Kiara ka¿dy normalny katolik potêpi rydzyk bo jest on wyj¹tkowym chamem, przez takich jak on cierpi ca³y koœció³
BINGO! jestem POLAKIEM i dlatego wzi¹³em rydzyka pod lupê a nie jakiegoœ tam angelo sedano!
dziêki kumplowi z Torunia - a on BARDZO nie polubi³ "ksiêdza" rydzyka mam du¿o materia³ów z wypowiedziami rydzyka, przytoczê je aby poprzeÌ to co napisa³ muszin:
THE BEST Of tadeusz rydzyk BY 718: (najostrzejsze z wypowiedzi sÂą pogrubione)
A to, co dzisiaj siĂŞ staÂło, to jest skandal. Nie nazywajmy tego inaczej. To sÂą osoby publiczne.
Nie nazywajmy nigdy, Âże szambo jest perfumeriÂą.
Opis: Komentarz Tadeusza Rydzyka w Radiu Maryja dotyczÂący spotkania 8 marca 2007 z inicjatywy Marii KaczyĂąskiej z ponad 50 dziennikarkami w sprawie zmiany konstytucyjnych odnoszÂących siĂŞ do ochrony Âżycia od momentu poczĂŞcia [1]
Ale macie media. Dlaczego media publiczne nie sÂą prorodzinne? PrzecieÂż rzÂądzi prawica.
ÂŹrĂłdÂło: Rozmowy niedokoĂączone – Prace nad wznowieniem prawnej ochrony dziecka poczĂŞtego w Konstytucji RP cz. II MarszaÂłek Sejmu Marek Jurek w Radiu Maryja, 65:07,9 marca 2007 [2]
Alleluja i do przodu!
CzĂŞstochowa to jest Arka Noego, tu siĂŞ uratujemy wszyscy.
ÂŹrĂłdÂło: WypowiedÂź w czasie pielgrzymki Radio Maryja na JasnÂą GĂłrĂŞ 7 lipca 2007
Czy ja mam milczeĂŚ za tĂŞ cenĂŞ, Âże nie bĂŞdÂą mnie opluwaĂŚ? ChociaÂżby mnie opluwali nie wiem jak, chociaÂżby nie wiadomo co mi robili... MĂłdlcie siĂŞ ÂżebyÂśmy wytrwali, ÂżebyÂśmy prawdĂŞ mĂłwili kaÂżdemu z miÂłoÂściÂą.
ÂŹrĂłdÂło: Kazanie z 15 kwietnia 2007
DiabeÂł zawsze kÂłamie, a teraz w Polsce jest pokaz tego krĂŞtactwa przez media. Jak tak patrzĂŞ, czy to nie jest bolesne, jak widzĂŞ, jednego biskupa ukamienowali, drugiego, trzeciego coÂś juÂż?! Takie autorytety wyjdÂą tylko i mĂłwiÂą, jacy oni piĂŞkni. Nie wystĂŞpuje przeciwko czÂłowiekowi, tylko przeciwko takiemu mĂłwieniu.
Opis: Obchody 15 lecia Radia Maryja
Dziêkujê wam za ¿yczliwoœÌ w ogóle, a jak mówi¹ w ró¿nych gazetach, pisz¹, to s³uchajcie, wiedzy szuka siê u Ÿróde³, a nie z plotek. Nigdy choÌby nie wiadomo w jakich gazetach podawali i telewizorniach, czy telewizjach. Ja to nazywam telewizja i telewizornia(œmiech). Tak, tak przekaziory.(...) A jak bêdziemy s³uchaÌ takich wiadomoœci, to trzeba sobie przypomnieÌ jedno ze stanu wojennego, i mówcie innym:"Chcesz dostaÌ bzika s³uchaj DZIENNIKA". Pamiêtacie jak ¿eœcie mówili? Tak ¿eœmy mówili! I tak samo teraz ta walka z Koœcio³em to jest walka z narodem, to jest bardzo jasne, to trzeba widzieÌ.
ÂŹrĂłdÂło: PrzemĂłwienie z bazyliki Âśw. Andrzeja w Olukszu podczas Spotkania Rodziny Radia Maryja–4 czerwca 2007
Francja domaga siĂŞ korytarza dla Rosji w Polsce. Gdzie my mamy PolakĂłw w rzÂądzie, nikt nie protestuje.(...) Najgorsze to jest wspó³dziaÂłanie niemiecko – Âżydowsko – rosyjskie. Tak samo jak protestanci, ktĂłrzy rzÂądzili PolskÂą, to byÂło coraz gorzej, jak Buzek rzÂądziÂł.
ÂŹrĂłdÂło: Radio Maryja, 26 lipiec 2002
Ja juÂż nie mogĂŞ siĂŞ na to wychowanie seksualne patrzeĂŚ. I popatrzcie, jak ono jest wprowadzane w Polsce. RĂŞkami katolikĂłw jest wprowadzane. To jest normalny instruktaÂż. Dzieci siĂŞ instruuje, jak robiĂŚ samogwaÂłt, jak sobie radziĂŚ... bez Boga. Ja tego nie biorĂŞ do rĂŞki, Gazety Wyborczej nie biorĂŞ nigdy do rĂŞki – musiaÂłbym siĂŞ myĂŚ. Nie wiem, czy bym siĂŞ wymyÂł. Tak samo nie biorĂŞ niektĂłrych innych gazet do rĂŞki, to by mi ubliÂżaÂło, ja jestem Polakiem! Dawniej Polacy mieli godnoœÌ, honor! Nie biorĂŞ nigdy, jakiegoÂś "Nie" Urbana (...) "Nie" precz! Panie Jezu wejrzyj i nawróÌ ich, aby nie kÂłamali.
ÂŹrĂłdÂło: Homilia wygÂłoszona w Chicago w parafii ÂŚw. StanisÂława Biskupa i MĂŞczennika z 16 kwietnia 2007
Ja to nazywam ja waj szalom. WidaĂŚ, Âże to jest religia handlowa. To jest handel, a nie religia w Boga
ÂŹrĂłdÂło: Radio Maryja, 20 sierpnia 2002
Ja wiem, ¿e w polskiej telewizji jest teraz wiele amerykaùskich bajek. Ale one s¹ wymys³em szatana i prowadz¹ prosto ku zatraceniu. Oto jedna z polskich stacji emituje bajkê "Teletubbies", w której wystêpuje postaÌ o imieniu Tinky Winky. PostaÌ ta jest wyraŸnym symbolem zboczenia, jakim jest gejostwo. Po pierwsze jest ró¿owa, kolor geji, po drugie ma na g³owie antenkê w kszta³cie trójk¹ta, a to przecie¿ ich symbol. Po trzecie, nosi coœ w rodzaju torebki, jak reszta tych zboczeùców. Jedziemy na Jasn¹ Górê do Matki Bo¿ej. Je¿eli Matka nie pomo¿e, to kto pomo¿e? Je¿eli nasza Królowa nie pomo¿e, to kto pomo¿e? Nieraz potop nas zalewa³, krew siê rzek¹ la³a, a Ona ci¹gle pomaga i ci¹gle powstajemy z po¿arów, z upadków. ród³o: z homilii na pielgrzymce m³odych s³uchaczy Radio Maryja, Jasna Góra, 2 paŸdziernik 1999
Kto myÂśli na rok do przodu – sieje zboÂże, na dziesiĂŞĂŚ lat – sadzi las, daleko w przyszÂłoœÌ – ksztaÂłci i wychowuje dzieci i mÂłodzieÂż.
Opis: SÂłowa o. Tadeusza Rydzyka, ktĂłre sÂą mottem WSKSiM w Toruniu
Laickie media niszczÂą kulturĂŞ chrzeÂścijaĂąskÂą.
Opis: WyjaÂśnienie, dlaczego media prywatne i publiczne miaÂły zakaz transmitowania z bliska pielgrzymki sÂłuchaczy Radia Maryja. ** ÂŹrĂłdÂło: Jasna GĂłra, 8 lipca 2007
Lidze Polskich Rodzin nie wierzĂŞ ani 5 sekund. To Judasz przyszedÂł na ostatniÂą wieczerzĂŞ!
ÂŹrĂłdÂło: Radio Maryja, 25 lipiec 2005
Ludzie pokazuj¹ palcami, jakim ja samochodem je¿d¿ê. ¯e mercedesem klasy S. A niby czym mam jeŸdziÌ? Na krowie mam jeŸdziÌ? Mogê na krowie, ale gdzie ja bym tê krowê trzyma³ w Radiu Maryja? - absolutny the best of - dop. 718
ÂŹrĂłdÂło: Radio Maryja, 14 luty 2005
Mniej dzwoĂącie, wiĂŞcej pÂłaĂŚcie. A jak juÂż dzwonicie, to mĂłwcie krĂłtko i na temat. - szczere wyznanie! - dop. 718
ÂŹrĂłdÂło: Gazeta Wyborcza, 24 styczeĂą 2005
Na Zachodzie to ja dostrzegÂłem przede wszystkim moc szatana. To byÂło coÂś niesamowitego. - taudeszowi rydzykowi gratulujemy dostrzeÂżenia mocy szatana
dop. 718
NarĂłd jest mÂądry, ale ogÂłupiony. ÂŹrĂłdÂło: Wprost, 1 lipiec 2002
Nie hodowaĂŚ nawet najmniejszego wĂŞÂżyka, bo on tak uroÂśnie, Âże kiedyÂś nas udusi. Te wĂŞÂże, to nasze wady, ktĂłre nas dzielÂą i wtedy nie ma jednoÂści miĂŞdzy nami, nie ma jednego ducha i jednego serca wszystkich wierzÂących. ÂŹrĂłdÂło: z katechezy wygÂłoszonej w Radio Maryja, 22 styczeĂą 2001
Nie sÂłuchajcie Âżadnych kÂłamstw. KÂłamstwa diabÂła sÂą bardzo nudne.
ÂŹrĂłdÂło: z homilii na pielgrzymce mÂłodych sÂłuchaczy Radio Maryja, Jasna GĂłra, 2 paÂździernik 1999
Niech Âżyje moherowa koalicja! ÂŹrĂłdÂło: wygÂłoszono podczas uroczystoÂści 14–lecia Radia Maryja, 13 grudnia 2005
Oni przygotowujÂą eutanazjĂŞ. I jeszcze Olejnikowa pluje w twarz. I pani ÂŚroda. Ona w przeddzieĂą mĂłwiÂła publicznie o wprowadzeniu eutanazji w Polsce. I na drugi dzieĂą idzie i jest uwiarygodniona [spotkaniem u prezydentowej]. I dlatego powiedziaÂłem bardzo mocno, Âżeby zareagowali. To byÂło w stylu »tak – tak«, »nie – nie«. Dobro oddzieliĂŚ od zÂła. PrawdĂŞ od kÂłamstwa. Szambo od perfumerii. To jest walka miĂŞdzy dwiema loÂżami.
Notatka prasowa: Wprost.pl, 8 lipca 2007
Pan Nikolski wszedÂł do Sejmu z mniejszoÂści ukraiĂąskiej, trzeba to pamiĂŞtaĂŚ, i nie wiem, czy mu tak zaleÂży na narodzie polskim (…) Ja nie jestem, broĂą BoÂże, przeciwko narodowi ukraiĂąskiemu, tylko, Âże to moÂże byĂŚ wyjaÂśnieniem dla pewnych dziaÂłaĂą pewnego czÂłowieka.
ÂŹrĂłdÂło: Radio Maryja, 10 marca 2003
Potrzebujemy chleba posmarowanego miÂłoÂściÂą! ÂŹrĂłdÂło: Radio Maryja 2002 rok
Prawda zawsze nas wyzwoli i uratuje.
Opis: SÂłowa czĂŞsto powtarzane przez o. Tadeusza Rydzyka
Pani prezydentowa z takÂą eutanazjÂą? Ty czarownico! Ja ci dam! Jak zabijaĂŚ ludzi, to sama siĂŞ podstaw pierwsza - obraza 1. Damy - dop. 718
Opis: Opinie wygÂłoszone w kwietniu 2007 r. podczas wykÂładu w WyÂższej SzkoÂły Kultury SpoÂłecznej i Medialnej w Toruniu.
ÂŹrĂłdÂła:
Notatka prasowa: O. Rydzyk o prezydentowej: czarownica, ktĂłra powinna siĂŞ poddaĂŚ eutanazji, Wprost.pl, 8 lipca 2007
Nagrania (audio, 6 fragmentĂłw): youtube, 9 lipca 2007
Transkrypcja nagraĂą: Co powiedziaÂł o. Rydzyk?, Gazeta.pl, 9 lipca 2007
Mam prawo to powiedzieÌ. Z panem prezydentem przed wyborami rozmawia³em. I on mnie oszuka³. Chcieli siê spotkaÌ i to trwa³o, takie umawianie siê z pó³tora roku. Ja nie chcia³em. Nie. Nie. Po co? Powiedzieliœcie na nas, na radio, na mnie, ¿e wspó³pracujemy z KGB. Wiecie, ¿e to by³o? By³o w "Gazecie Polskiej". Opis: Opinie wyg³oszone w kwietniu 2007 r. podczas wyk³adu w Wy¿szej Szko³y Kultury Spo³ecznej i Medialnej w Toruniu.
Notatka prasowa: O. Rydzyk o prezydentowej: czarownica, ktĂłra powinna siĂŞ poddaĂŚ eutanazji, Wprost.pl, 8 lipca 2007
ProszĂŞ paĂąstwa – media. Raz w tygodniu robimy takÂą katechezĂŞ o mediach: radio, prasa, telewizja, internet, ulotki, billboardy, ksi¹¿ki. To wszystko sÂą Âśrodki masowego przekazu. SposĂłb, w jaki ludzie korzystajÂą ze ÂśrodkĂłw spoÂłecznego przekazu, moÂże byĂŚ ÂźrĂłdÂłem wielkiego dobra, ale i wielkiego zÂła.(...) W Polsce media serwujÂą nam g³ównie niskÂą kulturĂŞ, wrĂŞcz tragicznÂą! A ludzie to oglÂądajÂą, choĂŚ sÂą wierzÂący, nie przeszkadza im ten styl wulgarny i niekiedy nawet nieprzyzwoity!
ÂŹrĂłdÂło: Radio Maryja, 23 kwietnia 2007
Psy szczekajÂą, karawana jedzie dalej! - a to mnie zastanawia bardzo! - dop. 718
Opis: Slogan czĂŞsto wypowiadany przez o. Rydzyka wobec atakujÂących Radio Maryja i TelewizjĂŞ Trwam
Rozdziobuj¹ nas kruki, wrony, sêpy. Tyle razy nas oszukali. I ta "SolidarnoœÌ" to oszustwo. Ci, którzy te idee wziêli, przyw³aszczyli i na nich ¿erowali. Rz¹dy AWS. Nie zapomnê tego.
ÂŹrĂłdÂło: Radio Maryja, 29 lipiec 2002
SiaÌ, trzeba, siaÌ, siaÌ, siaÌ! Opis: Slogan czêsto wypowiadany na antenie Radia Maryja, ma okazywaÌ determinacjê i zdecydowane d¹¿enie do wyznaczonego celu, bez wzglêdu na przeciwnoœci losu.
Stoimy dziœ w obliczu najwiêkszej konfrontacji, jak¹ prze¿y³a ludzkoœÌ
ÂŹrĂłdÂło: oÂświadczenie Rydzyka po zebraniu Rady StaÂłej Konferencji Episkopatu Polski, 3 maja 2006
Szkoda, Âże w Polsce nie ma takiej partii rzeczywiÂście propolskej, bo nie widaĂŚ tego. Nie widaĂŚ tego. Nie widaĂŚ.
Rozmowy niedokoĂączone - Prace nad wznowieniem prawnej ochrony dziecka poczĂŞtego w Konstytucji RP cz.II MarszaÂłek Sejmu Marek Jurek w Radiu Maryja, 63:37, (9 marca 2007)
Tak jestem zajĂŞty, Âże nieraz gdy przejeÂżdÂżam obok cmentarza, modlĂŞ siĂŞ i mĂłwiĂŞ: Mamo, wybacz, ale bardzo siĂŞ spieszĂŞ.
ÂŹrĂłdÂło: PrzekrĂłj nr 43,20 paÂździernika 2005
Cz³owieka nie mo¿na kopn¹Ì, chyba ¿e czerwonego. Opis: Fragment homilii wyg³oszonej na Jasnej Górze, 18 lipiec 2005
ÂŹrĂłdÂło: Cytaty na Wprost.pl
Tyle procent mediĂłw powinno byĂŚ w rĂŞkach polskich i katolickich, ile procent PolakĂłw i katolikĂłw jest w Polsce.
ÂŹrĂłdÂło: wykÂład na KUL, 21 listopad 1999
Tylko czyste serce, mo¿e w pe³ni kochaÌ Boga, Tylko czyste serce mo¿e dokonaÌ wielkiego dzie³a mi³oœci, jakim jest ma³¿eùstwo. Tylko czyste serce mo¿e w pe³ni s³u¿yÌ drugiemu.
ÂŹrĂłdÂło: z homilii na pielgrzymce mÂłodych sÂłuchaczy Radio Maryja – Jasna GĂłra, 2 paÂździernika 1999
Za mĂłwienie prawdy siĂŞ nie przeprasza, wydaje mi siĂŞ proszĂŞ ojca, Âże to jest robienie szumu medialnego. MoÂże po marynarsku moÂżna by powiedzieĂŚ, Âże to jest sztorm. UsiÂłujÂą wywoÂłaĂŚ burzĂŞ, moÂże jeszcze nie sztorm, ale takÂą burzĂŞ.
ÂŹrĂłdÂło: Radio Maryja, 6 czerwca 2007–odpowiedÂź na list Rady Programowej Radia Maryja, w ktĂłrym czêœÌ biskupĂłw i ksiĂŞÂży ostro skrytykowaÂła wypowiedÂź: "Nie nazywajmy szamba perfumeriÂą".
(...) ze mnÂą juÂż tak jest, Âże skÂąd mam wiedzieĂŚ, co myÂślĂŞ, zanim tego nie powiem na antenie. - nie wÂątpimy panie tadeuszu, nie wÂątpimy! - dop. 718
ÂŹrĂłdÂło: Angora nr 13,26 marca 2007
Ze strony ludzi KoÂścioÂła byÂły takie gesty, ktĂłre ludzie odczytywali jako poparcie dla pana KwaÂśniewskiego. I tego nie robili ksiĂŞÂża szeregowi, tylko wyÂżsi ksiĂŞÂża. Niech uderzÂą siĂŞ w piersi.
ÂŹrĂłdÂło: Radio Maryja, 15 paÂździernika 2000
do modĂłw - jest to w temacie jak najbardziej bo mĂłwi o UPADKU RELIGII W POLSCE (patrzcie sesje!) i tym, Âże tadeusz rydzyk bĂŞdzie w Polsce tego zwiastunem i jako pierwszy zrzuci szaty i ucieknie!
SZATAN!