Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 12, 2025, 01:47:31

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 40 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: upadek religii 2009  (Przeczytany 386406 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #200 : Styczeń 09, 2009, 15:20:08 »

pamiĂŞtam co byÂło powodem mojego bana na Âżyczenie co potwierdziÂł Stolo - uÂżycie 3 razy przekleĂąstwa (3 rqazy zÂłamanie regulaminu = permanentny ban!) - arteq bĂŞdĂŞ jechaÂł po KK jak bĂŞdĂŞ chciaÂł, nie nawidzĂŞ i myÂśleĂŚ nawet nie chce o tej przestĂŞpczej kÂłamliwej organizacji... zpewniam CiĂŞ, Âże na tym forum wolno pisaĂŚ, Âźle o KK a sam Samuel teÂż mĂłwi coraz ostrzej juÂż o tym wszystkim!

a co do tego co pisaÂłeÂś, to rydzyk wysiadÂł przed bramÂą - pochwaliÂł siĂŞ autkiem i wjechaÂł do Âśrodka dopiero!

718'
« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2009, 15:29:16 wysłane przez KapÂłan 718 » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #201 : Styczeń 09, 2009, 15:30:47 »

pamiĂŞtam arteq bĂŞdĂŞ jechaÂł po KK jak bĂŞdĂŞ chciaÂł, nie nawidzĂŞ i myÂśleĂŚ nawet nie chce o tej przestĂŞpczej kÂłamliwej organizacji... zpewniam CiĂŞ, Âże na tym forum wolno pisaĂŚ, Âźle o KK a sam Samuel teÂż mĂłwi coraz ostrzej juÂż o tym wszystkim!
Zapewniam Ciê, ¿e mylisz siê pisz¹c "bêdê jecha³ jak bêdê chcia³". Tak jak ju¿ wielokrotnie myli³eœ siê w swojej pysze na tym forum. Czy mam podawaÌ przyk³ady, np. ostatni kiedy to by³eœ - jak zwykle wy³¹cznie w swoim mniemaniu - "nadforumowiczem"? i boleœnie zosta³es sci¹gniêty na dó³, pomiêdzy innych "szarych" uzytkowników?
MoÂżna mĂłwiĂŚ Âźle, ale zawsze zgodnie z prawdÂą.

a co do tego co pisaÂłeÂś, top rydzyk wysiadÂł przed bramÂą - pochwaliÂł siĂŞ autkiem i wjechaÂł do Âśrodka dopiero!
Czyli co? Mia³by pozowaÌ do w œrodku nocy do niechcianego zdjêcia? Tego samego które wyrwa³ póŸniej z gard³a Twojego kolegi przy u¿yciu licznych œrodków i wp³ywów?
A moÂże ochroniarz ktĂłry pilnuje bramy cieszy siĂŞ tak wyjÂątkowym szacunkiem tadzia, Âże wyszedÂł i osobiÂście szukaÂł w jego oczach akceptacji dla poczynionego wyboru?

ZakÂładajÂąc, ze tadzio ma silnych i wpÂływowych zwolennikĂłw oczywistym jest, Âże ma rĂłwnie silnych i wpÂływowych przeciwnikĂłw - dlaczego nie wykorzystaliby tego aby mu dokopaĂŚ? to mnie mocno zastanawia w caÂłej tej sprawie.
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #202 : Styczeń 09, 2009, 15:39:27 »

KapÂłan 718:

a co do tego co pisaÂłeÂś, top rydzyk wysiadÂł przed bramÂą - pochwaliÂł siĂŞ autkiem i wjechaÂł do Âśrodka dopiero!

(...)zrobiÂł zdjĂŞcie temu cacku z rydzykiem jak wysiadaÂł z niego POTAJEMNIE w nocy w seidzibie Radia Ma Ryja

To w koùcu wysiada³ potajemnie w nocy w siedzibie RM, czy specjalnie wysiad³ przed siedzib¹, pochwali³ siê wozem i potem wysiad³ przed siedzib¹? Bo mam wra¿enie, ¿e jest tu pewna doœÌ MOCNA niekonsekwencja.

bĂŞdĂŞ jechaÂł po KK jak bĂŞdĂŞ chciaÂł, nie nawidzĂŞ i myÂśleĂŚ nawet nie chce o tej przestĂŞpczej kÂłamliwej organizacji... zpewniam CiĂŞ, Âże na tym forum wolno pisaĂŚ, Âźle o KK a sam Samuel teÂż mĂłwi coraz ostrzej juÂż o tym wszystkim!

Szczerze mówi¹c, to mam g³êboko gdzieœ to, jak Samuel o tym mówi. Napiszê Ci parê s³ów, bo ju¿ szczerze mnie taka postawa zaczyna irytowaÌ. Móg³bym zapytaÌ admina, czy mo¿na pisaÌ "Radio Ma Ryja", czy nazywaÌ koœció³ katolicki "k³amliw¹, przestêpcz¹ organizacj¹", i czy mo¿na mówiÌ na KK Ÿle w tonie niekulturalnym. Ale zapewne by siê to skoùczy³o zwróceniem uwagi Moda czy Admina na te posty, i znowu by by³ ban. Bez sensu, nie?

A co Ci chcê powiedzieÌ - rozumiem Twoj¹ niechêÌ do KK jako CA£OŒCI. Sam j¹ podzielam, choÌ wolê to powiedzieÌ kulturalnie, ni¿ u¿ywaÌ bezsensownych epitetów. Bo u¿ywanie ich, jak Ci ju¿ kiedyœ napisa³em, nijak nie podnosi poziomu rozmowy, a sprawia, ze inni rozmówcy odbieraj¹ Ciê jak rozwrzeszczanego bachora, który nie potrafi podj¹Ì kulturalnej rozmowy. A wiem przecie¿, ¿e da siê z Tob¹ RZECZOWO i bez nerwów rozmawiaÌ, wiêc po cholerê takie coœ tu odstawiasz? Ani to nikogo nie przekona, ani nie zaimponuje. Bezsens.

Natomiast co do nazywania wszystkich ksiê¿y jak leci (bo uogólniasz) ³garzami, przestêpcami itp, po prostu siê pogr±¿asz. Nie wiem, ale kiedy czytam takie Twoje posty, mam wra¿enie, ¿e jeste¶ równie fanatyczny jak ortodoksyjni katolicy, którzy nie potrafi± wyj¶æ poza w³asne pogl±dy i spojrzeæ z boku. Takie same klapki na oczach, taka sama stereotypizacja. I takie samo niezrozumienie, ¿e ka¿da grupa jest heterogeniczna, RÓ¯NORODNA. To, ¿e ko¶ció³ ogólnie idzie w z³ym kierunku i przekrêca pewne fakty? Jasne, zgadzam siê. Ale nazywanie przestêpcami czy k³amcami WSZYSTKICH ksiê¿y to po prostu dowód ograniczenia. Po co? Nie wiem.

I co do jĂŞzyka - jak mĂłwiÂłem, jasne, ze moÂżesz krytykowaĂŚ, nie ma sprawy, to nic zÂłego. Byle kulturalnie, oceniajÂąc i opisujÂąc, a nie obraÂżajÂąc. A wiem, ze potrafisz, wiĂŞc nie wiem, co w Ciebie znowu wstĂŞpuje.

Tak czy owak, koĂączĂŞ ten offtop i przepraszam za niego, ale trzeba to byÂło raz a dobrze wyjaÂśniĂŚ. I mam nadziejĂŞ, Âże poskutkuje i obraÂżanie zmieni siĂŞ w analizĂŞ. Amen
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #203 : Styczeń 09, 2009, 15:49:24 »

ludzie ju¿ s¹ mili dla KK 2000 lat i boj¹ siê go jak ognia! widaÌ ³agodny ton nie wystarczy³!!! œmiejê sie z ludzi, którzy boj¹ siê napisaÌ co myœl¹ wprost (nie mam na myœli Ciebie Tene), uwa¿am, ¿e doœÌ ju¿ pob³a¿liwoœci i trzeba teraz ostro dzia³aÌ a nie siedzieÌ cicho w strachu - milczenie ju¿ by³o a teraz czas na KRZYK!

konczĂŞ ten offtop / temat bo nie mam zamiaru traciĂŚ energii na puste dyskusje...

zamiast gadaĂŚ - zaczynam dziaÂłaĂŚ!

AMEN!
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #204 : Styczeń 09, 2009, 16:02:33 »

ludzie ju¿ s¹ mili dla KK 2000 lat i boj¹ siê go jak ognia! widaÌ ³agodny ton nie wystarczy³!!! œmiejê sie z ludzi, którzy boj¹ siê napisaÌ co myœl¹ wprost (nie mam na myœli Ciebie Tene), uwa¿am, ¿e doœÌ ju¿ pob³a¿liwoœci i trzeba teraz ostro dzia³aÌ a nie siedzieÌ cicho w strachu - milczenie ju¿ by³o a teraz czas na KRZYK!

konczĂŞ ten offtop / temat bo nie mam zamiaru traciĂŚ energii na puste dyskusje...

zamiast gadaĂŚ - zaczynam dziaÂłaĂŚ!

AMEN!

Jasne, ¿e trzeba mówiÌ kategorycznie i ostro (czy te¿ dzia³aÌ). Ale mo¿na i ostro, i kulturalnie - to siê wcale ze sob¹ nie k³óci.
astro
Gość
« Odpowiedz #205 : Styczeń 09, 2009, 16:09:38 »

arteq bĂŞdĂŞ jechaÂł po KK jak bĂŞdĂŞ chciaÂł, nie nawidzĂŞ i myÂśleĂŚ nawet nie chce o tej przestĂŞpczej kÂłamliwej organizacji... zpewniam CiĂŞ, Âże na tym forum wolno pisaĂŚ, Âźle o KK a sam Samuel teÂż mĂłwi coraz ostrzej juÂż o tym wszystkim!

KapÂłanie 718.
MĂłwiÂąc szczerze, to Ty nie wiele uczysz siĂŞ na tym forum, czyli schemat z wczoraj powtarzasz nastĂŞpnego dnia.
Zadaj sobie uczciwie pytanie, jakie motywacje, kierujÂą CiĂŞ do tego, aby osÂądzaĂŚ innych, hĂŞ?

Nie sÂądÂź, a nie bĂŞdziesz sÂądzony.

Có¿ CiĂŞ obchodzi KK i samochĂłd Rydzyka? Czy na tym ma polegaĂŚ Twoje wziĂŞcie odpowiedzialnoÂści za swoje wÂłasne  Âżycie?, TwĂłj rozwĂłj?
Ile marnujesz niepotrzebnie energii, ktĂłra coraz bardziej i bardziej odziela CiĂŞ od swojego wÂłasnego istnienia.

WiĂŞc co robisz ze swoim Âżyciem?

Milion razy  lepiej zrobisz, gdy ujrzysz innÂą prawdĂŞ, ktĂłra mĂłwi, Âże wszyscy jesteÂśmy braĂŚmi i siostrami. Gdy to zrozumiesz, zrozumiesz czym jest spoÂłeczeĂąstwo, czym jest ludzkoœÌ i kim Ty jesteÂś.
Nie b¹dŸ cenzorem, sêdzi¹, katem, nie kontroluj innych pozostawiaj¹c innym odpowiedzialnoœÌ za to co ¿e swoim ¿yciem robi¹.
Twoje s³owa wyra¿aj¹ proœbê o pomoc- pomó¿cie, bo nie wiem co czyniê.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2009, 16:15:00 wysłane przez astro » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #206 : Styczeń 09, 2009, 16:11:25 »

Wiesz co arteq , ty sam zdejmij te katolickie okulary i przestan przez nie ogladac wszystkich i wszystko to moze zobaczysz realia tego swiata i perfidie Rydzyka. Wlacznie z jego dziennikarska szkola ktora jest dotowana z pieniedzy panstwowych a nie spelnia wymogow takiej szkoly.
A moze to ty jestes na tym forum tym "agetem" Rydzykowo - mocherowym ? I dlatego tak sie wszystich takich tematow czepiasz?

astro, piekne slowa ktore niewiele moga znaczyc gdy staja sie akceptacja wykorzystywania i manipulowania innymi. Czy chodzi Ci o to zebysmy dawali milczeniem przyzwolenie  wykorzystywanie nieswiadomych? to po co ten caly rozwoj duchowy i otwieranie oczu? Lepiej isc dalej w szeregu ze spuszczona glowa, bo wszak trzeba nam nie krytykowac.

Kiara Cool Cool
« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2009, 16:17:07 wysłane przez Kiara » Zapisane
muszin
Gość
« Odpowiedz #207 : Styczeń 09, 2009, 16:13:54 »

Kiara ka¿dy normalny katolik potêpi rydzyk bo jest on wyj¹tkowym chamem, przez takich jak on cierpi ca³y koœció³
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #208 : Styczeń 09, 2009, 16:14:08 »

astro ja zosta³em juz os¹dzony (jak widaÌ CUDEM ¿yjê nadal!) i teraz os¹dzê innych - KK! ale nie na tym forum bo nie prawd¹ jest to co mówi zarz¹d PCH, ¿e to jest forum TOLERANCYJNE - tolerancyjne dla katolików - owszem ale jest to trochê wbrew temu co przekazuje Samuel a to on powiedzia³, ¿e na forum ma siê wypowiadaÌ KA¯DY i ¿e Koœció³ musi upaœÌ! - Stolo o tym wie dobrze a tom1ek?!

KapÂłan 718'

KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #209 : Styczeń 09, 2009, 16:21:23 »

Kiara ka¿dy normalny katolik potêpi rydzyk bo jest on wyj¹tkowym chamem, przez takich jak on cierpi ca³y koœció³

BINGO! jestem POLAKIEM i dlatego wzi¹³em rydzyka pod lupê a nie jakiegoœ tam angelo sedano!

dziêki kumplowi z Torunia - a on BARDZO nie polubi³ "ksiêdza" rydzyka mam du¿o materia³ów z wypowiedziami rydzyka, przytoczê je aby poprzeÌ to co napisa³ muszin:

THE BEST Of tadeusz rydzyk BY 718: (najostrzejsze z wypowiedzi sÂą pogrubione)

A to, co dzisiaj siĂŞ staÂło, to jest skandal. Nie nazywajmy tego inaczej. To sÂą osoby publiczne. Nie nazywajmy nigdy, Âże szambo jest perfumeriÂą.
Opis: Komentarz Tadeusza Rydzyka w Radiu Maryja dotyczÂący spotkania 8 marca 2007 z inicjatywy Marii KaczyĂąskiej z ponad 50 dziennikarkami w sprawie zmiany konstytucyjnych odnoszÂących siĂŞ do ochrony Âżycia od momentu poczĂŞcia [1]
Ale macie media. Dlaczego media publiczne nie sÂą prorodzinne? PrzecieÂż rzÂądzi prawica.
ÂŹrĂłdÂło: Rozmowy niedokoĂączone – Prace nad wznowieniem prawnej ochrony dziecka poczĂŞtego w Konstytucji RP cz. II MarszaÂłek Sejmu Marek Jurek w Radiu Maryja, 65:07,9 marca 2007 [2]
Alleluja i do przodu!
CzĂŞstochowa to jest Arka Noego, tu siĂŞ uratujemy wszyscy.
ÂŹrĂłdÂło: WypowiedÂź w czasie pielgrzymki Radio Maryja na JasnÂą GĂłrĂŞ 7 lipca 2007
Czy ja mam milczeĂŚ za tĂŞ cenĂŞ, Âże nie bĂŞdÂą mnie opluwaĂŚ? ChociaÂżby mnie opluwali nie wiem jak, chociaÂżby nie wiadomo co mi robili... MĂłdlcie siĂŞ ÂżebyÂśmy wytrwali, ÂżebyÂśmy prawdĂŞ mĂłwili kaÂżdemu z miÂłoÂściÂą.
ÂŹrĂłdÂło: Kazanie z 15 kwietnia 2007
DiabeÂł zawsze kÂłamie, a teraz w Polsce jest pokaz tego krĂŞtactwa przez media. Jak tak patrzĂŞ, czy to nie jest bolesne, jak widzĂŞ, jednego biskupa ukamienowali, drugiego, trzeciego coÂś juÂż?! Takie autorytety wyjdÂą tylko i mĂłwiÂą, jacy oni piĂŞkni. Nie wystĂŞpuje przeciwko czÂłowiekowi, tylko przeciwko takiemu mĂłwieniu.
Opis: Obchody 15 lecia Radia Maryja
Dziêkujê wam za ¿yczliwoœÌ w ogóle, a jak mówi¹ w ró¿nych gazetach, pisz¹, to s³uchajcie, wiedzy szuka siê u Ÿróde³, a nie z plotek. Nigdy choÌby nie wiadomo w jakich gazetach podawali i telewizorniach, czy telewizjach. Ja to nazywam telewizja i telewizornia(œmiech). Tak, tak przekaziory.(...) A jak bêdziemy s³uchaÌ takich wiadomoœci, to trzeba sobie przypomnieÌ jedno ze stanu wojennego, i mówcie innym:"Chcesz dostaÌ bzika s³uchaj DZIENNIKA". Pamiêtacie jak ¿eœcie mówili? Tak ¿eœmy mówili! I tak samo teraz ta walka z Koœcio³em to jest walka z narodem, to jest bardzo jasne, to trzeba widzieÌ.
ÂŹrĂłdÂło: PrzemĂłwienie z bazyliki Âśw. Andrzeja w Olukszu podczas Spotkania Rodziny Radia Maryja–4 czerwca 2007
Francja domaga siĂŞ korytarza dla Rosji w Polsce. Gdzie my mamy PolakĂłw w rzÂądzie, nikt nie protestuje.(...) Najgorsze to jest wspó³dziaÂłanie niemiecko – Âżydowsko – rosyjskie. Tak samo jak protestanci, ktĂłrzy rzÂądzili PolskÂą, to byÂło coraz gorzej, jak Buzek rzÂądziÂł.
ÂŹrĂłdÂło: Radio Maryja, 26 lipiec 2002
Ja juÂż nie mogĂŞ siĂŞ na to wychowanie seksualne patrzeĂŚ. I popatrzcie, jak ono jest wprowadzane w Polsce. RĂŞkami katolikĂłw jest wprowadzane. To jest normalny instruktaÂż. Dzieci siĂŞ instruuje, jak robiĂŚ samogwaÂłt, jak sobie radziĂŚ... bez Boga.
Ja tego nie biorĂŞ do rĂŞki, Gazety Wyborczej nie biorĂŞ nigdy do rĂŞki – musiaÂłbym siĂŞ myĂŚ. Nie wiem, czy bym siĂŞ wymyÂł. Tak samo nie biorĂŞ niektĂłrych innych gazet do rĂŞki, to by mi ubliÂżaÂło, ja jestem Polakiem! Dawniej Polacy mieli godnoœÌ, honor! Nie biorĂŞ nigdy, jakiegoÂś "Nie" Urbana (...) "Nie" precz! Panie Jezu wejrzyj i nawróÌ ich, aby nie kÂłamali.
ÂŹrĂłdÂło: Homilia wygÂłoszona w Chicago w parafii ÂŚw. StanisÂława Biskupa i MĂŞczennika z 16 kwietnia 2007
Ja to nazywam ja waj szalom. WidaĂŚ, Âże to jest religia handlowa. To jest handel, a nie religia w Boga
ÂŹrĂłdÂło: Radio Maryja, 20 sierpnia 2002
Ja wiem, ¿e w polskiej telewizji jest teraz wiele amerykaùskich bajek. Ale one s¹ wymys³em szatana i prowadz¹ prosto ku zatraceniu. Oto jedna z polskich stacji emituje bajkê "Teletubbies", w której wystêpuje postaÌ o imieniu Tinky Winky. PostaÌ ta jest wyraŸnym symbolem zboczenia, jakim jest gejostwo. Po pierwsze jest ró¿owa, kolor geji, po drugie ma na g³owie antenkê w kszta³cie trójk¹ta, a to przecie¿ ich symbol. Po trzecie, nosi coœ w rodzaju torebki, jak reszta tych zboczeùców.
Jedziemy na JasnÂą GĂłrĂŞ do Matki BoÂżej. JeÂżeli Matka nie pomoÂże, to kto pomoÂże? JeÂżeli nasza KrĂłlowa nie pomoÂże, to kto pomoÂże? Nieraz potop nas zalewaÂł, krew siĂŞ rzekÂą laÂła, a Ona ciÂągle pomaga i ciÂągle powstajemy z poÂżarĂłw, z upadkĂłw. ÂŹrĂłdÂło: z homilii na pielgrzymce mÂłodych sÂłuchaczy Radio Maryja, Jasna GĂłra, 2 paÂździernik 1999
Kto myÂśli na rok do przodu – sieje zboÂże, na dziesiĂŞĂŚ lat – sadzi las, daleko w przyszÂłoœÌ – ksztaÂłci i wychowuje dzieci i mÂłodzieÂż.
Opis: SÂłowa o. Tadeusza Rydzyka, ktĂłre sÂą mottem WSKSiM w Toruniu
Laickie media niszczÂą kulturĂŞ chrzeÂścijaĂąskÂą.
Opis: WyjaÂśnienie, dlaczego media prywatne i publiczne miaÂły zakaz transmitowania z bliska pielgrzymki sÂłuchaczy Radia Maryja. ** ÂŹrĂłdÂło: Jasna GĂłra, 8 lipca 2007
Lidze Polskich Rodzin nie wierzĂŞ ani 5 sekund. To Judasz przyszedÂł na ostatniÂą wieczerzĂŞ!
ÂŹrĂłdÂło: Radio Maryja, 25 lipiec 2005
Ludzie pokazuj¹ palcami, jakim ja samochodem je¿d¿ê. ¯e mercedesem klasy S. A niby czym mam jeŸdziÌ? Na krowie mam jeŸdziÌ? Mogê na krowie, ale gdzie ja bym tê krowê trzyma³ w Radiu Maryja? - absolutny the best of - dop. 718
ÂŹrĂłdÂło: Radio Maryja, 14 luty 2005
Mniej dzwoĂącie, wiĂŞcej pÂłaĂŚcie. A jak juÂż dzwonicie, to mĂłwcie krĂłtko i na temat. - szczere wyznanie! - dop. 718
ÂŹrĂłdÂło: Gazeta Wyborcza, 24 styczeĂą 2005
Na Zachodzie to ja dostrzegÂłem przede wszystkim moc szatana. To byÂło coÂś niesamowitego. - taudeszowi rydzykowi gratulujemy dostrzeÂżenia mocy szatana UÂśmiech dop. 718
NarĂłd jest mÂądry, ale ogÂłupiony. ÂŹrĂłdÂło: Wprost, 1 lipiec 2002
Nie hodowaĂŚ nawet najmniejszego wĂŞÂżyka, bo on tak uroÂśnie, Âże kiedyÂś nas udusi. Te wĂŞÂże, to nasze wady, ktĂłre nas dzielÂą i wtedy nie ma jednoÂści miĂŞdzy nami, nie ma jednego ducha i jednego serca wszystkich wierzÂących. ÂŹrĂłdÂło: z katechezy wygÂłoszonej w Radio Maryja, 22 styczeĂą 2001
Nie sÂłuchajcie Âżadnych kÂłamstw. KÂłamstwa diabÂła sÂą bardzo nudne.
ÂŹrĂłdÂło: z homilii na pielgrzymce mÂłodych sÂłuchaczy Radio Maryja, Jasna GĂłra, 2 paÂździernik 1999
Niech Âżyje moherowa koalicja! ÂŹrĂłdÂło: wygÂłoszono podczas uroczystoÂści 14–lecia Radia Maryja, 13 grudnia 2005
Oni przygotowujÂą eutanazjĂŞ. I jeszcze Olejnikowa pluje w twarz. I pani ÂŚroda. Ona w przeddzieĂą mĂłwiÂła publicznie o wprowadzeniu eutanazji w Polsce. I na drugi dzieĂą idzie i jest uwiarygodniona [spotkaniem u prezydentowej]. I dlatego powiedziaÂłem bardzo mocno, Âżeby zareagowali. To byÂło w stylu »tak – tak«, »nie – nie«. Dobro oddzieliĂŚ od zÂła. PrawdĂŞ od kÂłamstwa. Szambo od perfumerii. To jest walka miĂŞdzy dwiema loÂżami.
Notatka prasowa: Wprost.pl, 8 lipca 2007
Pan Nikolski wszedÂł do Sejmu z mniejszoÂści ukraiĂąskiej, trzeba to pamiĂŞtaĂŚ, i nie wiem, czy mu tak zaleÂży na narodzie polskim (…) Ja nie jestem, broĂą BoÂże, przeciwko narodowi ukraiĂąskiemu, tylko, Âże to moÂże byĂŚ wyjaÂśnieniem dla pewnych dziaÂłaĂą pewnego czÂłowieka.
ÂŹrĂłdÂło: Radio Maryja, 10 marca 2003
Potrzebujemy chleba posmarowanego miÂłoÂściÂą! ÂŹrĂłdÂło: Radio Maryja 2002 rok
Prawda zawsze nas wyzwoli i uratuje.
Opis: SÂłowa czĂŞsto powtarzane przez o. Tadeusza Rydzyka
Pani prezydentowa z takÂą eutanazjÂą? Ty czarownico! Ja ci dam! Jak zabijaĂŚ ludzi, to sama siĂŞ podstaw pierwsza - obraza 1. Damy - dop. 718
Opis: Opinie wygÂłoszone w kwietniu 2007 r. podczas wykÂładu w WyÂższej SzkoÂły Kultury SpoÂłecznej i Medialnej w Toruniu.
ÂŹrĂłdÂła:
Notatka prasowa: O. Rydzyk o prezydentowej: czarownica, ktĂłra powinna siĂŞ poddaĂŚ eutanazji, Wprost.pl, 8 lipca 2007
Nagrania (audio, 6 fragmentĂłw): youtube, 9 lipca 2007
Transkrypcja nagraĂą: Co powiedziaÂł o. Rydzyk?, Gazeta.pl, 9 lipca 2007
Mam prawo to powiedzieÌ. Z panem prezydentem przed wyborami rozmawia³em. I on mnie oszuka³. Chcieli siê spotkaÌ i to trwa³o, takie umawianie siê z pó³tora roku. Ja nie chcia³em. Nie. Nie. Po co? Powiedzieliœcie na nas, na radio, na mnie, ¿e wspó³pracujemy z KGB. Wiecie, ¿e to by³o? By³o w "Gazecie Polskiej".
Opis: Opinie wygÂłoszone w kwietniu 2007 r. podczas wykÂładu w WyÂższej SzkoÂły Kultury SpoÂłecznej i Medialnej w Toruniu.
Notatka prasowa: O. Rydzyk o prezydentowej: czarownica, ktĂłra powinna siĂŞ poddaĂŚ eutanazji, Wprost.pl, 8 lipca 2007
ProszĂŞ paĂąstwa – media. Raz w tygodniu robimy takÂą katechezĂŞ o mediach: radio, prasa, telewizja, internet, ulotki, billboardy, ksi¹¿ki. To wszystko sÂą Âśrodki masowego przekazu. SposĂłb, w jaki ludzie korzystajÂą ze ÂśrodkĂłw spoÂłecznego przekazu, moÂże byĂŚ ÂźrĂłdÂłem wielkiego dobra, ale i wielkiego zÂła.(...) W Polsce media serwujÂą nam g³ównie niskÂą kulturĂŞ, wrĂŞcz tragicznÂą! A ludzie to oglÂądajÂą, choĂŚ sÂą wierzÂący, nie przeszkadza im ten styl wulgarny i niekiedy nawet nieprzyzwoity!
ÂŹrĂłdÂło: Radio Maryja, 23 kwietnia 2007
Psy szczekajÂą, karawana jedzie dalej! - a to mnie zastanawia bardzo! - dop. 718
Opis: Slogan czĂŞsto wypowiadany przez o. Rydzyka wobec atakujÂących Radio Maryja i TelewizjĂŞ Trwam
Rozdziobuj¹ nas kruki, wrony, sêpy. Tyle razy nas oszukali. I ta "SolidarnoœÌ" to oszustwo. Ci, którzy te idee wziêli, przyw³aszczyli i na nich ¿erowali. Rz¹dy AWS. Nie zapomnê tego.
ÂŹrĂłdÂło: Radio Maryja, 29 lipiec 2002
SiaĂŚ, trzeba, siaĂŚ, siaĂŚ, siaĂŚ!
Opis: Slogan czêsto wypowiadany na antenie Radia Maryja, ma okazywaÌ determinacjê i zdecydowane d¹¿enie do wyznaczonego celu, bez wzglêdu na przeciwnoœci losu.
Stoimy dziœ w obliczu najwiêkszej konfrontacji, jak¹ prze¿y³a ludzkoœÌ
ÂŹrĂłdÂło: oÂświadczenie Rydzyka po zebraniu Rady StaÂłej Konferencji Episkopatu Polski, 3 maja 2006
Szkoda, Âże w Polsce nie ma takiej partii rzeczywiÂście propolskej, bo nie widaĂŚ tego. Nie widaĂŚ tego. Nie widaĂŚ.
Rozmowy niedokoĂączone - Prace nad wznowieniem prawnej ochrony dziecka poczĂŞtego w Konstytucji RP cz.II MarszaÂłek Sejmu Marek Jurek w Radiu Maryja, 63:37, (9 marca 2007)
Tak jestem zajĂŞty, Âże nieraz gdy przejeÂżdÂżam obok cmentarza, modlĂŞ siĂŞ i mĂłwiĂŞ: Mamo, wybacz, ale bardzo siĂŞ spieszĂŞ.
ÂŹrĂłdÂło: PrzekrĂłj nr 43,20 paÂździernika 2005
Cz³owieka nie mo¿na kopn¹Ì, chyba ¿e czerwonego.
Opis: Fragment homilii wygÂłoszonej na Jasnej GĂłrze, 18 lipiec 2005
ÂŹrĂłdÂło: Cytaty na Wprost.pl
Tyle procent mediĂłw powinno byĂŚ w rĂŞkach polskich i katolickich, ile procent PolakĂłw i katolikĂłw jest w Polsce.
ÂŹrĂłdÂło: wykÂład na KUL, 21 listopad 1999
Tylko czyste serce, mo¿e w pe³ni kochaÌ Boga, Tylko czyste serce mo¿e dokonaÌ wielkiego dzie³a mi³oœci, jakim jest ma³¿eùstwo. Tylko czyste serce mo¿e w pe³ni s³u¿yÌ drugiemu.
ÂŹrĂłdÂło: z homilii na pielgrzymce mÂłodych sÂłuchaczy Radio Maryja – Jasna GĂłra, 2 paÂździernika 1999
Za mĂłwienie prawdy siĂŞ nie przeprasza, wydaje mi siĂŞ proszĂŞ ojca, Âże to jest robienie szumu medialnego. MoÂże po marynarsku moÂżna by powiedzieĂŚ, Âże to jest sztorm. UsiÂłujÂą wywoÂłaĂŚ burzĂŞ, moÂże jeszcze nie sztorm, ale takÂą burzĂŞ.
ÂŹrĂłdÂło: Radio Maryja, 6 czerwca 2007–odpowiedÂź na list Rady Programowej Radia Maryja, w ktĂłrym czêœÌ biskupĂłw i ksiĂŞÂży ostro skrytykowaÂła wypowiedÂź: "Nie nazywajmy szamba perfumeriÂą".
(...) ze mnÂą juÂż tak jest, Âże skÂąd mam wiedzieĂŚ, co myÂślĂŞ, zanim tego nie powiem na antenie. - nie wÂątpimy panie tadeuszu, nie wÂątpimy! - dop. 718
ÂŹrĂłdÂło: Angora nr 13,26 marca 2007
Ze strony ludzi KoÂścioÂła byÂły takie gesty, ktĂłre ludzie odczytywali jako poparcie dla pana KwaÂśniewskiego. I tego nie robili ksiĂŞÂża szeregowi, tylko wyÂżsi ksiĂŞÂża. Niech uderzÂą siĂŞ w piersi.
ÂŹrĂłdÂło: Radio Maryja, 15 paÂździernika 2000

do modĂłw - jest to w temacie jak najbardziej bo mĂłwi o UPADKU RELIGII W POLSCE (patrzcie sesje!) i tym, Âże tadeusz rydzyk bĂŞdzie w Polsce tego zwiastunem i jako pierwszy zrzuci szaty i ucieknie!

SZATAN!
« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2009, 16:35:44 wysłane przez KapÂłan 718 » Zapisane
astro
Gość
« Odpowiedz #210 : Styczeń 09, 2009, 16:21:42 »

astro ja zosta³em juz os¹dzony (jak widaÌ CUDEM ¿yjê nadal!) i teraz os¹dzê innych - KK! ale nie na tym forum bo nie prawd¹ jest to co mówi zarz¹d PCH, ¿e to jest forum TOLERANCYJNE - tolerancyjne dla katolików - owszem ale jest to trochê wbrew temu co przekazuje Samuel a to on powiedzia³, ¿e na forum ma siê wypowiadaÌ KA¯DY i ¿e Koœció³ musi upaœÌ! - Stolo o tym wie dobrze a tom1ek?!

KapÂłan 718'

ZaprawdĂŞ powiadam Ci, Âże nikt nie potrzebuje tu Twoich jaÂśnie oÂświeconych prawd, osÂądĂłw i ocen innych ludzi.
Potrzebujemy , abyÂś zrozumiaÂł, to co juÂż setny raz z kolei tu pisze:
abyÂś zrozumiaÂł, Âże wszyscy jesteÂśmy braĂŚmi i siostrami.
Poczuj to, odkryj tÂą  niezwyk³¹ prawdĂŞ, a w Twoim Âżyciu stanie siĂŞ CUD.

Wiêc wyci¹g rêkê i poczuj mi³oœÌ.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2009, 16:24:42 wysłane przez astro » Zapisane
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #211 : Styczeń 09, 2009, 16:29:26 »

KapÂłan 718'

ZaprawdĂŞ powiadam Ci, Âże nikt nie potrzebuje tu Twoich jaÂśnie oÂświeconych prawd, osÂądĂłw i ocen innych ludzi.
abyÂś zrozumiaÂł, Âże wszyscy jesteÂśmy braĂŚmi i siostrami.
Poczuj to, odkryj tÂą  niezwyk³¹ prawdĂŞ, a w Twoim Âżyciu stanie siĂŞ CUD.

Wiêc wyci¹g rêkê i poczuj mi³oœÌ.

astro ale mnie WCALE nie interesuje to co piszesz teraz!

718'
ptak
Gość
« Odpowiedz #212 : Styczeń 09, 2009, 17:28:36 »

Cytat: Astro

Potrzebujemy?
AleÂż ja wcale nie mam takiej potrzeby, aby KapÂłan 718 zrozumiaÂł …
Przyjdzie czas, to zrozumie …
Potrzeby tworz¹ wiêzienie, brak potrzeb daje wolnoœÌ.
Piszesz juÂż setny raz i co? ZmieniÂłeÂś rozumienie KapÂłana? SkÂąd taka potrzeba u Ciebie?  UÂśmiech
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #213 : Styczeń 09, 2009, 17:33:25 »

to nie MOJE rozumienie trzeba zmieniaĂŚ, ja mam dobre, to INNI majÂą coÂś zauwaÂżyĂŚ - i nie znudzi mi siĂŞ odnajdywania dowodĂłw na to co piszĂŞ - jak pisaÂłem - jestem Polakiem i biorĂŞ rydzyka na ruszt bo to przykÂład tego jak wyglÂąda KK w POLSCE!!!

718'
ptak
Gość
« Odpowiedz #214 : Styczeń 09, 2009, 17:58:52 »

Cytat: KapÂłan 718
… jestem Polakiem i biorĂŞ rydzyka na ruszt bo to przykÂład tego jak wyglÂąda KK w POLSCE!!!

KapÂłanie 718
, a to grillowanie Ryzyka, z jakich potrzeb wynika?
Zawsze bĂŞdzie istnieĂŚ niezgodnoœÌ Âświata z jego wizerunkiem stworzonym w Twoim umyÂśle. 
Zatem, caÂły Âświat wÂłoÂżysz na ruszt?  DuÂży uÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2009, 18:00:43 wysłane przez ptak » Zapisane
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #215 : Styczeń 09, 2009, 18:02:31 »

wynika to z potrzeby zdjĂŞcia z KK maski serdecznoÂści, miÂłoÂści i dobroci! i mi sie nie znudzi to nawet jak tysiÂąc osĂłb mi napisze, Âże nie ma potrzeby tego robiĂŚ! ja wierzĂŞ serce, w to co robiĂŞ i dopnĂŞ swego!!!

na pohybel!

KapÂłan 718'
ptak
Gość
« Odpowiedz #216 : Styczeń 09, 2009, 18:22:21 »

wynika to z potrzeby zdjĂŞcia z KK maski serdecznoÂści, miÂłoÂści i dobroci! i mi sie nie znudzi to nawet jak tysiÂąc osĂłb mi napisze, Âże nie ma potrzeby tego robiĂŚ! ja wierzĂŞ serce, w to co robiĂŞ i dopnĂŞ swego!!!

na pohybel!

KapÂłan 718'

MusiaÂłbyÂś zedrzeĂŚ zasÂłony z oczu i serc wszystkim ludziom,  ale czy wtedy obraz KK ukaÂże siĂŞ taki, jaki Ty nosisz w swoim sercu i gÂłowie?  Czy nie bĂŞdzie czasem tyle obrazĂłw ilu ludzi? I wreszcie, czy Ty sam nie nosisz jakiejÂś maski? Masz w sobie MIÂŁO¦Æ?

Koœció³, to ludzie. Dopóki zechc¹ w nim uczestniczyÌ, dopóty bêdzie on istnieÌ. Dopiero wyjœcie poza dogmaty religijne, uwolni od POTRZEBY bycia owieczk¹. I stanie siê to w ka¿dym sercu osobno, zgodnie z w³aœciwym ka¿demu czasem.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #217 : Styczeń 09, 2009, 18:30:57 »

Szkoda czasu na Rydzyka, juz wiemy kim jest i co robi. Kazdy sam zdecyduje czy mu z nim po drodze.Trzeba pokazywac manipulacje swiadomoscia innych , ale szkoda czasu  na transformacje jego w kogos innego. To tylko on sam moze zrobic.

Pokazac cos to jedno, a wchodzic z tym w walke do drugie.
Jak nam z czyms , czy kims nie po drodze lepiej obejsc to szerokim lukiem.Moim zdaniem, i robic swoje dla wlasnego dobra.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
astro
Gość
« Odpowiedz #218 : Styczeń 09, 2009, 18:32:03 »

Cytat: Astro

Potrzebujemy?
AleÂż ja wcale nie mam takiej potrzeby, aby KapÂłan 718 zrozumiaÂł …
Przyjdzie czas, to zrozumie …
Potrzeby tworz¹ wiêzienie, brak potrzeb daje wolnoœÌ.
Piszesz juÂż setny raz i co? ZmieniÂłeÂś rozumienie KapÂłana? SkÂąd taka potrzeba u Ciebie?  UÂśmiech

Potrzebujemy poniewaÂż jest niÂą idea, Âże myÂśl jest twĂłrcza i Âże to My i tylko My tworzymy swoje Âżycie, swĂłj Âświat zgodnie z naszymi:

-      postawami i przekonaniami,
  -      myÂślami i uczuciami,
  -      wyborami i decyzjami - zarĂłwno w podÂświado­mej, jak i Âświadomej sferze umysÂłu.

Nie te potrzeby tworzÂą wiĂŞzienie, lecz te dziewiĂŞĂŚ z dziesiĂŞciu, za ktĂłrymi siĂŞ uganiamy.

Ta potrzeba to zrozumienie... wspĂłlne zrozumienie i popatrzenie na wiele spraw z innej perspektywy.

WiĂŞc ta potrzeba to zaproszenie... a nie presja.
To zaproszenie to ufnoœÌ, wzajemne zrozumienie, otwartoœÌ i dojrza³oœÌ serca, czyli œwiadomoœÌ serca.

Z takiej samej ,,potrzeby,, TY napisaÂłaÂś to co napisaÂłaÂś, myÂślÂąc lub liczÂąc , Âże Twoje sÂłowa byĂŚ moÂże komuÂś do czegoÂś siĂŞ przydadzÂą.
A kto i co z tym zrobi,to przecie¿ jego rzecz i jego odpowiedzialnoœÌ.
I tak oto juÂż... zmieniÂł siĂŞ ,,Âświat,, UÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2009, 18:56:52 wysłane przez astro » Zapisane
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #219 : Styczeń 09, 2009, 18:46:38 »

Kap³an 718 - tu siê muszê poœrednio zgodziÌ z ptakiem (w pewnych kwestiach). Mianowicie ma racjê w tym, ¿e zawsze postrzegamy rzeczywistoœÌ przez pewien pryzmat, ¿e ka¿dy widzi j¹ inaczej, i nie mo¿na tu mówiÌ o "dobrym" i "z³ym" postrzeganiu. Dlatego te¿ nie mo¿esz mówiÌ, ¿e ktoœ wierz¹cy KK ma klapki na oczach (jeœli chodzi o postrzeganie). Mo¿liwe, ¿e dla niego ta ideologia jest bardzo rozwijaj¹ca, ¿e dziêki niej rozwija swoj¹ swiadomoœÌ duchow¹, czy choÌby, proœciej - ¿e staje siê cz³owiekiem bardziej przepe³nionym dobrem dla drugiego cz³owieka. Musisz pamiêtaÌ, ¿e ideologia ideologi¹, a jej wcielanie w ¿ycie to indywidualna kwestia ka¿dego cz³owieka. Inna sprawa to namacalne dowody na nieprawdziwoœÌ idei (zaznaczam, co innego poczynania KK, a co innego idee przez nich g³oszone - ktoœ mo¿e byÌ czêœci¹ KK, ale ich ideologiê postrzegaÌ i wcielaÌ w ¿ycie zupe³nie inaczej, ni¿ jest to zamys³em KK).

Zgadzam siĂŞ teÂż z tym, Âże dawanie Rydzyka jako reprezentatywnego przykÂładu dziaÂłalnoÂści KK jest mocnym naciÂągniĂŞciem. Ideologia gÂłoszona przez niego jest w duÂżej mierze zaprzeczeniem ideologii katolickiej.

I jeszcze jedna sprawa - warto rozró¿niaÌ wyznawanie chrzeœcijaùstwa od wyznawania koœcio³a. Piszê o tym dlatego, ze znam ludzi, którzy s¹ zadeklarowanymi katolikami, a nie przeszkadza im to samemu poszukiwaÌ, w pewnych rzeczach siê z KK nie zgadzaÌ etc. Tak wiêc sama przynale¿noœÌ do KK nie jest wystarczaj¹ca, by uznaÌ, ze ktoœ ma klapki na oczach.
ptak
Gość
« Odpowiedz #220 : Styczeń 09, 2009, 19:29:19 »

Astro, doskonale CiĂŞ rozmiem, ale kaÂżdy sam jest twĂłrcÂą wÂłasnych przekonaĂą i wizji swego Âżycia. To, Âże prezentujesz na forach jakieÂś przekonania (dotyczy to takÂże wszystkich piszÂących) wynika z jakiejÂś potrzeby. NajczĂŞÂściej jest to potrzeba „ratowania Âświata”. Czasami zaÂś sÂą to zupeÂłnie inne, ukryte g³êbiej pod juÂż uÂświadomionÂą.  UÂśmiech

Zgadzam siĂŞ, Âże myÂśl jest twĂłrcza, tylko wobec tak niezliczonej iloÂści twĂłrcĂłw, jak ma realizowaĂŚ siĂŞ ta idea? Zatem, aby nie powstaÂł totalny galimatias muszÂą byĂŚ jakieÂś zabezpieczenia naczelnego StwĂłrcy. I wydaje siĂŞ, Âże DUCH ma w sobie wszelkie „instrukcje”, a myÂśl tylko w dopuszczalnych ramach moÂże sobie pouÂżywaĂŚ. Przynajmniej na tej planecie.
Gdyby to byÂło takie proste jak piszesz, to kaÂżdy miaÂłby juÂż swoje niebo, bez widokĂłw piekÂła za oknem. Lecz prĂłcz wyborĂłw sÂą jeszcze uwarunkowania, ktĂłre nie pozwalajÂą na okreÂślony poziom ÂświadomoÂści.
Czy moÂżna np. ”maszynĂŞ” nauczyĂŚ miÂłoÂści?  UÂśmiech

KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #221 : Styczeń 09, 2009, 19:47:05 »

z tego forum zrobiÂło siĂŞ forum katolik.pl - ÂżaÂłosne!!!!!!!!!!!!

KapÂłan 718'
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #222 : Styczeń 09, 2009, 19:54:34 »

z tego forum zrobiÂło siĂŞ forum katolik.pl - ÂżaÂłosne!!!!!!!!!!!!

KapÂłan 718'

Yszzzz, a Ty chcia³eœ z kolei zrobiÌ z niego anty-katolik.pl. ¯adna skrajnoœÌ nie jest dobra. Z drugiej strony, mam czasem wra¿enie, ¿e bezrefleksyjnie rzucasz siê z zêbami na wszystko, co zawiera choÌby odrobinê katolicyzmu. Albo inaczej - na wszystko, co nie jest jednoznacznym potêpieniem KK. To nieco jak murzyn z Bronx'u (bez urazy dla czarnoskórych), który rzuca siê z piêœciami tudzie¿ kastetem na ka¿dego bia³ego tylko dlatego, ze jest bia³y. Bez przesady. Rozumiem krytykê KK, ale bezrefleksyjne têpienie wszystkiego i wszystkich, którzy albo maj¹ w sobie cz¹stkê myœlenia chrzeœcijaùskiego (niezaleznie od ich œwiatopogl¹du i dzia³ania), albo nie s¹ zdeklarowanymi anty-katolikami, jest tak samo ograniczaj¹ce, jak i zatwardzia³a ortodoksja.
ptak
Gość
« Odpowiedz #223 : Styczeń 09, 2009, 19:54:45 »

Kap³anie 718, do czego jest Ci potrzebna Twoja nienawiœÌ do KK? Czemu to s³u¿y?
Dlaczego siĂŞ niÂą karmisz?
Potrzebne jest Ci doÂświadczanie na tym biegunie?
astro
Gość
« Odpowiedz #224 : Styczeń 09, 2009, 20:14:27 »

Astro, doskonale CiĂŞ rozmiem, ale kaÂżdy sam jest twĂłrcÂą wÂłasnych przekonaĂą i wizji swego Âżycia.

JesteÂśmy TwĂłrcami wÂłasnych przekonaĂą i wizji tego Âświata i sam to wyraÂźnie napisaÂłem, lecz kaÂżdy powie, Âże nasze wizje Âświata sÂą takie, a nie inne poniewaÂż takich w Âżyciu  mieliÂśmy nauczycieli.
W zwiÂązku z tym, aby moÂżna byÂło na wiele spraw spojrzeĂŚ szerzej wpierw naleÂżaÂłoby uÂświadomiĂŚ sobie fakt, uÂświadomiĂŚ sobie tÂą prawdĂŞ, Âże prawa do wolnoÂści, szczĂŞÂścia i miÂłoÂści odebrano nam juÂż w dzieciĂąstwie.
Nie ma wiĂŞc dyskusji co siĂŞ dzieje, lecz dlaczego siĂŞ dzieje, bo to co siĂŞ dzieje, kaÂżdy i na swĂłj sposĂłb przecieÂż doÂświadczyÂł i na co dzieĂą doÂświadcza.
Kwesti¹ wiec jest to, aby uœwiadomiÌ sobie przyczyny tego, ¿e nie mo¿emy odaleŸÌ w ¿yciu trwa³ej mi³oœci , wolnoœci i szczêœcia.
 Ale nie oczekujmy, Âże pojawi siĂŞ ksi¹¿e na biaÂłym koniu i rozwi¹¿e nasze problemy.
Wiêc je¿eli komuœ naprawdê chcemy z tej ¿yczliwoœci i serca pomóc, to pomo¿emy mu wtedy, gdy pomo¿emy mu odnaleŸÌ przyczyny, bariery które to powoduj¹, ¿e tak wiele rzeczy jawi siê w naszym ¿yciu wypaczonych.
Lecz nie ma winnych. JesteÂśmy tylko wszyscy ,,ofiarami,,  ,,ofiar,,, czyli tych, ktĂłrzy tak nauczyli nas ÂżyĂŚ.A ÂżyĂŚ nauczyli nas nasi rodzice, opiekunowie, ró¿ni nauczyciele i spoÂłeczeĂąstwo.
Jednak w rzeczywistoÂści takie zjawisko jak ,,ofiara,, nie istnieje, dlatego np: miĂŞdzy innymi stajemy siĂŞ ,,ofiarÂą,, manipulacji, poniewaÂż bezwolnie oddajemy swoje Âżycie w czyjeÂś rĂŞce.
Lecz tym wszystkim kieruje lĂŞk, ktĂłry dawno juÂż stÂłumiliÂśmy, nie czujemy go , lecz funkcjonuje on na poziomie podÂświadomym sabotujÂąc nasz Âżycie.
WiĂŞc nie moÂżna nikgo za nic obwiniaĂŚ, Âżadnego KK, czy kogolwiek, poniewaz oni maja taki sam problem jak i My. RzÂądzi nimi, jak nami atawistyczne przekonanie walki o przetrwanie.Nie walczymy juz mieczem, nie palimy nikogo na stosie, lecz zmieniÂło sie ,,opakowanie,, tej walki - szukanie winnych i sprawcĂłw, szukanie kogoÂś, kto robi nam pranie mĂłzgu.Lecz ta droga prowadzi do nikÂąd, choĂŚ byc moÂże ma to sens, lecz prowadzi ÂścieÂżkami peÂłnych Âłez, niepokoju, stresu , chorĂłb itd...

« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2009, 20:33:10 wysłane przez astro » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 40 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: