj¹cy siê pseudonimem "Czeladnik". Niewiele o nim wiadomo. Mia³ na imiê Franciszek, jego ojciec zmar³ na trzy miesi¹ce przed jego urodzeniem. Ju¿ jako ch³opiec mia³ ró¿ne wizje.

Wizje "Czeladnika

Losy ostatniego papieÂża

Jasnowidz z Wêgier przytacza bogat¹ w szczegó³y wizjê mówi¹c¹ o tym, ¿e papie¿ w towarzystwie swojego sekretarza opuœci Rzym i zamieszka na wschodzie w ma³ym, niskim domu. W pobliskiej skromnej kaplicy bêdzie odprawia³ msze œwiête. Jasnowidz daje dok³adny opis tego domku. Mówi, ¿e bêdzie mia³ p³aski dach, pomalowany bêdzie bia³o-zielonymi farbami. Stanie w murowanym ogrodzeniu, szeregowo wœród innych domków. Okoliczni ludzie nie bêd¹ mieli pojêcia, kto w tym domu mieszka. "Czeladnik" dalej twierdzi, ¿e w owym domu zostanie zainstalowana maszyna, za pomoc¹ której ukrywaj¹cy siê papie¿ bêdzie rozmawia³ z kardyna³ami na ca³ym œwiecie. Te wszystkie rozmowy zostan¹ zapisywane przez tê maszynê.

Zdaniem "Czeladnika" rz¹dy Antychrysta potrwaj¹ tylko trzy lata i szeœÌ miesiêcy. Gdy papie¿ przebywaj¹cy w ukryciu dowie siê o klêsce Antychrysta wezwie kardyna³ów, arcybiskupów oraz prze³o¿onych zakonów. Nastêpnego dnia odprawi uroczyst¹ mszê œwiêt¹ w pokutnym franciszkaùskim habicie, boso i z odkryt¹ g³ow¹. W tym czasie zwolennicy pokonanego Antychrysta dowiedz¹ siê, gdzie przebywa papie¿. Bêd¹ chcieli zbombardowaÌ ten dom i uœmierciÌ wszystkich zgromadzonych w nim na mszy œwiêtej dostojników koœcielnych. W miejsce pobytu papie¿a skierowane zostan¹ bombowce. Gdy msza œwiêta bêdzie dobiegaÌ koùca, pojawi¹ siê samoloty, a do kaplicy papieskiej przybiegnie wystraszony cz³owiek z wiadomoœci¹, ¿e kaplica zostanie zbombardowana. Dalej "Czeladnik" przepowiada:

"Na tê wieœÌ nast¹pi cisza, œpiew ucichnie i na wszystkich twarzach zjawi siê lêk œmiertelny..."

Ostatni papie¿ nie przestraszy siê jednak. Sam zaintonuje pieœù i procesja wyruszy w pole. S³oùce bêdzie œwieci³o bardzo s³abo. Przyroda bêdzie obumiera³a. Wszyscy wierni ustawi¹ siê w procesji, papie¿ weŸmie Najœwiêtszy Sakrament i poprowadzi ich na œmierÌ, œpiewaj¹c ostatni¹ pieœù. Ten œpiew bêdzie wyznaniem wiary i mêczeùstwa. Gdy rozlegnie siê nad nimi huk bombowców, do serca papie¿a wkradnie siê lêk œmiertelny. Tu¿ przed œmierci¹ spojrzy na monstrancjê, która ku jego zdumieniu oka¿e siê pusta. W ostatniej chwili ¿ycia papie¿ przez okienko w monstrancji zobaczy jednak postaÌ ¿ywego Chrystusa, który bêdzie szed³ ku niemu w czerwonej koronie na g³owie.

Bibliografia: Wielka KsiĂŞga Przepowiedni
teofil
Gość
« Odpowiedz #107 : Styczeń 02, 2009, 19:45:16 »

CzĂŞsto sÂłychac gÂłosy Âże PCH to sekta i wcielone zÂło. Zapewne od tych ktĂłrzy uwaÂżaja siebie za wyjatkowo tolerancyjnych, a szczegĂłlnie od tych ktĂłrzy sÂą za wolnoÂściÂą - szeroko rozumianÂą.
Religia jako dogmat narzucony nam od urodzenia i w nim wychowywani, ogranicza nam pole widzenia. Bo ja jako czÂłowiek jestem Âżywo zainteresowany "pĂłjÂściam do nieba" wieĂŚ jak tam trafiĂŚ za pomocÂą religi. Bo jakby nie bylo na Âświecie jest kilka dominujÂących religii przez co jednozacznie mozna mĂłwiĂŚ Âże wiĂŞksza czĂŞÂśc ludzi Âżyje w wimaginowanym Âświecie niewÂłaÂściwej religii (lecz podatki i daniny sa jak najbardziej prawdziwe) Co jeÂżeli religia do ktĂłrej wcielono mnie bez mojej wiedzy, woli i zgody jest tÂą niewÂłaÂściwÂą? wtedy zgodnie z mysleniem religijnym trafiĂŞ z automatu do piekla co mi sie wcale nie podoba.
Od malego mĂłwia nam Âże na ostatniej wieczerzy Jezus ofiarowaÂł swoje ciaÂło i krew bysmy je sporzywali (tak w wielkim skrĂłcie) ale przecieÂż spoÂżywanie ludzkiego ciala i krwi jest praktykowane w okĂłltyÂźmie. Sa takÂże udokumentowane przypadki, w tym jeden wydaÂżyÂł siĂŞ przy udziale JPII, Âże hostia zamieniÂła siĂŞ w krwawy kawaÂłek ludzkiego miĂŞsa.
Tak¿e przeœladowania ojca Pio jak i innych stygmatyków oraz osoby maj¹ce objawienia przez koœció³ naleza³o by uznaÌ ¿e "tak jest po katolicku"
Owe zachowanie jest praktykowane od wiekĂłw, bo jak wytÂłumaczyĂŚ fakt Âże kilkaset lat temu ksiĂŞÂża biskupi mieli swoich chÂłopĂłw paĂąszczyÂżnianych (niewolnikĂłw) a za wszelkie nieposÂłuszeĂąstwo w pÂłaceniu na nich byli karani torturami, wiezieniem i innymi restrykcjami.
Czy mam to rozumieĂŚ "Âże tak jest po BoÂżemu"?
A jak wytÂłumaczyc Âże koÂścioÂły ze Âśredniowiecza wygladaja jak fortyfikacje wojskowe, z wierzami wysokimi murami itp. Bo skoro sa tacy dobrzy dla ludzi to przed czym/kim mieli sie wtedy broniĂŚ?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2009, 20:00:04 wysłane przez teofil » Zapisane
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #108 : Styczeń 02, 2009, 19:57:20 »

teofil wspó³czujĂŞ Ci, Âże takie masz pojĂŞcie o okultyzmie! nawet sataniÂści (prawdziwi) wiedzÂą, Âże nie wolno zabijaĂŚ zwierzÂąt - nie mĂłwiÂąc o ludziach juÂż - a tym bardziej jeœÌ tego... takie bajki to sÂą chyba modne teraz - ludzie nie wiedzÂą o czymÂś i gadajÂą gÂłupoty, jestem okultystÂą i wiem co mĂłwiĂŞ, nie uznajemy absolutnie zabijania lub jedzenia ciaÂła - to jakieÂś chore  Szok

KapÂłan 718'
teofil
Gość
« Odpowiedz #109 : Styczeń 02, 2009, 20:09:37 »

Przepraszam, zapomnia³em siê i z t¹d mog³o wynikn¹Ì nieporozumienie.
MĂłwiÂąc okultyzm nie miaÂłem namyÂśli tego co napisane jest w wikipedi pod tym okreÂśleniem.
Bo z niego niektĂłrzy moga uznaĂŚ Âże owa dziedzina jest piekna i jasna, co jest wypaczeniem prawdzwego znaczena tego sÂłowa.
Mówi¹c o okó³tyŸmie mia³em namysli jego prawdziw¹ istotê tak¹ jaka by³a przed dwoma tysiacami lat i wczeœniej. Wtedy kiedy byly tworzone te obrzedy. W póŸniejszysz czsach œlady zatarto i okóltyzm stal siê czyms nawet po¿adanym
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2009, 20:10:36 wysłane przez teofil » Zapisane
MoniaP
Gość
« Odpowiedz #110 : Styczeń 03, 2009, 10:38:40 »

Dla rozluÂźnienia.Oto "prawdziwi" katolicy.LitoÂści!!!!
http://video.google.com/videoplay?docid=-2022981497114401972
Blad
Gość
« Odpowiedz #111 : Styczeń 03, 2009, 10:48:16 »

Dla rozluÂźnienia.Oto "prawdziwi" katolicy.LitoÂści!!!!
UÂśmiaÂłem siĂŞ do Âłez
http://video.google.com/videoplay?docid=-5835749526554211113&hl=pl zobacz caÂły materiaÂł
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2009, 11:01:15 wysłane przez Blad » Zapisane
MoniaP
Gość
« Odpowiedz #112 : Styczeń 03, 2009, 12:16:54 »

ZobaczyÂłam.To straszne.MoÂżna tylko pozazdroÂściĂŚ im  jednego strategii i wytrwaÂłoÂści w dziaÂłaniu.Gdyby tak PCH miaÂł takÂą rzeszĂŞ zwolennikĂłw i tak licznÂą oddanÂą grupĂŞ sponsorĂłw to faraon byÂłby juÂż wykopany,a duÂża czêœÌ spoÂłeczeĂąstwa wiedziaÂłaby o orĂŞdziu miÂłoÂści.A moÂże tak zaangaÂżowaĂŚ TVN ZÂły?
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #113 : Styczeń 03, 2009, 12:39:00 »

ZobaczyÂłam.To straszne.MoÂżna tylko pozazdroÂściĂŚ im  jednego strategii i wytrwaÂłoÂści w dziaÂłaniu.Gdyby tak PCH miaÂł takÂą rzeszĂŞ zwolennikĂłw i tak licznÂą oddanÂą grupĂŞ sponsorĂłw to faraon byÂłby juÂż wykopany,a duÂża czêœÌ spoÂłeczeĂąstwa wiedziaÂłaby o orĂŞdziu miÂłoÂści.A moÂże tak zaangaÂżowaĂŚ TVN ZÂły?

Albo teÂż caÂły Egipt by byÂł rozkopanym placem, w poszukiwaniu "mumii, ktĂłrej nie byÂło" ;P
Cysio91
Gość
« Odpowiedz #114 : Styczeń 03, 2009, 12:41:05 »

Dla rozluźnienia.Oto "prawdziwi" katolicy.Litości!!!!

A do czego manipulacja może doprowadzic

Ale zdaniem Oto "prawdziwi" katolicy.Litości!!!! nie wrzucaj mnie katolika to tego samego worka z tymi oszołamami (bo tutaj to w głowie coś nie tak przez Rydzyka)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2009, 12:41:18 wysłane przez Cysio91 » Zapisane
MoniaP
Gość
« Odpowiedz #115 : Styczeń 03, 2009, 14:44:01 »

Nie miaÂłam na myÂśli normalnych ludzi.Sama teÂż jestem katoliczkÂą i to praktykujÂącÂą,a to co  zobaczyÂłam to ob³êd!
Bonifacy1
Gość
« Odpowiedz #116 : Styczeń 03, 2009, 16:55:32 »

WolĂŞ zaufaĂŚ mistykom chrzeÂśncijaĂąskim niÂż przekazom channelingowym, sorry :]
RutkoÂś
Gość
« Odpowiedz #117 : Styczeń 03, 2009, 17:07:02 »

WolĂŞ zaufaĂŚ samemu sobie i daĂŚ siĂŞ prowadziĂŚ swojej intuicji oraz fundamentalnym prawom funkcjonujÂącym we WszechÂświecie :-)
"Nauczyciel pojawia siê, gdy uczeù jest gotowy go przyj¹Ì" - wierzê w to, ale......zgubiliœmy gdzieœ po drodze sens funkcji nauczyciela, przecie¿ jest pocz¹tek i koniec nauki, a My ci¹gle kurczowo potrzebujemy odwo³ywaÌ siê do tych samych nauczycieli....
Bonifacy1
Gość
« Odpowiedz #118 : Styczeń 03, 2009, 19:10:00 »

,,fundamentalnym prawom funkcjonujÂącym we WszechÂświecie ''

sk¹d pewnoœÌ ¿e takowe istniej¹? Mo¿e wszechœwiat to nic innego jak pusta przestrzeù i miliardy cia³ niebieskich Uœmiech Nic wiêcej tylko my, planety i gwiazdy. Osobiœcie bym siê cieszy³, nawet bardzo. Jednak coœ tam pewnie jest...
Septerra
Gość
« Odpowiedz #119 : Styczeń 03, 2009, 21:40:33 »

Bonifacy, przyzwyczajaj siê, na tym forum wiêkszoœÌ uwa¿a, ¿e zna wszystkie prawa wszechœwiata.
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #120 : Styczeń 03, 2009, 21:51:36 »

Bonifacy, przyzwyczajaj siê, na tym forum wiêkszoœÌ uwa¿a, ¿e zna wszystkie prawa wszechœwiata.

Nie koniecznie, dyskutujÂą onich, wymieniajÂą siĂŞ wiedzÂą i ewentualnymi doÂświadczeniami, ale to nie znaczy Âże uwaÂżajÂą siĂŞ za znawcĂłw. Dla mnie niektĂłre poruszane przez nich tematy teÂż wydajÂą siĂŞ jakby omawiali je ci, ktĂłrzy je tworzyli (owe prawa), jednak takie postrzeganie wynika z mojej nieznajomoÂści tematu. Po prostu jestem w tych zagadnieniach zupeÂłnie zielony.
RutkoÂś
Gość
« Odpowiedz #121 : Styczeń 03, 2009, 22:59:13 »

Bonifacy , Septerra nie uważacie miłości za "fundamentalne prawo we Wszechświecie" ....no szkoda

aaaa... i jeszcze jedno, Bonifacy , miliardy ciał niebieskich i oczywiście tylko MY , "jedyna i cudowna" intelogencja w tym bezmiarze pustki....szczerze, to usmiałem się na dobranoc UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2009, 23:02:21 wysłane przez RutkoÂś » Zapisane
krzysiek0000
Gość
« Odpowiedz #122 : Styczeń 03, 2009, 23:04:33 »

KaÂżdy ma prawo do wÂłasnego MATRIXA.

"ÂŚwietlistymi istotami jesteÂśmy, nie tÂą surowÂą materiÂą"
Septerra
Gość
« Odpowiedz #123 : Styczeń 04, 2009, 00:01:55 »

Nie koniecznie, dyskutujÂą onich, wymieniajÂą siĂŞ wiedzÂą i ewentualnymi doÂświadczeniami, ale to nie znaczy Âże uwaÂżajÂą siĂŞ za znawcĂłw. Dla mnie niektĂłre poruszane przez nich tematy teÂż wydajÂą siĂŞ jakby omawiali je ci, ktĂłrzy je tworzyli (owe prawa), jednak takie postrzeganie wynika z mojej nieznajomoÂści tematu. Po prostu jestem w tych zagadnieniach zupeÂłnie zielony.
To teÂż UÂśmiech ChoĂŚ tÂą emocjĂŞ "mam wiedzĂŞ, ktĂłrej nie posiadajÂą przeciĂŞtniacy", czuĂŚ aÂż za czĂŞsto w postach.

RutkoÂś
Fundamentalne prawo to takie, ktĂłremu podlegajÂą wszystkie inne... Gdyby prawo miÂłoÂści byÂło fundamentalnym... nie byÂłoby zÂła, nie mogÂłoby zaistnieĂŚ, bo kaÂżdy czyn podlegaÂłby pod prawo miÂłoÂści. Nah, Âświat jest raczej bardziej skomplikowany...
RutkoÂś
Gość
« Odpowiedz #124 : Styczeń 04, 2009, 09:39:34 »

Septerra , œwiat jest bardziej skomplikowany na Nasze w³asne ¿yczenie, co do mi³oœci to Ona jako prawo wspó³istnieje z.....woln¹ wol¹ , nie zmusisz nikogo by postêpowa³ wg. zasad prawa mi³oœci, to trzbea poczuÌ i wg. mojego skromnego zdania, to jest czêœÌ tzw. oœwiecenia duchowego, podkreœlam wg. mojego zdania i podkreœlam , ¿e to czêœÌ Mrugniêcie
Czytam obecnie ostatni¹ ksi¹¿kê Barbary Maricniak i jestem pod wielkim wra¿eniem jak przes³anie od Plejadan pokrywa siê z ró¿nymi g³osami przeczytanymi ostatnio w ksi¹¿kach ( gdzie¿ przysz³oby mi do g³owy ³¹czyÌ Plejadan z trylogi¹ dr. Newtona ) czy przeczytanych postach na tym forum, a przede wszystkim w³asnymi przemyœleniami na bazie medytacji

Pozdrawiam serdecznie w ten zimowy poranek z KrakĂłwka UÂśmiech

P.S, U Was teÂż taka wspaniaÂła zima ? :-)
Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 40 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: