Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 18:37:16

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 40 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: upadek religii 2009  (Przeczytany 382894 razy)
0 u¿ytkowników i 19 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #375 : Luty 01, 2009, 22:38:01 »

2012 bêdzie tym prze³omem, minie wtedy 2000 i 12 lat czyli oko³o 734 000 dni - s³ownie - siedemset trzydzie¶ci cztery tysi±ce dni ³a³szu, k³amstwa i ob³udy!

ta religia na prawdê nosi nazwê "¿ygacze k³amstw" - takie okre¶lenie da³ im Jakub po tym co zrobili z jego bratem Jezusem, zachowa³o siê to w dzie³ach ¿ydowskich, które NIGDY nie zosta³y cenzurowane bo nie widzieli w tym ¿adnego celu!!!

religia oparta na K£AMSTWIE jest skazana na upadek z definicji...

Kap³an 718'

Kap³an 718 - nie przeczê, ale móg³by¶ podaæ konkretne ¼ród³o, sk±d o tej rewelacji Jakuba wiesz?

TORA -> EMPIK -> 80 Z£ U¶miech

i tam jest wszystko, ca³a prawda, to ¿adna rewelacja!

denerwuje mnie ju¿ to Twoje "a mo¿esz ¼ród³o podaæ?" TAK NIC NIGDY NIE ZROZUMIESZ - GWARANTUJÊ CI TO!

718'
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2009, 22:39:46 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #376 : Luty 01, 2009, 22:59:15 »

denerwuje mnie ju¿ to Twoje "a mo¿esz ¼ród³o podaæ?" TAK NIC NIGDY NIE ZROZUMIESZ - GWARANTUJÊ CI TO!

Pytam o ¼ród³o, bo nie jestem têp± maszyn±, która przyswaja wprowadzone dane, a cz³owiekiem, który chce wiedzieæ, co przyswaja i uznaje za prawdê i DLACZEGO.

Zreszt±, spójrz z drugiej strony. Tak krytykujesz KK i katolików, dlatego, ¿e ¶lepo wierz± w to, co im KK mówi. A z drugiej strony denerwuje Ciê to, ¿e ja robiê odwrotnie i bardziej refleksyjnie podchodzê do sprawy. Wiêc zdecyduj siê, które podej¶cie uznajesz za stosowne. Bo katolicy (nie wszyscy oczywi¶cie, chodzi mi o "szary t³um") robi± dok³adnie to, co tu postulujesz - nie pytaj± o ¼ród³o, a przyjmuj± "za dobr± monetê" - i za to ich krytykujesz.

Tak wiêc jedno b±d¼ drugie.

A po Torê przeskoczê do biblioteki czy ksiêgarni, albo znajdê w necie i poczytam, có¿ te¿ ów Jakub tam namodzi³ Mrugniêcie
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #377 : Luty 02, 2009, 00:02:24 »

musi byæ Tora z komenrtarzem specjalnym - w czystym tek¶cie tego tak nie odczytasz! TORA to nie ksi±¿ka! wa¿ne jest to jak siê czyta to co siê widzi...

a co do tego co piszesz, ani takie podej¶cie mi nie odpowiada ani takie - ¶rodkowe, zawsze jestem po ¶rodku ca³e ¿ycie i na dobre mi to wysz³o U¶miech

718'
Cysio91
Go¶æ
« Odpowiedz #378 : Luty 02, 2009, 09:16:48 »

to sobie poczekacie a¿ upadnie religia a tak naprawdê siê nawet nie doczekacie
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #379 : Luty 02, 2009, 09:25:16 »

Ale ja nie twierdzê, ¿e upadnie. Zredukuje siê ilo¶æ wiernych, mo¿e nieco ewoluuje - ale upadku bym raczej nie przewidywa³.
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #380 : Luty 02, 2009, 09:25:24 »

Dlaczego jeste¶ tego taki pewien?
Cysio91
Go¶æ
« Odpowiedz #381 : Luty 02, 2009, 09:29:21 »

a kto wogóle takich bredni powiedzia³ ¿e upadnie Co¶?
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #382 : Luty 02, 2009, 09:29:28 »

musi byæ Tora z komenrtarzem specjalnym - w czystym tek¶cie tego tak nie odczytasz! TORA to nie ksi±¿ka! wa¿ne jest to jak siê czyta to co siê widzi...

a co do tego co piszesz, ani takie podej¶cie mi nie odpowiada ani takie - ¶rodkowe, zawsze jestem po ¶rodku ca³e ¿ycie i na dobre mi to wysz³o U¶miech

718'

przepraszam ¿e siê wtr±cê, z komentarzem specjalnym czyim??? to mo¿e byæ bardzo ciekawe.
tora to :
    1. בראשית - Bereszit (t³um. "Na pocz±tku"; pl. Ksiêga Rodzaju ³ac. Genesis)
    2. שמות - Szemot (t³um. „Imiona"; pl. Ksiêga Wyj¶cia; ³ac. Exodus)
    3. ויקרא - Wajikra (t³um. "I zawo³a³"; pl. Ksiêga Kap³añska; ³ac. Leviticus)
    4. במדבר - Bemidbar (t³um. "Na pustyni"; pl. Ksiêga Liczb; ³ac. Numeri)
    5. דברים - Dwarim (t³um. "S³owa"; pl. Ksiêga Powtórzonego Prawa; ³ac. Deuteronomium)
co mo¿na znale¼æ w ka¿dej Biblii.
Czy to maj± byæ te dzie³a ¿ydowskie w których opublikowano s³owa Jakuba po tym co zrobili z jego bratem Jezusem??
Je¿eli tak to ja tam nic takiego nie znalaz³em
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #383 : Luty 02, 2009, 09:32:25 »

Religia jeszcze d³ugo potrzebna bêdzie tym, którzy maj± potrzebê w³adzy, oraz tym, którzy bez zwierzchnictwa nie potrafi± sob± pokierowaæ.

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #384 : Luty 02, 2009, 09:35:24 »

Cysio to jest nieuniknione. Nie wiem czy wydarzy siê to w tym czy nastêpnym roku ale siê wydarzy. Doktryna wojenna zwana Chrze¶cijañstwo upadnie ludzie porzuc± t± wiarê na rzecz innej która siê nam objawi lub ju¿ siê objawi³a. Dlaczego wierzysz i bronisz ko¶cio³a mimo tylu k³amstw o których piszemy tutaj na forum aby pokazaæ wam i¿ nie wszystko jest takie ¶wiêta jak wam pokazuj±.
Cysio91
Go¶æ
« Odpowiedz #385 : Luty 02, 2009, 09:39:18 »

jeszcze raz pytam ; kto powiedzia³ ¿e ma upa¶æ ??
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #386 : Luty 02, 2009, 09:40:49 »

jeszcze raz pytam ; kto powiedzia³ ¿e ma upa¶æ ??
Samuel i jego Team  Du¿y u¶miech

EDIT: Mo¿e to dziwne ale tu siê zgodzê z Samciem i¿ religie upadn±. U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 02, 2009, 09:41:45 wys³ane przez Mora » Zapisane
Cysio91
Go¶æ
« Odpowiedz #387 : Luty 02, 2009, 09:42:32 »

heh tak my¶la³em ale wola³em siê upewniæ
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #388 : Luty 02, 2009, 09:46:34 »

Cysio to jest nieuniknione. Nie wiem czy wydarzy siê to w tym czy nastêpnym roku ale siê wydarzy. Doktryna wojenna zwana Chrze¶cijañstwo upadnie ludzie porzuc± t± wiarê na rzecz innej która siê nam objawi lub ju¿ siê objawi³a. Dlaczego wierzysz i bronisz ko¶cio³a mimo tylu k³amstw o których piszemy tutaj na forum aby pokazaæ wam i¿ nie wszystko jest takie ¶wiêta jak wam pokazuj±.

Czy ten "samcio" gdzie¶ powiedzia³ ¿e ma upa¶æ religia chrze¶cijañska i to na dodatek obrz±dku rzymsko-katolickiego? a co z obrz±dkiem prawos³awnym? albo z zielono¶wi±dkowcami? albo z Luteranizmem, a mo¿e ko¶ció³ anglikañski, który nie podlega papie¿owi?
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #389 : Luty 02, 2009, 09:57:51 »

Czy ten "samcio" gdzie¶ powiedzia³ ¿e ma upa¶æ religia chrze¶cijañska i to na dodatek obrz±dku rzymsko-katolickiego? a co z obrz±dkiem prawos³awnym? albo z zielono¶wi±dkowcami? albo z Luteranizmem, a mo¿e ko¶ció³ anglikañski, który nie podlega papie¿owi?

Jak dobrze pamiêtam to upadnie ta która... nie umie se przypomnieæ :/ sorka
Poszukaj w tym w±tku na pewno gdzie¶ to bêdzie.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #390 : Luty 02, 2009, 09:59:05 »

Blad - albo religia jednego z plemion afrykañskich, licz±cego obecnie 4 cz³onków, z których wszyscy s± w wieku powy¿ej 70 lat (dzieci ju¿ mieæ nie bêd±, wiêc i religia ich upadnie).

Po drugie, co innego upadek religii jako dogmatów, a co innego upadek religii jako kodeksu moralnego.

Co innego upadek religii jako g³êbokiej wiary, a co innego upadek SYSTEMU religijnego.

W tym ostatnim ujêciu (upadek g³êbokiej wiary) chrze¶cijañstwo nie mo¿e upa¶æ, bo ono ju¿ le¿y jak d³ugie.
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #391 : Luty 02, 2009, 10:02:13 »

tene .... najwy¿ej to wyleci ... U¶miech U¶miech U¶miech //graba
maniek3713
Go¶æ
« Odpowiedz #392 : Luty 02, 2009, 10:42:29 »

Witam i pozdrawiam wszystkich uczestników,jestem tutaj od niedawna i staram siê nad±¿yæ ,jak dla mnie bardzo ciekawe miejsce. U¶miech
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #393 : Luty 02, 2009, 10:58:18 »

Witaj maniek3713  U¶miech))

Pozdrawiam U¶miech
Baltazar
Go¶æ
« Odpowiedz #394 : Luty 02, 2009, 11:34:28 »

Jak dobrze pamiêtam to upadnie ta która... nie umie se przypomnieæ :/ sorka
Poszukaj w tym w±tku na pewno gdzie¶ to bêdzie.

Sesja nr 67

Andrzej: Dziêkujê bardzo. Nastêpne pytanie. Jest konflikt pomiêdzy religi± chrze¶cijañsk± i muzu³mañsk±... Czy Allach zwyciê¿y na ca³ym ¶wiecie?

Samuel: Zaczekajcie... Zaczekajcie jeszcze trzy lata i bêdzie upadek wszystkich religii. Bóg... Bóg Najwy¿szy... W³a¶ciciel Ziemi - do niego nale¿y religia... Do niego nale¿± wszystkie istoty... Religie... Religie nie zosta³y ustanowione przez Boga, ale przez ludzi. Za s³owem "Mahomet" te¿ jest Bóg Najwy¿szy. Nie bêdzie zjednoczenia wszystkich religii. Bêdzie upadek wszystkich religii... Potem nast±pi chaos... Po dwunastym roku dopiero nast±pi odbudowanie religii i jednej... Jeden pasterz poprowadzi ca³± owczarniê. S³ucham.

Nauczê was jak goglaæ !

Wystarczy wej¶æ na google.pl i wpisaæ projekt cheops upadek
« Ostatnia zmiana: Luty 02, 2009, 11:35:13 wys³ane przez Baltazar » Zapisane
sarah54
Go¶æ
« Odpowiedz #395 : Luty 02, 2009, 11:38:53 »

Ciekawe:
"Benedykt XVI prowadzi Ko¶ció³ katolicki w stronê sekty

artyku³:"Ko¶ció³ powinien potêpiæ biskupa, który neguje holokaust"

"Joseph Ratzinger jest b³yskotliwym teologiem, pisze wspania³e homilie i niew±tpliwie ma charyzmê. I prowadzi Ko¶ció³ katolicki w kierunku wspólnoty sekciarskiej" - pisze austriacka gazeta "Die Presse".

W "atakach na relatywizm, pojednaniu ze spadkobiercami przedsoborowego schizmatyka (Marcela) Lefebvre'a, wreszcie powo³aniu Gerharda Marii Wagnera na biskupa pomocniczego Linzu" gazeta dostrzega "wyra¼n± koncepcjê" - chodzi o "ma³e, dobrze pilnowane stadko, któremu ¶wiat zewnêtrzny ze sw± ró¿norodno¶ci± i wieloznaczno¶ci±, ze sw± barwno¶ci± i wielorakimi propozycjami, nijak nie mo¿e zaszkodziæ" - czytamy w austriackim dzienniku.

"Ma powstaæ Ko¶ció³ 100-procentowych katolików, sprzysiê¿ona katakumbowa wspólnota bezlito¶nie dobrych" - pisze "Die Presse" na zakoñczenie.

maniek3713
Go¶æ
« Odpowiedz #396 : Luty 02, 2009, 11:49:40 »

No i w³a¶nie tak powolutku siê to toczy-wolny wybór a¿ nast±pi samoistne rozdzielenie
Cysio91
Go¶æ
« Odpowiedz #397 : Luty 02, 2009, 12:13:05 »

a ta wasza sesja z którego roku jest ??
Baltazar
Go¶æ
« Odpowiedz #398 : Luty 02, 2009, 12:17:35 »

Sesja nr 67 z dnia 19 listopada 2006

http://www.pawelhorzela.com
Cysio91
Go¶æ
« Odpowiedz #399 : Luty 02, 2009, 12:56:25 »

Sesja nr 67 z dnia 19 listopada 2006

Czyli co skoro za 3 lata to 2006 + 3 = 2009
Czyli maj± upa¶æ w 2009 roku

No to nie sprawdzi siê ; siê rozczarujecie
Strony: 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 40 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: